|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Wiecie co 6.10 w rozmowach w toku bedzie facet co urodzil dzieci za swoją żonę. Chyba musze z moim tż to obejzeć
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie, mnie z pracy wywalą jak nie zrobię w koncu tej prezentacji.. masakra jakaś. 2 slajdy zrobiłam i już mnie dalej nosi
![]() Chiqua , dziękuję za pierwszą lekcję , kochana ![]() Szpyrki to my też jemy na Pomorzu ![]() ![]() Tzn. ja zawsze je wybierałam z jajecznicy![]() Agulka, one tu jedzę zupy-kremy.. takie zagęszczone sztucznie i zmiksowane.. Powiedziały mi ostatni, żebym sobie dodała do mojej pysznej zdrowej, naturalnej na warzywkach i mięsku pomidorówki, dodała taką zupę w proszku, to tej wody nie będę musiała pić
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
ten facet byl kiedys kobietą
widziałam kiedys na discovery caly program o nich
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z czym jest Piróg? a. z mięsem b. ruski c. z piaskiem
Edytowane przez pempek Czas edycji: 2011-09-29 o 16:41 |
|||
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie, mnie z pracy wywalą jak nie zrobię w koncu tej prezentacji.. masakra jakaś. 2 slajdy zrobiłam i już mnie dalej nosi
![]() Chiqua , dziękuję za pierwszą lekcję , kochana ![]() Szpyrki to my też jemy na Pomorzu ![]() ![]() Tzn. ja zawsze je wybierałam z jajecznicy![]() Agulka, one tu jedzę zupy-kremy.. takie zagęszczone sztucznie i zmiksowane.. Powiedziały mi ostatnio, żebym sobie dodała do mojej pysznej zdrowej, naturalnej na warzywkach i mięsku pomidorówki, dodała taką zupę w proszku, to tej wody nie będę musiała pić
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do usług ![]() aha czyli niby te zagęszczone bardziej treściwe? mimo że z chemią ![]()
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jakis czas temu pisalam wam o moim wypadku i posinaczonych kolanach
![]() ![]() i wiecie co siniaka na jednym kolanie mam do dzisiaj ( a rypłam 18.09) i co dziwne w jednym miejscu nie mam czucia pod kolanem jakby wiecznie zcierpnięte i nie czuje jak palcem dotykam. i dalej boli
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak w Irlandii, ale w Anglii odpowiednik rosolu to chicken soup, oczywiscie rozni sie wszystkim...jak kupilam ostatnio w puszczce...to wylalam do zlewu bo wygladala jak sos carbonara. ja w sumie lubie pomidorowe i marchwiowe zupy krem, ale i tak domowe najlepsze...a natki pietruszki nie ujrzysz tutaj w sklepie...posialam pietruszke w ogrodku obok domu to natki mam duzo, ale korzen malusienki, ze raczej do niczego sie nie nadaje, tym bardziej do zupy.
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
ide sobie odgrzac pierogi ruskie i krokiety z kapustka i grzybami...kupione...ale moze beda dobre. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-09-29 o 16:55 |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chiqua, krwiak się musi wchłonąć, nie przejmuj sie tym.. poczekaj jeszcze kilka tygodni. To musi potrwać. A co do rosołu, to oni taki zmiksowany krem zagęszczony sztucznie jedzą. Taki jak u nas dla niektórych dzieciaczków mamy robią.. A ja kiedyś zaprosiłam koleżankę z Pd. Afryki na rosół z makaronem, bo bardzo chciała czegoś polskiego spróbować. Jezzzuu ale się uśmiałam, bo jej ten rosół przez zęby przeciekał, w ogóle nie umiała go jeść i się tylko umęczyła ![]() ![]() ( chyba to już nawet pisałam..?)
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
Ale mi smaka zrobiłyście i na rosół i na pomidorówkę i ogórkową.
Dziś z TŻ-tem pochłonęliśmy knedle ze śliwkami - strasznie dawno nie jedliśmy ![]() chiqua tak spojrzałam na Twój suwaczek, to w zasadzie jesteśmy w prawie idealnym czasie ciąży, wg pierwszego USG jestem teraz w 10t4d - czyli jeden dzień różnicy. I by się zgadzało, bo USG wyznaczyło mi wstępnie termin na 22 kwietnia. Ale lekarz wyliczył z OM i wpisał do karty ciąży tp. 23 kwiecień. No i nie wiem którego terminu się trzymać
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Napiszcie proszę co jaki czas macie USG? Po pierwszym genetycznych (między 11 a 14 tygodniem) kiedy następne? |
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jeszcze bedzie czas zeby sie nacieszyc az bzuch bokami nam bedzie wychodzil![]()
|
|
|
|
#2834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja też czekam kiedy zacznie coś widać chociaż często mam tak wzdęty brzuch jakbym już była w 4-5 miesiącu
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-09-29 o 17:11 |
|
|
|
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
Julliczka, zamorduję za te knedle ze śliwkami... I gdzie ja tu takie dostanę
???? W sob. po dyżurze sprawdzę w polskim sklepie, do którego bbb. rzadko chodzę.. Może będą? Uwielbiam knedle mojej mamy.............2 dni różnicy w dacie porodu, to żadna różnica. Dzidzia wylezie i tak kiedy zechce ![]() Moje USG dopiero gdzieś w listopadzie w Polsce Tu i tak już przekroczyłam limit na ilość USG w ciąży o 300%![]() ![]() No zrobiłam 3 slajdy.. teraz idę na kawę ![]() Ojaaa gdybym tak się na studiach uczyła, to bym w szpitalach sprzątała, a nie leczyła. Ale no nie mogę teraz i już! |
|
|
|
#2836 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz bede miala w 20 tygodniu, czyli za 4 tygodnie, nie moge sie doczekac, bo chce wiedziec czy lozysko sie podniesie.
|
|
|
|
#2837 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
A dziękuje raz lepiej raz gorzej się czuję. Ja mimo terminu na 27 luty 2012 to równie dobrze mogę urodzić na początku marca , więc dlatego przyłączyłam się właśnie do tego forum. Ruchy już czuje. Dzidzia szaleje najbardziej jak coś zjem. A Ty jak się czujesz??
|
|
|
|
#2838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie morduj można samemu kilkanaście zlepić i kilka zamrozić, pytanie czy surowce do knedli będziesz miała u siebie. Ja jakoś nie miałam do tej pory weny żeby sama zrobić ![]() No racja racja, fajnie by było gdyby wylazła 24 kwietnia ![]() Angelika witaj jaaa to nie mogę się doczekać tych ruchów- jakie to uczucie
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-09-29 o 17:38 |
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nadrobię Was później, jestem trochę zmęczona dniem (było dziś dość gorąco).
Ostatnie dwa dni czułam się ładna, prawda? Dziś ile komplementów zebrałam Dziadkowie nie mogli się na mnie napatrzeć, mama zachwycona. Normalnie szok ![]() Ale muszę przyznać, że dopadłam próbkę świetnego podkładu Vichy, do tego trochę podmalowałam oko.
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
Julliczka uczucie świetne. Na początku ma się wrażenie jakby coś bulgotało w jelitach. Teraz jak kładę ręke na dole brzucha to dzidzia kopie. Dziś założyłam za ciasne spodnie i jak siedziałam to widocznie przeszkadzało dzidzi i dała znać o sobie. Byłam zmuszona guzik odpiąć
|
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aczkolwiek moja pani dr mówi tylko o kosmówce, to jest to samo bo cosik kiedyś czytałam że kosmówka się przekształca w łożysko
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do listy Cię dopiszę, ale trochę później, muszę odpocząć
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam prasowanie
![]() Na obiadek była u mnie pomidorowa. Chyba przesadziłam z ilością bo ugotowałam tyle że dla całego wojska by starczyło |
|
|
|
#2844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2845 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czuję się ok, czekam na przypływ energii, bo jak na razie na nic siły nie mam. Nudności już jakiś czas temu ustąpiły. Tyle, że teraz trochę nerwowa się zrobiłam. ![]() Cytat:
Cytat:
bo wiele z Was to pewno już ma zaokrąglenia, u mnie na razie marnie widać ![]() Odpoczywaj odpoczywaj! No i brawo , że ładnie dziś wyglądasz
|
|||
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziś po wizycie u gina
lekarz powiedział że wszystko OK wziął próbkę na badanie cytologiczne, kazał zrobić badania na toksoplazmę.No i teraz odliczanie do USG -10.11. mąż nie umie się doczekać bo chce iść ze mną aby dzidziusia zobaczyć
|
|
|
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
ja wyprasowałam 1/4
nienawidze prasować Fajnie macie też bym chciała poczuć kopniaki no ale to pewnie za jakieś 3-4 tygodnie
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nienawidzę prasować.. Ostatni raz chyba półtora roku temu prześ slubem mężowi koszulę prasowałam, a tak to nie prasuję NIC
Polecam!Julliczka, ja bym chętnie, ale śliwek to ja tu ładnych nigdy jeszcze nie widziałam, a po drugie one się taaak straszliwie kleją do wszystkiego te knedle jak się je robi... Joanaros, jak masz zapas pomidorowej, to prześlij do mnie z litra albo dwa ![]() Ja każdą ilość polskiej pomidorówki zutylizuję![]() ![]() Kolejne dwa slajdy zrobione ![]() Masakra!
|
|
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
U mnie to synek chyba najbardziej nie może się doczekać dzidzi. Pyta co trochę czy to będzie dziewczynka czy chłopczyk. Nawet imiona już wybrał. Przykłada rączkę do brzucha. To taki słodki widok.
A kto lubi prasować? Chyba nikt, prócz mojej mamy ona mogła by to robić godzinami. Ja tego nienawidzę, do tego mam beznadziejna deske do prasowania, ale jakoś nie znajduje pretekstu żeby kupić nową. |
|
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
Ivonka7 a jak Ty się czujesz?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

widziałam kiedys na discovery caly program o nich
i Gadziu

( chyba to już nawet pisałam..?)

???? W sob. po dyżurze sprawdzę w polskim sklepie, do którego bbb. rzadko chodzę.. Może będą? Uwielbiam knedle mojej mamy.............
nie morduj 
Dziadkowie nie mogli się na mnie napatrzeć, mama zachwycona. Normalnie szok 
, że ładnie dziś wyglądasz 
nienawidze prasować