|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę o poradę!!czym sprać rdze??
Witam, mam wielki problem i nie wiem cz umieściłam go na dobrym forum, ale proze pomóżcie. Suszyłam białą bluzkę na kaloryferze i pozostały na niej ślady jakbyrdzy i w normalnym praniu nie chcą zejść vanishem także nie
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę O Poradę!!czym Sprać Rdze??
miałam kiedyś specjalny preparat do wywabiania rdzy, niestety nie pamiętam nazwy, ale zapytaj może w chemicznym..
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
W moim poradniku wyczytałam,że na takie plamy pomaga gorący sok z cytryny (tylko trzeba uważać na delikatne tkaniny).
Można też po zwilżeniu,natrzeć je proszkiem do pieczenia,a potem wyprać bluzkę.
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam kiedys taki specjalny środek firmy Benckiser, osobna buteleczka na każdy rodzaj plam. Ja to kupiłam w Leclercu. Podziałało
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na dzień dzisiejszy plamy na mojej bluzce mają jakieś 3 miesiące chyba...Jakby ktoś szukał, to z kolei u mnie są w Carrefour |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
a mozna o stosowac na kolorowe bluzki ,dokladniej to szara ??? Nie wybieli jej ?
|
|
|
|
|
#7 |
|
KWC
|
tkaninę zwilżyć wodą, pod plamę podłożyć ligninę. Przetrzeć ciepłym roztworem z kwasku cytrynowego i wody. Czekać
Z białego schodzi pięknie, wiem z własnego doświadczenia. Tkaniny kolorowe mogą się odbarwić, ale innego sposobu nie ma.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Ja zastosowałam ten środek na białą bluzkę, kolorowe dziecinne ciuszki i podziałało. Jeansowe spodnie, z baardzo starą, kilkuletnia plamą - drobny ślad pozostał ale nie odbarwił się materiał tylko kolor rdzy zjaśniał
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
JEJ dziękuję mam nadzieję , że Wasze rady pomogą. MOżer jeszcze ktoś się na tym zna??
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Bo na dzień dzisiejszy plamy na mojej bluzce mają jakieś 3 miesiące chyba...
Z białego schodzi pięknie, wiem z własnego doświadczenia. Tkaniny kolorowe mogą się odbarwić, ale innego sposobu nie ma.