Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 10:48   #61
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

witam Mamuśki

trochę jeszcze odpiszę odnośnie starego wątku
BordAna super, że tak szybciutko poszło i Leosia masz obok siebie na pewno nauczycie się siebie i czekamy na zdjęcie
Gerda super, że z bioderka wszystko w porządku

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:48   #62
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Poza tym u mnie marudzi a oddany babci, która do niego mówi, głaszcze i robi jakieś magie i cuda uspia albo sobie siedzi i daje rade. U mnie jak mnie widzi, wypluwa smoka i cały oczekujący. Jak nie dostanie to się denerwuje.
Gdzieś czytałam, że mamusia pachnie dziecku mlekiem i dlatego do uspokajania np. w nocy najlepszy jest ktoś inny (tata) bo dziecko sie nie rozbudzi szukając cyca, tylko spokojnie uśnie. Może to właśnie u CIebie z babcią tak działa?

Cytat:
Napisze w skrócie; jesli chodzi o cc to Poród to super sprawa
Gorzej troche PO. Mam kroplówki na dwie ręce. Ciezko sie pisze. Znieczulenie zeszło w pare godzin. Zaczęło boleć. dostalam cos silniejszego i jest cit lepiej. Za ok 2godz zacznę byc uruchamiana i jesli dam radę to bede mogła iść pod prysznic. Leżymy sobie z Leosiem i drzemjemy obok siebie jest cudowny ssie piers ale pokarmu jeszcze nie mam. W nocy włącza mu mm.
Resztę napisze pozniej..
BordAna jesteś niesamowita! W parę godzin co cesarce samej na wątku pisać
Jeszcze raz gratuluję Leosia, całusy dla obojga

Cytat:
wczoraj byliśmy ba bioderkach, na szczęście wszystko ok następna kontrola za pół roku jak mała zacznie siadać
Super, że wszystko dobrze
Stary 2011-09-28, 10:50   #63
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
aha obydwie Tereńcie , to imprezki niedługo.

dziewczynki rozpakowane, pamiętacie nasze listy rzeczy, które będziemy robić po ciąży?????

więc z mojej długiej listy zrealizowałam jeden punkt - śpię tylko na prawym boku, bo lewy przez 8 mies nieźle sobie wyleżałam.

na piwo, mojito, białe wino muszę poczekać. wielu rzeczy nie jem. więc dziewczynki spakowane jedzcie ile wlezie pyszne rzeczy
ja ten punkt na pewno zrealizuję w pierwszej kolejności
a co do drugiego pogrubionego to od miesiąca się stosuje skok wagi i zgagulec mi o tym codziennie przypomina
Stary 2011-09-28, 10:56   #64
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A gdzie cie boli dokładnie? może jakiś masaż by pomógł
Boli na dole (nad tyłkiem) po obu stronach kręgosłupa
Do tej pory bolało mnie jak dłużej stałam (np po prasowaniu czy szykowaniu czegoś w kuchni) ale wczoraj nic takiego nie robiłam wieczorem...
Mąż już w pracy ale wieczorem chyba rzeczywiście go zmolestuję o masowanie. Przynajmniej tyle przyjemności dla mnie
Stary 2011-09-28, 11:01   #65
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Wróciliśmy od lekarza: nasz klocuszek waży 4700g i urósł całe 3 cm czyli mierzy 60cm Jutro idziemy na bioderka
i kciuki za jutro

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
U mnie noc do Tak mnie plecy bolały, że się budziłam co chwila i nie mogłam usnąć z bólu. Co można zrobić żeby tak nie bolało?
mi pomagało jak robiłam tzw. "koci grzbiet" przed snem ,a ogólnie dużo spacerowania, mało siedzenia, i broń boże schylanie się bez ugiętych kolan ...kilka takich zgięć w ciągu dnia i w nocy rwanie pleców gwarantowane, wtedy to już jak babcia po termoforek wędrowałam
a bolało ciągle czy łapało i puszczało bo to też mogą być skurczyki
Stary 2011-09-28, 11:05   #66
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się zdziwiłam... Weszłam na stary wątek, zaczęłam czytać co od wczoraj naskrobałyście i nie mogłam cytować... Odświeżałam i dalej nic. Zaczęłam się martwić, ze cos mi się zepsuło i dopiero po jakimś czasie mnie olśniło, że może nowy wątek jest I to z "moim" tytułem Fajnie, ze się spodobał
No tytuł wyszedł rewelka
Cytat:
U mnie noc do Tak mnie plecy bolały, że się budziłam co chwila i nie mogłam usnąć z bólu. Co można zrobić żeby tak nie bolało?
urodzić???

Cytat:
dziewczynki rozpakowane, pamiętacie nasze listy rzeczy, które będziemy robić po ciąży?????

więc z mojej długiej listy zrealizowałam jeden punkt - śpię tylko na prawym boku, bo lewy przez 8 mies nieźle sobie wyleżałam.

na piwo, mojito, białe wino muszę poczekać. wielu rzeczy nie jem. więc dziewczynki spakowane jedzcie ile wlezie pyszne rzeczy
Ja tam sobie pozwalam na spanie na prawym boku też- mi się spanie na brzuchu marzy
No i te mojito
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
"lekka modyfikacja"
dobry pomysł z tym nagraniem przezorny zawsze ubezpieczony

szkoda że nie mam dyktafonu no i chyba najbardziej hałaśliwe roboty wczoraj się skończyły ...ale nic straconego już mój mężol coś wymyśli
to w razie "w" będę się przypominać
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
u nas dzis piekny słoneczny dzionek ide chyba puscic pralke. musze umys włochy i doprowadzic sie do stanu normalnosci, bo na 13 ktg
u nas tez piękne słoneczko wczoraj pół dnia padało
Cytat:
Wróciliśmy od lekarza: nasz klocuszek waży 4700g i urósł całe 3 cm czyli mierzy 60cm Jutro idziemy na bioderka
eno- eno- ładny klocuszek
na jutro
Cytat:
a co do drugiego pogrubionego to od miesiąca się stosuje skok wagi i zgagulec mi o tym codziennie przypomina
ja też a zgagulec... no właśnie- po co to ktoś wymyślił???
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:09   #67
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
mi pomagało jak robiłam tzw. "koci grzbiet" przed snem ,a ogólnie dużo spacerowania, mało siedzenia, i broń boże schylanie się bez ugiętych kolan ...kilka takich zgięć w ciągu dnia i w nocy rwanie pleców gwarantowane, wtedy to już jak babcia po termoforek wędrowałam
a bolało ciągle czy łapało i puszczało bo to też mogą być skurczyki

Tak się zbieram żeby zacząć znowu ćwiczyć, bo odpuściłam zupełnie. Może pomoże?
Mam wrażenie że bolało ciągle, a najdziwniejsze jest że boli tylko wtedy jak leżę

Uciekam w domu coś porobić. Miłego dnia

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
urodzić???
padłam
Stary 2011-09-28, 11:18   #68
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ja już zawiesiłam, włączam muzykę i światło, a kręcenia jeszcze nie
nam na SR mowili, że muzyczkę można puszczać, ale karuzelę włączać od 3 miesiąca
Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Na szczęście Michałek jeszcze siedzi w brzuszku. Skurcze wstrzymane w szpitalu farmakologicznie bo maleństwo ma jeszcze ponad 3 tygodnie... bardzo często stawia mi się brzuszek no ale już bez bólu w krzyżu.

Ruchy są dalej bardzo słabe (co jest dziwne bo on strasznie szalał od 18 tygodnia) ale regularnie stawiam się na KTG i czuję się spokojniejsza. Wypisałam się ze szpitala - wolę leżeć w domku niż patrzeć na te wszystkie nieszczęścia na patologii. W piątek ostatnie USG więc dowiem się ile maluszek waży itd... wtedy zdecyduję czy czas na mycie okien

Czytałam was na telefonie i muszę się podpisać pod wypowiedziami "zapakowanych" - ciężko się wbić w rozmowę o kupkach, karmieniu itd. Ale dzięki waszym wpisom czuję się troszkę bardziej przygotowana, nawet "doświadczona" . Mam nadzieję, że jak przejdziemy do wątków z wychowywaniem maluszków to nie urwą się nam wpisy i wszyscy grzecznie będą się dalej dzielić radami i wrażeniami.
to niech sobie jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku jak ma czas
Cytat:
I chciałam się pochwalić że zdałam ten sobotni egzamin i wnioskuję, że facio nawet nie czytał co tam było napisane
zdolniacha z Ciebie
Cytat:

Dokładnie to to - mi ost. położna powiedziała, jak zobaczyła jak mi się brzuch wypina , a ja się kręcę bo mi nie wygodnie było od tego- że to skurcz, a ja uparcie twierdziłam, że nie mam a się okazuję,ze mam od 1,5 m-ca i te skurcze ćwiczebne macicy to dobry objaw
to się cieszę, że to skurcze, bo już myślałam, że ze mną coś nie tak, że żadnych skurczya swoją drogą głupek ze mnie, że się cieszę, że skurcze mam
Cytat:
Witam się w nowym wątku

próbowałam się wgryźć w starym po tygodniowej przerwie ale zagubiona jestem... wybaczcie i jakoś nie potrafię się ogarnąć
hejka i jak tam remont skończony?? Vaty wyliczone??
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ważyliśmy wczoraj Tomcia - 4200g
(waga urodzeniowa 2 tygodnie temu 3800g)

Cytat:
No właśnie też już sie zastanawiałam co z Małgosią- nie pamiętam kiedy miała iść do szpit...
Małgosia wczoraj miała się stawić do szpitala, pewnie Asia coś będzie wiedzieć
Cytat:

OOO tak- z ciąży należałoby wyciąć pierwsze 5 m-cy- czyli wg mnie powinna trawać 4
A ja nie mogę narzekać, moja ciąża może trwać 9, a nawet 10 miesięcy
ale rozumiem, że się nacierpiałyście i chciałybyście szybciej
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
u nas dzis piekny słoneczny dzionek ide chyba puscic pralke. musze umys włochy i doprowadzic sie do stanu normalnosci, bo na 13 ktg
u nas też piękne słoneczko i za ktg
Cytat:
to super, ładnie Szymek przybrał i za bioderka

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Ja tam sobie pozwalam na spanie na prawym boku też- mi się spanie na brzuchu marzy
No i te mojito
ja też a zgagulec... no właśnie- po co to ktoś wymyślił???
mi też się marzy na brzuchu pospać
a zgaga to już na porządku dziennym, po wszystkim co zjem

Wczoraj uświadomiłam moją mamę, że po porodzie chcemy być przez kilka dni samy w 3, bo ona chce zaraz po moim porodzie wziąć urlop i do nas przyjechać. Więc powiedziałam, że owszem zapraszamy ale na godzinkę, dwie, a na dłużej może przyjechać jak mąż wróci do pracy i będę sama z małym (czyli pewnie po tygodniu). Mam nadzieję, że się nie obraziła, tymbardziej, że ma teraz zapalenie oskrzeli to jak się nie wykuruje to już wogóle nici z widzenia wnuka

Siedzę sobie właśnie na piłce i piszę z Wami, muszę trochę rozruszać mięśnie, bo mąż krzyczy, że nic nie ćwiczę

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-28, 11:20   #69
gerda
Zadomowienie

Monia doczytałam o kupkach, na mm dzidzia może nawet co dwa dni robić i jest ok (tak mówiła położna) i co do czopków to polówkę (też jej rada)

która dziś chętna do rodzenia?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:22   #70
danika
Zakorzenienie

rany, odbyłam właśnie rozmowy z przyjaciółką i kumpelą z pracy na temat "rodzisz? nie? szkoda...." ale staram sie nie wkurzać bo jak moja przyjaciółka ponad rok temu rodziła o też schizowałam lekko

Cytat:
Hej Ktoś wygrał w totka?
my nie mamy ani jednej liczby na kuponie trafionej

Cytat:
duzy chłopczyk

Cytat:
No właśnie też już sie zastanawiałam co z Małgosią- nie pamiętam kiedy miała iść do szpit...
wczoraj poszła i nic sie juz nie odzywała

Cytat:

czy wam też rodzinka obstawia terminy bo moja to poszalała
siorka chciała jutro bo ma 10 rocznicę ślubu
mama z bratem na 3.10 bo brat ma urodzinki a mama imieniny
teściowa się zapowietrzyła na 5 (urodziny) albo na 15 (imieniny)
a mąż twardo prosi o 10.10 tak jak termin
o matko zdecydowalibyście się bo tak to biedne dziecko nie wie co ma robić

Cytat:
usiądź na kolanach, wiesz tyłek na piętach, nogi sobie tak ułóż żeby ci brzuszek się mieścił między udami i połóż się bez odrywania tyłka od pięti wyciągnij ręce do przodu jak najdalej i chwile sie tak ponaciągaj - mnie to pomaga.

albo kładę się na boku, pod kolano poduszka a pod plecy tam gdzie boli podkładam sobie zwinięty koc, też troche pomaga.

Cytat:
dla kolejnego dużego faceta

Cytat:
Boli na dole (nad tyłkiem) po obu stronach kręgosłupa
Archi no widzisz, mówiłam, ze krzyże są conajmniej dwa - po obu stronach kręgosłupa

Madzia mnie dokładnie tak samo boli...współczuje

Cytat:
No i te mojito
ja tez spie na prawym boku, tylko na plecach staram sie nie leżeć

mojito i winko chorwackie na mnie czeka....
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:22   #71
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
ktoś mnie oświeci co z Małgosią1983 ???

Irmith myślę że spokojnie w tym wątku się rozpakujesz
ja dalej uparcie gadam z małą żeby czekała do terminu bo chyba nie chce żeby tatuś dostał zawału i nie skończył zaplanowanych robót w domu
na razie słucha ale ledwo już chodzimy w dwupaku

a żeby za dużo nie myśleć to zabrałam się za rzeczy do zrobienia odłożone na wieczne później kiedy jak kiedy ale po porodzie to raczej nie będę miała czasu powalczyć z obszywaniem firanek i takich tam innych przeróbek krawieckich a przynajmniej czas mi leci na konkretnym zajęciu ...no i zagłuszam mężowskie narzędzia jak odpalę maszynę do szycia
No po malutku mogłabym się już rozmnożyć bo ciekawa jestem jak ten mój dziubasek wygląda

Z rzeczy odkładanych na wieczne później dziś byłam pogadać o szczepieniach i wyszłam głupsza niż weszłam

Cytat:
no no no bez takich mi tu proszę
Oj tak tu dużo smutasków że dla złamania passy trzeba się pochwalić czasem a już myślałam że ten mój to mnie nie kofa poza tym można powiedzieć że swiętowałam za Małgosie jej urodzinki komu jeszcze poświętować??

Cytat:

Zleciało nie wiadomo kiedy - jak patrzę na listę i ze jestem już w pierwszej 10 (nie wiem skąd mi się 6wziela początkowo...) to Normalnie nie wierzę, że te wszystkie dziewczyny mają naprawdę takie małe cuda w domu
Niesamowite nie ja ciągle nie wiem jak takie toto się tam mieści, zapakowane takie malusie....

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Kolejka kolejką, ale jak młody da znak do lądowania to lądujemy i już. Zwłaszcza, że mama dziś przyleciała i chciałabym, żeby była ze mną jak najdłużej jak urodzę.

Ciąża jak dla mnie powinna być krótsza, tak max 7 miesięcy.

Dziękuję, za komplement.
Kurcze ja do was normalnie nie pasuję mi jest tak dobrze że aż się sama sobie dziwię, czasem coś poboli najgorzej w nocy stawy ale poza tym jest nam bosko ciekawe jak długo nam tak bosko będzie

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:23   #72
rabarbar83
Rozeznanie

ale ja zazdroszczę rozpakowanym mamusią spacerków z maluszkami, wrzesień rozpieszczał pogodą a u nas wczoraj nawet mała burza przeszła tak było ciepło
pod koniec października to już będzie ciemno, zimno, szaro, mokro i ogólnie do d...

uciekam rozruszać kości
Stary 2011-09-28, 11:24   #73
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

to się cieszę, że to skurcze, bo już myślałam, że ze mną coś nie tak, że żadnych skurczya swoją drogą głupek ze mnie, że się cieszę, że skurcze mam

Wczoraj uświadomiłam moją mamę, że po porodzie chcemy być przez kilka dni samy w 3, bo ona chce zaraz po moim porodzie wziąć urlop i do nas przyjechać. Więc powiedziałam, że owszem zapraszamy ale na godzinkę, dwie, a na dłużej może przyjechać jak mąż wróci do pracy i będę sama z małym (czyli pewnie po tygodniu). Mam nadzieję, że się nie obraziła, tymbardziej, że ma teraz zapalenie oskrzeli to jak się nie wykuruje to już wogóle nici z widzenia wnuka

Siedzę sobie właśnie na piłce i piszę z Wami, muszę trochę rozruszać mięśnie, bo mąż krzyczy, że nic nie ćwiczę
No ja też siew sumie ucieszyłam jak się dowiedziałam,ze to skurcze- bo myślałam,ze u mnie cisza, zero, nic, a jednak maciczka coś tam sobie ćwiczy
A Ty to tak regularnie ćwiczysz?? Bo ja zakończyłam chodzenie na basen w sierpniu i tez skróciłam spacery z psem- chodziłam na godz.- półtorej 1x dziennie i kilka takich 10 minutowych,. a we wrześniuto mi ciężko z brzuchem i tylko te 10-minutowe zostały nie wiem jak ja będę miała silę te dziecko wypchnąć
Stary 2011-09-28, 11:24   #74
gerda
Zadomowienie

Cytat:
nSiedzę sobie właśnie na piłce i piszę z Wami, muszę trochę rozruszać mięśnie, bo mąż krzyczy, że nic nie ćwiczę
he he ja z porodu źle tą piłkę wspominam, ale kręć bioderkami jak chcesz przyspieszyć

Natka gratuluję zdanego egzaminu

Stary 2011-09-28, 11:27   #75
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

A ja nie mogę narzekać, moja ciąża może trwać 9, a nawet 10 miesięcy
ale rozumiem, że się nacierpiałyście i chciałybyście szybciej

Oo ktoś tak inny jak ja Ty też się czujesz jak młoda bogini??

Hmm chyba nie powinna się pogniewać, to oczywiste że będziecie mieć kociołek sami ze sobą

Cytat:
Monia doczytałam o kupkach, na mm dzidzia może nawet co dwa dni robić i jest ok (tak mówiła położna) i co do czopków to polówkę (też jej rada)

która dziś chętna do rodzenia?
No właśnie kto dziś prze wrześniówki do boju!

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-28, 11:28   #76
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Archi no widzisz, mówiłam, ze krzyże są conajmniej dwa - po obu stronach kręgosłupa
No teraz już widzę

My mieliśmy wczoraj trafione 2 cyferki w lotto.
Ach marzyło się o 6
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Oj tak tu dużo smutasków że dla złamania passy trzeba się pochwalić czasem a już myślałam że ten mój to mnie nie kofa poza tym można powiedzieć że swiętowałam za Małgosie jej urodzinki komu jeszcze poświętować??

Zmykam z pieskiem na mały spacerek
Stary 2011-09-28, 11:28   #77
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam nie fart i łóżeczeko mam po lewej stronie ... także lewa strona dalej jest mi bliska, ale za to leżęna brzuchu i wyginam śmiało ciało

aj piwko aj aj, desperadosa bym wypiła a drinka mojego męża ajjjjj

ale przyjdzie i na to czas, ale pewnie wkońcu będe się bała ze względu na małego

Cytat:
Natka, Aga też mam jeszcze nadprogramowe 2kg, a w najciaśniejszych spodniach się nie dopnę co prawda ginka mówiła, że to skóra się wchłonie, ale kiedy? i do tego te rozstępy
też już mam 2 kg z tych 15 przybyłych, ale w spodnie się nie dopnę o nieee, i te rozstępy
Mój brzuch już prawie nie jest galeretowaty

Mój bąbęl wczoraj wciągnął smoka nie byle jakiego Awentowego to już czwarty mam nadzieję ostatni

aa i dalej walczę z katarem, teraz niby nie leci ale ma nos zatkany why ? więc dalej w uzyciu frida ku nie zadowoleniu bąbelka

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:29   #78
stokrotka_
Zadomowienie

wiadomość od thelilah

Synka urodziłam sn, 25.09 o godz. 8.44 .

Wczoraj już wrócili do domku. Pisała,że wymęczona ale już ok
i że zajrzy potem to opowie i też sama jest ciekawa innych Mam.
buziaki dla Wszystkich

klask i:GRATULACJE KOCHANA

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:31   #79
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Z rzeczy odkładanych na wieczne później dziś byłam pogadać o szczepieniach i wyszłam głupsza niż weszłam

mam tak samo

poza tym można powiedzieć że swiętowałam za Małgosie jej urodzinki komu jeszcze poświętować??

Ty też

Kurcze ja do was normalnie nie pasuję mi jest tak dobrze że aż się sama sobie dziwię, czasem coś poboli najgorzej w nocy stawy ale poza tym jest nam bosko ciekawe jak długo nam tak bosko będzie
do samego końca

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich

Stary 2011-09-28, 11:32   #80
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Irmith padłam hahha dobreee! a świętuj świętuj, na mnie przyjdzie pora, o ile wcześniej nie usnę.... tak jak wczoraj pół godziny w wannieee.... a mąż oczywiście zaczął się na mnie drżeć że nie powinnam się wannie kłaśc....

Gratulacje dla kolejnej mamusi

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:33   #81
rabarbar83
Rozeznanie

martusia vaty w dużej części obliczone ale jeszcze troszkę fakturek się znalazło i trzeba posprawdzać jakieś stare czy się nie powielają więc jeszcze walczę ale teraz to na spokojnie najgorsze zrobione ...chyba
a demolka domowa ma się na wykończeniu ...jeszcze kilka dni maż działa przy kominku więc dziecko ma zakaz wychodzenia

mój tata dużo pomógł więc nadgoniliśmy ze 2 tygodnie do przodu ale i tak wszystko na wariackich papierach

no to lecę
Stary 2011-09-28, 11:33   #82
danika
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich
gratulacje i czekamy na relacje i fote
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:37   #83
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich
gratulacje i dużo sił życzę
Stary 2011-09-28, 11:43   #84
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Monia Olivia śliczna, ale ja ciągle czekam na fotki w tej marynareczce z nexta

Co do karuzeli, to Twoja bardzo mi się podoba. Super że nie ma takiego wielkiego pudełka z przodu na wysokości montowania jej do łóżeczka Ja dostałam od przyjaciółki właśnie te misie z FP i musze przyznać, że mam z nimi mały problem. Przez to, że mają takie coś duże do mocowania przy łóżeczku, to opcja ochraniacz na szczebelki + karuzela - nie sprawdza się. Dlatego na wszystkich tych obrazkach pokazana jest ta karuzela zamontowana na łóżeczku bez ochraniaczy, albo z takimi bardzo niskimi ochraniaczami....
Tej wielkiej puszki nie schowasz pod ochraniacz. Dopiero po obniżeniu łóżeczka jakoś to można zamocować delikatnie uginając ochraniacz. No chyba, że któraś z Was ma jakiś patent na zamontowanie karuzeli FP

A ja chcę już rodzić już obojętnie w jaki sposób

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

A widziałyście - urodziło nam się już 35 dzieciaczków i kolejnych 35 dzieciaczków czeka Mamy połowinki
Malamutka ten zakiecik to jeszcze duzy ale na pewno wkleje fotki jak tylko mala ubiore

Jeszcze chwilka i urodzisz.....zobaczysz... .

Cytat:

na połowinki imprezzzzzzzzzzzzzzka
O tak imprezka.......:par ty:

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Monia, ta karuzelka co masz jest z canpol babies? ja też mam z tej firm takie misiaki, tylko bez tego daszka u góry no i właśnie przymocuje ją teraz do kołyski ale potem do łóżeczka nie da rady.
Acelinko nie jestem pewna.... bo to w prezencie. dostalam ale chyba tak...A czemu do lozeczka nie da rady ????

Cytat:

Monia ja jeszcze ni daję (Tom ma 2 tygodnie), poczekam jeszcze trochę, póki co leżaczek i inne atrakcje typu mata edukacyjna i kupa zabawek leżą na strychu u rodziców
Rzeczywiście Oliwka jakaś wykrzywiona

Moja mala czasami nie spi i wtedy zastanawiam sie robic zeby jej sie nie nudzilo.....

Cytat:
Hej Ktoś wygrał w totka?

My dzisiaj idziemy na wizytę i się okaże ile ten nasz klocuszek waży
I chciałam się pochwalić że zdałam ten sobotni egzamin i wnioskuję, że facio nawet nie czytał co tam było napisane

Fajne te karuzelki co pokazujecie Tez muszę pomyśleć o czymś takim
za wizyte.....

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Witam się w nowym wątku

próbowałam się wgryźć w starym po tygodniowej przerwie ale zagubiona jestem... wybaczcie i jakoś nie potrafię się ogarnąć

dobrze że choć znalazłam nowy
Wybaczamy kochana.... Kazda ma takie dni....

Cytat:

No brawa...piekna waga....
Cytat:
Ale się zdziwiłam... Weszłam na stary wątek, zaczęłam czytać co od wczoraj naskrobałyście i nie mogłam cytować... Odświeżałam i dalej nic. Zaczęłam się martwić, ze cos mi się zepsuło i dopiero po jakimś czasie mnie olśniło, że może nowy wątek jest I to z "moim" tytułem Fajnie, ze się spodobał

Moze masaz.......namow Tz-a
Stary 2011-09-28, 11:44   #85
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja też siew sumie ucieszyłam jak się dowiedziałam,ze to skurcze- bo myślałam,ze u mnie cisza, zero, nic, a jednak maciczka coś tam sobie ćwiczy
A Ty to tak regularnie ćwiczysz?? Bo ja zakończyłam chodzenie na basen w sierpniu i tez skróciłam spacery z psem- chodziłam na godz.- półtorej 1x dziennie i kilka takich 10 minutowych,. a we wrześniuto mi ciężko z brzuchem i tylko te 10-minutowe zostały nie wiem jak ja będę miała silę te dziecko wypchnąć
nie nie, kochana ja dziś tak sobie na tej piłce siedzę i kilka razy coś ćwiczyłam, a tak to niejakoś mi się nie chce
ale od przeprowadzki do mieszkanka to codzienne spacery z psemraz, dwa razy dziennie po 20 minut, ale też mi troszkę ciężko
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

aj piwko aj aj, desperadosa bym wypiła a drinka mojego męża ajjjjj

też już mam 2 kg z tych 15 przybyłych, ale w spodnie się nie dopnę o nieee, i te rozstępy
aa i dalej walczę z katarem, teraz niby nie leci ale ma nos zatkany why ? więc dalej w uzyciu frida ku nie zadowoleniu bąbelka
a ja wczoraj sobie Lecha Free zapodałam było pyszne
i brawo za ładną utratę kilogramów
Cytat:
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich

GRATULACJE DLA MAMUSI I ZDRÓWKA DLA SYNUSIA CZEKAMY NA RELACJE I ZDJECIA
Cytat:
martusia vaty w dużej części obliczone ale jeszcze troszkę fakturek się znalazło i trzeba posprawdzać jakieś stare czy się nie powielają więc jeszcze walczę ale teraz to na spokojnie najgorsze zrobione ...chyba
a demolka domowa ma się na wykończeniu ...jeszcze kilka dni maż działa przy kominku więc dziecko ma zakaz wychodzenia

mój tata dużo pomógł więc nadgoniliśmy ze 2 tygodnie do przodu ale i tak wszystko na wariackich papierach

no to lecę
to super, że robota idzie do przodu i tata pomógł to szybciej wszystko wykończycie

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-09-28 o 11:46
Stary 2011-09-28, 11:45   #86
kaileight
Zadomowienie

jesteśmy i my w nowej części wątku

dla nowych mamuś--> serdecznie uściski i gratulacje

my dziś po wizycie- mały ma prawie 4 tyg, dostaliśmy plan szczepień, musimy się teraz zastanowić jak będziemy się szczepić, synek zdrowy, przytył 800 gr od czasu wypisu ze szpitala (karmiony tylko piersią) wszystko w porządku, śpi w końcu grzecznie, bo dziś miał oczy szeroko otwarte całą noc i się kręcił. Nic go nie bolało, nic się nie działo, ale ja nie umiem spać jak mam wrażenie że coś może być nie tak

oglądam te karuzele na łóżeczko- sama nie wiem jaką wziąć- duży bardzo jest wybór
Stary 2011-09-28, 11:50   #87
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich

No prosze jaka cicha woda, a właśnie o niej myślałam super że już ok

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-28, 11:51   #88
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

my dziś po wizycie- mały ma prawie 4 tyg, dostaliśmy plan szczepień, musimy się teraz zastanowić jak będziemy się szczepić, synek zdrowy, przytył 800 gr od czasu wypisu ze szpitala (karmiony tylko piersią) wszystko w porządku, śpi w końcu grzecznie, bo dziś miał oczy szeroko otwarte całą noc i się kręcił. Nic go nie bolało, nic się nie działo, ale ja nie umiem spać jak mam wrażenie że coś może być nie tak

oglądam te karuzele na łóżeczko- sama nie wiem jaką wziąć- duży bardzo jest wybór
jaki grzeczny synuś

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-28, 11:54   #89
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Cytat:
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich

Gratulacje
Stary 2011-09-28, 11:54   #90
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

No to brawa dla mamusi za piękne wykarmienie Ignasia jak zdecydujecie się odnośnie szczepień to pochwal się proszę bom głupia w tej dziedzinie nadal

Magdalenka 5.11.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości