Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 20:34   #4651
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Beatko a Julcia wyciąga ręce do zabawek ?

U mnie "tasiemiec" się odzywa,
znowu jestem głodna,
a nie dawno zjadłam
2 domowe pyszne tortille

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Jacieee Ja bym musiała się zaopatrzyć w bodziaki z długim rękawem,
bo nie mam ich wiele a real mam ok 20-30km :| blee... w lumpie nie ma takich rzeczy. Domek śpi już w łóżeczku ? czy nadal z Wami ?
No właśnie ja miałam sporo z krótkim, a z długim mam parę ale większych. Dlatego zaopatrzyłam się w takie "na teraz" czyli 62cm.
Ale chyba mogę ubierać Małego na jesień w body z krótkim i na to bluzeczka z długim, no nie?

A Domiś nadal z mamusią w łóżku Z jednej strony dałabym go już "do siebie", ale jak pomyślę o tych jego napadach pierdków w nocy i tym że musiałabym nie spać co drugą noc, to jeszcze się wstrzymuję. Pociesza mnie fakt, że moja koleżanka córeczkę w jedną noc przyzwyczaiła do łóżeczka Może mnie też się uda

Ja mam atak gadających michałków. Idę po jabłko, twarda będę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:36   #4652
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Patik na moje oko Sarcia kończy dziś 10 tyg a jutro zaczyna 11.
jutro będzie 10 tyg i 1 dzień czyli 11 tydzień.
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Ale miesiąc ma 30/31 dni a nie 28 - w lipcu i sierpiu po 3 extra dni i 2 we wrześniu i już sie ten dodatkowy tydzień uzbiearał
Karolcia kończyła wczoraj 10 tyg
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
weź kalendarz i sprawdź - nie licz że 3 miesiące to 12 tygodni bo miesiąc ma więcej niż 4x7=28 dni - tylko lipiec miał 31, sierpien 31 wrzesień 30 bo z tych końcówek miesięcy ponad 28dni się nazbierało w lipcu 3 dni, w sierpniu 3 dni i z dzisiejszym dniem masz zaginiony tydzień - mam nadzieje że wyjaśniłam w miarę jasno sposób w jaki zginął Ci tydzień na kalendarzu najłatwiej
dziewczyny jaki wstyd
nie wiedzieć ile dziecko tygodni kończy
Tylko nic Sarce mojej nie mówcie.

Zanetaa moja jeszcze nie chwyta sama w rączki zabawek
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:36   #4653
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Beatko Ty dobrze wcześniej policzyłaś.

Sara kończy dzisiaj 10 tygodni, a Julka jutro. Szymon kończy 10 tygodni w poniedziałek tj. 3.10, a zaczyna 11 tydzień
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
jakim sposobem Ci to wyszło? ja tygodnie liczę od czwartku do czwartku- bo ten dzień się urodziła.

21 października skończy 3 mce, a do 21 jest jeszcze 3 tygodnie.
Czyli 9 obecnych +3 =12
Cytat:
o właśnie

matko kiedy to zleciało - 10 tygodni
ta strona na przyszłość rozwieje Wasze wątpliwości
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...8,9861715.html
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:42   #4654
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Moje pchly wszystkei spia, ide sie wiec wykapac i wskakuje do lozka z lapkiem. I pewnie zasne tak jak wczoraj, w polowie czytania...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:55   #4655
ellika
Rozeznanie

Cytat:
o właśnie

matko kiedy to zleciało - 10 tygodni
co nie? ale ten czas szybko leci... za szybko niedługo macierzyński sie skończy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

dołączam do głodostworów - jem i jem i końca nie widać apropos...ide poszperać po szafkach
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:55   #4656
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko a Julcia wyciąga ręce do zabawek ?
trudno powiedzieć czy to są celowe ruchy sięgania po coś ale jak jej założe w łóżeczku takie grzechoczące misie to mam wrażenie że celowo uderza w nie rączkami żeby jej grzechotały, więc coś w tym jest.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-29 o 21:51
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:56   #4657
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No właśnie ja miałam sporo z krótkim, a z długim mam parę ale większych. Dlatego zaopatrzyłam się w takie "na teraz" czyli 62cm.
Ale chyba mogę ubierać Małego na jesień w body z krótkim i na to bluzeczka z długim, no nie?

A Domiś nadal z mamusią w łóżku Z jednej strony dałabym go już "do siebie", ale jak pomyślę o tych jego napadach pierdków w nocy i tym że musiałabym nie spać co drugą noc, to jeszcze się wstrzymuję. Pociesza mnie fakt, że moja koleżanka córeczkę w jedną noc przyzwyczaiła do łóżeczka Może mnie też się uda

Ja mam atak gadających michałków. Idę po jabłko, twarda będę
Powiem, Ci jak moja Emilie ma atak nie odchodzących bąków,
to biorę ją do siebie i śpi z Nami, bo uspokaja się przy smoku,
który jej czasami często wypada i się denerwuje.
Mimo że mam tiptoczek do jej łóżeczka,
ale bardziej mnie męczy wstawanie i jej podawanie,
niż czuwanie nad nią.
Dzisiaj tak miałam, okropnie ją męczyły.
Nie wiem skąd to się bierze

Cytat:
dziewczyny jaki wstyd
nie wiedzieć ile dziecko tygodni kończy
Tylko nic Sarce mojej nie mówcie.

Zanetaa moja jeszcze nie chwyta sama w rączki zabawek
Nie chwyta, a wyciąga rączki do zabawek?
Nic nie powiem Sarce

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ta strona na przyszłość rozwieje Wasze wątpliwości
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...8,9861715.html
Bardzo fajna stronka.

Dostałam katalog z Ikei
i co ?
I mam ochotę na jakieś zmiany,
i zakupy w tym cudownym sklepie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:22   #4658
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki monia za info dot. ładowarek. Nie wiedziałam że istnieją do zwykłych baterii, myślałam że tylko do akumulatorów.
to ładowarka do akumulatorkow o pojemnosci jak r20... samej baterii (żadnej!) nie da sie ponownie zaladowac...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:26   #4659
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
trudno powiedzieć czy to są celowe ruchu sięgania po coś ale jak jej założe w łóżeczku takie grzechoczące misie to mam wrażenie że celowo uderza w nie rączkami żeby jej grzechotały, więc coś w tym jest.

a ja mam przedpotopową grzechotkę do wózka i jak ja widzą to sobie grzechoczą celowo... i chyba coś w tym jest
Stary 2011-09-29, 21:30   #4660
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Zapytam, ale jutro, bo dzis do 23 w pracy.
Będę wdzięczna
Stary 2011-09-29, 21:31   #4661
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dominik łapie zabawki w leżaczku, ale nie wiem czy przez przypadek czy celowo A czy wyciąga rączki jak mu się czymś pomerda przed oczami to nie sprawdzała
W ogóle to nie przewraca się na brzuch z plecków? Coś tam się gibie w jedną stronę, ale zawsze rączka mu przeszkadza A powinien już???

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:37   #4662
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj przez cały dzień walczyłam z laktatorem - uwaga uwaga - uzbierałam 60 ml Chyba nigdy sie do tego nie przekonam. W dodatku Mała nie chciała zjeść mleczka z butelki... jestem uziemiona
sproboj reka, ja laktatorem wyciagam az 20 ml, reka 90 :P

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik łapie zabawki w leżaczku, ale nie wiem czy przez przypadek czy celowo A czy wyciąga rączki jak mu się czymś pomerda przed oczami to nie sprawdzała
W ogóle to nie przewraca się na brzuch z plecków? Coś tam się gibie w jedną stronę, ale zawsze rączka mu przeszkadza A powinien już???
spokojnie, szymek tez jeszcze sie nie obrocil a jest starszy. Kazde dziecko ma swoj czas, swoje tempo
Stary 2011-09-29, 21:40   #4663
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sara trzepie zabawkami aż iskry ida

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:01   #4664
Marina1
Zakorzenienie

Hej śliczne!

I ja nie mam czasu na pisanie Ile mogę, tyle czytam, malutki coś marudny, a na dodatek cały czas coś mam do roboty, dziś znów praktyka, jutro też kilka godzin ( z Igim oczywiście ), teraz znów piszę scenariusze lekcji na jutro, a jutro prócz praktyki zakupy na chrzciny i jeden wielki młyn. A no i jeszcze w niedzielę do budy.

Miałam wstawić fotki mieszkania ( w sumie nie ma co wstawiać - nie mamy nawet łóżka porządnego, tylko sam materac : brzydal:, no ale obiecałam Wam),no i Igi też miał być - ale nie mam kiedy nawet zrobić głupiego zdjęcia.

Pytałam Was o maty - zamówiłam Z FP RainForest czy jak tam się to pisze, i dziś przyszła ( znaczy mama mi już dała, a miała dać pojutrze ) no i fajn jest, ale mój Igor miał ją w dupie. Ale jutro go zmuszę na niej leżeć hehe, w sumie to sama bym się w nią wcisnęła i pobawiła, bardzo mi się podoba.

Dobra, muszę spadać - jutro będziemy przeprowadzali temat na wychowaniu do życia w rodzinie : męskość i kobiecość a rodzicielstwo ( coś specjalnie pod nas mamusie )

Dobranoc kochane!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:25   #4665
aania_20
Zakorzenienie

Ja na moment tylko wpadłam, powiedzieć dobranoc

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:54   #4666
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej śliczne!

I ja nie mam czasu na pisanie Ile mogę, tyle czytam, malutki coś marudny, a na dodatek cały czas coś mam do roboty, dziś znów praktyka, jutro też kilka godzin ( z Igim oczywiście ), teraz znów piszę scenariusze lekcji na jutro, a jutro prócz praktyki zakupy na chrzciny i jeden wielki młyn. A no i jeszcze w niedzielę do budy.

Miałam wstawić fotki mieszkania ( w sumie nie ma co wstawiać - nie mamy nawet łóżka porządnego, tylko sam materac : brzydal:, no ale obiecałam Wam),no i Igi też miał być - ale nie mam kiedy nawet zrobić głupiego zdjęcia.

Pytałam Was o maty - zamówiłam Z FP RainForest czy jak tam się to pisze, i dziś przyszła ( znaczy mama mi już dała, a miała dać pojutrze ) no i fajn jest, ale mój Igor miał ją w dupie. Ale jutro go zmuszę na niej leżeć hehe, w sumie to sama bym się w nią wcisnęła i pobawiła, bardzo mi się podoba.

Dobra, muszę spadać - jutro będziemy przeprowadzali temat na wychowaniu do życia w rodzinie : męskość i kobiecość a rodzicielstwo ( coś specjalnie pod nas mamusie )

Dobranoc kochane!!!
no to masz kochana niezły młyn ale dasz radę a Igorek idealnie będzie pasował pod temat lekcji - może będą zajęcia praktyczne z przewijania malucha albo karmienia niech się młodziez wprawia a tak poważnie to fajny temat - warto coś mądrego zaszczepić w tych zakręconych główkach gimnazjalistów.
Ja też się żegnam na dziś - dobranoc.
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja na moment tylko wpadłam, powiedzieć dobranoc
dobranoc Aniu

Stary 2011-09-29, 23:22   #4667
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobranoc
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 23:32   #4668
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sara trzepie zabawkami aż iskry ida
Karolinka tak samo wywija pieknie grzechotką

Wiecie byla u nas dzis pani położna z niezapowiedzianą wizyta patronażową u Karolinki. A Karolinka byla akurat na spacerze z chrzestnym Zrobila caly wywiad ze mną a my w srodku przeprowadzki, ale zyczyla wszytskiego dobrego hehe nawet fajna kobieta byla, inna niz ta co chodzila po porodzie. Pytala o liczbe okien, lozek no wszytskiego nawet jakie kupy robi czy u was tez była taka wizyta ??karolinka nadjechala jak ona prawie wychodzila wiec tylko sie z nia przywitala i poszla

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 06:14   #4669
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam pyszną rybkę po japońsku jak ktoś chętny to zapraszam Wracam w końcu do gotowania bo mi tego bardzo brakowało.
a jaka to rybka po japońsku?

Dzień dobry. chyba pierwsza jestem.
My po usg bioderek i wszystko w porządku. także dziękuję serdecznie za Wasze kciuki.

Wczorajszy dzień był jednym z najgorszych chyba, no ale końcówka dnia była cudna.

postanowiłam spacerkiem pójśc na to badanie do szpitala. i się okazało że to ponad półtorej godziny ode mnie.nie sprawdziłam głupia jaki to dystans i fundując małemu piekny spacer (u nas pogoda brumkowa -26 stopni), o mało nie przegapiłam jego badania. zlana potem wpadłam do szpitala spóxniona 5 min. na szczęście przyjęli mnie. potem wracałam autobusem - tu są te pietrowe autobusy z ograniczoną liczbą miejsc na wózki (2 tylko). musiałam czekac na 3 autobus, bo 2 poprzednie miały po dwa wózki.. podjeżdza 3 autobus -widzę, że pani wysiada z wózkiem i jest miejsce dla mnie, chcę wejśc a kierowca do mnie: złóż wózek!więc ja mu na to, że nie mogę, bo mam 7 tygodniowe dziecko i nie wyobrażam sobie trzymania go na rękach i to jest wbrew regułom bezpieczeństwa. na to pan, że powinnam poczekac na następny autobus. więc ja mu na to, że przecież jest miejsce, więc w czym problem. a on , że miejsca nie ma. i w końcu laska która stała tam z wózkiem powiedziała mu , że tamta kobieta właśnie wysiadła i jest miejsce. powiedział tylko sorry, a mnie się płakac chciało.ten kierowca był niegrzeczny, ton jego głosu i pretensja tak mnie zszokowały, że miałam dośc na caly dzień.

Potem jeszcze rozmowa z mamą, która potrzebuje pożyczki i 17:00, marudzenie Emila.

W końcu 19:00 T. wraca z pracy i bierze ode mnie małego. ja robię herbatę. T. wchodzi do kuchni z pudełeczkiem i małym na ramieniu.
ja otwieram pudełeczko, a tam pierścionek z diamentem. i takie rodzinne oświadczyny. T. stwierdził, że kocha mnie nade wszystko i nie wyobraża sobie innej partnerki życiowej ani lepszej matki dla swego syna. no i w tak mało romantyczny sposób oficjalnie zaręczyliśmy się.

A jak u was wyglądały historie zaręczyn?

a tak w ogóle to gratuluję wszystkim skończonych tygodni, miesięcy i udanych wizyt.
tak nie dawno poznałyśmy się i rozmawiałyśmy o bólach brzucha, obwodach w pasie, puchnących stopach, mdłościach...a teraz o kolkach, mleku, smoczkach, leżaczkach, wózkach, żółwiach w akwarium, do których ktoś nasikał... . jeszcze trochę i będą studinówki i matury naszych pociech;-)

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2011-09-30 o 06:18
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 06:52   #4670
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam!
Co za noc...
...wstawanie co 2 godziny z głodu, zjadanie po 40ml z trudem bo jednak głód miajał, a od 5,40 wsyspana jak skowronek
Teraz coś popłakuje i marudzi, chyba śpiąca

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
W końcu 19:00 T. wraca z pracy i bierze ode mnie małego. ja robię herbatę. T. wchodzi do kuchni z pudełeczkiem i małym na ramieniu.
ja otwieram pudełeczko, a tam pierścionek z diamentem. i takie rodzinne oświadczyny. T. stwierdził, że kocha mnie nade wszystko i nie wyobraża sobie innej partnerki życiowej ani lepszej matki dla swego syna. no i w tak mało romantyczny sposób oficjalnie zaręczyliśmy się.
WOW gratulacje

Stary 2011-09-30, 07:25   #4671
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie po pięknej nocy
Spałyśmy od 23 do 5:30
Teraz Zosik nadal kima, a ja postanowiłam dzisiaj zwlec się wcześniej z wyra i normalnie zjeść śniadanie.
Zapowiada się piękny dzień, więc pewnie ruszymy na dłuższy spacer
Miłego dnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 07:37   #4672
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULACJE!!!!

Mnie TŻ się oświadczył tydzień po walentynkach (stwierdził potem że nie chciał w walentynki bo to banalne ) w kopalni soli. W jednej z komór - więszosć ludzi już wyszła, ja stałam tyłem i zaczęłam go pospieszać, żeby się przestał grzebać i w ogóle bo nam wycieczka ucieknie. Odwracam się a on klęczy... musiałam potem głupio wyglądać, ludzie się chyba zastanawiali czemu ja taka spłakana idę

A w ogóle to dzień dobry U nas noc ładna, mały spał od 21.30 do 5.00 no i potem do 7.00 więc nawet się wyspałam

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 07:53   #4673
SweetAngel1984
Zadomowienie

Eh......... moje kochane
nie mam czasu na wizaz
jedzenie ani na porzadna dluga kapiel

Iguś mi sie przeziebil
ma okropny katar
i caly czas marudzi

bylismy u lekarza we wtorek
ale nic nie dostal oprocz
wody morskiej i masci majerankowej (standard)
dzis piatek a katar nei mija

wczoraj zrezygnowalam z kapieli
i dzis do konca weekendu rowniez ze spacerow
jak nie zmieni sie nic przez weekend
to chyba znow pojade do przychodni

dziecina mi nie spi caly dzien a w nocy sie budzi co godzine............
a ja padam na ryj
i tak strasznie mi go szkoda.....
ze nie moge mu pomoc

agni - grtaulacje

moj maz oświadczyl mi się w świeta wielkanocne w wannie podczas wspolnej kapieli

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-09-30 o 07:54
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 07:58   #4674
mamad1
Zadomowienie

Agni gratulacje!!!

Może kogoś zainteresuje http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=ky2V6G strona 15. Od 6 paździrnika kilka rzeczy dla dzieci (body z dł. rękawem, polarki, śpiworki, koszulki, rajstopki, babyphon)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:01   #4675
ellika
Rozeznanie

Cytat:
a jaka to rybka po japońsku?

Dzień dobry. chyba pierwsza jestem.
My po usg bioderek i wszystko w porządku. także dziękuję serdecznie za Wasze kciuki.

Wczorajszy dzień był jednym z najgorszych chyba, no ale końcówka dnia była cudna.

postanowiłam spacerkiem pójśc na to badanie do szpitala. i się okazało że to ponad półtorej godziny ode mnie.nie sprawdziłam głupia jaki to dystans i fundując małemu piekny spacer (u nas pogoda brumkowa -26 stopni), o mało nie przegapiłam jego badania. zlana potem wpadłam do szpitala spóxniona 5 min. na szczęście przyjęli mnie. potem wracałam autobusem - tu są te pietrowe autobusy z ograniczoną liczbą miejsc na wózki (2 tylko). musiałam czekac na 3 autobus, bo 2 poprzednie miały po dwa wózki.. podjeżdza 3 autobus -widzę, że pani wysiada z wózkiem i jest miejsce dla mnie, chcę wejśc a kierowca do mnie: złóż wózek!więc ja mu na to, że nie mogę, bo mam 7 tygodniowe dziecko i nie wyobrażam sobie trzymania go na rękach i to jest wbrew regułom bezpieczeństwa. na to pan, że powinnam poczekac na następny autobus. więc ja mu na to, że przecież jest miejsce, więc w czym problem. a on , że miejsca nie ma. i w końcu laska która stała tam z wózkiem powiedziała mu , że tamta kobieta właśnie wysiadła i jest miejsce. powiedział tylko sorry, a mnie się płakac chciało.ten kierowca był niegrzeczny, ton jego głosu i pretensja tak mnie zszokowały, że miałam dośc na caly dzień.

Potem jeszcze rozmowa z mamą, która potrzebuje pożyczki i 17:00, marudzenie Emila.

a tak w ogóle to gratuluję wszystkim skończonych tygodni, miesięcy i udanych wizyt.
tak nie dawno poznałyśmy się i rozmawiałyśmy o bólach brzucha, obwodach w pasie, puchnących stopach, mdłościach...a teraz o kolkach, mleku, smoczkach, leżaczkach, wózkach, żółwiach w akwarium, do których ktoś nasikał... . jeszcze trochę i będą studinówki i matury naszych pociech;-)
GRATULACJE!!!

a jak to u nas było? mało romantcznie(choć jak na A. bardzo romntycznie ), choć dla mnie cudownie - wyszedł zmieszany na chwilę z mieszkania i wrócił z pierścionkiem i różą spod bloku żebym nie znalazła pierścionka to woził go w samochodzie - 2 tygodnie - tyle czasu robił do mnie podchody...to już 4 lata minęły...ach rozmarzyłam się
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:15   #4676
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje!!!

jal to u na s było? maż wyslal mi smsa tak, serio! byl akurat w wojsku, ja na studiach. pisalismy sobie jak co wieczor i cos tam zaczal pisac ze sobie zycia beze mnie nie wyobraza. ja na to "heh, to maja byc zareczyny?" a on odpowiedział:"tak, jesteś najwspanialszą osobą na swiecie i nie wyobrażam sobie zycia bez ciebie wiec moniu czy chcesz zostac moja żoną?". po takim smsie to już nie chcialo mi sie wieczorem uczc do kolokwium... no i jak wyszedl to kupilismy pierscionek i u mnie w domu zaprosilismy obie rodziny na uroczysty obiad, bo rodzice sie nie znali. tak wiec wlasciwie to smsem sie zareczyłam

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

dziec starszy mi chyba choruje. zsikal sie w łożko w nocy (dawno tego nie robil), kaszle i wyglada jakby mial goraczke (mierzylam, nie ma). teraz sie inhaluje i potem znowu mu zmierzę... a mielismy dzis miec ognisko w przedszkolu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:21   #4677
mamad1
Zadomowienie

Mam dziś wizytę poporodową u lekarza. Mały ma zostać z babcią. Piierwsze i jedyne pytanie: "czy on wytrzyma bez jedzenia?" Ja wiem, że moje dziecko to łakomczuch, ale 2 godziny, to nie pół dnia... Bardziej się obawiam, czy im w pieluchę nie narobi, bo od przewijania tylko ja i mąż... W ogóle to mam wrażenie, że babcię wcale nie cieszy to, że mały jest na cycu... Np. kiedyś przyszła do pokoju i mówi do Patryka: "Krosty masz na buzi. Pewnie skaza. Pani doktor powie, że trzeba dać butlę." Może dlatego jest taka anty, bo sama nigdy nie karmiła, a poza tym przez moje karmienie dziecko jest jakby uwiązane przy mnie... Jakoś nie dostrzega tego, że mały świetnie przybiera na wadze (ok.1,5 kg w 1,5 miesiąca) i cyc to jego lek na wszystko (no prawie wszystko)... My chyba rywalizujemy o kolejnego faceta...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:21   #4678
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Scio nam sie zgubiła???

Stary 2011-09-30, 08:26   #4679
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje

mi mąż oświadczył się w wigilię...i zrobił mi tym najpiękniejszy prezent tylko póxniej siedział brudny przy kolacji bo klęczał na zabłoconym śniegu

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 09:00   #4680
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Wiecie byla u nas dzis pani położna z niezapowiedzianą wizyta patronażową u Karolinki. A Karolinka byla akurat na spacerze z chrzestnym
karolinka nadjechala jak ona prawie wychodzila wiec tylko sie z nia przywitala i poszla
u nas położna była tylko dwa razy na początku i nie zanosi się żeby jeszcze przyszła

Cytat:

gratulacje Agni piękne zaręczyny - i Ty piszesz że mało romantyczne?? mega romantycznie było i jeszcze takie wyznanie że jesteś najlepszą matką dla Waszego syna aż mi się łezka zakręciła w oku

ja cały czas myślałam że Wy po ślubie jesteście, tzn cywilnym bo pamietam że chyba tż innego wyznania.

my zaręczyliśmy się 6 grudnia 2007 w Mikołajki, ale śmiesznie było bo bez pierścionka była tylko fajna kolacja, romantyczny wieczór, rozmowa no i tż powiedział że jestem najcudowniejszą kobietą jaką spotkał, że nigdy nie myślał że tak bardzo można stracić dla kogoś głowę, czy wyjdę za niego i że chce żebym była matką jego dzieci - tak, tak - właśnie to powiedział wtedy 21 letni chłopak 19 letniej dziewczynie.

Oficjalne zaręczyny z kwiatami, już z pierścionkiem, który razem kupiliśmy były z naszymi rodzicami w Wigilie.

Cytat:
Witam!
Co za noc...
...wstawanie co 2 godziny z głodu, zjadanie po 40ml z trudem bo jednak głód miajał, a od 5,40 wsyspana jak skowronek
Teraz coś popłakuje i marudzi, chyba śpiąca
oj to ciężka noc za Wami, może to skok?

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

Iguś mi sie przeziebil
ma okropny katar
i caly czas marudzi
moj maz oświadczyl mi się w świeta wielkanocne w wannie podczas wspolnej kapieli
biedny Igorek że tak się męczy bidulek.... zdrówka dla niego Sweet
Cytat:
GRATULACJE!!!

a jak to u nas było? mało romantcznie(choć jak na A. bardzo romntycznie ), choć dla mnie cudownie - wyszedł zmieszany na chwilę z mieszkania i wrócił z pierścionkiem i różą spod bloku żebym nie znalazła pierścionka to woził go w samochodzie - 2 tygodnie - tyle czasu robił do mnie podchody...to już 4 lata minęły...ach rozmarzyłam się
nam też 4 lata od zaręczyn stuknie niedługo

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
gratulacje!!!

jal to u na s było? maż wyslal mi smsa tak, serio! byl akurat w wojsku, ja na studiach. pisalismy sobie jak co wieczor i cos tam zaczal pisac ze sobie zycia beze mnie nie wyobraza. ja na to "heh, to maja byc zareczyny?" a on odpowiedział:"tak, jesteś najwspanialszą osobą na swiecie i nie wyobrażam sobie zycia bez ciebie wiec moniu czy chcesz zostac moja żoną?". po takim smsie to już nie chcialo mi sie wieczorem uczc do kolokwium... no i jak wyszedl to kupilismy pierscionek i u mnie w domu zaprosilismy obie rodziny na uroczysty obiad, bo rodzice sie nie znali. tak wiec wlasciwie to smsem sie zareczyłam

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

dziec starszy mi chyba choruje. zsikal sie w łożko w nocy (dawno tego nie robil), kaszle i wyglada jakby mial goraczke (mierzylam, nie ma). teraz sie inhaluje i potem znowu mu zmierzę... a mielismy dzis miec ognisko w przedszkolu
biedactwo, następny chory dzieciaczek - również zdrowia dla synka

to też fajne zaręczyny mieliście mój w wojsku nie był na szczęście bo bym się chyba za nim zatęskniła przez ten czas

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mam dziś wizytę poporodową u lekarza. Mały ma zostać z babcią. Piierwsze i jedyne pytanie: "czy on wytrzyma bez jedzenia?" Ja wiem, że moje dziecko to łakomczuch, ale 2 godziny, to nie pół dnia... Bardziej się obawiam, czy im w pieluchę nie narobi, bo od przewijania tylko ja i mąż... W ogóle to mam wrażenie, że babcię wcale nie cieszy to, że mały jest na cycu... Np. kiedyś przyszła do pokoju i mówi do Patryka: "Krosty masz na buzi. Pewnie skaza. Pani doktor powie, że trzeba dać butlę." Może dlatego jest taka anty, bo sama nigdy nie karmiła, a poza tym przez moje karmienie dziecko jest jakby uwiązane przy mnie... Jakoś nie dostrzega tego, że mały świetnie przybiera na wadze (ok.1,5 kg w 1,5 miesiąca) i cyc to jego lek na wszystko (no prawie wszystko)... My chyba rywalizujemy o kolejnego faceta...
a to nie możesz odciągnąć i podać butelką, tzn babcia? czy mały nie chce butelki? a znowu przewijanie to chyba nie taka filozofia odpiąć pampa, umyć pieluchą, posmarować (albo i nie - jak raz nie posmaruje to się świat nie zawali) i zapiąć -

a poza tym często jest tak że jak dziecko ma skaze i jest na piersi to wcale nie jest konieczne odstawianie od piersi bo wystarczy że mama wykluczy nabiał i przetwory mleczne z diety i objawy stępują, może uświadom teściową w tej materii
Cytat:
Scio nam sie zgubiła???
pewnie pomyślnie obronioną magisterkę nadal świętuje

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Gratulacje

mi mąż oświadczył się w wigilię...i zrobił mi tym najpiękniejszy prezent tylko póxniej siedział brudny przy kolacji bo klęczał na zabłoconym śniegu
My też w wigilie, tzn tak oficjalnie przy rodzicach - w 2007 roku - ach kiedy to zleciało - a mój biedaczek tak się stresował przed tym że myślałam że wyjdzie z siebie, stanie obok i zwieje takiego mia pietra

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości