Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki wychodzą za mąż! - cz.X - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 07:17   #781
kffiatusheq
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.X

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
kffiatuszeq gratuluję jeszcze raz

a jak nazywa się ta makijażystka i ile bierze za makijaż ślubny?
Dziękuję!

Makijażystka bierze chyba standardową stawkę tj. 100 zł, a na imię ma na literę E. - szczegóły na priv ))
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:18   #782
kachna21
Raczkowanie

Przejrzałam repertuar, przesłuchałam demo, plus Wasze dobre opinie i też sie na SALSE zdecyduje dzieki
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:44   #783
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia1985 Pokaż wiadomość
Witam jeszcze raz Zaręczyłam się dość niedawno bo dopiero 1,5 tyg temu więc jak narazie uśmiech ciągle nie zchodzi z moich ust Termin ślubu wybraliśmy 12.05.2012 więc już za 7 miesięcy Byłam w szoku że w ciągu tak krótkiego czasu udało mi się znaleść zarówno salę zespół jak i kościół Wesele będzie w Maciejowej Chacie bo postanowiliśmy z Tz nie robić w żadnym ekskluzywnym lokalu żeby wszyscy goście się dobrze bawili ( troszkę będzie z malutkich miejscowości i ze wsi) i cena również jest przystępna na 21012. Na zespół wybraliśmy Zygzak. Grali oni u mojej koleżanki na weselu i byłam zachwycona, a ich dodatkowym plusem jest to że są stosunkowo niedrodzy bo tylko 3200 zl
Moje koleżanki, które wychodziły za mąż w tym roku nastraszyły mnie, że skoro już za 7 miesięcy ślub to muszę w ciągu miesiąca znaleść suknie bo się długo na nie czeka Jakie jest wasze doświadczenie na ten temat?? naprawdę trzeba na tyle wcześniej kupować sukienkę??
na suknię czeka się od 6 miesięcy do 4 miesięcy. Lepiej się teraz rozglądać żeby nie było za późno pochodzić popytać co i jak żebyś miała orientację.
Cytat:
Napisane przez posy Pokaż wiadomość
Bylam raz w tym salonie na Krolewskiej, a nawet przymierzalam jedna suknie jakis czas temu. Szczerze powiem, ze nie widzialam zadnej ciekawej sukni, a pani byla srednio mila. Oczywiscie moze trafilam na taki dzien, nie chce nikomu robic negatywnej opinii.
ja teżtam byłam suknie mi się w ogóle nie podobały. A jak zadałam jakieś puytanie to Pani odpowiadała w taki sposób jakbym była głupia. Zraziła mnie do siebie kompletnie. Nie dziewie się że zamyka sklep z takim podejściem to ciężko o klienta.
Cytat:
Napisane przez Izabelka2808 Pokaż wiadomość
Termin wybrany, sala zaklepana 18. 08. 2012 ten wielki dzień, który organizujemy w Zajeździe Trzy Róże a ty którego sierpnia masz swój ślub?
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:59   #784
iovaa
Raczkowanie

aaaaa ! Ja już po !! Jejuńciu jak zleciało
Ale niesamowicie fajnie było, wszyscy zadowoleni z wesela i chwalili że wszystko super I nam się podobało
Jak się ogarnę to zamieszczę opis, ale napiszę Wam tylko: NIESAMOWICIE FANTASTYCZNY dzień to był
Wychodźcie za mąż, bo warto !!

I TŻ jakiś milszy się zrobił po ślubie xD

Mówię Wam, radość jest wokół A już minęły dwa tygodnie, a ja nadal to czuję

Jak znajdę chwilę to wrzucę fotki na maila PMkowego

Tymczasem (jak to mówi mój siostrzeniec) wielkie soczyste "pozdro" dla Was dziewczyny
P.S.
I zazdroszczę tym, które mają to jeszcze przed sobą
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:12   #785
Izabelka2808
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pchla_szachrajka87 Pokaż wiadomość

hahahaha no to masz wesele trzydzień przed nami w NASZYM lokalu))) my 25.08
Hehehehehe no niesamowite fajnie wiedzieć.... Jak by się sale dekorowało samemu tak jak kiedyś to bym ci zostawiła dekorację, no ale niestety nie ma takiej możliwości hehe
A dużo rzeczy masz załatwione oprócz sali? bo ja dopiero tę jedną rzecz.....

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziękuję dziękuję

Edytowane przez Izabelka2808
Czas edycji: 2011-09-27 o 19:12
Izabelka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:00   #786
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
aaaaa ! Ja już po !! Jejuńciu jak zleciało
Ale niesamowicie fajnie było, wszyscy zadowoleni z wesela i chwalili że wszystko super I nam się podobało
Jak się ogarnę to zamieszczę opis, ale napiszę Wam tylko: NIESAMOWICIE FANTASTYCZNY dzień to był
Wychodźcie za mąż, bo warto !!

I TŻ jakiś milszy się zrobił po ślubie xD

Mówię Wam, radość jest wokół A już minęły dwa tygodnie, a ja nadal to czuję

Jak znajdę chwilę to wrzucę fotki na maila PMkowego

Tymczasem (jak to mówi mój siostrzeniec) wielkie soczyste "pozdro" dla Was dziewczyny
P.S.
I zazdroszczę tym, które mają to jeszcze przed sobą
Super że wszystko wyszło fajnie i tak jak trzeba gratulacje, gratulacje

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:24   #787
Milusia11
Przyczajenie

ok, juz to zrobiłam teraz twoja kolej (kicia)

Edytowane przez Milusia11
Czas edycji: 2011-10-05 o 19:45
Milusia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:11   #788
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milusia11 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny ja już jestem po całym ceremoniale zaślubin

Dla zainteresowanych mam do sprzedania piękna suknię ślubną.
Suknia na jedno ramie, gorset dopasowany do bioder a dalej falbaneczki. Za jakiś tydzień będę miała fotki z sesji to mogę przesłać na maila dla chętnych jeśli wcześniej jej nie sprzedam Sukienka dla osób noszących rozmiar 36-38. Mieszkam pod Lublinem jest możliwość spotkania się i przymierzenia na miejscu- wystarczy się wcześniej ze mną umówić na maila.
To była 1 suknia którą włożyłam i odrazu ją kupiłam także akurat w tym przypadku nie miałam dylemtu ale naprawde do przygotowań trzeba miec duzo cierpliwości i tego wam życzę. Pozdrawiam

radziła bym Ci skasować to ogłoszenie bo to nie zgodne z regulaminem
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 01:30   #789
pchla_szachrajka87
Raczkowanie

Cytat:
Hehehehehe no niesamowite fajnie wiedzieć.... Jak by się sale dekorowało samemu tak jak kiedyś to bym ci zostawiła dekorację, no ale niestety nie ma takiej możliwości hehe
A dużo rzeczy masz załatwione oprócz sali? bo ja dopiero tę jedną rzecz.....

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Dziękuję dziękuję dziękuję

)
Mamy zespół, kamerzystę ( nic ciekawego więc polecać nie będę a biorę bo muszę) fryzjera, świadków, kościół z zaklepaną godziną noi wódkę( od kwietnia!)

tak pomyslalam że chyba w tym tygodniu pochodze pooglądać suknie. Macie jakieś opinie o tej lissa feri ( nie chce mi sie sprawdzac jak to się pisze) na kraśnickich? tam jest chyba moja wymarzona suknia.
pchla_szachrajka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 07:20   #790
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
)
Mamy zespół, kamerzystę ( nic ciekawego więc polecać nie będę a biorę bo muszę) fryzjera, świadków, kościół z zaklepaną godziną noi wódkę( od kwietnia!)

tak pomyslalam że chyba w tym tygodniu pochodze pooglądać suknie. Macie jakieś opinie o tej lissa feri ( nie chce mi sie sprawdzac jak to się pisze) na kraśnickich? tam jest chyba moja wymarzona suknia.
Ja też się tam wybieram, tym bardziej, że trwa tam teraz wyprzedaż

Zapraszam na mój blog
Stary 2011-09-28, 09:47   #791
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
)

Ja tam byłam w maju i obsługa była bardzo profesjonalna, możesz przymierzyć nawet parę sukni mimo że niektóre należą do naprawdę drogich. Pani jest tam przemiła, pozwala robić fotki.
Stary 2011-09-28, 11:00   #792
posy
Raczkowanie

tak pomyslalam że chyba w tym tygodniu pochodze pooglądać suknie. Macie jakieś opinie o tej lissa feri ( nie chce mi sie sprawdzac jak to się pisze) na kraśnickich? tam jest chyba moja wymarzona suknia.[/QUOTE]

Ja tez tam bylam niedawno, pani byla bardzo mila. Jednak nie zmienilo to faktu, ze niczego nie wybralam ale suknie sa piekne tylko na moja figure mam wrazenie ze malo pasuje;p

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Termin wybrany, sala zaklepana 18. 08. 2012 ten wielki dzień, który organizujemy w Zajeździe Trzy Róże a ty którego sierpnia masz swój ślub?
Widze ze coraz wiecej pmek decyduje sie na 3 roze Ja mam tam termin 1.07.2012. Ale powiedz jak Ci sie udalo zaklepac tam sobote teraz? Ja podpisywalam umowe jakies prawie 2 miesiace temu i zadnej wolnej nie bylo..
Gratuluje!
posy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:09   #793
PoKaPoKa
Zadomowienie

Cytat:
Hej my też wybraliśmy 3 róże 12.08.12r witaj w klubie

MakeUp Artist www.annettea.pl
PoKaPoKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:11   #794
shirmus
Rozeznanie

mam pytanie 3 róże w którym miejscu się znajdują? czy to gdzieś w okolicy Kmicica czy czegoś takiego??
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 17:28   #795
posy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shirmus Pokaż wiadomość
mam pytanie 3 róże w którym miejscu się znajdują? czy to gdzieś w okolicy Kmicica czy czegoś takiego??
tak Jadac od Krasnickich jest nawet przed Kmicicem
posy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 17:28   #796
niunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Widze ze coraz wiecej pmek decyduje sie na 3 roze Ja mam tam termin 1.07.2012. Ale powiedz jak Ci sie udalo zaklepac tam sobote teraz? Ja podpisywalam umowe jakies prawie 2 miesiace temu i zadnej wolnej nie bylo..
Gratuluje!
Ja też dzwoniłam miesiąc temu do 3 róż i żadnego terminu nie było więc się zdecydowałam na Maciejową Chatę Była może któraś z was tam na weselu albo słyszała coś od znajomych jak jedzenie i w ogóle???? bo brałam ją w sumie w ciemno bo za dużo opinii na temat tej chaty znaleźć nie mogłam
niunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 18:23   #797
shirmus
Rozeznanie

Cytat:
tak Jadac od Krasnickich jest nawet przed Kmicicem
ale w bocznej drodze bodajże taki żółty budynek? ponieważ ostatnio jak jeździłam w poszukiwaniu sali to coś takiego widziałam ale był bez szyldu więc nie wiem jak się nazywa.
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 18:33   #798
Myska0
Zakorzenienie

Witajcie, po dłuższej przerwie..
Z TŻetem wszystko w porządku.. Nawet byliśmy w górach na urlopie..
A ze spraw weselnych...
Byliśmy na tygodniu oglądać sale.. Zaczęliśmy od Anastazji.. Cenowo nie jest tam najgorzej.. Babeczka sprawiała wrażenie, że można się dogadać.. Ale ta sala.. Taka 'ciężka'.. I jak byłam w kibelku to nie za fajnie tam było.. Parkingu raczej żadnego.. No i jakiś bar jest za parą młodą niby zasłonięty.. Ogólnie chyba odpada..
Zajazd pod gwiazdami - lokal śliczny.. Na zewnątrz dużo miejsca, parking.. Ogólnie fajnie tylko cena jest jak dla nas za wysoka..
Następnym miejscem był Kmicic.. W sumie to zajechaliśmy tam po drodze.. Odpada, bo nie ma terminów i zresztą drogawo.. Nie mówiąc już, że tam chyba dwie sale są i mogą być jednocześnie dwa śluby? - tak przynajmniej zrozumiałam jak Pani mówiła... Także też odpada...
Następnie byliśmy już w Niedrzwicy.. Sekrety Telimeny zamknięte na trzy spusty - zresztą ze zdjęć na ich stronie widziałam, że sala taneczna jest oddzielnie i strasznie wąskie przejście między jedną a drugą salą, więc raczej też odpada...
No i Impressa.. Wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że tam w ogóle nie ma zieleni dookoła.. Ale kurcze sala fajna bardzo.. Cenowo też przystępnie..
No i mamy dylemat.. Czy decydować się na droższą salę, ale w okolicach Lublina, czy tańszą w Niedrzwicy (ślub w Lublinie).... Wiecie może jak stoją ceny za autokary?
Kurcze.. Mamy tak mało czasu..

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez shirmus Pokaż wiadomość
ale w bocznej drodze bodajże taki żółty budynek? ponieważ ostatnio jak jeździłam w poszukiwaniu sali to coś takiego widziałam ale był bez szyldu więc nie wiem jak się nazywa.
Też tam podjechałam.. Były parasolki Tymbarku, więc myślałam, że to jakaś restauracja.. Ale żadnego szyldu ani nic.. Tylko rzuciło mi się w oczy jakieś kamieniarstwo obok, bo była tabliczka...
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 18:43   #799
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Witajcie, po dłuższej przerwie..
Z TŻetem wszystko w porządku.. Nawet byliśmy w górach na urlopie..
A ze spraw weselnych...
Byliśmy na tygodniu oglądać sale.. Zaczęliśmy od Anastazji.. Cenowo nie jest tam najgorzej.. Babeczka sprawiała wrażenie, że można się dogadać.. Ale ta sala.. Taka 'ciężka'.. I jak byłam w kibelku to nie za fajnie tam było.. Parkingu raczej żadnego.. No i jakiś bar jest za parą młodą niby zasłonięty.. Ogólnie chyba odpada..
Zajazd pod gwiazdami - lokal śliczny.. Na zewnątrz dużo miejsca, parking.. Ogólnie fajnie tylko cena jest jak dla nas za wysoka..
Następnym miejscem był Kmicic.. W sumie to zajechaliśmy tam po drodze.. Odpada, bo nie ma terminów i zresztą drogawo.. Nie mówiąc już, że tam chyba dwie sale są i mogą być jednocześnie dwa śluby? - tak przynajmniej zrozumiałam jak Pani mówiła... Także też odpada...
Następnie byliśmy już w Niedrzwicy.. Sekrety Telimeny zamknięte na trzy spusty - zresztą ze zdjęć na ich stronie widziałam, że sala taneczna jest oddzielnie i strasznie wąskie przejście między jedną a drugą salą, więc raczej też odpada...
No i Impressa.. Wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że tam w ogóle nie ma zieleni dookoła.. Ale kurcze sala fajna bardzo.. Cenowo też przystępnie..
No i mamy dylemat.. Czy decydować się na droższą salę, ale w okolicach Lublina, czy tańszą w Niedrzwicy (ślub w Lublinie).... Wiecie może jak stoją ceny za autokary?

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Też tam podjechałam.. Były parasolki Tymbarku, więc myślałam, że to jakaś restauracja.. Ale żadnego szyldu ani nic.. Tylko rzuciło mi się w oczy jakieś kamieniarstwo obok, bo była tabliczka...
A może Hotel Korona tam czasami są promocje, albo zajazd horyzont?

Zapraszam na mój blog
Stary 2011-09-28, 19:05   #800
pchla_szachrajka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PoKaPoKa Pokaż wiadomość
Hej my też wybraliśmy 3 róże 12.08.12r witaj w klubie
no to coraz więcej nas tu jest różanek

Edytowane przez pchla_szachrajka87
Czas edycji: 2011-11-07 o 01:26
Stary 2011-09-28, 21:46   #801
Miss Anna
Raczkowanie

Cytat:
Myskao, a może Świdnik? bardzo blisko Lublina a ceny są dużo bardziej konkurencyjne...teraz powstał bardzo ładny dom weselny, Kaprys się nazywa i ponoć mają wypaśne jedzenie i chyba tylko 135 zł...sama żałuję ze tam nie mam bo u mnie 150zł w Sovivie ale dopiero niedawno się otworzył :P. I dojazd z lublina prosty bo cały czas się jedzie główną drogą prosto
Miss Anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:09   #802
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
A może Hotel Korona tam czasami są promocje, albo zajazd horyzont?
Horyzont ma ograniczenia powyżej 140 osób.. A u mnie pewnie tyle się nie uzbiera.. Korona za droga jak dla nas..

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Anna Pokaż wiadomość
Myskao, a może Świdnik? bardzo blisko Lublina a ceny są dużo bardziej konkurencyjne...teraz powstał bardzo ładny dom weselny, Kaprys się nazywa i ponoć mają wypaśne jedzenie i chyba tylko 135 zł...sama żałuję ze tam nie mam bo u mnie 150zł w Sovivie ale dopiero niedawno się otworzył :P. I dojazd z lublina prosty bo cały czas się jedzie główną drogą prosto
Kurcze.. U nas będą goście i z Lublina i z Kraśnika.. Dlatego myślałam, że coś w tamtą stronę.. No ten Świdnik może warto wziąć pod uwagę.. Jeszcze popatrzę.. Dzięki
Stary 2011-09-29, 08:50   #803
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Horyzont ma ograniczenia powyżej 140 osób.. A u mnie pewnie tyle się nie uzbiera.. Korona za droga jak dla nas..

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Kurcze.. U nas będą goście i z Lublina i z Kraśnika.. Dlatego myślałam, że coś w tamtą stronę.. No ten Świdnik może warto wziąć pod uwagę.. Jeszcze popatrzę.. Dzięki
Ja polecam "Dom Królewski" na Abramowickiej. Mieliśmy tam wesele i wszystko super. Jedzonko dobre, bogate menu (bez problemu robią też dania wegetariańskie), dużo różnych przystawek, właścicielka bardzo ugodowa, spełnia wszystkie życzenia. Poza tym sala piękna. Tak na 120 osób. My płaciliśmy 120 zł za osobę, ale na 2012 jest 130. Polecam
http://www.domkrolewski.pl/1006/dom-weselny
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:06   #804
Miss Anna
Raczkowanie

Cytat:
A u mnie będą goście z warszawy, lublina, londynu i bychawy . Myślę że im to naprawdę bez różnicy czy jadą na wesele kawałek dalej czy nie . A przed zamawianiem autokaru (najlepiej przy proszeniu) zorientuj się czy naprawde bedziesz go potrzebować- teraz większość osób mimo wszystko wybiera swój samochód albo same troszczą się o transport a 4 ciocie czy babcie niezmotoryzowane to można odwieźć samochodem oddzielnym kursem i tyle... U mojej siostry wielkim autobusem wracało 7 osób- w tym młodzi
Miss Anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:50   #805
Izabelka2808
Raczkowanie

Cytat:
)

Kurcze no to faktycznie, ja jestem nieźle opóźniona, bo oprócz sali faktycznie nie mam nic ale nadrobię to niebawem....
Co do sukni to też planuję może w sobotę jakiś wypad rozpoznawczy m.in na Kraśnicką tylko muszę jakąś pomoc wyciągnąć ze sobą, bo samej to jakoś tak nie bardzo suknie oglądać a TŻ przecież nie wezmę

Cytat:
Ja też się tam wybieram, tym bardziej, że trwa tam teraz wyprzedaż
Dobrze wiedzieć, może zróbmy jakieś zebranie "rozeznawcze" w tym o to miejscu hehehe

Cytat:
Gratuluje!
A jakoś się udało, ale początkowo mieliśmy termin wrześniowy w niedzielę, później termin piątkowy na czerwiec i fartem udało się zmienić na sobotę, ale w sierpniu. I tak jestem baaardzo zadowolona

Cytat:
no to coraz więcej nas tu jest sierpniowych różanek mamy już 12, 18 i mój 25

co do parasolek to wiem że je na wesela zdejmują (na szczęście!)
Tak to prawda same "różane" dziewczyny sierpniowe i lipcowe
Izabelka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 00:12   #806
pchla_szachrajka87
Raczkowanie

Cytat:
A u mnie będą goście z warszawy, lublina, londynu i bychawy . Myślę że im to naprawdę bez różnicy czy jadą na wesele kawałek dalej czy nie . A przed zamawianiem autokaru (najlepiej przy proszeniu) zorientuj się czy naprawde bedziesz go potrzebować- teraz większość osób mimo wszystko wybiera swój samochód albo same troszczą się o transport a 4 ciocie czy babcie niezmotoryzowane to można odwieźć samochodem oddzielnym kursem i tyle... U mojej siostry wielkim autobusem wracało 7 osób- w tym młodzi
no ja się akurat z tym nie zgodzę. Byłam na weselu za lublinem, gdzie był zapewniony transport tylko w jedną stronę. I powiem szczerze że wkurzylo mnie to bardzo. Poczułam się że nas młodzi hmm... nie szanują? coś w tym rodzaju. Prezent daj, przyjdz na wesele a o nas nikt nie pomyślał( bo akurat prezenciki przy talerzyku najmniej mnie interesowaly...) . No w każdym razie źle sie poczułam, bo gdyby nie to że akurat auto posiadam musiałabym naprawdę dużo płacić (ok 100zł) za taksówkę, a w rodzinie nie miał kto po mnie przyjechać. Mało tego, młodzi od poczatku nie kryli że " ich to nie obchodzi jak kto sobie wróci". A w hotelu zostało ok 6 os, reszta wracala do lublina. Myślę że nawet ci ktorzy autem przyjechali woleliby wrocić autokarem nie martwiąc się o nic. Moim zdaniem wypada zapytac przy roznoszeniu zaproszen lub wczesniej czy dana osoba ma jak wrocić do domu- jeśli oranizuje się wesele poza miastem.

Edytowane przez pchla_szachrajka87
Czas edycji: 2011-11-07 o 01:28
Stary 2011-09-30, 09:02   #807
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
no ja się akurat z tym nie zgodzę. Byłam miesiąc temu na weselu za lublinem, gdzie był zapewniony transport tylko w jedną stronę. I powiem szczerze że wkurzylo mnie to bardzo. Poczułam się że nas młodzi hmm... nie szanują? coś w tym rodzaju. Prezent daj, przyjdz na wesele a o nas nikt nie pomyślał( bo akurat prezenciki przy talerzyku najmniej mnie interesowaly...) . No w każdym razie źle sie poczułam, bo gdyby nie to że akurat auto posiadam musiałabym naprawdę dużo płacić (ok 100zł) za taksówkę, a w rodzinie nie miał kto po mnie przyjechać. Mało tego, młodzi od poczatku nie kryli że " ich to nie obchodzi jak kto sobie wróci". A w hotelu zostało ok 6 os, reszta wracala do lublina. Myślę że nawet ci ktorzy autem przyjechali woleliby wrocić autokarem nie martwiąc się o nic. Moim zdaniem wypada zapytac przy roznoszeniu zaproszen lub wczesniej czy dana osoba ma jak wrocić do domu- jeśli oranizuje się wesele poza miastem.
a może goście na tym weselu byli nie tylko z lublina? jeśli goście byli z różnych stron to naprawdę ciężko zorganizować transport, który będzie każdego odwoził do domu. Byłam rok temu na weselu w Nałęczowie i nie było transportu, ale że i tak do kościoła do Nałęczowa musieliśmy dojechać to wzielismy swój samochód. Z kolei nasze wesele było w Lublinie i autokar był tylko z kościoła na salę. Niektórzy goście, głównie spoza Lublina, przyjechali samochodami, a niektórzy wzięli taksówki. Kilka osób mój tata odwiózł.
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 09:31   #808
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Ja polecam "Dom Królewski" na Abramowickiej. Mieliśmy tam wesele i wszystko super. Jedzonko dobre, bogate menu (bez problemu robią też dania wegetariańskie), dużo różnych przystawek, właścicielka bardzo ugodowa, spełnia wszystkie życzenia. Poza tym sala piękna. Tak na 120 osób. My płaciliśmy 120 zł za osobę, ale na 2012 jest 130. Polecam
http://www.domkrolewski.pl/1006/dom-weselny
A to nie za mała sala? Podjadę zobaczyć jak to wygląda.. Ale ze zdjęć to jakaś malutka Więc nie wiem jak tam 120 osób zmieszczę..

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Kurcze no to faktycznie, ja jestem nieźle opóźniona, bo oprócz sali faktycznie nie mam nic ale nadrobię to niebawem....
Nie jesteś sama.. Bo ja nawet sali nie mam.. A ślub planujemy w maju.. Więc nie jest z Tobą tak źle

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
no ja się akurat z tym nie zgodzę. Byłam miesiąc temu na weselu za lublinem, gdzie był zapewniony transport tylko w jedną stronę. I powiem szczerze że wkurzylo mnie to bardzo. Poczułam się że nas młodzi hmm... nie szanują? coś w tym rodzaju. Prezent daj, przyjdz na wesele a o nas nikt nie pomyślał( bo akurat prezenciki przy talerzyku najmniej mnie interesowaly...) . No w każdym razie źle sie poczułam, bo gdyby nie to że akurat auto posiadam musiałabym naprawdę dużo płacić (ok 100zł) za taksówkę, a w rodzinie nie miał kto po mnie przyjechać. Mało tego, młodzi od poczatku nie kryli że " ich to nie obchodzi jak kto sobie wróci". A w hotelu zostało ok 6 os, reszta wracala do lublina. Myślę że nawet ci ktorzy autem przyjechali woleliby wrocić autokarem nie martwiąc się o nic. Moim zdaniem wypada zapytac przy roznoszeniu zaproszen lub wczesniej czy dana osoba ma jak wrocić do domu- jeśli oranizuje się wesele poza miastem.
Właśnie nie chcę, żeby goście mojego TŻ poczuli się urażeni..
Stary 2011-09-30, 11:03   #809
pchla_szachrajka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
a może goście na tym weselu byli nie tylko z lublina? jeśli goście byli z różnych stron to naprawdę ciężko zorganizować transport, który będzie każdego odwoził do domu. Byłam rok temu na weselu w Nałęczowie i nie było transportu, ale że i tak do kościoła do Nałęczowa musieliśmy dojechać to wzielismy swój samochód. Z kolei nasze wesele było w Lublinie i autokar był tylko z kościoła na salę. Niektórzy goście, głównie spoza Lublina, przyjechali samochodami, a niektórzy wzięli taksówki. Kilka osób mój tata odwiózł.
Akurat goście byli tylko z Lublina. Te kilka osób ktore nie były z lublina, zostało w hotelu. Transport jest ciężko pogodzić ale da się to zrobić. W zeszłym roku byłam na weselu w Katarzynce, ślub w Garbowie i transport świetnie rozwiązany- pod zamkiem autokar godzine przed mszą, zawieźli nas do garbowa, spod kościoła znów autokar na sale, a z sali o 5 do Lublina. Przed odjazdem mówiliśmy kto mniej wiecej skąd jest i tak nas odwoził że prawie pod same drzwi. Byłam mega zadowolona.
Stary 2011-09-30, 11:13   #810
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Przyszłym PMkom zdecydowanie radzę, żeby zapewniły transport dla gości. Na naszym weselu większość osób skorzystała z transportu, który zapewniliśmy - jeśli wesele jest z procentami a ludzie chcą się bawić to jest to absolutna konieczność. Goście wychodzili o różnych porach i nie organizowaliśmy zbiorowego transportu powrotnego jeśli ktoś był z Lublina - lokal jest 8 km od centrum, więc na kilka osób nie wyszły duże koszty powrotu taksówką. Zamówiliśmy natomiast 25-os. busa dla znajomych i rodziny, którzy przyjechali z miasta oddalonego 90 km od Lublina - tam i z powrotem. Nie wyobrażam sobie, że jako gość mam sama sobie organizować powrót, jeśli lokal jest kilkanaście, kilkadziesiąt km od mojego miejsca zamieszkania Bardzo nieeleganckie!
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości