|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42871 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Cytat:
zła opcja u mnie. Spróbuję na ociekające kiedyś... Cytat:
a loczek jest mega!Cytat:
![]() ![]() super, jestes taka promienna I nawet nie myśl ani na chwile ze jestes niepotrzebna. Dla twojego Malenstwa jestes najwazniejsza na swiecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ty mówisz ze nic się nowego u ciebie nie dzieje
|
|
#42872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek ponoć w kraju
![]() a Bernadki rzeczywiście dawno nie było Piechniak no bo żabojady z angolami zawsze muszą mieć inną nazwę: wystarczy spojrzeć na kanał la manche i the English channel, czy klucz francuski, któłry po francusku nazywa się kluczem angielskim ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Cytat:
do jutra zniknie, za miękkie te włoski mam :xa na zdjęciu boków widać przy buzi mam takie strączki, nie odgniotłam tego (lniany) ale wyszłam na dwór i samo ładnie puściło, chyba włoski lubią jesień
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-27 o 21:34 |
||
|
|
|
#42873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. pełen nacjonalizm u Francuzów jest, a Sofokles też był Francuzem, a jeśli nie był, to byłby gdyby mógł |
|
|
|
|
#42874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe, ponoć wcale starają się nie zapożyczać, ale nie bardzo im to teraz wychodzi, bo młodzież mimo wszytsko chłonie anglicyzmy
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-27 o 21:36 |
|
|
|
|
#42875 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli już tak offtopujecie to powiem że i po hiszpańsku takie zmiany - komputer to ordenador, AIDS - SIDA, DNA to ADN a NATO to OTAN.
Piechniak - jak widać języki dość podobne, znając hiszpański czytając jakieś francuskie info rozumiem całkiem sporo Kurczę chciałam wypróbować tą metodę z bloga Eloe ale nie mogę otworzyć jej bloga, ciągle zablokowany dostęp :/ Wybełtałam Isanę Liquid Silk z morelową Alterką i żelem aloesowym, i to nałożyłam jako d/s. Trochę dziwnej konsystencji nabrało, jak chciałam spłukać to w niektórych miejscach zrobił się jakby serek I wykończyłam żel lniany, pierwszy raz zużyłam całą porcję a podejść miałam kilka.
|
#42876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.little b. blue...no nie wiem ....może białko się zważyło (w końcu proteiny to właśnie białka poniekąd), bo w końcu alterra ma w sobie denat... hm, ciekawe... mam nadzieję, że w koncu domyłaś...![]() ja skończyłam ręcznkowanie, teraz dosycham...
|
|
|
|
|
#42877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobne do siebie. Ja po filologii romanskiej zrozumiem i z wloskiego i z hiszpanskiego calkiem sporo. Zalozylam migdal i ide spac - przysnia mi sie jakies loki, ani chybi , i jutro z samego rana wlosowe wyczyny. Poloze sobie zel lniany jako maske na mokre wlosy, jeszcze go nie probowalam w tej roli, i podleje go olejem awokado - ciekawam efektu. Jutro tez i ciecie... mam naprawde porzadek do zrobienia. U fryzjera bylam dwa lata temu, w miedzyczasie obcinalam sie sama dwukrotnie, i tak po glupiemu i niefachowo, ze mam naprawde paskudna fryzure. Najgorzej z wlosami wyrastajacymi od czola - eks-grzywka, jest na etapie straka i caly czas spada denerwujaco na twarz, nie ma mowy o chodzeniu z rozpuszczonymi wlosami. Teraz mam jakas wiedze o samodzielnym obcinaniu... musze tez miec cierpliwosc bo zanim wlosy nie urosna naprawde sporo nie ma mowy o lokach. Jak to ladnie ujela kiedys Eloe - loki potrzebuja miejsca (=dlugosci) zeby sie pokazac w calej okazalosci. Nawet sie rymuje .Dobranoc, lokaski |
|
|
|
|
#42878 |
|
Zakorzenienie
|
Może i się zważyło, ale chyba spłukało się w porządku
Może mi włosy przez noc nie wypadną ![]() Kurdę, było to losowanie totka, czy nie było? Bo nie zauważyłam ale może się tak wciągnęłam w wizaż że przegapiłam A już chcę być pewna tych moich milionów
|
#42879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. i właśnie myślę nad włoskim...![]() masz tak piękne włosy , że na pewno nie wypadną |
|
|
|
|
#42880 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
nie zauważyłam szczególnego obciążenia poza tym, ja lubię jak włosy trochę "siądą", bo inaczej wyglądam jakbym miała taką chmurę naokoło głowy poza tym ja pod tą farbą mam mocno traktowane farbami rozjaśniającymi włosy, więc też pewnie trudniej je obciążyć niż włosy naturalne lub farbowane tylko na ciemno... ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-09-27 o 22:53 |
||||
|
|
|
#42881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje też chyba się dośc lubią z tym garnierem, ale bałabym się nałożyć go bez spłukiwania...może jak będę wiedzieć, że będę siedziała w domku ale na noc nałożony przyjemny (i lubię ten zapach)
|
|
|
#42882 | |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
i od tamtej pory go używam co ciekawe, jeszcze ani razu nie zastosowałam go jako d/s zgodnie z zamysłem producenta ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- fajnie Ci się poskręcały włoski
|
|
|
|
|
#42883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież u nas tu nakładamy na włoski czy skalp pantenol na oparzenia, krem do rąk, oliwkę na rozstępy itd itp każdy robi to co lubi (a tak na marginesie to poszedł mi ten krem zielony z biedry jednak do rąk i był bardzo fajny , a na włosy chyba z raz lub dwa go użyłam tylko)
|
|
|
#42884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zacytowane chyba nie ja pisałam ![]() Kurdę dziewczyny, na dwóch kuponach totka nie trafiłam ANI JEDNEJ kurdę liczby.
|
|
#42886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w myśl tej zasady jadam czekoladę (magnez z kakao i wapń z mleka), szarlotkę (mleko, jabłka) i pijam kakao z bitą śmietaną... hmmm chyba trochę naginam te holistyczne zasady ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Maliniarka połączyła Twój i mój post chyba to że ładne było o Twoich włoskach (popieram
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-09-27 o 23:19 |
|
|
|
|
#42887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie ja zepsułam, tylko wizaż świruje, bo automatycznie cytowałam(wcześniej też widziałam moją wypowiedź zacytowaną pod innym nickiem)
|
|
|
#42888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha DENKO? Ja też, ale najpierw zrobię zakupy na ZSK bo już od dawna je sobie obiecuję :P
|
|
|
|
|
#42889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czego sie nie robi dla wlosow. Ja np wczoraj zjadlam sporego czekoladowego mufinka .Pobudka, kawa, Wizaz, sniadanie. Wolny dzien w srodku tygodnia - uwielbiam.
|
|
|
|
|
#42890 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam mleko w kawie i mleko na dworze Za oknem nic kompletnie nie widać taka mgła
|
||||
|
|
|
#42891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Umylam wlosy - skalp szamponem, bo po olejach wole sie domyc - nalozylam Garniera karite dla lepszego rozczesania, i obcielam okolo 3-4 cm, metoda ''ponytail cut'', kucyk zawiazalam na czubku glowy. Teraz siedze z maska (po cieciu jeszcze raz sie splukalam) i modle sie, zeby to jakos wygladalo, to cieniowanie. Widac golym okiem, ze wlosy krotsze, ale jak sie beda teraz ukladaly i krecily to zobaczymy. Teraz nozyczki odkladam na dobre cztery-piec miesiecy. Buszowalam po Mazidlach planujac zakupy keratyny chyba wezme ze dwie butelki, bo tania, no i maja olej z tamanu - murowany zakup. Znikam, mam duze sprzatanie na dzis. Zdam relacje jak wlosy wyschna, przy drugim sniadaniu i bede robila zdjecia.
|
|
|
|
|
#42892 |
|
Zakorzenienie
|
paulownia Taki fajny ten olej?
|
#42893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też bym taki chciała Zwłaszcza, że do końca tygodnia zostałam oddelegowana do biura handlowego i siedzę tu z takim babsztylem co go szczerze nie cierpię ![]() Jeśli chodzi o włosy, to dzisiaj spięte. W ogóle to nie wiem jak pogodzić częste intensywne ćwiczenia z pielęgnacją włosów. Spinam je luźno itd, no ale przez to, że się ostro pocę to powinnam je myć częściej chyba Ale ja leń jestem W ogóle to polecam Wam gorąco zumbę - genialne zajęcia, została po mnie mokra plama na parkiecie po nich
|
|
|
#42894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rybiorek wspominała, że nawet po ćwiczeniach stosuje swoja metodę, czyli płucze. Ja w sumie sama nie wiem, jak się ustosunkować do tego, ale z obserwacji wiem, że wcale nie zawsze po przepoceniu włosy wyglądają nieświeżo. Mimo to jednak czuję potrzebę umycia ich. Z tym, że ja codziennie czuję taka potrzebę Tak myślę, żeby jeśli zobaczę, iż kłaki są ogólnie zdatne, to może spróbować tego płukania... hm.Na zumbę łażę już kilka miesięcy i też polecam A wczoraj mi się kłaki na wieczór totalnie wyprostowały, przetłuściły i w ogóle beznadzieja. Coś technologicznie zrypałam Więc przed zumbą naolejowałam "od ucha w dół", spięłam w niby francuza tak, żeby nie było widać tłuściochów i byłam strasznie zadowolona, że tak to wykombinowałam Potem BD, przetestowałam z ciekawości pottesa z arniką, garnier fructis, trochę rozwodnionej joaśki b/s i żelu lnianego. Oczywiście, ma łbie nieład i nie wiadomo o co kaman, ale przynajmniej nie taka kupa jak wczoraj
|
|
|
|
|
#42895 |
|
Rozeznanie
|
eeech raport z kolejnego podejścia do żelu lnianego, tym razem stosowanego jako b/s. nie jest aż tak żle, jak przy poprzednich stosowaniach, to znaczy nie obciążył. włosy się nie spuszyły, co przy tej pogodzie jest plusem. ale nadal rozdrobnił je na strączkowate pasemka - to minus. zresztą on chyba w ogóle nie działa u mnie jak powinien: nałożyłam go wczoraj wieczorem naprawdę sporo, na wilgonych wyglądał obiecująco zapowiadało się, że się zakręcą (zakręcą, nie pofalują
![]() podsumowując: włoski bardziej miąsiste, nie ma puchu, mniej lejące - na plus, niestety nie działa jako stylizator, trochę obciążył mi włosy tuż przy skalpie (a może przetłuśił skalp, ciężko powiedzieć) no i robi takie mikrostrąki - to na minus. nie wygląda na włosach za dobrze, niestety |
|
|
|
#42896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#42897 |
|
Rozeznanie
|
po reanimacji nieznacznie większe fale (ale to pewnie wpływ wody po prostu) za to dużo większe zbicie w strączki - wiszą takie nitki, wygląda jakby albo były mokre albo baaardzo znizczone i suche...
tak sobie myślę, chyba pisała o tym Ajrisz...może dodać tę resztkę żelu lnianego do szamponu, żeby był delikatniejszy, dopóki nie przyjdą mi te fitomedy? |
|
|
|
#42898 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi sluzyl. Mialam go poltora roku temu, nie uzywalam do olejowania, bo jest drozszy, poza tym gesty, ciemny i pachnie troche jak kostka maggi
ale dokapywany do maski, plus miod, dawal piekne efekty - blyszczace, nawilzone loki. Odkad mi sie skonczyl juz nie mam takich efektow, nawet marchewkowy, choc dobry, go nie zastapi.Cytat:
Wlosy schna, forma jest, tylko tresci brakuje - tzn. mam malo objetosci i malo wlosow. Skret w normie. Mysle, ze nakladanie zelu lnianego jako maski podoba sie moim piorkom - nawilzone i puchu brak. Ale odczekam az jeszcze bardziej wyschna i zobaczymy. |
|
|
|
|
#42899 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkich!
Tu kolejna (prawie)kręconowłosa Forum czytam od dawna, ale zarejestrowałam się niedawno i stwierdziłam, że może się ujawnię i stanę do wspólnej walki o włosy ![]() Ja zaczynam walkę o to, by włosy znowu zaczęły się kręcić. Operacje, narkozy, tony leków i zła pielęgnacja zrobiły swoje. Teraz staram się je odpowiednio pielęgnować i czytam forum. Tylko czasem mam tak, że im więcej czytam, tym mniej rozumiem i wiem. Też tak miałyście na początku? Czuję się jak dziecko we mgle Mam nadzieję, że to minie, a włosy na tym zyskają Tradycyjnie, mam chyba z tysiąc pytań, ale najpierw usystematyzuję sobie wiedzę (notatki już robię) i będę pytać.Pozdrawiam! |
|
|
|
#42900 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wstyd się przyznać ale nie wiedziałam co to zumba Ale wpisałam w wyszukiwarkę, obejrzałam filmik i całkiem fajnie to wygląda Tylko niestety tego u mnie w mieście ni ma![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spróbuj tego co pisała Ajrisz, na pewno będzie trochę delikatniej i lepszy poślizg ![]() Moje dzisiejsze mycie zaraz znajdzie się w codzienniku ![]() Mniejsze falki jak wczoraj ale za to bez żelu dzisiaj i są takie gładkie w dotyku i mięsiste ![]() Kall witamy i zapraszamy do dyskusji Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-28 o 10:57 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

Po wyschnięciu tylko spuściłam głowę w dół, wsunęłam palce między włosy, pomasowałam skalp, trochę się uniosły i tadam
a loczek jest mega!

ciekawe, ponoć wcale starają się nie zapożyczać, ale nie bardzo im to teraz wychodzi, bo młodzież mimo wszytsko chłonie anglicyzmy

to zobaczymy. Teraz nozyczki odkladam na dobre cztery-piec miesiecy.
Zwłaszcza, że do końca tygodnia zostałam oddelegowana do biura handlowego i siedzę tu z takim babsztylem co go szczerze nie cierpię 
Ale wpisałam w wyszukiwarkę, obejrzałam filmik i całkiem fajnie to wygląda