2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 15:29   #2491
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

No pewnie widać już dużą różnicę. Zresztą lekarz na tym się zna więc nie powinien się często mylić
Stary 2011-09-27, 15:37   #2492
karolca
Zakorzenienie

na TVN Style pokazywali wózek dla niemowląt... który po złożeniu "jest najmniejszym wózkiem" (ze składaniem trzeba trochę pomanewrować tym cudem a i tak wcale taki mały nie jest, pfff)... cena tego cuda... 3000 zł
http://www.recaro-polska.pl/wozki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:41   #2493
tikki85
Zakorzenienie

Spacerówka trochę kosmiczna .
Stary 2011-09-27, 15:43   #2494
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Spacerówka trochę kosmiczna .
troszkę
na allegro ten wózek kosztuje od 2500 do prawie 5000 zł

Wiem, że firma Recaro produkuje na przykład (ale w Gorzowie Wlkp. chyba albo gdzieś na zachodzie), fotele do samolotów (logo się zgadza).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-27, 15:47   #2495
tikki85
Zakorzenienie

No ten co my z mężem wybraliśmy to też nie mało kosztuje, bo ponad 700euro . Ale coś mi się zdaje, że w końcowym efekcie kupimy coś tańszego jak już zaczniemy chodzić po sklepach w poszukiwaniu wózka.
Stary 2011-09-27, 15:53   #2496
karolca
Zakorzenienie

ja muszę kupić taki wózek, który zmiesci mi się do bagażnika, do tego chociaż jedna torba na wakacje
Zazwyczaj mam pełen samochód ludzi, ostatnio nawet nie zmieściło się wszystko do bagażnika... Gdyby nie to, że mam butlę na gaz, to zmieściłby się każdy wózek, a tak muszę wybierać.
Bo mąż mi swojego samochodu (kombi) nie pożyczy na czas wakacji
a ja nie lubię samochodów, które przeładowane są elektroniką.
Dla mnie samochód musi być taki, że jak coś się w trasie popsuje to mogę wiekszość zrobić sama (pomijając wymianę koła).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-27, 16:02   #2497
tikki85
Zakorzenienie

To ja mam ułatwione zadanie - brak samochodu
Stary 2011-09-27, 16:05   #2498
cziqua
Zadomowienie

ja tam od kilku lat jestem zakochana w wózkach Mutsy- klik
ale znalazłam dużo tańszy odpowiednik klik
Jest to praktycznie to samo a jaka w cenie różnica ale może byc tak że łóżeczko kołyskę wózek itd ( wszystko niemieckie z najwyższej półki ) dostaniemy od klienta mojego męża jego dzidzia już wyrosła a nastepnych dzieci nie planuje a nawet jakby to napewno kupiliby nowe ( kasy w choleree maja) Wiec ów znajomy powiedział tż-owi że jak juz bedzie tak daleko to ma przyjechac i brac to wszystko w cholere bo mu tylko miejsce zajmuje

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:10   #2499
tikki85
Zakorzenienie

Cziqua fajnie by wyszło z tym klientem .

A mi podoba się ten wózek KLIK
Stary 2011-09-27, 16:13   #2500
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dla mnie samochód musi być taki, że jak coś się w trasie popsuje to mogę wiekszość zrobić sama (pomijając wymianę koła).
Karolca, a czemu pomijasz wymianę koła?? To akurat najprostsze jest..He?
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:17   #2501
88natka
Zadomowienie

czesc dziewczyny, ale sie naprodukowalyscie ja dzis zaczynam 16 tydzien
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:18   #2502
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Karolca, a czemu pomijasz wymianę koła?? To akurat najprostsze jest..He?
bo to taka oczywista oczywistość... chociaż znam kierowców (i panów i panie), które tego nie potrafią
a tamto chyba źle ujęłam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-27, 17:02   #2503
tikki85
Zakorzenienie

Chyba przestraszyłam mojego dzieciaczka . Kichnęłam sobie i po jakiejś chwili maleństwo tak zaczęło się trzepotać w brzuchu jak budzik . Moje maleńkie Biedactwo .
Stary 2011-09-27, 17:08   #2504
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze co do racuchów Aguśki . Mój mąż zjadł wczoraj pół talerza na deser i ja drugie pół. A jak dziecię się po nich rozfikało . W każdej pozycji czułam rytmiczne odbijanie jak na trampolinie . Tak samo było po naleśnikach .
czkawka

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
leżałam 5 dni w szpitalu, nie wiem jak się wykrywa przodujące łożysko, ale na pewno wykluczali różne powody:miałam 2 USG i 3 badania (w tym 2x przez ordynatora) wszystkie wyszły dobrze, nawet z krwi i różne posiewy (co mnie zdziwiło bo sikałam co 30 minut - ale raczej z nerwów i z tych leków rozkurczowych). Na karcie wypisowej napisali: "poronienie zagrażające" ale chyba zawsze tak piszą w takich przypadkach niezależnie od przyczyny.
lozysko przodujace to glownie na usg mozna wykryc

a ja dzis po pierwszej dawce magnezu czuje sie o niebo lepiej, zadnych skurczy ani boli brzucha
tylko glodna jestem caly czas jak wilk... i dzis robie zurek, taki z paczki co prawda, ale i tak go lubie
Stary 2011-09-27, 17:10   #2505
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
czkawka
Możliwe

Cytat:
Napisane przez Gucia
lozysko przodujace to glownie na usg mozna wykryc

a ja dzis po pierwszej dawce magnezu czuje sie o niebo lepiej, zadnych skurczy ani boli brzucha
tylko glodna jestem caly czas jak wilk... i dzis robie zurek, taki z paczki co prawda, ale i tak go lubie
Ja właśnie taki jadłam z 2h temu . Z ziemniaczkiem i boczkiem .
Stary 2011-09-27, 17:16   #2506
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przyuważcie jaka mała różnica jest między dziewczynką a chłopczykiem w wieku prenatalnym http://www.strefakobiety.pl/drukowan...contentId=4896
fajnie to widac

karolca ja nie zmienialam nigdy kola ale mysle ze gdybym raz zobaczyla na oczy, to bym dala rade

anagat to samo mysle o swoim zawodzie. Jaka ja glupia bylam...
Zamiast sobie siedziec w biurze w dzien, to musze o 3 w nocy miec oczy szeroko otwarte, wtedy kiedy mam najwiekszy kryzys i procz tego wszystkiego co robie caly czas, bo ciagle jest cos do zrobienia, musze pilnowac chorych bo reanimacji mam duzo (guzy tylnej jamy, krwotoki z tetniakow itd...niestety wielu chorych moze mi sie zatrzymac w kazdej chwili a mam ich paru po roznych salach "porozsypywanych"). I to uzeranie sie z z pijaczkami ktorzy sobie krwiaka zrobili na mozgu, bo nie zauwazyli schodow i ciagle sluchanie od nich wyzwisk, szarpanie sie z nimi i to jak potrafia wyrwac sobie podczas jednego dyzuru pare razy pod rzad cewnik czy wenflon, czy dren z glowy, mimo iz sa unieruchomieni....syzyfow a praca.
oj duzo moglabym opowiadac...Ostre dyzury, czasem dwa pobudzone krwotoki podpajeczynowkowe pod rzad, w miedzy czasie ciagle dzwoniacy pacjenci z niedowladami, czasem 4-konczynowymi, ktorzy no wiadomo ciagle potrzebuja by im pomoc, a to odwrocic na bok a to dac pic a to kupa w pampersie i tak ciagle... a za ostre dyzury nie mamy zadnych dodatkow kochana ja zarabiam takie grosze za to co robie ze szkoda mowic. Za ciezkosc oddzialu mam placone na m-c ok. 60 zl HA smiech na sali....Mam na oddziale ok 35-40 pacjentow, ciezkich pacjentow, jeczacych, z silnymi bolami glowy, polowe z nich trzeba umyc, procz tego na oddziale sala R (dwa stanowiska ale upychaja po 4 nawet 5 ), gdzie mam chorych zaintubowanych lub z rurka tracheo, niektorych pod respiratorami, chorych nieprzytomnych, lub na granicy, ciagle odsysanie, bo pluja na trzecie drzewo, a my np we dwie tylko na tych wszystkich pacjentow(oddzial i sala R). Mozna oszalec. Jeszcze papierow tyle ze naprawde nie ma czasu na to, a jak wiesz papier pozniej gdyby cos okazuje sie najwazniejszy...Nawet dawcy organow jakiegos czasu u mnie lezeli, wiec jak wiesz dodatkowa praca z anestezjologiem i wiele rzeczy przy tym "czlowieku" do zrobienia, anestezjolodzy sie dziwili ze my we dwie na caly odzial i R-ke. Pozniej nam placili za asystowanie przy tych zabiegach (wiesz tam chodzilo o podlaczanie kroplowek itp) tzn upominali sie do dyrekcji zebysmy mialy zaplacone bo widzieli jakie ugrzane latamy ale ja bym wolala nie miec tej kasy a nie rozdwajac sie i roztrajac, bo nie wiesz w co rece wlozyc..Juz bez dawcow nie wiem w co rece wlozyc a co dopiero jak dodatkowo mielismy jeszcze prace przy nich..poza tym dawcy powinni lezec na oiomie.
Jeszcze mam chorych z zespolem psychoorganicznym, zdarzaja sie tez czesto z choroba parkinsona, czasem bywaja i tacy ktorzy lataja z nozem po oddziale juz nie raz mialam takiego stresa ze szok...ale jeszcze duzo moglabym mowic.
Rozpisalam sie.... wiem ze Ty tez nie masz lekko, lecz chcialam Ci uswiadomic ze niektorzy maja jeszcze gorzej.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-27 o 17:21
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:19   #2507
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka, to fakt nieciekawie masz...ale przynajmniej masz satysfakcję, że sobie radzisz i jesteś potrzebna ludziom. Ratujesz im życie!
Stary 2011-09-27, 17:28   #2508
agnes99
Zakorzenienie

cześć "mamuśki"
u mnie szaleństwo, bo zaczelismy odnawianie naszego mieszkańka, w pracy też urwanie zadka wię chcwilowo znowu sie nie bedę udzielała
u mnie rozpoczął sie już 18 tydzień alez ten czas leci

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-09-27 o 17:29
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:33   #2509
agabi
Rozeznanie

Aguśkaa-podziwiam...leżałam jakiś czas na OIOM-ie, potem na tzw. sali zero, kardiochirurgia to była.widziałam jak dziewczyny się uwijają.i wiem jak baaardzo są ważne, nieocenione wprost- tak z perspektywy pacjenta...już zawsze będę im niesamowicie wdzięczna za opiekę...
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:36   #2510
MoniaHan
Wtajemniczenie

o rany to moze ja dobrze zrobilam ze na medycyne nie zdawalam, a to bylo marzenie mojej mamy...nie wiedziala chyba co chciala mi tym uczynic.
Dobre popludnie dla Was tak w ogole
ja juz wszystko na jutrzejsze polowanie przygotowalam, zaraz smigam z psiakiem na spacerek, piekna u mnie dzis pogoda.
dzis pierwszy dzien jestem w ciazowych spodniach, troche mnie gumka cisnie....a przeciez ciazowe sa. na ebayu kupilam, w sumie nawet jestem zadowolona.
45min Was nadrabialam ...tyle napisalyscie od wczoraj 10 w nocy
a wlasnie - skoro dzis jest 14t6d, czyli koncze 15 tydz i jutro zaczynam 16? czy mam racje?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-09-27 o 17:37
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:44   #2511
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka, to fakt nieciekawie masz...ale przynajmniej masz satysfakcję, że sobie radzisz i jesteś potrzebna ludziom. Ratujesz im życie!
wiesz ja kocham swoja prace, kocham usmiech tego chorego cierpiacego czlowieka, u ktorego potrafie wywolac radosc... Ci ludzie tam lezacy (czesto takie "roslinki")sa calkowicie zdani na mnie i inaczej by to wszystko wygladalo, tylko zeby cos sie zmienilo u nas w Polsce, zebym miala wiecej czasu na poswiecenie sie dla tych ludzi...gdyby nas bylo wiecej na dyzurze, moglybysmy swoja prace wykonywac jak nalezy...wiesz ja daje z siebie wszystko a potem po takim 12-godz dyzurze wracam do domu i nie mam sily dla dziecka, dla rodziny, a jak wiesz w domu trzeba zrobic, posprzatac, ugotowac, ja jak wracam z pracy wieczorem po 12-stce to kapie tylko malego i klade sie spac...jeszcze te dniowki mimo iz meczace jakos da sie przezyc ale nocki 12-godz sa straszne, a po takich nocach nie mam opcji polozenia sie spac, no chyba ze zdrzemniecia sie 2 godz kiedy maz ma na popoludnie do pracy, ale tez musze mu pomoc przy obiedzie przy malym, poza tym jak zrobie sobie drzemke 2-godz to nie moge sie dobudzic, potrzebuje kolejnej godz na dojscie do siebie, boli mnie kazdy miesien, glowa, oczy mnie szczypia, dzien mam zawalony bo jestem niewyspana, synek lata a ja nie mam sie z nim sily pobawic. To jest zatracanie siebie, juz nie mowie tylko o fizycznej stronie tego, ale psychika tez mi siada, bo jak umieraja przy mnie mlodzi ludzie, to czesto zostaje to dlugo we mnie, nie da sie tak latwo z tym poradzic, zapomniec o tym....wiesz moj zawod, przynajmniej na ciezkich oddzialach to nie tylko zrobienie zastrzyku, to ciezka, niewdzieczna praca, to pakowanie zgonow do workow, takiego czlowieka co umarl trzeba umyc wczesniej, czasem sie tak oczyszczaja ze plywaja wiesz w czym ale nie bede juz opowiadac bo w ciazy to nie czas na takie opowiesci....Wiesz satysfakcja szybko mija, kiedy nie masz sily isc na nogach bo tak jestes umeczona kocham swoj zawod ale musze zmienic m-sce pracy bo poki tam bede pracowala, bede siebie niszczyla, bede zaniedbywala swoja rodzine, bo po prostu nie bede miala dla niej sily...Niestety nie mam szansy zmienienia oddzialu u siebie w szpitalu, wszystko jest po znajomosciach...musze poszukac gdzies indziej.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Aguśkaa-podziwiam...leżałam jakiś czas na OIOM-ie, potem na tzw. sali zero, kardiochirurgia to była.widziałam jak dziewczyny się uwijają.i wiem jak baaardzo są ważne, nieocenione wprost- tak z perspektywy pacjenta...już zawsze będę im niesamowicie wdzięczna za opiekę...
co sie stalo ze lezalas na oiomie?
SZYMONEK

Stary 2011-09-27, 17:57   #2512
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan
a wlasnie - skoro dzis jest 14t6d, czyli koncze 15 tydz i jutro zaczynam 16? czy mam racje?
Tak tak mi się wydaje.

Aguśka . Za taką prace powinno być uczciwe wynagrodzenie.
Stary 2011-09-27, 18:06   #2513
agabi
Rozeznanie

Aguśkaa-3 lata temu, jak byłam w 6 miesiącu ciąży wykryto u mnie tętniaka rozwarstwiającego aorty wstępującej.spowodowany był, jak się później okazało wrodzną wadą serca, której nikt nie wykrył -koarktacją aorty. cudem mnie uratowano. synek zmarł podczas operacji. do końca życia będę wdzięczna ludziom którzy wtedy w szpitalu, na różnych oddziałach o mnie dbali.
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:11   #2514
cziqua
Zadomowienie

a ja zaraz bede do piekarnika wkladac biała swojska kielbache

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:14   #2515
anagat
Zadomowienie

Aguśka kochana.. każdy musi ponarzekać na swoją dolę, ale ja absolutnie mam świadomość, że nie mam najgorzej.. Tak właśnie zaskoczylam, w którym Ty kochana szpitalu pracujesz? Będę szukać pracy w Polsce za jakiś czas Ale znam realia, wiem jak jest i wiem jak wygląda płaca..

A praca polskich pielęgniarek jest bardzo ciężka.. I G. za przeproszeniem płatna;/ Tu pielęgniarka pracując 2-3 razy w tygodniu po 12 h może utrzymać normalnie męża i 2 dzieci.
Wiesz ,że u mnie nawet w ICU, większość pielęgniarek nawet nie pobiera krwi i nie zakłada wenflonów ????Wołają lekarza do tego.. Dziś po 30 godz. pracy już w drzwiach mnie złapali, żebym pobrała krew.. Niby dziewczyna próbowała, a gościu młody takie żyły miał, że z 10 metrów byś się wkłuła..Szkoda gadać. Tu jest naprawdę dla nich fajnie w porównaniu z polskimi realiami
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:28   #2516
Aguśkaa83
Zakorzenienie

agabi to Ty jestes cudowna ze znioslas to wszystko, podziwiam Cie i bardzo wspolczuje przezyc nie wiedzialam ze przeszlas cos takiego...to Ty jestes bohaterka a my tam jestesmy na dalszym planie

anagat dokladnie, kazdy z nas ma jakies swoje zale, my pielegniarki mamy nieciekawie tylko wiesz co ja sobie mysle, mnie zawsze jest zal tych biednych chorych ludzi tu w pl i jak mi ciezko to sobie powtarzam, ze najwazniejsze ze jestem zdrowa i oby jak najdluzej moc pomagac a nie potrzebowac pomocy. Najgorsze jest tylko zmeczenie, a z reszta jakos mozna sobie poradzic.
A tamgdzie Ty pracujesz, to tez nie masz lekko wiem, ze lekarze wykonuja tam wiekszosc zabiegow (dla mnie to troche nie do pojecia)...jesli sie tu przeprowadzisz, to nie bedziesz mogla pewnie z poczatku przywyknac i do pensji i do zakresu swoich obowiazkow, byc moze i lzej tu bedziesz miala bo inne obowiazki, tylko te zarobki...;/
SZYMONEK

Stary 2011-09-27, 18:49   #2517
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

Aguśka . Za taką prace powinno być uczciwe wynagrodzenie.
otoz to!!

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Aguśkaa-3 lata temu, jak byłam w 6 miesiącu ciąży wykryto u mnie tętniaka rozwarstwiającego aorty wstępującej.spowodowany był, jak się później okazało wrodzną wadą serca, której nikt nie wykrył -koarktacją aorty. cudem mnie uratowano. synek zmarł podczas operacji. do końca życia będę wdzięczna ludziom którzy wtedy w szpitalu, na różnych oddziałach o mnie dbali.
dzielna jestes agabi.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:56   #2518
aalegna
Wtajemniczenie

Aguśka podziwiam cię na maksa!!!! Tak jak piszesz taką pracę trzeba kochać i być baaaaardzo cierpliwym. Ja pracuje w gabinecie okulistycznym i samo gadanie i narzekanie niektórych babć już mnie wyprowadza z równowagi i nie wyobrażam sobie pracować tak jak ty, nie mam tyle cierpliwości i zrozumienia.
Stary 2011-09-27, 19:06   #2519
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziekuje Wam za mile slowa, jednak moim marzeniem jest, by kazdy chory czlowiek mial zapewniona taka opieke jaka powinien, bo mu sie to nalezy, by mozna byc na kazde jego zawolanie i moc zaspokoic wszystkie jego potrzeby jak nalezy. I chcialabym pracowac kiedys w takim m-scu gdzie moge na spokojne, w pelni sie "oddac" pacjentowi a nie latac jak szalona. Ale watpie zeby w pl kiedykolwiek sie to stalo;/

Wklejam Wam moje skromne dzielo, z kasztankow (troche zainspirowalam sie stronka ktora Wam wczesniej wkleilam)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9277317.jpg (66,0 KB, 37 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2011-09-27, 19:12   #2520
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka ładniutkie .
Ja mam wazon z muszelkami

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości