|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK Dawid czesał mnie chyba na 4 wesela w tym na moje własne
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grazin |
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak mi głupio, bo po łebkach tylko wątek przeleciałam. Eda mi nie śpi. Piszę jedną ręką. Nie mam kiedy się uczyć. Chcę już sobotę...
|
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
Grazin my tez tęsknimy
Idziemy na spacerek trzeba korzystać ze słoneczka Dzisiaj pierwszy raz Maciuś jadł jabuszko- smakowało Lecimy |
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
my już po spacerku, ale może uda się jeszcze dzisiaj raz wyjść
Mati nauczył się 3 dni temu przewracać z plecków na brzuszek, dzisiaj jak po raz nasty w łóżeczku wylądował na brzuszku, to chciał podejrzeć co jest za ochraniaczem i tak wysoko podniósł się na rączkach, odchylił główkę do tył że go przeciążyło i fiknął na plecy - jego mina bezcenna
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie jest MAZIANKA??
|
|
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
My już po szczepieniu...Alunia waży 7400 i 65 cm ,a na poczekalini była pani z dzieckiem 5 miesięcznym i była mniejsza od Ali ....Szczepionkę zniosła płaczliwie wręcz się aż zanosiła,a mi sie płakać na jej widok zachciało ....Ale jakoś dałyśmy radę ..Teraz leży na macie i jakby to mimbi powiedziała -modły do Allaha odprawia ![]() Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów :party :![]() ![]() mamaoptymistka i atiz -w tej diecie już po godzinie 17 nic nie można jeść??,,bo w tej rubryce co pisze nic mam rozumieć ,ze jak zgłodnieje to ewentualnie moge jakąś zupe zjeść itp?? i czy owoce morza można zastąpić czymś innym np rybami,,bo owoców m nie lubię! I jeszcze jakie warzywa na patelnie,bo kalafior,brokuły i fasola odpada ! aha i jeszcze jakie proporcje ![]() (pszepraszam za chaotyczność ale piszę jedną ręką bo w drugiej mam bgrzechotkę ) o głosiki
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-09-27 o 18:16 |
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa
dla malego akrobaty. Mine mial pewnie nieziemska Wyobrazam sobie.Idziemy zaraz do tesciowej zyczenia zlozyc bo ma dzis urodziny. Ale przysiegam jak znow bedzie miala najarane w mieszakaniu to nawet minuty tam nie zostane (umowieni jestesmy na konkretna godzine,wiec )
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3h przed snem!! ja od poniedzialku-wtorku dukam juz sie boje czytam ksiazke, gromadze przepisy maż wyzywa
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Eda śpi, uczę się
Z ciekawych rzeczy: http://www.youtube.com/watch?v=aGhL34_32vY - Cellular book -> fajne urządzenie, bo małe, ze składanym ekranem, poręczne. No i książki nie trzeba wozić, a można czytać http://www.youtube.com/watch?v=ZKEaypYJbb4 - Sklep googla. Czaderski, bo można czytać jedną książkę na kilku czytnikach i zawsze zapamiętuje, gdzie się skończyło... ![]() Nie wiem, czy Was to w ogóle zainteresuje, ale ja przy okazji nauki się tym jaram ![]() A ja się pytam, gdzie Zytus? Nic nie pisze ostatnio
|
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka kochana jestes
![]() ania2631 my tez dzis szczepienie mielismy. Piekne wymiary i waga! Rosnie zdrowo dziewuszka Matall, a widzialas iPhone'a 5? Daisuniu pytalas raz jak sie Antek w restauracji zachowywal... zaskoczyl mnie niesamowicie, bo najpierw bylismy na mszy i spal, a pod koniec sie obudzil i rozgladal sie na rekach u taty, a potem w restauracji dostal butelke mleka zanim przyniesli nam jedzonko i caly pobyt przespal. Tak sie balam, a niepotrzebnie! ![]() My juz po szczepieniu .trzy wklucia i tez byl wrzask, ale tatus trzymal i szybko sie Antos uspokoil. Potem dostal w nagrode soczek bananowy i wyduldal 120ml. Oczywiscie rozdrobniony z woda, bo by mi przez smoczek 1 ten nektar nie przeszedl. Dzis na deserek ma krem z banankow Hippa, ktory tez baaaardzo lubi jak nie najbardziej!
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia
Dopiero obejrzałam prezentację na youtube... normalnie (ale ze mnie gadżeciara )
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Juz czekam na pytanie tatusia "A kiedy konczy mi sie umowa, zebym mial nowego Iphone'a?"
|
|
|
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
moja Nikoska bardzo marudzi dzisiaj, dziąsła ma białe, co chwila cos bierze do buzi, wlasnie zjadla ziemniaczki ze szpinakiem i patrzy sie na mnie dziwnie
|
|
#3526 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja dalej czekam![]() Cytat:
za wagęno i co to za dietę macie ???? |
||
|
|
|
#3527 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezuu moje dziecko miało atak płaczu brrrr chyba śpiąca była i padła
![]() anula- antropia-awatar cudny i ty śliczna jesteś monika numerki-ja zawsze 1876215910 razy przypominam małżowi o urodzinach,rocznicach itd,,bo on ma krótką pamięć ![]() i nie zapominając o prezentach ..Paulizia- dla Antonusia.Dzielna dziecinka...Gusia- i jak imieniny u teściówki?? Było napalone papierochami?? matall-jak nauka idzie?? możesz się skupić po upojnej nocy ..Super że małżu zdrowy ![]() night25-a no dieta cud od dietetyka24kasia86-gratuluję wyjścia za mąż kurcze ja bym chciała jeszcze raz
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-09-27 o 17:35 |
|
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
Tak szybko do Was napiszę. Ciągle jeszcze doczytuję, bo mam spore zaległości.
Daisy - grill OK, chociaż mogłoby być lepiej ale to nie moi znajomi, więc się nie przejmuję. Co do chrzcin, nie masz jakiejś kuzynki/kuzyna, żeby poprosić na chrzestnych? W ostateczności ja się zgadzam ![]() Moria - trzymam mocno kciuki za fasolkę, dawaj znać nam szybko czy to już... Eweska - sto lat dla chłopców Matal - moje gwiezdne imię to: Wieankeopo.. WTF??? Odlotowe, chyba zmienię sobie w dowodzie ![]() Do wszystkich dziewczyn wstających w nocy - a próbowałyście położyć dzieci spać trochę później? Ja kładę Kubusia ok. 21.30, wykąpanego, najedzonego i super śpiącego. U nas system działa niezawodnie. Nawet dzisiaj moje dziecko spało od 21.30 do 7.15, a potem po jedzeniu spał dalej do 10.30. Ja jestem bardzo wyspana, aż chyba przespana ![]() Czy któraś z Was ma ochotę iść z moim mężem do lasu na grzyby??? Bardzo proszę niech się któraś zgłosi, bo ja nienawidzę chodzić na grzyby, a on tak bardzo chce... I przy okazji co robicie z grzybami leśnymi??? Grazin??? Ty masz super pomysły kulinarne... Pytanie w kwestii ubrankowej, czy Wasi chłopcy-synkowie noszą rajtuzy? Bo widziałam w sklepie i nie wiem czy to się sprawdza??? No i ostatni tekst mojego husbanda. Przy kąpieli śpiewa Kubusiowi piosenkę: "Szczotka, pasta, Kubuś jest w wanience... Trzyma se gąbkę, gąbkę w lewej ręce..." a kiedyś śpiewał mu jeszcze jedną, ucząc go chodzić (no comments): "Idzie Kuba leśną drogą, przytupuje lewą nogą, Nagle potknął się i zbladł, bo w ramiona TATY wpadł..." Nie nudzimy się z nim ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Ach.. no i zapomniałam... Kubuś w sobotę skończył 3 miesiące!!! I z tej okazji łapie się rączkami za stopy i robi kołyskę...
|
#3529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwielbiam chodzić na grzyby ale mój tż nie więc może się zamienimy ![]() piosenki twojego tż są wszystkiego naj dla Kubusia |
|
|
|
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj spala do 9 tez jestem wyspana, ale nie zawsze nam to wychodzi, rutyna jaką lubią maluszki u nas sie nie sprawdza, Niko ma swoje widzi-mi-się![]() teraz ledwo ją uśpiłam, plakala tak, ze szok nawet w nocy slysze jak popłakuje ide zjesc kolacje poki cisza. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- podziękować
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia- jesteś!
robiłam Mel B- 15 min cardio burn i normalnie wymiękam, ta kobieta jest szalona. Dajesz radę całe 15 min? Co teraz ćwiczysz? Zastanawiam się nad jakimś fitness klubem i połączeniem treningu siłowego i cardio...Tylko nie wiem kiedy miałabym tak jeździć...Chyba po 16 jak mąż by wracał, albo po 19 jak Hania pójdzie spać, bo klub całodobowy. Tylko że karnet 160 zł... Jednak pewnie takie ćwiczenia dadzą lepszy efekt niż w domu? Macie jakieś doświadczenie w tym względzie? Poproszę o opinie. Agus, co Twój trener na ćw w domu, a ćw w siłowni - klubie fitness? |
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
ania numerki średnio, bo sun mi jęczy pół dnia... ale myślę, że na 3 to się nauczę
![]() blueberry Chyba spróbuję go później położyć dziś i zobaczymy, co będzie... Jak o 20 zje, to koło 21 go położę ![]() No, tylko jak go kładę 19-20, to potem mam troszkę czasu dla siebie ![]() Na grzyby chętnie pójdę - UWIELBIAM ![]() Tylko strach potem jeść, bo się nie znam (dlatego zawsze chodzę z kimś, kto się zna Rajstopki Edzik nosi, polecam ![]() Teraz zamiast spodni,w zimę pod spodnie będzie nosił ![]() Spice czy w domu, czy w klubie - wszystko jedno, o ile ćwiczysz regularnie ![]() Jak kupisz karnet i pójdziesz 1 na 4 zajęcia, to nic nie da. A jak w domu będziesz ćwiczyć codziennie - efekt murowany (sprawdzone, najwięcej schudłam ćwicząc w domu )Muszę spróbować tą Mel B ![]() My po spacerku. Rozruszałam się. Chyba położę Edę spać, bo nie wytrzymam do 2o tego jęczenia
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
ania2631 za wage Aluni
![]() Na maxa wywietrzone Zero smrodu papierosowego!Milo bylo, Nadusia grzeczna niesamowcie a wrocilismy sobie spacerkiem przez las ![]() Myslalam, ze naskrobiecie ze 2 strony jak mnie nie bedzie. Spokojniutko tu dzisiaj. |
|
|
|
#3534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ryby jak najbardziej tak ! Proporcje czego? Bo nie wiem ![]() Jutro wizyta u dietetyka, nie ważyłam się więc nie wiem ile przez 2 tygodnie, trzymajcie kciuki !!! Dobra mąz krzyczy że czas na kaszkę, więc lecę, może jeszcze potem zaglądnę, buuuuziak
|
|
#3535 |
|
Raczkowanie
|
STO LAT:
dla Szymusia z okazji 5 miesięcy dla Gabulka z okazji 4 miesięcy dla Oli z okazji 4 miesięcy dla Stasia z okazji 4 miesięcy dla Igorka z okazji 3 miesięcy Matal, Night - umawiam Was z moim mężem w takim razie, będzie absolutnie wniebowzięty!!! Znalazłam żłobek dla Kubola!!! W Op. otwierają nowy żłobek, oczywiście niepubliczny, ale za 590zł miesięcznie!!! Czytając o wymaganiach Pani Super Opiekunki, nie zastanawiam się ani chwili dłużej i zapisuję!!! Spokojnie wrócę do pracy i będę zarabiać więcej niż 500zł na rękę! Żyć, nie umierać... Natomiast drugie dziecię...... Ciekawe czy mi się uda ![]() No i co z tym zjazdem w Łodzi??? Nie jestem w K, więc nic nie wiem. Czy ktoś mi coś powie, czy nas tam nie chcecie z Kubusiem? Tylko dajcie znać wcześniej, bo muszę mu jakoś wytłumaczyć, że nie wszyscy go lubią...
|
#3536 | ||||
|
Raczkowanie
|
przede wszystkim: Daisy Najlepszego dla Gabulka SiLLeeNajlepszego dla Olenki monika21121984 Najlepszego dla Stasia k190172 Najlepszego dla Igorka monigac Najlepszego dla Szymusia no i z racji nieobecności na forum p[rzez kilka dni spóźnione życzenia dla Wiktorka i Bartusia eweski oraz dla Maciusia night a także dla Kubusia blueberry i Michotka aliczki![]() CHŁOPAK I Cytat:
kiedyś regularnie kilka kupek dziennie, teraz jedna na 2/3 dni a brzuszek mięciutki ![]() Cytat:
gusiu avatarek nowy cudny; Cytat:
![]() dla dzielnego Gabikakocyk jest prześliczny, tylko ta cena ![]() napisz proszę jaka będzie reakcja córci na marcheweczkę, włosy lecą mi na potęgę a co do chrzestnych, to jesli macie jakieś wątpliwosci, może być tylko jedna osoba jeśli macie ślub kościelny, my musieliśmy mieć zarówno chrzestną, jak i chrzestnego więc było szukanie chrzestnego praktykującego bardziej na siłę; Cytat:
blueberry mogą sobie nasi tż ręce podać, bo kreatywność pierwsza klasa pauliziu za dzisiejsze szczepienia, dobrze, że już jesteś anula dzielne Dziewczynki, i ta duża i ta mała antropia avatarek śliczny, rośnie Ci piękny Chłopak aniu numerki głosuję codziennie; matall nowy avatar świetny, jak się czujesz w tych rudościach? przyzwyczaiłaś się już? atiz za wczorajsze udane łowy lumpkowe;anulinko za pierwszego ząbka Pepe; również odciągam mniej pokarmu dla Wikusia ![]() andziot pisałaś kiedyś o tym uderzaniu stópkami o podłoże, normalnie aż się boje, że dzidziol sobie pięty odbije, za każdym razem aż się krzywię jak widzę; dziewczyny jak mi jest źle, że żadna z Was nie jest z mojego miasta, buszowałam dziś po lumpkach i wyczaiłam tak piękne kombinezony zimowe ale na dziewczynki, cudne w kwiatuszki, takie kolorowe, piekny fioletowy w muchomorki, normalnie stałam i się zastanawiałam czy Wikuś miałby coś przeciw a u nas... poświęcam jak Paulizia więcej czasu syneczkowi, bo widzę, że tego potrzebuje stąd jakoś nie mam czasu na nic ![]() są duże wyprzedaże książek (dla dzieciaków też) w matrasie, wygrzebałam dziś 2 sztuki za całe 11,40 zł ![]() zjadłam drożdzówkę i palucha półfrancuskiego, stałam z 5 minut przed sklepem firmy Wawel i chłonęłam zapachy ze środka ![]() napiszę jutro relację z chrzcin, ściskam mocno i zmykam kąpać syneczka
|
|
|
#3537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja czekam cierpliwie ![]() delicadeza Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-27 o 19:16 |
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
blueberry na razie ze zlotem nic nie wiadomo. Na pewno napiszemy, jak będzie coś wiadomo...
delicadeza Całkiem nieźle, aczkolwiek zaczynam mieć odrosty, co zakiełkowało mi w głowie myśl, żeby zmienić kolor (jestem pod tym względem trochę nienormalna. Albo farbuję 10razy pod rząd na inny kolor, albo przez 5 lat nie zmieniam fryzury, tylko podcinam końcówki )Idę chyba pohulać hh i się pouczyć (da się to robić równocześnie Eda zasnął, więc kładę go 21. Jeśli pośpi do rana, to chyba będę go tak kłaść. Aczkolwiek musiałabym chodzić spać zaraz po nim...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-27 o 19:18 |
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KochanaMy juz po kapieli Nadia nie dala sie dzis umyc. Ciagle zabierala mi myjke i pchala do buzki Po kapieli wycieranie: oczywiscie trzeba sprobowac jak smakuje recznik |
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi się pisać ![]() ale przeczytałam ![]() z tym kładzeniem spać, to ja się nie piszę na późniejsze bo dopiero jak położę dzieciaki spać to czuję, że mogę odpocząć, wyluzowuje się wtedy maksymalnie i mogę zając się sobą (ew mężulem ), Gaba idąc spać jest baaardzo zmęczona, trze oczy i ma wku.rwa zmęczeniowego, więc położenie jej później wiązałoby się po prostu z wprowadzeniem kolejnej drzemki, żeby dotrwała do kąpieli, a to się mija z celem jak dla mnie ... męczenie dziecka i niekładzenie spać jak śpiące to dla mnie niehumanitarne ![]() to tyle, dziś na kolację mamy hot-dogi z surówką
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

,a na poczekalini była pani z dzieckiem 5 miesięcznym i była mniejsza od Ali
....Ale jakoś dałyśmy radę
:party :
o głosiki
dla malego akrobaty. Mine mial pewnie nieziemska 

Kochana