|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
ZAKWASY!!!!!!!!!!!!!!!
Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!! Ledwo łyżeczkę trzymałam przy karmieniu kaszką, jednak przerwy w treningach nie są mile widziane przez moje mięśnie. Idę leżeć. Pa
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to po szczepieniu ??? jak zęby ??? anulinka ale się Pepe rozpędził z tymi zębami ![]() mattal możesz dodać do obiadku kleiku gusia za śmiechawkę Nadusieweska avek ładny, ale tamten ładniejszy był ![]() dobrze, że z Bartusiem już lepiej, nadal marudzą chłopcy ??? Loluś za chwyt stópkowy czy tylko moja Gabi nie lubi swoich stópek ????? uspałam dziecko na UU śpiworek mi ją obudził (muszę rzeczywiście zakładać go do karmienia nocnego, ale wydaje mi się że się upoci) i dwa razy musiałam lecieć, bo dziecko na brzuszku już a wcale na to ochoty nie miało ![]() co do sprawy allegro, to koleś wysłał prośbę o unieważnienie komentarza, wysłałam maila (długiego) którego sens w skrócie brzmi: wyślij nowy płyn to unieważnie negatywa (wredna jestem, wiem), oczywiście ubrałam to w ładne słówka i nie brzmi to tak bezczelnie, koleś odpisał, że jak zapłacę za kuriera to wyśle ![]() czyli 40zl w kieszeni
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
ADHD u niemowląt
błagam cieszmy się zdrowiem naszych dzieci a płacz, nocne wstawanie oraz marudzenie potraktujmy jako normalne w tym wieku i jako próbę komunikacji z otoczeniem.Dzień dość intensywny Franuś ma kłopoty z zasypianiem, zmęczenie duże i chęć zaśnięcia ale walczy bo pewnie chciałby w sekundę zasnąć a to mu się nie udaje. Zamierzam dziś poćwiczyć, zobaczymy czy rzeczywiście to zrobię. W sobotę idziemy na roczek do chrześniaka męża. Mieliśmy dziś bardzo ciepły słoneczny dzień, Franio gadał do listków moreli i był bardzo szczęśliwy. Mogę powiedzieć że śmiech w głos już jest u nas nie tylko przypadkowo ale coraz częściej pod wpływem nawet nie dużych impulsów. Chciałam zapytać Was jakie sprawdzone termometry macie? Zależy mi na pomiarze szybkim tzn ucho lub czoło ale też wiarygodnym. U Jana miałam smoczek termometr nie sprawdził się, pasek na czoło też średnio teraz myślę nad takim kilkusekundowym albo bezdotykowym ale jakiej firmy nie mam pojęcia? Proszę o opinię.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-28 o 20:06 |
|
|
|
#3724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wystarczyło zmienić rozmiar na większy :P nie wypadął mu i jak się już zassał to było ok i jak dostawał swego czasu regularnie bobotic to mu czasami kropelkę na smoka dawałam...przysysał się momentalnie i nie wypluwał ![]() Cytat:
i do mleczka i do herbatki osatnio jak mu zagęszczałam kleikiem to trójprzepływowy poszedł w ruch i nie wkurza się przy UU w ogóle...ładnie ciągnie...smoczki nic nie zmieniły w tej kwestiido lekrza marsz! albo sama zrób badania! to wiele nie kosztuje, a musisz być silna! mama musi mieć dużo energii!!!! ![]() andziot Zosia Ci dosrasta Witam się wieczorową porą ![]() byliśmy dzisiaj na dwóch spacerkach bo pogoda jeszcze piękna ![]() ale zupełnie nie wiem jak się ubrać a co dopiero Piotrusia w cieniu zimno a w słońcu upalnie ![]() zaraz będę jadła kukurydzę
|
|
#3725 |
|
Rozeznanie
|
temperaturę mierzę w pupie
szczepienie było 8 września więc napewno nie a w uzębienie patrzyłam i nic nie ma (ślini się, wkłada wszystko do buzi ale zalążków nie widać) teściowa chora od poniedziałku (tchawica) a Maciuś nie kaszle i nie ma żadnych objawów oprócz wypieków i ciepłej główki Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-28 o 20:18 |
|
|
|
#3726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() swego czsu była promocja w lidlu i mój małż się uparł na ten termometr, ale mnie jakoś nie przekonywał bo trzeba nim kilka razy sprawdzać, żeby wynik był wiarygony...pierwsze dwa pomiary są zbyt niskie dopiero trzy kolejne jak sa identyczne to jest ok..ale jako, że ja nie nie ma cierpliwości pykac tym termometrem milon pięćset razy to kupiłam elektroniczny o taki i jest ok
|
|
#3727 |
|
Rozeznanie
|
antropia - serio nie czuje różnicy? bo ja mam problem, Wojtek nie chce ciągnąć z butelki, nie pomyślałam żeby już mu 3 dać...
Lolka - brawo! mimbi - gratulacje! anulinka - gratulacje! gusia - super! Kasia kolejny wieczór poszła spać bez mycia ząbków... A zapomniałam napisać że ja przez najbliższy czas kasiorki nie będę wydawać na zabawki dla Wojtka bo ostatnio furorę robią: pilot od tv (super monolog do niego "mówi"), różne ulotki, im bardziej szeleszczące tym lepiej a dziś zajął się torebką na prezent z wzorem w paseczki (zapomniałam że mam dziecko, jak zahipnotyzowany się wpatrywał w ten wzór). termometr - też mam ten z lidla, wg mnie do ucha super pokazuje, a na czole trochę fałszuje.
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-09-28 o 20:23 |
|
|
|
#3728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
eweska super avatar ![]() mały śpi, ide obejrzeć jakiś film. dobranoc
|
|
#3730 |
|
Wtajemniczenie
|
asiak tak samo UU ciągnie jak przed podaniem butli
i bez różnicy z czego ciągnie czy z UU czy z butli...no chyba, że ma focha na UU jak to mu się jeszcze zdarza, ale przyczyna jest do dziś nieznana ![]() i co do termometru z lidla to oczywiście tylko do ucha, zgadzam się...z czoła coś nie bardzo ![]() ja i tak wolę w dupce mierzyć elektronicznym
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-09-28 o 20:29 |
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem tak dzieci mają, wypieki ?? |
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojej oli wychodza wychodza i wyjsc nie moga bidula, a ma tak nabrzmiale i twarde te dziasla, ze az mi jej szkoda![]() olenka wrocila taka smeczona od babci, ze szok lacznie spala jej 4 godziny, masakra juz wykapana rybunia spi sobie ladnie tata pracuje a mama gotuje na jutro kapuste wloska do schabowych gusia gratuluje smiechu, cudownie to uslyszec nie? |
|
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
anulinko boze jak ja wam zazdroszcze ze juz macie zabki na wierzchu!!!!
ewesko MASZ BOSKI AVATAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mamoptymistko, mam zwykly elektroniczny, i w smoczku ale dluuuugo mierzy, cos sie dzieje? co do adhd, to keidys ogladalam program ze niby w 100% to w szkole niby sa w stanie to stawierdzic(to sie tyczylo USA i niby w szkole sa wstanie zaistniec wszystkie okolicznosci sprzyjajace stwierdzeniu adhd) , ale my bylismy rok temu rowno u psychologa z domi, w zwiazku z inna rzecza(lateralizacja) ale tez mowilam o tym ze potrzebuje jest taki nader aktywny, malo spi itd, no i pani psycholog mowila ze musialby spelniac 3 warunki jakby do dalszego diagnozowania adhd czyli nadaktywnosc ruchowa, brak koncentracji i cos jeszcze.... nie pamietam.... udowodnila nam ze domi ma tylko ruchowa. swietne babka miala metody! bardzo mi sie podobalo u nas masakra kapanie w wanience BOMBA ale cala reszta.... ![]() jestem wrakiem czlowieka
|
|
#3734 |
|
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
![]() Na blogu więcej takich zdjęć ![]() Bartuś najwięcej marudzi, ale nie jest źle. Wiktorek grzeczny. Aga_pe
|
|
|
|
#3736 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej, myślałam dziś co u ciebie. Wy powoli zdrowiejecie, a ja znów złapałam jakieś paskudztwo.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#3737 | |
|
Zadomowienie
|
Gusia, Nihgt25, Blueberry, Andziot, Asiak dziękuje! Przekaże Antonowi, że cieszycie się razem z nim
![]() Gosiek ok rozumiem.. a teraz przed pójściem spać jak często karmisz synka i w jakich porach przed kąpielą? Cytat:
temperaturę pokazuje szybko i zawsze taką samą, ale nie wiem jak w przypadku gorączki, więc choćbym chciała nie pomogę.. Bo głupio polecać rzecz niesprawdzoną. |
|
|
|
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
antropia - dzięki za odpowiedź w sprawie smoczka!
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska obejrzałam zdjęcia na blogu
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
zrozumiałam
tylko mnie to zaciekawiło, cały dzień ma ??? może to uczulenie, a nie wypieki ? |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz gotowa do spani, Zoska wciagnela porcje kaszki, jutro chyba jej dam w butelce bo smiechu bylo co niemiara i troche porozlewala choc lubi jesc lyzeczka
![]() dopoilam UU i czekam by ok 22:30 znowu dopoic, zobaczymy co to da... aga pe ![]() gusia, lolcia ja wiedzialam o tym jak lata dziecko bo mam kolezanke z pol roku starsza corcia co duzo lataja samolotami, stad wypytalam sie jej o wszystko ![]() mamaoptymistka ja mam taki http://en.thermo-flash.com/ i jestem zadowolona, pokazuje raczej dobrze i szybko a co wazniejsze jak mala miala goraczke po szczepieniu to nie musialam jej ciagle w tylku elektrycznym gmerac. andziotku ja nie jestem tez fanka spiworkow, mam jeden ale jakos nie widze tego, na szczescie u nas w domu mimo otwartego okna 21-23 stopni w sypialni, czyli cieplo, owijam mala kolderka i dopiero rano sie rozkopuje wiec chyba ok... a co do sprawy allegro jestem za! wyklocac sie trzeba o swoje! brawo! ide sobie filmik z TZtem obejrzec... caluje
|
|
|
|
#3742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama już nie wiem o co kaman![]() dziekujemy że nam tak skrupulatnie odpisujesz
Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-28 o 21:19 |
|
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy z Pepe za gratulacje
Sama jestem w szoku, że to tak wszystko ( na razie ) fajnie i szybko poszło ).mimbi, a co będziesz wykładać swoim studentom?? eweska, zdjęcia na blogu powalają ![]() Weredka, zdrówka Termometr mamy TAKI Działa bez zarzutu Dałam dzisiaj Piotusiowi parę łyżeczek zupki jarzynowej z Hippa. Szału nie było, ale coś tam zjadł. Resztę mlekiem poprawił ![]() Idę dzisiaj wcześniej spać, bo poprzednia noc dała mi w kość, a potem prawie cały dzień z Pepe. Będąc po obiedzie na spacerze wstapiliśmy do przychodni na morfologię. Piotruś znowu był bardzo dzielny i nie płakał. Wyniki będą jutro. Jak podjadę rano zrobię sobie TSH ( mam wizytę u endo w przyszłym tygodniu ) i morfologię ( bo jakaś słaba ostatnio jestem i często kręci mi się w głowie ). Mleko mam już odciągnięte. Dobrej nocy mamuśki |
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za gratulacje
Agus oj tak, pieknie bylo uslyszec aga_pe Przytulam i sily zycze Daisy Maz usypia niunie
|
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
pasek na dole pełny a tu cicho
![]() co się mamusie nie odzywają ?
|
#3746 |
|
Rozeznanie
|
antropia,ja dzielnie nadrabiam jak co dzień
![]() głosuje na dzieciaki jak juz nadrobie to wszystko mi sie miesza,albo nie chce mi sie pisac bo juz pozno ![]() kupiłam dzis małemu buciki,sobie kurtke i buty , kurtka w rozmiarze xxxxxl masakra jakasStas zajadał dzis drugi raz marchewe,ale chyba mu nie smakuje biedak nie umie jesc z łyzeczki ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- a termometr tez mamy lidlowy,ale jescze nie sprawdzałam czm dobrze mierzy, mam nadzieje ze nie za szybko mi sie przyda ale dzieki za rade ze raczej go do uszka stosowac
|
|
#3747 | |
|
Rozeznanie
|
MoniaK, matallewar, ddaaiissyy, night25, Paulizia, zosiaaa, ania2631 dziękujemy bardzo
gratulacje z okazji nowej pracy (mimbi), nowych ząbków (Pepe), głośnego śmiechu (Nadia), odkrycia stópek (Antoś) i wszystkich innych umiejętności, o których zapomniałam(przepraszam ) wspomnieć Ania też nie wie, że ma stopy za to mogłaby przebiec maraton ![]() Cytat:
![]() Wizyta w pracy bardzo udana, załatwiłam, co miałam załatwić. Ania zrobiła furorę, grzeczne dziecko strzelało piękne uśmiechy do pani kierownik (taka mała, a wie do kogo się należy uśmiechać ) i zasnęło na rękach mojej koleżanki. Tatuś chodził dumny jak paw, aż miło było popatrzeć ![]() No i Ania dostała prezent jutro sprawdzimy czy się spodoba ![]() spokojnej nocy życzę wszystkim maluchom |
|
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
asiak1981
dZIękuję za miłe komentarze w albumie
|
#3750 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki. Na razie czuję się fatalnie. Kuruję się w domu, bo lekarz by mi walnął antybiotyk, a trzeci w miesiącu, to już przesada.
Dałam dziś Zuzi marchewkę z ziemniaczkiem. Jadła aż jej się uszy trzęsły. A jak zrobiłam kaszkę na kolację, to się śmiała do miseczki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

błagam cieszmy się zdrowiem naszych dzieci a płacz, nocne wstawanie oraz marudzenie potraktujmy jako normalne w tym wieku i jako próbę komunikacji z otoczeniem.
Do 3 jako tako spał w swoim łóżeczku z dwiema pobudkami ale później musiałam wziąć do siebie i zaczęło się stękanie, budzenie itd. ehhhh 
i jak dostawał swego czasu regularnie bobotic to mu czasami kropelkę na smoka dawałam...przysysał się momentalnie i nie wypluwał 

klask i:
sama już nie wiem o co kaman