Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 09:30   #31
81gosia
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

wstawiam wam link do fajnych ubranek na All - pewnie niektóre znają, ale takie słodziaki te ubranka
http://allegro.pl/listing.php/user?l...us_id=16475801
drugi jest do sklepu z zabawkami z filmów i bajek - nawet tych bardzo starych bajek
http://allegro.pl/listing.php/user?l...us_id=16001190
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:30   #32
rabarbar83
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Witam się w nowym wątku

próbowałam się wgryźć w starym po tygodniowej przerwie ale zagubiona jestem... wybaczcie i jakoś nie potrafię się ogarnąć

dobrze że choć znalazłam nowy

BordAnna gratuluję doczekałaś się Leonka
Stary 2011-09-28, 09:31   #33
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ważyliśmy wczoraj Tomcia - 4200g
(waga urodzeniowa 2 tygodnie temu 3800g)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:37   #34
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
wstawiam wam link do fajnych ubranek na All - pewnie niektóre znają, ale takie słodziaki te ubranka
drugi jest do sklepu z zabawkami z filmów i bajek - nawet tych bardzo starych bajek
Skusiłam się raz na zakupy u tego "Selabe_baby" - nigdy więcej. Za używany komplecik body + spodenki MC zapłaciłam tyle co za nowy w MotherCare na wyprzedaży (prawie 40 zł) a jakoś nie była taka idealna jak opisywano. Proponowano mi zwrot pieniędzy jak odeślę ale przyznam, że nie chciało mi się iść na pocztę - ciuszek poszedł do kosza.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
O jak ślicznie Tomasz przybiera na wadze!! Buziaki dla małego pączusia

KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:38   #35
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Ja to sie modle zeby jednak przed terminem sie rozpakowac...

Jak sie przeterminuje to chyba Was tutaj zamecze moim marudzeniem...

Narazie jeszcze nie jest zle.. z tydzien moge poczekac bo mam jeszcze
kilka spraw do pozalatwiania przed narodzeniem cory..

Ale tak za tydzien to zaczne sie ostro za wypedzanie.....
A czy Ty nie masz terminu dopiero na koniec października
Jakoś nakręcasz się strasznie Ja mam termin na za 2 dni...
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O i ja się melduję.

Właśnie wstałam po "drzemce", chciałam małego nakarmić bo marudził. A on zasnął u taty tak, że nie rusza go mój cycek. Gorzej że od kilku godzin nic nie jadł i już zaczynam dramatyzować Dziwne to moje dziecię jednak.

Cotka
- a jak tam pępek???

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
A ja chcę już rodzić już obojętnie w jaki sposób

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

A widziałyście - urodziło nam się już 35 dzieciaczków i kolejnych 35 dzieciaczków czeka Mamy połowinki
nie długo urodzisz a swoja drogą czemu Cię tak wzięło na smutaski z powodu nierodzenia? Jeszcze kilka dni masz.

No to jak połowinki to trzeba je opić

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
no to melduje sie w nowym watku
MAM NADZIEJE ZE TO BEDZIE TEN W KTÓRYM SIE ROZPAKUJE
pewnie tak
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ciekawe co u Małgosi? nie odzywała się do nikogo? może Aa2 coś wie?
No właśnie - ciekawe co u Małgosi...
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:48   #36
rabarbar83
Rozeznanie

ktoś mnie oświeci co z Małgosią1983 ???

Irmith myślę że spokojnie w tym wątku się rozpakujesz
ja dalej uparcie gadam z małą żeby czekała do terminu bo chyba nie chce żeby tatuś dostał zawału i nie skończył zaplanowanych robót w domu
na razie słucha ale ledwo już chodzimy w dwupaku

a żeby za dużo nie myśleć to zabrałam się za rzeczy do zrobienia odłożone na wieczne później kiedy jak kiedy ale po porodzie to raczej nie będę miała czasu powalczyć z obszywaniem firanek i takich tam innych przeróbek krawieckich a przynajmniej czas mi leci na konkretnym zajęciu ...no i zagłuszam mężowskie narzędzia jak odpalę maszynę do szycia

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No to jak połowinki to trzeba je opić
ale zleciało

a Małgosia w szpitalu? coś pisała o wywoływaniu kiedyś ?
Stary 2011-09-28, 09:49   #37
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
.no i zagłuszam mężowskie narzędzia jak odpalę maszynę do szycia
no to macie wesoło

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:52   #38
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Bry witam wszystkie stosunkowo wyspane mamuśki te mniej wyspane oczywiście też
no no no bez takich mi tu proszę
Cytat:
Wszystkim, którzy mają problem z usypianiem dziecka, jego spaniem, polecam lekturę "Uśnij wreszcie" http://vanilka.republika.pl/usnij.htm
dz- dodane do ulubionych w razie "w"
Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Na szczęście Michałek jeszcze siedzi w brzuszku. Skurcze wstrzymane w szpitalu farmakologicznie bo maleństwo ma jeszcze ponad 3 tygodnie... bardzo często stawia mi się brzuszek no ale już bez bólu w krzyżu.

Ruchy są dalej bardzo słabe (co jest dziwne bo on strasznie szalał od 18 tygodnia) ale regularnie stawiam się na KTG i czuję się spokojniejsza. Wypisałam się ze szpitala - wolę leżeć w domku niż patrzeć na te wszystkie nieszczęścia na patologii. W piątek ostatnie USG więc dowiem się ile maluszek waży itd... wtedy zdecyduję czy czas na mycie okien

Czytałam was na telefonie i muszę się podpisać pod wypowiedziami "zapakowanych" - ciężko się wbić w rozmowę o kupkach, karmieniu itd. Ale dzięki waszym wpisom czuję się troszkę bardziej przygotowana, nawet "doświadczona" . Mam nadzieję, że jak przejdziemy do wątków z wychowywaniem maluszków to nie urwą się nam wpisy i wszyscy grzecznie będą się dalej dzielić radami i wrażeniami.
Dobrze, ze u Was wszystko oki
A jak zapadnie decyzja o myciu okien - to zapraszam do mnie bo ja akurat nie lubię tego robić chociaż w desperacji po weekendzie może i się na nie rzucę
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Archinta, mój mąż odmówił ze mną wspólpracy powiedział że do wizyty ginekologa mnie nie tknie on chce wiedzieć że wszsytko u mnie ok , co by nie bolało itp
no wiesz- w sumie to miłe, ze dba o Ciebie i krzywdy nie chce Ci zrobic
Cytat:
pochwale się - dostałam dziś śniadanie do łóżka nawet nie wiedziałam, że mój miś robi, bo jak wstał, to ja z powrotem przysnęłam
szczęściara
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie.Jeste m i ja w nowym wątku. I w tym chcę się rozpakować.
Nie Ty jedna- tylko się kolejki proszę ładnie trzymać
Cytat:
Byłabym mocno zdziwiona gdy młoda mamusia nie była w tej dziedzinie"nudziarą". A że panikara-a skąd bez doświadczenia masz wiedzieć,co się dzieje z Twoim Filipkiem? Masz prawo tak się zachowywać. Jestem pewna, że z czasem okrzepniesz i zyskasz dużo pewności i wewnętrznego spokoju. jesteś bardzo dzielna i tak trzymaj.

Każda mama ma prawo do nudzenia na temat swojego dziecka i panikowania, zwłaszcza jak sie mamą po raz pierwszy.
Ja nie panikuję karmienie, ubieranie czy kolkę. Za to od pobytu w szpitalu bałam się strasznie,co zrobię jak poród zacznie się jak nie będzie męża i będę sama z Kubusiem. boję się jak ogarnę dwoje dzieci, dom i firmę. Miał być długi macierzyński,a tu firma nam się pięknie rozwija i pod koniec listopada muszę wrócić do obiegu. Martwię się, że nie będę mogłam dać maluchowi z siebie tyle ile dałam Kubie.

Przepraszam, że się rozpisałam tak o sobie.

Bardzo lubię czytać opowieści naszych mamuś i wspominać jak się z tym borykałam 2 lata temu. I jakie dzielne jesteście. Ciężko aż uwierzyć, że niektóre dzieciaczki są takie duże.Dziękuję, że jesteście.
Wczoraj przyjechał wózek, dziś będę mieć gondolkę. Później wstawię fotkę. I już będzie wszystko.
Fajnie to wszystko opisałaś- jak to przechodzimy ale fajnie tak móc tu pisać - dowiadywać się co i jak, wspierać się
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Ktoś wygrał w totka?

My dzisiaj idziemy na wizytę i się okaże ile ten nasz klocuszek waży
I chciałam się pochwalić że zdałam ten sobotni egzamin i wnioskuję, że facio nawet nie czytał co tam było napisane
Niestety my nie wygraliśmy

za wizytę

I Ty jednak jesteś niesamowita zaraz tam gościu nie czytał pracy... jassssssssne- nie bądź taka skromna
Cytat:
próbowałam się wgryźć w starym po tygodniowej przerwie ale zagubiona jestem... wybaczcie i jakoś nie potrafię się ogarnąć

dobrze że choć znalazłam nowy
Sie nie wgryzaj tylko pisz tu, jak gdyby nigdy nic
Cytat:
Stary 2011-09-28, 10:00   #39
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Dzien dobry mamusie.Jeste m i ja w nowym wątku. I w tym chcę się rozpakować.

BordAna klask i: brawa. szybko Cie pionizują.

Wetnę się w karuzelki-mamy taką http://allegro.pl/fisher-price-karuz...823073258.html . bicie serca było rewelacyjne, bardzo pomagało usypiać młodemu. Muszę sprawdzić czy nadal działa. Poza tym mam pozytywkę z szumem morza, deszczem i również biciem serca. Fantastyczna była/jest-trzeba sprawdzić.

Cotka-jesteś nudna i do tego panikara. I co z tego. Jesteś młodą mamusią z malutkim dzieckiem. To twoje pierwsze dziecko i wokół niego się kręci Twoje życie-stąd nudziarstwo. Byłabym mocno zdziwiona gdy młoda mamusia nie była w tej dziedzinie"nudziarą". A że panikara-a skąd bez doświadczenia masz wiedzieć,co się dzieje z Twoim Filipkiem? Masz prawo tak się zachowywać. Jestem pewna, że z czasem okrzepniesz i zyskasz dużo pewności i wewnętrznego spokoju. jesteś bardzo dzielna i tak trzymaj.:cmok :

Każda mama ma prawo do nudzenia na temat swojego dziecka i panikowania, zwłaszcza jak sie mamą po raz pierwszy.
Ja nie panikuję karmienie, ubieranie czy kolkę. Za to od pobytu w szpitalu bałam się strasznie,co zrobię jak poród zacznie się jak nie będzie męża i będę sama z Kubusiem. boję się jak ogarnę dwoje dzieci, dom i firmę. Miał być długi macierzyński,a tu firma nam się pięknie rozwija i pod koniec listopada muszę wrócić do obiegu. Martwię się, że nie będę mogłam dać maluchowi z siebie tyle ile dałam Kubie.

Przepraszam, że się rozpisałam tak o sobie.

Bardzo lubię czytać opowieści naszych mamuś i wspominać jak się z tym borykałam 2 lata temu. I jakie dzielne jesteście. Ciężko aż uwierzyć, że niektóre dzieciaczki są takie duże.Dziękuję, że jesteście.:cm ok:

Wczoraj przyjechał wózek, dziś będę mieć gondolkę. Później wstawię fotkę. I już będzie wszystko.

Miłego dzionka.
nie ma to jak pozytywny opis z rana a czemu z macierzyńskim tak krótko? jak dasz radę? na ile godzin do pracy?

Cytat:
dzięki

Cytat:

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:00   #40
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

ale zleciało
No właśnie też już sie zastanawiałam co z Małgosią- nie pamiętam kiedy miała iść do szpit...

Zleciało nie wiadomo kiedy - jak patrzę na listę i ze jestem już w pierwszej 10 (nie wiem skąd mi się 6wziela początkowo...) to Normalnie nie wierzę, że te wszystkie dziewczyny mają naprawdę takie małe cuda w domu

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-28 o 10:02 Powód: literówka
Stary 2011-09-28, 10:05   #41
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
no to macie wesoło
taaa niech się dziecko przyzwyczaja że rodzice szurnięci budowlańcy

ja chyba naprawdę zamiast suszarki do usypiania będę stosować coś większego kalibru typu wkrętarka czy wyrzynarka bo skoro mała od początku w takim hałasie to albo będzie lubić głośne dźwięki albo da nam popalić swoim wrzaskiem (coś czuję że to drugie)

ehhh już niedługo się okaże
Stary 2011-09-28, 10:05   #42
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Nie Ty jedna- tylko się kolejki proszę ładnie trzymać

Fajnie to wszystko opisałaś- jak to przechodzimy ale fajnie tak móc tu pisać - dowiadywać się co i jak, wspierać się
Kolejka kolejką, ale jak młody da znak do lądowania to lądujemy i już. Zwłaszcza, że mama dziś przyleciała i chciałabym, żeby była ze mną jak najdłużej jak urodzę.

Ciąża jak dla mnie powinna być krótsza, tak max 7 miesięcy.

Dziękuję, za komplement.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:07   #43
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

ja chyba naprawdę zamiast suszarki do usypiania będę stosować coś większego kalibru typu wkrętarka czy wyrzynarka bo skoro mała od początku w takim hałasie to albo będzie lubić głośne dźwięki albo da nam popalić swoim wrzaskiem (coś czuję że to drugie)

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-09-28, 10:09   #44
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Kolejka kolejką, ale jak młody da znak do lądowania to lądujemy i już. Zwłaszcza, że mama dziś przyleciała i chciałabym, żeby była ze mną jak najdłużej jak urodzę.

Dziękuję, za komplement.
no wiesz- i gdzie tu koleżeństwo??
Stary 2011-09-28, 10:10   #45
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
nie ma to jak pozytywny opis z rana a czemu z macierzyńskim tak krótko? jak dasz radę? na ile godzin do pracy?
Dziękuję.

Macierzyński tak krótko, bo firma swoja, że dostała wiatru w skrzydła to trzeba korzystać. Macierzyńskiego tyle i ile będą babcie. Jak, że pracuję z domu więc godziny jakoś wkręcę podczas drzemek i wieczorami. Szkoda stracić taką okazję. Mąż i tak ciągnie etat w pracy wychodzonej i drugi u nas w firmie. Ale widać efekty i to mobilizuje.

Buziaki

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:22   #46
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie też już sie zastanawiałam co z Małgosią- nie pamiętam kiedy miała iść do szpit...

Zleciało nie wiadomo kiedy - jak patrzę na listę i ze jestem już w pierwszej 10 (nie wiem skąd mi się 6wziela początkowo...) to Normalnie nie wierzę, że te wszystkie dziewczyny mają naprawdę takie małe cuda w domu
no archi u Ciebie jeszcze 2 dni do tp i możesz śmiało odliczać dni do spotkania ze swoim małym cudem

a ja jutro idę do ginka na wizytę...od ostatniej 3 tygodnie temu ciągle mnie rwie wszystko tam na dole przy każdym ruchu
ciekawa jestem co mi teraz wymyśli ...

czy wam też rodzinka obstawia terminy bo moja to poszalała
siorka chciała jutro bo ma 10 rocznicę ślubu
mama z bratem na 3.10 bo brat ma urodzinki a mama imieniny
teściowa się zapowietrzyła na 5 (urodziny) albo na 15 (imieniny)
a mąż twardo prosi o 10.10 tak jak termin

a ja coś czuję że Hania zrobi wszystkim na złość i wybierze inny dzień ...jak dla mnie popieram w całej rozciągłości najważniejsze że donosiłyśmy się bezpiecznie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Kolejka kolejką, ale jak młody da znak do lądowania to lądujemy i już.

.
7 miesięcy max i bez pierwszych 3-5 spędzonych w toalecie
ehhh marzycielki jesteśmy
ale dzielnie wytrwałyśmy te 9
Stary 2011-09-28, 10:24   #47
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Skusiłam się raz na zakupy u tego "Selabe_baby" - nigdy więcej. Za używany komplecik body + spodenki MC zapłaciłam tyle co za nowy w MotherCare na wyprzedaży (prawie 40 zł) a jakoś nie była taka idealna jak opisywano. Proponowano mi zwrot pieniędzy jak odeślę ale przyznam, że nie chciało mi się iść na pocztę - ciuszek poszedł do kosza.
znaczy, że mają dobrego fotografa
ja nie kupuje na All ubranek, które by mi wyszły więcej jak 20zł z dostawą
po prostu odpuszczam licytacje. Te małe ubranka są na bardzo krotko. Mama kupuje mi zwykle w ciuchu a potem się chwali - nie mogłam się oprzeć - to za 5zł, to za 10, a to najdroższe za 20zł

Swoją drogą pokażę wam co ostatnio przyniosła za 25zł (kupuje tylko na wagę, bo tam gdzie są ceny zawsze drożej)

Cytat:
mama Teresa?

Ja po 1.10 to już mogę w każdej chwili
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0988.jpg (26,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0992.jpg (28,7 KB, 36 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-09-28, 10:24   #48
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Dziękuję.

Macierzyński tak krótko, bo firma swoja, że dostała wiatru w skrzydła to trzeba korzystać. Macierzyńskiego tyle i ile będą babcie. Jak, że pracuję z domu więc godziny jakoś wkręcę podczas drzemek i wieczorami. Szkoda stracić taką okazję. Mąż i tak ciągnie etat w pracy wychodzonej i drugi u nas w firmie. Ale widać efekty i to mobilizuje.

Buziaki
e to pogratulować, ze biznes idzie żal marnować okazji

Cytat:
no archi u Ciebie jeszcze 2 dni do tp i możesz śmiało odliczać dni do spotkania ze swoim małym cudem

a ja jutro idę do ginka na wizytę...od ostatniej 3 tygodnie temu ciągle mnie rwie wszystko tam na dole przy każdym ruchu

a ja coś czuję że Hania zrobi wszystkim na złość i wybierze inny dzień ...jak dla mnie popieram w całej rozciągłości najważniejsze że donosiłyśmy się bezpiecznie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

czyli mama Teresa, a teściowa Jadzia

Stary 2011-09-28, 10:25   #49
rabarbar83
Rozeznanie

indygo archinta no nie wiem co was tak rozbawiło
no wiecie.....
Stary 2011-09-28, 10:26   #50
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
rosnie chłopak
Cytat:
Małgosia miała sie wczoraj stawic do szpitala
ale nic wiecej nie wiem moze Asia cos bedzie wiedziała tylko ze jakos ostatnio tez jej nie widze

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:32   #51
rabarbar83
Rozeznanie

eeeeee żeby było wesoło i mama i tesciowa Teresy tylko imieniny mają inaczej

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
rosnie chłopak

Małgosia miała sie wczoraj stawic do szpitala
ale nic wiecej nie wiem moze Asia cos bedzie wiedziała tylko ze jakos ostatnio tez jej nie widze
o to może się czerwony pościk pokazać niedługo
Stary 2011-09-28, 10:34   #52
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję.

Macierzyński tak krótko, bo firma swoja, że dostała wiatru w skrzydła to trzeba korzystać.
ano trzeba- i aby dalej ten wiatr wiał
A czym się zajmujecie?
Cytat:

za wizytę

U mnie zaczęły się telefony i smsy- myślałam,ze mnie to ominie- wiecie ten zołzowaty charrrrakter
Ost. kumpela obstawiała ubiegła niedzielę, teściowa przyszłą, mąż 10.10- bo ma ur wtedy - dla każdego coś miłego

OOO tak- z ciąży należałoby wyciąć pierwsze 5 m-cy- czyli wg mnie powinna trawać 4

Cytat:
indygo archinta no nie wiem co was tak rozbawiło
no wiecie.....
no ta lekka modyfikacja suszarki jakby co pożyczysz albo chociaż nagraj i prześlij nam
Stary 2011-09-28, 10:35   #53
madzialena-lublin
Rozeznanie

Ale się zdziwiłam... Weszłam na stary wątek, zaczęłam czytać co od wczoraj naskrobałyście i nie mogłam cytować... Odświeżałam i dalej nic. Zaczęłam się martwić, ze cos mi się zepsuło i dopiero po jakimś czasie mnie olśniło, że może nowy wątek jest I to z "moim" tytułem Fajnie, ze się spodobał

U mnie noc do Tak mnie plecy bolały, że się budziłam co chwila i nie mogłam usnąć z bólu. Co można zrobić żeby tak nie bolało?

Pooglądałam sobie te wszystkie leżaczki i karuzelki które polecałyście, ale jednak będę twarda i na razie nie kupuję.

Cytat:
I chciałam się pochwalić że zdałam ten sobotni egzamin i wnioskuję, że facio nawet nie czytał co tam było napisane
No brawo . Zdolna mamuśka

Lecę dokończyć stary wątek...
Stary 2011-09-28, 10:37   #54
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
eeeeee żeby było wesoło i mama i tesciowa Teresy tylko imieniny mają inaczej

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

o to może się czerwony pościk pokazać niedługo

aha obydwie Tereńcie , to imprezki niedługo.

dziewczynki rozpakowane, pamiętacie nasze listy rzeczy, które będziemy robić po ciąży?????

więc z mojej długiej listy zrealizowałam jeden punkt - śpię tylko na prawym boku, bo lewy przez 8 mies nieźle sobie wyleżałam.

na piwo, mojito, białe wino muszę poczekać. wielu rzeczy nie jem. więc dziewczynki spakowane jedzcie ile wlezie pyszne rzeczy

Stary 2011-09-28, 10:41   #55
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Hej Ktoś wygrał w totka?

Fajne te karuzelki co pokazujecie Tez muszę pomyśleć o czymś takim
no niestety my nie wygralismy
za wizyte
Stary 2011-09-28, 10:42   #56
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

OOO tak- z ciąży należałoby wyciąć pierwsze 5 m-cy- czyli wg mnie powinna trawać 4

też popieram

no ta lekka modyfikacja suszarki jakby co pożyczysz albo chociaż nagraj i prześlij nam
"lekka modyfikacja"
dobry pomysł z tym nagraniem przezorny zawsze ubezpieczony

szkoda że nie mam dyktafonu no i chyba najbardziej hałaśliwe roboty wczoraj się skończyły ...ale nic straconego już mój mężol coś wymyśli
Stary 2011-09-28, 10:42   #57
anuska_s
Rozeznanie

u nas dzis piekny słoneczny dzionek ide chyba puscic pralke. musze umys włochy i doprowadzic sie do stanu normalnosci, bo na 13 ktg
Stary 2011-09-28, 10:46   #58
19natka88
Zakorzenienie

Wróciliśmy od lekarza: nasz klocuszek waży 4700g i urósł całe 3 cm czyli mierzy 60cm Jutro idziemy na bioderka

Cytat:

Cytat:
Niestety my nie wygraliśmy

za wizytę

I Ty jednak jesteś niesamowita zaraz tam gościu nie czytał pracy... jassssssssne- nie bądź taka skromna
my tez nie
Serio serio

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
U mnie noc do Tak mnie plecy bolały, że się budziłam co chwila i nie mogłam usnąć z bólu. Co można zrobić żeby tak nie bolało?

A gdzie cie boli dokładnie? może jakiś masaż by pomógł

No brawo . Zdolna mamuśka
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczynki rozpakowane, pamiętacie nasze listy rzeczy, które będziemy robić po ciąży?????

więc z mojej długiej listy zrealizowałam jeden punkt - śpię tylko na prawym boku, bo lewy przez 8 mies nieźle sobie wyleżałam.

na piwo, mojito, białe wino muszę poczekać. wielu rzeczy nie jem. więc dziewczynki spakowane jedzcie ile wlezie pyszne rzeczy
Ja zjadłam bułkę z nutellą ale jeszcze na mnie kakao czeka

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:47   #59
gerda
Zadomowienie

Lulla fisher z motylkiem i ślimakiem

Natka, Aga też mam jeszcze nadprogramowe 2kg, a w najciaśniejszych spodniach się nie dopnę co prawda ginka mówiła, że to skóra się wchłonie, ale kiedy? i do tego te rozstępy

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:47   #60
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
u nas dzis piekny słoneczny dzionek ide chyba puscic pralke. musze umys włochy i doprowadzic sie do stanu normalnosci, bo na 13 ktg
a w stolicy dziś brzydko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości