|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
JanuszAgnieszka byc moze faktycznie tak jest, ale smoczek nie rozwiazalby sprawy... Jak sie budzi i dajesz U to ile ciumka? Po to by zasnac? Glodna nie jest tak? Hmm... a probowalas na brzuszek polozyc? Poklepac po pupce, pomiziac po policzku?
![]() Lolka kto Wam takich glupot naopowiadal tym fotografem?? I w domu lepiej? teraz widzisz jak masz lepiej Tak wiec polecam pojsc do fotografa, bo oni wiedza jak robic zdjecia niemowlakomMoniaK, a sa jeszcze jakies do kaszek??? Jak wygladaja? To nie te z krzyzykiem? ![]() Spice, Matall... coz za konspiracja ![]() Aga_pe na premiera, bo wiesz... niedlugo wybory, a Ciamciaramcie to dlugo trzeba by bylo ze stolka zbijac
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
gusia ja słyszałam o tej butelce, ale nie mamy jej. Mam TT, ale w sumie żadko uzywamy
lolka ja karmię 6 razy na dobę, razem z nocnym karmieniem. Ale to od jakiegoś tygodnia tak nam sie ustawiło, a wczesniej było częsciej. No i od tygodnia juz nie dokarmiam mm, tylko same UU |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedzi dot. butelki
Mam w domu butle z TT i Nadia nie chce z nich pic. Myslalam, ze wyszperalam w necie jakis cudowny wynalazek, ktory pozwolilby mi pojsc do fryzjera
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, a jakie kaszki będziesz dodawać? Jakieś pszenne?
Lolka, u nas jest 6-7 karmień (nie liczę nocy) Gusia, ja też mam od początku butelki TT i nie przeszkadzały w jednoczesnym karmieniu piersią. Paulizia, tak są jeszcze inne oddzielne smoczki do kaszki. Cuda wianki normalnie
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Spice, Mattal co się nie chwaliłyście?
Dobra, uciekam spać póki Tymi śpi pewnie za godzinę będzie pobudka no ale cóż zrobić ![]() Dobrej nocki
|
#3907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
#3908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
dziekuje za odpowiedzi a propo glutenu, wystraszylam sie niezle i Andziotka pomaglowalam kochanego i juz dzisiaj Zosienka dostala kaszke ryzowa(wciagnela rownie chetnie jak owsiana )Cytat:
a co u was tak cieplo co? musze sie pochwalic ze i u nas dzisiaj bylo 20 stopni!!!!!ale dopiero ok 15 stej si etak ocieplilo Cytat:
i tez prasowac nie cierpie!night no dzisiaj Zoska byla spiochem, mam nadzieje, ze dzisiejszej nocy rowniez pospi jak na spiocha przystalo ![]() enchan to ja nie wiem bo ja mam taka kaszke ze jest napisane zeby dodawac tyle ile sie chce do porzadanej konsystencji... Cytat:
a moj?!??!! ja chce dzidziusia jeszcze raz w brzuszku! Cytat:
a gdzie daisunia kochana nasza? grazinku wracaj... a siasiu..? Andziotku i jeszcze raz dziekuje za rady telefoniczno wizazowe, wdzieczna jestem po grob! spac ide a za godzine bede karmic na spiocha ot co
|
||||
|
|
|
#3909 |
|
Rozeznanie
|
lolka- ok.6-7 w dzień i w nocy 1-2. Ale w dzień daję też jako np.picie po kaszce (daję łyżeczką z miseczki) czy słoiczku.
Oglądacie Kuchenne rewolucje w moim pięknym mieście?
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uciekam kochane buzia |
|
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zadna jej nie pasi. Dwa razy wypila moje mleko z buti TT i na tym koniecCytat:
U mnie ta butla 13 euro kosztuje. Spokojnej nocy |
||
|
|
|
#3913 | ||
|
Raczkowanie
|
Nadrobilaaaammm Was
![]() Cytat:
![]() i sie doczekałaś najpiekniejsza muzyka w moich uszkach Cytat:
![]() u mnie jeszcze nie była i nie wiem czy zaczynac sie martwic ![]() matallewar dziekuje za link !!mimbi gratulacje ![]() enchantresss gratulacje sprzedania samochodu, pierwszego glosniego smiechu i zakupow w h&m , tez chcee ale ja mam troche daleko do h&m ;/Lolka1212 o tym lataniu na kolanach to ja tez nie widzialam, pierwszy raz slysze wiec nie jestes sama ![]() Ewesko boski avatar night25 za wage ![]() Nic nie umiem na jutrzejszy egzamin Dzisiaj kolezanka przyniosla mi ubranka jej coreczki jest rok starsza od Oli. Nie bylo mnie w domu akurat i zadzwonila ze zostawila wszystko na tarasie jak przyszlam patrze a tam 2 ogromne worki plus mega wielki karton mam 5kombinezonow plus jeszcze jeden od mojej bratowej ![]() ![]() Ide spac Dobranoc
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
||
|
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
asiak1981 przegapilam...
obejrze powtorke!!! ![]() Cos mnie gardlo dziwnie boli
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Spice no dobra, wybaczam Ci, że ujawniasz nasz romans tak publicznie
MoniaK bo planowałam, ale dotychczas nie kupiłam, nie mogę się zebrać do sklepu, gdzie są, więc daję z lovi (bo smoczki lovi są w Rossmannie, a TT u mnie nie ma) ![]() A nie chwaliłyśmy się, bo dziś mi się zrodziło, że do Poznania jadę (dosłownie kilka godzin temu)A, no i w związku z tym pewnie mnie nie będzie tego 29-30 października we Wrocławiu, także może uda mi się w innym terminie również z Paulizią spotkać we Wrocku ![]() I umówiłam się w Poznaniu na kawę też z przyjacielem, który ma 3 tyg. dziecko Egzamin mam o 14:30, także proszę trzymajcie kciuki Idę spać, bo godzina straszna, znów się nie wyśpię, jutro w nocy do Poznania, u spice też pewnie się nie wyśpię, potem powrót do domu, to może kiedyś odeśpię
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopiaste Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-09-29 o 22:25 |
|
|
|
|
#3919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Spice&Mattal super że się spotkacie, kciuki Mattal za egzamin Chciałam powiedzieć że Aga pe jest bardzo sympatyczną i ciepłą osoba i świetną mamą swoich synków ale widzę po przeczytaniu postów że dobrze o tym wiecie no ale i tak chciałam podkreślić że tak jest. Delicateza, Lolka u nas jest dużo marudzenia w dzień i płaczliwości czy to może być skok, jak jest u Was. Bardzo dziękuję za opinie na temat termometrów, bardzo fajnie że zawsze można na was liczyć i odzew jest konkretny i bardzo pomocny. Dziękuję. Dla chłopczyków kończących swoje kolejne miesiące DUŻO ZDRÓWKA DUŻO MIŁOŚCI DUŻO RADOŚCI
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-29 o 22:37 |
||
|
|
|
#3920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale Ci fajnie z tymi ciuszkami ![]() obejrzałam housa, chyba jeszcze zmęczę gotowe
|
|
|
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja doczytałam grzecznie...
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko spało od 19.30 do 4.55 ![]() Teraz doję, bo mi chciało cyce rozerwać ![]() Coś mnie katarek z lekka męczy. Na razie fukam Pepową wodą morską. Mam nadzieję, że jeszcze trochę pośpię do rana. |
|
|
|
#3924 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Helloł
![]() Igutek jeszcze śpi więc trochę nadrobiłam, ocho coś stęknęła więc muszę się streszczać ![]() Bardzo dziękuję za wszystkie opinie smoczkowe Próbowałam też usypiać ją w dzień wg tej metody wyjmowania smoczka przed zaśnięciem dziecka no i to jest póki co o kant ![]() Acha i nie wydaje mi się aby starsze dziecko było trudniej oduczyć smoka niż takie 5'cio miesięczne. No bo takiemu bobasowi to nic nie można wytłumaczyć ani nawet pokazać, że smoczuć jest zepsuty, że trzeba go oddać Mikołajowi no wiecie o co chodzi. Pewnie i tak jak się później dyduś przypomni to będzie trochę płaczu ale takiego z tęsknoty za smoczusiem a nie takiego jak teraz, kiedy Iga nie wie co się dzieje, ciumka kocyk, śliniak, zasnąć nie może, oj nie, póki co LUBIMY SMOCZKA Ok, obudziła się więc muszę szykować butlę i przebieranko (a tyle chciałam jeszcze napisać...) Z tego co pamiętam: gusia - u nas się ta butla nie sprawdziła, bardzo ciężko się z niej ciągnie mleczko, dziwny smoczek jeszcze to utrudnia no ogólnie nie dało się karmić z niej Igi ale miała wtedy dzień czy dwa więc może starszy dzidziuś miałby tyle siły aby się z niej napić ![]() mimbi - gratuluję odzyskania pracy i wszystkiego dobrego dla Misi z okazji imienin oraz dla Michałka gosiaka Achaaaa jeszcze Wam tylko napiszę, że przedwczoraj w nocy TŻ się obudził, bo się na maxa śmiałam przez sen i jak się przebudziłam z tego śmiechu to mówi "opowiedz, opowiedz! "A śniło mi się, że szłam ulicą a tu nagle jedzie moniqac wózkiem widłowym z m0niką z numerkami na kole i jeszcze dwiema wizażankami w środku (chyba matall była w środku) dewastują płot i zapierdzielają tym wózkiem ulicą więc ja za nimi biegnę i biegnę i w końcu złapałam się wózka i ciągnęły mnie jak balon za sobą a ja trzepotałam uczepiona wózka jak chorągiew A jechałyśmy wszystkie do gusiagatko bo miała w szpitalu koło mnie operację, usuwali jej śledzionę! No i wparowałyśmy tym wózkiem do szpitala i rzuciłyśmy się na gusię aby ją wycałować, ja się popłakałam, że ją widzę, gusia też i przez łzy zaczęłam się śmiać i mówię "gusia ale żebyś Ty wiedziała jak my tu do Ciebie przyjechałyśmy "Później byłyśmy wszystkie razem na festiwalu i różne rzeczy się działy, lekarz nas nakrył i ochrzanił, że pozwoliłyśmy jeść gusi watę cukrową i żelki, no różne rzeczy się działy ale muszę teraz lecieć do Iguciaka. Miłego dnia kochane Mamuśki
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-09-30 o 06:39 |
|
|
|
#3925 |
|
Rozeznanie
|
blueberry DZIĘKOWAĆ
lolka u nas: 5,8,11,13-po słoiczku dopajam, 16, przed snem dopajam po kaszce i w nocy raz czyli w sumie 4 razy pełne plus dwa po troszku Chyba sobie złamałam palca u stopy, tralalalala ![]() Jak nie przestanie boleć do 8 to jade na prześwietlenie
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
To ja wskoczyłam do Was na szybko póki dzień się jeszcze na dobre nie zaczął....
Ja pisałam, że jest lepiej??? Mały ma zapalenie krtani i problemy z oddychaniem. Mamy nebulizator i lek z kortykosteroidem (Andziot napisz, że to dobrze i nic mu nie będzie ). Ja jestem wystraszona bo po nocnym katarku wyobraźcie sobie jak on oddycha.....Lekarka dała nam od razu skierowanie do szpitala bo to może się pogorszyć, ogólnie to już w przychodni nogi mi się ugięły. Także nie odstępuję go na krok. Nie piszcie tak dużo bo będzie mi musiał ktoś jakieś streszczenie zrobić
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja też już na nogach i to od prawie dwóch godzin Tymi buszuje na dobre ehh ![]() Siasiek, o rany ale wam się narobiło oby szybko wyzdrowiał i dużo siły dla Ciebie ![]() Moria, sen boski
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() U nas spanie od 19.45 do 5.00 Ale juz coś tam marudzi, wiec chyba dam jej UU, moze jeszcze troszke zaśnie ![]() Dziękuję dziewczynki za komentarze mojej sukienki ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka, bassienka
Piekne nocki mialysciemoria Wycieli mi sledzione ![]() Ale chociaz w snie sie spotkalysmy Sen niesamowity. I ten wozek widlowy Dzieki za odp. w sprawie butli ![]() Dzien dobry ![]() Tej nocy Nadusia spala gorzej Zasnela po 22 a pierwsza pobudka byla o 23, pozniej 24, 2, 3, 4, 7. Dwa razy obudzila sie z placzem i musialam nosic malenstwo po pokoju, zeby sie uspokoila. Nie wiem co bylo mojej kluseczce ![]() Dziewczyny za egzaminy---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Siasiek Zdrowka, zdrowka zycze ![]() Trzymam kciuki za szybka poprawe
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-30 o 07:51 |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiu
mocno... Kurcze, niech ten Niko już wyzdrowieje ![]() Streścimy Ci wszystko, nic się nie martw. Jestem TOTALNIE nieprzytomna. W zasadzie wpadłam Wam tylko napisać, że nie wiem, jak się nazywam i mam ochotę strzelić focha i na żaden egzamin nie iść Zasnęłam po 23, bo się uczyłam (przypytywanie wykazało spore braki). 23:30 wrzask (nie obudził się, ale skutecznie wyrwał mnie ze snu), 1:30 pobudka (zjadł 150ml i oczy jak 5 zł), usypianie do 4:00, 6:30 pobudka i od tamtej pory nie śpimy. O 7:30 zjadł 80ml. Nie wiem, o co kaman. Skoro najadł się tą kaszką, to czemu się budził?? Więc jak nie zdam, to się nie zdziwię. Mój mózg śpi. Oczywiście tż obiecał mi, że zajmie się w nocy młodym, żebym się wyspała przed egzaminem. I co? :dupa: Wstać dać jeść musiałam ja, a jak potem poprosiłam, żeby go usypiał, to zajął się nim 5 minut ("ale ja nie umiem go uśpić"), w międzyczasie z pretensją, że koło łóżka nie ma wody, a jemu chce się pić ![]() Idę się kąpać (dziecko w huśtawce) EDIT: dziecko zasnęło. Mam nadzieję, że będzie teraz odsypiał noc, bo muszę się ogarnąć, wypić ze trzy kawy i powtórzyć materiał
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-30 o 08:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Tak wiec polecam pojsc do fotografa, bo oni wiedza jak robic zdjecia niemowlakom

Mam w domu butle z TT i Nadia nie chce z nich pic. Myslalam, ze wyszperalam w necie jakis cudowny wynalazek, ktory pozwolilby mi pojsc do fryzjera

pewnie za godzinę będzie pobudka no ale cóż zrobić 

(druga dolna jedynka ).
!!