Wszystko o Avonie - cz. 23 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 15:56   #3481
musso4
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 23

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość

musso myślisz, że będą w czwartek fakturować?
mi przeważnie fakturują w czwartek już pisałam na plotkowym ale tu też napiszę, że jednak nie wytrzymałam i zamówiłam mus do ust
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:59   #3482
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
mi przeważnie fakturują w czwartek już pisałam na plotkowym ale tu też napiszę, że jednak nie wytrzymałam i zamówiłam mus do ust
wiedziałam
Stary 2011-09-27, 16:04   #3483
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evcia88 Pokaż wiadomość
Witam
Dostałam propozycje awansu na Lidera Sprzedaży.Czy któraś z was mogła by mi pomóc w wyjaśnieniu warunków? Wiem jedynie to że trzeba wkręcić 5 konsultantek. Czy warto się w to bawić?
Pozdrawiam
5 konsultantek na początek, warto się w to bawić pod warunkiem, że ciągle będą ci przybywać nowe konsultantki i zespół będzie awansował, to jest mnóstwo pracy z ludźmi, szukanie nowych kosultantek, aktywność tych które już posiadasz, jeśli chcesz zdobyć 5 kosultantek i na tym skończyć to daj sobie spokój

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
wiedziałam
oj tam, oj tam
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:18   #3484
Evcia88
Przyczajenie

Właśnie tego się obawiam że konsultantki będą nieaktywne i wtedy ja bedę musiała i tak to nadrabiać ;( Fakt zamówienie z K 13 miałam za ponad 1000zł. ale co z tego jak zapisze konsultantki to klientki też mi pewnie by odeszły a ja musiała bym szukać dalej.
Same minusy jak na razie hehe
Evcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:19   #3485
TheViolet
Raczkowanie

Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było ale mam pytanko Jeżeli teraz kończy się kwalifikacja do AC i zaczyna niedługo nowy program, to na jak długo pozostaje obecnym "uczestniczkom" możliwość zamawiania tańszych próbek? Z góry dziękuję
TheViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:39   #3486
meggykotka
Rozeznanie

Pitu pitu....
Nie warto zostawać liderką. Musisz zapisać 5 konsultantek - zazwyczaj koordynatorki podpowiadają żeby zapisać swoje klientki. Tracisz klientki - tracisz zarobek.
Twoje konsultantki nie mają zamówienia - to ty musisz je za nie złożyć i zostajesz z kartonem kosmetyków. I nie wynagradzają tego pakiety.
Kiedyś, byłam i bardzo odradzam!!!
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:10   #3487
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evcia88 Pokaż wiadomość
Witam
Dostałam propozycje awansu na Lidera Sprzedaży.Czy któraś z was mogła by mi pomóc w wyjaśnieniu warunków? Wiem jedynie to że trzeba wkręcić 5 konsultantek. Czy warto się w to bawić?
Pozdrawiam
Chyba każda aktywna konsultantka wcale niedobijająca nawet do 1000 zł dostaje propozycję Lidera.Kobita,która mi to proponowała katowała mnie cały rok i po roku zwątpiła Ostatnio gadałam z Nią z 3lata temu jakoś.... To przykre,że odzywa się wyłącznie,gdy ma do mnie interes.Niczego od niej nie potrzebuję,ale miło by mi było,gdy np.dobiłam pierwszy raz do 1000 żeby napisała głupie gratuluję (w końcu mamy w tej samej sieci).Ja bym tak napisała,bo dla osoby,która zwykle miała 500-600 zł to było duże wydarzenie

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:15   #3488
olap93
Zakorzenienie

Dziewczyny nie moge się doszukać kodu do tuszu do rzes ekstremalna grubosc z 14(storna 57). Moze wy widzicie?
olap93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:22   #3489
meggykotka
Rozeznanie

Dziewczyny nie dajcie się zwieść ich obietnicom. Na tym, że zostaniecie liderką zyskuje najwięcej wasza koordynatorka. Wy zamieniacie klientki na konsultantki - bo jakoś trzeba wyczarować te 5 konsultantek i tracicie zarobek. Poza tym liderka musi w każdym katalogu razem z grupą zrobić zamówienie na jakieś tam minimum. Jak konsultantki go nie zrobią to trzeba je zrobić za nie i zostajecie z kartonem niepotrzebnych kosmetyków. Jak już wam się znudzi to przecież wasze konsultantki nie zostaną z powrotem klientkami tylko pozostaną konsultantkami i automatycznie zostaną przydzielone pod skrzydła liderki.
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:25   #3490
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olap93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie moge się doszukać kodu do tuszu do rzes ekstremalna grubosc z 14(storna 57). Moze wy widzicie?
Wysłali wiadomość na strefie :
Tusz Black- 20594
Tusz Black/Brown -22061

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:29   #3491
olap93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Wysłali wiadomość na strefie :
Tusz Black- 20594

Tusz Black/Brown -22061

Dziekuje bardzo COs male zamowienie mam w tym katalogu
olap93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:41   #3492
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olap93 Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo COs male zamowienie mam w tym katalogu

u mnie tez bez rewelacji...mam 540 zł, ale jak pierwszy raz zobaczyłam katalog, to myslałam, że będzie lepiej...

Dużo dziewczyn wcale nie składało zamówienia. I to takich konkretnych dziewczyn...

do portfela w K15 może jakoś dobiję, ale K 16 czarno widzę
Stary 2011-09-27, 17:46   #3493
ankoro
Wtajemniczenie

Dziękuję wszystkim za opinie o płynach do kąpieli.Podliczyłam za i przeciw , przeanalizowałam i wyszło mi,że wanilia jest "bezpieczniejsza" w zamowieniu od białej lilii. Tak jej zamówię. Dzięki.
Stary 2011-09-27, 18:04   #3494
Dorotxy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Można jakoś sprawdzić gdzie jest jaki okręg? Interesuje mnie konkretnie miasto Żnin, ja jestem z Poznania i mam 524, chcę dostawę regularną do Żnina i boję się, że przyjdzie innego dnia niż w moim harmonogramie... a nie ja będę odbierać i muszę uprzedzić
jak się nie mylę to Żnin łapie się z Inowrocławiem i będzie 505 okręg

mam dwa pytanka:
czy któraś już używała sztyftu na otarcia? jakieś wrazenia?
i o pęsetę - plis o fotki i sprawdzenie czy ma w środku gładko czy ma jakieś ala schodki

jeszcze tydzień i też będę miała paczuszkę, jeszcze na 2 klientki czekam
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:09   #3495
theMonique
Zakorzenienie

czy zdazylo Wam sie kiedykolwiek zeby zle rozliczyli zwrot?
2 tyg temu w czwartek robilam zwrot kilku rzeczy, faktury pojawily sie tydzien temu w czwartek i na jednej zamiast bransoletki byl peeling - kilka razy tanszy!
myslalam, ze to chwilowo cos im sie pomylilo, ale sprawdzam i dalej to samo napisalam maila i maja to sprawdzic
juz nawet rozwazalam, ze moze zle wpisalam kod, ale sprawdzilam fv i bransoletka jest kilka pozycji wyzej niz peeling wiec raczej nie moglam tak pechowo tego pomylic

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:13   #3496
mardy bum
Rozeznanie

a ja się pochwalę, mam na 730 zł, czekam jeszcze na 3 klientki, z czego 2 na pewno coś chcą... tata dzis zabrał katalog i mial zostawić gdzieś tam, więc jest szansa, że zyskam jakąś nową klientkę... ogólnie to jest fajnie )
mardy bum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:30   #3497
dodocia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Chyba każda aktywna konsultantka wcale niedobijająca nawet do 1000 zł dostaje propozycję Lidera.Kobita,która mi to proponowała katowała mnie cały rok i po roku zwątpiła Ostatnio gadałam z Nią z 3lata temu jakoś.... To przykre,że odzywa się wyłącznie,gdy ma do mnie interes.Niczego od niej nie potrzebuję,ale miło by mi było,gdy np.dobiłam pierwszy raz do 1000 żeby napisała głupie gratuluję (w końcu mamy w tej samej sieci).Ja bym tak napisała,bo dla osoby,która zwykle miała 500-600 zł to było duże wydarzenie
ja mam podobnie. co kilka miesiecy mam telefon z propozycją, a moje zamówienia nawet do 500 nie dochodzą. a raz się zdarzyło, zę przysłali mi mniej katalogów niż zamówiłam, a konieznie potrzebowałam, więc do niej zadzwoniłam. Oczywiście jak najbardziej zapraszam. no i kazała zapłacić po 2 zł za katalog....
dodocia@buziaczek.pl
dodocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:34   #3498
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Naparawde minimalnie, około pol łyżeczki na cale wiadro, a zapach i tak jest intensywny i dosyc dlugo sie trzyma
A widzisz, ja to wlałam jak płynu do podłogi z 1,5 nakrętki

Cytat:
A miałaś poprzednią wersję tego musu, żeby porównać czy jest taki sam ?

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
a ja się pochwalę, mam na 730 zł, czekam jeszcze na 3 klientki, z czego 2 na pewno coś chcą... tata dzis zabrał katalog i mial zostawić gdzieś tam, więc jest szansa, że zyskam jakąś nową klientkę... ogólnie to jest fajnie )
Szczęściara Za tydzień składam zamówienie a mam zamówienie od 2 klientów + moje = niecałe 170 zł Z czego moje 130 zł Chyba nawet do wody nie dobiję
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:35   #3499
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheViolet Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było ale mam pytanko Jeżeli teraz kończy się kwalifikacja do AC i zaczyna niedługo nowy program, to na jak długo pozostaje obecnym "uczestniczkom" możliwość zamawiania tańszych próbek? Z góry dziękuję
5 kamp, po zakonczeniu programu.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:53   #3500
xmajtajx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Szczęściara Za tydzień składam zamówienie a mam zamówienie od 2 klientów + moje = niecałe 170 zł Z czego moje 130 zł Chyba nawet do wody nie dobiję
Ja też za tydzień składam, jak na razie 180zł :/ No i standardowo jak zwykle połowa moja... Mieszkam na wsi więc o jakiekolwiek klientki trudno ale jakoś sobie radzę już to 1,5 roku
xmajtajx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:01   #3501
Dorotxy
Zakorzenienie

ja mam na 220, ale miałam nadzieję ze dobiję do 300 jeszcze kilka dni, trzymam kciuki za klientki
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:10   #3502
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dorotxy Pokaż wiadomość
jak się nie mylę to Żnin łapie się z Inowrocławiem i będzie 505 okręg

mam dwa pytanka:
czy któraś już używała sztyftu na otarcia? jakieś wrazenia?
i o pęsetę - plis o fotki i sprawdzenie czy ma w środku gładko czy ma jakieś ala schodki

jeszcze tydzień i też będę miała paczuszkę, jeszcze na 2 klientki czekam
u mnie w mieście są na pewno 2 okręgi (miasteczko niewielkie). Nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Też bym chciała wiedzieć.

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
gratki wielkie

Cytat:
Napisane przez dodocia Pokaż wiadomość
ja mam podobnie. co kilka miesiecy mam telefon z propozycją, a moje zamówienia nawet do 500 nie dochodzą. a raz się zdarzyło, zę przysłali mi mniej katalogów niż zamówiłam, a konieznie potrzebowałam, więc do niej zadzwoniłam. Oczywiście jak najbardziej zapraszam. no i kazała zapłacić po 2 zł za katalog....
mi też liderka wspominała o tym, że fajnie by było gdybym sama liderowała, ale odmówiłam i ona nie naciska. Poza tym jak ją o cos poproszę, to nie robi mi żadnych problemów. Kiedyś dała mi 8 katalogów za darmo. Chciałam jej zapłacić, ale powiedziała mi, ze biorąc konsultantki pod swoje skrzydła oczywistą oczywistością jest dla niej pomoc
Stary 2011-09-27, 19:20   #3503
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
nie jest, ja mam fakturę elektroniczną i w paczce jest tylko lista pobrań i zafoliowany zestaw a wogóle to jestem zła, że ten blankiet będą wkładać śmiałam się, że tż nie widzi ile płacę, ale chodzi mi o to, że czasami przy kimś otwierałam paczkę i szybko musiałam wyciągać i chować fakturę i cieszyłam się na elektroniczną, a teraz bedą blankiet wsadzać po co
Będą wkładać ten blankiet z którym się idzie na pocztę? nawet jak sobie ustawię fakturę elektroniczną?

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Kochane, doradźcie, który płyn do kąpieli ładniej pachnie Wanilia/brzoskwinia czy biala lilia?
Klientka prosiła, abym jej wybrała ten ładniejszy, a ja sama tylko korzystam z prysznica i nie znam zapachow we wannie, bo z opisu to może być różnie.
Już podjęłaś decyzję,ale też wybrałabym wanilię-tak na teraz,chłodniejsze dni,będzie przytulniejsza lilia też jest piękna,pachnie jak prawdziwa lilia,bardzo intensywnie,moja mama ją uwielbia

U mnie dziś jeszcze klientka zamówiła LRD więc mam już ponad 500 bez moich kosmetyków,z moimi będzie jakieś 560
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:33   #3504
monia1707
Raczkowanie

Witam. Czy widziałyście może na żywo biżuterię ELLIE str. 136? Myślę nad nią mocno bo na zdjęciach wygląda ładnie. Mam też klientkę na nią. Będę wdzięczna za jakieś informacje
U mnie z zamówieniami z 14 troszkę lepiej niż normalnie. Mam prawie 500 zł bez mojego zamówienia, ale jeszcze liczę na 2-3 dziewczyny. W poprzednim katalogu miałam wyjątkowo ponad 1000 zł, dlatego zła jestem, że skończył się program za 1000 zł. Człowiek się stara a tu takie coś. Mam nadzieję, że uda mi się zdobyć cały czerwony zestaw chociaż to nie jest takie pewne. Moje klientki takie są że w jednym katalogu nakupią jak wariatki a potem przez kilka katalogów nic albo drobiazg. Ale nie narzekam
monia1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:44   #3505
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
NA zegarki jest 2-letnia gwarancja. Zawsze jest to napisane przy produkcie w katalogu. Więc śmiało wysyłaj.

Ja to czekam tylko kiedy przestaną drukować katalogi i napiszą,że wersja elektroniczna dostępna na stronie i żeby sobie drukować jak potrzeba.
Nie wiem co im da brak podglądu dla nas.Owszem część osób przejdzie na elektroniczną ale wiele osób będzie rezygnować ze współpracy z Takim 'partnerem".Normalnie ręce opadają.Ja jestem w Avonie ponad 10 lat, cały czas aktywna i jak pisze Malka to nie jest dla firmy ważne.Zauważyłam, że było słabo te 10 lat temu ,potem coraz lepiej , a teraz coraz gorzej. No to się wyżaliłam.
a jak jest z torebkami??? tez 2 lata???? a i jecze mam pyt czy mozna zwracac torebki z netto???
Stary 2011-09-27, 19:53   #3506
mariot605
Rozeznanie

Zamówienie końcowe (już nie mam żadnych klientek) z katalogu 14/2011 na 1100zł, jak myślicie jedna z dziewczyn zamawia Anew Genics z zestawem, zamówić sobie też?

Edytowane przez mariot605
Czas edycji: 2011-09-27 o 19:58
mariot605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:23   #3507
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

U mnie dziś jeszcze klientka zamówiła LRD więc mam już ponad 500 bez moich kosmetyków,z moimi będzie jakieś 560
gratki wielkie Sarunieczko!!!!

Cytat:
Napisane przez mariot605 Pokaż wiadomość
Zamówienie końcowe (już nie mam żadnych klientek) z katalogu 14/2011 na 1100zł, jak myślicie jedna z dziewczyn zamawia Anew Genics z zestawem, zamówić sobie też?
ja bym zamówiła. Szkoda, ze ja nie mam na nie zamówienia, bo jakby choć jedna klientka zamówiła, to zamawiając dla siebie miałabym opust 40%...

nie moge znaleźć plotkowego
Stary 2011-09-27, 20:25   #3508
monia1707
Raczkowanie

Chodzi Ci o ten, który ma Sarunieczka w bucikach?
monia1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:26   #3509
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym zamówiła. Szkoda, ze ja nie mam na nie zamówienia, bo jakby choć jedna klientka zamówiła, to zamawiając dla siebie miałabym opust 40%...

nie moge znaleźć plotkowego
Tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post29623428

Moja Mamuśka bierze 2 Genics'y Ale oprócz naszego zamówienia nie mam nic
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:27   #3510
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monia1707 Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o ten, który ma Sarunieczka w bucikach?
ależ mi głupio

to ja się chyba położę...nie dosypiam, nie dojadam....skutki są

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości