![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: puzzle -ukladacie?
A ja najbardziej lubię puzzle z obrazkami autorstwa Jana Van Haasterena 8) Jak byłam brzdącem, ze 20 lat temu, rodzice mi kupili "Olympics", 1000 kawałków, zabawny obrazek przedstawiający bardzo dowcipnie igrzyska olimpijskie ;P Rok temu przed świętami wyhaczyłam na ebayu "Szpital" i "W parku", też są niezłe 8) W przerwie świątecznej zamierzam ułożyć wszystkie trzy 8D
Co do klejenia puzzli... Jakoś to do mnie nie przemawia 8/ Przecież one tracą wtedy niejako swój sens istnienia - bo już ich nie można układać... A obrazek na ścianę to mogę sobie kupić czy wydrukować i wsadzić w antyramę. No ale, co kto lubi 8)
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
A wiecie, ja ostatnio mówię do meża; choć kupimy sobie puzzle - 1000 kawałków, bedziemy układać wieczorami. A mój mąż na to mi mówi: kupimy sobie bułkę tartą i złożymy z niej całą bułkę, to są dopiero puzzle!
![]() A tak serio, to chcę kupić sobie jakieś, zeby trochę poukładać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przychodzi facet do sklepu i mówi "poproszę puzzle, ale takie żeby były super trudne do ułożenia". ekspedient podaje mu pudełko z półki "proszę. rozgwieżdżone niebo - 3000 kawałków" "niee...to za łatwe, poproszę coś trudniejszego" ekspedient wyjmuje spod lady drugie pudełko "proszę. zamieć śnieżna - 5000 kawałków" "nieeee..do układałem w zeszłym roku. potrzebuję czegoś trudniejszego" ekspedient drapie się po głowie. idzie na zaplecze i przynosi 3 pudełko "proszę. to najtrudniejsze puzzle jakie mamy. burza piaskowa na pustyni. 10000 kawałków" "no to już jest coś... ale może jeszcze coś trudniejszego pan ma?" na to ekspedient zirytowany mówi "wie pan co? za rogiem jest piekarnia, idź pan tam sobie i kup pan bułkę tartą i złoży rogala" ![]() to chyba powinien być tytuł tego wątku: "Puzzle - czyli jak złożyć rogala z bułki tartej" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Przeglądałam parę pierwszych stron tego topiku i wyczytałam, że firma Ravensburger oferuje przysłanie pojedynczego elementu puzzli, jeżeli się zgubi (bądź jeśli w ogóle nie będzie go w opakowaniu, co jest bardziej prawdopodobne w moim przypadku). Mogłybyście powiedzieć, jak się z nimi skontaktować? Byłabym bardzo wdzięczna. Jestem posiadaczką RODZINY PSÓW (1000 el.) i właśnie brakuje mi jednego, feralnego kawałka... A antyrama już czeka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Przyczajenie
|
Witam.
Z niemieckim u mnie słabo ale tu bym spróbował: https://www.ravensburger.de/start/se...ice/index.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Poczytuję Was od roku, mało jest miłośniczek puzzli lub tak intensywnie układają. Mam czas zimą, te długie wieczory w ub. roku łącznie ułożyliśmy ponad 10 000 kawałków. Fajnie układa się 2 lub 3 tys., ale 1500 ![]() ![]() Pozdrawiam miłośniczki puzzli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj zaczęłam układać Mona Lisę - 1000 kawałków - o toż to nierealne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
A ja aktualnie układam panoramę z piskami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Matka buldoga
|
Ja tez ukladam puzzle, ale te online
![]() W domu mam chyba te z 1000 kawalkow, ale jak juz raz ulozylam to juz mnie nie ciagnie, aby je ponownie ulozyc.
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2011-03-20 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
![]()
witam wszystkich puzzelmaniaków, nareszcie znalazłam wątek dla siebie. moja przygoda z puzzlami zaczęła się w wieku 5 lat kiedy dostałam swoje pierwsze puzzle, których ilość zwiększała się przy każdych urodzinach, imieninach, świętach. tak naprawde do dzisiaj je uwielbiam, zwlaszcza Wasgije, choc ilosc jest za mala. lubie ukladac puzzle powyzej 3 tys. ale nie moge znalezc zadnych ciekawych, mimo iz mieszkam w wiekszym miescie. Ostatnio ukladalam starozytna mape swiata (która dostalam od narzeczonego) firmy Clementoni. w sumie pierwszy raz mialam stycznosc z ta firma i zadziwil mnie fakt ze puzzle troche krzywo byly dociete, wczesniej przewaznie ukladam trefla a to dlatego ze sa ogolnie dostępne, choc ostatnio dostalam na urodziny Ravensburgery
![]() mam do was pytanko ? Czy wstydzicie sie swojego hobby ? bo ja czasami sie zastanawiam czy nie jest to zbyt dziecinna zabawa,.. ale z drugiej strony za bardzo kocham tę formę rozrywki aby z niej zrezygnowac wie ktos moze gdzie znajde jakies fajne puzzle z widoczkiem na 3 tys albo wiecej elementów ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Raczkowanie
|
Ja również dopisuję się do wątku miłośników puzzli
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Tennen dokladnie tak jak mowisz, puzzle są drogim hobby, a ja raczej jestem z tych co chciałoby mieć swoją kolekcję
![]() Ale musze sie pochwalić ze byłam wczoraj w Auchan i kupilam sobie puzzle firmy trefl na 2000 elementów. juz nie moge się doczekać kiedy je ułoże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja tam się nie wstydzę
![]() ![]() W sklepach wybór jest taki sobie, ale można znaleźć ciekawe rzeczy w necie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
Ja układam puzzle falami. Mogę mieć długie przerwy podczas których nie układam w ogóle, a potem jak zacznę to nie mogę przestać i co chwilę kupuję nowe pudełka
![]() ![]() ![]() Edytowane przez tennen Czas edycji: 2011-07-08 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
ja mam dokładnie tak samo, przez ostatni miesiąc układam puzzle jak głupia, a potem pewnie przez długi czas będe mieć przerwe. Na szczęście prace magisterską oddałam, tylko teraz ta nauka, a obrona tuż tuż. Czytałam poprzednie posty dotyczące maty do układania puzzli. Mój meżczyzna zrobił mi taką deseczkę (mówimy na to puzzlownica) dość dużą bo 2,5 m x2,5
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
Mam teraz ciasne mieszkanie nie mam gdzie układać puzzli
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=390 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Piękne. Mam fajne puzzle Polski z kolorowym podziałem na województwa. Bardzo praktyczne, bo można się nauczyć, w którym województwie leży dane miasto ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
No no :P
Nawet nie wiedziałam,że jest taki wątek.Ja też uwielbiam układać puzzle z moją mamą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
Fajnie, że wątek odżył
![]() Ostatnio układałam puzzle WASGIJ? Trefla, które układa się nie znając obrazka jaki powstanie. Obrazek który mamy ułożyć jest tym co widzi jedna z postaci na obrazku na pudełku. Zobaczymy to co ta postać widzi przed sobą. Bardzo fajna sprawa, polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Na wizażu jest wszystko
![]() ![]()
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
wspaniały wątek! także jestem fanką puzzli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
nie wiedziałam że Trefl ma takie puzle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Co do wieszania puzzli na ścianie to ja mam jedne w antyramie. Jakoś nie lubię kleić puzzli, potem jak się znudzą to będą do wyrzucenia. Myślę, że antyrama na puzzle 1000-elementowe nie będzie taka droga. Tylko, taka antyrama powinna być dopasowana, bo u mnie jest za duża i średnio to wygląda, a ja nie mogę się za to zabrać
![]() Chciałam wrzucić parę zdjęć ale są za duże więc będzie jedno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
układam bardzo podobny widoczek teraz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#418 |
Rozeznanie
|
http://translate.google.pl/translate...zzletable.com/ taki stolik to musi być coś
![]() ![]() ![]()
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzieliście takie puzzle byłby ktoś odważny by je ułożyć ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.