|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 201-Cz
Witam się i ja w nowej części wątku
Martinka gratuluję serdecznie II kreseczek Dziękuję też Wam Dziewczynki za słowa współczucia i pocieszenia Jakieś 2 godziny temu wyszłam ze szpitala. U mnie to było tak, że dowiedziałam się na wizycie kontrolnej, że nie bije serduszko. Najpierw było badanie ginekologiczne normalne i pani doktor powiedziała, że wszystko bardzo ładnie podrosło. Jednak na usg okazało się, że wszystko oprócz maluszka mówiła, że dokładnie nie określi kiedy to się stało, bo często maluszek się trochę "obkurcza" po obumarciu. Powinien mieć 10 tyg z usg wyszło, że ma 7 tyg. "Podrósł" od ostatniej wizyty ok 2 mm. Dostałam skierowanie do szpitala na drugi dzień. Tam moja psychika już totalnie podupadła. A zaczęło się tak, że poczekałam na przyjęcie ok 2 godzin i później się okazało, że tylko po znajomości (mamy koleżanki koleżanka) tak "krótko" Jeszcze kilka szczegółów było, ale i tak Was za bardzo zamęczyłam tym opisem A jeszcze dobija moją psychikę fakt, że o wszystkim dowiedziałam się w mamy urodziny i zrobiłam jej najgorszy w życiu prezent urodzinowy tą wiadomością
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 201-Cz
Cytat:
Ściskam mocno ![]() Strasznie mi przykro
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co czujesz..... bardzo dobrzewiem, Jakos musimy dac rade i sie z tym pogodzic.....
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
ja na taką zimną sucz trafiłam przy porodzie Przemka... Normalnie jak to przeczytałam to aż zagotowałam... i tak nagle okazało się, że maleństwo się nie rozwijało?? A miałaś dalej objawy ciążowe?? do samego feralnego usg?? To chyba jest najgorsze jak dzidziuś się nie rozwija a już jest na tyle późno że organizm sam od siebie już oczyścić się nie chce... Trzymam za Was kciuki... za Ciebie i Ciasteczko, żebyście szybko "doszły do siebie" i żeby Wasze kolejne ciąże były już szczęśliwe i tak w ramach zadośćuczynienia bez męczących objawów
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten Aniołek jeszcze do Ciebie wróci |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielni Dolinko Kurcze jakie to wszystko jest straszne czasem aż boję się zachodzic w ciąże, bo nie wiem czy bym sobie poradziła z taka tragedią ![]() ja juz jutro na uczelnie
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki przepraszam że nie doczytam was ale jestem nie do życia dziś. nie wiem czy moja fasolka się u mnie zadomowi- miałam rano przez ok godzinkę takie plamienie brunatne, potem już czysto ale boję sie że jutro normalnie @ przylezie
![]() to by było po 25 dniach a tak się u mnie nieraz zdarzało. Mam jednak nadzieję że dzidzia się zagniezdzi na dobrecały dzien dziś w strachu byłam
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
martinka - nie martw sie na zapas. na pewno wszystko bedzie dobrze. wazne jest pozytywne nastawienie.
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
aaa
dziewczyny wysłałąm dzis z nudów sms do radia eska, z pozdrowieniami i przeprosinami dla TŻ, a tu nagle dzwoni do mnie Jankes czy chce wziąć udział w konkursie albo ta, albo nie., Chodziło o to, że on zadawał mi szybko pytania a ja mialam odpowiedzieć tak, żeby nie uzyc ani słowa tak, ani nie. Powiedział, że ma byc wesoło i bez stresu, bo co bym niepowiedziała to i tak mam płytę. No i byłam na antenie i jakie głupoty tam gadałam, aż w końcu powiedziałam nie bardzo i tyle martinka nie martw się, bo stres Ci teraz nie pomaga. Na początku ciąży przeciez zdarzają się plamienia różne, więc nie ma się co na zapas zamartwiać. A zamierzasz ic na betę?? Czy czekasz aż do wizyty u gina??
Któż to powiedział, że nie ma na świecie prawdziwej, wiernej i wiecznej miłości? A niechże wyrwą temu kłamcy jego plugawy język! Edytowane przez Olcia1821 Czas edycji: 2011-09-29 o 20:11 |
|
|
|
|
#71 | |||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Fajnie, że jesteś i rób jak uważasz co najlepsze dla siebie ![]() Czekam z niepokojem na efekty starankowe, bo żal by było tyle czekać aż będzie można a miałoby się nie udać ![]() kwiatek żeby ci te migreny odpuściły i za całokształt efektywnego leczenia.Cytat:
Co do staranek też miałam tylko jeden strzał i nie wiem czy starczyło, więc trzymam za nas obie kciuki Cytat:
Najtrudniej jest trafić na dobrego specjaliste, który nas nie oleje a jak już się znajdzie, to tylko z nadzieją czekać efektów leczenia a lepiej późno niż wcale.Eee no to gratuluje i za owocne strzelanie trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Kurcze stwierdziłam, że jak ze dwa razy nam nie wyjdzie, to nie będe dłużej czekać i wyślę mojego na badania. Na razie jestem spokojna wręcz jakoś myślę, że nie ma szans ale pewnie im bliżej @ tym gorzej ze spokojem będzie ![]() Jutro ostatni dzień w NL w piątek wieczorem jedziemy do przyjaciół w DE a w Pn. wracam do PL... Mam mieszane uczucia, bo nie chce rozstawać się z tż a z drugiej str. jestem już zmęczona tym wszystkim I weź tu babie dogódź ![]() Się rozpisałam ale wpadnę tu może jutro a może dopiero w Pn. Spokojnej nocy i owocnych przytulanek
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Martinka, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
![]() Wyczaiłam promocję w mojej aptece - 2 testy ciążowe za 9,89 CHyba się skuszę
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2011-09-29 o 20:13 |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis kupilam za 3.98
tez strasznie taniutko ale kupie moze za miesiac nastepny
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo te co u mnie są to NORDTEST - chyba takiego jeszcze nie miałam
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten sam haha
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe
W sobotę lub jutro po niego podejdę bo jeszcze jest promocja 2za1 kremy ziaji Więc wydam niecałe 20 zł za wszystko a zawsze to jakiś grosz zaoszczędzony (na lekarza ) bo ziajka ogólnie tania
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2011-09-29 o 20:48 |
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Hej Wam dziewczynki
![]() Martinka słońce ty moje nie stresuj sie tak mocno ,napewno bedzie wszystko dobrze modle się za Was ![]() Dolinko Kochanie tak bardzo mi przykro ze tak cięzko to zniosłaś,ja tez miałam skurcze i całą noc sie męczyłam nawet zastrzyki nie pomagały nic kompletnie ,i tez nie zaciekawa miałam opieke i w dodatku samiutenka byłam ..... ![]() ![]() ,ale zyczę ci żebys szybciutko ponownie zaszła i donosiła upragnione maleństwo Olcia to miałaś szczęśliwy dzien oby takich więcej ![]() A mnie coś dzisiaj kręgosłup boli az mam zawroty głowy od tego za dwa dni mam dostać @ i nerwowa jak nie wiem co jestem
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia5 - mi Pani z apteki powiedziala ze to sa dobre testy. Chociaz nie zauwazylam na ulotce jaki poziom hormonu wykrywaja
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją droga miałam dzis takiego nerwa ze masakra!!! 6 OSÓB MI ODMOWILO!!! na ostatnią chwile poprawił mi sie humor jak so bie tipsy zrobiłam. i eyszły mi super(nie chwalac sie ) Jutro wozimy wsztsko na sale i ostatnia spowiedz..... ![]() Cytat:
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2011-09-29 o 21:02 |
||
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciasteczko, to normalka - sa ludzie którzy na ostatnią chwilę się wypną
|
|
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem tarczycowcem z niedoczynnością. Mogę pomóc w interpretacji TSH bo reszyt nie pamiętam bo u mnie jest OK. Kilka lat temu jak się zaczęłam leczyć miałam TSH pond 4. I od tamtej pory biorę Euthyrox (zaczęłam od dawki 25) Co kilka miesięcy czynność tarczycy spadała i doszłam do dawki Euthyroxu 100 (przed ciążą). Teraz jestem w 25 tc i biorę 150. Kobiety młode, które chcą zajść w ciążę powinny mieć TSH ok. 1, także masz dobry wynik. W ciąży TSH nie może przekroczyć 2,5. Obecnie przy Euthyroxie 150 mam TSH 2,0. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Dolinko brak mi słów aby wyrazić moje współczucie...strasznie przykro mi i smutno...Trzymaj się jakoś
|
|
|
|
|
#83 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
Kochane powiedzcie mi zy to możliwe żeby przez ok 1,5 tygodnia test owulacyjny wychodził pozytywnie (i nie chodzi mi tu o jasną kreskę, tylko 2 kreski :testowa i ta prawidłowa są prawie takiego samego koloru)?
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja zwariuję. Coś czuję, że nici z mojej fasolki
Brzuch już nie boli, sutki są mniej wrażliwe, mdłości żadnych. Norlamnie nie wiem co mam robić. Zacznę chyba po ąścianach chodzić z tego szalństwa. Bety nie mam co robić , bo nie robiłam od początku ciąży więc bez sensu bo nie mam do czego przyrównać, a do wizyty u lekarza jeszcze 4 długaśne dni. Normalnie oszaleję... nie wiem co robić. A wczoraj na dodatek taką awanture z tż mieliśmy, że wylądowaliśmy w osobnych sypialniach.
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh, to z pewnością nie czas na kłótnie Nie stresuj się dodatkowo, oby Twoje przypuszczenia były fałszywe
|
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aguś a może jednak zrób betę?? Będziesz przynajmniej wiedziała czy jest na odpowiednio wysokim poziomie, za 2 dni zrobisz kolejną żeby sprawdzić czy jest przyrost, a wtedy za 4 dni do lekarza migiem??? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny moje kochane co się dzieje
tak strasznie mi przykro, że cierpicie ![]() DOLINKO - straszne jest to co przeżyłaś... mam nadzieje, że szybko dojedziesz do Siebie psychicznie i szybciutko będziesz się cieszyć z fasoleczki!!! AGA-BRE - wierze, że wszystko będzie dobrze. Może pojedź dziś do jakiejś kliniki i się wbij w kolejke... wiesz ja na Twoim miejsu to bym do szpitala pojechała jak masz wątpliwości tam skarbie na pewno zrobią Ci usg ja pojechałam i co prawda było marudzenia ale w końcu z naszych podatków oni żyją. Trzymam kciuki ![]() Ja wczoraj się tak cieszyłam a dziś w nocy miałam napad aleeee bóle są coraz słabsze ja zawsze robię sobie sklae bólu od 0 do 10 to dziś miałam ból na 5 może leki działają bo przed wczoraj ból był na 7 a wcześniej na 10 ![]() ja mam dziś dermatologa na 12.30 bo mi na twarzy się takie brzyudkie plamy porobiły i na palcu mam chyba kurzajkę ;/
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
Był na drugim końcu Polski. Dojechał dopiero wczoraj jak wyszłam z zabiegu. Na szczęście mama była to mi dużo pomogła przy tym "ataku".
|
|
#90 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

mówiła, że dokładnie nie określi kiedy to się stało, bo często maluszek się trochę "obkurcza" po obumarciu. Powinien mieć 10 tyg z usg wyszło, że ma 7 tyg. "Podrósł" od ostatniej wizyty ok 2 mm. Dostałam skierowanie do szpitala na drugi dzień. 

Strasznie mi przykro 

to by było po 25 dniach a tak się u mnie nieraz zdarzało. Mam jednak nadzieję że dzidzia się zagniezdzi na dobre
sent from iphone
dziewczyny wysłałąm dzis z nudów sms do radia eska, z pozdrowieniami i przeprosinami dla TŻ, a tu nagle dzwoni do mnie Jankes czy chce wziąć udział w konkursie albo ta, albo nie., Chodziło o to, że on zadawał mi szybko pytania a ja mialam odpowiedzieć tak, żeby nie uzyc ani słowa tak, ani nie. Powiedział, że ma byc wesoło i bez stresu, bo co bym niepowiedziała to i tak mam płytę. No i byłam na antenie i jakie głupoty tam gadałam, aż w końcu powiedziałam nie bardzo i tyle
. Był to, wg kalendarza dni płodnych, mój ostatni płodny dzień. Szanse są marne, ale i tak pewnie lekko się nakręcę. Z drugiej strony, skoro przy intensywnych próbach się nie udało, to czemu miałoby teraz... Zobaczymy co los przyniesie 
I weź tu babie dogódź 
i ostatnia spowiedz.....