Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 14:09   #4111
niut0
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziękuję Wymyślę coś swojego i Wy mi tu ślicznie doradzicie
no pewnie!
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
no pewnie że tak

ja się w ogóle ślubklikiem nie sugeruję bo napisałam że mam ślub w lipcu a oni mi większość bukietów z tulipanów podali ;/ tak samo poprosiłam o jakieś fryzury a ani jednej mi nie doradzili
Ja napisałam do nich w czwartek i jeszcze nic nie dodali - chyba wysłałam na zły adres, na info zamiast do redakcji, nie wiem czy pisać jeszcze raz czy czekać

Cytat:
ja chyba wcale nie będę miała, na studniówce mnie bardzo wkurzała i szybko się jej pozbyłam. Na wrześniowym weselu też widziałam, że PMka jeszcze przed pierwszym tańcem ją ściagnęła

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ale mnie chrzestna wkurzyła masakrycznie
co sie stało ?
Stary 2011-09-27, 14:10   #4112
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a co się stało?
a bo w sobote jechałam z tżtem do niego i wysiadłam koło dworca pks a dzisiaj mi chrzestna na GG pisze dokładnie taką wiadomośc cytuję "Nie ładnie Madziu widząc chrzesną i nie powiedziec dzien dobry , jechałaś z chłopakiem w sobote ok 11.30 autobusem 12 wysiedliście koło dworca PKS sojrzałaś na mnie i nic , pozdrawiam"
do cholery jasnej co ja sie za każdym człowiekiem w mieście mam oglądac???!!! nie widziałam jej mój tż też nie choc wie jak ona wygląda.. no zagrzała mnie niemiłosiernie zaraz jej odpisałam tak : "jeślibym ciocię widziała to bym sie przywitała ja nie oglądam się za wszystkimi ludźmi w mieście, mogła ciocia mnie zahaczyc, dzika nie jestem, pozdrawiam."
teraz się upewniłam w tym że jej nie zaproszę na ślub nie ma mowy a niech mnie potem zasypuje wiadomościami, nawet jej się doopy nie chce ruszyc żeby mnie odwiedzic po tylu latach

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:16   #4113
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
a bo w sobote jechałam z tżtem do niego i wysiadłam koło dworca pks a dzisiaj mi chrzestna na GG pisze dokładnie taką wiadomośc cytuję "Nie ładnie Madziu widząc chrzesną i nie powiedziec dzien dobry , jechałaś z chłopakiem w sobote ok 11.30 autobusem 12 wysiedliście koło dworca PKS sojrzałaś na mnie i nic , pozdrawiam"
do cholery jasnej co ja sie za każdym człowiekiem w mieście mam oglądac???!!! nie widziałam jej mój tż też nie choc wie jak ona wygląda.. no zagrzała mnie niemiłosiernie zaraz jej odpisałam tak : "jeślibym ciocię widziała to bym sie przywitała ja nie oglądam się za wszystkimi ludźmi w mieście, mogła ciocia mnie zahaczyc, dzika nie jestem, pozdrawiam."
teraz się upewniłam w tym że jej nie zaproszę na ślub nie ma mowy a niech mnie potem zasypuje wiadomościami, nawet jej się doopy nie chce ruszyc żeby mnie odwiedzic po tylu latach
I bardzo dobrze odpisalas... ech jak ja nie lubie takich ludzi
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:16   #4114
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Rozumiem, że na co dzień nie masz z nią kontaktu. Jesli jej nie starczy wytłumaczenie, przepraszam nie zauważyłam Cię, to ja już nie wiem o co jej chodzi

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:19   #4115
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Rozumiem, że na co dzień nie masz z nią kontaktu. Jesli jej nie starczy wytłumaczenie, przepraszam nie zauważyłam Cię, to ja już nie wiem o co jej chodzi
widziałam ją jak miałam 13 lat czyli jakby nie było prawie 10 lat temu, wiem jak ona wygląda ale sory co ja mam się jej tłumaczyc? mogła do mnie zagadac przecież bym nie uciekła ale jak ją to godzi no to sory, wiele razy sie na kogoś spojrzy i nie zalarzy kto to a ja nawet nie pamiętam żeby ona stała na tym cholernym przystanku

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze odpisalas... ech jak ja nie lubie takich ludzi
i dlatego jej nie zaproszę na ślub, potem mnie pewnie zasypie wiadomościami na GG bo szkoda jej kasy na bilet żeby sie przejechac do mnie... trudno... da się kogoś zablokowac na GG?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 14:20   #4116
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
widziałam ją jak miałam 13 lat czyli jakby nie było prawie 10 lat temu, wiem jak ona wygląda ale sory co ja mam się jej tłumaczyc? mogła do mnie zagadac przecież bym nie uciekła ale jak ją to godzi no to sory, wiele razy sie na kogoś spojrzy i nie zalarzy kto to a ja nawet nie pamiętam żeby ona stała na tym cholernym przystanku

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

i dlatego jej nie zaproszę na ślub, potem mnie pewnie zasypie wiadomościami na GG bo szkoda jej kasy na bilet żeby sie przejechac do mnie... trudno... da się kogoś zablokowac na GG?
Tak - musisz miec tam taka opcje zablokuj-ale ona bedzie widziala ze ja zablokowalas... ja bym to zostawila, napisalas jej grzecznie co myslisz na ten temat, niech jej teraz bedzie lyso!
Stary 2011-09-27, 14:20   #4117
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
dokładnie przecież nie masz oczu dookoło głowy
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:22   #4118
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Tak - musisz miec tam taka opcje zablokuj-ale ona bedzie widziala ze ja zablokowalas... ja bym to zostawila, napisalas jej grzecznie co myslisz na ten temat, niech jej teraz bedzie lyso!
nie no nie będę jej teraz blokowac zabolkuję jak zacznie mi walic tekstami po ślubie

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dokładnie przecież nie masz oczu dookoło głowy
jak jej to nie wystarczy to bym coś brzydko napisała ale się powstrzymam

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 14:22   #4119
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Madziu ja nie rozumiem takich ludzi, o honory, ukłony się upominają, a sami od siebie nie zrobią nic w tym kierunku.
Jak dobrze, że ja mam fajowych chrzestnych. Wujka jestem ulubienicą A ciotka mieszka w Niemczech, ale jak tylko się widujemy potrafimy przegadać całe noce

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-27, 14:23   #4120
Wiktusiaczek
Zadomowienie

madzia2306: Chrzestna detektyw, mogła jeszcze napisać, co miałaś ubrane i tak dalej I tak, jak dziewczyny pisały- nie warto się nią przejmować.

Idę do pracy, a bardzo mi się nie chce
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:24   #4121
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
madzia2306: Chrzestna detektyw, mogła jeszcze napisać, co miałaś ubrane i tak dalej I tak, jak dziewczyny pisały- nie warto się nią przejmować.

zaskoczona byłam że nawet spojrzala jakby busem jechałam

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 14:26   #4122
kasia_kuku
Zakorzenienie

http://www.5czwartych.com/2011/09/26...tach-slubnych/ Polecam obejrzeć filmik z tego linku

uśmiech smajl!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2011-09-27 o 14:28
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:27   #4123
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

Wspolczuje.. ja zaniedlugo koncze! Niech Ci szybko zleci!
Cytat:
zaskoczona byłam że nawet spojrzala jakby busem jechałam
Stary 2011-09-27, 14:36   #4124
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
http://www.5czwartych.com/2011/09/26...tach-slubnych/ Polecam obejrzeć filmik z tego linku

uśmiech smajl!
Trzecia minuta idealnie pokazuje jak świetne są wielkie koła w sukni

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
ło boziu, szkoda Twoich nerwów, olej!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:41   #4125
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

ło boziu, szkoda Twoich nerwów, olej!
pogadałam sobie z moją siostra i to samo stwierdziła, nie mam sie co nią przejmowac bo ona zawsze taka była, przyczepiła sie jak rzep do psiego ogona i nie dało nic nawet to że kiedyś ją zrąbałam delikatnie że jak tak to sie nie odzywała i teraz nagle sobie o mnie przypomniała

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 14:42   #4126
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halunia86 Pokaż wiadomość
Tez mi się marzy podyplomówka- myślałam o funduszach europejskich ale to koszt 4000, więc na razie zostawię to w sferze marzeń.
szczerze, to wg mnie podyplomówka z funduszy europejskich to i strata czasu i pieniędzy. Naprawdę o funduszach można nauczyć się samemu albo wybrać się na kursy dofinansowywane z UE i tam coś się dowiedzieć. Dodatkowo z funduszami unijnymi niewiadomo jak będzie tj. będzie jeszcze perspektywa 2014-2020, ale czy coś potem będzie? Patrząc na to co się dzieje w strefie euro, to cienko widzę całe te fundusze.
Naprawdę lepiej zaoszczędzić i wybrać się na studia MBA albo kierunki stricte związane z rynkami finansowymi lub ogólnie finansami i rachunkowością zarządczą.

Cytat:
No nieładnie. Wiele razy miałam takie sytuacje, ze albo kogoś nie zauważyłam i ktoś mnie musiał zaczepić bo bym obok przeszła albo kogoś widziałam, ale nie zaczepiłam. No tyle, że nigdy o to nie miałam pretensji.

A dziś miałam taką sytuację, że zdzwonił do mnie stryjek. Jak odebrałam to nic nie słyszałam i się rozłaczyłam. Oddzwoniłam do niego i pytam się czy do mnie dzwonił, a on, ze tak, ale że mu na koncie zostało mało pieniędzy to się nie odzywał. Normalnie jak to usłyszałam to padłam ze śmiechu. Zamiast powiedzieć, żebym oddzwoniła, to ja się głupia wydzierałam do teleofnu: halo, haloo, halo?? a jemu przecież kasa leciała.
Stary 2011-09-27, 14:44   #4127
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
szczerze, to wg mnie podyplomówka z funduszy europejskich to i strata czasu i pieniędzy. Naprawdę o funduszach można nauczyć się samemu albo wybrać się na kursy dofinansowywane z UE i tam coś się dowiedzieć. Dodatkowo z funduszami unijnymi niewiadomo jak będzie tj. będzie jeszcze perspektywa 2014-2020, ale czy coś potem będzie? Patrząc na to co się dzieje w strefie euro, to cienko widzę całe te fundusze.
Naprawdę lepiej zaoszczędzić i wybrać się na studia MBA albo kierunki stricte związane z rynkami finansowymi lub ogólnie finansami i rachunkowością zarządczą.

No nieładnie. Wiele razy miałam takie sytuacje, ze albo kogoś nie zauważyłam i ktoś mnie musiał zaczepić bo bym obok przeszła albo kogoś widziałam, ale nie zaczepiłam. No tyle, że nigdy o to nie miałam pretensji.
no niestety ja sie dzisiaj przekonałam jaka wredna jest ta kobieta, nie nazywam jej swoją chrzestną bo dla mnie nia ona nigdy nie będzie..

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 14:45   #4128
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Oglądnęłam ten reportaż... istna masakra. Właśnie takim kamerzystom mówimy stanowcze NIE!!!!!!!
A scena pod kocem pobiła wszystko!!!!!!!!!
ja pitole

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-09-27, 14:47   #4129
halunia86
Raczkowanie

Ktoś wspominał o przesądach ślubnych
Mam dla was co nieco

Ślub to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej Pary, niezależnie, od tego czy na co dzień jesteśmy przesądni czy też nie - dnia, w którym zamierzamy powiedzieć sakramentalne „tak” przesądy dopadają niemal każdego. O czym warto pamiętać?

Jednym z przesądów są ptaki. Uważa się, że gdy przed ceremonią wypatrzymy gołębia lub srokę wówczas te ptaki przyniosą nam szczęście. Natomiast wrona lub kruk zwiastują nam złą wróżbę. Ślubne przesądy zaczynają się jednak dużo wcześniej przed owym „ważnym dniem”. Towarzyszą nam podczas jego wyboru, a dokładnie miesiąca, w którym wyszukujemy literki „r”. Wszyscy wiedzą o tym, ale tak naprawdę nie każdy wie, po co, podobno pozostałem miesiące przyniosą Młodej Parze pecha, wyjątkiem są miesiące świąteczne (Wielkanoc). Nie należy brać ślubu podczas adwentu oraz wielkiego postu. Unikamy również 1 kwietnia (prima aprilis – wierzy się, że wypowiedziane „tak” nie będzie brane na poważnie).

Przyszła małżonka powinna kupić swojemu wybrakowi ślubną koszulę, natomiast on powinien podarować jej ślubne buty, które przynajmniej dzień przed ślubem powinny stać na parapecie okna, aby zdążyło wejść w nie szczęście, zapewni to nam również ładną pogodę w dzień ślubu. Również ona - pogoda nie jest bez znaczenia, ulewa – jest symbolem płaczących zakochanych kobiet, za naszym Panem Młodym.

Droga Panno! Jeżeli popłaczesz się przed ślubem, rozmażesz sobie może troszkę makijaż jednak potem czekają Ciebie już tylko pomyślne dni, uważaj ze śmiechem on może wywróżyć kłopoty. Nie przymierzaj zbyt często swojej sukni, chyba, że jest to konieczne (przymiarki w pracowni ślubnej, u krawcowej), nie przymierzaj jej dla swojej przyjemności, uważaj również na swoje młodsze niezamężne siostry, które mogłyby ulec pokusie przymierzenia sukni ślubnej, jeśli któraś ulegnie może nigdy sama nie stanąć na ślubnym kobiercu. Nie powinnaś szyć swojej sukienki oraz pomagać przy jej wszelkich przeróbkach. Wybranek nie powinien widzieć Cię w sukni ślubnej przed dniem ślubu. Przynosi to pecha, wiec na wybór sukienki lepiej wybierz się ze swoją świadkową.

Przekraczając próg w dniu ślubu zawsze zaczynaj prawą nogą, zwracając również uwagę na to, by się nie potknąć. Kiedyś mawiano „jaka droga do ołtarza takie przyszłe życie” tak więc uśmiechajcie się i się nie śpieszcie. Nie oglądajcie się za siebie ani nie cofajcie w drodze do kościoła, lepiej zrobić dodatkową rundkę dookoła gdyż może to spowodować „odwrócenie się” jednego z małżonków. Nie oglądaj się w lustrze kompletnie ubrana, ściągnij, chociaż jeden kolczyk… Panna Młoda w dniu ślubu powinna mieć na sobie: coś białego – symbol czystości jej uczuć, coś niebieskiego (np. podwiązka) – zapewniające potomstwo i wierność małżeńską, coś starego / używanego - zapewnia lojalność najbliższych, coś pożyczonego – koniecznie od osoby, która jest szczęśliwa w swoim małżeństwie, coś nowego – zapewni wam dostatek i bogactwo, w szwie sukienki nie zapomnij o kryształku cukru oraz okruszku chleba i pieniążku w bucie – gwarantuje dostatek rodzinie, na ślubie nie zakładaj nic różowego, gdyż przyniesie Ci to pecha Droga Panno! Pan Młody prowadzi Cię do ołtarza według starego zwyczaju z lewej strony, aby prawą ręką mógł odgonić złe moce, które mogłyby chcieć przeszkodzić Waszemu związkowi. Nie powinien zapomnieć o tym, by mieć przy sobie pieniądze gwarantuje to dostatnie życie.

Obrączki są symbolem dozgonnej miłości i wierności, dlatego odgrywają ogromną rolę w przesądach, aby nie zapeszyć nie należy ich zakładać, tym bardziej na środkowy palec bądź przez inną osobę. Panna Młoda może uczestniczyć podczas wyboru obrączek, może je również przymierzyć u jubilera, jednak nie powinna ich odbierać ani za nie płacić.

Podczas ceremonii może zdarzyć się, że upadną Wam obrączki wówczas podnieść je może ksiądz bądź świadek, nie powinno to robić żadne z Was. Chyba nie chcecie, by szczęście Was opuściło, prawda?

Po zakończeniu ceremonii młoda małżonka musi zadbać, aby jej wybranek złożył jej na ustach gorący pocałunek – ten zapewni jej wierność małżonka. Gdy wyjdziecie z kościoła obsypie Was deszcz monet. Ten, kto szybciej i więcej ich zbierze, będzie w rodzinie "zarządzał kasą". Musicie jednak wyzbierać wszystkie monety do ostatniego grosika, w przeciwnym przypadku czeka Was bieda.

Najlepiej, aby pierwszą osobą składającą życzenia był mężczyzna (np. świadek). Świeżo upieczone małżeństwo z kościoła winno jechać inną drogą tak, by nieszczęście zmyliło drogę. W domu weselnym Młodych witają rodzice chlebem i solą, otrzymują również dwa kieliszki, jeden z wódką - drugi z wodą ten, kto wypije wódkę będzie dominował w związku, następnie rzucają kieliszki za siebie, jeżeli się rozbiją czekają Was długie lata szczęścia. Pan Młody powinien przenieść żonę przez próg domu weselnego, uniemożliwi to potknięcie się jej ściągnie nieszczęście nie tylko na siebie, ale także na swoją nową rodzinę.

Nowożeńcy powinni jako pierwsi pojawić się na parkiecie i jako jedyna para odtańczyć pierwszy taniec. Jeśli młodym plączą się kroki, to w życiu może być podobnie - będą zmierzać w różne strony.

Podczas nocy poślubnej do łóżka winna wejść najpierw Pani Młoda, następnie Pan Młody musi ściągnąć jej podwiązkę zębami (znajdującą się pod suknią ślubną), aby życie erotyczne było udane.

Osobną kategorię tworzą przesądy dotyczące bukietów ślubnych. Dobierając kwiaty należy pamiętać o ich „mowie". Hiacynty symbolizują przywiązanie narzeczonych, calle „należy" się królowej myśli, chaber będzie odpowiedni dla osób wstydliwych, które nie pokazują swoich uczuć. Należy unikać bratków i krokusów (niewiara w prawdziwość uczuć), narcyzów („uważam, że jesteś samolubem") oraz kwiatów mięty („uważam, że masz nieświeży oddech"). Idealne będą czerwone róże („kocham Cię"), margaretka („jesteś najpiękniejsza"), konwalie i rumianek (symbolizujące śliczną urodę).

Dobrą wróżbą dla Was będzie, gdy wokół Was szkło będzie tłukło się wszędzie. Przesądów ślubnych oczywiście jest o wiele więcej, nie sposób je jednak opisać, a tym bardziej ściśle się ich trzymać. Na pewno będzie to najwspanialszy dzień w Waszym życiu (nawet, gdy zapomnicie o jakimś szczególiku).

Pamiętajcie o tej nocy poślubnej hihi
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".

Edytowane przez halunia86
Czas edycji: 2011-09-27 o 14:49
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:47   #4130
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
nie no raczej nie a Twoja nie jest koronowa??
nie jest
Stary 2011-09-27, 14:48   #4131
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

A dziś miałam taką sytuację, że zdzwonił do mnie stryjek. Jak odebrałam to nic nie słyszałam i się rozłaczyłam. Oddzwoniłam do niego i pytam się czy do mnie dzwonił, a on, ze tak, ale że mu na koncie zostało mało pieniędzy to się nie odzywał. Normalnie jak to usłyszałam to padłam ze śmiechu. Zamiast powiedzieć, żebym oddzwoniła, to ja się głupia wydzierałam do teleofnu: halo, haloo, halo?? a jemu przecież kasa leciała.
przepraszam nie mogłam się powstrzymać
19.05.2012
Stary 2011-09-27, 14:51   #4132
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cześć Ladies!

Na początek spóźnione życzenia urodzinowe dla kinii! Pięknych przygotowań do ślubu i jeszcze piękniejszych dni po ślubie, Kochana!

Tak jak pisałam wcześniej - wena ślubna mnie opuściła, ale wczoraj pojawiła mi się 2 z przodu, to jakoś lepiej mi się zrobiło. Od dziś 298 dni!

Pisałyście ostatnio o wspólnych kontach i kwestii finansów po ślubie. U nas to wygląda teraz tak, że każdy ma swoje konto i czy to na dom czy na wesele każde z nas zbiera sobie swoją część, a potem razem wydajemy. Jednak nie mamy wglądu w swoje konta, bo i po co. Każde z nas zarabia i każde rządzi się własnymi finansami jak chce.
Po ślubie planujemy założyć dodatkowe konto do którego oboje będziemy mieli karty i tam będziemy wrzucać co miesiąc jakąś ustaloną kwotę, żeby było na jedzenie, rachunki itp., ogólnie na prowadzenie domu. A resztą zarobionych pieniędzy każde z nas będzie dysponowało wg swojego uznania I żadnego wyliczania typu "nie możesz kupić takich drogich butów, bo potrzebuję nowej wiertarki" nie będzie :P Ewentualnie później, gdy w planach będzie już potomek, założymy konto oszczędnościowe na przyszłość naszej latorośli.

Co do sukienki na poprawiny, to ja też planuję jasną i krótką

Poza tym mamy dzisiaj maraton zajęć tanecznych - najpierw taniec towarzyski, potem salsa = 2,5 godziny na parkiecie! I like it!

Powoli zabieram się też za przeprowadzkę. Planujemy ją w październiku, ale muszę uporządkować swojej rzeczy i to, co się da to już popakować w pudła albo powyrzucać. Jednak przez te prawie 24 lata nazbierało się mi trochę dobytku... Więc lepiej zacznę już, bo pewnie z miesiąc zajmie mi to pakowanie

PS. Zaraz obejrzę filmikos, jaki zapodałyście.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-09-27 o 15:21
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:52   #4133
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

Niezly jest!
Stary 2011-09-27, 14:54   #4134
halunia86
Raczkowanie

A co powiecie na zabawę z telegramem:

Telegram: Młody jeszcze za czasów kawalerskich należał do klubu kawalerów teraz przyszedł czas, aby do pożegnać, list czytany w dwóch wersjach językowych.
Dzień dobry drogi …. ( imię męża)- Bongiorno … frajeri
bardzo nas cieszy- Kontato schizofrenio
że się ożeniłeś- Liberta kaput
w tym uroczystym dla Ciebie dniu- Akademio kabaretto
życzymy Ci wiele radości i szczęścia- La dyscyplina dyktatore
pojąłeś piękną żonę- Paloma maszkarone
po weselu rozpoczniesz normalne życie- Katorga, galera, patoga
wasz związek będzie pełen miłości- Finito amore...
potem może przyjdą dzieci- Cinquecento bambini
zostaniesz ojcem- Padre Virgilius
będziesz się cieszyć tą perspektywą- Silencio mortale
dbaj o teściową- Arszenikos cyjankare
i o teścia- Piwencjo kuflozo
a zostaniesz doceniony- Vizitato prokuratore
życzymy Ci- Gratulacjone
miłej współpracy- Non kolaboracjone
dużo pieniędzy- Forsa finito
ładnego mieszkania- Apartamento sutereno
dobrego samochodu - Karocze sireno
udanych wakacji co roku- Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka
Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii- Cavalieros Sicilianos Italiano
podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów- Kumplos smutatos
P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych- Bongiorno stonka inwazione
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:54   #4135
evoonia86
Zakorzenienie

tenebrosa a tak sobie ostatnio myślałam o tej Waszej przeprowadzce i widzę,że wywołałam wilka z lasu
Stary 2011-09-27, 14:54   #4136
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Cześć Ladies!

Na początek spóźnione życzenia urodzinowe dla kinii! Pięknych przygotowań do ślubu i jeszcze piękniejszych dni po ślubie, Kochana!
dziękuję kochana i bardzo się cieszę że do nas wróciłaś
19.05.2012
Stary 2011-09-27, 15:00   #4137
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:

uśmiech smajl!
łoooo dżizas...jakby do mnie kamerzysta powiedział skarbie...rura, to bym chyba zatłukła wiązanką

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:04   #4138
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
łoooo dżizas...jakby do mnie kamerzysta powiedział skarbie...rura, to bym chyba zatłukła wiązanką
na szczęście nasz kamerzysta taki nie jest bo widziałam jak nagrywał u mojej siostry na weselu itd... a przed takimi to uciekac gdzie pieprz rośnie... gdzie ta przyjemnośc z tego jedynego w życiu tak ważnego dnia jak to ustawiane wszystko

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-27, 15:06   #4139
magdziaS
Podróżniczka

Witajcie! Ale dzisiaj piękny dzień Odwaliłam dzisiaj moją pracę w terenie i przyszłam do pracy zgrzana jak słoń,a kierowniczka do mnie tylko rzuciła, ze jak tak, to żebym jeszcze poszła na pocztę i do domu Tak więc od pół godz jestem w domu i uniknęłam popołudniowych korków A poza tym wiecie, mamy z TZtem postanowienie. W związku z tym, że o dzidzię chcemy się starać zaraz po ślubie, lub nawet trochę przed To od tego cyklu zaczynam badania nad moim cyklem Od jutra bo kończy mi się @ Codzienne mierzenie temperatury itd. Jak naturalne planowanie rodziny Oczywiście stosujemy z TŻtem inne metody antykoncepcji, ale niedawno odstawiłam hormony i chcę zobaczyć, czy rzeczywiście ten kalendarzyk ma coś na rzeczy i czy da sie zaplanować płeć dziecka. Bo ponoć ten kalendarzyk ma sens dopiero po którymś cyklu, zresztą Madzia2306 wytłumaczyłaby to najlepiej - na naukach była najlepiej przygotowana

Cytat:
witojcie witojcie! od amego rana mam problem jelitowy że hej!
masakra... najśmieszniejsze jest to że moja mama tak samo rano miała problem moja ciotka wczoraj a ojciec mojej ciotki tak samo nie wiem co sie dzieje
A ja mam znowu zupełnie odwrotnie nawet xenna nic mi nie pomaga

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Ja właśnie wczoraj byłam z kuzynką na zakupach i tak się troszkę porozglądałam wpadła mi w oko taka sukienka (jak ta morelowa)
A szperając na allegro wpadła mi jeszcze tadruga ale nie wiem czy się na którąś z nich zdecyduję
Pierwsza mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
OK, więc opinie:
Czesałam się, jak wiesz, w VIPie, była to chyba pani Emilia - obsługa bardzo mi się podobała, pani słuchała, co do Niej mówię i proponowała od siebie i choć na ślubną fryzurę to, co zrobiła się nie nadaje (za dużo się dzieje wg mnie), to na weselu sprawdziła się idealnie Prócz tego już przynajmniej coraz bardziej wiem, czego w tej fryzurze nie chcę
A fotki poniżej
Chatko, bardzo ładnie wyglądałaś , ale fryzurka nie w moim stylu. Za to makijaż świetny, co prawda mało ślubny, ale do twojego stroju idealnie pasował

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
A tu kilka zdjęć samych Młodych i dekoracji (która była różowo-fioletowa, ale niestety na wszystkich zdjęciach wyszła granatowa nie wiem czemu)
Świetne te dekoracje. Rzeczywiście wyszły granatowe, fajny pomysł z tymi wazonami
PMka miała nawet suknię taką w moim stylu Ładnie się prezentowali

Cytat:
Kupuejcie cos swoim Tżecikom na dzien chlopka? :brzyda l:Widzialam ze ktoras pisala o portfelu... ja bym chciala cos niedrogiego kupic, bo zawsze robimy sobie drobne prezenty i pomyslalam o drzewku bonsai - co jakis czas mi pokazuje te drzewka i mowi ze sa fajne Jak myslicie?
My zwykle nie robimy sobie prezentów na dzień chłopaka - kobiet. Ale w tym roku chce zrobić TZtowi niespodziankę i kupić mu koszulkę ze śmiesznym nadrukiem. Wiem, że taką chce bo co jakiś czas o niej wspomina, więc muszę coś wykombinować i taką kupić

Cytat:
Kocham wszystkieeee

z tego co wygoglowałam to:

Uwielbiam suknie MARCHESA! To marka stworzona przez dwie Brytyjki, które swoje początki projektowania miały w słynnej londyńskiej COLLEGE OF ART AND DESIGN. Obecnie marka MARCHESA dostępna jest na wszystkich kontynentach. Niestety, nie w Polsce (ciekawostka – suknie te są w sprzedaży w Rumunii i 4 krotnie mniejszej od Polski – Słowacji)
Suknie śliczne No i jest pomysł na biznes. Założyć salon współpracujący

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
TŻ już "zmolestował" faceta i jutro na 15 mamy być na sali to uzupełnimy umowę
No to super

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:07   #4140
niut0
Zakorzenienie

Cytat:

uśmiech smajl!
o matko, zabiłabym
Dokładnie tak zachowywał się kamerzysta na wrześniowym weselu, na którym byliśmy - koszmar! Zaznaczyliśmy jak podpisywaliśmy umowę z naszym, że nie chcemy takich reżyserowanych scen.

Cytat:
Napisane przez halunia86 Pokaż wiadomość
A co powiecie na zabawę z telegramem:

Telegram: Młody jeszcze za czasów kawalerskich należał do klubu kawalerów teraz przyszedł czas, aby do pożegnać, list czytany w dwóch wersjach językowych.
Dzień dobry drogi …. ( imię męża)- Bongiorno … frajeri
bardzo nas cieszy- Kontato schizofrenio
że się ożeniłeś- Liberta kaput
w tym uroczystym dla Ciebie dniu- Akademio kabaretto
życzymy Ci wiele radości i szczęścia- La dyscyplina dyktatore
pojąłeś piękną żonę- Paloma maszkarone
po weselu rozpoczniesz normalne życie- Katorga, galera, patoga
wasz związek będzie pełen miłości- Finito amore...
potem może przyjdą dzieci- Cinquecento bambini
zostaniesz ojcem- Padre Virgilius
będziesz się cieszyć tą perspektywą- Silencio mortale
dbaj o teściową- Arszenikos cyjankare
i o teścia- Piwencjo kuflozo
a zostaniesz doceniony- Vizitato prokuratore
życzymy Ci- Gratulacjone
miłej współpracy- Non kolaboracjone
dużo pieniędzy- Forsa finito
ładnego mieszkania- Apartamento sutereno
dobrego samochodu - Karocze sireno
udanych wakacji co roku- Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka
Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii- Cavalieros Sicilianos Italiano
podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów- Kumplos smutatos
P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych- Bongiorno stonka inwazione
Widziałam taką zabawę na płycie ze ślubu znajomych i szczerze mówiąc to mnie to nie śmieszy

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości