|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
pewnie te mamusie co sa ostatnio malo aktywne maja syndrom ''nicniechcenia''
![]() mnie tak czasem dopada. Kurde mam dosc. Sasiad pod spodem ma tak donosny glos, ze slysze ich rozmowy- do tego mieszkanie prawie puste , wiec echo niesie. Wczoraj do 5 rano.... no i co mam zrobic? Isc i powiedziec- panie scisz pan ten swoj pijacki glos? Wysmieje mnie przeciez:/ A ja ostatnio mam bardzo wrazliwy sen. Jak sie wybudze to ciezko zasnac. No niby zatyczki moge zalozyc, ale to na krotka mete, bo jak sie dzidzia urodzi to przeciez nie moge z zatyczkami spac.
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Dziewczyny - dowcip dnia- mój lekarz dał mi probówkę, samej kazał pobrać wymaz i w ciągu 30 minut zanieść do laboratorium
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-29 o 21:57 |
|
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
odnośnie karmienia to planuje piersią ale co mi z tego wyjdzie sie okaże......
kurde z tym depilowaniem to nie wiedziałam nawet, że tak jest.....jakoś nie wyobrażam sobie iść zarośnięta do gina ale akurat teraz na wizyte sie golne i może już chraście zostawie później bo tego kremu troszke sie boje bo nigdy nie używałam takiego i żeby mi czasem nie wywaliło coś pod koniec ciąży.... mój synuś dalej sie przewala wypycha cuduje...... co to zmęczenia to chyba tak jest mnie spanie też rypie często..... odnośnie przytulanek to ja lubie nawet nie jest tak źle no może pozatym, że leże jak foka na łóżku i niemożna sie już tak brykać po całym łóżku ale przyjemnie wcale mniej mi nie jest chyba kwestia odpowiednio dobranej pozycji.....
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny właśnie przeglądam staniki do karmienia i może któras ma rozeznanie w rozmiarówce firmy Mizet, bo teraz mam 70D ale biore pod uwage to, że te co nosze teraz sa pol sztywne a ten taki zwykly no i nie wiem czy nie bedzie za duzy. Niby piersi jeszcze troche sie powieksza i dojdzie wkladka no ale taki duzo za duzy to bym nie chciala. Konkretnie chodzi mi o ten
http://moda.allegro.pl/antybakteryjn...801259659.html
|
#3005 |
|
Rozeznanie
|
hm... dziwne... to dla niego taki problem? z tego co czytałam to trzeba z odpowiedniego miejsca zrobić...
|
|
#3006 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę, że to nasze gorsze samopoczucie, zwłaszcza spanie to wynik przesilenia jesiennego tym bardziej, że pogoda niby letnia ale ranki i wieczory bardzo zimne.
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie mozesz w dresach, wazne zeby brzuch latwo odslonic jak beda sluchac serduszka ![]() Cytat:
ale one dla mnie tylko odstraszaja takim podejsciem, a co do palaczek ja niestety tez sie do nich zaliczam, ale w zadnej ciazy nie palilam i nie bede, po porodzie pewnie zapale nie powiem ze nie chociaz moze juz sie uda nie palic, zobaczymy.... Wiecie do???ja to jestem WALNIĘTA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! TŻ w wieku 25 lat na zawał by mi padl!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moja gin kiedys w prezencie dala mi taka kulke do kapieli, czerwoną, rożaną no i.... sobie wymyslilam, ze nie powiem nic tz i ja rozpuszcze, nie bede sie odzywzc z 15 minut ani ruszac w wannie, po czym on zawsze tak co 10 minut pyta czy ok. pyta- ja nic . !!!!!!!!! znowu ja nic:P wchodzi woda bordowa, myslall ze krwotoku dostalam i zemdlalam w wannie :P no chlopa bym zabila normalnie:P
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chawa, napisz co u Ciebie?
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Wtajemniczenie
|
Materacyk wybrany
-FikiMiki Poduszka klinowa tej firmy jest taka jak ma być, więc materac też powinien być dobry. Dziewczęta, a możecie coś doradzić w sprawie niani elektronicznej??!! Chce jakąś kupić, ale nie za drogą. ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- To na serio, czy naprawdę żart?
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ELF - ten gin to chyba zarty jakies- a gdzie masz se ta probke pobrac??? na korytarzu czy w kiblu? IDe spac, kolorowych!
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki, melduje sie pierwsza
Cos sie przebudzilam i spac nie moge, zreszta za pol godz i tak pobudka do pracy. To sobie doczytam co u was Fajne jestescie i sie za wami stesknilam
|
#3012 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie mogę spać od 6, więc wstałam, umyłam włosy, ogarnęłam pokój, zjadłam płatki a teraz w ciepłym szlafroczku popijam kawę i poczytuję forum,
mąż niedługo wróci z dyżuru i mamy 2 dni dla siebie- a dziś mi obiecał i i zrobi blok czekoladowy ![]() ![]() ![]() Darusiaaa oj nieładnie tak straszyć tż
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już na nogach
Czekam na ekipę od szafy. Normalnie z córką byśmy jeszcze spały, a tu mają przyjść na 8:30 a znając życie i tak się spóźnią. ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Darusiaaa, to nastraszyłaś chłopa
|
|
|
|
#3014 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ja jestem na etapie kombinezonu... baaaardzo podoba mi się kombinezon Cocodrillo, który Tryscafka pokazywała... ale tam mają tylko rozmiar 68 (utopi się dzidizuś? raczej jakiś mega duży nie będzie) ale powiedzcie kochane, czy kupiĆ i będzie ok- no trochę za duży? czy nie kupowaĆ i polowaĆ na taki maxymalnie 62? zamierzam od stycznia wychodziĆ z dzieckiem na spacery i po pierwsze zabraĆ go do szpitala(no chociaż to będzie króciutkoDoradzcie coś ![]() aaa i czapeczki mają ale rozmiar 42 lub 44- to chyba za duży? nei znam się na tej czapkowej rozmiarówce ![]() p.s. oj tak mi się marzy od początku ciąży blok czekoladowy
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-30 o 08:14 |
|
|
|
#3015 |
|
Raczkowanie
|
mi też się marzy już od dawna a dopiero teraz go uprosiłam żeby zrobił
![]() może dlatego że jutro urodzinki wyprawiam ![]() a ja mam kombinezon rozmiar 56.... odkupiłam używany za 25zł więc w sumie nie szkoda mi będzie jak na luty-marzec będę musiała dokupić większy, ale też używany bo jak widze ceny ok 100zł
|
#3016 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie mogę spać. Prasowania ciąg dalszy czeka. Pogoda piękna co prawda chłodno, ale nie wieje jak wczoraj. Myszkuje po allegro, żeby dokupić jeszcze parę drobiazgów do szpitala, jutro 1 więc będzie kasa, przez weekend nas nie ma jutro do mamy, a w niedzielę mamy zaproszenie do brata tż na 1 rocznicę ślubu.
Coraz bardziej się boję jak Mati przyjmie brata, co prawda całuje brzuszek i daje piątkę i żółwika brzuszkowi, ale to chyba dla niego czysta abstrakcja. Jak pokazuję mu kołyskę i łóżeczko i mówie że tu dzidziuś będzie spał to mi pokazuje cii i mówi nie nie, juz nawet nie podchodzi w to miejsce gdzie stoi kołyska. Przedwczoraj byli znajomi z dziewczynką 2 letnia i jak tylko ich w drzwiach zobaczył to dostał takiego ataku histerii, ja siedziałam z gośćmi na dole, a Tż z małym na górze. Moje dziecko ma chyba "fobię dziecięcą".
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa, Ja kupiłam 62 i wydaje mi się, że na pierwsze zimowe 3 m-ce powinno być ok
Moja córka 68 nosiła jak miała 5-6 m-cy! A wtedy to lato będzie. Ja też na czapkach się nie znam Mam ich strasznie dużo, ale jakie to rozmiary to nie wiem.
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poprosiłam by on to zrobił na co odparl, że jest po 20tej a taka próbka musi być dostarczona do laboratorium w ciągu 30 minut...Albo pójdę do innego gina na posiew albo podzwonię po laboratoriach, czasem położne w przyszpitalnych laboratoriach pobierają, bo z nim widzę nie dojdę do ładu. Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-30 o 08:28 |
|
|
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Coś dzisiaj w nocy się budziłam i nie mogłam złapać głębszego oddechu i miałam problem żeby przewrócić się na drugi bok, bo coś mnie kuło koło serducha - albo to przez zaawansowaną ciążę albo się starzeję Już przywykłam do zimnych poranków, a tu dzisiaj jeszcze mgła - dobrze, że nigdzie nie muszę dzisiaj wychodzić ![]() Tż poleciał po bułeczki na śniadanko, więc cierpliwie czekam i przegryzłam wafla ryżowego
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Paulla, to moja baaardzo lgnie do dzieci i na spacerze i jak do kogoś idziemy. A już nie przejdzie jak nie zaglądnie do głębokiego wózka
Stoi i się gapi i nie można jej odciągnąć. Ale jak mówię, że tu w łóżeczku będzie spał dzidziuś (ona nie śpi w łóżeczku) to włazi i mówi, że nie, że tutaj ona będzie spać Mam straszne obawy jak to będzie, jak ona zareaguje. Moje wątkowe koleżanki mówiły, że u nich był i jest sajgon Jedna nie może dziecka na macie ani nigdzie położyć bo brat chce ją bić i po niej skakać a druga non stop płacze jak ta bierze małego na ręce
|
|
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy dobrze wczoraj z wrażenia doczytałam - nie trzeba się depilować pod koniec ciąży??? brrrrrr, jakoś wolę to robić, boję się potem jakiejś Helgi z brzytwą w szpitalu między moimi nogami
![]() Aha, nasz bąbelek waży 2200g w 33tc - nie wiem czy to dużo czy mało, gin powiedział, że jest ok. |
|
|
|
#3024 |
|
Rozeznanie
|
Hej, przywlokłam sie jakos do pracy ale mnie strasznie zmuliło, spać mi sie chcę, ruszac sie nie mogę. Kaszel mnie męczy.... Do tego po tygodniu pracy z moja nastepczynia mam juz dość, straszna z niej bałaganiara, sama sie gubi we własnym syfia, a ja jestem osobą, która bardzo lubi porządek, szczególnie na biurku i w dokumentach. W pracy, w miare mozliwości, musze mieć wszystko dopięte na ostatni guzik, szczególnie jeśli chodzi o wizyty gości, a ona zupełne przeciwieństwo. Wczoraj przyjechali jacyś klienci do kolegi, ona zaprowadziła ich do sali konferencyjnej, dobrze że jej przypomniałam, aby ustawiła tam wczesniej wodę, soki itp. ale później kawy juz im nie zaproponowała! Wchodze na spotkanie do sali, patrze, siedza goście, stół brudny (tzn. mamy szklany stół i widac na nim odciski palców, nie wytarła go wcześniej), a kolega biega do kuchni i kawy przynosi!!!!! A to ona powinna zrobić! Kuzwa! Do tego koniec miesiąca, dzis wysyłamy dokumenty do kadrowej, patrze, a w tych dokumentach syf!!!! teraz przez co najmniej 2 godziny będę siedzieć i je porządkować, albo o wypłaci na czas mogę zapomnieć! Niestety, juz za późno aby zacząć rozglądać się za kimś innym.... Sorry, musiałam się wyżalić
|
|
|
|
#3025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te staniki.
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika ja mam kombinezon 56, 62 i teściowa jeszcze zakupiła, ale nie wiem jaki rozmiar - paczka ma przyjść w ciągu najbliższych dni, więc się okaże
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmmm... jeśli sytuacja sie powtórzy to ja zadzwoniłabym na straż, bo po 22 cisza nocna... albo zajdz do niego i pow. ze rozumiesz, ze iles tam dni z rzedu czy w tyg. ale jak nadal tak bedzie to bedziesz zmuszona powiadomic wladze.... moze zadziala... zalezy jakie masz z "nim uklady" |
|
|
|
|
#3030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jeszcze daję radę jakoś sama z lusterkiem, ale już mi za ciężko się robi.. A tż jak zawsze chętny do pomocy ![]() Mój bąbelek w 33tyg waży 1750g, pani dr mówiła, że dzieciaczki teraz rosną w swoim indywidualnym tempie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Chawa, napisz co u Ciebie?

Czekam na ekipę od szafy. Normalnie z córką byśmy jeszcze spały, a tu mają przyjść na 8:30 a znając życie i tak się spóźnią.
ale powiedzcie kochane, czy kupiĆ i będzie ok- no trochę za duży? czy nie kupowaĆ i polowaĆ na taki maxymalnie 62? zamierzam od stycznia wychodziĆ z dzieckiem na spacery i po pierwsze zabraĆ go do szpitala(no chociaż to będzie króciutko
Mam ich strasznie dużo, ale jakie to rozmiary to nie wiem.
Jedna nie może dziecka na macie ani nigdzie położyć bo brat chce ją bić i po niej skakać a druga non stop płacze jak ta bierze małego na ręce