|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Ale chyba mogę ubierać Małego na jesień w body z krótkim i na to bluzeczka z długim, no nie? A Domiś nadal z mamusią w łóżku Z jednej strony dałabym go już "do siebie", ale jak pomyślę o tych jego napadach pierdków w nocy i tym że musiałabym nie spać co drugą noc, to jeszcze się wstrzymuję. Pociesza mnie fakt, że moja koleżanka córeczkę w jedną noc przyzwyczaiła do łóżeczka Może mnie też się uda ![]() Ja mam atak gadających michałków. Idę po jabłko, twarda będę
|
|
#4652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie wiedzieć ile dziecko tygodni kończy ![]() ![]() Tylko nic Sarce mojej nie mówcie.Zanetaa moja jeszcze nie chwyta sama w rączki zabawek
|
|||
|
|
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...8,9861715.html |
||
|
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje pchly wszystkei spia, ide sie wiec wykapac i wskakuje do lozka z lapkiem. I pewnie zasne tak jak wczoraj, w polowie czytania...
|
|
|
|
#4655 |
|
Rozeznanie
|
co nie? ale ten czas szybko leci... za szybko
niedługo macierzyński sie skończy ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- dołączam do głodostworów - jem i jem i końca nie widać apropos...ide poszperać po szafkach
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
trudno powiedzieć czy to są celowe ruchy sięgania po coś ale jak jej założe w łóżeczku takie grzechoczące misie to mam wrażenie że celowo uderza w nie rączkami żeby jej grzechotały, więc coś w tym jest.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-29 o 21:51 |
|
|
|
#4657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to biorę ją do siebie i śpi z Nami, bo uspokaja się przy smoku, który jej czasami często wypada i się denerwuje. Mimo że mam tiptoczek do jej łóżeczka, ale bardziej mnie męczy wstawanie i jej podawanie, niż czuwanie nad nią. Dzisiaj tak miałam, okropnie ją męczyły. Nie wiem skąd to się bierze ![]() Cytat:
Nic nie powiem Sarce ![]() Cytat:
Dostałam katalog z Ikei i co ? I mam ochotę na jakieś zmiany, i zakupy w tym cudownym sklepie |
|||
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
to ładowarka do akumulatorkow o pojemnosci jak r20... samej baterii (żadnej!) nie da sie ponownie zaladowac...
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam przedpotopową grzechotkę do wózka i jak ja widzą to sobie grzechoczą celowo... i chyba coś w tym jest
|
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dominik łapie zabawki w leżaczku, ale nie wiem czy przez przypadek czy celowo
A czy wyciąga rączki jak mu się czymś pomerda przed oczami to nie sprawdzała ![]() W ogóle to nie przewraca się na brzuch z plecków? Coś tam się gibie w jedną stronę, ale zawsze rączka mu przeszkadza A powinien już???
|
#4662 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Sara trzepie zabawkami aż iskry ida
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Hej śliczne!
I ja nie mam czasu na pisanie Ile mogę, tyle czytam, malutki coś marudny, a na dodatek cały czas coś mam do roboty, dziś znów praktyka, jutro też kilka godzin ( z Igim oczywiście ), teraz znów piszę scenariusze lekcji na jutro, a jutro prócz praktyki zakupy na chrzciny i jeden wielki młyn. A no i jeszcze w niedzielę do budy.Miałam wstawić fotki mieszkania ( w sumie nie ma co wstawiać - nie mamy nawet łóżka porządnego, tylko sam materac : brzydal:, no ale obiecałam Wam),no i Igi też miał być - ale nie mam kiedy nawet zrobić głupiego zdjęcia. Pytałam Was o maty - zamówiłam Z FP RainForest czy jak tam się to pisze, i dziś przyszła ( znaczy mama mi już dała, a miała dać pojutrze ) no i fajn jest, ale mój Igor miał ją w dupie. Ale jutro go zmuszę na niej leżeć hehe, w sumie to sama bym się w nią wcisnęła i pobawiła, bardzo mi się podoba.Dobra, muszę spadać - jutro będziemy przeprowadzali temat na wychowaniu do życia w rodzinie : męskość i kobiecość a rodzicielstwo ( coś specjalnie pod nas mamusie ) Dobranoc kochane!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na moment tylko wpadłam, powiedzieć dobranoc
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech się młodziez wprawia a tak poważnie to fajny temat - warto coś mądrego zaszczepić w tych zakręconych główkach gimnazjalistów.Ja też się żegnam na dziś - dobranoc. dobranoc Aniu
|
|
|
#4667 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
Karolinka tak samo
wywija pieknie grzechotką ![]() Wiecie byla u nas dzis pani położna z niezapowiedzianą wizyta patronażową u Karolinki. A Karolinka byla akurat na spacerze z chrzestnym nawet fajna kobieta byla, inna niz ta co chodzila po porodzie. Pytala o liczbe okien, lozek no wszytskiego nawet jakie kupy robi ??karolinka nadjechala jak ona prawie wychodzila wiec tylko sie z nia przywitala i poszla
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry. chyba pierwsza jestem. My po usg bioderek i wszystko w porządku ![]() Wczorajszy dzień był jednym z najgorszych chyba, no ale końcówka dnia była cudna. postanowiłam spacerkiem pójśc na to badanie do szpitala. i się okazało że to ponad półtorej godziny ode mnie.nie sprawdziłam głupia jaki to dystans i fundując małemu piekny spacer (u nas pogoda brumkowa -26 stopni Potem jeszcze rozmowa z mamą, która potrzebuje pożyczki i 17:00, marudzenie Emila. W końcu 19:00 T. wraca z pracy i bierze ode mnie małego. ja robię herbatę. T. wchodzi do kuchni z pudełeczkiem i małym na ramieniu. ja otwieram pudełeczko, a tam pierścionek z diamentem . i takie rodzinne oświadczyny. T. stwierdził, że kocha mnie nade wszystko i nie wyobraża sobie innej partnerki życiowej ani lepszej matki dla swego syna. no i w tak mało romantyczny sposób oficjalnie zaręczyliśmy się.![]() A jak u was wyglądały historie zaręczyn? a tak w ogóle to gratuluję wszystkim skończonych tygodni, miesięcy i udanych wizyt. tak nie dawno poznałyśmy się i rozmawiałyśmy o bólach brzucha, obwodach w pasie, puchnących stopach, mdłościach...a teraz o kolkach, mleku, smoczkach, leżaczkach, wózkach, żółwiach w akwarium, do których ktoś nasikał... . jeszcze trochę i będą studinówki i matury naszych pociech;-)
Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-09-30 o 06:18 |
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Co za noc... ...wstawanie co 2 godziny z głodu, zjadanie po 40ml z trudem bo jednak głód miajał, a od 5,40 wsyspana jak skowronek ![]() Teraz coś popłakuje i marudzi, chyba śpiąca ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po pięknej nocy
![]() Spałyśmy od 23 do 5:30 ![]() Teraz Zosik nadal kima, a ja postanowiłam dzisiaj zwlec się wcześniej z wyra i normalnie zjeść śniadanie. Zapowiada się piękny dzień, więc pewnie ruszymy na dłuższy spacer ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie TŻ się oświadczył tydzień po walentynkach (stwierdził potem że nie chciał w walentynki bo to banalne ) w kopalni soli. W jednej z komór - więszosć ludzi już wyszła, ja stałam tyłem i zaczęłam go pospieszać, żeby się przestał grzebać i w ogóle bo nam wycieczka ucieknie. Odwracam się a on klęczy... musiałam potem głupio wyglądać, ludzie się chyba zastanawiali czemu ja taka spłakana idę ![]() A w ogóle to dzień dobry U nas noc ładna, mały spał od 21.30 do 5.00 no i potem do 7.00 więc nawet się wyspałam
|
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
Eh......... moje kochane
nie mam czasu na wizaz jedzenie ani na porzadna dluga kapiel ![]() Iguś mi sie przeziebil ma okropny katar i caly czas marudzi bylismy u lekarza we wtorek ale nic nie dostal oprocz wody morskiej i masci majerankowej (standard) dzis piatek a katar nei mija wczoraj zrezygnowalam z kapieli i dzis do konca weekendu rowniez ze spacerow jak nie zmieni sie nic przez weekend to chyba znow pojade do przychodni ![]() dziecina mi nie spi caly dzien a w nocy sie budzi co godzine............ a ja padam na ryj i tak strasznie mi go szkoda..... ze nie moge mu pomoc ![]() agni - grtaulacje ![]() moj maz oświadczyl mi się w świeta wielkanocne w wannie podczas wspolnej kapieli
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-09-30 o 07:54 |
|
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
Agni gratulacje!!!
![]() Może kogoś zainteresuje http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=ky2V6G strona 15. Od 6 paździrnika kilka rzeczy dla dzieci (body z dł. rękawem, polarki, śpiworki, koszulki, rajstopki, babyphon) |
|
|
|
#4675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak to u nas było? mało romantcznie(choć jak na A. bardzo romntycznie ), choć dla mnie cudownie - wyszedł zmieszany na chwilę z mieszkania i wrócił z pierścionkiem i różą spod bloku
|
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!!!
jal to u na s było? maż wyslal mi smsa tak, serio! byl akurat w wojsku, ja na studiach. pisalismy sobie jak co wieczor i cos tam zaczal pisac ze sobie zycia beze mnie nie wyobraza. ja na to "heh, to maja byc zareczyny?" a on odpowiedział:"tak, jesteś najwspanialszą osobą na swiecie i nie wyobrażam sobie zycia bez ciebie wiec moniu czy chcesz zostac moja żoną?". po takim smsie to już nie chcialo mi sie wieczorem uczc do kolokwium... no i jak wyszedl to kupilismy pierscionek i u mnie w domu zaprosilismy obie rodziny na uroczysty obiad, bo rodzice sie nie znali. tak wiec wlasciwie to smsem sie zareczyłam ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- dziec starszy mi chyba choruje. zsikal sie w łożko w nocy (dawno tego nie robil), kaszle i wyglada jakby mial goraczke (mierzylam, nie ma). teraz sie inhaluje i potem znowu mu zmierzę... a mielismy dzis miec ognisko w przedszkolu
|
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Mam dziś wizytę poporodową u lekarza. Mały ma zostać z babcią. Piierwsze i jedyne pytanie: "czy on wytrzyma bez jedzenia?"
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Scio nam sie zgubiła???
|
|
|
|
#4679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi mąż oświadczył się w wigilię...i zrobił mi tym najpiękniejszy prezent tylko póxniej siedział brudny przy kolacji bo klęczał na zabłoconym śniegu
|
|
|
|
|
#4680 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja cały czas myślałam że Wy po ślubie jesteście, tzn cywilnym bo pamietam że chyba tż innego wyznania. my zaręczyliśmy się 6 grudnia 2007 w Mikołajki, ale śmiesznie było bo bez pierścionka Oficjalne zaręczyny z kwiatami, już z pierścionkiem, który razem kupiliśmy były z naszymi rodzicami w Wigilie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to też fajne zaręczyny mieliście ![]() Cytat:
a poza tym często jest tak że jak dziecko ma skaze i jest na piersi to wcale nie jest konieczne odstawianie od piersi bo wystarczy że mama wykluczy nabiał i przetwory mleczne z diety i objawy stępują, może uświadom teściową w tej materii ![]() pewnie pomyślnie obronioną magisterkę nadal świętuje ![]() Cytat:
takiego mia pietra
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

a real mam ok 20-30km :| blee... w lumpie nie ma takich rzeczy. Domek śpi już w łóżeczku ? czy nadal z Wami ?
Z jednej strony dałabym go już "do siebie", ale jak pomyślę o tych jego napadach pierdków w nocy i tym że musiałabym nie spać co drugą noc, to jeszcze się wstrzymuję. Pociesza mnie fakt, że moja koleżanka córeczkę w jedną noc przyzwyczaiła do łóżeczka
Może mnie też się uda

nic Sarce mojej nie mówcie.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A czy wyciąga rączki jak mu się czymś pomerda przed oczami to nie sprawdzała 

zębole
niech się młodziez wprawia 

Wracam w końcu do gotowania bo mi tego bardzo brakowało.