|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Siaśku trzymamy mocno kciuki, Duuuuużo zdrówka
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek dużo zdrówka trzymam
![]() Antosiu AgnieszkiM. z okazji skończonych 5 m-cy wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-30 o 08:42 |
|
|
|
#3934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana jestes, juz ci duzo razy mowilam ze ciesze sie ze jestes a co do bycia dobra mama,zobaczymy w pon albo we wt co powiesz ![]() siasiu matko! trzymam kciuki zeby bylo ok, no tak... z takimi maly dziecmi to tak to wlasnie wyglada... z 6mcznym dominikiem przed swietami cos mnie tklo zeby z kaszelkiem pojechac na pogotowie.... a na pogotowiu zdiagnozowali zapalenie oskrzeli cos jeszcze mialam napisac.... kciuki wasze trzymaja ,dzisiaj byly 4 pobudki, wiec super ekstra, znowu sie wyspalam, wczoraj usnelam na notatkach agnieszko m. ogromne buziaki dla antosia, usciskaj go od cioci agi the sania dla marcelka rowniez najlepszego chyba norbiemu lepiej po biogai,moze wreszcie koszmarek sie skonczy girls wrzucam fote jakie mam dziecko samodzielne z rana, jak nie wiem w co rece wsadzic najpierw ciekawe jak tam radzi sobie 82anusia z praca i dzieciakami...... matal rowniez trzymam kciuki, ja mam i dzisiaj i jutro i w niedz. ...
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-09-30 o 08:58 |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK będę podawać kaszkę jaglaną HOLLE
SiLLee, mattal za egzaminy Wasze !!!!!!!!!!! POWODZENIA !!!!moria jaki sen trzepotałaś za wózkiem atiz mam nadzieję, że jednak nie złamany Siasiek kortykosteroidy działają przeciwzapalnie i zmniejszają obrzęk, powinno mu się lepiej oddychać po tym, a berodual np też dostał ?? Spokojnie kochana, Nikoś szybko z tego wyjdzie ! Witam się i ja! słońce mi wali w oczy więc na szybko piszę ![]() kaszka srupaszka Gaba wierciła się jak się spać kładłam czyli koło 22, ale spała, na dobre obudziła się o 2 (czyli niby 2h zyskaliśmy) zjadła i poszła spać, ale za to następny raz wstała o 5:30 (czyli po 3,5h) co jest hitem bo zazwyczaj przesypiała 5h po karmieniu, tym drugim też (dałam smoka i obudziła się o 7:30) no i kaszka owocowała kupą w pampku porannym (czego nie było od urodzenia) co prawda mało dostała tej kaszki ... |
|
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
tam mam codziennie, i chyba tak co tydzien,
zastanawiam sie czy dam rade to skonczyc,...... a to slownictwo najpierw ucze sie tego wogole czytac
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry... i słoneczny...
latooooooooooooooooooooo lato wszędzieeeeeeeeeee najlepszego jubilatom i wieeeeelkie za egzaminymatall dasz radę z tymi ajpodami
|
#3939 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedna Nadunia, moze cos jej sie po prostu przyśniło zlego i plakała. Bo takie dzieciaczki tez mają już chyba sny, co nie?Cytat:
agnieszka_pe trzymam kciuki za Twoje egzaminy ![]() Dla Antosia i Marcelka moc buziaków z okazji ukończenia kolejnych miesięcy Nakarmiłam mojego łobuza o 7.30 i zasnęla sobie i jeszcze lula ![]() śniadanko zjedzone, więc mozna będzie zaraz ogarnąc trochę w domu, chyba, że Oliwka sie obudzi. |
||||||
|
|
|
#3940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się przeobrazić, musimy ich przechytrzyć i nie pozwolić im na nudę Saniu oczywiście dla twojego Marcelka też dużo zdrówka, mleczka i radości Mam tonę prasowania i full do sprzątnięcia i wszystko muszę dziś ogarnąć bo jutro jedziemy na roczek. Moria sen niezły
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-30 o 09:27 |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
dzień doberek
![]() jakaś taka spokojna ta noc dzisiaj była, wstawałam tylko 4 razy Marudek wali teraz po lwie-dzwoneczku przymontowanym do łózeczka i próbuje go zjeść hihia no tak, ustawia mamuśkę jak leci Cytat:
uuuuu dużo zdrówka zyczę bo chyba nie ma nic gorszego niż chore dziecko
|
|
#3942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
anulinka, bassienka super nocki miałyście ja się tez dołączam ![]() moria gusiu matall,SiLLee za egzaminydla Antosia ![]() dla Marcelka ![]() Matall atiz złamany ?? dla Frania z okazji imienin ![]() U nas nocka super młody poszedł spać o 19 i pierwsze jedzenie było o 4 |
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
bassienka Bardzo mozliwe, ze jej sie cos snilo
aga_pe to mocno zaciskam za te 3 najblizsze
|
|
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
Night25 dziękuję
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
Klaterina nasze szkraby dzis kończą 17 tyg
dobrze liczę?
|
#3948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
serio bo sie strasznie boje ze mnie przerosnie to wszystko, a ja nie lubie lamac danego slowa.... a slowo juz rzeklam ze skoncze....
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
amarcia Twój podpis mnie zaciekawił jak to czytać od 12,09 takie postępy
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
no dobrze a w poniedziałek 4 miechy
![]() wszystkim dzisiejszym imprezowiczom przesyłam buziaki
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Dla dzisiejszych dzieciaczków sto lat
Tymek fika na macie ale od rana oczywiście nie było jeszcze żadnej drzemki. Andziot, muszę wypróbować te kaszki skoro polecasz
|
#3952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
4 października też będę składać
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka uhmmmmmmmm, od 12-go...
oświadczam uroczyście iż pokochałam miłością szczerą HH i gotowanie na parze, jak widać z wzajemnością ![]() chciałabym, żeby nadal to tak pięknie wygladało, ale wiadomo - pierwsze dni to zlatujący nadmiar wody z organizmu i teraz zastój... dla mnie to sukces-ważę 1kg mniej niż przed ciążą i wchodzę w przedciążowe ciuchy. To bardzo bardzo dużo dla mnie znaczy, naprawdę
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Matal
za egzamin, czekam tu na jakąś 5 ![]() SiLLe czyt. wyżej ![]() Siasiek mocno , oby szybciutko przeszło ![]() dla Antosia AgnieszkiM dla Marcelka The_sani Aga_pe25 za twoje egzaminy tez są ![]() u nas dzisiaj pobudka o 5.30, wiercił się chciałam go przełożyć na brzuszek i w tym momencie mu się odbiło i troszkę ulało, a że akurat go obracałam to poszło mu jakoś noskiem idziemy dzisiaj po coś na dziąsełka do apteki bo wczoraj chciał mi zjeść palca
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdycham, @ mnie wykancza |
|
|
|
|
#3956 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja w przelocie, bo zaraz przychodzi pani pomoc ogarnac mi dom bo juz podlog nie widze powoli a ja lece do mojej grupy dzieciowej
noc do kitu chyba gluten wygrywa, bo kasza ryzowa choc Zoska zjadla duzo nie zatkala jej wystarczajaco karmilam na spiocha o 23:15 a o 2:30 juz byla pobudka wiec dalam smoka dwa racy, nic to nie pomoglo bo 3:10 juz karmilam... i pobudka tym razem juz o 7:15 a ostatnio tak nam sie pieknie do 8:30 spalo... zatem kiszka! i teraz musze jej sloiczek dac teraz przed 11-sta bo tak mi wypada beznadziejnie zgodnie z harmonogramem aaa i po karmieniu o 7:40 bylaa wieeeelkaaa smierdzacaaaa kupaaaaa taka juz mega niefajna brrrr pogoda miala byc piekna a jest 15 stopni i szaro standard! Cytat:
andziotka moja dostala duzo kaszki i tez kuuu.pa wielka i nic poza tym... zla jestem i niewyspana.... grrr Gusienko bede w poniedzialek na poczcie to wezme butle i zapytam, dam znac, wyslij mi tylko adres na priv ![]() Cytat:
gratuluje i zazdraszczam![]() moria ty to masz sny!!! normalnie znowu sie prawie posiusialam w gatki ![]() siasiu kochana przytulam i mam nadzieje, ze Nikos szybciutko dojdzie do siebie ![]() basienka zazdroszcze nocki ![]() matall trzymamy kciuki za egzamin i za Edzika coby mamie dal odsapnac ![]() a ja przebieram mala i podgrzewam ziemniaczek z marchewka
|
||
|
|
|
#3957 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i sensacja!! moje dziecko caly czas spi!!!!!!!!!!!!!!!!!! w nocy jak zwykle karmienie i pobudki, o 7 sie obudzila i gadala, zrobila kupulejszyn, w koncu zasnela i spi!! Aktualizacja 10:41 - nadal spi ![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-09-30 o 10:37 |
|||
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo, zwłaszcza ze od około 2 tyg wychodzi, że karmię Malutką 2x w nocy czego daaaaaaaaaawno nie było !! Hejka, ja na szybko. Nadrobiłam Was ale nie mam nawet kiedy poodpisywac bo szykuję Gabulke i jadę SAMA z nią do pracy.. podpisać tą zakichaną umowę na 6msc o pracę. Wczoraj siedziałam z nią pół dzionka na ogródku z Malutką i czytałam książkę a potem rehabilitacja i zleciało. Pytałyście o Grazin, pisałam z nią i neta nie będzie miała do końca nast. tygodnia. Ofc tęskni za nami i pozdrawia!! Dziecko mi sie popsuło. Woła jeśc pomiędzy 0.30 a 2 a potem ok 5-6. Nie wiem o co kaman... może moje UU to już za mało. Przedtem spała ciągiem minimum do 3 ! Zawsze była 1 pobudka w nocy a teraz 2 No nic, ale nie narzekam, bo pociumcia 5min i śpi dalej do w sumie ok 9-10Najlepszego dla dzisiejszych Jubilatów !!!
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci że jak spróbowałam tą kaszkę to smaczna jest nawet,
a bez żadnych dodatków i cukru ... samo mm jest słodkie i razem z tą kaszką wychodzi nienajgorsze, bo jak już są te kaszki glutenowe - pszenne, orkiszowe itp to one mniej pyszniutkie są ![]() mam syf w domu ciągle sprzątam i poprawy nie widzę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

trzepotałaś za wózkiem 
najpierw ucze sie tego wogole czytac

). Ja jestem wystraszona bo po nocnym katarku wyobraźcie sobie jak on oddycha.....
Zasnela po 22 a pierwsza pobudka byla o 23, pozniej 24, 2, 3, 4, 7. Dwa razy obudzila sie z placzem i musialam nosic malenstwo po pokoju, zeby sie uspokoila. Nie wiem co bylo mojej kluseczce

Marudek wali teraz po lwie-dzwoneczku przymontowanym do łózeczka i próbuje go zjeść hihi
ja się tez dołączam
, oby szybciutko przeszło
Duzo, zwłaszcza ze od około 2 tyg wychodzi, że karmię Malutką 2x w nocy czego daaaaaaaaaawno nie było !!
No nic, ale nie narzekam, bo pociumcia 5min i śpi dalej do w sumie ok 9-10