Aparaty ortodontyczne cz. XI - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 09:30   #3091
rumpleteazer
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI

Hej Dziewczyny!

Dawno mnie tu nie było. Staram się śledzić wątek na bieżąco, ale nie zawsze nadążam Jestem bardzo podniecona, bo za niecały miesiąc pozbędę się Haasa

Posłuchajcie, chcę sobie kupić specjalne końcówki ortodontyczne do szczoteczki elektrycznej Oral B, które będą mi pomagały w pielęgnacji odrutowanych zębów, ale poczytałam tu i tam i już mam mętlik w głowie. Nie wiem, które z tych końcówek są fajne i przydatne a które są tylko >bajerem<. Może macie jakieś doświadczenia?

Mam na myśli te końcówki:

Oral -B Orto, czy rzeczywiście jej działanie różni się od działania zwykłej końcówki?

Końcówka Interspace, która czyści głęboko przestrzenie między zębami jak i również przestrzenie między zębami a aparatami ortodontycznymi - ta wydaje się fajna, taka mała wiązka włosków, które wszędzie się wepchną

Końcówka Tongue Freshener, kóra czyści język, aby odświeżyć oddech - czy w wersji elektrycznej taka szczoteczka nie podrażnia języka?

Końcówka Interdental Tip, która czyści głęboko przestrzenie między zębami jak również koronki oraz implanty - taki >gumowy patyczek< ściera to to osad? wypycha śmieci?

Gdyby użytkowniczki tych końcówek mogły się wypowiedzieć to byłabym wdzięczna. Chcę zrobić zakupy internetowe, więc kupowanie po jednej końcówce nie bardzo się opłaca, ale kupienie kilku niepotrzebnych rzeczy tym bardziej

A może ktoś wie, gdzie można zaopatrzyć się w Warszawie w takie końcówki w sklepie stacjonarnym?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oralcare.jpg (15,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oralb orto.jpg (33,3 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-09-27, 10:08   #3092
@na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oska99 Pokaż wiadomość
madzieeek, nie, w ortovenie, ale z tego co słyszałam, to dr Kalina ma jakiś udział w ortomanii więc całkiem możliwe, że będzie to Twój orto
muszę się wyżalić noszę wyciągi pół dnia i już mam ich dość okropnie bolą mnie kły, a nie daj Boże uderzę kłami o inne zęby to umieram z bólu.. mam pytanie do noszących wyciągi lub tych już po... czy ból zawsze będzie taki sam czy tylko przez pierwsze dni noszenia wyciągów?
ja jak nosze wyciagi i za kazdym razem w trakcie i po sciagnieciu boli tak samo

*Ćwiczę*

@na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 12:20   #3093
oska99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Mój był zawsze taki sam niestety.
Cytat:
ja jak nosze wyciagi i za kazdym razem w trakcie i po sciagnieciu boli tak samo
no to nastawiam się na najgorsze, w nocy kilka razy budziłam się z bólu, ale na szczęście szybko zasypiałam
10.2019 Macierzyństwo - dr Mirocki lub Przybycień ?

oska99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 12:28   #3094
ondatrazibethicus
znaczy piżmak

Ja też będę nosić wyciągi także nastawiam się na ból. Trzymajcie się

b.
ondatrazibethicus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 16:23   #3095
201607111632
Konto usunięte

Mnie wkurza to, że po wyrwaniu czwórki mam dziurę i zęby będą się przesuwać jeden po drugim ? nie mogę się uśmiechać, bo wygląda to beznadziejnie Dzisiaj wizyta, kolejne 2 dni bólu szczęki ;/
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 16:42   #3096
mrauu_
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu śledzę Wasz wątek, choć dopiero przymierzam się do założenia drutów na moje zęby. Znalazłam tu na prawdę wiele odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Ale mam jedno, na które nie znalazłam odp.
Słuchajcie, czy żeby założyć aparat trzeba mieć idealnie wyleczone zęby?
Chodzi mi o takie malutkie dziureczki, gdzie na razie nic się nie dzieje, ale oczywiście może zacząć. Chociaż są one w takich miejscach, do których dentystka dostanie się bez problemu z założonym aparatem.
mrauu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 16:51   #3097
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrauu_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu śledzę Wasz wątek, choć dopiero przymierzam się do założenia drutów na moje zęby. Znalazłam tu na prawdę wiele odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Ale mam jedno, na które nie znalazłam odp.
Chodzi mi o takie malutkie dziureczki, gdzie na razie nic się nie dzieje, ale oczywiście może zacząć. Chociaż są one w takich miejscach, do których dentystka dostanie się bez problemu z założonym aparatem.
Ja na twoim miejscu wyleczyłabym zęby przed założeniem. Oczywiście że później można zaleczyć jeśli zacznie się coś dziać ale to dodatkowy problem dla dentysty. Dla mnie ortodonta powiedział że nie założy aparatu dopóki nie zrobię porządku z zębami.
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 16:56   #3098
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
Teoretycznie: tak. Praktycznie: lepiej skonsultować się z ortodontą (po co leczyć ząb, który ortodonta wskaże do wyrwania).
Stary 2011-09-27, 17:03   #3099
mrauu_
Przyczajenie

Rumpleteazer nie strasz wyrywaniem!
Stary 2011-09-27, 17:09   #3100
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rumpleteazer Pokaż wiadomość
Teoretycznie: tak. Praktycznie: lepiej skonsultować się z ortodontą (po co leczyć ząb, który ortodonta wskaże do wyrwania).
Ja miałam właśnie czwórkę do leczenia, ale od razu mój stomatolog powiedział, że najpierw mam się zgłosić do ortodonty, bo może być ona do wyrwania. Natomiast przed wizytą u ortodonty wyleczyłam wszystkie zęby poza tą właśnie czwórką i zdjęłam kamień oraz wybieliłam martwy ząb, żeby już później nie kombinować. Oczywiście okazało się,że czwórka do wyrwania.
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 17:16   #3101
mrauu_
Przyczajenie

ja jestem strasznie niecierpliwa i strasznie chcę aparat! Natomiast z leczeniem zębów nie pójdzie tak szybko. A wyrywać chyba nie będę musiała, gdyż największy problem mam na górnej szczęce, którą 4 lata temu miałam rozszerzaną aparatem ruchomym. Niestety przerwałam wtedy leczenie, jako dziecko nie wiedzące co robi. A teraz doszło do tego, że mam problemy ze stawem.
Stary 2011-09-27, 18:05   #3102
hejYou
Zakorzenienie

Dzisiaj już mi przyszedł wosk z allegro I od razu lepiej I już ogólnie przyzwyczajam się do aparatu

rumpleteazer też chętnie przeczytałabym opinię o tych końcówkach, bo jeśli okazałyby się dobre to też bym sobie takie sprawiła
Stary 2011-09-27, 18:24   #3103
tr13823
Raczkowanie

Cytat:
Dla świętego spokoju wyleczyłabym wszystkie zęby, mniejsza dziurka, mniej bólu przy plombowaniu.
Cytat:
Napisane przez hejYou Pokaż wiadomość
Dzisiaj już mi przyszedł wosk z allegro I od razu lepiej I już ogólnie przyzwyczajam się do aparatu

rumpleteazer też chętnie przeczytałabym opinię o tych końcówkach, bo jeśli okazałyby się dobre to też bym sobie takie sprawiła

Mmmmm wosk jest super. Ja od swojej orto dostałam na dzień dobry po założeniu aparatu taki zapachowy i rozglądam się na allegro za kolejnym. A jaki Ty możesz mi polecić?

Razem od Sylwestra 2008/2009

Od 23/04/2011 zaręczona
Od 05/10/2013 szczęśliwa Żona

Edytowane przez tr13823
Czas edycji: 2011-09-27 o 18:25
tr13823 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 18:49   #3104
kosalka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dragaa Pokaż wiadomość
I tutaj pytanie, czy któraś z Was leczyła się u Pani doktor Małgorzaty Świstek? Jeśli tak co możecie napisać o niej? Czy ceny są ok, nie są zawyżone? Bardzo się boję, i najprawdopodobniej pomimo wyprostowania ząbków, będzie u mnie konieczne nadlanie dwójek.. Czy też tak miałyście ? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie !
Hej, ja się leczę od pół roku u tej Pani doktor i jestem zadowolona mam aparat samoligaturujący. Na górze mam zamkli clarity sl /przeźroczyste/ a na dole odpowiednik metalowy smart clip. Ta Pani doktor na tych zamkach pracuje. pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez oska99 Pokaż wiadomość
muszę się wyżalić noszę wyciągi pół dnia i już mam ich dość okropnie bolą mnie kły, a nie daj Boże uderzę kłami o inne zęby to umieram z bólu.. mam pytanie do noszących wyciągi lub tych już po... czy ból zawsze będzie taki sam czy tylko przez pierwsze dni noszenia wyciągów?
Ja wyciągi noszę od 2 miesięcy... bolało 2 pierwsze dni, potem się przyzwyczaiłam ale może to zależy od ich "mocy" Ja mam średnie, czasem czuje, że mocniej ciągną... ale na drugi dzien już jest lepiej. Dasz rade czego się nie robi dla pięknych ząbków...
kosalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 19:49   #3105
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Tobie się wydaje, że łatwo, a dentystka może mieć problem Często trzeba oddzielać zęby tymi metalowymi paskami itd., w aparacie jest to ciężko zrobić

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 19:52   #3106
Limone
Zakorzenienie

A mi moja dentystka powiedziała, że małe ubytki nie warto leczyć. Bo rozwiercony ubytek, to jednak już naruszony ząb. A takie ubytki latami są i nic im się nie dzieje. Ale decyzje o tym, które zęby leczyć podejmuje i stomatolog i ortodonta. Ale nadgorliwość też nie jest wskazana.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 20:34   #3107
Inalinka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Po wypowiedzeniu się w innym wątku przychodzę do was z pytaniem,a mianowicie: aparat stały mam już za sobą,lecz niestety nie stosowałam się do zaleceń dentysty i olałam wizytę,która miała być w lipcu.Dochodząc do sedna-dolne dwójki niestety lekko wysunęły się do przodu,a górna trójka,która w trakcie zdejmowania nie była idealnie równa ,jeszcze bardziej poszła do tyłu.. W planach mam ponowne założenie aparatu,ale zastanawiam się ,czy da się może jeszcze coś zrobić z tymi nieszczęsnymi zębami(unikając ponownego zakładania aparatu stałego)?

Inalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 22:41   #3108
awgusta
Та еще штучка ^^

No chyba tylko aparat potrafi ustawić zęby równo w łuku. Zresztą powinnaś skonsultować to z ortodontką. Radziłabym jednak nie "olewać" zaplanowanych wizyt u orto, bo jaki ma sens zakładanie aparatu nie będąc pod opieką u niego? Wizyty są średnio raz w miesiącu i to da się pogodzić z innymi obowiązkami. Ja działanie aparatu można już zauważyć po kilku miesiącach
Stary 2011-09-27, 23:01   #3109
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tr13823 Pokaż wiadomość

Mmmmm wosk jest super. Ja od swojej orto dostałam na dzień dobry po założeniu aparatu taki zapachowy i rozglądam się na allegro za kolejnym. A jaki Ty możesz mi polecić?

Kupiłam w promocji na allegro za 2,5zł za sztukę Przez pomyłkę przelałam złotówkę więcej i Pan dorzucił mi kolejny wosk mogę wysłać ci w pw aukcje
Stary 2011-09-28, 00:43   #3110
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!

Dawno mnie tu nie było. Staram się śledzić wątek na bieżąco, ale nie zawsze nadążam Jestem bardzo podniecona, bo za niecały miesiąc pozbędę się Haasa

Posłuchajcie, chcę sobie kupić specjalne końcówki ortodontyczne do szczoteczki elektrycznej Oral B, które będą mi pomagały w pielęgnacji odrutowanych zębów, ale poczytałam tu i tam i już mam mętlik w głowie. Nie wiem, które z tych końcówek są fajne i przydatne a które są tylko >bajerem<. Może macie jakieś doświadczenia?

Oral -B Orto, czy rzeczywiście jej działanie różni się od działania zwykłej końcówki?

Końcówka Interspace, która czyści głęboko przestrzenie między zębami jak i również przestrzenie między zębami a aparatami ortodontycznymi - ta wydaje się fajna, taka mała wiązka włosków, które wszędzie się wepchną

Końcówka Tongue Freshener, kóra czyści język, aby odświeżyć oddech - czy w wersji elektrycznej taka szczoteczka nie podrażnia języka?

Końcówka Interdental Tip, która czyści głęboko przestrzenie między zębami jak również koronki oraz implanty - taki >gumowy patyczek< ściera to to osad? wypycha śmieci?

Gdyby użytkowniczki tych końcówek mogły się wypowiedzieć to byłabym wdzięczna. Chcę zrobić zakupy internetowe, więc kupowanie po jednej końcówce nie bardzo się opłaca, ale kupienie kilku niepotrzebnych rzeczy tym bardziej

A może ktoś wie, gdzie można zaopatrzyć się w Warszawie w takie końcówki w sklepie stacjonarnym?
Mam Interspace i rzeczywiście dobrze czysci przestrzenie między zamkami (zwykła koncówka jest trochę za gruba). Chociaż mam też końcówkę MicroPulse, która również służy do czyszczenia przestrzeni międzyzębowych i zazwyczaj to jej używam. Nie chce mi się podczas jednego mycia zmieniać końcówek i każdą część jamy ustnej myć inną Końcówka do języka dla mnie jest tylko gadżetem, bo na co dzień język myję tą samą końcówką, co zęby. Interdental ma w zasadzie działanie bardzo podobne do Interspace. Ja dostałam komplet od znajomej dentystki, sama bym chyba nie kupiła, bo w swojej kolekcji mam już trochę końcówek i to mi wystarczy. Jeżeli znajdziesz je w promocyjnej cenie, możesz się skusić.

Co do końcówki Orto, to miałam ją zamiar kupić, ale to odwlekałam i przez cały ten czas myłam takimi ''zwykłymi'' i nic mi się z aparatem ani z końcówkami nie działo, więc w końcu postanowiłam zrezygnować z ich kupna.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 07:29   #3111
tr13823
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hejYou Pokaż wiadomość

Kupiłam w promocji na allegro za 2,5zł za sztukę Przez pomyłkę przelałam złotówkę więcej i Pan dorzucił mi kolejny wosk mogę wysłać ci w pw aukcje
O świetnie dziękuję, będę bardzo wdzięczna

Razem od Sylwestra 2008/2009

Od 23/04/2011 zaręczona
Od 05/10/2013 szczęśliwa Żona

tr13823 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 09:26   #3112
lenor
Zadomowienie

Hej, nie udzielałam się za bardzo w tym wątku, trochę w poprzednich, w każdym razie właśnie ściągnęłam aparat i wszystko wygląda rewelacyjnie, pięknie.
Polecam tym osobom, które się wahają i zastanawiają czy warto. WARTO
Na razie nie mam czym sobie zrobić zdjęć, coś z aparatem fot. się dzieje, ale wkleję na pewno.
lenor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 09:40   #3113
paradiso
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!

Ja używałam tej orto i jak dla mnie jest straszna. Miałam po niej ciągłe uczucie niedomytych zębów,w dodatku jest twarda i podrażnia dziąsła.
A wszystkie te końcówki możesz kupić w Saturnie(ja kupuję w Arkadii),pewnie też w Media Markt/Euro rtv agd

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 10:00   #3114
oska99
Rozeznanie

dziewczyny obudziłam się dziś rano z asymetrią ;/ nie wiem czy to przez wyciągi czy przez ten łańcuszek na jedynkach i za bardzo sie przesuneły, ale troche jestem zła :P też tak miałyście? mam nadzieje, że orto szybko z tym zrobi.
10.2019 Macierzyństwo - dr Mirocki lub Przybycień ?

oska99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 17:03   #3115
rumpleteazer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Mam Interspace i rzeczywiście dobrze czysci przestrzenie między zamkami (zwykła koncówka jest trochę za gruba). Chociaż mam też końcówkę MicroPulse, która również służy do czyszczenia przestrzeni międzyzębowych i zazwyczaj to jej używam. Nie chce mi się podczas jednego mycia zmieniać końcówek i każdą część jamy ustnej myć inną Końcówka do języka dla mnie jest tylko gadżetem, bo na co dzień język myję tą samą końcówką, co zęby. Interdental ma w zasadzie działanie bardzo podobne do Interspace. Ja dostałam komplet od znajomej dentystki, sama bym chyba nie kupiła, bo w swojej kolekcji mam już trochę końcówek i to mi wystarczy. Jeżeli znajdziesz je w promocyjnej cenie, możesz się skusić.

Co do końcówki Orto, to miałam ją zamiar kupić, ale to odwlekałam i przez cały ten czas myłam takimi ''zwykłymi'' i nic mi się z aparatem ani z końcówkami nie działo, więc w końcu postanowiłam zrezygnować z ich kupna.
Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
Ja używałam tej orto i jak dla mnie jest straszna. Miałam po niej ciągłe uczucie niedomytych zębów,w dodatku jest twarda i podrażnia dziąsła.
A wszystkie te końcówki możesz kupić w Saturnie(ja kupuję w Arkadii),pewnie też w Media Markt/Euro rtv agd
Cherry_flamme, Paradiso, bardzo dziękuję za opinie!

Ja do tej pory używałam zwykłej końcówki, takiej najprostszej (na zmianę ze szczoteczką >ręczną< ) i ona czyści całkiem fajnie, więc się zastanawiałam czy ta Orto jest naprawdę lepsza... Czyli jak na razie moje przypuszczenia się sprawdzają - warto nabyć Interspace i niekoniecznie coś więcej..
We wszystkich marketach, gdzie poszukiwałam końcówek, były tylko takie zwykłe (fakt, że nie przeszukałam obsesyjnie wszystkich tylko te co stanęły na mojej drodze akurat wtedy gdy pamiętałam o końcówkach) ale teraz już wiem, że jak będę w Arkadii to powinnam zajrzeć do Saturna.

Oska, widzę (podpis przeczytałam ) że pozbyłaś się Haasa!

Edytowane przez rumpleteazer
Czas edycji: 2011-09-28 o 17:05
rumpleteazer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 17:25   #3116
Inalinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez awgusta Pokaż wiadomość
No chyba tylko aparat potrafi ustawić zęby równo w łuku. Zresztą powinnaś skonsultować to z ortodontką. Radziłabym jednak nie "olewać" zaplanowanych wizyt u orto, bo jaki ma sens zakładanie aparatu nie będąc pod opieką u niego? Wizyty są średnio raz w miesiącu i to da się pogodzić z innymi obowiązkami. Ja działanie aparatu można już zauważyć po kilku miesiącach
No cóż,moja własna głupota mi na to niestety pozwoliła.
Cały czas posiadam jeszcze zdejmowany aparat i zastanawiam się,czy może on trochę by pomógł.

Inalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 18:19   #3117
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidka Pokaż wiadomość
trzymaj sie dzielnie, potem bedzie juz z gorki

Betti
, to czekamy teraz na Twoje sciagniecie
teraz mam wizytę 13 października więc może coś więcej się dowiem o terminie...
ale szkoda mi go ściągać... byl on czymś co odróżnialo mnie od innych osób i lubilam nim świecić

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 18:30   #3118
@na
Zakorzenienie

Pokaże wam mojego złoma , minęło pół roku od momentu założenia . Jestem bardzo zadowolona z efektów , nie pamiętam nawet już że miałam AŻ tak krzywe zęby . Jeszcze nie jest idealnie , asymetria nadal na dole widoczna , przy otworzeniu ust widać jaki dół jest nierówny , ale jak się żuchwa ustawi to wszystko bedzie ładnie -tak twierdzi orto . Teraz na wizycie miałam piłowane jedynki , bardzo mi się teraz podobają , jedna jest z boku spiłowana na kwadratowo , druga musi poczekać na następnej wizycie będzie wyrównywanie dołu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed.jpg (15,9 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28.09.11.jpg (23,6 KB, 150 załadowań)

*Ćwiczę*

@na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 19:30   #3119
Jully
Raczkowanie

Śliczne masz już zęby Na dole mam podobną wadę tylko u mnie bardziej jedynka jedna do tyłu poleciała. Mam nadzieję, że za pół roku też będę mieć takie rezultaty
Jully jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 19:35   #3120
mrauu_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
A mi moja dentystka powiedziała, że małe ubytki nie warto leczyć. Bo rozwiercony ubytek, to jednak już naruszony ząb. A takie ubytki latami są i nic im się nie dzieje. Ale decyzje o tym, które zęby leczyć podejmuje i stomatolog i ortodonta. Ale nadgorliwość też nie jest wskazana.
właśnie ja mam je już dość długo, ale na każdej wizycie dentystka mówiła, że nic się z nimi nie dzieje, więc zostawiała je w spokoju.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości