Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 14:23   #2941
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Oj dziękuję dziewczyny <zawstydzony>
Troszkę nerwów nas to mieszkanko kosztowało, nie wspominając o kosztach. Dobrze, że mieliśmy drugie, które sprzedaliśmy i za kasę z niego wyremontowaliśmy nasze gniazdko. No i duża zasługa w mieszkaniu naszego znajomego projektanta. Fakt, kierowaliśmy go w jakimś konkretnym kierunku, ale jakby nie on to tak zapewne by to wszystko nie wyglądało

Zabieram się za obiad ...

A właśnie, wcześniej czytałam, że pisałyście o rybach wędzonych. Kurcze ja conajmniej 2 razy w miesiącu jem wędzonego łososia albo pstrąga Nie wiedziałam, że one są takie szkodliwe

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:25   #2942
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

ajć zazdroszczę takiego mieszkania

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:35   #2943
ggoraa
Zadomowienie

Czesc mamusie!
Piekna pogoda dzis. Juz bylismy z malym na kasztanach, teraz spi a ja mam czas dla siebie. Planuje zrobic pozniej krokiety Tztowi na kolacje.

Podziwiam moich sasiadow- ludzie po 50-tce, imprezuja do 5 rano a o 10-ej juz nie bylo ich samochodow- skad tyle energii?

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

Jak dajecie radę z depilacją? U mnie już bardzo cięzko nawet z lusterkiem
A jeszcze dzisiaj mam jakieś dziwne zaburzenia widzenia. Latają zygzaki przed oczami???
Ciśnienie normalne, wyniki wszystkie w normie, nie wiem co to za chol*era mnie dopadła, czuję się jak rasowy ćpun
Z depilacja to ja uzywam maszynki do podcinania wlosow- mam przynajmniej pewnosci, ze jak jade ''po omacku'' to sie nie pozacinam heheh.
Co do zygzakow- mi pomaga tabliczka czekolady
Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę, bo panowie skonczyli montaż mebelków. Oczywiście mężowi już się nie podoba układ Boże co ja z nim mam Ale jak mu tłumaczę, że łóżeczko muszę mieć po prawej stronie komody z przewijakiem to on tego nie rozumie ehhhh... i oczywiście mówi, że zawsze musi być po mojemu

Przesyłam zdjęcia i zabieram się za mycie mebelków, a potem czeka mnie prasowanie 5 pralek Martynkowych ubranek
Sliczne mebelki- wogole cale mieszkanie masz super- w moim stylu!
Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Co mi się rzuciło w oczy, jeżeli macie możliwość to ustawiajcie łóżeczko tak aby było do niego dojście z 2 stron, czyli krótszym bokiem do ściany. Wtedy maluch nie będzie się skręcał w jedna stronę. Z własnego doświadczenia sprawdziłam, a zalecenie neurologa i rehabilitanta. Mój Mati przez niedotlenienie przy porodzie był rehabilitowany 8 miesięcy.
A to zawsze mozna dzidzie klasc na zmiane- raz glowka ''w nogach'' a raz normalnie- ja tak Filipka przekladalam, bo nie mialam mozliwosci przestawienia lozeczka.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
No i przyszla i mi powiedziala "czy zdaje sobie Pani sprawe z tego, ze dzieci karmione MM sa mniej inteligentne?"wiec zapytalam " A Pani Cezarego karila piersia?"
"Oczywiście"-odpowiedziala, wiec ja jej na to" Widzi Pani, a nie widac"
mimo ze miala jeszcze jedna zmiane to nawt do mnie nie weszla:P
bravo za ciety jezyk!!!! Czasem trzeba dac tym cwaniakom popalic!

ANIA- biedactwo, juz mialam nadzieje, ze dzis to TEN dzien ehhhh...

A ja sie wam chwalilam 3 dni temu, ze mam 96 cm w brzuchu...otoz dzisiejszy pomiar wskazuje 97,5!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 110929_133020.jpg (38,9 KB, 55 załadowań)
Stary 2011-09-29, 14:41   #2944
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Czesc mamusie!
Piekna pogoda dzis. Juz bylismy z malym na kasztanach, teraz spi a ja mam czas dla siebie. Planuje zrobic pozniej krokiety Tztowi na kolacje.

Podziwiam moich sasiadow- ludzie po 50-tce, imprezuja do 5 rano a o 10-ej juz nie bylo ich samochodow- skad tyle energii?

Z depilacja to ja uzywam maszynki do podcinania wlosow- mam przynajmniej pewnosci, ze jak jade ''po omacku'' to sie nie pozacinam heheh.
Co do zygzakow- mi pomaga tabliczka czekolady

Sliczne mebelki- wogole cale mieszkanie masz super- w moim stylu!

A to zawsze mozna dzidzie klasc na zmiane- raz glowka ''w nogach'' a raz normalnie- ja tak Filipka przekladalam, bo nie mialam mozliwosci przestawienia lozeczka.

bravo za ciety jezyk!!!! Czasem trzeba dac tym cwaniakom popalic!

ANIA- biedactwo, juz mialam nadzieje, ze dzis to TEN dzien ehhhh...

A ja sie wam chwalilam 3 dni temu, ze mam 96 cm w brzuchu...otoz dzisiejszy pomiar wskazuje 97,5!

cudowny brzuszek, taka piłunia a Ty szczuplusia, tylko pozazdrościć...

KASIK mieszkanie imponujące, a jak czyściutko... ja bym nie dała rady utrzymać chałupki w takim porządku
I takie dużeeeeee... Mój faworyt to garderoba i kuchnia- zdecydowanie mój styl.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

GGORAA a jak Twoje zaparcia???Mnie czyściło 2 dni a dzisiaj znowu zastój, a myslałam, ze przed wizytą polecę ze stresu.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:44   #2945
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

To ja też wkleję zdjęcie mojego brzuszka sprzed 2 dni. Dokładnie 33 tydzień i 1 dzień.

Wszystkie mamy te brzuszki tak ślicznie dorodne

Ggoraa ... miałam Ci ostatnio pisać o moim sposobie na zaparcia. Na noc codziennie jem taką większą kiść winogron, a rano codziennie jeszcze zanim coś zjem wypijam szklankę wody. I w końcu codziennie odwiedzam toaletę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 33 w1.jpg (72,1 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33w_1.jpg (71,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33w1.jpg (70,4 KB, 49 załadowań)

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-09-29 o 14:47
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:54   #2946
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jak my bedziemy urzadzac mieszkanko to juz tez wiemy co jak gdzie i jakie..... o matko...poki co siedzimy w tapecie paskudnej..no ale samia to sie ceni
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:10   #2947
rojku
Rozeznanie

Dziewczyny może mi któraś poradzić na priv w sprawie z US?
Stary 2011-09-29, 15:10   #2948
__Fallen Angel__
Zadomowienie

ggoraa i kkkasikkk- ale macie śliczne piłeczki, areszta taka szczupła,laski z was

I need your love

Moje Serduszko bije już

Stary 2011-09-29, 15:14   #2949
__Fallen Angel__
Zadomowienie

ja też dodam
w ciągu tygodnia urósł mi brzuszek jak na drożdżach

To fotka z kopniakiem mojej Kruszynki, akurat na usg dało się uchwycić odcisk stopy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28tydzien (5)-1.jpg (28,7 KB, 60 załadowań)

I need your love

Moje Serduszko bije już

Stary 2011-09-29, 15:26   #2950
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
cudowny brzuszek, taka piłunia a Ty szczuplusia, tylko pozazdrościć...

KASIK mieszkanie imponujące, a jak czyściutko... ja bym nie dała rady utrzymać chałupki w takim porządku
I takie dużeeeeee... Mój faworyt to garderoba i kuchnia- zdecydowanie mój styl.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

GGORAA a jak Twoje zaparcia???Mnie czyściło 2 dni a dzisiaj znowu zastój, a myslałam, ze przed wizytą polecę ze stresu.
Dzieki dziewuszki za komplementy- ale ja to jak sie poruszam to sie tak tocze wlasnie jak kula, no i kiwam sie na boki jak pingwin. Jestem juz ostro zmeczona szczerze powiedziawszy, A tu jeszcze 39 dni....

Co do zaparc, to pije ten syropek dla dzieci na zaparcia- jedna lyzeczke na dzien ( zalecane 3) , zjadam jablka i jakos idzie- wczoraj bez problemu poczulam parcie- usiadlam i jak za dawnych dobrych czasow wszystko ladnie samo poszlo: ( nigdy bym nie przypuszczala, ze bede tesknic za tak prosta czynnoscia hehhe).

Ale czopki glicerynowe mam w pogotowiu, jak znow bedzie nieciekawie ( jak narazie moj rekord to prawie poltora tygodnia bez kibelka byl)
Stary 2011-09-29, 16:09   #2951
ja_dalia
Wtajemniczenie

wróciłam, zjadła, doczytałam i takiego śpiocha mam, ze masakra

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:18   #2952
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny piękne brzuszki macie jak jedna

Kasik mieszkanie marzenie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:22   #2953
fatal21
Wtajemniczenie

Ja właśnie niedawno się obudziłam.Jakoś tak mnie z nóg ścieło.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:36   #2954
goldika
Zakorzenienie

hej.
czytam Was na biezaco ale nie mam jakos weny do pisania

Kassik piekne mieszkanko chociaz nie w moim stylu.

Gratuluje kupionych wozkow.

Aaa i widze, ze sporo z Was zaczelo narzekac na jakies niedogodnosci... dopisuje sie i ja. Jestem nie do zycia od kilk dni, spalabym 24na dobe...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:12   #2955
ggoraa
Zadomowienie

dziewczyny- masakra.... smaze nalesniki na krokiety i wlasnie zezarlam 7 sztuk i mi malo!... musze sie chyba zalac herbata, aby zapelnic ta studnie bez dna!
Stary 2011-09-29, 17:13   #2956
lina84
Rozeznanie

kochane śliczne brzuszki ))

Jesli chodzi chodzi o narzekanie -to ja się przyłanczam
Własnie musiałam godzinkę się zdrzemnąć -bo baterie mi się wyczerpały .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:28   #2957
karolinka_12
Raczkowanie

to ja mam pytanie dotyczące klubu Mamusie XI-XII 2011 czy on się różni od forum i czy jest możliwość tam się wpisać?
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:29   #2958
Paula__22
Raczkowanie

To i ja ponarzekam wczoraj dopadła mnie taka mega zgaga, że aż płakałam z bólu. W poprzedniej ciąży miałam zgagę co 2 dzień, a teraz dopiero drugi raz, mam nadzieje że to po żurku.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:53   #2959
princessskaa
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki
My już po wizycie, obiadku i małym odpoczynku
Ginek zadowolony z wyników - morfologia, mocz gitarka
Mam nadal sobie polegiwać, odpoczywać. Pod koniec października
badanka i wizyta kontrolna (za 3,5tyg)

Aniu doczytałam, że nadal jesteś w dwupaku - no cóż, małej chyba za dobrze w Twoim brzuszku Nie denerwuj się, wyluzuj, a wszystko przyjdzie w swoim czasie...Wiem, że łatwo się mówi...

Kasik pokoik dla małej słodziutki!

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
To i ja ponarzekam wczoraj dopadła mnie taka mega zgaga, że aż płakałam z bólu. W poprzedniej ciąży miałam zgagę co 2 dzień, a teraz dopiero drugi raz, mam nadzieje że to po żurku.
Zgaga to koszmar. Ja od trzech tygodni mam ją codziennie...

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Dziewczyny śliczne brzuszki

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Marejta oczywiście trzymałam kciuki za wizytę. Jak wrócisz to daj znać Ale napewno wszystko jest ok, musi być
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:57   #2960
muffinka90
Zakorzenienie

kasik sliczne mieszkanko macie moim faworytem jest lazienka, lubie takie zlewy

sliczne brzuszki macie dziewczyny

princesko za wizyte

a ja sie wlasnie objadlam ruskimi, ze ledwo zipie, a jeszcze na mnie patrza, jestem nienormalna

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:05   #2961
goferek33
Raczkowanie

mam pytanie do dziewczyn które mają cukrzycę w ciąży.
miałam 3 razy test, w końcu wyszło w 33 tygodniu, że drugi wynik po godzinie mam zły, 180.
jestem na diecie.
ale prawdę mówiąc wyniki mam na tej diecie takie sobie, dzisiaj na czczo miałam 85, ale po obiedzie 131.
na kartce napisali, że norma do 120.
nie to jest jednak najgorsze, tylko to, że ciągle jestem głodna.
próbuję zwalczyć głód piciem wody, czy herbaty, ale niewiele to pomaga.
nie wiem, może jestem jakaś dziwna, ale dwie kromki chleba rano to dla mnie za mało, po godzinie jestem znowu głodna.
proszę Was o radę. 6 mam wizytę, ale stresuję się tą dietą. nie jestem w stanie jeść tyle warzyw naraz. Gosia
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:12   #2962
Seona
Zakorzenienie

Kkasikk, ale masz piękne mieszkanie!! To aż wstyd swoją norę pokazywać gdzieś kiedyś Mieszkasz w domku czy to mieszkanie na parterze jakieś, bo ogród widać?

Odgapię chyba łazienkę, już sobie zdjęcia zapisałam Powiedz mi tylko, czy to jest drewno czy tylko płytki takie drewnopodobne? Czy ta mała mozaika to takie malutkie płyteczki czy może większe udające mozaikę?

Bo w przyszłym roku planujemy remont. Teraz nie jest zła, ale ma 15 lat i jest już trochę niemodna Poza tym w tamtym roku były problemy hydrauliczne z wanną i nie jest obita płytkami, fatalnie to wygląda.

Dygotka, co do majtek miałam oba rodzaje i oba się przydały

Ktoś wie co się dzieje z Chawą??? Hoop hop, Chawa, gdzie jesteś???

Milagrosa, wózek śliczny!! Nikt u nas nie wybrał tych wielkich kolumbryn, tylko wszystkie mamy te śliczne gondolki

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was mogłaby mi podać jakiegoś dobrego sprzedawce na all, albo jakąś internetową aptekę gdzie mogę kupić podpaski poporodowe itp itd? już byłam w dwóch aptekach i nigdzie nie ma.... , w końcu tego nie kupię
Ja kupowałam tutaj: http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=5927936

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:13   #2963
milagrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
to ja mam pytanie dotyczące klubu Mamusie XI-XII 2011 czy on się różni od forum i czy jest możliwość tam się wpisać?
dołączam się do pytania

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:29   #2964
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny w Kappahl super wyprzedaż jest!!! Bodziaki i pajace za ok. 10-15 zł Piękne i jakoś rewelacyjna, bo kupowałam starszej Nie rozciągają się, guziki nie obrywają, milutkie, świetnie wykończone. Jak któraś jeszcze nie ma to polecam tam się zaopatrzyć.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-09-29, 18:32   #2965
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Gratuluję udanej wizyty

Nawet nie zdajecie sobię sprawy jak wam zazdroszczę popołudniowych drzemek
Codziennie obiecuję sobię, że kimnę się chociaż na 15 min, ale zawsze coś się pojawia do roboty.
Dzsiaj byłam na wsi, wracając już prawie zasypiałam, no ale jak wróciłam trzeba było robić obiad, troszkę poleżałam, nadrobiłam braki na forum, głowę wymyłam i kolejny dzień bez drzemki
A tu już końcówka i człowiek by chciał się wyspać na zapas ;p
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:37   #2966
Seona
Zakorzenienie

Fallen, ale brzuszek malutki! Jak Wy to robicie?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-09-29, 18:37   #2967
ania21_21
Zadomowienie

wróciłam od położnej ona mnie jeszcze bardziej załamała pytała się czy mnie nie bolą plecy (z tego co zrozumiałam to jest obrócona tak że jakbym rodziła to bym miała krzyżowe) mam myć podłogę jak ona słyszała niby pomaga(u mnie nie działa ) za tydzień następna wizyta później 10 października do szpitala na badania i 12 na wywołanie mała jest jeszcze wysoko brzuch mi się powiększył mała jest prawidłowych rozmiarów i nic poza tym
Stary 2011-09-29, 18:38   #2968
Seona
Zakorzenienie

Milagrosa, Karolinka, do klubu to Olusia musi zaprosić.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-09-29, 18:38   #2969
ela3010
Zadomowienie

Ja też jakaś niemrawa jestem.

Kasik mieszkanko marzenie

Darusia masz rację że nieważne jaki wygląd, bo każdy ma takie mieszkanko na jakie go stać, ważne że się samemu mieszka.

Ja cały dzień leże, wstaję na siku, przywitać chłopaków, coś zjeść i tyle. Muszę jeszcze 2.5 tygodnia wytrzymać na leżąco, to już niewiele, a potem już mogę się rozpakowywać.
Czop już mi w całości poszedł, dziś czyściutko już.

Ggora co do zaparć to ja piję te śliwki na czczo i pomaga mi, ale dziewczyny zapobiegajcie jak możecie tym zaparciom bo hemoroidy potem są nie do przeżycia dla mnie, to jak poród w pigułce, brrr
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:40   #2970
Seona
Zakorzenienie

Aniu a seks uprawiacie, zapytam tak bezczelnie? Bo sperma czasem potrafi wywołać poród (jakiś składnik), poza tym orgazm powoduje skurcze macicy i też może przyspieszyć

Ślub
Pati
Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości