|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja mam pytanko. Od kiedy mozna zacząć używać tamponow? Ja chyba okres dostałam. Tak mi sie wydaje ze to okres bo jest sama krew bez sluzu, kompletnie inna niż przy poporodowych. Pisze "chyba" bo plamienie mi sie nie skończyło a pojawiła sie Wlasnie ta krew której Juz nie było. Ale zamotalam. Generalnie chodzi o to ze nienawidzę podpasek i wkładek i chce wrócić do tamponow a nie wiem czy Juz moge.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Najlepiej w tygodniu, bo w soboty wszystko przebrane, bo jest 50 % taniej ![]() Dzień dobry, U nas nocka całkiem, całkiem. Jedzonko o 23, 4, 6.30. Mały przysnął także biorę się za sprzątanie. Teściowa ostatnio przywiozła ciuszki męża z czasów jak był malutki jak Szymonek - niektóre całkiem niezłe, z metkami, ale z niektórych mieliśmy niezły ubaw - np. różowa czapka z wielkim pomponem na czubki głowy ![]()
![]() |
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Ja też odstawiłam espumisan i mała puszcza bączki które ją nie męczą i nie śmierdzą, więc też widzę poprawę ![]() Czasem warto coś odstawić. Jaki ona ma ten katar? Leje się z niej czy tylko harczy ? Moja harczała, dawałam wode morską i znowu harczała mimo że odciągnełam... olałam sprawę i teraz mniej harczy i nie odciągam. Śpi dobrze, je z apetytem nie raz aż się zachłyśnie. Ja właśnie nie wiem kiedy zmienić w ogóle smoczek na 1 czy 2, dałam jej z butelki ale pierun wie czy dobrze leciało ![]() A smoczki takie do ciumkania kiedy się zmienia ? ![]() Moja ma smerfa w wózku ![]() patrzy tylko czasem na taka pszczołe, ale żeby ją jakoś specjalnie uszczęśliwiała...nie bardzo.Woli ze mna pogaworzyć Natka powodzenia ![]() Agulaabar jak pierwsze spotkanie w szkole ?! Ja mam zonk, nie otwierają mojego kierunku ![]() ![]() KTO CHCE KUPIĆ TAKO JUMPER ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4415 | ||
Zadomowienie
|
Natka żeby szybko Ci poszło!
![]() Cytat:
O butelkach wstaw info do klubu - łatwiej zauważyć. Na ciemieniuchę dostałam od koleżanki preparat musteli : http ://www.mustela.pl/pl/main.html#/gamy-produktow/dermo-pediatrics/pielegnacja-ciemieniucha/preparat-ciemieniucha spacja po http U niej działał rewelacyjnie. Jesli chcesz, wycisnę Ci część i przyślę. No i czekam na info z nr konta ![]() Cytat:
![]() Kończymy jedzenie i na spacer ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-09-28 o 11:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
ja też podpinam się do tego pytania?
mój Maksio doi smoczka tylko do usypiania i nie wiem kiedy zmienić mu na nowy, mam ten silikonowy przezroczysty |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ciemieniuchy, wez pieluszke, koniec namocz w parafinie i delikatnie wmasuj w skore, po 15 minutach ta pieluszka oddzielajac wloski grzebykiem delikatnie wyczesuj. u mnie trwalo to 2 godziny ale mlody ma teraz spokoj. co do zabawki tiny love maja superanckie ja tylko na chwilke, rozlozylo mnie na amen ciagle mam temperature, oczy az bola. I jeszcze malego zarazilam, wlasnie jest z tatusiem u lekarza
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
to chyba nie tylko ja taka przeziębiona?
a tak w ogóle dzień dobry ![]()
#4419 |
Zakorzenienie
|
Kajool kuruj się i wracaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Rozeznanie
|
na opakowaniu smoczków avent było napisane zeby zmienic smoczek po miesiącu oraz jak zmatowieje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zadomowienie
|
Brumek u Ciebie brzydka pogoda? U mnie sloneczko, cudownie jest
![]() Patik roznie sie budzi, najgorzej jest nad ranem, gdy sie rozjasnia-wstaje co godzine, pociumka pare razy i znowu spi, a ja sie rozbudzam. W momencie, kiedy przysypiam Malwinka sie budzi i tak w kolko. Ie przejmuj sie, nadejda lepsze dni ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
A co jest dobre na jakieś infekcje,
bo mi się chyba coś przypałęsało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez wody ani rusz. Sara się nie zmieści w tako w zimie. ![]() W dodatku przednia opona chyba będzie do wymiany, bo najechałam na coś i się zadarła ta warstwa gumy pierwsza- wiesz o czym mówię? i teraz krótka droga do przebicia ![]() Cytat:
Nie podałam nr konta bo to groszowe sprawy, coś ponad 4 zł. Daj spokój, to nie majątek.Dla mnie przyjemność że Tobie się przyda a mi kątów nie zagraca. Więcej wydasz za polecenie przelewu niż to warte. W zamian możesz podesłać troszkę tej musteli ![]() Cytat:
Gdyby normalny infekcyjny katar to by przeszedł po tygodniu, a on jest i jest. Sara ma już 9 tygodni, może w aptece kropelki do noska jakieś są? Wracaj nam do zdrowia z Szymkiem. Wrzesień to pora chorowania niestety. Mnie też brało, ale zwalczyłam w zarodku, codziennie teraz łykam cerutin na wzmocnienie. 2 godziny...wow miałaś zabawę..I Szymon wytrzymał tyle czasu, cierpliwy był? Czekam na koleżankę. Sara nie śpi znowu w dzień nic a nic. Chyba muszę zmienić też zmoczek do ciumkania. Wcześniej nie raczyłam tym nawet pomyśleć, że się zużył. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-09-28 o 12:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Wtajemniczenie
|
Oj ja gapa: Brida ogromne gratulacje!
![]() A ja sie witam z miesiecznym Antosiem! To juz niemowlak pelna geba, ktory sie do nas usmiecha i pomalu zaczyna gurzyc. Boski jest! Telik dla Was tez gratki za skonczenie miesiaca!!! ![]() Aniu pewnie nastepny raz niepredko sie trafi, bo teraz maz jechal ubezpieczyc samochod, wiec sie zabralam z nim, mimo, ze wiedzialam o tym od kilku dni, to nic nie pisalam, bo nie bylismy pewni, czy dziewczyny pojda do przedszkola. Ale na szczescie poszly i moglam jechac z mezem. Antek wydoil butle na srodku Rynku pod pomnikiem i strzelil kupsko. ![]() Melduje, ze zdjecia z chrzcin w klubie. No nic... zaraz lece do przedszkola i na plac zabaw. Pierwszy raz od powrotu dziewczyn z nad morza zostaje z cala trojka sama. Ciekawe jak nam minie wieczor, kapanie i kolacja? Bo generalnie cala trojka ma niemal identyczne godziny kapania i chodzenia spac na noc (czyli 20) i kogo tu przesunac? |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Tak rzadko włączam kompa, że niewiem co u Was? Postaram się nadrobic. U Nas ok- karmię raz piersią, raz butlą-jutro idę Ja zważyc i zobaczymy ile przybrała przez tydzień. Mam mały dylemacik-czy któras z Was ma leżaczek z fisher price ten z wibracjami? Jak sie sprawuje i jak reaguje na niego dzidzia?Aha i ile kosztował? |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/fisher-price-lezac...821752793.html Dzień doberek. Ja czekam właśnie na wizytę kolejnej koleżanki. Dominik śpi. Nocka nawet ładna. Wstał o 2giej, potem o 5tej. Po 6tej zrobił sobie pobudkę, ale leżał spokojnie, więc mama dosypiała, po czym Mały koło 8mej też padł i dospał do 9.30 ![]() Co do smoczków to próbuję wprowadzić nowy, ale jest "niewyciumkany" i Domiś nim pluje ![]() A ja dostałam pierwszy okres i co?? Też nie mogę używać tamponów?? ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-09-28 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
beetka: DZIEKI, DZIĘKI, DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! URATOWAŁAŚ MNIE (OCZYWIŚCIE JAK MI MAŁEJ NIE WYSYPIE) własnei kupiłam to mleko i pije. pierwszy raz od dwóch miesiecy bez strachu że coś małej będzie! u mnie w biedronie jeszcze sporo im zostało, wiec chyba troche bede miala. jak nie to objade wszystkie biedronki w miescie!!!
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- jak to się mówi: lepiej mieć tasiemca niż żadnego życia wewnętrznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Zakorzenienie
|
u mnie w Biedro jest jeszcze pół palety tego mleka - widocznie im nie zeszło i dlatego nadal stoi i czeka na klientów - nawet miałam kupić z ciekawości bo w cenie normalnego mleka było ale w końcu nie kupiłam
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() całkiem fajne te butelki - i faktycznie podobne do Aventu
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
my tak samo, zostala nam z przodu na czole i na "baczach", bo na czubku glowy zeszla. jest mniejsza ale jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam problemu z tamponami bo ich nie cierpię ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
no nie powinno wysypać bo ono jest bezlaktozowe więc raczej bezpieczne. U mnie w mieście w jednej tylko widziałąm to mleko, ono w stałej ofercie nie jest - było z jakiejś gazetkowej oferty chyba i im nie zeszło i teraz reszte wyprzedają a że małe zainteresowanie jest to im nie schodzi.
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis od 11 do 14 bylam na spacerze w lesie. wzbogacilam sie o worek czarnego bzu i jarzebiny. mysle jeszcze skad głóg wytrzasnąc. jerzyn brak, wyzbierane. berberysu nie widzialam. a wszystko to bo sobie wymyslilam ze bede robic przetwory na zime http://stacjaczestochowa.info/potraw...oznej-jesieni/ mam jeszcze pigwe bo rosnie obok klesztoru u nasm tez tam dzis bylam
a teraz lecimy po artura... kupilam tego mleka 4l za 2,49 zl/l. i zastanawiam sie czy jeszcze nie dokupic ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-28 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Wtajemniczenie
|
Brumku, DaKaro dziekuje za Odp. Moze jeszcze sie powstrzymam, choć cieżko mi bedzie bo nie cierpię podpasek. Mam uczucie ze jestem cały czas brudna i tyłek sie odparza. Okres Moze to Juz byc bo od tygodnia jestem na minipigulce i laktacja prawie sie zastrzymala. Odciagam po trochu raz na 24 godziny.
Jaciee ja Juz bym używała tamponow na Twoim miejscu jak Jestes pewna ze to @. Ty dłużej po porodzie niż ja. U mnie w piątek bedzie 5 tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Monia, chcesz też tej Musteli na ciemnieniuchę? Mogę Ci podesłać. Powinno nam wystarczyć ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-09-28 o 14:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My też mamy ten leżaczek i spisuje się świetnie. Maja często w nim śpi nawet po 3 godziny jednym ciagiem ![]() ![]() ![]() No i tak jak wodaqua pisze - jakby jeszcze sam bujał to już w ogóle byłaby rewelacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
u nas w domu szpital
![]() katar zaatakował nas wszystkich oprócz męża, ale to kwestia czasu
![]() |
#4438 |
Wtajemniczenie
|
Nie uwierzycie co widziałam. Akcja jak z filmu normalnie. Wracalysmy z Wiki ze spaceru i zatrzymalysmy sie na przejściu dla pieszych czekając na zielone. Z daleka jechał mocno rozpędzony Nissan micra ale wychamowal przed przejściem. Za nim kobieta scenikiem. Ja zaczęłam przechodzić przez przejście a ta baba wyminela ta micre i stanęła obok. Zaczęła Cos wrzeszczec do gościa w tej mikrze a on nie zwracał na nią uwagi. W koncu światło sie zmieniło i on zaczął ruszać a ta baba wprost go staranowala. Wjechała w niego i zepchnela na bok. Pozniej w gaz i buta. Odjechala. Gość siedział w aucie z rozdziawiona buzia. Ja pewnie nie lepiej wygladalam. Obdarla mu cały bok i elementy zderzakow poodpadaly.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi w sprawie leżaczka.
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też się zastanawiam czy przy kolejnej @ mogę już używać tamponów-nienawidzę podpasek ![]() a to może kogoś zainteresuje : http://www.real.pl/gazetki-i-katalogi/ my po ponad 3 godzinnym spacerze , pogoda cuuuuuudna ![]() ![]() ![]() http://www.real.pl/uploads/tx_viprom...9_TEXTYLIA.pdf w tej jest jeszcze kombinezon dziecięcy za 39,95 Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-09-28 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.