|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
404 Not Found
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Mam 168 cm wzrostu waga według Dukana 69 i taka mi wystarczy kiedyś ważyłam 72kg i fantastycznie się w tej wadze czułam.
Więc do zrzucenia 34kg Badania ma zrobione aktualne, zobaczymy jak to będzie potem ![]() magda_lena40 doczytałam twój podpis Gratuluję wyniku
Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2011-09-28 o 15:23 |
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
A no, poszedł precz
![]() Dziękuję Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chodzilo mi o to,ze cale cialo sie brzydko marszczy![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
ale cichosza>>>.
|
|
#1745 |
|
404 Not Found
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
u mnie cały czas waga stoi w miejscu niestety na dodatek nadeszły ciężkie kobiece dni, więc na razie ze spadkiem wagi muszę się pożegnać...to zakończenia fazy II według testu dukana zostało około 3 tyg, a do zrzucenia jeszcze prawie 4kg... coś mi się wydaje że faza II potrwa jednak troszkę dłużej.... buziaki
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Ale i tak jesteś już praktycznie na finiszu
|
#1748 |
|
404 Not Found
|
Uwaga, nadstawiam dupsko. Poproszę o baty, gdyż piję piwo. Na usprawiedliwienie dodam, że jest to piwo litewskie (bardzo lekkie).
![]() Lejcie po tyłku. ![]()
|
|
|
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
wiem wiem, ale jak pomyślę o III fazie to aż mnie ciarki przechodzą...
|
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje bardzo za wytlumaczenie ![]() zreszta wy tu ekspertki jestescie dziewczyny znalazlam parówki z szynki z sokołowa mają 13g bialka 2g weglowodanow ale 12g tluszczu w 100g nadaja sie na II faze czy nie bardzo ?? a otreby pszenne juz mam
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nad tym ubolewam bo uwielbiam parówki
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwroce uwage jutro jade do lidla bo dzisiaj juz nie zdazylam wiem, ze dukanki/dukanowiczki zaopatruja sie glowie w lidlu
|
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jest tani energy drink (1l 1,79 zł jak dobrze pamiętam).A serki twarogowe to jak dla mnie tylko zielona łąka z biedronki. Te Lidlowe są kiepskie - sama woda ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- I się pochwalę. Dziś w tej nieszczęsnej firmie (od pierogów z zeszłego tygodnia) prowadziliśmy szkolenie. Pół dnia przede mną leżały moje ulubione ciasteczka (kruche z cukrem) ale... całe szczęście nie pachniały i nie zjadłam ani jednego! Jedyny mały grzech to kawa z mleczkiem 10%. Była mega senna atmosfera. Poszłam do automatu chcąc kupić sobie colę zero, ale nie chciał przyjmować kasy, wypluwał ją z powrotem... więc chwyciłam za kawę ale były tylko takie mleczka w tych maleńkich pojemniczkach więc sobie takie wlałam. 10% tego tłuszczu w mleczku to w całej filiżance może był 1% tłuszczu więc chyba nie powinnam mieć wyrzutów sumienia nie? poza tym, zaczęłam walczyć z moim nałogiem. Uwielbiam ćwikłę z chrzanem. Mogę jadać do wszystkiego, do jajek, na kanapki, do parówek, na grilla zabieram zawsze ze sobą słoiczek. Nie jadam w ogóle keczupu ani musztardy (nie lubię, odrzuca mnie sam zapach) i wszystko z ćwikłą... No ale to buraki, przez które pewnie tak powoli chudnę... Kupiłam wczoraj słoik czystego chrzanu i od dziś tylko z tym będę jadać Drżyjcie jajka na twardo
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
miss saeki
nie mam kauflandu
|
|
|
|
#1756 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Nie można mylić się w takich podstawach, przecież wiadomo, że mięso ma więcej niż dwa procent tłuszczu!!!!! Co nie zmienia faktu, że parówek nie można, bo ogólnie parówki to zzzzuuuuuuuuuoooooooooooo oooooo!!!
|
|
|
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
W Lidlu jest dużo dozwolonych rzeczy, ale wcale nie są takie świetne
Ja co prawda dużo tam kupuję, ale ze względu na to że mam blisko, kaufland jest po drugiej stronie miasta i nie chce mi się jeździć. Na pewno warto puddingi kupić, colę light jeśli pijesz Serki są lepsze w biedronce albo w tesco ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
To mięso do ilu % można? ![]() Parówki to zło, zło, zło, zło... tylko takie smaczne i nęcące zło ![]() Cytat:
|
|
#1758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 6 łyzek otrab grubych takich w czerwonym opakowaniu 500g - jajo, 3-4 łyzki jorutu nat, lub kefiru, lub kwasnego mleka, maslanki -co tam mam , pol lyzeczki slodzika, + przyprawy ja daje troche maggi zamiast soli + np. oregano, ziola lub inne zielsko![]() miszam dobrze i do opiekacza (trezba posmarowac pedzlem w oliwie i ew. wytrzec recznikiem...zamykam opiekac i zagladam dopiero za ok.10 minut powoli tak zeny sie nie rozerwal na pol jak sie rozrywa to jeszcze trzeba dopiec ![]() brawo magdalena ![]() ![]() Cytat:
![]() ..... ja uwielbiam pifffo, najlepiej slowackie takie wlasnie slabe i sikowate, ale winko czerwone wytrawne tezCytat:
w moim domu rodzinnym taka cwikle sie je w duzych ilosciach i mnie tez zostalo...ale sie hamuje...robie z chanem i ksylitolem i jem sporadycznie... |
|||
|
|
|
#1759 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o mięso i ryby, nie patrzymy na procenty, tylko na rodzaj. Tłuszcz, zwłaszcza ten z ryb jest bardzo dobry dla nas. Musimy jeść trochę tłuszczu, zwłaszcza w mięsie razem z dużą ilością białka, które w mięsie się znajduje. Także jeśli chodzi o mięcho, najlepsze są oczywiście chude jego części: piersi kuraka, chuda wołowinka. Wieprzowina już jest dla nas niestety za tłusta. Reasumując mój przynudnawy ( ) wywód: mięcho najlpeiej chude, ale nie ma tu stricte liczbowego ograniczenia co do ilości tłuszczu.
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
d666 - pytalam cie kiedys 100 lat temu
o takie kluseczki z makiem słowackie...nie dotarlas przypadkiem do przepisu bo mialas popytac tesciowej chyba....? ja juz troche pokombinowalam ale co oryginal to oryginal moze Ci sie kiedys obije o uszy..
|
|
|
|
#1761 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Rodzynek mi trochę wydudnił. ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
#1764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czaje sie z nimi na pierwszą uczte jak doczekam III fazy w tym stuleciu....wogole chyba zmienie avatar bo mi sie teraz kojarzy z BOCZKIEM ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() a chuda wołowinka tez jest OK ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór Wszystkim,
praktycznie miesiąc dukania za mną... szło mi pod górę bardzo . Walczę sama ze sobą. Liczę, że będzie dobrze, co raz lepiej.Jutro idę robić badania....lepiej późno niż wcale życzę wszystkim spokojnej nocki pełnej spadków dobranoc
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do sernika polecam Emilki. Jest od razu zmielony i ma 0% tłuszczu. No naleśników do smarowania też jest super. Nawet można dodać pieprzu i np. szczypiorku czy innych przypraw i będzie super do smarowania na kanapki. Zero grudek. U mnie do zdobycia w Netto (ok, 3,60 za 500 gramów) i Real (koło 5,20 za 500g, ok. 2 zł za 150g). Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2011-09-28 o 22:12 |
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałam się upewnic, bo już widziałam przepis z otwartym opiekaczem
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Da się, tylko nie można się poddawać 

na dodatek nadeszły ciężkie kobiece dni, więc na razie ze spadkiem wagi muszę się pożegnać...

w moim domu rodzinnym taka cwikle sie je w duzych ilosciach i mnie tez zostalo...ale sie hamuje...robie z chanem i ksylitolem i jem sporadycznie...
czaje sie z nimi na pierwszą uczte jak doczekam III fazy w tym stuleciu....