|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
powiedzcie mi dziewczynki, czy tez tak macie, ze im ''starsza'' ciaza tym wiecej sluzu leci?? Zaczyna mnie to denerwowac
![]() U mnie jest podobnie tylko ja 6tyg za Toba.W piatek mam wizyte to zapytam,bo juz jestem gotowa pomyslec ze to czop. |
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
Widocznie organizm wie, czego potrzebuje![]() Ja miałam z 10, ale to za dużo. 5 wystarczy, bo te siateczkowe, to są cieniutkie i szybko schną. Szczególnie w zimie na kaloryferze, to jak nawet 2-3 szt. Ci się zabrudzą to po kilku minutach już masz suche. |
|
|
|
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
joamic ja bym wybrała pandę
w 2 kolejności zebręja_dalia to kciuki trzymam za następną kumulację Co do pościeli to jeszcze w ogóle nie myślałam nad tym, ale teściowa kupiła śpiworek. Myślicie, że na początek może być? |
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jesli sie martwisz zapytac nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
zrobiłam sobie herbate malinową i wylałam ja na biurko koleżanki, na szczęście nic nie zamokło....oprócz mojego telefonu....
Rany, jaka ja niezdarna ostatnio jestem Muffinko, ja sluzu/uplawow tez mam wiecej ostatnio, ale to normalne, tak mi lekarka powiedziala |
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Seona bardzo Ci dziękuję za odp
Zamówię 4szt. Co sądzicie o tych, jeśli chodzi o rozmiar i jakość http://allegro.pl/promocja-poporodow...824504601.html Czy lepsze są te http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...832625691.html mają nogawki, więc nie wiem xzy nie będą się rolować ![]() Co do upławów mój lekarz też powiedział, że to normalne... Trzeba wytrzymać
|
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
pyt z obsługi wizazu jak Wy to robicie, ze cytujecie w takiej tabelce?Ja naciskam i cytuj i odp i nic
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
jak to wiszą?! po stanik dobrze trzymający biust marsz natychmiast
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
nam sasiadka uszyje posciel dla malucha, tzn teraz bedzie szyla oliwii nowa na wyreczko a pozniej do lozeczka uszyje
![]() mala spi, domek ogarniety, obiad sie gotuje...ufff ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- fatal zaznaczasz srodkowy kwadracik a potem tylko cytuj, odpisz juz nie.
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za odp, troche mi ulzylo, ze nie jestem z tym sama
|
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym się jedne od drugich różnią? Są jeszcze takie: http://www.rampers.pl/cms/produkt-21...902769687.htmlAle ja miałam z Canpola rozmiar M i miały za ciasną gumkę. Musiałam dokupić L i te były ok - chodziłam w nich po korytarzu jak rodziłam i po porodzie zakładałam jak szłam do WC. Jak się zabrudziły to wyrzucałam. W domu chodziłam w siatkowych, bo można sobie przeprać i szybko schną ![]() Właśnie znalazłam, że ja miałam tej firmy fizelinowe i z tejj samej chyba siatkowe - http://www.tomi.pl/szczegoly/1093/ma...odzie_warszawa tak, siatkowe: http://www.tomi.pl/szczegoly/1104/ma...eczki_warszawa bo mam jeszcze opakowania, zostały mi po poprzedniej ciąży. Musisz poklikać w ten środkowy znaczek " cudzysłów przy postach, na które chcesz odpowiedzieć i dopiero wtedy dawać klikać w odpowiedz. W kwadratowych nawiasach otwiera się odpowiedzieć osoby i pod nią dopisujesz swoją. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-28 o 12:25 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bahamadia_25 koleżanka urodziła tydzień temu i polecała te różowe wielorazowe z Horyzontu mi się syndrom wicia gniazda włączył chyba, bo sprzątam, układam, przekładam |
||
|
|
|
#2653 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() mi wczoraj przyszły te podpaski poporodowe ja pierdziele jakie narty jak mąż to zobaczył zrobił dziwną mine i sie pytał co to jestmy w końcu nie puściliśmy totka...... oooo dobrze wiedzieć o tym śluzie bo zaczełam sie zastanawiać czego mi tyle leci........ mój mężuś już tak wykalkulował wolne po porodzie, że praktycznie miesiąc będę go miała w domu tak sie ciesze jeśli chodzi o studentów przy porodzie to właśnie mi chodziło, że nie chciała bym żeby było 10 osób ale 1 czy 2 to spoko luzik...... u nas pogoda z rana brzydka była ale teraz widze, że słoneczko wygląda chyba pójde coś na polku porobić bo truskawki mi zarosły aż wstyd a już 6 razy od wiosny ich plewiłam mam nadzieje, że to będzie ostatni raz kurde truscafeczka ale z ciebie laseczka babino to ty straszny chuderlak musiałaś być jak ty tyle przytyłaś a wyglądasz jak byś góra 50 kg ważyła......ja to nawet przed ciążą takiej figury nie miałam..... mnie też coś zaczyna pobierać przeziębienie troszke ale co sie dziwić teściowa chora wcześniej jej synek był chory i teraz jeszcze jej córka chora a do nas przyłazi to musiało wkońcu coś mnie wziąść....ale pojade do apteki bo mi sie żelazo skończyło to przy okazji kupie coś żeby mnie całkiem nie rozłożyło........ musze wyprać szlafrok i koszule i torbe zacząć pakować albo chociaż złożyć sobie wszytsko w jedno miejsce żeby później nie latać..... kurde laski czujecie jak to już blisko a dopiero sie człowiek czaił przy włączeniu sie do wątka a tu ja pitole cza sie rozpakowywać ja to sie chyba zaczynam bać a mężuś to jak mnie coś kolnie zaboli jękne to ten zaraz oczy jak piątki i patrzy na mnie czy czasem nie powiem, że rodze hehehehhe.......... aaaaaaaaaaa ide już bo pitolić zaczynam już papatki
|
#2654 |
|
Rozeznanie
|
Bahamadia_25 ja wzięłam te Hartmana, ale te mniejsze, co obwód mają do 120cm.
Włąśnie mi przyszedł kremik Bubchen na zimę Wydaje mi się że jest rzadszy niż Nivea. Zakupiłam go po przeczytaniu recenzji na stronce http://www.dzieciowo.pl/2009/03/krem...em-deszcz.htmlw ogóle to zaglądam tam ostatnio. Fajne jest to , że inne mamy też komentują.
|
|
#2655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój myślał, ze to pieluchy ![]() dziwnie się patrzył a w sr położna mówiła, że po porodzie chodzi się bez majteczek ŻADNYCH ani jedno- ani wielorazowych... wkłąda się taką nartę między uda i drepcze do łazienki czy do dziecka malutkimi kroczkami- to wtedy nie wypadnie i o wietrzeniu krocza mówiła, że absolutnie konieczne ja sobie wielorazowe kupiłam z Horyzontu właśnie, ale to w domu żeby były |
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Nika
ja ten syndrom mam już jakieś 2 mące A co do majtek to nie będę szaleć będę w weekend w markecie, więc popatrze co jest na samie i najwyżej wezmę 3-4szt
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny fajny program oglądałam na TVN Style o ciażach od 15stu do 46 lat kiedy jest najodpowiedniejsza pora na dziecko.
|
|
#2658 | |
|
Wtajemniczenie
|
ee no to macie chociaż wszystko lsniące w domu u mnie zaczynają byĆ widoczne kolory blatu itp. Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
Też oglądałam fajny. Ostatnio lubię oglądać takie programy jeszcze na zone reality jest fajny "Narodziny co minutę"
|
#2660 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej późno niż wcale ![]() Ja wręcz jestem wściekła jak widzę jakąś plamkę na szklanym stoliku WIęc Myszeczko jaki najlepszy jest wiek na dziecko ;>? |
|
|
|
|
#2662 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O czyli musze to kiedy zaczić tylko napisz keidy i o której to leci ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
No tata Mnie rozwalił tam oj
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdzam że 22 lata bo czym starsze to jakos inaczej to przechodza i ta cała kariera ![]() :brzyda l:
|
|
|
#2666 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ty też leż grzecznie, niech dzidzia trochę się jeszcze podtuczy Cytat:
Cytat:
A w szpitalu na ich diecie to już muszę mieć mniej niż 106. Sporadyczne podskakiwanie to raczej błędy w układaniu jadłospisu, a nie problem do rozwiązywania insuliną. Ja mam insulinę, bo mi cukier na czczo nie schodził poniżej 100. |
|||
|
|
|
#2667 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej ja juz po lekarzu i Was nadrobiłam
![]() Cytat:
nikaa2 mi się wydaje, że nadmiar nabialu nie jest przyczyną starzenia się lożyska. Nabiał ciężarnym jest bardzo potrzebny, bo inaczej zęby nam powypadają i będziemy mieć niedobory wapnia - wczoraj miałam o odżywainiu na szkole rodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty chuderlaku ![]() Cytat:
Cytat:
No to opisujac po krótce wizyte : *mocz wzorowy *krew prawie wzorowa - trochę tam za mało krwinek, ale minimalnie więc ok *tak jak juz pisalam lekarz musial czytac moje narzekania bo mnie ladnie z badał (pierwszy raz) i posłuchał tętna płodu (też pierwszy raz)*wrota zamknięte i ładnie trzymają ![]() a położna (która jest helgowata dosyć ), też chyba czytała moje biadolenie o rozstępach bo dostałam próbki musteli i pharamceris na rozstepyi 2 kupony rabatowe 20% do rossmana, na kosmetyki nivea baby i próbke kremu nivea na odparzenia no więc normalnie aż mi głupio, że tak narzekałam
Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-09-28 o 12:47 |
|||||
|
|
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
Ja dalej w dwupaku dzień zaczynam od zrzędzenia przepraszam w nocy mnie coś brzuch bolał sama aż już zaczęłam mieć nadzieję ale nagle skurcze zrobiły się co minutę i przeszłoprędzej Ela urodzi niż ja ![]() dziewczyny kurujcie się ja też niedawno przeszłam przeziębienie i wiem co to oznacza
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-28 o 12:43 |
|
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
Dziś o 15 jest wydaje mi się że codziennie o tej samej porze.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

mi lekarz pow. ze jak nie moge "zmusic" sie do nabialu to chociaz kupic wapno i 1xdziennie wypic tabsa
Widocznie organizm wie, czego potrzebuje

Czym się jedne od drugich różnią?

jak mąż to zobaczył zrobił dziwną mine i sie pytał co to jest
Nie dużo, ale do tej pory nie miałam. No cóż... muszę iść jeść...
w nocy mnie coś brzuch bolał sama aż już zaczęłam mieć nadzieję ale nagle skurcze zrobiły się co minutę i przeszło