|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
no pewnie!
Cytat:
Cytat:
co sie stało ?
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
a bo w sobote jechałam z tżtem do niego i wysiadłam koło dworca pks a dzisiaj mi chrzestna na GG pisze dokładnie taką wiadomośc cytuję "Nie ładnie Madziu widząc chrzesną i nie powiedziec dzien dobry , jechałaś z chłopakiem w sobote ok 11.30 autobusem 12 wysiedliście koło dworca PKS sojrzałaś na mnie i nic , pozdrawiam"
do cholery jasnej co ja sie za każdym człowiekiem w mieście mam oglądac???!!! nie widziałam jej mój tż też nie choc wie jak ona wygląda.. no zagrzała mnie niemiłosiernie zaraz jej odpisałam tak : "jeślibym ciocię widziała to bym sie przywitała ja nie oglądam się za wszystkimi ludźmi w mieście, mogła ciocia mnie zahaczyc, dzika nie jestem, pozdrawiam." teraz się upewniłam w tym że jej nie zaproszę na ślub nie ma mowy a niech mnie potem zasypuje wiadomościami, nawet jej się doopy nie chce ruszyc żeby mnie odwiedzic po tylu latach
|
#4113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- i dlatego jej nie zaproszę na ślub, potem mnie pewnie zasypie wiadomościami na GG bo szkoda jej kasy na bilet żeby sie przejechac do mnie... trudno... da się kogoś zablokowac na GG?
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabolkuję jak zacznie mi walic tekstami po ślubie ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- jak jej to nie wystarczy to bym coś brzydko napisała ale się powstrzymam
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu ja nie rozumiem takich ludzi, o honory, ukłony się upominają, a sami od siebie nie zrobią nic w tym kierunku.
Jak dobrze, że ja mam fajowych chrzestnych. Wujka jestem ulubienicą A ciotka mieszka w Niemczech, ale jak tylko się widujemy potrafimy przegadać całe noce
|
#4120 |
|
Zadomowienie
|
madzia2306: Chrzestna detektyw, mogła jeszcze napisać, co miałaś ubrane i tak dalej
I tak, jak dziewczyny pisały- nie warto się nią przejmować.Idę do pracy, a bardzo mi się nie chce
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.5czwartych.com/2011/09/26...tach-slubnych/ Polecam obejrzeć filmik z tego linku
![]() uśmiech smajl!
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2011-09-27 o 14:28 |
|
|
|
#4123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
pogadałam sobie z moją siostra i to samo stwierdziła, nie mam sie co nią przejmowac bo ona zawsze taka była, przyczepiła sie jak rzep do psiego ogona i nie dało nic nawet to że kiedyś ją zrąbałam delikatnie że jak tak to sie nie odzywała i teraz nagle sobie o mnie przypomniała
|
#4126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawdę lepiej zaoszczędzić i wybrać się na studia MBA albo kierunki stricte związane z rynkami finansowymi lub ogólnie finansami i rachunkowością zarządczą. Cytat:
A dziś miałam taką sytuację, że zdzwonił do mnie stryjek. Jak odebrałam to nic nie słyszałam i się rozłaczyłam. Oddzwoniłam do niego i pytam się czy do mnie dzwonił, a on, ze tak, ale że mu na koncie zostało mało pieniędzy to się nie odzywał. Normalnie jak to usłyszałam to padłam ze śmiechu. Zamiast powiedzieć, żebym oddzwoniła, to ja się głupia wydzierałam do teleofnu: halo, haloo, halo?? a jemu przecież kasa leciała.
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A scena pod kocem pobiła wszystko!!!!!!!!! ja pitole
|
|
#4129 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś wspominał o przesądach ślubnych
Mam dla was co nieco ![]() Ślub to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej Pary, niezależnie, od tego czy na co dzień jesteśmy przesądni czy też nie - dnia, w którym zamierzamy powiedzieć sakramentalne „tak” przesądy dopadają niemal każdego. O czym warto pamiętać? Jednym z przesądów są ptaki. Uważa się, że gdy przed ceremonią wypatrzymy gołębia lub srokę wówczas te ptaki przyniosą nam szczęście. Natomiast wrona lub kruk zwiastują nam złą wróżbę. Ślubne przesądy zaczynają się jednak dużo wcześniej przed owym „ważnym dniem”. Towarzyszą nam podczas jego wyboru, a dokładnie miesiąca, w którym wyszukujemy literki „r”. Wszyscy wiedzą o tym, ale tak naprawdę nie każdy wie, po co, podobno pozostałem miesiące przyniosą Młodej Parze pecha, wyjątkiem są miesiące świąteczne (Wielkanoc). Nie należy brać ślubu podczas adwentu oraz wielkiego postu. Unikamy również 1 kwietnia (prima aprilis – wierzy się, że wypowiedziane „tak” nie będzie brane na poważnie). Przyszła małżonka powinna kupić swojemu wybrakowi ślubną koszulę, natomiast on powinien podarować jej ślubne buty, które przynajmniej dzień przed ślubem powinny stać na parapecie okna, aby zdążyło wejść w nie szczęście, zapewni to nam również ładną pogodę w dzień ślubu. Również ona - pogoda nie jest bez znaczenia, ulewa – jest symbolem płaczących zakochanych kobiet, za naszym Panem Młodym. Droga Panno! Jeżeli popłaczesz się przed ślubem, rozmażesz sobie może troszkę makijaż jednak potem czekają Ciebie już tylko pomyślne dni, uważaj ze śmiechem on może wywróżyć kłopoty. Nie przymierzaj zbyt często swojej sukni, chyba, że jest to konieczne (przymiarki w pracowni ślubnej, u krawcowej), nie przymierzaj jej dla swojej przyjemności, uważaj również na swoje młodsze niezamężne siostry, które mogłyby ulec pokusie przymierzenia sukni ślubnej, jeśli któraś ulegnie może nigdy sama nie stanąć na ślubnym kobiercu. Nie powinnaś szyć swojej sukienki oraz pomagać przy jej wszelkich przeróbkach. Wybranek nie powinien widzieć Cię w sukni ślubnej przed dniem ślubu. Przynosi to pecha, wiec na wybór sukienki lepiej wybierz się ze swoją świadkową. Przekraczając próg w dniu ślubu zawsze zaczynaj prawą nogą, zwracając również uwagę na to, by się nie potknąć. Kiedyś mawiano „jaka droga do ołtarza takie przyszłe życie” tak więc uśmiechajcie się i się nie śpieszcie. Nie oglądajcie się za siebie ani nie cofajcie w drodze do kościoła, lepiej zrobić dodatkową rundkę dookoła gdyż może to spowodować „odwrócenie się” jednego z małżonków. Nie oglądaj się w lustrze kompletnie ubrana, ściągnij, chociaż jeden kolczyk… Panna Młoda w dniu ślubu powinna mieć na sobie: coś białego – symbol czystości jej uczuć, coś niebieskiego (np. podwiązka) – zapewniające potomstwo i wierność małżeńską, coś starego / używanego - zapewnia lojalność najbliższych, coś pożyczonego – koniecznie od osoby, która jest szczęśliwa w swoim małżeństwie, coś nowego – zapewni wam dostatek i bogactwo, w szwie sukienki nie zapomnij o kryształku cukru oraz okruszku chleba i pieniążku w bucie – gwarantuje dostatek rodzinie, na ślubie nie zakładaj nic różowego, gdyż przyniesie Ci to pecha Droga Panno! Pan Młody prowadzi Cię do ołtarza według starego zwyczaju z lewej strony, aby prawą ręką mógł odgonić złe moce, które mogłyby chcieć przeszkodzić Waszemu związkowi. Nie powinien zapomnieć o tym, by mieć przy sobie pieniądze gwarantuje to dostatnie życie. Obrączki są symbolem dozgonnej miłości i wierności, dlatego odgrywają ogromną rolę w przesądach, aby nie zapeszyć nie należy ich zakładać, tym bardziej na środkowy palec bądź przez inną osobę. Panna Młoda może uczestniczyć podczas wyboru obrączek, może je również przymierzyć u jubilera, jednak nie powinna ich odbierać ani za nie płacić. Podczas ceremonii może zdarzyć się, że upadną Wam obrączki wówczas podnieść je może ksiądz bądź świadek, nie powinno to robić żadne z Was. Chyba nie chcecie, by szczęście Was opuściło, prawda? Po zakończeniu ceremonii młoda małżonka musi zadbać, aby jej wybranek złożył jej na ustach gorący pocałunek – ten zapewni jej wierność małżonka. Gdy wyjdziecie z kościoła obsypie Was deszcz monet. Ten, kto szybciej i więcej ich zbierze, będzie w rodzinie "zarządzał kasą". Musicie jednak wyzbierać wszystkie monety do ostatniego grosika, w przeciwnym przypadku czeka Was bieda. Najlepiej, aby pierwszą osobą składającą życzenia był mężczyzna (np. świadek). Świeżo upieczone małżeństwo z kościoła winno jechać inną drogą tak, by nieszczęście zmyliło drogę. W domu weselnym Młodych witają rodzice chlebem i solą, otrzymują również dwa kieliszki, jeden z wódką - drugi z wodą ten, kto wypije wódkę będzie dominował w związku, następnie rzucają kieliszki za siebie, jeżeli się rozbiją czekają Was długie lata szczęścia. Pan Młody powinien przenieść żonę przez próg domu weselnego, uniemożliwi to potknięcie się jej ściągnie nieszczęście nie tylko na siebie, ale także na swoją nową rodzinę. Nowożeńcy powinni jako pierwsi pojawić się na parkiecie i jako jedyna para odtańczyć pierwszy taniec. Jeśli młodym plączą się kroki, to w życiu może być podobnie - będą zmierzać w różne strony. Podczas nocy poślubnej do łóżka winna wejść najpierw Pani Młoda, następnie Pan Młody musi ściągnąć jej podwiązkę zębami (znajdującą się pod suknią ślubną), aby życie erotyczne było udane. Osobną kategorię tworzą przesądy dotyczące bukietów ślubnych. Dobierając kwiaty należy pamiętać o ich „mowie". Hiacynty symbolizują przywiązanie narzeczonych, calle „należy" się królowej myśli, chaber będzie odpowiedni dla osób wstydliwych, które nie pokazują swoich uczuć. Należy unikać bratków i krokusów (niewiara w prawdziwość uczuć), narcyzów („uważam, że jesteś samolubem") oraz kwiatów mięty („uważam, że masz nieświeży oddech"). Idealne będą czerwone róże („kocham Cię"), margaretka („jesteś najpiękniejsza"), konwalie i rumianek (symbolizujące śliczną urodę). Dobrą wróżbą dla Was będzie, gdy wokół Was szkło będzie tłukło się wszędzie. Przesądów ślubnych oczywiście jest o wiele więcej, nie sposób je jednak opisać, a tym bardziej ściśle się ich trzymać. Na pewno będzie to najwspanialszy dzień w Waszym życiu (nawet, gdy zapomnicie o jakimś szczególiku). Pamiętajcie o tej nocy poślubnej hihi
Edytowane przez halunia86 Czas edycji: 2011-09-27 o 14:49 |
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4132 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Ladies!
![]() Na początek spóźnione życzenia urodzinowe dla kinii! Pięknych przygotowań do ślubu i jeszcze piękniejszych dni po ślubie, Kochana! Tak jak pisałam wcześniej - wena ślubna mnie opuściła, ale wczoraj pojawiła mi się 2 z przodu, to jakoś lepiej mi się zrobiło. Od dziś 298 dni! Pisałyście ostatnio o wspólnych kontach i kwestii finansów po ślubie. U nas to wygląda teraz tak, że każdy ma swoje konto i czy to na dom czy na wesele każde z nas zbiera sobie swoją część, a potem razem wydajemy. Jednak nie mamy wglądu w swoje konta, bo i po co. Każde z nas zarabia i każde rządzi się własnymi finansami jak chce. Po ślubie planujemy założyć dodatkowe konto do którego oboje będziemy mieli karty i tam będziemy wrzucać co miesiąc jakąś ustaloną kwotę, żeby było na jedzenie, rachunki itp., ogólnie na prowadzenie domu. A resztą zarobionych pieniędzy każde z nas będzie dysponowało wg swojego uznania I żadnego wyliczania typu "nie możesz kupić takich drogich butów, bo potrzebuję nowej wiertarki" nie będzie :P Ewentualnie później, gdy w planach będzie już potomek, założymy konto oszczędnościowe na przyszłość naszej latorośli.Co do sukienki na poprawiny, to ja też planuję jasną i krótką ![]() Poza tym mamy dzisiaj maraton zajęć tanecznych - najpierw taniec towarzyski, potem salsa = 2,5 godziny na parkiecie! I like it! ![]() Powoli zabieram się też za przeprowadzkę. Planujemy ją w październiku, ale muszę uporządkować swojej rzeczy i to, co się da to już popakować w pudła albo powyrzucać. Jednak przez te prawie 24 lata nazbierało się mi trochę dobytku... Więc lepiej zacznę już, bo pewnie z miesiąc zajmie mi to pakowanie PS. Zaraz obejrzę filmikos, jaki zapodałyście.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-09-27 o 15:21 |
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niezly jest!
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
A co powiecie na zabawę z telegramem:
Telegram: Młody jeszcze za czasów kawalerskich należał do klubu kawalerów teraz przyszedł czas, aby do pożegnać, list czytany w dwóch wersjach językowych. Dzień dobry drogi …. ( imię męża)- Bongiorno … frajeri bardzo nas cieszy- Kontato schizofrenio że się ożeniłeś- Liberta kaput w tym uroczystym dla Ciebie dniu- Akademio kabaretto życzymy Ci wiele radości i szczęścia- La dyscyplina dyktatore pojąłeś piękną żonę- Paloma maszkarone po weselu rozpoczniesz normalne życie- Katorga, galera, patoga wasz związek będzie pełen miłości- Finito amore... potem może przyjdą dzieci- Cinquecento bambini zostaniesz ojcem- Padre Virgilius będziesz się cieszyć tą perspektywą- Silencio mortale dbaj o teściową- Arszenikos cyjankare i o teścia- Piwencjo kuflozo a zostaniesz doceniony- Vizitato prokuratore życzymy Ci- Gratulacjone miłej współpracy- Non kolaboracjone dużo pieniędzy- Forsa finito ładnego mieszkania- Apartamento sutereno dobrego samochodu - Karocze sireno udanych wakacji co roku- Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii- Cavalieros Sicilianos Italiano podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów- Kumplos smutatos P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych- Bongiorno stonka inwazione
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
tenebrosa a tak sobie ostatnio myślałam o tej Waszej przeprowadzce
i widzę,że wywołałam wilka z lasu
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4139 | |||||||
|
Podróżniczka
|
Witajcie! Ale dzisiaj piękny dzień
Odwaliłam dzisiaj moją pracę w terenie i przyszłam do pracy zgrzana jak słoń,a kierowniczka do mnie tylko rzuciła, ze jak tak, to żebym jeszcze poszła na pocztę i do domu Tak więc od pół godz jestem w domu i uniknęłam popołudniowych korków To od tego cyklu zaczynam badania nad moim cyklem Oczywiście stosujemy z TŻtem inne metody antykoncepcji, ale niedawno odstawiłam hormony i chcę zobaczyć, czy rzeczywiście ten kalendarzyk ma coś na rzeczy i czy da sie zaplanować płeć dziecka. Bo ponoć ten kalendarzyk ma sens dopiero po którymś cyklu, zresztą Madzia2306 wytłumaczyłaby to najlepiej - na naukach była najlepiej przygotowana ![]() Cytat:
nawet xenna nic mi nie pomaga ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
PMka miała nawet suknię taką w moim stylu Ładnie się prezentowali Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie tak zachowywał się kamerzysta na wrześniowym weselu, na którym byliśmy - koszmar! Zaznaczyliśmy jak podpisywaliśmy umowę z naszym, że nie chcemy takich reżyserowanych scen. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Pięknych przygotowań do ślubu i jeszcze piękniejszych dni po ślubie, Kochana!
Niezly jest!
Tak więc od pół godz jestem w domu i uniknęłam popołudniowych korków 
nie wiem czemu)