Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 08:32   #2551
karolinka_12
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
kasik gratki za 3! Zawsze cos, zwroci sie za kupon
trzymam kciuki za badanie

Dziewczyny mozliwe, ze brzuch mi troche odpadl??
latwiej mi sie oddycha i jest troche nizej niz byl... co to w ogole znaczy?
tak to zupełnie normalne na 3-4 tygodnie przed porodem oznacza że dzidzia wstawiła się główką niżej w kanał rodny i przygotowuje się do porodu wtedy łatwiej sie oddycha ale częściej siusia
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:32   #2552
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

A u mnie moje kochane nadal idzie czop, i już teraz nie mam wątpliwości raczej, wczoraj miałam taką podbarwioną galaretkę wieczorem, więc mimo leżakowania pewnych rzeczy nie da się zatrzymać.
Hmm... no faktycznie wygląda na czop... Pytałam się położnej ile przed porodem może odejść czop. Dostałam odpowiedź, że ok. tygodnia... :/ Zatem leż ładnie i czekamy...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:35   #2553
Ona231
Zadomowienie

Nika spokojnie, w sumie to z tymi naszymi organizmami to różnie bywa. Może u Ciebie to normalny stan i tak ma być A jak coś to już lekarz na pewno zaradzi, zawsze możesz dostać zastrzyki na rozwój płuc u maluszka itp. Najważniejsze, że pod kontrolą lekarz jesteś on będzie wiedział co robić. A Ty tyle nie czytaj, bo się stresujesz, a maluszkowi to nie pomaga. Będzie dobrze

Tincia to smacznego życzę
Stary 2011-09-28, 08:39   #2554
Tincia
Wtajemniczenie

Ona231 dziękuję

A ja mam pytanie do "słodkich mam" na diecie... Czy wasz diabetolog wariuje za każdy wynik powyżej 120? Tzn. jeśli np. jest 123 (nie jakieś mega wysokie przekroczenie)? Bo moja spojrzała, że mialam dwa takie w ciągu tyg. i zrobiła grobowa mine, że jak mi się powtórzy to za tydz. koniecznie przyjść (teraz chodzę co 2tyg) i tak sobie myślę, co ona zmieni... da mi insulinę w 35tyg, bo sporadycznie podskakuje? :/ chyba przesada...
Jestem ciekawa, jak u Was wyglądają kontrole.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-28 o 08:42
Stary 2011-09-28, 08:44   #2555
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Nika spokojnie, w sumie to z tymi naszymi organizmami to różnie bywa. Może u Ciebie to normalny stan i tak ma być A jak coś to już lekarz na pewno zaradzi, zawsze możesz dostać zastrzyki na rozwój płuc u maluszka itp. Najważniejsze, że pod kontrolą lekarz jesteś on będzie wiedział co robić. A Ty tyle nie czytaj, bo się stresujesz, a maluszkowi to nie pomaga. Będzie dobrze
piszesz identycznie jak mój tż
moze to i normalny stan, taki mam organizm i już, nie poddający się normom książkowym
ooooa i jeszcze te leukocyty, których mam za dużo- ide jutro na crp zobaczyĆ co tam w trawie piszczy

dzięki dziewczyny za podtrzymywanie na duchu jesteście najlepsze

idę bo będe miała pomiar szczelności gazu zaraz panowie przyjda a ja w piżamie
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:44   #2556
Tottie1984
Rozeznanie

Dziewczyny dziękuję cieszę się że ten etap mam już za sobą... zwłaszcza że stresu i nerwów było co nie miara... na wszelki wypadek miałam torbę do szpitala spakowaną

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
No to gratuluję
Ja mam we wtorek właśnie teoretycznie się do niej uczę a w praktyce siedzę przed laptopem

Wiecie co a ja chyba jestem jakaś inna bo nie mam ani jednego kuponu totolotka
To trzymam kciuki za efektywną naukę!!! we wtorek będę trzymała kciuki za skuteczną obronę

Ja też totka wczoraj nie puściłam... ale dlatego że zapomniałam o nim a jak już byłam w domu to nie chciało mi się z domu wychodzić aby go puścić.

Cytat:
Dziewczyny mozliwe, ze brzuch mi troche odpadl??
latwiej mi sie oddycha i jest troche nizej niz byl... co to w ogole znaczy?

Goldika to nic nie znaczy. Mojej mamie nigdy nie opadł brzuch a mnie opadł w 31tc i jakoś nie rodzę... to nie oznacza szybkiego porodu tylko to że dzieciątko masz już w kanale rodnym i skoro jest już główką w dół to w tej pozycji nie ma szans aby się przekręcić. Lepiej Ci się oddycha bo maleństwo nie uciska Ci przepony... teraz będziesz częście jniz zwykle chodziła siusiu robic

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-09-28 o 08:48
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:45   #2557
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
tak to zupełnie normalne na 3-4 tygodnie przed porodem oznacza że dzidzia wstawiła się główką niżej w kanał rodny i przygotowuje się do porodu wtedy łatwiej sie oddycha ale częściej siusia
szkoda, ze dzidziol nie skonsultowal tego ze mna... ja nie mam czasu rodzic za 3-4tyg za 5 mi pasuje

Dzieki Dziewczyny za odp

ide na jakies sniadanko...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:46   #2558
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Hmm... no faktycznie wygląda na czop... Pytałam się położnej ile przed porodem może odejść czop. Dostałam odpowiedź, że ok. tygodnia... :/ Zatem leż ładnie i czekamy...
Czop może odejść na tydzień przed porodem a może też na kilka godzin przed skurczami... zależy od kobiety. Znajomej czop odszedł na kilka godzin przed skurczami... olała to i stwierdziła że skoro jest w 37tc to za tydzień urodzi więc ma jeszcze czas torbę spakować.... i tu się pomyliła
Stary 2011-09-28, 08:48   #2559
goldika
Zakorzenienie

Nikaa moze faktycznie ten nabial powoduje wapnienie. Hmm... wlasnie robie rachunek sumienia ile ja nabialu jem nie lubisz mieska?? ja zyc bez niego nie umiem.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:50   #2560
Ona231
Zadomowienie

Tincia moja robi poważną minę jak miałam po półtorej godzinie 134 z 3 razy mi się tak zdarzyło i wtedy stwierdziła, że jak będzie tak skakać to insulina. Ale zaczęłam bardziej jeszcze uważać i już ze 3 tygodnie takiego wyniku nie miałam. Na 123- 125 nie mówi, że to źle. Wręcz, że w normie.
Czasem sprawdzam jaki mam po godzinie bo wtedy jest największy skok

Też mam wizyty co dwa tygodnie, no i komplet badań co drugą wizytę, tak jakby mi mało kłucia było.

Wydaję mi się, że trochę przesadza Twoja lekarka, a insulinę raczej nie jest potrzebna. Może chciała Cię zmobilizować
Stary 2011-09-28, 08:51   #2561
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem i mykam nadrabiać od 63 strony

Ja już po obronie... jak to mówią "5 minut wstydu ale inżynier na całe życie"
GRATULACJEEE!!!!!!

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
No to gratuluję
Ja mam we wtorek właśnie teoretycznie się do niej uczę a w praktyce siedzę przed laptopem
POWODZENIA! ja miło wspominam moją obronę, wylosowałam pytania i panowie profesorowie z komisji tak sie nimi podniecili, że sami na nie odpowiedzieli, ja tylko siedziałam i kiwałam głową, dostałam 5 oczywiście, za ich odpowiedzi (albo raczej za przytakiwanie im)

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Witam się z rana.

A u mnie moje kochane nadal idzie czop, i już teraz nie mam wątpliwości raczej, wczoraj miałam taką podbarwioną galaretkę wieczorem, więc mimo leżakowania pewnych rzeczy nie da się zatrzymać.
Chciałabym jeszcze choć trochę wytrzymać, na ile to możliwe oczywiście, bo już nic więcej nie można zrobić.
W piątek zaczynam 34 tc więc już bliziutko

Elu, trzymaj się! Ale trochę Ci zazdroszczę, że jesteś tak blisko już!

Witam od rana!

Ja miałam ciężkie 2 tygodnie, miałam urlop, ale jak juz pisałam przeznaczyłam go na naukę. Jeden tydzień sie przygotowywałam i uczyłam a nastepny chodziłam na uczelnię i zdawałam egzaminy (i to wcale nie poprawkowe). Ale wszystko zaliczone i rozpoczęłam drugi rok!

Po rozmowie z bliskimi i obserwacji dziewczyn z mojego roku, stwierdziłam, że będę kontynuować studia, mam uczelnie pod nosem, wię będę chodziła tylko na ćwiczenia i laborki, wykłady odpuszczę. Z własnego doświadczenia z poprzednich studiów wiem, że nie wnosza zbyt duzo Z dzidziusiem będzie zostawał TZ (w koncu to on chcial tak bardo teo dziecka). Podobno łatwiej zostawia sie takie malutkie w domu niz kilkulatka, który później wypomina "mamo, a musisz iść", "mamo, a dlaczego mnie nie weźmiesz"...

Mialam USG w ub. tyg. Dzidziuś (70% dziewczynka) leży miednicowo, czyli sie nic nie zmieniło i mam spore szanse na CC Poza tym wszystko OK, tylko jakas mala arytmia moje serca się zaplatała gdzies na USG, lekarz sie wystraszył, ale moja przyjaciółka, która jest kardiologiem uspokoiła mnie, że każdy ma prawo do takiej arytmii
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:54   #2562
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Nikaa moze faktycznie ten nabial powoduje wapnienie. Hmm... wlasnie robie rachunek sumienia ile ja nabialu jem nie lubisz mieska?? ja zyc bez niego nie umiem.
to może od grupy krwi zależy? ja wg mojej grupy jestem roślinożercą i to by się zgadzało - uwielbiam nabiał, makarony, niektóre warzywa i owoce choć nie jem dużo, różne wypieki
w ciąży za to zrobił się ze mnie mięsożerca - codziennie muszę zjeść solidną porcję

rety, znowu mnie pogoniło tydzień męczyło mnie zaparcie, teraz od niedzieli eureka, zaciskam poślady, ale i tak muszę po kilka razy dziennie

co do łożyska nie martw się tym NIKA, jakby to było groźne to lekarz biłby na alarm...

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-28 o 08:58
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:56   #2563
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ela moze to marne pocieszenie ale mi czop 2 tygodnie prawie odchodzil po troszku, potem pare dni niccccccc i porod takze daz rade!!

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

w ogole dni mi uciekaja jak nie wiem co!!!

tak wczoraj myslalam jak pisalam do was ze chcialabym sie przylaczyc 6 tydzien ciazy a tu juz 29!

a wyyyyyy???37?34?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:56   #2564
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Ona231 dziękuję

A ja mam pytanie do "słodkich mam" na diecie... Czy wasz diabetolog wariuje za każdy wynik powyżej 120? Tzn. jeśli np. jest 123 (nie jakieś mega wysokie przekroczenie)? Bo moja spojrzała, że mialam dwa takie w ciągu tyg. i zrobiła grobowa mine, że jak mi się powtórzy to za tydz. koniecznie przyjść (teraz chodzę co 2tyg) i tak sobie myślę, co ona zmieni... da mi insulinę w 35tyg, bo sporadycznie podskakuje? :/ chyba przesada...
Jestem ciekawa, jak u Was wyglądają kontrole.

U mnie jest ten problem, ze nie mam w ogóle kontroli. Na drugiej - jedynej, zobaczyła moje wyniki, podkreśliła mi wyniki powyżej 130 ( bo mi powiedziała ze mam trzymać pomiędzy max 120-130). Powiedziała, ze ogólnie wyniki są dobre, wiec następna wizyta 12 października, a ja mam jeść tak jak przez ostatnie 2 tygodnie - porażka Więc ja do 130 traktuję jako normę, powyżej to się lekko stresuję, bo podobno problem jest jak przez dłuższy czas sie utrzymują takie wyniki
A ciała ketonowe też mam w moczu, nawet trochę się podwyższyły, gin widział i nic nie mówił, wiec się za bardzo nie martwię. Myślę, ze wyszyły one przez tą dietę cukrzycową.

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:59   #2565
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
U mnie dziś Dopiero 28TC(( i 101cm na wysokości pępka,a jakiś tydzien temu miałam chyba 94cm- Zośka szaleje
Co do studentów to sama kiedyś byłam w ich sytuacji i wiem, że jedna osoba rodzącej nie przeszkadza,a dużo pomaga nawet jak mąż jest obok, bo On może spanikować, ale 8 przesada.
Co do wkurzania przez Tżtów to popieram czasem wolałabym być samotna, dodam ,że On mi nic nie robi złegoHormony
U mnie z tym zostawianiem dziecka z kimkolwiek nawet z Tż bedzie problem, bo jestem z tych co uwazaja, że "wszystko"same zrobią najlepiej
Z tym moim obowiązku leżenia coraz gorzej bo już fiksujęPocieszam się, że jeszcze musze max 9tyg wytrzymać.
Wiecie czego najbardziej mi brakuje....zakupowych maratonów
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:02   #2566
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Czop może odejść na tydzień przed porodem a może też na kilka godzin przed skurczami... zależy od kobiety. Znajomej czop odszedł na kilka godzin przed skurczami... olała to i stwierdziła że skoro jest w 37tc to za tydzień urodzi więc ma jeszcze czas torbę spakować.... i tu się pomyliła
tak tak, wiem... ja pisze o tej "dluzszej" wersji bo jak pytalam polozna, to mnie ciekawilo ile babki wytrzymuja do porodu bez czopu jesli od razu nie rodza...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Tincia moja robi poważną minę jak miałam po półtorej godzinie 134 z 3 razy mi się tak zdarzyło i wtedy stwierdziła, że jak będzie tak skakać to insulina. Ale zaczęłam bardziej jeszcze uważać i już ze 3 tygodnie takiego wyniku nie miałam. Na 123- 125 nie mówi, że to źle. Wręcz, że w normie.
Czasem sprawdzam jaki mam po godzinie bo wtedy jest największy skok
No ja mam wszystkie pomiary robione godzine po posiłku...
O insulinie nic nie mówila- sama sie nad tym zastanowilam, bo nie wiem po co mi kaze przyjsc po tyg jak cos... tak tylko gdybam sobie w glowie bo momentami, to ja juz nic nie wiem...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-28, 09:03   #2567
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ela moze to marne pocieszenie ale mi czop 2 tygodnie prawie odchodzil po troszku, potem pare dni niccccccc i porod takze daz rade!!

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

w ogole dni mi uciekaja jak nie wiem co!!!

tak wczoraj myslalam jak pisalam do was ze chcialabym sie przylaczyc 6 tydzien ciazy a tu juz 29!

a wyyyyyy???37?34?
Ja 32 tydzień jeszcze 6 byle przetrwać. Mi czop wogóle nie odchodził, brzuch się obniżył koło 31 tygodnia, a w 37 odszedł czop jednorazowo i wody, skurczy brak musieli dać oksytocyne.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:04   #2568
elf27
Zadomowienie

Cytat:
tak tak, wiem... ja pisze o tej "dluzszej" wersji bo jak pytalam polozna, to mnie ciekawilo ile babki wytrzymuja do porodu bez czopu jesli od razu nie rodza...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

No ja mam wszystkie pomiary robione godzine po posiłku...
O insulinie nic nie mówila- sama sie nad tym zastanowilam, bo nie wiem po co mi kaze przyjsc po tyg jak cos... tak tylko gdybam sobie w glowie bo momentami, to ja juz nic nie wiem...
no mojej znajomej odszedł miesiąc przed porodem także się ostresowała

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Ja bym chyba już w 38tc chciała urodzić...
Stary 2011-09-28, 09:06   #2569
mol_aa
Zadomowienie

Dzień dobry

Dolaczam sie do grupy , ktora nic nie ustrzelila w totka

Goldika ja tez jestem strasznym miesozerca, a w szczegolnosci teraz w ciazy. Ktos mi mowil, ze zachcianki na mieso, to wiadomo bedzie chlopak, fakt bedziemy miec synusia ale ja w to nie wierze
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:07   #2570
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
nie przepadam ale wiecie z tym nabiałem to czysta teoria- i do tego MOJA teoria ale zacznę mniej tego jeśĆ- tak na wszelki wypadek

elf27
no ja mam ARh+ a Ty?
no tak, wyczytałam ze jak jest ilośĆ wód płodowych w normie i przepływy ok- to dojrzałością nie trzeba się jakoś bardzo martwiĆ- tylko wiecie ja tam wolałabym ksiązkowo- a tak to teraz więcej badań i w ogóle- białe kitle stres u mnie wywołują
dam znaĆ co powie lekarz w poniedziałek

Sozaa

gratuluję rozpoczęcia 2 rokui popieram nie rpzerywanie studiów
Nie martw się cc- niektóre kobitki DOPŁACAJĄ aby je mieĆ, więc wiesz a ty byś miała za free... a nawet to rpzeciez dzidizuś czasami obraca się do dołu przed SAMIUTKIM porodem, rzadziej to rpawda, ale nigdy nic nie wiadomo moze akurat

dobra a ja jeszcze nie ubrana

papatki do później, bo mnie te chłopy w negliżu z brzucholkiem zaraz przywitają
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:07   #2571
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dolaczam sie do grupy , ktora nic nie ustrzelila w totka

Goldika ja tez jestem strasznym miesozerca, a w szczegolnosci teraz w ciazy. Ktos mi mowil, ze zachcianki na mieso, to wiadomo bedzie chlopak, fakt bedziemy miec synusia ale ja w to nie wierze
Ja też mam mieć syna a mięso może nie istnieć.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:08   #2572
sozaa
Rozeznanie

dzś jedziemy z TZ kupić wózek, tzn. zamówic. Mam upatrzony Jedo Fyn , rozmawiałam z panią która sprzedaje wózki i go polecala, powiedziała, ze ona sama już drugą dzidzie wozi w Jedo, wymieniła sobie tylko rączkę na skórzaną, bo miała piankową.
Jeszcze Mutsy transporter mi sie podba, ale drogi jest Rozważam także kupno tylko gondoli teraz, a później jakiejś fajniejszej spacerówki, ale zobaczymy.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:08   #2573
truscafka
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny!

Ale nie chciało mi się dziś wstac na badania w nocy obudziła mnie straszna zgaga... nawet wiem po czym ja miałam - po dipie serowym do nachosów - a wcinałam jak wściekła, jakbym w życiu sosu nie widziała, ahhh

Robiłam dziś badania krwi na D-dimery i CRP zobaczymy jak to wyjdzie .mam nadzieję, że ok bo nie chcę już zadnych niespodzianek...

Dostałam maila, że Pan kurier ma już moją paczkę z kombinezonem więc dziś przyjdzie na bank

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:11   #2574
elf27
Zadomowienie

NIKA mam tę samą grupę krwi

Co do łożyska, ja tam o swoim nic nie wiem i nie mam zamiaru się zastanawiać. Jak będzie coś nie tak to pewnie lekarz zainterweniuje.

ASIOL mój lekarz jest podobny do Twojego od strony podglądu dowcipnego

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!

Ale nie chciało mi się dziś wstac na badania w nocy obudziła mnie straszna zgaga... nawet wiem po czym ja miałam - po dipie serowym do nachosów - a wcinałam jak wściekła, jakbym w życiu sosu nie widziała, ahhh

Robiłam dziś badania krwi na D-dimery i CRP zobaczymy jak to wyjdzie .mam nadzieję, że ok bo nie chcę już zadnych niespodzianek...

Dostałam maila, że Pan kurier ma już moją paczkę z kombinezonem więc dziś przyjdzie na bank
odpukać, w ciąży ani razu zgagi jeszcze nie miałam... pewnie po tym jedzonku Cię złapała...
Stary 2011-09-28, 09:12   #2575
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
U mnie dziś Dopiero 28TC(( i 101cm na wysokości pępka,a jakiś tydzien temu miałam chyba 94cm- Zośka szaleje
Z tym moim obowiązku leżenia coraz gorzej bo już fiksujęPocieszam się, że jeszcze musze max 9tyg wytrzymać.
Wiecie czego najbardziej mi brakuje....zakupowych maratonów
Rozumiem Cie doskonale, bo tez leze juz 5 tydzien i czasami mam dobre dni, a czasami fatalne, jak nie rycze, to sie obrazam na tza
kochany, ze potrafi to zniesc, zamiast sie klocic to przytuli, poglaszcze - a ja wtedy jeszcze bardziej w ryk
Chcialabym jakies zakupy maluszkowi zrobic, allegro niby fajna rzecz, ale takie buszowanie w dzialach dzieciecych to jest dopiero frajda - ktorej teraz doswiadczyc nie moge
Stary 2011-09-28, 09:14   #2576
fatal21
Wtajemniczenie

Pytanko do WARSZAWIANEK i okolicznych: Gdzie oprócz sklepu"Świat dziecka"mogę kupić mebelki dziecięce?
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:14   #2577
Ona231
Zadomowienie

Tincia to może chciała Cię odrobinę nastraszyć lekarka Spokojnie jak na godzinę po posiłku to wyniki masz książkowe

Sozza z tym wózkiem to zawsze problem. Wczoraj oglądałam bebetto i bardzo lekko się prowadzi, do tego nie jest taki ciężki. Jak ktoś bez windy wysoko mieszka o się może sprawdzić

Ja też uciekam, potem się odezwę
Stary 2011-09-28, 09:14   #2578
Seona
Zakorzenienie

Tottie, gratulacje obrony!! Hasło ze wstydem rozwaliło mnie

Jak tam Wasze kupony totka??? Ja ani jednego numerka nie trafiłam, więc moje marzenia o własnym biznesie szlag trafił A skoro teraz nie wygrałam, to ten kupon puszczę na kolejne losowanie

Ela
, Ty mnie z tym czopem przerażasz!! Jeżu kolczasty, Ty zaraz możesz rodzić!! Anie wyprzedzisz

Paula, Darusiaaa, Tottie,
mi czop odszedł dzień przed porodem, miałam już delikatne skurczy. Ale na wrześniówkach chyba któraś pisała, że czopa nie miała z kilka tygodni, rozwarcie na 2 palce i urodziła po terminie

Nika, przestań czytać o tym łożysku! Skoro gin. Ci robił usg, nie wysłał do szpitala, to znaczy, że reszta parametrów jest w normie i nie ma co panikować!

Sozza i inne studentki, podziwiam Wam, że nie przerywacie studiów Na samą myśl, że musiałabym się teraz uczyć to normalnie : Ja to studia wspominam jako szalony czas niezobowiązującego seksu, zabawy itp. Co prawda na 3 roku wyszłam za mąż, ale dzieci nie mieliśmy i żyliśmy bardzo po studencku

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:15   #2579
truscafka
Zadomowienie

Dziś rozpoczynamy 34 tydzień

załączam zdjęcie z Szymonem na pokładzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01727.jpg (71,0 KB, 62 załadowań)

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:15   #2580
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!

Zgaga to mnie dreczy co drugi dzien, wtedy tylko cieple mleko pomaga i to nie zawsze. Jak dostaniesz przesylke to wklej zdjecia z nowej zdobyczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości