|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI
Hej Dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było. Staram się śledzić wątek na bieżąco, ale nie zawsze nadążam Jestem bardzo podniecona, bo za niecały miesiąc pozbędę się Haasa Posłuchajcie, chcę sobie kupić specjalne końcówki ortodontyczne do szczoteczki elektrycznej Oral B, które będą mi pomagały w pielęgnacji odrutowanych zębów, ale poczytałam tu i tam i już mam mętlik w głowie. Nie wiem, które z tych końcówek są fajne i przydatne a które są tylko >bajerem<. Może macie jakieś doświadczenia? Mam na myśli te końcówki: Oral -B Orto, czy rzeczywiście jej działanie różni się od działania zwykłej końcówki? Końcówka Interspace, która czyści głęboko przestrzenie między zębami jak i również przestrzenie między zębami a aparatami ortodontycznymi - ta wydaje się fajna, taka mała wiązka włosków, które wszędzie się wepchną ![]() Końcówka Tongue Freshener, kóra czyści język, aby odświeżyć oddech - czy w wersji elektrycznej taka szczoteczka nie podrażnia języka? Końcówka Interdental Tip, która czyści głęboko przestrzenie między zębami jak również koronki oraz implanty - taki >gumowy patyczek< ściera to to osad? wypycha śmieci? Gdyby użytkowniczki tych końcówek mogły się wypowiedzieć to byłabym wdzięczna. Chcę zrobić zakupy internetowe, więc kupowanie po jednej końcówce nie bardzo się opłaca, ale kupienie kilku niepotrzebnych rzeczy tym bardziej ![]() A może ktoś wie, gdzie można zaopatrzyć się w Warszawie w takie końcówki w sklepie stacjonarnym?
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3094 |
|
znaczy piżmak
|
Ja też będę nosić wyciągi także nastawiam się na ból. Trzymajcie się
|
|
#3095 |
|
Konto usunięte
|
Mnie wkurza to, że po wyrwaniu czwórki mam dziurę i zęby będą się przesuwać jeden po drugim ?
nie mogę się uśmiechać, bo wygląda to beznadziejnie Dzisiaj wizyta, kolejne 2 dni bólu szczęki ;/
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu śledzę Wasz wątek, choć dopiero przymierzam się do założenia drutów na moje zęby. Znalazłam tu na prawdę wiele odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Słuchajcie, czy żeby założyć aparat trzeba mieć idealnie wyleczone zęby? Chodzi mi o takie malutkie dziureczki, gdzie na razie nic się nie dzieje, ale oczywiście może zacząć. Chociaż są one w takich miejscach, do których dentystka dostanie się bez problemu z założonym aparatem.
|
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3099 |
|
Przyczajenie
|
Rumpleteazer nie strasz wyrywaniem!
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście okazało się,że czwórka do wyrwania.
|
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Przyczajenie
|
ja jestem strasznie niecierpliwa i strasznie chcę aparat!
Natomiast z leczeniem zębów nie pójdzie tak szybko. A wyrywać chyba nie będę musiała, gdyż największy problem mam na górnej szczęce, którą 4 lata temu miałam rozszerzaną aparatem ruchomym. Niestety przerwałam wtedy leczenie, jako dziecko nie wiedzące co robi. A teraz doszło do tego, że mam problemy ze stawem. |
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj już mi przyszedł wosk z allegro
I już ogólnie przyzwyczajam się do aparatu rumpleteazer też chętnie przeczytałabym opinię o tych końcówkach, bo jeśli okazałyby się dobre to też bym sobie takie sprawiła
|
|
#3103 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mmmmm wosk jest super. Ja od swojej orto dostałam na dzień dobry po założeniu aparatu taki zapachowy i rozglądam się na allegro za kolejnym. A jaki Ty możesz mi polecić?
Razem od Sylwestra 2008/2009 Od 23/04/2011 zaręczona ![]() Od 05/10/2013 szczęśliwa Żona ![]() Edytowane przez tr13823 Czas edycji: 2011-09-27 o 18:25 |
||
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam aparat samoligaturujący. Na górze mam zamkli clarity sl /przeźroczyste/ a na dole odpowiednik metalowy smart clip. Ta Pani doktor na tych zamkach pracuje. pozdrawiam---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Ja mam średnie, czasem czuje, że mocniej ciągną... ale na drugi dzien już jest lepiej. Dasz rade |
||
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często trzeba oddzielać zęby tymi metalowymi paskami itd., w aparacie jest to ciężko zrobić
|
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
A mi moja dentystka powiedziała, że małe ubytki nie warto leczyć. Bo rozwiercony ubytek, to jednak już naruszony ząb. A takie ubytki latami są i nic im się nie dzieje. Ale decyzje o tym, które zęby leczyć podejmuje i stomatolog i ortodonta. Ale nadgorliwość też nie jest wskazana.
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Po wypowiedzeniu się w innym wątku przychodzę do was z pytaniem,a mianowicie: aparat stały mam już za sobą,lecz niestety nie stosowałam się do zaleceń dentysty i olałam wizytę,która miała być w lipcu.Dochodząc do sedna-dolne dwójki niestety lekko wysunęły się do przodu,a górna trójka,która w trakcie zdejmowania nie była idealnie równa ,jeszcze bardziej poszła do tyłu.. W planach mam ponowne założenie aparatu,ale zastanawiam się ,czy da się może jeszcze coś zrobić z tymi nieszczęsnymi zębami(unikając ponownego zakładania aparatu stałego)?
|
|
#3108 |
|
Та еще штучка ^^
|
No chyba tylko aparat potrafi ustawić zęby równo w łuku. Zresztą powinnaś skonsultować to z ortodontką. Radziłabym jednak nie "olewać" zaplanowanych wizyt u orto, bo jaki ma sens zakładanie aparatu nie będąc pod opieką u niego? Wizyty są średnio raz w miesiącu i to da się pogodzić z innymi obowiązkami. Ja działanie aparatu można już zauważyć po kilku miesiącach
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam w promocji na allegro za 2,5zł za sztukę Przez pomyłkę przelałam złotówkę więcej i Pan dorzucił mi kolejny wosk mogę wysłać ci w pw aukcje
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Końcówka do języka dla mnie jest tylko gadżetem, bo na co dzień język myję tą samą końcówką, co zęby. Interdental ma w zasadzie działanie bardzo podobne do Interspace. Ja dostałam komplet od znajomej dentystki, sama bym chyba nie kupiła, bo w swojej kolekcji mam już trochę końcówek i to mi wystarczy. Jeżeli znajdziesz je w promocyjnej cenie, możesz się skusić.Co do końcówki Orto, to miałam ją zamiar kupić, ale to odwlekałam i przez cały ten czas myłam takimi ''zwykłymi'' i nic mi się z aparatem ani z końcówkami nie działo, więc w końcu postanowiłam zrezygnować z ich kupna.
|
|
|
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nie udzielałam się za bardzo w tym wątku, trochę w poprzednich, w każdym razie właśnie ściągnęłam aparat
i wszystko wygląda rewelacyjnie, pięknie. Polecam tym osobom, które się wahają i zastanawiają czy warto. WARTO ![]() Na razie nie mam czym sobie zrobić zdjęć, coś z aparatem fot. się dzieje, ale wkleję na pewno. |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wszystkie te końcówki możesz kupić w Saturnie(ja kupuję w Arkadii),pewnie też w Media Markt/Euro rtv agd
|
|
|
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny obudziłam się dziś rano z asymetrią ;/ nie wiem czy to przez wyciągi czy przez ten łańcuszek na jedynkach i za bardzo sie przesuneły, ale troche jestem zła :P też tak miałyście? mam nadzieje, że orto szybko z tym zrobi.
|
|
#3115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja do tej pory używałam zwykłej końcówki, takiej najprostszej (na zmianę ze szczoteczką >ręczną< ) i ona czyści całkiem fajnie, więc się zastanawiałam czy ta Orto jest naprawdę lepsza... Czyli jak na razie moje przypuszczenia się sprawdzają - warto nabyć Interspace i niekoniecznie coś więcej.. We wszystkich marketach, gdzie poszukiwałam końcówek, były tylko takie zwykłe (fakt, że nie przeszukałam obsesyjnie wszystkich tylko te co stanęły na mojej drodze akurat wtedy gdy pamiętałam o końcówkach) ale teraz już wiem, że jak będę w Arkadii to powinnam zajrzeć do Saturna. Oska, widzę (podpis przeczytałam ) że pozbyłaś się Haasa!
Edytowane przez rumpleteazer Czas edycji: 2011-09-28 o 17:05 |
||
|
|
|
|
#3116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cały czas posiadam jeszcze zdejmowany aparat i zastanawiam się,czy może on trochę by pomógł.
|
|
|
#3117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale szkoda mi go ściągać... byl on czymś co odróżnialo mnie od innych osób i lubilam nim świecić
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaże wam mojego złoma , minęło pół roku od momentu założenia . Jestem bardzo zadowolona z efektów , nie pamiętam nawet już że miałam AŻ tak krzywe zęby . Jeszcze nie jest idealnie , asymetria nadal na dole widoczna , przy otworzeniu ust widać jaki dół jest nierówny , ale jak się żuchwa ustawi to wszystko bedzie ładnie -tak twierdzi orto . Teraz na wizycie miałam piłowane jedynki , bardzo mi się teraz podobają , jedna jest z boku spiłowana na kwadratowo , druga musi poczekać
na następnej wizycie będzie wyrównywanie dołu
|
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne masz już zęby
Na dole mam podobną wadę tylko u mnie bardziej jedynka jedna do tyłu poleciała. Mam nadzieję, że za pół roku też będę mieć takie rezultaty
|
|
|
|
|
#3120 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Jestem bardzo podniecona, bo za niecały miesiąc pozbędę się Haasa

noszę wyciągi pół dnia i już mam ich dość
nie mogę się uśmiechać, bo wygląda to beznadziejnie
Dzisiaj wizyta, kolejne 2 dni bólu szczęki ;/

A wyrywać chyba nie będę musiała, gdyż największy problem mam na górnej szczęce, którą 4 lata temu miałam rozszerzaną aparatem ruchomym. Niestety przerwałam wtedy leczenie, jako dziecko nie wiedzące co robi. A teraz doszło do tego, że mam problemy ze stawem. 

i wszystko wygląda rewelacyjnie, pięknie.