|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
|
|
#2762 | |||||||
|
Raczkowanie
|
hej
Cytat:
u mnie to był jednorazowy power, normalnie to ja trochę leniwiec jestem, tak raz na jakis czas mnie dopada to wtredy ogarniam wszystko Cytat:
ja tak samo, tak sobie myslałam, ze pokarmię do tego 3 m-ca i koniec, Mały i tak dostanie to co najlepsze, ale akurat w 3 m-cu sie wszystko unormowało, karmienie trwa 5 min. , nie bawię sie w butelki itp. w nocy jak sie obudzi biorę go do siebie, ja sobie drzemie, on zje i odkładam, spimy dalej, to w sumie teraz wygoda Cytat:
Cytat:
jakas epidemia z tymi chorymi dzieciaczkami Cytat:
mój mały ostatnoo tez przytulak, jak długo nie moze usnąc, biorę go do siebie do łozka, odwracas sie na boczek , przytula i spi- w łozeczku meczy sie czsami z godzinę a jak wezmę go do nas to minuta i spi![]() ja jeszcze nie rozszerzylam diety Wiktorowi, (muszę zacząć ten nieszczęsny gluten wprowadzac), ale ostatnio jak byłam u rodzicow akurat mama zerwała z krzaczka maliny wiec rozgniotłam jedna i dałam spróbowac trochę soku, ale sie krzywił, jakbym mu jakąś trucinę dawała Cytat:
gratulacje no to teraz fala na ząbki, my bezzębni jeszcze Cytat:
![]() dzięki, to ja je chyba jednak kupię, jak tyle z was je zachwala
|
|
#2763 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2764 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Ada masakra co przezyłaś ale gratuluje zachowania zimnej krwi
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ojej biedactwo dużo zdrówka Cytat:
|
|
#2765 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy wszystkim ciociom za zdrówka dla Olusia
![]() hehe super ![]() Cytat:
a malinka musi super wyglądać ![]() zagłosowane gratulacjeCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do glutenu to moja lekarka mówiła ze po 7 m-cu podwoić chyba lecę kąpać Olka później dokończę czytac |
|||||
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
ale zrobilismy sobie sieste Lena jadla o 17.40 i zasnela... obudzila sie i nic jej nie pasowalo, dalam soczku i znowu padla... pozniej znowu sie obudzila... wypila soczku i znowu zasnela(my tez spalismy) w koncu TZ sie obudzil i mowi, ze jest 19.40... wiec obudzilam Lene, bo pozniej bedzie spac do 4 w nocy i tyle... obduzila sie z placzem zmecozna... nie wiem co z tym plakanie... pospalismy 2 h ... dobrze, ze nie obudizlismy sie nad ranem:P
teraz ciagle marudzi i placze, bo jej zle:P wlasnie moje dziecko zrobilo czerwonego klocka ![]()
|
#2767 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko zameldowac,że póki co temperatura Lilka spadła.Przed nami noc i juz się boje
![]() Doczytam was w wolnym czasie Lilka dziękuje za kciuki-jak widać podziały
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no po buraczkach tez się tego bym spodziewała ja jutro robię dzis już kawałek kurczaczka ugotowałam a jutro buraczek i ziemniaczek
|
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze przemycilam marchewke, bo nie jest ona ulubionym warzywem mojego dziecka
|
|
#2770 |
|
Raczkowanie
|
A zapomniałam napisać Traicionera fajny nowy avatar
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ja z pamięci bo od rana mam wątek włączony, a czytam na raty i byliśmy jeszcze w Lublinie u"pupologa", który stwierdził, że jest poprawa i nic mi nie będzie robił, więc dalej muszę żyć z tym ustrojstwem, dopóki mi się nie pogorszy... ![]() No to tak: ada współczuję przeżyć...dobrze, że się wszystko dobrze skończyło ![]() gosiawolna nie obrażaj się, no tak czasami jest, myślę, że każdy ma okresy kiedy mu nikt nie odpisuje, ale to normalne Wiem, że Ci ciężko Anesska widzisz, a jeszcze niedawno pisałaś, że może wcale nie będzie chciał TŻ dzidzi, a tu już zaraz pewnie druga będzie A z libido to u mnie jak na pustyni....fatamorgana, niby jest, a jak przychodzi co do czego to mi się nie chce, także się nie przejmuj ![]() aguchaw szkoda, że z pracą nie wyszło, ale będzie lepsza na pewno ![]() czarna gratuluję drugiego ząbka Mai ![]() A Leoś dalej memuje i jeszcze babować zaczął. Ciągle chce tylko stać, o mały włos, a by mi w wózku na spacerze wstał, bo płakał jak zwykle, potem przekręcił się na brzuszek, a ja mu chciała odsłonić to okienko, żeby sobie wyglądał, wracam na tył wózka, a on się już budki łapie i wstaje..... No i jeszcze dzisiaj miał mały wypadek, bo wstał w łóżeczku i się wywalił, dobrze, że nie walnął w szczebelki, ale i tak się rozpłakał bo się wystraszył. No i teraz to już nigdzie go nie mogę zostawić nawet na chwilę, bo zaraz sobie głowę rozbije...A i dzisiaj podałam mu pierwszy raz pół jajka do zupki jarzynowej. Zjadł 1,5 słoiczka A chorym dzieciom życzę dużo zdrowia
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie ci Leon je, moja to nawet pół czasami nie zje na razie mleczko i butelka to jest je jedyna miłość
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, a mleczko to pewnie, że najlepsze ![]() Ja mam o tyle źle z tym cyckiem, że mały nauczył się przy nim zasypiać i może by mi to nie przeszkadzało, jakbym na zajęcia nie musiała jeździć, a tak się moi rodzice z małym bujają i on za cholerę nie idzie spać, chociaż się drze i trze oczy... |
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie bój się.. agucha albo kasienka ( nie mogę dojsc kto to napisał..przeplasiam )"Ada, bardzo dużo Wam się uzbierało tych rachunków "widzisz u mnie tak właśnie jest.. co cztery miesiące spisują wodę prąd i gaz .. czasami na chodzą na siebie te miesiące i potem wychodzi olbrzymi rachunek.. do tego telefony i za wywóz śmieci.. ![]() i podatek za grunt.. ach szkoda słów..ale Ja się już przyzwyczaiłam do takiego systemu.. odkładam wcześniej z każdego miesiąca po trochę i już.. wychodzi troszeczkę więcej niż tysiek na miesiąc.. tak średnio bo wiadomo czasami nadplan jakiś jest ![]() ciezko jest ale życ trzeba.. co zrobic.. no a syn wysoki po ojcu będzie pewnie ![]() tak.. jest najwyższy w klasie od zawsze ![]() jejku dzięki dziewczyny za gratki 5 miesiąca w sumie to było z tydzień temu he he
|
||
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ma taki zastepiacz smoczka.,..
|
|
#2776 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej, cały dzień próbowałam coś napisać, ale mały nie dawał, rośnie nam ten czwarty ząbek, ale jednak nie na górze, tylko druga dwójka na dole
i marrrudził dzień cały, ale poza tym kurczę muszę go powychwalać, bo po pierwsze zassał dziś stópkę, kiedy siedział u mnie na kolanach![]() od końca zaczynając, Tity, u nas też podróże na brzuszku zdają egzamin, to jest chyba sposób na wózek, póki się dzieciaki nie nauczą siedzieć ![]() a z tymi hemoroidami masakra jakaś, to póki jest ok nic nie zrobią, dopiero, jak będzie źle?! to nie lepiej zapobiegać?! Cytat:
![]() gosiawolna, też słuchamy tych kołysanek Gratuluję ząbka i super, że TŻ ma pracę! Nie ma co się obrażać na dziewczyny, masz po prostu taki sposób pisania, jednym ciągiem, że czasem nie widać, czy odpisujesz komuś czy nie, czasem pewnie umykają Twoje odpowiedzi nie wiem... ale nie wiem, czy powinnam go uczyć, żeby oddawał ![]() Cytat:
nie będziesz musiała się męczyć, żeby zajadał![]() przeżycie z bezdechem miałaś straszne, ciekawe czy ja bym umiała taką przytomność umysłu zachować, boję się, że nie... Cytat:
![]() Cytat:
ja spotkanie bardzo chętnie, przypomnij się za miesiąc, bo znajac moją dziurawą ostatnio pamięć zapomnę... ![]() no to ja nie wiem, co tu Twojemu TŻ można by podesłać, powiedz mu stanowczo że ma tak nie robić i już! Jak to możliwe żeby facet rządzi w domu?![]() Cytat:
ja też Krzysia myję pod kranem tylko nad wanną, body po prostu mu zawijam do góry, nawet nie zapinam, biorę pod paszki i pod kran, wcześniej ustawiam tylko drugą ręką temperaturę, żeby nie była za gorąca, pieluchę zdejmujemy też nad wanną ( mamy wielorazowe, więc później jeszcze kupę płuczę ), zawijam w ręcznik i do pokoju Jeśli coś mniejszego to tylko wacik z wodą, ale pod kranem najwygodniej, nigdy mi nie płakał, a opis tego, co robiła Twoja koleżanka brzmi strasznie![]() Wymagania co do wózka masz niezłe ja doszłam w końcu do wniosku, że ideału nie znajdę i mamy Jane Nomad, z tym że my tak bardzo dużo podróżować nie będziemy raczej, zwłaszcza samolotami, więc akurat tu wymagań specjalnych nie miałam, zawsze mogę małego w chustę wziąć![]() Ale ten maxi cosi fajnie wygląda cora, strasznie wspołczuję Tobie i biednej Lili, życzę dużo zdrówka i żeby spała spokojnie dzisiaj! iza, bardzo ładnie Idalka waży! rośnie zdrowo tajka, podziel się oliwkami
|
|||||
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
coralady dopiero doczytałam, że Lila taka chora, zdrówka
Żeby gorączka szybko ustąpiła.prunelle no to jak się kiwa, to zaraz zacznie raczkować Brawo dla Krzysia ![]() No i jeszcze wstawiam zdjęcie z wczorajszych akrobacji na tatusiu
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-09-27 o 21:57 |
|
|
|
#2778 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Znowu mam kilka stron do nadgonienia WAs. Przez tę pracę zawsze będę w tyle szkoda....Moja niunia spisuje się na medal - obie z babcią zadowolone z uśmiechem mnie witają - faktem jest to, że pracuję 5 godz i mała nie widzi mnie ok 6 godz, więc nie jest najgorzej No i mamy sukces na lini butelkowej - Lenka w ciągu 2 dni wypiła więcej z butli, niż chyba w ciągu całego miesiąca no a teraz Was poczytam....
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski :oliwkami sie podziele(jak Lena pozwoli:P) za jakies kilka tygodni czyt.6-7 Cytat:
![]() szymelka- super, ze mala grzeczna. i juz ladnie pije
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-27 o 22:00 |
||
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
tajka szkoda, że Leoś jeszcze komplementów nie rozumie, bo by się zaczerwienił chłopak
Dziękujemy za przystojniaka ![]() szymelka dla małej. Jak ja bym chciała, żeby u mnie taki Leoś grzeczny był jak mnie nie ma A jak po powrocie do pracy ?
|
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Oj Dziewczyny niby tylko 1,5 strony mialam do czytania, ale w miedzy czasie zmienialam mala sr.aczkę i juz nie wiem co komu chcialam napisac.
więc :Lilce życzę duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu żo zdrówka. Bidulka mała. :Leoś , widzę, że Mamie nie daje wytchnienia i okazuje sie, ze jednak z czasem trzeba coraz wiecej czasu i uwagi poswiecac dziecku. Kazda z nas czeka na raczkowanie, wstawanie i kroczki, ale nie bierzemy pod uwagę, że wtedy to dopiero nalatamy się za dzieciaczkami Ach i mam pytanie : Ogladala któraś z Was Usta Usta? Jak zginela Magdalena RÓżczka? |
|
|
|
#2782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tity ale on fajny!! wygląda jakby miał z 10 miesięcy rosnie Ci niezły gentelmen![]()
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
colorady - oby noc bya spokojna!
Tity - suuuper ![]() A ja caly czas mecze Nino z lezeniem na brzuszku a ten moze tylko 5 min. polezy a pozniej buzka w podloge, kocyk, pieluche i ryk. Za dlugo nie chce go tak przetrzymywac, bo mi jeszcze sie udusi ale tez i martwie sie, ze zupelnie go nie interesuje przekrecanie ani nawet lezenie na boczku Dobra, do jutra dziewoje, bo obiecalam sobie powrzucac troche ciuszkow na ebay a to troche czasu zajmuje niestety ![]() Paaaaaaaaaaaaa!
|
#2784 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jaki już duży mężczyzna i jak ładnie je - ![]() no i współczuję akcji z bezdechem, oby już takich nie było!! O dobrze, że o tych szczepieniach przypominacie - sprawdziłam moje i ufff - mam 6 października - jeszcze zdążę ![]() Cytat:
Cytat:
świetnie to ujęłaś!!! właśnie tak powinno być!!!Cytat:
![]() no nieźle Cię mała urządziła ![]() a glosiki poszły ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- zdolna dziewczynka![]() Cytat:
oby mu tak zostało o mamo - współczuję nam pediatra kazała dawać syrop pedicetamol 1ml - i u nas sprawdził się w 100%, a wcześniej czopkami ciężko było zbić temp trzymam kciuki za Was Cytat:
Cytat:
super mężczyzna - gratuluję
|
|
#2785 | ||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kasiuni_a;29648505]Oliwka zawsze chodzi spac o tej porze? Rzeczywiście cały wieczór możesz już mieć dla siebie
Oliwia chodzi spać miedzy 18:30 a 20:30. Zależy o której śpi w ciągu dnia. Ja też się cieszę, że daje mi odpocząć wieczorkiem ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=coralady;29649421]Dziewczyny wybaczcice,ale nie jestem narazie w stanie doczytać ![]() U nas szpital biedne [QUOTE=izunia233;29650038]My dziś noc tragedia pobudki co godzinę bo mała miała problem z gazami ![]() Ostatnio zauważyłam, że lubi się tulić bo jak do tej pory to strasznie się odpychała jak chciałam się przytulić. No i dziś zrobiła mi malinkę na szyji, ciekawe jak się z tego wytłumaczę przed tż Fajnie, że daje się przytulić i to odwzajemnia. Moja zamiast się przytulić wyciąga pazurki i szczypie gdzie popadnie, ciągnie za włosy i nos ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Anessa;29651818] -------------------------------- Dziewczyny, Swieto dzis robie ![]() Moj syneczek, moj Ksieciunio ukochany pierwszy raz przespal bez pobudki i jedzenia... 10,5 h!!!!!!!!!!! ale masz fajnie oby już tak zostałoCytat:
![]() Cytat:
mała kuchareczka Ci wyrośnie.
|
|
#2786 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Ty jesteś zwolniona z czytania wszystkiego ![]() Cytat:
lecę spać, mały juz się z 5 razy budzil nie wiem co mu jest
|
|||
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=prunelle;29665385]hej, cały dzień próbowałam coś napisać, ale mały nie dawał, rośnie nam ten czwarty ząbek, ale jednak nie na górze, tylko druga dwójka na dole
i marrrudził dzień cały, ale poza tym kurczę muszę go powychwalać, bo po pierwsze zassał dziś stópkę, kiedy siedział u mnie na kolanach![]() Fajnie z tą stópką, nie? Oliwia wczoraj pierwszy raz zassała. nie mogłam się napatrzeć szok! jak on ładnie stoi! dzisiaj dałam Oliwce pierwszy raz misiowy jogurcik z Nestle. Ku mojemu zdziwieniu zjadła cały o smaku truskawkowym. Dziś miała dzień prezentów, dostała pakę ubrań od cioci z Londynu a potem zabawkę od dziadków. Chyba za to, że taka nieznośna dziś była. Poszliśmy na zakupy do Reala i mała jeździła w wózku sklepowym, bo to uwielbia. Potem tż położył koło niej bagietkę i po chwili Oliwka już ją ssała. A jak potem zabrał jej tą bagietkę to wpadła w histerię i zaczeła się rzucać. Nie mogłam uwierzyć, że 6 miesięczne dziecko już tak się zachowuje ![]() Dobra, poczytałam, popisałam i idę spać.
|
#2788 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie, zapomniałam, aguchaw, beznadziejnie z tym konkursem
fajnie, że z Szymkiem posiedzisz jeszcze, ale warto by było wiedzieć, że jakaś praca potem czeka...echi miamore jaki fajny chłopczyk! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kobitki
mój maly chłopczyk w nocy wisiał cały czas na cycu ![]() masakra jakaś.. jestem złaaa.. nic nie spałam.. w ogóle to co pół godziny cyc w buzi ![]() jaki to skok znowuuu....??? nie płacz nie krzyk.. tylko zwykłe wołanie przez zamknięte oczka.....DAJ MI CYCA MAMA ![]() hmmm... i tak do rana.. cycki wyssane na maxa! może spróbuję dac mu jakąś kaszkę?? co WY na to mamusie..?? jaką?? ile?? Ja nic nie wiem.. czy taką na wodzie tą z modyfikowanym.. to od razu całą butlę dac?? pomóżcie bo cieżko mi szukac teraz wcześniejszych wypowiedzi na ten temat.. no i wiecie .. Ja karmię tylko piersią.. boję się reakcji na coś nowego
|
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz mnie choróbsko dopadło
zabiore się za nadrabianie, ale nie wiem co z tego wyjdzie bo mój mózg nie pracuje na pełnych obrotach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

A juz zero sil na wieczorne manewry
ja przez pierwsze 2-2,5 miesiaca to nawet nie lubiłam karmić piersią, a teraz jak mój pogardzi to bedzie mi meeega przykro 

takich metod to ja nie znałam :P

klaski :