|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
jedyna rada to naprawdę sporo smarować - grubo, ale oczywiście emulsją/balsamem dozwolonym w ciąży. Z tego co pamiętam unikać kwasów, kofeiny w składzie ja smaruję codziennie po wieczornej kąpieli - na razie skóra mnie nie swędzi, nie ma też rozstępów. po poprzedniej ciąży miałam tylko pojedyncze drobne na przodzie ud - zaniedbałam pod koniec w smarowaniu tę okolicę, bo kończył mi się Elancyl i chciałam, by starczyło na brzuch, jakoś nie spodziewałam się, że tam wyskoczą. |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
właśnie sobie dzisiaj go kupiłam nawet jadalny co do skóry ja tak mam ale mi to sie mały wypina chyba dupką bo taką kulke mam pod rękąi to tak nad pępkiem troszke......
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Bahamadia już dopisałam
![]() gratuluję udanych wizyt ![]() Wiem że wam zrzędzę dzisiaj przepraszam ale jestem naprawdę w dołku jeszcze mama mnie próbuje odchudzić bo twierdzi że za dużo jem jeszcze tż jej przyklaskuje |
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bałam się, że nie zdążę :P A familią się nie przejmuj, nie ładnie z ich strony, ale to logiczne, że masz apetyt i chce Ci się jeść. Lepiej tak, niż byś nic nie jadła. Już koncówka więc nie słuchaj ich opinii ![]() Ja np mam różnie, raz bym jadła jak szalona, a raz muszę w siebie wtykać podstawe posiłki bo mogłabym nie jeść... P.S. I nie opowiadaj głupot, że zrzędzisz. Jak Ci się lepiej zrobi na serduszku pisz śmiało, zawsze to pomaga
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-09-28 o 19:35 |
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, nie przejmuj się, schudniesz po ciąży, bo nie będziesz mieć kiedy jeść i wtedy zaczną gadać, że nic nie jesz
I nas pocieszać i dodawać nam otuchy
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja specjalnie ze wzgldu na ciebie wlazlam na net... Bo po calym dniu pracy to mi sie raczej nic nie chce. Powiedz mamie i tztowi ze nie jestes gruba tylko ciezarna i ten stan niedlugo juz potrwa... Mysle ze twoj organizm gromadzi energie na porod polog i karmienie i stad glodna jestes
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny na was zawsze mogę liczyć i się wyżalić dzięki że jesteście i mnie wspieracie i słuchacie moich żalów
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I wcale nie zrzędzisz bo gdzieś wygadać się trzeba-a gdzie indziej niż na forum .3maj się cieplutko
|
|
#2739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana kompletnie sie nie przejmuj i nie stresuj... to normalne wszystko jest!!!! Jesteś piękną kobieta w ciąży , która zaraz urodzi cudowną dziewczynkę, zdrowiutką, kochaną, wytęsknioną i oczekiwaną przez najbliższych a nawet tych "obcych" no! glowa do góry (Twoja), małej w dół i przemy ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
ja mam "wybrzuszenie" pod prawym żebrem... i tak myśle- dupka czy główka ??? ale ogólnie se macam i jest gitara
|
||
|
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
Niektóre z Was już pewnie się kładą spać, a ja właśnie wstałam, bo chciałam przespać kawałek dnia, skoro się tak źle czuję, ale obudziłam się z gorączką 38.2, więc na wiele ten mój sen się nie zdał.
Dalej mam takie nachodzące i odchodzące bóle nadbrzusza, tak w okolicach żołądka i jak nachodzą to chce mi się ![]() A mąż po pracy jak wpadł na budowę z naszymi ojcami, to go do teraz nie ma... Oj powiem Wam, że do tej pory czułam się idealnie w tej ciaży, ani jednej zgaguni nie miałam, nie wymiotowałam, to mnie teraz chyba grypówka dopadła... Dość jojczenia Princeska gratulacje udanej wizyty! Roxanka pięknie rośnie!
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!!
Aaaale się dzisiaj wymęczyłam. Na szczęście załatwiłam wszystko w szkole i ulgę budowalną oraz parę innych spraw w Urzędzie Skarbowym. Przyszedł kombinezonik, czapa rajtuzki i spodnie zimowe z cocodrillo ![]() Wszystkie rzeczy są cudowne Kupowałam w sklepie internetowym Coccodrillo i okazało się że kombinezon kosztował 188 zł ( taka jest cena na metce) - ja zapłaciłam 56 zł, spodnie zimowe 99zł - ja zapłaciłam 19 zl, czapka z chusteczką pod szyję 59 zł - ja zapłaciłam 21, i rajtuzki 22 zł a ja zapłaciłam 15 zł . Szczena mi opadła, ale bardzo pozytywnie ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Dodam , ze niestety ale z dnia na dzień ciąża mi coraz mniej sprzyja...:/ zaczynam nie przesypiać nocy, budzę się , a potem nie moge zasnąć, bardzo często mi nie dobrze , na zmianę biegunka i zaparcia, no i mam straszne hemoroidy
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
http://www.miralex.pl/pl/lekarz/nasz...dbytnicze.html
|
||
|
|
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to rzeczywiscie extra promocja !!!!! ![]() łącze się w bólu co do przebudzania w nocy.. od 3ch dni godziną zero jest 4 rano :/ i potem do 5 duuuupa .... zobaczymy co dalej ... moze jakso dzis sie uda ... |
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Podasz linka do sklepu
|
|
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
juz kiedys pokazywałam te ciuszki , ale juz Wam przesyłam, dla dziewczynek są tez kombinezoniki (niektóre są w podobnej cenie) mnie się wydaje ze to po prostu kolekcja z zeszłego roku i dlatego takie obniżki:
http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...OMBINEZON.html http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...KA/CZAPKA.html
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Princesssko swietnie, ze mala tak ladnie rosnie
ale chyba nie wybierasz sie tak szybko na porodowke? ![]() widze, ze dzisiaj dzien marudzenia, wiec sie przylacze, a co? tez nie moge spac po nocach przez bol w biodrach i kosci cipnej, masakra jakas, nie wiadomo jak sie ulozyca tak w ogole to juz nie moge sie doczekac, az bede mogla zjesc rybke wedzona masakra jakas, od poczatku ciazy mam na nia chec![]() a jak sie karmi to mozna taka rybke? Nie jest za tlusta czy cos?? |
|
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
muffinka, a to nie możesz rybki wędzonej?
dosyłam jeszcze real foto tego co wyżej..
|
|
#2748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wędzone ryby jem w ciąży normalnie
|
|
|
|
|
#2749 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do skory to mam identycznie, jak cos zjem, nawet malą porcję, to czuję jak pęcznieje i mam wrażenie, że zaraz sie na brzuchu rozejdę ![]() Cytat:
Po drugie nie jestes jeszcze bardzo upierdliwa Cytat:
Mi ciąża tez coraz mniej służy, coraz cięższa sie czuję i tez budzę sie w nocy, na dodatek to przeziębienie.... no i do pracy chodzę. Całe szczęście jeszcze nie mam gorączki.... |
|||
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekają więc grzecznie w szufladziemają niezłe promocje tam! w Factory Outlet jakoś jak tam byłam, to nie było tak super cenowo, zresztą wygodniej jest kupić w necie, chyba od 150zl mają darmową dostawę, no i wiadomo, co jest "na stanie" - do sklepu jedziesz trochę w ciemno ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- co do infekcji, to my całą rodzinka zaliczyliśmy maraton ok 1,5tyg temu, mam nadzieję, że prędko kolejnej nie złapiemy |
|
|
|
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
A! No i Wam się pochwalę
Umówiłam się na ogladanie wózków z TZ dzis w Pati i Maks i ewentualne zamówienie jakiegoś i..... wróciliśmy do domu z wózkiem ![]() Wybralismy taki (z takim fotelikiem), tylko w kolorze Red Sea, który na żywo jest kolorem bordo: http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E Wchodzę do PiM i widzę TZ, siedzi i czyta internet w swoim telefonie, zamiast oglądać wózki ![]() Pokazałm mu moje typy: Mutsy transporter, Jedo Fyn 4 i jeszcze tako - chociaz do niego to przekonana nie byłam. TZ oczywiscie, ze ja mam zdecydować, on tylko zapłaci.... Pobawilismy sie wózkami i ta zabawa mu sie spodobała, zaczął je składać, rozkładać, przymierzać i powiedzial, że Mutsy, ale potem gdzies polazl i powiedział że jednak ten!!! Przyszedł nam z pomoca pan pracujący w sklepie, dzieki Bogu mówił po ang. to TZ mógł sie sam o wszystko wypytać. I pan powiedział, że te Navigation to nic innego jak X-lander (chyba nawet ten sam producent) czy Mutsy, tylko tańszy. ogólnie go chwalil i powiedział, że jakby musiał to sam by go kupił, bo jakoscia i wykonaniem od Mutsy sie nie różni a cena owszem. My zapłaciliśmy 1700 z groszami. TZ wybrał kolor, chciał Black Sea, ale okazało się, że trzeba bedzie czekac na gondolę w tym kolorze, a jak zapytaliśmy o Re sea (TZ tez sie ta wersja podobala) to okazało się, że jest na stanie i dostaliśmy go zaraz z dostawa do samochodu Z tych wszystkich, które ogladalismy, Navigation jest najlżejszy i najmniejszy po złożeniu. Godola jest w miare duża (79), ładnie zamortyzowany, Buda dobrze chroni, spacerówka wygląda ładnie, i fotelik tez OK. Podobno ten sam producent wczesniej pod inną nazwa robil jakieś inne, tańsze wózki i bardzo się sprawdzały, mieli na nie mało reklamacji, nie pamietam teraz nazwy, ale model nazywał się chyba EMU. teraz postanowili podnieść jakość i zrobili Navigation, podobno używają do ich produkcji materiałó bardzo dobrej jakości.jutro go złożymy i Wam wkleję fotki
|
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
po obliczeniu cen z metek wyszło na to ze wydałam 118 zł za rzeczy o wartości ponad 300 zł
więc okazja fajna, darmowa wysyłka od 100 zł
|
|
#2753 |
|
Rozeznanie
|
Aniu, zanim urodzisz, dopisz mi prosze navigation cadet do listy
![]() THX! |
|
|
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sozaa śliczny ten wózek!
|
|
|
#2756 |
|
Rozeznanie
|
dzieki!!! I jest lżejszy i bardziej miękki od Mutsy!!! Stwierdzam, że TZ, jak to grafik komuterowy i wileki fan designu, dużą wage przywiazuje do wyglądu. jedo mu się nie podbał, bi niby jak czolg (choć amortyzacje ma swietną), ale Mutsy i ten navigation mu sie podbały. AAaa, i jeszcze dla tych co rozważaja Jedo, strasznie sie wypina gondolę i spacerówke ze stalaża. jednak w Mutsy i navigation idzie to o wiele łatwiej i przyjemniej! |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko
Faktycznie okazja nieprzeciętna, gratulacje ![]() Wszystko super. Ale faktycznie można się przejechać do Factory, może tam uda się skorzystać też z takiej okazji
|
|
|
|
#2758 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jestem. W totka nie wygralam
- caly dzien mialam awarie instalacji i nie mielismy teleofnu, netu, domofonu i swiatla na korytarzu.Ja dzien zaczelam placzem- puscily mi nerwy na Tz i zamiast sie z nim klocic to poszlam sie poryczec i mi ulzylo. Pozniej klopot z Filipkiem, bo znow ta niedobra kupa nie chciala wyjsc. Ale pomogl czopek ( ktory niechetnie mu podalam). Odrazu wylazlo wszystko- nie wiem gdzie on tyle tego pomiescil,ale biedny cierpial juz w nocy, bo sie przebudzal i ze strachu , ze boli nie mogl kupki zrobic. A pozniej pojechalam z tesciowa na dzialke najesc sie malin ![]() ![]() Sasiad znow impreze szykuje- wypas. Mam nadzieje, ze Tż zrobi z nimi dzis porzadek- raz a dobrze! Trzech facetow w srednim wieku przechodzi chyba jakis kryzys i sie spotykaja na bibie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do skory to tak mam przez wiekszosc dnia, a najgorzej jak mi sie napina macica to juz wogole wrazenie, jakby mi mialy pojsc po bokach szwy ![]() Ok. maly chyba zasnal a ja ide na tv- musze zobaczyc co tam w wielkim swiecie sie dzis wydarzylo.
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Sozaa sliczny wozeczek
a kolor taki jak na tym glownym zdjeciu?w wedzonych rybach moga byc pasozyty, tak jak w surowym miesie, ginek nie polecal mi takich rybek w ciazy, a one mi taaak pachna...
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
biedny Twój synek
mój miał zaparcia tylko w początkowej fazie wprowadzania dodatkowych pozamlecznych pokarmów zwykle robi parę kup dziennie, dziś się umordowałam chyba z 4, jedna aż przeciekła na bodziak, chociaż nie biegunkowa - dużo je owoców, gruszki, jabłka, wczoraj maliny i tak to się kończy...... może swojemu też więcej owoców dawaj, jeśli lubi? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

))
co do skóry ja tak mam ale mi to sie mały wypina chyba dupką bo taką kulke mam pod rękąi to tak nad pępkiem troszke......

jeszcze mama mnie próbuje odchudzić bo twierdzi że za dużo jem jeszcze tż jej przyklaskuje

masakra jakas, od poczatku ciazy mam na nia chec