|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Apropo snów...mi się dziś śniło, że urodziłam dziecko ( chyba nawet dwoje) i od razu zaczełąm je karmić ssało pierś ale nie mogłąm go ułożyć na rękach i się namęczłam...nie pamiętamłam też porodu ani skurczy tylko to, że właśnie urodziłam...
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Heja wszystkim Ja dziś mam wizytę z położną, normalna wizyta a mnie już przeczyściło ![]() Może to i dobrze bo ostatnio miałam z tym problem Fajne te brzuszki dodałyście na pocztę, za miesiąc wszystkie już będą brzuchatki |
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem czy mi się coś śniło, bo spałam jak zabita
|
|
|
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
Mi też śnią się głupoty ale przewaznie pamietam je tyko 5 minut po przebudzeniu
a ja zaraz za prasowanie sie zabieram jak widze ta sterte ciuchów to mi sie odechciewa
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam niestety to samo. Pomijajac fakt,ze czesto cos gadam przez sen,rzucam sie i w ogole jestem niespokojna. Dzis stwierdzam,ze to 4 noc z rzedu,gdzie totalnei sie nie wyspalam..wstaje po kilka razy w nocy,wybudzam sie i spowrotem zasypiam. Ciagnie mnie brzuch i przez to tez nie moge znalezc optymalnej pozycji joanaros to jak jeszcze masz wene na prasowanie to zapraszam,bo ja tego nie nawidze robic jakbym mogła to mialabym wszystkie ubrania z niegnących tkanin ))kurcze ogladalam Wasze brzuszki na mailu, super naprawde Juz sie robimy coraz okrąglejsze. Ciekawe jaka bedzie roznica za mc .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2011-09-29 o 14:10 |
|
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
mi tez snia sie dziwne rzeczy..nawet przed ciaza tak bylo, teraz sie nasililo znacznie, Tz budzi sie w nocy jak ide czasami siku, bo schody strome a on mysli ze ja przez sen sie gdzies wybieram. snily mi sie raz mrowki ze atakowaly sypialnie, zaczelam budzic Tz i zapalilam lampke i krzycze....uciekajmy mrowek tyle tutaj i w krzyk i panika....on zaczal mnie budzic i mowic ze obudz sie to tylko sen...obudzilam sie....ale mrowki i tak widzialam
![]() a 2 noce temu wstalam z lozka i mowilam ze jakis samochod obok lozka tankuje i bylam oburzona ze co to stacja benzynowa...i Tz mnie pyta gdzie idziesz...a ja przez sen..opie..... kierowce. no masakra jakas
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy podobne terminy, o bardziej pewnym dowiem się już w środę - z USG
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście nie gadam przez sen, w przeciwieństwie do mojego męża. Ten to potrafi lampkę naprawiać przez sen
. Raz musiałam mu ją wyjąć z rąk, żeby go prąd nie pokopał
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
To ja jak na poczatku mialam koszmary, tak teraz mam sny erotyczne
![]() I dzis mi sie snilo ze dopadl mnie Michal Piróg (w rzeczywistosci nic do niego nie mam, nie podoba mi sie specjalnie, ale ostatnio czytalam jakis wywiad ze on z Piaskiem ten tego i chyba przez to ten sen). Ale w snie byl bardzo dobry, a co najlepsze, w snie bylam tez w ciazy i sie z nim wiecie co, no obrzydliwa jestem Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
Pirog z Piaskiem???!!!! naprawde? a jadnak mialam racje, Piasek jest gejem...on chyba staral sie to ukrywac nie?
moje sny erotyczne przewaznie zwiazane z moim bylym i ostatnio sie obudzilam jak do tego bylego cos tam szeptalam...jakby Tz uslyszal to bym miala wtedy!! |
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
To ja na szczęście jak mam takowe sny to tylko z moim mężem
|
|
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
to znacznie bezpieczniejsze....ale niestety moja wyobraznia nie wybiera i czasami jest psotna
u mnie tikki prawie dzisiaj jak w Hiszpanii 29stopni i piekne blekitne niebo, a ja siedze w tym zimnym biurze- zaraz zmienie miejsce na cieplejsze.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-09-29 o 14:50 |
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zdjecia jak zdjecia, moze to bylo przytulenie takie kolezenskie. Nie nam oceniac, jednak jak mi mama o Piasku powiedziala ze pomieszalo mu sie wglowie i jest gejem to zdebialam. Lubie jego piosenki, ma ladny glos. Wiesz nie wiadomo tez czy media sobie nie pokolorowaly penych rzeczy.
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż najczęściej w moich snach ma rolę zdrajcy ![]() i po chwili dociera do mnie że on zdradził tylko we śnie :d Natomiast kiedy mężowi sie śni że go zostawiam od razu wiem kiedy bo się zaczyna przytulac i nie chce mnie puścic przez sen ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- a o tym że Piasek jest gejem to juz od kilku lat wiem Po prostu sie z tym facet nie afiszuje ale serio dobre kilka lat już wiem że jest gejem ![]() A tak w ogóle to uwielbiam jego piosenki ale i tak pierwsze miejsce w sercu z muzyki ma u mnie moja ukochana IRA i Gadziu
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez rzadko sie sni maz w roli glownej ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny za duzo Tap Madl
Sorki za brak polskich znakow, ale pisze z tel. Oj jak tu goraco . Dobrze ze w pociagu jest klima.
|
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Hej , panieneczki gadułeczki
![]() ![]() Ja wróciłam od GP- pobrała krew na HIV HCV HBV i kiłę, sprawdziła siuski i jeszcze raz mi test ciążowy zrobiła hahaha ![]() ![]() Próbowała wysłuchać serducha dopplerem, ale bardzo szybko się poddała( szkoda), ale podobno często w 12 tyg (mam 12 +1 dziś) jeszcze nie słychać. Ale mi sie wydaje, że ona za bardzo mi na kości łonowej chciała to serduszko sprawdzić. Nie skasowała mnie w ogóle hehe Dobrze czasem lekarzem być. Od razu zawiozłam krew do labu w szpitalu , zakupy w lidlu i do domu. Ugotowałam ogórkową ![]() MNNNNIAAAMMM na UWAGA! mielonym mięsku![]() A z reszty mielonego zrobiłam klopsy=kotlety mielone. Też pychota.. I ogólnie byłabym w 7-ym niebie, gdyby nie ta cholerna prezentacja na jutro, która nadal czeka niezaczęta. Jutro znowu dyżur. W sobotę będę pod telefonem (oby nie zadzwonił). A od niedzielnego dyżuru wybawił mnie kolega..ufff.. Zarobi sobie , bo za niedzielę mamy płacone x2 ![]() Buziaczki dla wszystkich.. mnie dziś nosi, więc energię pozytywną przesyłam tym wszystkim, które potrzebują. Alamig- poczytam o tym śnieniu, bo u mnie jak się dobrze zastanowić, pierwszym objawem ciąży były złe sny.. I tylko takie mam odkąd zaszłam w ciążę.. Może coś się da zrobić.? |
|
|
|
#2809 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!
Mam na imię Angelika i także czekam na dzidziusia, który ma się urodzić 27 lutego 2012. Jestem w 18 tygodniu ciąży. Mam już 5 letniego synka Jasia. Ciekawe kto teraz się urodzi, ponieważ nie znam jeszcze płci dzidziusia. Pozdrawiam wszystkie MAMUSIE
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
Angelika, jest temat o mamusiach styczniowo/ lutowych
Bo my tutaj to marzec / kwiecień. Ale witaj i gratulujemy ![]() Aaaa.... jeszcze muszę wam coś powiedzieć. Pani doktor się bardzo zdziwiła widząc mój płaski brzuch.. Czym z kolei zdziwiła mnie, bo dziecko ma kilkdziesiąt mm , a ja mam mieć wielki brzuch?? Ale potem sobie uświadomilam, jak wygląda większość Irlandek i jej zdziwienie było uzasadnione
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
witaj jak na miesku mielonym ogorkowa?
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o karminadle=mielone
![]() ![]() ![]() to właśnie robię i szacując z miesa plus reszta dodatków ilościowo to wyjdzie ich z ok 40
|
|
|
#2813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też liczę się z tym że rozwiązanie może nastąpić w lutym, bo skoro termin mm na 7 marca a lekarze uznają że +/- 14 dni to też w terminie Jak się miewasz? Czujesz już ruchy? |
|
|
|
|
#2814 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poszperam, dzięki wielkie za info, zaskakujące, że i na takie tematy pisze się referaty ![]() Cytat:
Cytat:
Ale Wam zadroszczę, że możecie swoje brzuszki pooglądać Cytat:
już tydzień na mnie czeka...MoniaHan oj też masz niezłe snyy ![]() Cytat:
10.X kolejne USG, ciekawe czy potwierdzi termin z pierwszego USG, które miałam w 7 tygodniu.Aguśkaa83 jakie sprośne sny masz, wole już takie jak te koszmary no Cytat:
![]() A co do snów erotycznych to hmm, czasem mi się przyśnią albo z TŻ, albo z innymi facetami, ale TŻ częściej w nich się pojawia na szczęście ![]() anagat no podziwiam takiej energii, jak ja marzę za tym tryskaniem energią, na razie ciepłe kluchy ze mnie... może za 2 tygodnie stanę na nogi także jeśli pozwolisz, przyjmę trochę tej energii ![]() też się nad tym zastanawiam? Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-09-29 o 16:06 |
||||||
|
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zrobiłam tylko 8... Ale ja sama samiutka jak paluszek Ale zeżarłam już 2![]() Reszta na jutro i pojutrze![]() A jak jest zupa ogórkowa po waszemu ??Agulka, bardzo dobra ogórkowa na tym mielonym I bardziej gęsta.Ale już wyobrażam sobie te zdegustowane spojrzenia Irlandek, jak ją jutro zacznę jeść w pracy.. Bo to i mielone ,i marcheweczka, i ziemniaczek, i pietruszka w niej pływa.. a dla nich to obrzydliwe. No i że ta zupa taka wodnista (jak na mój gust gęsta). Mam je w D... Hehe żeby słowu stało sie zadość... to mój test ciążowy dziś wyszedł POZYTYWNIE :brzyd al:Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-09-29 o 16:09 |
|
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
zupa ogórkowa to zupa ogórkowa
![]() ![]() z jedzenia kiełbasa- wuszt ser- kyjza mielone- karminadle kluski śląskie- gumiklyjzy przypieczone ziemniaki- bratkartofle smalec- tuste skwarki- szpyrka pomidory- tomaty agrest- wieprzki musztarda- zymft bułka- żymła ![]() a dobre te mielone mi wyszły dwa juz bez niczego wszamalam trzeba smak sprawdzic no nie? ![]() ![]()
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
anagat a jakie one tam zupy jadaja?
|
#2818 |
|
Rozeznanie
|
Z Pirógiem a Feeeeeeeeeeeeeee ja to wole śnić o Michelu ze skazanego na śmierć
aguśka może ty o trójkącie marzysz z Pirógiem i Piaskiem hahaha tylko oni pewnie nawet Cię nie zauwazą tak zajęci będą sobą hahaha
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
e to ja ostatnio oglądałam film "pożyczony narzeczony " i tam takie ciachoooo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

a ja zaraz za prasowanie sie zabieram jak widze ta sterte ciuchów to mi sie odechciewa

. Raz musiałam mu ją wyjąć z rąk, żeby go prąd nie pokopał 

i Gadziu