|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Żony 2011 - część II
Cytat:
Uwazam tez, ze ne mozna tak oceniac mezow, ktorzy np. jak piszesz "wyniesli sie z zsypialni". Moze rzeczywiscie dziecko placze w nocy, ale rano daje pospac, wiec mama moze odespac troszke, a maz w pracy juz nie? A moze jest jak mowisz, ze umyl rece od wszystkiego.... chodzi mi o to, ze nie wiadomo jak to na prawde wyglada i jezeli dziecko placze w nocy, ale w dzien daje odpoczac, to nie widze nic zlego w tym, aby maz przeniosl sie do innego pokoju i mogl wypsac sie do pracy. To sa indywidualne kwestie ![]() A te zdjecia tuskowej sa retuszowane? ![]() ![]()
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Passion ja tam uważam że jest całkiem zwyczajna i denerwuje mnie jak media twierdzą że taka piękna, a już jak mówią to o Buzkównie, to ech
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
na samym początku to może i nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ![]() a jak tam brzusio bardzo widoczny
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do Tuskówny, jej akurat w prasie malo jest, bloga prowadzi bo to chyba niezabronione, miała epizod z tańcej z gwiazdami ale to było pare lat temu ![]() ja sobie nie wyobrażam, jakby mąż miał sie wynieść do innego pokoju ![]() ![]() ![]() a kobieta niby może sobie pospac sobie w ciągu dnia, pewnie, ale kto posprząta, upierze, ugotuje? no przeciez ten pracujący mąż musi zjeśc obiad, jak żona SIEDZI w domu. A co do zmartwień o dziecko, tu wydaje mi się że nie ma reguły kto bardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Monitko nie do końca jasno się chyba wyraziłam. Chodziło mi o to (a wiem to z doświadczenia), że mama jednak w każdej sekundzie czuje dziecko, ciągle się martwi czy wszystko ok, a bo się nie rusza tak jak przed chwilą, a bo to ją coś zaboli coś strzeli, czy może to zjeść, tamto zrobić. Naprawdę martwisz się nawet jak śpisz, czy nie zrobisz dziecku krzywdy źle leżąc itd. Mężowie jak najbardziej też się torszczą i martwią, jednak to matka ma tą świadomość każdej sekundy, tata może czasem sobie odpuścić
![]() A tamtą sytuację podałam bo bardzo dobrze ją znam i wiem że synek budził się średnio co 2 godziny w nocy i w ciągu dnia nawet krócej sypiał, był bardzo marudny, tak że matka nawet głowy nie mogła umyć. Poza tym noworodka przez kilka pierwszych tygodni trzeba karmić co 2 godziny a w nocy można to maks. wydłużyć do 4, ale to rzadko się udaje. Także chodziło mi o to że on czuł się wspaniałmy ojcem, bo spędzał miłe chwile z dzieckiem, ale to jego żona się dzieckiem opiekowała i była z tym przez większość czasu sama, a to potrafi dobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Dark, popieram
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O zmartwienia chodziło mi w ciąży, bo wierz mi, jednak jesteś dziecka świadoma w każdej sekundzie, niezależnie od tego co robisz. Ojciec się też zawsze martwi, ale jak zajmie się czymś wciągającym to potrafi na chwilę zapomnieć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
A mówią że cola jest niezdrowa
![]() Dark super że się już czujesz lepiej i Ci humor dopisuje oby tak dalej i jeszcze lepiej do końca ![]()
#4811 |
Zakorzenienie
|
Ja tak pisze, bo mam znowu przyklad kolezanki, ktora wydaje mi sie o swoim mezu i jego potrzebach zupelnie nie myslala... gdy byla w ciazy wstawala siku bardzo czesto, a uparla sie, zeby spac od sciany, bo wtedy mogla jakos wygodnie sie ulozyc i budzila meza co te 2 godziny, on musial usiasc, aby ona mogla wyjsc do lazienki i potem poczekac, aby mogla wejsc, i tak cala noc (on pracowal, ona nie). Po narodzinach natomiast, gdy dziecko plakalo w nocy, to jego zadaniem bylo podawanie go do karmienia (rozumiem, ze kobieta na poczatku moze zle sie czuc itp. i ta pomoc jest potrzebna, ale tez uwazam, ze skoro musi i tak wstac i tak, i jezlei moze to zrobic, to nie ma co budzic meza). Maz pod drodze z pracy robil zakupy, a gdy przychodzil zajmowal sie dzieckiem, tak samo w weekendy, aby ona mogla od tego odpoczac.
To uwazam za przegiecie w druga strone, trzeba znalezc jakas rownowage i zloty srodek.
#4812 |
Zakorzenienie
|
Co do coli to lekarz mówił najpierw o kawie ale powiedziałam że wcale jej nie piję, to powiedział żebym colę piła bo, jak stwierdził, niby jest niezdrowa ale ludzie ją od 100 lat piją i jakoś nikt od niej nie umarł
![]() A jeszcze powiedział mądrą rzecz o witaminach w ciąży. Mianowicie że jeśli wyniki badań są ok to żeby ich nie brać. Dlaczego? Bo powodują to że noworodki są tak duże, należy brać tylko to co trzeba czyli kwas foliowy do 12 tygodnia a potem jod żeby mózg się dobrze rozwijał. Na tych wielowitaminowych do dziecko jest jak hodowane i nie urośnie takie jakie ma być dla matki żeby poród był w miarę ok dla niej, a znacznie większe, tłumaczył mi że biologicznie to jest zaprojektowane jakie duże ma być dziecko, a multiwitaminy to psują. |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Dark urusł coś ten dzidziuś na twoim obrazku
![]()
#4814 |
Zakorzenienie
|
Monitko masz rację że są też odwrotne przypadki i że potrzebne jest wyśrodkowanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
Dark, no ciaza, porod maja swoje plusy i minusy. Jest tak jak mowisz, ale tez wiem, ze sa mezczyzni, ktorzy zazdroszcza kobiecie mozliwosci bycia w ciazy i wydania na swiat nowego zycia... to jest jednak cos niesamowitego i za pewne doswiadczenie, ktorego nie da sie do niczego przyrownac
![]()
#4817 |
Zakorzenienie
|
Kuleczko on tam cały czas będzie rósł
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Monitko oczywiście że tak jest, ja czekam na pierwsze kopniaki żeby wreszcie tak poczuć, bo teraz to tylko potworne zmęczenie jest z powodu nieustępującego bardzo złego samopoczucia tak od połowy czerwca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
Dark, ale kawa i cola? Przeciez kofeina nie jest chyba wskazana w ciazy? Co do mdlosci, to gazowane rzeczy rzeczywiscie pomagaja, ale moze woda sodowa? Ja tam uwazam, ze napic sie coli od czasu do czasu mozna, ale codziennie? No nie wiem, ale tez lekarzem nie jestem to sie madrzyc nie bede!
A te witaminy to moze byc i prawda. Te dzieci teraz takie duze sie rodza... kiedys kobiety byly gorzej odzywione i witamin tez nie braly, to my, dobrze odzywioone dziewoje, tez powinnysmy sobie bez nich poradzic! ![]()
#4820 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym chciała już zobaczyć tego malucha
![]() I_K jak tam, mąż dalej jeździ na rolę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
to prawda monita, moja współlokatorka jak się dowiedziała że właśnie przez te witaminy dziecko jest takie duże to przestała... a i tak miało 4200 i naturalnie sie nie urodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
Z drugiej strony wiecie, jej emzowi to zupelnie nie przeszkadzalo, godzil sie na to i robil to ochoczo (chyba), wiec moze chodzi o to, aby i maz i zona byli zadowoleni i juz. Skoro Twojej kolezance odpowiada, ze maz przeniosl sie do innego pokoju, to tez ok! Ja jakbym widziala, ze dziecko ciagle chce jesc w nocy i sie budzi i musze je karmic, a maz jest w tym procesie zbedny (no niestety dziecku piersi nie da), to sama bym go wyslala do innego pokoju
![]()
#4823 |
Zakorzenienie
|
Monitko nie chodzi o gazowane, bo to ani trochę nie wpływa na zaworty głowy, właśnie o kofeinę chodzi. I nikt nie pisze że codziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bez przegięć w żadna stornę ![]() Cytat:
![]() ja sobie nie wyobrażam, żeby mąż spał, poiwedzmy przez pół roku, na kanapie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
I_K ja mam nadzieję że przestałam w odpowiednim momencie, bo wolę takiego malucha jak ja byłam czyli takie 2850
![]() Monitko w nocy dziecko budzi się nie tylko do karmienia, a i doświadczeni rodzice wymieniają się jedną noc jedno, drugą drugie i jak ci poda mąż dzieciaczka do piersi to nawet się nie musisz wybudzać (tak mi pryznajmniej tłumaczyła pewna Australijka z noworodkiem ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Chyba wystraszyłyśmy większość dziewczyn tym gadaniem o dzieciach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dużo pomaga bo jest najstarszy i raczej jak się nic nie zmieni to on to dostanie... mi też się tam podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | ||
Zakorzenienie
|
my też
![]() Cytat:
![]() ![]() i pytanie też przez jaki czas kobieta karmi, jak juz jest na butli, to facet tez może podać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
Mąż na weekendy będzie wracał do łóżka do żony hehe
![]() A tak serio to tez źle jak mąż się nie wysypia bo wiecie jak jedzie samochodem do pracy to może jeszcze zasnąć za kółkiem i nieszczęście więc trzeba jakieś ultimatum znaleźć hmmmm łóżko trzeba tak ułożyć że żadne nie miało przy ścianie i wtedy nie będzie problemu z przechodzeniem przez kogoś ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.