|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - część V
Cytat:
Pisałaś wcześniej, że nie bardzo się tez czułaś, po prostu ciekawa jestem bo jeszcze nie widziałam tej sukienki na innej dziewczynie a wiadomo,że często staje się zupełnie inną suknią ![]() Kochasz greckie wybierz grecką! ) znalazłam taką w której się zakochałam i się sobie podobałam mimo, że np mąż wolał bym miała księżniczkę, mama aby suknia miała więcej zdobień a siostra również gustuje w takich muslinowych
|
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
a orientujecie się może (dotyczy warszawskich PM) czy są w Warszawie salony ślubne AGNES lub NABLA ??
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia... suknie Agnes mają któreś salony z Pragi (Tam koło wschodniego na Kijowskiej chyba są, ale głowy nie dam sobie za to uciąć
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie chce jeszcze tam pojechać i na Targową
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
Takaya -odpowiadając na pytanie zadane na blogu - ja zaglądam i z przyjemnością oglądam wszystkie piękne zdjęcia
![]() ![]() ![]() ![]() poproszę, jeśli można ,jakieś inspiracje z fioletowym Panem Młodym bo coś czuję, że będzie o wiele trudniej znaleźć jakiś i odpowiedni garnitur i fajne dodatki do niego niż np. biżuterie i resztę dla nas.
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
wiedziełam ze jezcze będziesz chciała pomierzyć coś
dobra decyzja, skoro nie jesteś na 100% na żadną zdecydowana to może Ci to pomóc Cytat:
tak wstępnie ustaliliśmy i TŻ się zgodził, pozostaje znaleźć odpowiedni odcień (zwłaszcza jeśli ja będę mieć fioletowe buty, żeby się nie gryzł) No i oczywiście fioletowy kwiat z mojego bukietu |
|
|
|
|
#4147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kamizelki to w ogóle nie widziałam....a zależy nam na niej żeby po zdjęciu marynarki TŻ choć trochę się wyróżniał, ale wszystko zależy od tego czy uda nam się wyszukać taka która będzie dobrze wyglądała bo większość jest beznadziejna...
|
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
i poprostu wyglądasz w greczynkach ślicznie!
Cytat:
nie wspomnę o krawacie ![]() ale kto szuka ten znajdzie bynajmniej nie ma co się poddawać !Najlepszym przykładem są buty Takayi |
|
|
|
|
#4149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dusia a ty będziesz miała jakąś fioletową szarfę w sukni? Bo jak decydujesz się tylko na bukiet, buty i kwiat we włosach to stojąc czy jak będziesz siedziała będzie widać tylko ten kwiat we włosach a twój (juz wtedy) mąż będzie 'świecił' fioletowa kamizelką... Cytat:
Edytowane przez takaya Czas edycji: 2011-09-23 o 10:55 |
||
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) więc krawat musi wystarczyć, ale myślę ze krawat jest nawet prostszy do znalezienia niż kamizelka ![]() Cytat:
bo ja mam śmietankową biel, czyli tez nie śnieżną i faktycznie trzeba będzie uważać żeby suknia nie wyglądała szaro przy koszuli... trudne to będzie
|
||
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukni nie mam jeszcze, ale już wiem, że w czystej bieli źle wyglądam...Co do kamizelek - mój TŻet się tak oburzył na słowo "kamizelka", że miałam ubaw po pachy Mi nie zależało, aleeee potem dokopałam się do "trendów" ślubnej mody męskiej i okazało się, że kamizelki są już passe. Nie chcę tu nikogo urazić, bo o gustach się nie dyskutuje Jedyne, które ewentualnie dla mnie wchodziłyby w grę to te zupełnie gładkie. Zdobione bardzo mi się nie podobają, niezależnie od tego co mówi moda. Ja idę w różowy, ale TŻeta zmuszać do kolorowych do datków nie będę. Ważne, żeby czuł się dobrze w tym co ubierze Krawat będzie czarny, pod kolor garnituru, żeby go wyszczuplał Co do butonierki się zastanawiam, czy w ogóle... Wiecie w ogóle po co przypina się butonierkę? Ma to jakieś źródło w tradycji? Moim zdaniem zapraszając ludzi, którzy nas znają wszyscy wiedzą jak wygląda Pan Młody
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
moja suknia miała odcień śmietankowej bieli... a jak sie okazało i odcieni śmietankowych bieli jest mnóstwo!
my jeździliśmy z kawałkiem muslinu z mojej kiecki i dopasowywaliśmy do koszuli.ale ja to szczególara jestem, więc nie ma co się sugerować tego typu moimi maniactwami ![]() ale mój TŻ był wyrozumiały i szukał razem ze mną, bo wiedział mi zależy. Jak znaleźlismy, to cena nas powaliła... ale cóż, koszula była idealna... wiec została zakupiona. moja rada: zacznijcie szukac koszuli jak najszybciej, bo potem czas szybko leci i ciśnienie jest coraz większe ps. my zakupilismy koszule w maju (o ile dobrze pamiętam ) takze tak rychło w czassssss ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- wg mnie butonierka to taki akcent nawiązujący do bukietu panny młodej... mój TŻ miał. Bardzo łądnie to wyglądało. butonierki , takie jak miał TŻ ale mniejsze, wpięliśmy także naszym tatom i świadkowi a i mój tatko poczuł się wyróżniony przez to, i było mu miło. taka mała rzecz, a jednak cieszy..i oko i serducho. |
|
|
|
#4153 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=takaya;29578171]A nie będzie tego fioletu za dużo u niego?
Dusia a ty będziesz miała jakąś fioletową szarfę w sukni? Bo jak decydujesz się tylko na bukiet, buty i kwiat we włosach to stojąc czy jak będziesz siedziała będzie widać tylko ten kwiat we włosach a twój (juz wtedy) mąż będzie 'świecił' fioletowa kamizelką...QUOTE] kamizelka to póki co tylko pomysł. Jeśli będzie zbyt fioletowo to bez żalu z niej zrezygnujemy i zostanie tylko krawat. I chyba masz rację, że w sumie potem tylko on będzie fioletowy bo ja nawet butów nie będę miała kolorowych... dzięki za rady no a skoro kamizelki są ja "ba" to nie ma w ogóle o czym mówić:P
Edytowane przez Duusiia Czas edycji: 2011-09-23 o 12:13 |
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślę ze go przekonam o looku "bez" kamizelki ![]() Butonierki mi się podobają,m nadają zupełnie innego, uroczystego charakteru ślubnemu strojowi więc nie zastanawiam się zupełnie nad tradycją, po prostu będzie na pewno |
|
|
|
|
#4155 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
?Co do kamizelek to jakoś staroświecko nam się kojarzą i TZ kamizelki nie chce. Choć jego mamusia ciągle o nią walczy
|
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamusia i jej wizje
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
a ja Wam powiem, ze nie myslalam o kamizelce, ale tydzien temu kupilismy garnitur dla Tz i wlasnie jemu wpadla w oko kamizelka
stwierdzil, ze mu sie podoba i dzieki temu bedzie sie wyroznial jakos wsrod mezczyzn na weselu no i najwazniejsze, ze jemu sie bedzie podobalo i bedzie sie w tym dobrze czul wiec kwestie jego ubioru zostawilam jemu
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na całe szczęście Mój TŻ nie chciał kamizelki, i nie miał bo i mi się nie podobały
|
|
|
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miał taki bardziej "ślubny" krawat tylko ![]() Cytat:
ale ja nie wpinałam - mama się tym zajęła mamusia męża nie wtrącała się do jego ubioru - garnitur i buty wybraliśmy razem a koszulę i krawat kupił sam
|
||
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sobote zrobiłyśmy z mamą spontaniczny nalot na mały salon sukni ślubnych i znalazłam coś, co mi się nareszcie podoba i nie kosztuje 5 tyś Suknia nadal przekracza założony budżet, bo kosztuje 2700zł, ale jest to już opcja godna uwagi, jeśli nie znajdę nic innego, bo znam model i zawsze mogę zamówić Jest wykonana z tafty, ma ramiączka i ozdoby przy dekolcie z kronki, a dół jest zawinięty, taka ala bombeczka. Guziczki pięknie się przezentują, na zdjęciu tego nie widać, ale do każdego doszyty jest kryształek.
|
|
|
#4161 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
To już druga z takim kształtem góry, w której zdecydowanie najlepiej wyglądam. Ma wszyte fiszbiny na biuście, więc można bez biustonosza nawet. Fajnie, lekko podnosi piersi, w tali miliony fiszbinów (fiszbin?!) więc pięknie modeluje, a nawet pupę delikatnie podkreśla dzięki temu, że te marszczenia ma na bok
|
|
#4163 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
A jednocześnie wygląda na całkiem lekką i zwiewną A takie dekolty w karo lub serduszko bardzo fajnie uwydatniają i "modelują" biust |
|
|
|
|
#4164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba skoro TŻ nie chce to się nie da mamusi, no nie? Cytat:
mierzyłam bardzo podobną ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4166 | |||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Cytat:
) ładnie wyglądają w karo czy serduszkach, bo przynajmniej ten biust jest Jakby właśnie taki ściśnięty i uwydatniony Moja suknia takiego dekoltu nie ma, ale za to jest aplikacja, która przyciąga wzrok i jakoś ten mały biust maskuje. Większe biusty lepiej wyglądają w prostych dekoltach, ale widziałam Ciebie Madziu w serduszku i Tobie pasuje, choć zakładam, że gdybyś przymierzyła inny fason i dekolt byłoby Ci równie dobrze a może i nawet lepiej ![]() Cytat:
No i jest raczej samodecyzyjny i ma dobry gust więc liczę na niego
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-09-26 o 19:44 |
|||
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
W serduszku każdy biust wygląda dobrze
Duże biusty najgorzej wyglądają w prostych dekoltach, jeszcze jak są one wysokie to biust wyglądał jak wielki walec
|
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle od samego początku mi sie takie najbardziej podobały, nawet w katalogach
|
||
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki wczoraj wstawiałam swoje zdjęcia w sukni
to wam też pokażę :P nie przejmujcie się moją miną :P już zmęczona byłam po całym dniu :Phttps://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4232
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

) znalazłam taką w której się zakochałam i się sobie podobałam mimo, że np mąż wolał bym miała księżniczkę, mama aby suknia miała więcej zdobień a siostra również gustuje w takich muslinowych

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

19.05.2012 

bo ja mam śmietankową biel, czyli tez nie śnieżną i faktycznie trzeba będzie uważać żeby suknia nie wyglądała szaro przy koszuli... trudne to będzie
Sukni nie mam jeszcze, ale już wiem, że w czystej bieli źle wyglądam...

?