Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 10:22   #3961
Ania_M_
Raczkowanie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
tak- biała, krótka, dopasowana sukienka cobym na poprawinach była sexi żonką
Hehe mam to samo podejście na poprawiny krótka sexy sukienusia dla męża
Stary 2011-09-27, 10:22   #3962
maruda80
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Ja właśnie wczoraj byłam z kuzynką na zakupach i tak się troszkę porozglądałam wpadła mi w oko taka sukienka (jak ta morelowa)
A szperając na allegro wpadła mi jeszcze tadruga ale nie wiem czy się na którąś z nich zdecyduję
Ładnie ci w tej pierwszej
Masz super figurę... oj, chciałabym taką
Na allegro bałabym się kupować, kilka razy się naciełam - na foto sukienka wyglądała bosko a jak przyszła to okazała się zwykłą szmatką.
Zdecydowanie kup w sklepie - przynajmniej masz możliwość przymiarki i oceny.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:25   #3963
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
o mamciu ten opis mnie przeraził bo w sobotę też idę na wesele które ma się odbywać w remizie z 230 osobami

czekam z niecierpliwością na fotki i opinie

też lecę spać dobranoc
OK, więc opinie:
Czesałam się, jak wiesz, w VIPie, była to chyba pani Emilia - obsługa bardzo mi się podobała, pani słuchała, co do Niej mówię i proponowała od siebie i choć na ślubną fryzurę to, co zrobiła się nie nadaje (za dużo się dzieje wg mnie), to na weselu sprawdziła się idealnie Prócz tego już przynajmniej coraz bardziej wiem, czego w tej fryzurze nie chcę Generalnie polecam, myślę, że się do Nich zapiszę na ślubną
Malowała mnie pani Aneta Mazurkiewicz, która jest tam na dojazd, ale mówi też, że dojeżdża gdziekolwiek indziej. Ogólnie, zupełnie przeciwnie do poprzedniej makijażystki nie upierała się na nic, tylko wysłuchała, po czym przyklasnęła mojemu zielono-niebieskiemu pomysłowi, a widząc efekt końcowy stwierdziła, że będzie ten makijaż polecać innym klientkom Mi osobiście makijaż bardzo się podobał, z rzęsami nam z początku nie bardzo grało, ale potem już zaczaiła, o co chodzi i myślę, że przy następnym makijażu miałabym już dokładnie to, co bym chciała. Jedno oko malowała mi najpierw "próbnie", żebym zobaczyła, czy ogólnie tak może być, po czym już dobrze poprawiała i utrwalała. Bardzo jestem z Niej zadowolona i raczej na pewno Ją wezmę na ślub, bo widzę, że mogę babce zaufać
A fotki poniżej

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
pamiętacie moją sąsiadkę od jaj? Ukradła mi fotografa
Miałam zaklepanego, niestety tylko ustnie, fotografa. Jest to mój znajomy, niestety jest to również znajomy córki sąsiadki od jaj. No i wczoraj próbował się on do mnie dodzwonić, ale akurat byłam w pracy i nie mogłam odebrać. Po południu oddzwoniłam i okazało się, że chciał spisać umowę, bo ma inną chętną. Ponieważ nie odbierałam, to podpisal z nią umowę, bo ona już mu wpłaciła całą sumę Okazało się, że ta klientka, to właśnie sąsiadka od jaj. Pobiegła do mojego fotografa, wpłaciła mu calutką sumę z góry i tym sposobem mi go ukradła. Fakt faktem, postąpił nie fair, bo przecież był ze mną umówiony. Niestety okazało się, że ustna umowa mu nie wystarczyła
Nie no, to już jest jakieś szaleństwo.... ja bym tej babie już chyba szyby w oknach powybijała. Jestem w szoku, że Młodzi nic z tym nie robią, przecież Ty z tą inną PMką na pewno się kiedyś kolegowałaś, skoro byłyście sąsiadkami. masakra totalna, co ta świruska wyrabia...
Pokazałam to TŻtowi, na co On:
to niech zrobi manewr
09:40:20
zrobi wrażenie
09:40:27
że kupuje czerwona suknie ślubną
09:40:27

09:40:34
wtedy sąsiadka też kupi
09:40:41
i będzie odpłacone
09:41:12
niech tam mama jej sie np. przy okazji , poskarży sąsiadce albo komuś kto jej powtórzy
09:41:19
że córa sie uparła na czerwona suknie
09:41:21
i kupują
09:41:24
bo teraz takie modne
09:41:25
i ładne
09:41:26

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
w tym: szerokie spodnie, zaprasowane na kant, które uważa za eleganckie, koszula ze skateshopu i do tego sportowa marynarka (sztruksowa albo tweedowa z łatami na łokciach) i obowiązkowo "kościołowe" trampki - przykład - foto Ogólnie mój Tż ubiera się baaardzo dziwnie, ale niestety mam na to niewielki wpływ. Poza tym z racji wykonywanego zawodu, nie musi chodzić codziennie sztywno pod krawatem. Co mnie trochę cieszy a jednak nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć go dniu ślubu w pełnym umundurowaniu, pewnie nie mniej niż on mnie
Hmm, to rzeczywiście mogę sobie wyobrazić, jak bardzo już czekasz, żeby Go zobaczyć w garniaku Ogólnie prezentuje się w tych ciuchach bardzo ładnie, chociaż mało weselnie Ale dobrze, że chłopak jest na luzie, mój pracuje w urzędzie, gdzie teoretycznie jest nakaz chodzenia w garniaku, ale to olewa, bo twierdzi, że nie będzie się stroił, jak pół dnia potrafi przesiedzieć w zimnej serwerowni. Więc marynarę wkłada tylko, jak ma jakieś ważne spotkania z wysoko postawionymi I ma rację moim zdaniem, chodzenie codziennie pod krawatem jest dla mnie osobiście nie do pomyślenia, ja bym nie umiała w garniaku codziennie popylać.

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
dziewczyny a myslalyscie o sukience na poprawiny?
Ja w ogóle nie myślałam, ale już mam Zupełnie przypadkiem kupiłam w ciuchlandzie za 10 zł nie robimy typowych poprawin, tylko obiad dla przyjezdnych z daleka, ale jakoś wyglądać trzeba, a w kiecce się tak zakochałam, że mogłabym i ślub w niej brać

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Wesele było bardzo udane dużo znajomych, młodziezy- było się z kim pobawić. zespół spisał się na medal: robili mało przerw, grali dużo młodzieżowych piosenek i z tego co goście mówili, to nikt nie miał co do nich żadnych uwag. Był catering i od razu musze zaznaczyć, że baaardzo nie spodobała mi się 1 rzecz. Na poprawinach zespół grał do 23 ( co było świetną sprawą, bo została sama młodzież i można było ostro poszaleć ). ale jak zespół skończył grać to Młodzi zaprosili jeszcze wszystkich za stoły. wchodzimy na salę, a tam praktycznie pusto na stolach obsługa posprzątała wszystkie potrawy, talerze, szkalnki widać było, że Młodym to się nie podobało, poslzi do obsługi i za chwilę przynieśli nam z powrotem czyste szklanki. ja rozumiem, że chcieli posprzątać,ale tam, gdzie widać było, że siedzą ludzie mogli poczekać. dla mnie ( i nietylko dla mnie) to był taki brzydki sposób wyganiania ludzi do domu.

Pm-ka miała bardzo ładną suknię dominowała koronka. pewnie w niedługim czasie dostanę fotki, to Wam wrzucę.

Swoje fotki mam, ale na aparacie siotry i musze czekać, aż mi wysle na maila. mam tez zdjęcia naszych obrączek Juz nie mozemy się doczekać, aż będziemy je nosić
Fajnie, że Wam się wesele udało To zupełnie odwrotnie niż u nas
Czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez aniaste87 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode 2012! Ja dopiero zaczynam przygotowania do ślubu i wesela. A widzę, że mam je wcześniej od was.
Aktualnie patrzę sobie na utwory do pierwszego tańca i nie mogę się zdecydować. Robicie mega składankę czy tańczycie tradycyjnego walca?oto mój dylemat...
Witaj My będziemy mieć kilka tańców w jednym, więc i składankę różnych fragmentów piosenek

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Wczoraj dowiedziałam się że koleżanka (sąsiadka) bierze ślub tydzień przede mną - 21.04.2012. Mój tato jest jej chrzestnym więc zapowiada się ciekawie...

Zaręczyła się po 2 miesiącach znajomości.
Szybko Ale w tym wieku już można mieć pewność po 2 miesiącach, jeśli wcześniej się swoje przeżyło.

A, jeszcze co do wspólnych kont, bo wczoraj mi się chyba nie zacytowało: My póki co mamy swoje oddzielnie konta, a zakupy robimy na zmianę (tzn. w teorii, bo w praktyce zwykle przy kasie odstawiamy szopkę, kto ostatnio płacił - oczywiście ja twierdzę, że teraz moja kolej, a On, że Jego). Kasy póki co nie dzielimy na pół, bo ja nie zarabiam, tylko z dorabiania żyję i z oszczędności. Jak już będę miała stałą pracę, to po prostu będę Mu się połowę dorzucać do kredytu, albo do rachunków. A jeśli chodzi o wspólne konto, to myślimy o tym, ale na razie oboje nie mamy z czego odkładać Więc założymy sobie takie, jak już będziemy mieli po co
U nas to TŻ jest tym bardziej rozrzutnym, ale odkąd jesteśmy razem, to się uczy oszczędności. Ja wydaję bardzo mało, bo taki już jestem chomiczek, więc jak już mam jakąś fanaberię, to TŻ się raczej cieszy, że znalazłam coś, co chcę sobie kupić

OK, a teraz fotki. Najpierw, jak wyglądałam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00602.jpg (41,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00603.jpg (50,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00604.jpg (47,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00605.jpg (47,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00606.jpg (51,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00607.jpg (55,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00609.jpg (41,7 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00722.jpg (24,7 KB, 53 załadowań)

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-09-27 o 10:31
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:25   #3964
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
My będziemy mieli powitanie chlebem i solą a potem zbijemy kieliszki bo jakoś na sali wolala bym nie rzucać bo trochę mało miejsca może być jak wszyscy wejdą. Właśnie tak dziś rozmawiałyśmy z mama na temat powitania. Kto zazwyczaj u was w rodzinie wita ? Tata panny i mama pana młodego czy na odwrót?
my tez mamy takie powitanie u nas Młodych witają Mamuśki Tatusiowie zazwyczaj stoją obok nich. Młodzi dostaja tez do picia wódkę w kieliszkach, ale ja chyba poproszę wodę. oczywiście po wpiciu klieliszki rzucamy za siebie

jagodzia133 gratuluje zakupu domku oby szybciutko udalo się sprzedać mieszkanko. trzymam bardzo mocno kciuki za pracę w hotelu

Kindziulindzia spóźnione, ale bardzo szczerze życzenia wszystkiego co najlepsze

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Przed chwilą koleżanka ze studiów napisała mi, że robią ślub wtedy co my ( na pewno będziemy mieć przynajmniej jedną koleżankę, która będzie musiała wybrać bo jest moją bliską koleżanką i jej). Najlepsze jest to, że od marca już wiedziała kiedy my mamy a i tak zrobiła w ten sam dzień.
oj bardzo brzydko w ogóle to powiem Wam, że kompletnie mnie rozumiem takich ludzi: po co oni to robią? chcą skłócić ludzi czy co?

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Hej, można do was dołączyć? Tak jak wy też jestem PM 2012 i ślubuję 4.8.2012
Cytat:
Witam wszystkie Panny Młode 2012! Ja dopiero zaczynam przygotowania do ślubu i wesela. A widzę, że mam je wcześniej od was.
Aktualnie patrzę sobie na utwory do pierwszego tańca i nie mogę się zdecydować. Robicie mega składankę czy tańczycie tradycyjnego walca?oto mój dylemat... Dodam, że wychodzę za mąż 21.04.2012.Mam salę, zespół i kamerzystę.Myślałam,że mam też panią od tortu, ale byłam w błędzie...
witajcie jak wróce do domku, to dopiszę Was do ślubnego kalendarza.

Cytat:

Miałam zaklepanego, niestety tylko ustnie, fotografa. Jest to mój znajomy, niestety jest to również znajomy córki sąsiadki od jaj. No i wczoraj próbował się on do mnie dodzwonić, ale akurat byłam w pracy i nie mogłam odebrać. Po południu oddzwoniłam i okazało się, że chciał spisać umowę, bo ma inną chętną. Ponieważ nie odbierałam, to podpisal z nią umowę, bo ona już mu wpłaciła całą sumę :roll eyes: Okazało się, że ta klientka, to właśnie sąsiadka od jaj. Pobiegła do mojego fotografa, wpłaciła mu calutką sumę z góry i tym sposobem mi go ukradła. Fakt faktem, postąpił nie fair, bo przecież był ze mną umówiony. Niestety okazało się, że ustna umowa mu nie wystarczyła
uuuuuu powem tak- fotograf postapił bardzo nie fair. nawet jeśli nie mógl się z tobą skontaktować, to mógł jej powiedzieć, że jest już z kimś wstępnie umówiony i da jej odp później. ale pewnie chłopak bał sie, że w końcu zostanie bez żadnego zlecenia. mimo wszystko mi pozostałby wielki niesmak po tym panu
co do sąsiadki, to faktycznie nawiedzona do potęgi teraz sama zaczęłam sie zastanawiać co jeszcze Ci zwinie

zapomnialam Wam dodać, że na sobotnim weselu koleżanka miała podobna dekorację 1 sali do naszej koncepcji. ale na pewno nie "ukradła" mi pomysłu, bo ja o swoim powiedziąlam jej dopiero jak sama wydala się ze swoim i powiem Wam szczerze, że bardzo dobrze, że miała tak udekorowaną, bo mogliśmy sobie podejrzeć jak to wygląda na zywo i zweryfikowac z naszym projektem początkowo Tż chciął upiąć materialy w taki sma sposób jak ona miała, ale jak przyjrzelismy się temu bliżej, to wiemy na 100%, ze musimy upiąc inaczej. ten sposób na żywo mnie za bardzo nam się podobał.
Stary 2011-09-27, 10:28   #3965
Ania_M_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no to ja już nic nie rozumiem
Ja też, zgubiłam się albo jestem za głupia
Stary 2011-09-27, 10:29   #3966
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
my tez mamy takie powitanie u nas Młodych witają Mamuśki Tatusiowie zazwyczaj stoją obok nich. Młodzi dostaja tez do picia wódkę w kieliszkach, ale ja chyba poproszę wodę. oczywiście po wpiciu klieliszki rzucamy za siebie

my na szczęście wódki pic nie musimy bo rodzice witają nas chlebem i solą potem wchodzimy na salę dostajemy szampanki pijemy szampana i potem rzucamy za siebie kieliszki

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Aktualnie patrzę sobie na utwory do pierwszego tańca i nie mogę się zdecydować. Robicie mega składankę czy tańczycie tradycyjnego walca?oto mój dylemat... Dodam, że wychodzę za mąż 21.04.2012.Mam salę, zespół i kamerzystę.Myślałam,że mam też panią od tortu, ale byłam w błędzie...
dziewczynki koleżanka potem dodała że mają już termin

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:30   #3967
Kessi_86
Wtajemniczenie

[QUOTE=Madziuniusia;296471 17]

śliczny

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja JOKO też nie mogłam nigdzie znaleźć i kupiłam ją na alleggro

Bardzo ładny pierścionek!
[QUOTE=nena1984;29647836]

ładny, bardzo okazały

Dziękuje
Stary 2011-09-27, 10:31   #3968
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Sorki...nie jestem polonistką....tylko inżynierem...zawsze miałam z tym problemy ;D
Wystarczy krótko się przywitać opowiedzieć coś o sobie i napisać jaką ma się datę
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:32   #3969
Jamee
Zakorzenienie

Witajcie

Wróciłam już do domciu po pracy. I całe szczęście bo z tych nerwów potłukłam słoiczki z dziecięcym jedzonkiem. Całe szczęście, że tylko parę bo inaczej by mi po wypłacie poszło

Facet nie odpisał. TŻ zapowiedział, że jak tylko wróci do domu to do niego dzwoni.

Witam nową PMkę

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:37   #3970
Chatka
Wtajemniczenie

A tu kilka zdjęć samych Młodych i dekoracji (która była różowo-fioletowa, ale niestety na wszystkich zdjęciach wyszła granatowa nie wiem czemu)

Na drugim zdjęciu w tle widać świadkową -MAKABRA!!!!! Ubrała się cała na biało, z białymi kwiatami przy szyi i we włosach, a jak spytałam PMki, dlaczego się tak ubrała, to ta powiedziała, że miała taką z innego wesela i że Jej to nie przeszkadza..... Ja bym taką świadkową wykopała na zbity pysk, szczególnie, że ta jej kiecka była bielsza niż suknia Młodej i przy niej Młodej wyglądała tak buro trochę... po prostu brak mi było słów, naprawdę.

Ach, no i jeszcze spóźnione życzenia dla kindziulindzi! przepraszam Kochana, że wczoraj nie złożyłam, miałam napisać, ale jak juz wypłodziłam tego wielgachnego posta, to zapomniałam Także wszystkiego naj, żebyś znalazła suknię marzeń i żeby wszyyystko Ci się układało jak najpiękniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00629.jpg (42,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00650.jpg (40,4 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00657.jpg (38,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00662.jpg (37,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00664.jpg (36,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00668.jpg (44,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00676.jpg (40,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00679.jpg (50,0 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-09-27 o 10:40
Stary 2011-09-27, 10:37   #3971
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ mam nadrabiania. Witam nowe PM, "stare" PM również

U mnie nic nowego, sukni nadal nie pojechałam mierzyć, nie mam na razie weny. Ale mam za to njusa o mojej sąsiadce

Miałam zaklepanego, niestety tylko ustnie, fotografa. Jest to mój znajomy, niestety jest to również znajomy córki sąsiadki od jaj. No i wczoraj próbował się on do mnie dodzwonić, ale akurat byłam w pracy i nie mogłam odebrać. Po południu oddzwoniłam i okazało się, że chciał spisać umowę, bo ma inną chętną. Ponieważ nie odbierałam, to podpisal z nią umowę, bo ona już mu wpłaciła całą sumę :roll eyes: Okazało się, że ta klientka, to właśnie sąsiadka od jaj. Pobiegła do mojego fotografa, wpłaciła mu calutką sumę z góry i tym sposobem mi go ukradła. Fakt faktem, postąpił nie fair, bo przecież był ze mną umówiony. Niestety okazało się, że ustna umowa mu nie wystarczyła
TA twoja sąsiadka to jakaś niepowarzna kobieta,że się tak zachowuje i wszystko chce ci podkraść

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej

ja właśnie wróciłam z urzedu pracy
oczywiscie nic mi nie znalezli, zaraz lece na wydział i skladam papiery na podyplomówke

dziewczyny a myslalyscie o sukience na poprawiny?
jakieś tam wzory mam upatrzone ale konkretnego nie mam i dlatego ja nie będę kupować tylko pewnie mi mamcia uszyje coś

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2011-09-27 o 10:39
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:39   #3972
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ mam nadrabiania. Witam nowe PM, "stare" PM również

U mnie nic nowego, sukni nadal nie pojechałam mierzyć, nie mam na razie weny. Ale mam za to njusa o mojej sąsiadce

Ta kobieta robi się niebezpieczna ! Lepiej sprawdz z kim nie masz podpisanej umowy, bo też Ci zabierze. A tego fotografa, to bym pozwała!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:40   #3973
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

Kindziulindzia spóźnione, ale bardzo szczerze życzenia wszystkiego co najlepsze
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ach, no i jeszcze spóźnione życzenia dla kindziulindzi! przepraszam Kochana, że wczoraj nie złożyłam, miałam napisać, ale jak juz wypłodziłam tego wielgachnego posta, to zapomniałam Także wszystkiego naj, żebyś znalazła suknię marzeń i żeby wszyyystko Ci się układało jak najpiękniej
dziękuję dziewczyny późno nie późno liczy się pamięć

chatko zdecydowanie w tej osłonie bardziej mi się podobasz i ta fryzurka zdecydowanie lepsza od poprzedniej
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-09-27 o 10:44
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:47   #3974
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Witajcie

Wróciłam już do domciu po pracy. I całe szczęście bo z tych nerwów potłukłam słoiczki z dziecięcym jedzonkiem. Całe szczęście, że tylko parę bo inaczej by mi po wypłacie poszło

Facet nie odpisał. TŻ zapowiedział, że jak tylko wróci do domu to do niego dzwoni.

Witam nową PMkę
Właśnie czytałam jak wygląda ta sprawa. Trzymam kciuki, żeby facet zachował się jak człowiek i zachował wam cenę na jaką się umawialiście

Cytat:
A tu kilka zdjęć samych Młodych i dekoracji (która była różowo-fioletowa, ale niestety na wszystkich zdjęciach wyszła granatowa nie wiem czemu)

Na drugim zdjęciu w tle widać świadkową -MAKABRA!!!!! Ubrała się cała na biało, z białymi kwiatami przy szyi i we włosach, a jak spytałam PMki, dlaczego się tak ubrała, to ta powiedziała, że miała taką z innego wesela i że Jej to nie przeszkadza..... Ja bym taką świadkową wykopała na zbity pysk, szczególnie, że ta jej kiecka była bielsza niż suknia Młodej i przy niej Młodej wyglądała tak buro trochę... po prostu brak mi było słów, naprawdę.
Mi ogólnie podoba się jak świadkowa jest ubrana w jasne kolory ale śnieżna biel i to w dodatku przyćmiewająca suknię młodej to przesada
Ale powiem wam, że według mnie ten cały szum wokół tego, że na wesele nie można założyć białej/kremowej/ecru itp sukienki, bo nie wypada to trochę przesada. Przecież wiadomo, że PM-ka i tak zawsze będzie się wyróżniać, nikt nie pomyli jej z dziewczyną ubraną w kremową, krótką sukienkę. Wg mnie jedynie czysta biel odpada, tak jak u tej świadkowej. Ja na pewno nie miałabym nic przeciwko temu jakby na moim weselu jakaś dziewczyna założyła jasną sukienkę. Dopóki nie będzie ona długa i z welonem

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:47   #3975
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:

widzę chaciorku specjalnie dla nas wnikliwa sesyjka
dziewczyny używała któraś może kosmetyków firmy NYX?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 10:48   #3976
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:

CHATKA, PIĘKNIE WYGLĄDAŁAŚ! Makijaż, fryzura, super!
A ta starsza,porażka Za to dekoracja całkiem całkiem, do innej sali- idealna

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-09-27, 10:48   #3977
evoonia86
Zakorzenienie

Chatka szkoda, że Wam się nie udało pobawić my co prawda tez mieliśmy wesele w remizie ( zresztą tej samej co będzie nasze ) ale są 2 bardzo duże i przestronne sale. na sali jadalnej mieści się nawet 450 osób, więc jest spoko tutaj było coś koło 350 osób i było jeszcze miejsce na stół z alko i wolna przestrzeń dla zespołu, który przygrywał do kotleta parkiet na sali tanecznej ostatnio połozyli nowy, więc tańczyło się bardzo przyjemnie.
Miałaś śliczną fryzurkę
Stary 2011-09-27, 10:55   #3978
Kessi_86
Wtajemniczenie

Chatko Bardzo ładnie wyglądałaś

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Witaj i opowiedz coś o was skąd jesteście gdzie ślub i wesele
Stary 2011-09-27, 10:58   #3979
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Ja właśnie wczoraj byłam z kuzynką na zakupach i tak się troszkę porozglądałam wpadła mi w oko taka sukienka (jak ta morelowa)
A szperając na allegro wpadła mi jeszcze tadruga ale nie wiem czy się na którąś z nich zdecyduję
bardzo ładne te sukienki i widac że pierwszy kolor ładnie komponuje się z Twoją karnacją, ale ja bym jednak zdecydowała się na coś bardziej eleganckiego

Cytat:
OK, więc opinie:
Czesałam się, jak wiesz, w VIPie, była to chyba pani Emilia - obsługa bardzo mi się podobała, pani słuchała, co do Niej mówię i proponowała od siebie i choć na ślubną fryzurę to, co zrobiła się nie nadaje (za dużo się dzieje wg mnie), to na weselu sprawdziła się idealnie Prócz tego już przynajmniej coraz bardziej wiem, czego w tej fryzurze nie chcę Generalnie polecam, myślę, że się do Nich zapiszę na ślubną
Malowała mnie pani Aneta Mazurkiewicz, która jest tam na dojazd, ale mówi też, że dojeżdża gdziekolwiek indziej. Ogólnie, zupełnie przeciwnie do poprzedniej makijażystki nie upierała się na nic, tylko wysłuchała, po czym przyklasnęła mojemu zielono-niebieskiemu pomysłowi, a widząc efekt końcowy stwierdziła, że będzie ten makijaż polecać innym klientkom Mi osobiście makijaż bardzo się podobał, z rzęsami nam z początku nie bardzo grało, ale potem już zaczaiła, o co chodzi i myślę, że przy następnym makijażu miałabym już dokładnie to, co bym chciała. Jedno oko malowała mi najpierw "próbnie", żebym zobaczyła, czy ogólnie tak może być, po czym już dobrze poprawiała i utrwalała. Bardzo jestem z Niej zadowolona i raczej na pewno Ją wezmę na ślub, bo widzę, że mogę babce zaufać
A fotki poniżej
fryzura super, ogólnie zazdroszczę pięknego koloru włosów - tak dziewiczy natomiast co do makijażu, będę szczera - wiem że chciałaś właśnie takie kolory, ale nie potrafię go sobie wyobrazić do sukni slubnej. Tzn makijaż jest ok, na jakąś imprezę czy coś, ale na wesele chyba byłby lepszy klasyczny. Ja bym się bała, że za kilkanaście lat, jak będę oglądać zdjęcia za ślubu nie będę potrafiła zrozumieć wyboru takiego makijażu. Mam nadzieję, że nie uraziłam

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ja miałam szminkę i przeokropnie wysuszała usta. Ale chyba generalnie to dobra firma

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:59   #3980
ewika19
Zadomowienie

Chatka- bardzo ładnie wyglądałaś . Mi osobiście nie przeszkadzałaby biała sukienka u kogoś z gości na moim weselu, no chyba, że byłaby długa. Ale krótka? Niech sobie jest
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:03   #3981
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
bardzo ładne te sukienki i widac że pierwszy kolor ładnie komponuje się z Twoją karnacją, ale ja bym jednak zdecydowała się na coś bardziej eleganckiego

fryzura super, ogólnie zazdroszczę pięknego koloru włosów - tak dziewiczy natomiast co do makijażu, będę szczera - wiem że chciałaś właśnie takie kolory, ale nie potrafię go sobie wyobrazić do sukni slubnej. Tzn makijaż jest ok, na jakąś imprezę czy coś, ale na wesele chyba byłby lepszy klasyczny. Ja bym się bała, że za kilkanaście lat, jak będę oglądać zdjęcia za ślubu nie będę potrafiła zrozumieć wyboru takiego makijażu. Mam nadzieję, że nie uraziłam

ja miałam szminkę i przeokropnie wysuszała usta. Ale chyba generalnie to dobra firma
bo właśnie chcę sobie kupic pomadkę cielistą i złaziłam drogerie i nie mogę znaleźc takowej a z NYX i z inglota takie były tylko że na all szminka nyxu z przesyłką kosztuje 14 zł a inglot w sklepie prawie 25zł
i inglot też ponoc wysusza bardzo

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 11:05   #3982
Kessi_86
Wtajemniczenie

evoonia86 dodasz mnie do kalendarzyka ślubnego
Stary 2011-09-27, 11:05   #3983
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Mi ogólnie podoba się jak świadkowa jest ubrana w jasne kolory ale śnieżna biel i to w dodatku przyćmiewająca suknię młodej to przesada
Ale powiem wam, że według mnie ten cały szum wokół tego, że na wesele nie można założyć białej/kremowej/ecru itp sukienki, bo nie wypada to trochę przesada. Przecież wiadomo, że PM-ka i tak zawsze będzie się wyróżniać, nikt nie pomyli jej z dziewczyną ubraną w kremową, krótką sukienkę. Wg mnie jedynie czysta biel odpada, tak jak u tej świadkowej. Ja na pewno nie miałabym nic przeciwko temu jakby na moim weselu jakaś dziewczyna założyła jasną sukienkę. Dopóki nie będzie ona długa i z welonem
No chyba chciała zapozować na Pippę, tylko jej nie wyszło Ale generalnie jak to zobaczyłam, to mnie coś chwyciło za gardło aż, jak można się tak kretyńsko zachować.
Ja przeciw jasnym sukienkom również nic nie mam, niech zakładają. Ale śnieżna biel, i to u świadkowej.. to powinno być karalne.

Cytat:
widzę chaciorku specjalnie dla nas wnikliwa sesyjka
A jak
ja nie używałam

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
CHATKA, PIĘKNIE WYGLĄDAŁAŚ! Makijaż, fryzura, super!
A ta starsza,porażka Za to dekoracja całkiem całkiem, do innej sali- idealna
o, dziękuję bardzo Ale fruzrura się na ślub nie nadaje, nie? Za to makijaż... hmmm, myślę o nim takim intensywnie Dużo bardziej się sobie podobam w takich kolorach, niż w tych brązach.

Cytat:
Chatka szkoda, że Wam się nie udało pobawić my co prawda tez mieliśmy wesele w remizie ( zresztą tej samej co będzie nasze ) ale są 2 bardzo duże i przestronne sale. na sali jadalnej mieści się nawet 450 osób, więc jest spoko tutaj było coś koło 350 osób i było jeszcze miejsce na stół z alko i wolna przestrzeń dla zespołu, który przygrywał do kotleta parkiet na sali tanecznej ostatnio połozyli nowy, więc tańczyło się bardzo przyjemnie.
Miałaś śliczną fryzurkę
Nie no, w tej remizie to mooooże na 100 osób byłoby ok. Ale generalnie to jest zupełnie nieprzystosowana remiza moim zdaniem. Kibel tylko jeden, koedukacyjny, z dwiema kabinami i pisuarem. "Parkiet" był przy jedynym wyjściu, czyli mieszali się tam goście i obsługa jednocześnie (aż cud, że się połowa zastawy nie potłukła). No ogólnie kiepsko....
Ale fajnie, że mogliście się pobawić na swojej sali i zobaczyliście, jakie dekoracje Wam nie pasują Takie wielkie sale to super, nie macie się więc o co martwić

Cytat:
Chatko Bardzo ładnie wyglądałaś
A dziękuję

Stary 2011-09-27, 11:07   #3984
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
evoonia86 dodasz mnie do kalendarzyka ślubnego
tak tak ale dopiero wieczorkiem jak wróce do domu, bo w pracy coś mi się ciężko edytują posty
Stary 2011-09-27, 11:10   #3985
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
bo właśnie chcę sobie kupic pomadkę cielistą i złaziłam drogerie i nie mogę znaleźc takowej a z NYX i z inglota takie były tylko że na all szminka nyxu z przesyłką kosztuje 14 zł a inglot w sklepie prawie 25zł
i inglot też ponoc wysusza bardzo
Miałam pomadkę nude z NYX i tak jak Nena już pisała, niestety bardzo wysusza usta. Kolorki też takie sobie jak dla mnie. Ale polecam Ci szminkę Essence kolor "In the Nude". Kosztuje w Naturze 8,99zł a mogę śmiało powiedzieć, że to najlepsza szminka nude jaką do tej pory miałam . Polecam też Golden Rose, kosztuje od 7 do 10zł, można je dostać w mniejszych drogeriach. Wybór kolorów niesamowity, dużo jest też takich właśnie neutralnych odcieni a szminka sama w sobie super, fajnie nawilża usta

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Chatko ślicznie wyglądałaś, podobają mi się takie intensywne makijaże, choć sama raczej gustuję w delikatnych, neutralnych. Ale podpisuję się pod tym co napisała Nena, dla mnie kompletnie nie pasuje jako makijaż ślubny . Chociaż raz widziałam PMkę która miała właśnie taki intensywny makijaż a do tego bukiet ze słoneczników. Pięknie wyglądała

Stary 2011-09-27, 11:10   #3986
kasia_kuku
Zakorzenienie

Chatka: Jak najbardziej się nadaje. Mimo, że teraz może się wydawać zbyt ozdobna, suknia i welon zrobią swoje. Makijaż - Nena może mieć trochę racji, bo zazwyczaj PM wybierają neutralne kolory, ale przecież nie jesteś jak każda PM Kolory przewodnie też macie wyraziste więc taki makeup to dopełnienie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-09-27, 11:13   #3987
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Miałam pomadkę nude z NYX i tak jak Nena już pisała, niestety bardzo wysusza usta. Kolorki też takie sobie jak dla mnie. Ale polecam Ci szminkę Essence kolor "In the Nude". Kosztuje w Naturze 8,99zł a mogę śmiało powiedzieć, że to najlepsza szminka nude jaką do tej pory miałam . Polecam też Golden Rose, kosztuje od 7 do 10zł, można je dostać w mniejszych drogeriach. Wybór kolorów niesamowity, dużo jest też takich właśnie neutralnych odcieni a szminka sama w sobie super, fajnie nawilża usta [COLOR=Silver]
wszystko fajnie tylko u mnie w mieście zlikwidowali naturę i nie mam jak kupic tej szminki a jeśli chodzi o golden rose to mają fajne kolorki ale w drogeriach nie maja wszystkich kolorów i w większości maja tylko perłowe a mi chodzi o matową

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 11:14   #3988
Jamee
Zakorzenienie

Dziewczyny doradźcie proszę czy taki welon pasuje do mojej sukni? A jeśli nie to co innego byście proponowały?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1698575730.jpg (42,7 KB, 27 załadowań)

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:15   #3989
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
bardzo ładne, ale jak dla mnie za drogie na zaproszenia mamy budżet max 2zł/szt
Cytat:
właśnie ja dostałam na to sobotnie wesele takie wygniecione ale nie wiem czy one od razu tak wyglądały czy to kwestia zgniecenia w kopercie na poczcie bo samo zaproszenie też było mega pogniecione
jak się pocztą wysyła to niestety nie ma gwarancji ze nic się nie stanie, trzeba się z tym pogodzić po prostu
a jak sie zamawia zaproszenia przez all to powinny być one wysyłane kurierem, każde osobno, delikatnie zapakowane żeby nic się nie pomięło....
Cytat:
Nie przejmuj się ja tak samo nie mam jeszcze tyle rzeczy wybranych suknia cały czas coś innego mi się podoba i nie wiem jaka będzie także nie jesteś sama

Tak wogóle to nie wkleiłam zdjęcia pierścionka to się wam pochwale teraz
ładny
Cytat:

współczuję.... szkoda ze nie podpisaliście umowy wcześniej
Cytat:
witojcie witojcie! od amego rana mam problem jelitowy że hej!
masakra... najśmieszniejsze jest to że moja mama tak samo rano miała problem moja ciotka wczoraj a ojciec mojej ciotki tak samo nie wiem co sie dzieje

Cytat:
OK, więc opinie:
A fotki poniżej
ślicznie wyglądałaś
Cytat:

faktycznie ciasno w tej sali no a świadkowa w bieli przesadziła tzn nie mam nic przeciwko jasnym sukienkom z ciemniejszymi dodatkami na wesele, ale czysta biel to moim zdaniem przegięcie lekkie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:16   #3990
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko fajnie tylko u mnie w mieście zlikwidowali naturę i nie mam jak kupic tej szminki a jeśli chodzi o golden rose to mają fajne kolorki ale w drogeriach nie maja wszystkich kolorów i w większości maja tylko perłowe a mi chodzi o matową
Jak chcesz to mogę kupić Ci tą z Essence jak będę przy okazji w Naturze . Tylko przesyłka pewnie będzie kosztować połowę tego co sama szminka więc nie wiem czy będzie Ci się opłacać.
Ostatnio w Naturze widziałam też śliczny kolorek nude z Catrice ale akurat został tylko tester i nie kupiłam jej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości