|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
W poprzednich drukach można było wpisać nr dowodu osobistego.
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-09-27 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
neska, ty szpiegu
![]() ![]() ![]() ja to się zbieram już do spania, muszę odespać wczorajszą nockę, bo moja Emily obudziła się po 22 z dzikim wrzaskiem i ani myślała się uspokoić, zasnęła dopiero o 2.30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
BAN stały
|
neska super zakupy
![]() A ja wylam pol godziny i sie wscieklam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry!!!
Mam pytanko, bo nie wiem co robić.... Pytanie do mam które są drugi raz w ciąży. Czy kupujecie rożek??? Jak ja pamiętam bardzo mało używałam przy Julii... |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zadomowienie
|
witajcie mamuski
![]() Agamili a na jaki kolor.. mi kiedys jedna skarpetka wszystko na czerwono zrobila ale 4h w lodowatej wodzie i polowa puscila ![]() woda z octem tez podobno dziala ale smierdzi niemilosiernie;p co tu dzis robic ![]() trzymam kciuki za wizyty ![]()
#1747 |
BAN stały
|
Dzien dobry.
Ja kupuje rozek. Przez pierwszy miesiac Mili byla caly czas w rozku ![]() ![]() No i znowu do pracy. Milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Uska na niebiesko. Nie mam sily z tym walczyc, juz odlozylam na szmaty ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1749 |
Zakorzenienie
|
![]() wczoraj wieczorem znowu miała akcję kibelkową ![]() ![]() neska22 mi lekarz jak przepisywał to przepisał właśnie Magne B6, ale jedno opakowanie starcza mi na niecały miesiąc, a cena nie jest mała. I ostatnio jak byłam w aptece to poprosiłam pana o jakiś magnez o podobnej dawce ale w niższej cenie. I właśnie polecił mi Magnefar B6, powiedział, że to są dwa najlepiej wchłanialne magnezy ![]() AgaMili ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Gdzie jest słoneczko? Tak było pięknie, a tu dziś ciemno, mokro, mgła...brrrrr. Wczoraj u nas była burza do tego wszystkiego ![]() Ach...trzeba się oswajać z tą jesienną aurą ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
AgaMili wiem, że mozna kupić takie szmatki wyłapujące kolor do zafarbowanych rzeczy. warto spróbowac, juz nic nie tracisz a moze akurat sie uda
![]() ![]() Mnie dzis przywitał tz ze sniadankiem ![]() ![]() On chyba chce zebym wyglądała jak słon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() TK maxx najbliższy to nawet nie wiem gdzie jest ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy 79 m2, salon z kuchnia (teraz chciałabym aby kuchnia była oddzielnie ![]() ![]() Cytat:
czekamy na wieści Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja musze sama zatroszczyć sie o śniadanko.... Cytat:
Co do wózka to wybieraliśmy między dwoma, Musty 4rider i Teutonia Cosmo/Be You ale jeden z nich po rozłożeniu spacerówki okazał się raczej niewygodny, nie był na prosto, tylko miał takie V przy kręgosłupie (Mutsy) i nie wyobrażałam sobie, żeby dziecku było wygodnie w czymś takim, więc został ten drugi. Model raczej Be You (jeszcze zastanawiam się nad Cosmo, niewiele się różnią od siebie. cenowo też dosłownie 200zł różnicy). W niedzielę zamawiamy więc mam czasu jeszcze ciut ![]()
http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-09-28 o 08:42 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() Tu gdzie pracuję, rano było pochmurno, ale teraz sie słoneczko pokazuje ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mówiła, że lepiej te na 62 - 68, bo dzidziuś szybko rośnie. A nawet jak się urodzi malutki, to jeszcze zanim wyjdziemy ze szpitala TZ albo mama mogą kupić kilka mniejszych bodziaków ![]() A kombinezonik to już na pewno najmniej 62 albo 68. Dzidziuś się urodzi w styczniu, zima tak mniej więcej do końca lutego więc tak na dobrą sprawę kilka razy wyjdzie w tym kombinezoniku, może nie wyrośnie z niego jak kupię 62 ![]() Wózek zaraz sobie obejrzę ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-09-28 o 08:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja koleżanka wymiotowała przez całą ciążę co zjadła to do kibelka leciała straszne to było...ale ona to miała na tle nerwowym. U Ciebie na pewno będzie lepiej może rzeczywiście zapytaj lekarza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Neska śliczne zakupy ![]() a w ogóle to dzien dobry! moja drożdżówka ze śliwkami niestety się zzakalcowaciła ![]() ![]() jakie plany na dzisiaj? ja sie wybieram do sklepów i chyba d fryzjera skocze się zapisać , niestety nie wygraliśmy w totka ![]()
![]() |
#1756 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam piekarnik z dolu i z góry grzejący i drożdzowe wychodzi mi ok. Właśnie jutro chyba zrobię, jak tż wróci to będzie miał na kolację ![]() To w takim razie kupuję kombinezonik na 62. Widziałam wiel słodkich ale własnie w cenach pow. 150zł ![]() Mi lekarz od razu napisał że mam brać Magne B6. To kupiłam, nawet nie pytając się o tańszy zamiennik. Opak. chyba nie było takie drogie - coś koło 12-13zł. Cytat:
![]()
![]() |
#1757 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Po zdjęciach w klubie widać, że Tobie to nie grozi ![]() Co do TK Maxx to u nas właśnie otworzyli ![]() ![]() A co do tych pożyczanych ubranek, to gadałam wczoraj z mamą i stwierdziłyśmy, że kupuję nowe i jak ktoś będzie chciał coś dać, to fajnie, bo pewnie nigdy za dużo takich ubranek nie będzie. No i te nasze nowe zostaną na drugiego dzieciaczka ![]() Uświadomiłam też sobie, że jak np. mojego Męża siostra zajdzie w ciąże to wypadałoby jej dać jakieś ciążowe ciuchy, bo ona kupiła mi tą bluzkę z bocianem. No i żal mi jest tych moich ubrań, bo wiem, że ona nie dba o ciuchy i pierze wszystko z jakimiś szmatami... Tak więc mam nadzieję, że u nas drugie dziecko pojawi się wcześniej niż u niej pierwsze ![]() Dostałam dzisiaj spodnie dresowe ciążowe z allegro i są bardzo wygodne ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kombinezon kupię na 62. Moja siostrzenica urodziła się w listopadzie i na starcie miała 59cm. Siostra miała dla niej kombinezon 68, ale przed nią była cała zima, a u nas tylko końcówka. W razie czego pożyczę to 68 od siostry ![]() Koleżanka mi też oferuje jakiś kombinezon, ale nie wiem jaki rozmiar. Ona chyba ma po kimś, bo urodziła teraz w lipcu, więc raczej po prostu jej się nie przyda i dlatego mi chce go oddać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny idę dzisiaj do gina i mam nadzieję, że się dowiem czy chłopczyk czy dziewczynka zamieszkała w moim brzuszku ![]() A później jadę do koleżanki i w końcu coś zrobię z włosami, bo ona fryzjerka i zawsze do niej chodzę. Więc dzień mi szybko przeleci ![]()
![]() |
#1759 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ja dziś wpadam tylko na chwilę. Dziś usg połówkowe i jak się uda, to dowiemy się kto zamieszkał w brzuszku- chłopiec czy dziewczynka.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Zadomowienie
|
kciuki za wizyty
![]() nie chce mi sie wstawac;/ nie wiem za co sie wziasc;/ pranie prasowanie zakupy i ogarnac w domu i siebie;/ dobrze ze obiad mam z wczoraj krupnik i pierogi ![]()
#1761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja muszę wszystko sama kupić, bo nie mam od kogo co dostać na chłopca. Zresztą chyba wolę swoje nowe ![]()
![]() |
#1762 |
Wtajemniczenie
|
Kupujecie jakas kurtke na zime nowa? Czy macie nadzieje, ze sie zmiescicie w ta z zeszłego roku ? :P:P
Jak kupujecie to kupicie po prostu taka z normalna duzym rozmiarem czy taka konkretnie ciązową? |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Rozeznanie
|
Maga83, Lily Rose trzymam kciuki za Wasze wizyty
![]() MissZuzia no właśnie trzeba wziąć pod uwagę, kiedy mamy termin. Niby wszystkie mamy podobne terminy, ale przecież może być aż 2 m-ce różnicy, jeśli wziąć pod uwagę dziewczynę z początku stycznia i z końca lutego ![]() ![]() Zoska ja mam nadzieję, że się zmieszczę w starą kurtkę lub płaszcz a jak nie, to kupię, ale raczej ciążowy, żeby ładnie leżał chociaż w ciąży. Zwykłej kurtki o rozmiar czy 2 rozmiary większej i tak później nie założę, więc wolę od razu ciążowy zakup, który będzie się fajnie prezentował na brzuszku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że chyba raczej kupię jaką normalną w większym rozmiarze. Już teraz mam problem, bo w sobotę mamy iść na ognisko, a wieczorem to raczej zimno :/ chyba pożyczę od mężusia ocieplacz i będę kombinować ![]()
![]() |
#1765 |
Rozeznanie
|
Witajcie ! Ja też nie wiem co robić, bo zarejestrowałam się ostatnio w UP i czekam na oferty pracy od nich, a jak już dostanę jakąś to pewnie będę musiała iść do lekarza poprosić o zaświadczenie, że nie jestem zdolna do pracy. Wiecie, zależało mi tylko na ubezpieczeniu
![]() Co do magnezu - to ja biorę ASPARGIN - lekarz mi przepisał 2 x dziennie, kosztuje ok 6 zł. A chciałam Was zapytać o tego sprzedawcę na allegro: http://allegro.pl/show_user.php?uid=11612773 - rodzyneczki ? Chodzi mi głownie o pieluszki tetrowe: http://allegro.pl/pieluchy-biale-tet...837314195.html Chcę kupić jeszcze termometr do czoła i ucha, możecie mi jakiś polecić ?
#1766 |
Wtajemniczenie
|
Kropeczka no masz rację, ale jak widze ceny tych ubran ciązowych to normalnie aż szok.
Maga ja przed chwila ubrałam płaszcz zimowy z tamtego roku i w piersiach juz jest ciezko.. ale tak mysle, zeby guziki przestawic:P no i moze cos by z tego było, pokombinuje, a jak to nic nie da to trudno trzeba bedzie kupic cos nowego. Jak to dobrze , ze kupowałam za duze ubrania kiedys :P:P Teraz są jak znalazł |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zosia ja kupiłam płaszczyk ciązowy na allegro, juz tu kiedys wklejałam linka, to raczej taki jesienny i na cieplejszą zimę, a jak coś to gruby sweter czy polar założe pod spód, nie bede duzo wychodzić, a jak juz to na chwile do sklepu, czy do auta ![]() Maga83 my tez dwupokojowe, teraz będzie drugie bobo, ale jakos damy rade ![]() Anankee ja myśle, ze kazde dziecko potrzebuje czasu zeby przyzwyczaić się do nowego miejsca, przecież nawet my dorośli czujemy się nieswojo w innym łózku... z doświadczenia wiem, ze pierwsza, często druga nocka są niespokojne, a potem juz lepiej ![]() AgaMili ![]() Magnez ja biore aspargin 3x1, zalecenie gina, chociaz po wczorajszych badaniach pewnie dostane wieksza dawkę, coś tak podłuchałam jak lekarze między soba gadali, bo mam cały czas spore napięcie brzucha i szyjka tez juz lekko się skróciła, a jeszzce trochę muszę pociagnąć... dowiem się dokładnie wszystkiego jak pojade po wypis ze szpitala, bo wczoraj nie było ordynatora i nie miał kto podpisać... kombinezon tez musze kupić, kupie 62 lub 68 zobacze naocznie ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Wtajemniczenie
|
mała stópka ja tak samo, nie bede w zimie nigdzie wychodziła praktycznie tyle co do lekarza, czy do sklepu i to wszystko. Trzeba tylko nad spodniami pomyslec, bo te , ktore kupilam przed ciaza byly na mnie za dzue, juz są za małe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | ||||
Zakorzenienie
|
czesc mamuski
![]() Cytat:
a co do magne b6 to ja płaciłam za 50tabl cos koło 28 zł ;/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() na jesien spokojnie się w swoja zmieszcze ![]() wiec luzzzzzzzz apropos jeszcze zkaupow to tz się juz ze mnie smieje, ze junior ma juz niezłą garderobę ![]() AgaMili nie smutaj się ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zadomowienie
|
Zoska znalazłam linka: http://allegro.pl/show_item.php?item=1790711665
jest naprawdę super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.