|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Enchan - no właśnie ja nie znoszę prasować! Dlatego jestem bardzo zadowolona, że to mogę sobie odpuścić, bo resztę ubrań prasuję. Ale skarpetek nie
|
#3842 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jak się wstawia linka tak żeby krył isę pod jakimś wyrazem, np TU
Wiem że już kiedyś któras pytała i dostała odpowiedź ale ja nie uważałam na tych zajęciach hehe
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was z ogrodka
![]() Antos spi w wozeczku w samym pampku, a ja sie relaxuje z kawka i lapkiem ![]() night25 o kurcze... a wczesniej nie zdiagnozowali tego jak badali mu jaderka? Agus87 az mi sie zachcialo plakac jak napisalas, ze Ola nie lubi fotelika i jest smutna... jejciu... a nie mysleliscie by zatrudnic kogos do pomocy w firmie?![]() anula81 sprawdz opakowanie, bo w Anglii wystepuje kaszka owsiana bez glutenu od 4 miesiaca ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Gusia, Enchantress mysle, ze spacerowka powinna zalatwic problem
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
Atiz - robisz tak: pisząc posta wpisujesz słowo np. TU, potem zaznaczasz to słowo i klikasz w ikonkę z kulą ziemską, wyskoczy Ci okienko do wpisania adresu www. Wpisujesz dajesz Enter i gotowe
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia Probowalismy raz spacerowki bo mamy rozkladana na plasko
Licze na to, ze jak odrobine podrosnie to jej sie spodoba
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem niestety niezbędną osobą w tej firmie, beze mnie większość roboty by stała mąż robi swoje, ja swoje no niestety, nic nie zrobię, taka praca staram się z Oleńką spędzać jak najwięcej czasu wyrobiłam sie i zaraz po nią jadę
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Wtajemniczenie
|
Gusiu jak podronie to napewno, bo nie polozysz jej na plasko tylko na pol lezaco. No po prostu panienka Nadienka ma dosc ogladania nieba
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
enchant no dawaj, o ile będę umiała pomóc, to chętnie pomogę
|
|
#3850 |
|
Wtajemniczenie
|
smutno bez Grazin
![]() Ktos wie kiedy bedzie miala neta znowu?
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamuski
![]() wieki mnie tu nie było, czasem zajrzę do klubu, ale co z tego jak doskwiera mi brak czasu, marudek mi sie rozkręcił, już nie jest taki extra grzeczniutki, wymaga sporo uwagi, drze się jak mu cos nie pasuje albo jak ma kolki, buuuuu tęsknię za forum, ale musiałabym, sobie dokleić ze dwie rączki i wydłużyc dobę, żeby wszystko ogarnąć
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Tez o niej dzis myslalam
Grazin TESKNIMY! ps. Ale na Sebusia pilnie glosuje
|
|
|
|
#3853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co najgorsze ostatnio jak go wsadzimy do fotelika to też jest ryk ![]() Dziewczyny witamy się dziś Jakoś mam doła ostatnimi dniami i jest mi źle, po pierwsze czuję się strasznie gruba i napompowana, mam wielki brzuch i oponkę i bluzki mi się rolują , po drugie nie wiem jakim sposobem ale zrobiłam się jeszcze bardziej niezorganizowana niż do tej pory, NIE MAM CZASU NA NIC. Wszak Wiktor jest bardziej absorbujący, wstajemy w nocy do niego co godzinę niemal. Wczoraj jeszcze TŻ mi posłodził tekstem, że "zrobiły Ci się kochanie masywniejsze uda" nosz kurdeeee Synek ciągle marudkuje, bo chce na rączki, może skok go dopadł jakiś czy cosik ![]() Mimbi ![]() ![]() dla Misi;Gosiek dla Michałka;idę jeszcze na dzieciaczki konkursowe zagłosować, bo nie wiem ile będzie mi dane przez mojego Rechota na wizażu posiedzieć, a i może coś doczytam z zaległości ![]() ściskam Was mocno i przepraszam za to marudzenie Jesteście cudne
|
|
|
#3854 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczynki wędrujące jaderko jest wtedy kiedy wychodzi z worka mosznowego.Szczególnie to widać kiedy jest zimno a dzisiaj u lekarki było chłodniej i jak sciagła pampka to sobie uciekło do góry czyli worek zrobił się pusty Mam obserwować ale jeszcze poczytam o tym w necie narazie się nie stresuję a zupka smakowała ![]() Cytat:
Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-29 o 18:34 |
||
|
|
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny Seba ma 1064 głosy i zajmuje 7 miejsce, zbierzmy siły i głosujmy, bo ja za przeproszeniem nie wiem co zdjęcia niektórych dzieciaczków tam robią
![]() ![]() Nasz Seba, hmm przepraszam grazinowy ale to tak jak Nasz
|
|
#3856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak!!!!! TĘSKNIMY |
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy pięknie za wszystkie kciuki za szczepienie
i chyba bardziej płakał przy badaniu niż przy samej szczepionce. To jest chyba taki czas, że Tymek boi się obcych. Nawet zważyć go się dobrze nie dało bo wyrywał się jakby go ktoś ze skóry obdzierał Niby 6600 ale sama nie wiem czy dobrze go zważyła. Tak jak myślałam, pani dr nic ciekawego nie powiedziała na temat tego spania. Tylko to, że taka jego uroda i niedługo powinno się skończyć Pocieszyła mnie, nie ma co Później poszliśmy na długi spacer i przez prawie 2 godziny kimał, tak więc chyba odsypiał ten stres. Kupiłam pierwsze słoiczki i kaszkę. Będziem testować ![]() Dziewczyny, pytanie odnośnie tych kaszek. Jak je robicie aby podawać butelką? Ile wsypać? Anula, u nas gluten wprowadza się w minimalnych dawkach od 4 miesiąca (dla dzieci piersiowych). Może u was jest inaczej
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Night25 hehe, to się zgadałam z Panią doktor
![]() anula już siem dogadały więc powtarzać się nie będę Klaterina ![]() delicadeza może "masywniejsze" - miał na myśli bardziej umięśnione ![]() nie smuć się MoniaK kaszkę na oko robisz, ja dodaje trochę i patrzę na konsystencję, jak za rzadkie to dosypuje, lekarka pozwoliła rozszerzać dietę już ? Gabulek śpi, dziś drzemki się pomieszały i jakoś dziwnie wyszło ![]() ale usnęła spokojnie, dałam kaszki jaglanej, zrobiłam z 60ml mleka ale zjadła gdzieś połowę (tzn tyle jej dałam, bo na pierwszy raz styknie) i UU zobaczymy co będzie ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-29 o 19:29 |
|
|
|
#3859 | |
|
Raczkowanie
|
nadrabiam.....
![]() Cytat:
![]() zobaczymy, jak tylko będę wiedziała - zaraz wrzucę PRZEPIS ![]() enchan za pierwszy uśmiech ![]() najpiękniejszy dźwięk na świecie, prawda ??? ![]() gusiu ![]() dla Nadeńki również za pierwszy głośny uśmiech Lolciu brawa dla dzielnego wygimnastykowanego Antosia ![]() ago_pe ![]() ![]() dla Norbiego za ukończone 5 miesięcy ![]() daisy upewniałam się i tak jak wczesniej pisałam może być tylko jeden chrzestny, czasami w parafii (wewnętrzne uregulowania parafii) jest potrzebne zaświadczenie o tym, że ktoś może być chcrzestnym wydawane przez proboszcza. Odnośnie książeczek, moja przyjaciółka a chrzestna Wikusiama synka który ma 8 miesięcy, kupuje namiętnie książki i mały ma już całą półeczkę, czyta mu kubusia puchatka, piotrusia pana, a teraz hitem są bajki osieckiej, które tez kupię Wikusiowi tylko budżet podreperuję odrobbinkę ![]() Wrzuciłam do albumu 4 zdjęcia, gdybyście się nudziły zapraszam ![]() idę nadrabiać dalej
|
|
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
witam mamusie
![]() ale dzis miałam marudera ![]() cały dzień stękał i marudził śpiący ale zasnąć nie chciał, wolał jęczeć męczybuła mały... ale teraz już śpi i liczę, że szybko się nie obudzi ![]() powiem wam, że oczywiście nie mogłam wytrzymać do 4 pażdziernika żeby spróbować ze słoiczkiem i dałam małemu dwa dni temu kilka łyżeczek marchewki a dzisiaj jabłuszka ![]() to moje dziecko jest niemożliwe...jedną ręka wyrywał mi łyżeczkę (sam chciał sobie do buzi wkładać) drugą ręką ściągał śliniak, gadał, mielił ozorkiem we wszystkie strony, nie mogłam go w spokoju nakarmić.... marchewkę przyjął elegancko
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
jakiś palant wierci wiertarą i wali młotkiem !!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
przerabiałam to jakies 4 dni temu, tylko o 23.00
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
delicadeza dziekuje
![]() andziot Az sama jestem ciekawa jak Gabunia bedzie spala po kaszce ![]() Nadia wykapana, ucina sobie drzemke. Smieszne to troche, ze musi sie zdrzemnac po kapieli, pozniej pobawic i dopiero kolo 22 idzie spac
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-29 o 19:57 |
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
współczuję, my mamy tez sąsiadów gigantów - jedni czasem wiercą sobie nawet w niedzielę - a drudzy słuchają techniawy od samego rana więc u mnie słychac regularnie zza ściany łomot :/
czekam aż marudek wstanie z popołudniowej drzemki i będzie kąpiel, czyli znowu cała łazienka zalana ![]() póki co mam czas na serial
|
#3866 |
|
Raczkowanie
|
delicadeza nie smuć się
Bardzo dziękujemy na wszystkie życzenia i te urodzinowe i rocznicowe gusiagatko michaś tez nie lubi wózka i spacerówke już mam i dalej d.upa ja nie wiem kiedy to się skończy. Michaś już śpi, Tż robi zakupy a ja oglądam serial
|
#3867 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór..
Alicja już śpi..A ja mam zamiar obejrzeć jakiś film...Będę was podczytywać ![]() Czy wszystkie już głosowały ![]() Dziękujemy za głosiki
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Delicadeza, a olej tzeta... moj tez czasem mi takim 'komplementem' zasadzi, a nie jestem dluzna, bo oni to co? Brady Pitty??
Klaterinko witaj kochana!!! ![]() Andziot trzymam za sen Gaby!!! Oby pospala jak najdluzej MoniaK szkoda, ze Ci nie pomogla moze faktycznie niedlugo mu to minie
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
delicadeza czekam ![]() olenka spi jade do tesco na zakupy |
|
|
|
|
#3870 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
matal, swoja droga ucze sie tylko w nocy, tzn ok 22-23 zaczynam koncze 24-01 w nocy wlasnie jak norbi robi sobie pobudeczki ![]() namiary na dealera zostawie tylko dla siebie robie studium a nie studia, ale roznicy w ilosci materialu za bardzo nie widze, no i to slownictwo ![]() Cytat:
ja powiem nieskromnie ze to moja ulubiona fota od kilku dni!!!!!!! i barrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dzo przypomina na niej domi Cytat:
a u nas nie figle tylko wlasnie jojczenie dominuje ![]() KOCHANE CIOCIE WIZAZOWE JESTESCIE WIELKIE I BARDZO DZIEKUJEMY ZA ZYCZENIA Nie sadze zeby u innych dzieci meczacych sie jak norbi powod byl ten sam, ale podejrzewam tez ze ma jakiegos wirusa. wcz bylo ponad 5 kup, dzisiaj 4,meczy sie strasznie, daje mu bobotic, troszke pomaga teraz jeszcze biogaie, wrrrrrrrrrrr dzien nie nalezal do udanych. nie wiem co jeszcze chcialam napiac................... ......................... ..........
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

az mi sie zachcialo plakac jak napisalas, ze Ola nie lubi fotelika i jest smutna... jejciu... a nie mysleliscie by zatrudnic kogos do pomocy w firmie?
Licze na to, ze jak odrobine podrosnie to jej sie spodoba 

, po drugie nie wiem jakim sposobem ale zrobiłam się jeszcze bardziej niezorganizowana niż do tej pory, NIE MAM CZASU NA NIC. Wszak Wiktor jest bardziej absorbujący, wstajemy w nocy do niego co godzinę niemal. 

dla Maciusia za wage. Pieknie rosnie
trzymam aby juz nie wedrowalo
i chyba bardziej płakał przy badaniu niż przy samej szczepionce. To jest chyba taki czas, że Tymek boi się obcych. Nawet zważyć go się dobrze nie dało bo wyrywał się jakby go ktoś ze skóry obdzierał
Pocieszyła mnie, nie ma co