Kolekcja zimowa jest świetnej jakości, niech każda maniaczka u nas się rozgości et.31 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 21:29   #1831
Iduś
Zakorzenienie

Dot.: Kolekcja zimowa jest świetnej jakości, niech każda maniaczka u nas się rozgości

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Moniuś, a jak sądzisz, czy ten środek pomidydków, który wydrążamy, można do czegoś wykrzystać? Jakbym to np zagotowała i zaprawiła jako taki dodatek smakowy do pomidorowej? Kurcze, żal mi tego
ja z tego zrobiłam krem z pomidorów ... tylko pestki wyrzuciłam

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:32   #1832
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Kolekcja zimowa jest świetnej jakości, niech każda maniaczka u nas się rozgości

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Chciałam spakować Nelly do zwrotu. Odpinam pasek, chcę schować do środka...
Nie uwierzycie! Odpinam torbę i zatrzask się wyrwał!!!
Obawy Moni się sprawdziły.
Dodam, że torebkę otwierałam w sumie może ze 4 razy, leżała nieużywana od momentu otrzymania, czyli od środy...
o kurcze tak szybko
Cytat:
Napisane przez monica80c Pokaż wiadomość
prawda to jest poszłam nawet w końcu do wpłatomatu i zaraz za nie zapłacę

mnie nie- przepraszam

hm- chyba nie pamiętam takiej usterki- może trzeba reklamować???? albo zanieść gdzieś, żeby przymocowali " na bank"

nika tyle dokładnie wyszło z 25 kg pomidorów /jeden słoik jak widać przepuszcza- co robić- przepakować go- w życiu mi sie tak nie zdarzyło/ zużyłam 6 litrów oleju a więc poza energią elektryczną zamyka się to w sumie 65 zł /oszczędność średniajeno satysfakcja/
i bedą torebusie
ojej pypeć współczuje to takie nie miłe uczucie i mało komfortowe

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

moni ślicznie te słoiczki wyglądają

Cytat:
Napisane przez maggie82 Pokaż wiadomość
Hej

Ja to Was nigdy nie nadrobię ciągle do tyłu jestem o 1 dzień ale dziś się ostro zabieram za nadrabianie i wyjdę na prostą
megi

mnie też dzisiaj nie było 5 godzin przy kompie i od razu 5 ston do nadrobienia

dor1kaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:33   #1833
NIKaP-n
BAN stały

[QUOTE=maggie82;29664548]Hej

Ja to Was nigdy nie nadrobię ciągle do tyłu jestem o 1 dzień ale dziś się ostro zabieram za nadrabianie i wyjdę na prostą [/QUOTE]
Mopsinulko
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:33   #1834
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodeczka84 Pokaż wiadomość
Za dywanikiem teraz cicho szperam ;-)
może doradzicie? Narożnik w załączniku, ściana za nim kolor rubinowy, pozostałe ściany jasniutko szare, meblościanka - załącznik. Jaki dywan??
Fajny narożnik myślę że szary kolor najlepiej będzie pasował

Cytat:
Napisane przez charal Pokaż wiadomość
Oto jakie maile przed chwilą dostałam - wszystkie na raz

Twoje osobiste konto rabatowe zostało powiększone o kwotę 26zł.
Spowodowane to zostało uznaniem zwrotu zakupionego przez Ciebie towaru.

Twoje osobiste konto rabatowe zostało powiększone o kwotę 5zł.
Spowodowane to zostało uznaniem zwrotu zakupionego przez Ciebie towaru.

Twoje osobiste konto rabatowe zostało pomniejszone o kwotę 5zł.
Spowodowane to zostało zwrotem towaru zakupionego przy pomocy Twojego kodu rabatowego

Za Boga nie wiem o co chodzi
Ale fajny rabat masz już doczytałam że wykorzystałaś

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość
zatrułam się i brzuch mnie strasznie boli
czym się zatrułaś Kochana ? Lepiej dziś ?

Cytat:
Napisane przez ankhax1 Pokaż wiadomość

haha na malcie to mój sklep
panie niestety już mnie znają, witają, pytają na przykład czy ta torebka, którą mąż odebrał to aby nie za mała itede itepe
no to nieźle jak będę następnym razem to może się spotkamy w Parfois Kto wie

Cytat:
Napisane przez dodeczka84 Pokaż wiadomość
Pierwszy wieczór wyleguję się na przytulnej kanapie, w nastrojowej atmosferze w swoim własnym mieszkanku!
Musiałam to napisać, by zaczęło to do mnie docierać
Pierwsza noc nie na materacu.
Pierwsza iskierka radości w serduchu
Jeszcze oooogrom pracy przed nami, ale jest coraz lepiej..
Mam taki fajny kanał w tv - płonący i trzaskający kominek 24h/dobe! cudnie!
Fajnie Ci Też pamiętam jak to było fajnie tak na własnym łóżku leżeć i mieć własną kuchnię i wszystko urządzać po swojemu To były czasy
Ale za rok czeka mnie to co Nikę czyli budowa domu - już się boję

Cytat:
Dzień dobry

Mam dobre wieści, wczoraj nie zdążyłam Wam napisać co mi odpisał Pan Łukasz, otóż oficjalnie oświadczam że od września etorebka zwraca pełen rabat zużyty na kupno torebki a zabiera jedynie te 5 % naliczone za użycie kodu, czyli tak 5 zł powiedzmy(przy czym najpierw go zwraca a potem zabiera)

Pytałam też o Anę, podobno nie będzie jej w innych kolorach

Obie torby do mnie jadą
Ale super z tymi rabatami nareszcie jakaś sprawiedliwość
maggie82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:38   #1835
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejbi19 Pokaż wiadomość
Oto Carla (zdjęcia zrobione telefonem)

plusy:
- intensywna, piękna czerwień z domieszką ceglastego (na zdjęciach wyszła dość blado)
- okucia w kolorze starego złota
- nie jest duża - tak jak mała Kristy pomieści zeszyt a5 w poziomie
- skórka świetnej jakości (najlepsza ze wszystkich etorebek jakie mam)
- żadnej wystającej nitki
- oryginalny wygląd

minusów jak na razie nie ma
Świetna Zaczyna mnie kusić ale chyba w innym kolorze chociaż ten jest śliczny Ciekawa jestem zdjęć na ramieniu ?

Cytat:
Napisane przez bejbi19 Pokaż wiadomość
1. Z "giną" z Mohito
2. Z Vivienką
3. Z torebką F&F
4. Z Krysią

Spora jest

Cytat:
Czerwona Ethel

Pięęęęęękna!!!
+ piękny, czerwono ceglasty kolor, nie jest to taka czerwień jak np w emilce, taka ruda, spokojna czerwień, na jesień idealna
+ piękne wykonanie, zero laku, wszystko ładnie szyte, żadnych niedociągnięć
+ spora, całkiem pojemna, mieści A4 jak widzicie, dla porównania zdjęcie z madarą, ale wizualnie nie wydaje się tak duża jak madara
+ładna, błyszcząca skorka, ale nie tak nie błyszczy się jakoś tandetne
+ ładne złote okucia- stare, patynowane złoto, ładnie to współgra z kolorem torby
+ nie jest to sztywna torba, porównałabym ją do nancy
+W środku ładna czerwona bawełniana podszewka, torba nie śmierdzi , w środku kieszonka zapinana i dwie małe
minusów brak, jestem zachwycona
Fajna ta Ethel chociaż identyczna jest w New Yorkerze w takim pudrowym odcieniu i z matowej skórki, tu właśnie mi ta skórka trochę nie gra, ale może to wina zdjęcia - bo piszesz że aż tak się nie błyszczy

Cytat:
Napisane przez 135nudziara Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny kochane

bardzo ładna

kupiłam sobie dziś kurteczko-płaszczyko-"kożuszek" . bardzo mi się spodobał... a najbardziej tym mi się spodobał, że jest kożuszkowaty, ale nie w tym okropnym brązowym kolorze. z drugiej strony będę musiała uważać, żeby gdzieś się nie oprzeć .
ale...co myślicie? nie wyglądam jak jakaś idiotka w nim? nosiłabym do jakiegoś komina/szalika kolorowego...ten szaliczek to pierwszy lepszy z szafy
Ślicznie Ci a skąd kożuszek i za ile ? Do tego koloru będzie każdy szalik pasował

Cytat:
Napisane przez Tweet Pokaż wiadomość
zdjęcia czarnej Jacky

przepraszam za słaba jakość, ale tel. dałam do naprawy i robiłam moim starym samsungiem
Fajna - klasyka
Stary 2011-09-27, 21:42   #1836
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
NIKA, zagłosowałam na Twój zestaw Rossmannowy. Powiedz mi, jak działa ten roll-on kofeinowy pod oczy?

dziękuję Domiś
Ja go nie mam, z tego, co czytałam, to likwiduje opuchnięcia, cienie itp. Mi by tylko zależało na poważnym nawilżeniu i masażyku (wierzę, że taka ciekawa forma aplikacji zmusi mnie, abym regularnie stosowała go) choć jak teraz czytam jego recenzje, to średnie są...
No, ale jak ktoś ma ciemne cienie pod oczkami i daje wiarę, że kosmetyk za 30zł je zlikwiduje, to trochę niepoważne

Cytat:
ja z tego zrobiłam krem z pomidorów ... tylko pestki wyrzuciłam
Idulku fajny pomysł ale ja będę miała tego dużooooooo

Nie wiem, co klikać;(
Stary 2011-09-27, 21:47   #1837
monica80c
Zakorzenienie

Cytat:
szok!!!!

Kochana te dwa zdjęcia, tak? czy to te same słoiczki???
Satysfakcja to w zaprawianiu najważniejsza sprawa, jeśli nie jedyna
Który przepuszcza? Nie zauważyłam... Przełożyć i zagotować albo zjeść

Moniuś, a jak sądzisz, czy ten środek pomidydków, który wydrążamy, można do czegoś wykrzystać? Jakbym to np zagotowała i zaprawiła jako taki dodatek smakowy do pomidorowej? Kurcze, żal mi tego
ja mu dam zjem i już

na zdj są różne słoiczki więc zsumować je należy- a dwa małe pożarte już

ja zrobiłam z ostatnimi środkami jak iduś - ugotowałam zupę krem,tylko faktycznie pałką prze sito /pewnie to oczywiste,ale ja zawsze z koncentratu robiłam/ trzeba było przetrzeć
tak myślę, czy ludzie to nie wekują tego przetartego na zime na zupę- no i niech mnie kaczusie podepczą jeśli tak nie robią znaczy przecier wekują to można by i tak- ale pracy więcej
Cytat:
Hej

Ja to Was nigdy nie nadrobię ciągle do tyłu jestem o 1 dzień ale dziś się ostro zabieram za nadrabianie i wyjdę na prostą
:kc iuki:

maggie kożuszek nudiowy zdaje się z h&m za 199zł
monica80c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:47   #1838
kali765
Zakorzenienie

Dobranoc
Stary 2011-09-27, 21:51   #1839
monica80c
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
Dobranoc
ale 22 nawet nie ma?????
dobranoc:cmok :
Stary 2011-09-27, 21:54   #1840
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Zielona Toni
+ śliczny, szmaragdowy kolor, wiem że na moich fotach napewno bardziej turkusowy, ale w rzeczywistości to szmaragdowa zieleń
+ srebrne okucia, przy paskach na klapie całkiem ładne te sprzączki
+ torba sztywna dosyć, porównałabym do sigrid
+pojemna, mimo że nieduża, mieści A4
+ W środku jasna beżowa podszewka, widze że podszewki zmienili na ładniejsze
+porównanie z Madarą

Torba ma troszkę laku ale niedużo, i w pasującym kolorze
Fajny, modny fason kolor nie mój ale ładny Ciekawa jestem czarnej wersji

Cytat:
Współczuję bardzo takiej ekipy, naprawdę... Chyba bym się popłakała ze złości i bezsilności... Biorą jakby nie było niemałą kasę, a potrafią jeszcze wszystko spartaczyć...
Te rolety wcale nie są takie fajne Materiał sam w sobie fajny, ale nie na rolety... Wyglądają ciężko, są za ciemne. jedna osoba mi tam napisała, że wyglądają jak derki w oknie i miała rację
Zmieniamy na białe i z lżejszego materiału, w bibliotece też. Jedynie z sypialnianych rolet jestem zadowolona, są czerwone i ich nie będę na pewno zmieniać. Fotki sypialni pewnie też za jakiś czas wstawię.
Poza tym duży pokój jest w trakcie zmian: obrazki wyskoczą, wejdą plakaty jakieś nowoczesne, dywan tęczowy, półki Besta z Ikei na ścianę z Tv i musimy jakiś stoliczek kawowy jeszcze kupić. Tak więc dużo zmian się szykuje
Wczoraj dodeczka napisała, że ma uczucie, jakby ścigała się z własnymi marzeniami an urządzenie mieszkania i ciągle jej to umykało. Ja też tak miałam, na szczęście na forum mi trochę "otworzyli" głowę i poprawiam
Dominiko Tak dużo piszesz o mieszkaniach i urządzaniu wnętrz i widać, że masz do tego rękę a ja jestem strasznie ciekawa Twoich zdjęć na forum gazety - czy moge liczyć na linka ? |Lubię jasne ściany i taki styl skandynawski, o którym też pamiętam że pisałaś (dzięki Tobie zaczęły mi się podobać białe listwy przypodłogowe ) - może kiedyś Cię "wykorzystam" do pomocy w urządzaniu tak jak Nikusia teraz (oczywiście jeśli będziesz chciała i miała czas dla mnie )

Cytat:
Rewelka, to ja dziś zwracam Nelly

Ale u mnie leje!!! Burza!
A ja miałam klikac Nelly - ale mi przeszło Ja w sumie nie noszę czarnych torebek i pewnie dlatego ich nie mam ... Muszę się jednak na coś zdecydować i kliknąć, ale nie wiem na co
U mnie trochę padało ale burza przeszła bokiem

Cytat:
Napisane przez CharLizZie Pokaż wiadomość
chcę ją

W ogóle, wpadłam się też pochwalić, że już jestem dobrze wpisana na wszystkie zajęcia :brzyda l:

To super, że Ci się udało zapisać

Cytat:
Napisane przez aluzja Pokaż wiadomość

Nareszcie nadrobiłam stary wątek Jeszcze tylko 24 strony nowego... no i nowa kolekcja widzę ETorebka poszalała trochę, tylko ceny mają z kosmosu
Hej Ja tez nadrabiam -co prawda mam mniej stron do końca ale wciąż czasu brak
Ceny wysokie niestety a co Ci się spodobało ?

Cytat:
Napisane przez roxana222 Pokaż wiadomość
Cześć Wam

Nie ma człowieka przez tydzień i piszą jak szalone
Hej E .... jak było na wycieczce ? Poznałaś kogoś ?

Edytowane przez maggie82
Czas edycji: 2011-09-27 o 21:56
Stary 2011-09-27, 22:06   #1841
Dominiique
BAN stały

Cytat:
dziękuję Domiś
Ja go nie mam, z tego, co czytałam, to likwiduje opuchnięcia, cienie itp. Mi by tylko zależało na poważnym nawilżeniu i masażyku (wierzę, że taka ciekawa forma aplikacji zmusi mnie, abym regularnie stosowała go) choć jak teraz czytam jego recenzje, to średnie są...
No, ale jak ktoś ma ciemne cienie pod oczkami i daje wiarę, że kosmetyk za 30zł je zlikwiduje, to trochę niepoważne

Idulku fajny pomysł ale ja będę miała tego dużooooooo

Nie wiem, co klikać;(
Ja mam takie podkute oczy ostatnio bardzo, cienie lekkie, ale już chyba nie wierzę w żaden krem, skoro nawet Clinique za 160 zeta NIC nie zdziałał.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Fajny, modny fason kolor nie mój ale ładny Ciekawa jestem czarnej wersji

Dominiko Tak dużo piszesz o mieszkaniach i urządzaniu wnętrz i widać, że masz do tego rękę a ja jestem strasznie ciekawa Twoich zdjęć na forum gazety - czy moge liczyć na linka ? |Lubię jasne ściany i taki styl skandynawski, o którym też pamiętam że pisałaś (dzięki Tobie zaczęły mi się podobać białe listwy przypodłogowe ) - może kiedyś Cię "wykorzystam" do pomocy w urządzaniu tak jak Nikusia teraz (oczywiście jeśli będziesz chciała i miała czas dla mnie )

A ja miałam klikac Nelly - ale mi przeszło Ja w sumie nie noszę czarnych torebek i pewnie dlatego ich nie mam ... Muszę się jednak na coś zdecydować i kliknąć, ale nie wiem na co
U mnie trochę padało ale burza przeszła bokiem
Chciałam zwrócić między innymi z tego samego powodu: w zasadzie nie noszę czarnych torebek.

Bardzo chętnie pomogę, ale mówiłam już, całkiem serio i bez kokieterii, że nasze mieszkanie jest też pełne błędów, niedorobione, cały czas urządzanie w toku. I poprawianie. Na tę chwilę na forum są fotki np. dużego pokoju z paskudnymi roletami i niepasującymi obrazami, wyskoczy to wszystko niebawem, bo czekamy na dywan i nowe rolety. Biblioteka już lepiej, ale tam też rolety zmieniamy z beżu na biel Podeślę Ci namiary na PW. Nowe fotki pokoju wstawię pewnie na początku października
Fundusze też mamy ograniczone, więc na wszystko, co mi się podoba nas nie stać, czasem trzeba iść na kompromis i mieszkać np. z nie naszymi kuchennymi meblami, panelami, łazienką w kolorze psich rzygów Ale na tym forum, co linkowałam, to ludzie naprawdę mają czasem takie fajne mieszkania, że można dużo podpatrzeć
No i na 48m2 raczej się nie poszaleje dekoratorsko

Zazdroszczę planów budowy domu!
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:09   #1842
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
ja mu dam zjem i już

na zdj są różne słoiczki więc zsumować je należy- a dwa małe pożarte już

ja zrobiłam z ostatnimi środkami jak iduś - ugotowałam zupę krem,tylko faktycznie pałką prze sito /pewnie to oczywiste,ale ja zawsze z koncentratu robiłam/ trzeba było przetrzeć
tak myślę, czy ludzie to nie wekują tego przetartego na zime na zupę- no i niech mnie kaczusie podepczą jeśli tak nie robią znaczy przecier wekują to można by i tak- ale pracy więcej

:kc iuki:

maggie kożuszek nudiowy zdaje się z h&m za 199zł

Moja mama robiła zawsze z naszych pomidorków( kiedyś miałyśmy na ogródku) tak, że przecierała całe przez sito i był pesteczki też, ale nikomu nie przeszkadzały

Smacznego, ja męczę moje papryczki

Cytat:
Dobranoc

Branoc
Cytat:
Ja mam takie podkute oczy ostatnio bardzo, cienie lekkie, ale już chyba nie wierzę w żaden krem, skoro nawet Clinique za 160 zeta NIC nie zdziałał.
Uśmiejesz się, ale mi najlepiej służy Avonowy krem (takie pudełeczko podzielone na pół) taki z push- upem jak mówi mój mąż- jedną część- żel- używa się na powieki, a drug krem- pod oczy Efekt liftingu
Jest fajny, dość mi nawilża i jeszcze jest fajny Zaji za ok 6 zł, mleko kozie

Zarejestrowałam sie na forum i nie wiem, co dalej muszę nowy wątek założyć, tak?
Stary 2011-09-27, 22:09   #1843
roxana222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dor1kaaaa Pokaż wiadomość
oj tak na początku roku
a tu tylko 1 miesiąc nauki za nami
Oj tam, oj tam

Cytat:
Hej E .... jak było na wycieczce ? Poznałaś kogoś ?
Hej Magg

Na wycieczce nie, ale w szkole i owszem

Uciekam spać, dobranoc
roxana222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:17   #1844
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Uśmiejesz się, ale mi najlepiej służy Avonowy krem (takie pudełeczko podzielone na pół) taki z push- upem jak mówi mój mąż- jedną część- żel- używa się na powieki, a drug krem- pod oczy Efekt liftingu
Jest fajny, dość mi nawilża i jeszcze jest fajny Zaji za ok 6 zł, mleko kozie

Zarejestrowałam sie na forum i nie wiem, co dalej muszę nowy wątek założyć, tak?
Poszukam tej Ziaji

Tak, zakładasz sobie konto na gazeta.pl, wchodzisz na forum i klikasz nowy wątek. Zanim jednak to zrobisz, to wrzuć do swojej galerii (masz tam ją w opcjach) z dysku zdjęcia. Najlepiej jak najwięcej, bo chyba od około 50 wrzuconych zdjęć w galerię dostaje się zezwolenie na automatyczną publikację na forach (dokładnie nie wiem, ale u mnie tak było). Zakładasz wątek, piszesz w czym rzecz, jakie plany, problemy, piszesz co lubisz,a czego nie i prosisz miło o pomoc i dodajesz do posta zdjęcia z galerii. Wysyłasz post i czekasz na akceptację zdjęć przez moderatora (to trochę trwa). Uczestnicy forum będą jednak widzieć od razu te zdjęcia w Twojej galerii klikając na Twój nick, więc to nie kłopot. Poczekasz tylko z dzień na pojawienie się bezpośrednio pod postem. Acha, i najlepiej najpierw napisać jeden post bez zdjęć, a dodać zdjęcia w drugim, tak chyba będzie lepiej ze wzgl. technicznych, ale nie jestem pewna.

Na tym forum jak zdążyłam się zorientować bywają różne przepychanki pomiędzy specjalistkami, więc w razie co się nie przejmuj, tylko każdej dziękuj za pomysły, nawet jeśli nie z każdego skorzystasz (logiczne, każdy ma inne trochę poczucie estetyki, niektórzy są tam bardziej elastyczni, inni mniej).
Stary 2011-09-27, 22:22   #1845
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Moniaaaa

Zapierdziel w szkole taki, że nie mam totalnie na nic czasu Wczoraj sprawdzian, dzisiaj dwa sprawdziany, a jeszcze jutro mnie czeka jeden i w piątek, wrrr.

Widziałam Carla i Nina

Co wyrwałam ?
No więc tak.. W poniedziałek do naszej szkoły, do drugiej klasy (jednak jest w moim wieku) przyszedł uwaga - Mongoł! Ale dziewczyny, mówię Wam Nowy obiekt jak nic

A wycieczka na której byłam bardzo udana. Nasza klasa była totalnie niezorganizowana i zróżnicowana, ale na wycieczce jakoś wszyscy się lepiej poznali i w ogóle. Prawie 3 lata chodzenia razem do szkoły i nic, jedna wycieczka i bum.
O ciekawie się zapowiada ten rok nowy obiekt w dodatku przystojny Oj będzie się działo
Cytat:

co tam ?

U mnie znowu zawirowania z mamą ... już mam tego dosyć.
Dziewczyny czy myślicie, że gdybym wystąpiła do dziekana o odroczenia zapłaty za studia to by się zgodził ? Moja mama oznajmiła mi dzisiaj, że nie zamierza mi płacić za studia. Mam sobie radzić sama. A za 4 dni sie zaczyna semestr..... nie mam pracy ani nic. Nie wiem co zrobić.
Iduś już nawet nie wiem co napisać bardzo Ci współczuję tej sytuacji w domu, ale to jest naprawdę chore jak Twoja mama sie zachowuje ... Porozmawiaj z dziekanem - nic nie tracisz Może uda się rozłożyć opłatę na mniejsze raty ? A nie myślałaś żeby sobie troszkę na produkcji tortów i ciast dorobić ? Robisz takie cuda na pewno miałabyś wielu chętnych Gdybym mieszkała bliżej to zamawiałabym wszystkie torty u Ciebie

Cytat:
Aa ogólnie stwierdziła, że mamy się sami utrzymywać, że ona niby chciała Nam zapewnić pewien poziom życia ... ehh tylko, że ona chyba patrzy tylko na siebie bo to ona się wozi wypasionym samochodem, kupuje luksusowe kosmetyki itp.
Nawet spełniła przepowiednie i popakowała swoje jedzenie w siatkę do lodówki.
Wczoraj zmarła moja babcia, a ona pierwsze co zrobiła jak mnie zobaczyła w domu to zaczęła nawijać o rencie rodzinnej ... tu sie liczy po prostu tylko kasa i tyle. A dzisiaj zapytałam ją wprost, że raczej bezinteresownie by tego wniosku za mnie nie wypełniała (nawet to zrobiła!) i pewnie chce, żebym opłacała za to szkołę. Ona mówi, że oczywiśćie, że idealnie odczytałam to wszystko i nawet jak jej nie dostane to nie mam co liczyć, że ona mi za nią zapłaci.

Jestem załamana bo nie mam co liczyć na stypendium socjalne bo przecież oni biorą pod uwagę to ile zarabia cała rodzina . Na rente też są małe szanse bo Pani powiedziała, że składki muszą być uregulowane i zmarły powinien te składki uiszczać rok przed śmiercią... a mój ojciec to był alkoholik .... same rozumiecie
Współczuję z powodu babci

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Dziń niedybry

Ładna.........ale już sama nie wiem czy ją kliknę

Śliczna

Jak mnie denerwuje jak ktoś nie płaci za aukcje na all i się nie odzywa Normalnie czekam do jutra i wystawiam negtywa grrrrrr
Hej Danulko Też mnie to drażni jak nie mam kasy to nie kupuję - nie wiem czemu ludzie tego nie rozumieją, to nie jest skomplikowane bardzo

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Chodzi o tofika alexowego z new look Aukcja sie kończyła we wtorek zeszły ale dalej niż do piątku nie czekam (niech będzie, że 7 dni roboczych) Nie ma nawet kontatku z ta "panią" Nie będę czekać miesiącami, wolę wystawić od nowa moze trafi na normalną osobę
A może spróbuj jej smsa wysłac albo zadzwonić ? Ciekawe jak się wytłumaczy ?
Stary 2011-09-27, 22:22   #1846
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama też stwierdziła, że fajny jest. zostaje wobec tego ze mną
h&m, 199zł. ale wiecie, chodziłam, patrzyłam i nie ma nic sensownego na zimę jeszcze w tych sklepach... masakra jakaś. albo wszystko się świeci jak... albo wygląda się jakby się było szynką obwiązaną sznurkami . inne z kolei kompletnie niezabudowane pod szyją - już sobie wyobrażam jak wieje, a ja bym szła w czymś takim.

Moniaaaa
już zadecydowałam, że zostaje ze mną i że jest naprawdę fajny . ja w sumie w lustrze też bez żadnego wow...ale miałam po wyjściu ze sklepu już obawy co do kożuszka. i stwierdziłam - pokażę dziewczynom z wątku, to powiedzą co myślą , pokażę się mamie, to na pewno powie prawdę i ewentualnie oddam, jeśli stwierdzą, że oszalałam.

cześć piękna

bidna . u mnie w szkole też się za nas trochę wzięli . na każdej lekcji z polskiego coś piszemy . z angielskiego też sprawdzian za sprawdzianem...

no to nowy obiekt masz .

my z klasą też na żadnej wycieczce nie byliśmy razem... za to niedługo być może będziemy na takiej tygodniowej, częściowo finansowanej z UE. 70% zajęć w języku angielskim . ale wszyscy powiedzieli, że jadą - chociażby, żeby ze sobą pobyć i gdzieś, gdziekolwiek pojechać . zobaczymy jak wyjdzie z tą wycieczką, bo oczywiście dyrektorka musi mieć cały plan co i jak, jaki transport, itd. a z drugiej strony my, żeby coś ustalić musimy mieć np. termin, w którym możemy jechać. i to takie trochę błędne koło. wychowawczyni z kolei nam powiedziała, że ona może (MOŻE cóż za łaska..) z nami pojechać, ale nic nie załatwia, ponieważ jesteśmy dorośli. oby tylko to wyszło jednak

Danula - mnie też to irytuje . ludzie myślą, że jak internet to już wszystko wolno, nic nie zobowiązuje, itd. wkurza mnie to na maksa...
Iduś - wiesz co, jak wojna na noże, to ja też bym jej dała popalić . tak jak pisze Dominika - ona tak naprawdę musi Cię utrzymywać, póki się uczysz
Udanej wycieczki Nudi i jeszcze raz to napiszę - super masz kożuszek ja byłam w sobotę w H&m ale ich nie widziałam albo przeoczyłam, bo cena przyzwoita i ciepło Ci będzie

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
witam

10 stron do nadrobienia od wczoraj - nie dam rady
przeziębienie mnie rozkłada i mam doła

kupił już ktoś niebieską Mattie ?
Życzę zdrówka Sezon wirusowy się zaczął - mnóstwo ludzi chorych, ja od wczoraj jestem "pociągająca"

Ktoś klikał - na pewno Monia a więcej nie pamiętam
Stary 2011-09-27, 22:24   #1847
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

Bardzo chętnie pomogę, ale mówiłam już, całkiem serio i bez kokieterii, że nasze mieszkanie jest też pełne błędów, niedorobione, cały czas urządzanie w toku. I poprawianie. Na tę chwilę na forum są fotki np. dużego pokoju z paskudnymi roletami i niepasującymi obrazami, wyskoczy to wszystko niebawem, bo czekamy na dywan i nowe rolety. Biblioteka już lepiej, ale tam też rolety zmieniamy z beżu na biel Podeślę Ci namiary na PW. Nowe fotki pokoju wstawię pewnie na początku października
Fundusze też mamy ograniczone, więc na wszystko, co mi się podoba nas nie stać, czasem trzeba iść na kompromis i mieszkać np. z nie naszymi kuchennymi meblami, panelami, łazienką w kolorze psich rzygów Ale na tym forum, co linkowałam, to ludzie naprawdę mają czasem takie fajne mieszkania, że można dużo podpatrzeć

dokładnie, albo ze s✂✂✂✂✂✂✂oną łazienką...

Cytat:
Poszukam tej Ziaji

Tak, zakładasz sobie konto na gazeta.pl, wchodzisz na forum i klikasz nowy wątek. Zanim jednak to zrobisz, to wrzuć do swojej galerii (masz tam ją w opcjach) z dysku zdjęcia. Najlepiej jak najwięcej, bo chyba od około 50 wrzuconych zdjęć w galerię dostaje się zezwolenie na automatyczną publikację na forach (dokładnie nie wiem, ale u mnie tak było). Zakładasz wątek, piszesz w czym rzecz, jakie plany, problemy, piszesz co lubisz,a czego nie i prosisz miło o pomoc i dodajesz do posta zdjęcia z galerii. Wysyłasz post i czekasz na akceptację zdjęć przez moderatora (to trochę trwa). Uczestnicy forum będą jednak widzieć od razu te zdjęcia w Twojej galerii klikając na Twój nick, więc to nie kłopot. Poczekasz tylko z dzień na pojawienie się bezpośrednio pod postem. Acha, i najlepiej najpierw napisać jeden post bez zdjęć, a dodać zdjęcia w drugim, tak chyba będzie lepiej ze wzgl. technicznych, ale nie jestem pewna.

Na tym forum jak zdążyłam się zorientować bywają różne przepychanki pomiędzy specjalistkami, więc w razie co się nie przejmuj, tylko każdej dziękuj za pomysły, nawet jeśli nie z każdego skorzystasz (logiczne, każdy ma inne trochę poczucie estetyki, niektórzy są tam bardziej elastyczni, inni mniej).
Już wrzucam, zastanawiam się tylko, skąd wezmę tyle fotek chyba jutro po prostu dorobię, bo aż tyle nie pstrykałam Oczywiście, muszą być zmiejszone?
Stary 2011-09-27, 22:28   #1848
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

Cytat:
Udanej wycieczki Nudi i jeszcze raz to napiszę - super masz kożuszek ja byłam w sobotę w H&m ale ich nie widziałam albo przeoczyłam, bo cena przyzwoita i ciepło Ci będzie
Maggie, heeej
Tobie też się podoba

ja byłam w trzech albo czterech h&m i tylko w jednym one były
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:29   #1849
monica80c
Zakorzenienie

Cytat:

Życzę zdrówka Sezon wirusowy się zaczął - mnóstwo ludzi chorych, ja od wczoraj jestem "pociągająca"

Ktoś klikał - na pewno Monia a więcej nie pamiętam
mua klikała-ale dopiero po niedzieli będą u mnie

iduś wyrazy współczucia z powodu straty babci
Stary 2011-09-27, 22:30   #1850
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

Monia - jak poznajesz, że przepuszcza słoik? bo ja nic nie widzę tu na zdjęciu... pomidorki piękne . wyszło Ci tyle ile na zdjęciu - 7 słoiczków? chyba więcej skoro aż 6l oleju . albo duże słoiki masz

Edytowane przez 135nudziara
Czas edycji: 2011-09-27 o 22:32
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:40   #1851
Dominiique
BAN stały

Cytat:
dokładnie, albo ze s✂✂✂✂✂✂✂oną łazienką...

Już wrzucam, zastanawiam się tylko, skąd wezmę tyle fotek chyba jutro po prostu dorobię, bo aż tyle nie pstrykałam Oczywiście, muszą być zmiejszone?
Bez przesady, po prostu wrzuć tyle, ile masz Najlepiej co jakiś post z pytaniem wrzuć kolejne fotki z inspiracjami, to nabijesz sobie ilość zdjęć i nie będziesz musiała czekać na moderację. A póki co dawaj to, co jest Zmniejsz, bo wtedy nie wykorzystasz za szybko miesięcznego limitu pojemności

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Iduś, wyrazy współczucia z powodu straty Babci...
Przepraszam, że od razu się do tej wiadomości nie odniosłam, po prostu zachowanie Twojej mamy przysłoniło mi całą treść posta
Stary 2011-09-27, 22:46   #1852
maggie82
Zakorzenienie

Jak widać wciąż nadrabiam ale nieźle mi idzie już ostatnia strona przede mną i będę na czasie że tak powiem
Przepraszam, że tak zagracam forum moją osobą ale muszę wszystko pocytować i poopisywać z 2 - 3 dni więc rozumiecie

Cytat:
u mnie burza
a miałam iść wlasnie sie myć. ale jakos boję się w burze
Ja też tak mam Jak jest burza to nie używam prysznica, nie wiem nawet czemu, chyba ktoś mnie w dzieciństwie natraszył, że może mnie sprądować czy co ?

Cytat:
Napisane przez rowan berry Pokaż wiadomość
Dziś przyszła do mnie Kristy II duża beżowa. Jak dla mnie to ona bardziej wpada w szary, ale podoba mi się bardzo. Jest cudna W sam raz na uczelnię. Duża, pakowna.
Tylko odpadła mi od razu ta osłonka na magnes zapinający. Przymocowałam ja, ale nie wiem czy znów nie odpadnie. Zdarzyło się to komuś?
czy będą zdjęcia Kristy ? Ciekawa jestem tej szarości ... bo w sumie ja wolałabym właśnie szarą torebkę a nie beżową, to z chęcia obejrzę ...
Stary 2011-09-27, 22:47   #1853
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam spakować Nelly do zwrotu. Odpinam pasek, chcę schować do środka...
Nie uwierzycie! Odpinam torbę i zatrzask się wyrwał!!!
Obawy Moni się sprawdziły.
Dodam, że torebkę otwierałam w sumie może ze 4 razy, leżała nieużywana od momentu otrzymania, czyli od środy...
Szok - widać, że nie do końca ta kolekcja jest tak wspaniale wykonana Reklamuj i już - i tak jak piszesz odsyłaj DHLem na ich koszt

Cytat:

nika tyle dokładnie wyszło z 25 kg pomidorów /jeden słoik jak widać przepuszcza- co robić- przepakować go- w życiu mi sie tak nie zdarzyło/ zużyłam 6 litrów oleju a więc poza energią elektryczną zamyka się to w sumie 65 zł /oszczędność średniajeno satysfakcja/
Ale cudne dobre są takie pomidorki ? Można takie coś w sklepie kupić ? Lenistwo przeze mnie przemawia

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n;29664774[B
Mopsinulko[/B]
Hej Nikuś

Cytat:
Dobranoc
Dobranoc Kali

Cytat:

Dziękuję za priva, zaraz odczytam narazie nadrabiam jeszcze ale już zbliżam się ku końcowi ...
My mieliśmy szczeście bo nasze mieszkanie było puste i bez mebli i przez ostatnie 5 lat - bo tyle w nim mieszkamy - większość udało nam się kupić zgodnie z naszymi upodobaniami więc mebelki są Dodatki też przyszły z czasem, za to łazienkę i kuchnię zrobiłam tak jak mi się podobało i to jest duży plus.
Budowa domu - to plany na wiosnę Najpierw musimy sprzedać mieszkanie a słyszałam, że opornie to idzie, bo się kredyty rodzina na swoim pokończyły i ludzie mniej chętni. Ale mam nadzieję, że jakoś to będzie. Mogę tu wkleić zdjęcia mojego salonu jeśli chcecie ? Chociaż ja lubię dość mocne kolory i styl kolonialny ...

Cytat:
Oj tam, oj tam

Hej Magg

Uciekam spać, dobranoc
Dobranoc Roxi
Stary 2011-09-27, 22:50   #1854
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Iduś, wyrazy współczucia z powodu straty Babci...
Przepraszam, że od razu się do tej wiadomości nie odniosłam, po prostu zachowanie Twojej mamy przysłoniło mi całą treść posta
Cytat:

Iduś już nawet nie wiem co napisać bardzo Ci współczuję tej sytuacji w domu, ale to jest naprawdę chore jak Twoja mama sie zachowuje ... Porozmawiaj z dziekanem - nic nie tracisz Może uda się rozłożyć opłatę na mniejsze raty ? A nie myślałaś żeby sobie troszkę na produkcji tortów i ciast dorobić ? Robisz takie cuda na pewno miałabyś wielu chętnych Gdybym mieszkała bliżej to zamawiałabym wszystkie torty u Ciebie

Współczuję z powodu babci
Cytat:
iduś wyrazy współczucia z powodu straty babci

Dziękuje

Maggie no właśnie w październiku ruszamy z Tortowiskiem... i zobaczymy. Tylko naprawde nie wiem, gdzie to rozreklamować

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:50   #1855
Dominiique
BAN stały

Wklejaj, wklejaj Ja kolory też lubię i je właśnie wprowadzić mam zamiar do tej neutralnej biało-brązowej bazy.
Stary 2011-09-27, 22:59   #1856
rowan berry
Raczkowanie

Cytat:
hm- chyba nie pamiętam takiej usterki- może trzeba reklamować???? albo zanieść gdzieś, żeby przymocowali " na bank"
Właśnie nie chciałabym jej odsyłać, bo tak mi się podoba Chyba zostawię to i będę mieć nadzieję, że będzie się trzymać

Ale te pomidorki apetycznie wyglądają

Cytat:
czy będą zdjęcia Kristy ? Ciekawa jestem tej szarości ... bo w sumie ja wolałabym właśnie szarą torebkę a nie beżową, to z chęcia obejrzę ...
Postaram się jutro zrobić zdjęcia w dziennym świetle.
Stary 2011-09-27, 23:02   #1857
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc
spij smacznie
Cytat:
Oj tam, oj tam

Hej Magg

Uciekam spać, dobranoc
dobranocki
Cytat:
Jak widać wciąż nadrabiam ale nieźle mi idzie już ostatnia strona przede mną i będę na czasie że tak powiem
Przepraszam, że tak zagracam forum moją osobą ale muszę wszystko pocytować i poopisywać z 2 - 3 dni więc rozumiecie
ja ciebie bardzo dobrze rozumiem bo ja też ciągle nadrabia

dor1kaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:04   #1858
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje

Maggie no właśnie w październiku ruszamy z Tortowiskiem... i zobaczymy. Tylko naprawde nie wiem, gdzie to rozreklamować
To trzymam kciuki za powodzenie biznesu Reklamuj na Wizażu pod podpisem może na gumtree ? bo to są bezpłatne ogłoszenia ...

Cytat:
Napisane przez rowan berry Pokaż wiadomość
Właśnie nie chciałabym jej odsyłać, bo tak mi się podoba Chyba zostawię to i będę mieć nadzieję, że będzie się trzymać

Ale te pomidorki apetycznie wyglądają

Postaram się jutro zrobić zdjęcia w dziennym świetle.
Ok - dziękuję

Cytat:
Wklejaj, wklejaj Ja kolory też lubię i je właśnie wprowadzić mam zamiar do tej neutralnej biało-brązowej bazy.
Postaram się zaraz coś wkleić i znikam spać
Jutro poczytam słowa krytyki
Stary 2011-09-27, 23:07   #1859
maggie82
Zakorzenienie

Mój salon i kuchnia się załapała ...

I zmykam spać - dobranoc Maniaczki

Edytowane przez maggie82
Czas edycji: 2011-12-19 o 19:09
Stary 2011-09-27, 23:10   #1860
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Dziękuje

Na wizażu może? Jakieś ulotki podrukujcie...

Weszłam na bloga i mam ochotę na eklerka, na pączka i... na wszystko, co słodkie

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Mój salon i kuchnia się załapała ...

I zmykam spać - dobranoc Maniaczki
Bardzo fajny klimat
Długo urządzaliście? Wszystko wygląda jak prosto z salonu meblowego, elegancko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości