|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Ja tylko na chwilę, bom zajęta na maksa
![]() Musicie dowiedzieć się jednak, jako pierwsze Mamy drugiego zęba (druga dolna jedynka ).Będę potem |
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Anulka dzięki za odpowiedz
Tak wypytuje, bo ostatnio TŻ pytał nasza pediatre na temat latania samolotem i dziecka to powiedziała, że przy startowaniu i lądowaniu trzeba dzidzi podać coś do picia - cyc albo butla - żeby się ciśnienie wyrównało.. dlatego tak podpytuje.. No, ale cyca to nie ma mozliwości przeciez dać jak zawsze przy startownaiu czy lądowaniu trzeba być w pasy zapiętym, więc ona coś nie hallo chyba jest ![]() ..bo podejrzewam, że nie pozwoliliby tzrymac dziecko na rękach tak po prostu, co ne? I normalnie Zosia w foteliku samochodowym była posadzona w samolocie na siedzeniu, zapiętam pasami i okej?? |
|
|
|
#3693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
andziot Dorasta Zosienka
![]() enchan super, ze udalo sie autko sprzedac ![]() anula ![]() Niedawno do albumu Naduske wrzucalam. Bede sie starala co jakis czas wrzucic nowa fote, skoro chcesz ogladac ![]() trzymam za prace. Moze sie uda i zostaniesz wspolniczka mimbi Lolus dziekuje za odpowiedz w sprawie tygryska ![]() ![]() A ja bylam z Nadia na dwugodzinnym spacerze. Sama, wozkiem i byl to jednej z najwspanialszych spacerow usnela bawiac sie
|
|
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
mimbi Gratuluje
![]() Anula powodzenia z pracą , żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli ![]() Lolka na temat przesypiania nocy to wiem tyle ile jest w książkach "Język niemowląt " i "Każde dziecko moze nauczyć się spać " Te dopełnianie i częste karmienie chyba coś daje bo michaś zawsze budził się o 1 a teraz dopiero o 5 wstał na jedzenie. Anulinka
|
#3696 | |
|
Zadomowienie
|
Gusia za udany spacer
![]() Anulinka koljeny ząbek.. wow! Cytat:
![]() a UU czy MM?chyba, że pisałaś wcześniej a ja przegapiłam
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pasy nie przeszkadzaja... |
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka
za drugiego zabka Lolka dziekuje Jestem taka happy, ze udalo sie bez placzu
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!!Nie miałam pojęcia, że to tak wygląda z niemowlaczkami.. byłam pewna, że w fotelikach się trzyma! Tak mi się wydawało, ze widziałam dzieci jaka sama wcześniej latałam.. ale nie przyglądałam się szczególnie i teraz widac moje braki.. A nie wiesz, czy każde linie lotnicze tak mają? "dopina pasem do swojego pasa"? eee.. czyli ze jakieś podwójne pasy? a to jakieś szczególne miejsce jest dla matki z dzieckiem? |
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to glupie ze dziecko musi siedziec na kolanach, ale podobno w niektorych liniach jesli samolot nie jest pelny mozna poprosic na lotnisku i pozwalaja wziac fotelik(ale rzadko...) najgorsze jednak jest to, ze dziecko nie ma swojego bagazu nawet podrecznego!!! a potrzebuje najwiecej rzeczy.... ale Lolus nie jest zle, my bylismy po weselu mega zmeczeni a dalismy rade, poza tym lecielismy w nocy a to akurat chyba bylo dobre bo mala po prostu jak juz pisalam spala... i mialam dopisac, dostajesz ten pas od stewarda, mozesz siedziec gdzie chcesz, ale polecam od okna bo mozesz sobie oprzec ramie ze spiacym maluchem o okno
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi gratulacje
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez myslalam podobnie jak Lolcia ze dziecko leci w foteliku.
Ale sie zdziwilam
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, a czy można zagęścić kaszką/kleikiem obiadek? Skoro jeden słoik młodemu nie wystarcza, to może z kleikiem zmieszać?
A w ogóle znalazłam kaszę ryżową, nie owocową, którą się robi na mm
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Gusia - gratulacje!!! Mój jakoś woli sobie popłakać niż się śmiać
![]() Mimbi - super, że jesteś pracownicą uniwerka ![]() Anulinka - gratuluję zębów Pepe Hmm... czyli jednak miałam rację, nie ma mnie = więcej postów. To teraz jestem, możecie zwolnić tempo
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus, jako że lecąć do Tajlandii byłam już w ciąży to jednak przyglądałam się niemowlakom lecącym a nalatałam się duuuużo bo w sumie w jedną stronę 4 starty i 4 lądowania
Wyobraź sobie, że nawet na tak dalekich trasach jak Londyn-Emiraty i Emiraty-Bangkok było mnóstwo maluszków. Wszystkie dokładnie tak jak Anulka pisze pozapinane ewentualnie gdy byliśmy na 11km to po prostu u mamusi na kolankach. A lecielismy liniami narodowymi Emiratów Arabskich Etihad AirwaysMimbasku, gratulejszym !!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() dzis mam waagary, na rehabilitacje nie ide, małż musiał zostac dłuzej w pracy
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
O tak!! Zupelnie sie nie spodziewalam. Maz tez slyszal i teraz przezywa
blueberry_11 dziekuje
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-28 o 18:31 |
|
|
|
#3709 |
|
Moderatoreska
|
Mimbi gratuluję
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
ewesko Coz za avatar
Jak Bartus? |
|
|
|
#3711 |
|
Moderatoreska
|
Jeszcze go boli troszkę to uszko, juz nie płacze jak sie dotyka i nawet kładzie sie już na ta stronę.
Zobaczymy jak mu nie przejdzie na dniach to mam się ponownie zgłosić do laryngologa. Co do avataru to mój dzisiejszy mak na blogu foty lub na mm ![]() Dziekuję
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytałam,że zostałam wywołana do tablicy żeby odpowiedzieć na temat rozpoznawania ADHD u dzieci Napiszę później,bo teraz nie mam czasu. Która podejrzewa dziecko o ADHD?;> Na tym etapie to jeszcze nie tak łatwo stwierdzić, objawy nie są jednoznaczne.
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Raczkowanie
|
Ja pytałam, ale nie wiem czy podejrzewam, wolę wiedzieć na zapas
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
Anulka dziekuje
wszystko juz dla mnie jasne TŻ wraca do domu, od progu krzyczę do niego wielką nowinę ..czy wie, ze dzieci w samolocie latają u mamy na kolanach, a nie w fotelikach.. a ten patrzy na mnie zdziwiony i pyta : "A to nie wiedziałaś?" ![]() Czyli wszyscy wiedzili.. tylko nie ja i Gusia Ddaaiissyy ja właśnie teraz to już nie wiem skąd mi się ubzdurały do głowy te foteliki w samolotach.. no, ale gdzies ten obraz mam w głowie, więc musiałam widzieć ![]() Wcześniej pytałaś o książeczki, chodziło o takie do czytania dziecku przez rodzica, a ja ci zaczęłam nawijać o takich z obrazkami do oglądania Gusiagatko ale dzień udany u was! Wzorowy spacer w wózeczku, smiechy na głos ![]() A ja nie pochwaliłam się jeszcze wam, że i u nas wczoraj mega sukces był.. Przed kąpielą, będąc na przwijaku mój Antonek złapał się pierwsz raz obiema rączkami za nózki !!! Za jedną nóżkę już wcześniej się łapał i tak kombinował z dwiem od jakiegoś czasu i wczoraj się udało !! |
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka Tak! Wspanialy dzien, moze ma to zwiazek z tym, ze Naduska skonczyla dzis 12 tygodni
![]() dla Antonka za nowa umiejetnosc |
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus ja własnie chciałam taką obrazkową książeczke !!! I pokazałam własnie mężowi a on mi mówi, że chce normalną z literkami bo ma plan czytać.............. uważam, że poki co to właśnie obrazkowe byłyby ok ..
Gusiu , brawo !!!!!!!!!!!!!!!!!!! a wiesz, ze Gabusia najmocniej na głos to śmieje sie jak ją tatuś łaskota/całuje.. Ja mogę całować aż do utraty tchu i nie zaśmieje się... tylko do niego
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka ja też nie wiedziałam
Ale ja nie latam samolotami, bo się boję (mam lęk wysokości; leciałam 4 razy łącznie Eda śpi. O 21 planuję karmienie na śpiocha, no chyba, że się obudzi ![]() No i siadam do notatek. Ależ moje życie w ostatnich dniach jest monotonne
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
Co do ADHD u niemowląt, to niby można już na tym etapie zauważyć pewne symptomy, takie jak trudności z zasypianiem, przerywany, niespokojny sen, łatwe wybudzanie się (ale jest to o tyle specyficzna cecha wielu niemowląt,że trudno mówić o jakiejś determinancie). Zauważyć można również zwiększoną gestykulację rękoma,nogami, pobudzenie wraz z przyspieszonym oddechem. Dziecko nie umie się też przeważnie skupić na zabawce, nie umie się bawić. Podobno niemowlaki z adhd częstocierpią na kolki i mało śpią i ogólnie ciężko ustalić z nimi rytm np. jedzenia, bo nie chcą tego robić w wyznaczonych porach (moja Hancia często tak ma,ale nie podejrzewam Jej jeszcze o adhd
)Trzeba podkreślić,że wiele niemowląt zachowuje się często w sposób sugerujący adhd, bo rozwijając się wykazują dużą ruchliwość i zmiany emocji, co spowodowane jest zainteresowaniem światem i jest to jak najbardziej prawidłowy odruch. Ciężko zdiagnozować ADHD i może to zrobić tylko specjalista, bo wiele schorzeń objawia się podobnie. Pewnie nie powiedziałam Wam nic nowego ,co mogłybyście przeczytać w książkach,ale nie zajmowałam się nigdy dziećmi z ADHD. Mam koleżankę która pracuje jako psycholog dziecięcy w przedszkolu, to mogę ewentualnie z nią się skonsultować, jednak nasze dzieci są takie malutkie że nie przesadzałabym na razie. ADHD przeważnie diagnozuje się na etapie przedszkolnym. |
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Spice - czyli mamy jeszcze czas
Lolka - gratulacje dla Maluszka ![]() Daisy - ja czytam mojemu dziecku, uważam, że on co prawda ma w nosie co ja czytam, ale ważne, ze słyszy mój głos i rytm wiersza. Ktoś mi nawet mówił, że mogę mu czytać instrukcję obsługi robota kuchennego to i tak będzie dobrze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

(druga dolna jedynka ).

trzymam za prace. Moze sie uda i zostaniesz wspolniczka 

wszystko juz dla mnie jasne