|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
nie wiem, ale chcialam go uniknac...mocno gryzie nasze rece wiec moze to rzeczywiscie zeby? a moze nauczylam ją traktowac piers jak smoczek![]() Cytat:
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-09-29 o 20:26 |
||
|
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
Gusia no to Antos i Nadia sa dla siebie stworzeni, bo u nas wieczorny rytulal wyglada prawie identycznie
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polać jej !!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() gdzie mój brzuszek ?????? gdzie kopniaczki ? |
||
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe dla mnie i tak jesteś hardcorem
Dobra, idę tż męczyć, żeby mnie popytał
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
aga_pe na premiera
|
#3877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poje.... ich ![]() aha a dajesz takie kopiaste łyżki czy płaskie? Cytat:
![]() Agnieszka_pe, podziwiam Cię kobieto na prawdę ![]() Mattal, jak sprawdzają się smoczki do kaszki TT? bo ja jeszcze ich nie testowałam ![]() Sto lat dla dzisiejszych solenizantów
|
|
#3878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Klaterinko Macius dał mi do wiwatu nie wiem czy po zupce czy poprostu był zmęczony, jak tż przyszedł to usłyszłam "co tu taki armagedon" a ja chciałam poprasować ale się nie dało.Dopiero teraz skończyłam jak dziecię poszło spać mój synuś teraz ma taki rytuał: przed 19 kąpanko po 19 jedzonko i lulu, kładę go do łóżeczka mówię że ma spac grzecznie. Włączam pozytywkę TAKĄ i on zasypia sam ![]() budzi się koło 1 na jedzonko poźniej koło 6 pogada w łóżeczku i się sam ulula |
|
|
|
|
#3879 |
|
Zadomowienie
|
No moje panny już spią
Oliwka jakas godzinę, a Emilka pół godz ![]() No myslałam, ze sie dzisiaj wykończe. Oliśka zasneła dopiero o 14. Spala 1 godz 40 min. Oprócz tych 15 min wcześniej, całe jej spanie na dzisiaj. No ale w końcu padła. Kolezanka była. jest w 38 tygodniu ciazy Brzuszek duzy i czeka juz na maleństwo ![]() Wczoraj u lekarzy OK. Miśka miała testy na alergię. Na szczęście nic nie wykazały. Za 3 tyg nastepna wizyta i kolejne testy, tym razem na ewentualną alergię pokarmowa. Sto lat dla Norbiego i Michałka |
|
|
|
#3880 |
|
Wtajemniczenie
|
co tak slabo????
na prezydenta!!! i to USA!!! ![]() Nie, zartuje USA bym nie mogla niestety ![]() to tez zart, normalnie jestem bardzo skromna ![]() ale wiecie co? dalambym matkom 100% platny, bardzo dlugi wychowaczy
|
|
#3881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
smoczkiem, moze nie odrzuci jej z kolei od piersi zreszta kiedys probowalam dac Darii smoczek jak bardzo plakala, ale nie umiala go ssac..
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-09-29 o 20:57 |
|
|
|
|
#3882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja będę głosować agnieszka_pe25 na prezydenta
|
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Antropia Pamietam jak dzis tego andziotkowego posta o ulewaniu ![]() JanuszAgnieszka biedna, to Ty nic nie pospisz w nocy
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK nie mam tych TT do kaszek.
Mam lovi do kaszek i TT trójprzepływowe (z krzyżykiem). TT do bani, muszę kupić te do kaszek. Idę karmić na śpiocha, uczyć się i spać. A jutro rano poproszę o kciuki ![]() Dobranoc
|
|
#3886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na zapas już od teraz trzymam
|
|
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
W albumie zdjecie mojej sukienki W końcu znalazlam kabel, zeby zrzucić na kompa
matal kciuki bedziemy trzymac a o której masz ten egzamin??
|
|
|
|
#3888 |
|
Rozeznanie
|
ja już trzymam
![]() Królewnę nakarmiłam, śpi z radości chyba coś obejrzę, nie wiem co, dawno nic nie oglądałam
|
|
|
|
#3889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh ciężko ![]() Cytat:
![]() Andziot, a Ty już wprowadzasz gluten? Jeśli tak to w jakich dawkach i jaki?
|
|
#3890 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczorową porą
![]() Podczytywałam dziś w wolnych chwilach.. ale jak tak czytam z doskoku i nie odpisujeod razu, to później wszystko zapominam Dzisiejszy dzień upłynał nam na długim spacerowaniu i korzystaniu ze słoneczka.. bo to pewnie już ostatnie takie ładne dzionki .. wszytsko super! Anton zadowolony, bo uwielbia sobie w wózeczku jeździć.. tylko mi nogi wchodzą do.. zresztą wiecie gdzie ![]() A reszta dnia były to próby zrobienie zdjęcia Antkowi do paszportu.. próbowałam sama robić uwzględniając wszystkei wytyczne.. naczytałam się w necie, że czasem ciężej u fotografa pstrykąć taką fotę maluszkowi, więc starałam się sama.. ..fotek mnóstwo i byłam pewna, że coś wybierzemy, TŻ na kompie obrobi i będzie gites.. no ale jednak nie okazuje się, że na każdym zdjęciu Anti ma cień na policzku i odpada Jutro zrobimy powtórkę.. trudno Kładę się spać zaraz, padam dziś!! |
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
no szczerze to niewiele spie i chodze jak zombi... Daria w dzien praktycznie w ogole nie spi...a jak ja mam okazje przespac sie w dzien (bo np pojade do mamy i ona zajmie sie Daria) to nie moge zasnac...
no, ciezko...moze jak zacznie jesc cos innego niz tylko UU to bedzie lepiej spala? a moze to te zeby? a moze skok? ech...
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, cały dzień spędzony na powietrzu, bo w Poznaniu dziś gorąco było
Hanka mi się obudziła o 4 rano i nie chciała spać do 6.30! Matko, ja nie wiem co się z tym dzieckiem dzieje. Niby nie skok, chyba nie zęby,bo ja po dziąsłach nic nie widzę...nie wiem,nie wiem o co Hance chodzi. Najlepsze,że mój organizm chyba się już przyzwyczaił do takich pobudek i innych ekscesów i nawet jako tako funkcjonuje. Położę się jednak zaraz spać, bo nie wiadomo co dziś moja pierworodna wymyśli.Próbuje ogarnąć temat zlotu czarownic,ale mieszacie tam,oj mieszacie W Poznaniu nikt nie chce zlotu robić? To ja się pochwalę, że matall do mnie przyjedzie pojutrze i zostanie na noooooooc (matall mogłam się pochwalić, co nie? ) I Edziek też będzieeee i może mu się Hanka spodoba I nawet małże nasze będą. O,taka impreza:P Zazdraszczajcie nam teraz mini zlotu
|
|
|
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
a w ogole to zrobilismy odbitki zdjec z gruponu i sa okropne!!!! kolory zupelnie inne niz powinny byc, zamiast ciemnych blond wlosow mam rude!! (przynajmniej wiem, ze nie powinnam nigdy na taki kolor ich farbowac
), takze nie polecam... dobranoc
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze jesli można chciałam zapytać, bo już od dawna pytanie chodzi mi po głowie..
![]() ![]() Mamusie, które karmią tylko piersią ile razy na dobe karmicie dzieciaczki? Wiem, że nas mało tu na UU.. ale plisss, plisss policzcie dla mnie |
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Miala moze ktoras z Was do czynienia z TAKA butla?
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Lolus Nadia je ok. 10-13 razy na dobe (zalezy od dnia) My mielismy dwa podejscia u fotografa, zeby fotki do paszportu cyknac ![]() Za pierwszym razem spala i nie szlo jej dobudzic
|
|
|
|
#3898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w nocy nie karmię wcale spice zazdraszczam
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście z Medeli kupiliśmy tylko jedną, teraz w ogóle jej nie używamy. A tak w ogóle dobry wieczór Cały dzień podczytywałam, ale czasu i natchnienia na pisanie brak ![]() Jakaś taka rozmemłana jestem
|
|
|
|
|
#3900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam do 5mż będę dodawać ciut kaszki do obiadku Cytat:
(ale to takie pół karmienia)kiedyś 6 (jak jedna pobudka była) Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

nie wiem, ale chcialam go uniknac...mocno gryzie nasze rece wiec moze to rzeczywiscie zeby? a moze nauczylam ją traktowac piers jak smoczek

a dajesz takie kopiaste łyżki czy płaskie? 

biedna, to Ty nic nie pospisz w nocy
na zapas już od teraz trzymam

Hanka mi się obudziła o 4 rano i nie chciała spać do 6.30! Matko, ja nie wiem co się z tym dzieckiem dzieje. Niby nie skok, chyba nie zęby,bo ja po dziąsłach nic nie widzę...nie wiem,nie wiem o co Hance chodzi. Najlepsze,że mój organizm chyba się już przyzwyczaił do takich pobudek i innych ekscesów i nawet jako tako funkcjonuje. Położę się jednak zaraz spać, bo nie wiadomo co dziś moja pierworodna wymyśli.
(ale to takie pół karmienia)