|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
cd
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Bao to terz masz ukochany Piątunio
Kubuś to już taki poważny facet
|
#4353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak narazie się udaje. Mamy taki jeden fajny plac zabaw w mieście, wysypany okrągłymi kamykami, i tam lubię z nim chodzić, bo nawet jak spadnie to nic mu nie jest, a może godzine siedzieć i kamyczki na sprężynową bujawkę układać i potem z drugiej strony zrzucać. Tylko że tam to mam dość daleko. Cytat:
Ale jak już mamy tych dwóch synów to już od córci a kysz, wole na wnuki poczekać Plany nam się zmieniły jak już ten pierwszy się urodził,i zobaczyliśmy co to jest tak naprawde mieć dziecko i wychowywać je bez zadnej pomocy przy drugim to tylko to nas ratuje że starszy już w tym wieku że pomocny, i nawet chwile może małego przypilnować.Cytat:
Może dlatego że my dość aktywne, a to raczej domena chłopaków.Ja zawsze jak gdzieś chodziłam to nie z koleżankami, tylko z kolegami(często za kierowce robiłam :P)Teraz tez jak przyjdą znajomi to więcej tematów z facetami mam.Choć jakbym miała mieć żone to taką jak ty Cytat:
więc ja szans nie mam No i ja zawsze największą ochote mam w dni płodne, a przy planowaniu dziewczynki trzeba na 3 dni wcześniej przestać No i zawsze możesz planować z tym kalendarzem chińskim, zobaczyć w jakim miesiącu strzelać gola żeby ustrzelić dziewczynkę![]() Ja dzisiaj śniadanie robię , Eryk się ubierał, a mały do mnie nocnik pełny sików i kupki przyniosl do kuchni. tak pilnowany że nikt nawet nie zauważył jak na nocnik sam siadł i narobił. Bluzkę miał do przebrania, i brzuch i ręce do umycia, bo troche na siebie porozlewał jak nosił ![]() Zawsze jak się w pore nie zauważy to sam do mnie przynosi żeby się pochwalić, ale pocieszające że coraz więcej w tym nocniku zostaje, więc czegoś się uczy
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
minka,sara w poniedziałek do lidla biegiem,bo moda dziecięca dla naszych lasek będzie
a tu 29 zeta![]() Bao od czwartku w lidlu masz mode niemowlęcą dla córeczki Śliczna bluza welurowa z uszkamiAaa i zobaczcie jakie fajne kozaki dla naszych dzieci będą za 5 dych.Rozmiary od 22.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-09-30 o 08:49 |
|
|
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi też parka kojarzy się z papuszkami. Evitka - zazdroszczę Ci tego placu zabaw. U nas nie ma placu zabaw takiego fajnego jest jeden w parku ale bardzo kiepski. My musimy jej zrobić własny pod domem. Bao - Między Kubą a Dominisą to taka mała różnica na zdjęciach. I oni to nawet podobni do siebie. Fajnego masz chlopaka
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Baoty konczysz prace w takich godzinach o jakiej wiekszosciludzi moze pomarzyc i jeszcze zle....no po13 czy po14 prace konczyc -bajka.
Zdjecia Kubusia SLICZNE, acodo ubioru dziewczynek to fakt, ja uwielbiam stroic malucha ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- minka ja czesto chodze z mloda do parku tam obok stadionu, bo jak jej sie zabawki znudza tolata gdzie jej sie podoba, jak upadnie to na trawe takze spoko luzik , ale na placu trzeba jej pilnowac bardzo tak czy siak... na zjezdzalnie sama tam jej nie wsadze wiec nie zjezdza, ale jej sie placszybko nudzi i przewaznie idziemy polazic... musimy sie w koncu umowic niech sobie laski we 2 biegaja!
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia rozwiązała Ci się pozytywnie sprawa ze szkoła?
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
to musze mame zaalarmowac i zlecic jej zakupy lidlowe, ona obok pracuje to niech leci
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- jak ja z mloda bylam ostatnio to jeszcze u nas te polarki byly co wy ostatnio bralyscie, takze tu az takeigo szalu nie ma, moze plus malego miasta; ![]() LASKI KTORE MAJA STOLIKI Z IKEI-MAMUT. ILE KOSZTUJE KOMPLECIK 2 KRZESELECZEK PLUS STOLIK???? Tu u nas ogladalam ale szalu nie ma 206 zl i 208 ale zeby mnie to zachwycilo nie powiem;/ malej sie przypomnialo, ze ma tubisie i od przedwczoraj je ogladam i ZYGAM juz nimi:P a jak bedzie 2 to musze sobie tz kupic do malego pokoju jakis nie duzy, tz bedzie spal z mala w jednym pokoju a ja z maluchem w 2 to co ja tam robic bede:P ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Wiecie co ja wczoraj zrobilam?? tz mial imieniny no i zrobilam ciacho, kupilam jakies tam ciasta bo generalnie nie obchodzimy imienin jakos szczegolnie ani urodzin...wiec tak tylko, przyszla tesciowa, moi rodzice sie z nim widzieli wczesniej no ale ostatnio jak wam pisalam ze mnie wkurzyl:P to mu powiedzialam ze sie odgryze no i ... wczoraj do kąpieli wrzucilam sobie taka różaną kulkę, zabarwiającą wode na czerwono, a jak ide sie kapac to on sie pyta co ok 10 minut cy wsio ok, no i pyta raz ja nic,pyta 2 ja nic, wparowywuje do lazienki a tam woda bordowa a ja nic , na zawal by mi chlop padl w wieku 25 lat! myslal ze krwotoku dostalam i zemdlalam:P hahaha ale sie wkurzyl hahahahahhahahahahaha no ale jestesmy kwita:Ppotem mu adrenalinka opadla :P ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Ana tak, wyjasnilam wszystko, ale obrona musi poczekac tak czy siak jeszcze albo w zime, albo w przyszlym roku, no ale to juz mniej wazne, bo praca zaakceptowana i wsio zrobione , a w tym roku na mgr nie pojde , tylko od przyszlego najprawdopodobniej do wrocka. W kazdym badz razie przynajmniej kasiurowo jest ok... zadnej kary ani nic...takze juz jestem spokojniejsza.
|
|
#4359 |
|
Rozeznanie
|
DArusia ale ty jestes wariatka
![]() my kiedyś z koleżanką zrobiłyśmy takiego psikusa naszej wychowawczyni na wycieczce ![]() ja swoje rzeczy kładę gdzie popadnie i wtedy bizuterię < a moge tylko złoto nosic > kładłam na stoliku albo parapecie a okno było wciąż otwarte i ona mi to schowała więc postanowiłam się odegrać :d wieczorem poszłam do łazienki nałozyłam na twarz mokry papier toaletowy i wymazałam go ketchupem rozlałam troche na umywalkę, by wygladało tak jak bym miała wypadek , koleżanka poleciała ją zawolać jak mnie zobbaczyła aż usiadła i zrobiła sie blada, a my niezły ubaw miałyśmy ![]() ale Tż Twój musiał mieć nietęgą minę jak zobaczył tą wodę ![]() a wiecie jakie ja mam mądre dziecko wczoraj poszła z babcią na spacer wieczorem i przyniosła babci kupon totolotka krzycząc tata tata tata, ale taki kupon, co się zakłady obstawia, babcia chciała wyrzucic do kosza, ale ona jej nie dała jak babcia jej zabierała, to ta sie darła i dopiero jak przyszły po mnie do pracy to mi go oddała :d mama moja mówi, że to śmieć, a ja, ze nie bo to z dzisiejszą datą kupon < wczorajszą miał date > no i schowałam, wieczorem tż sprawdził i okazało się, że moje dziecko znalazło szczęśliwy kupon, bo wszystkie zakłady weszły i wygrała 1648,90 złotych moja mała szczęściara
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
DRCRON
"a wiecie jakie ja mam madre dziecko"----lubie jak tak zaczynasz zdanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! a co do tz troche sie wkurzyl, ale pozniej emocje opadly ale za to jaki ja mialam ubaw!!! nie wpadlam tylko na to zeby aparat wziasc do lazienki i mu zdjecie cyknac bo jego mina byla bezcenna!!!!!!!!!!!!!!! ot imieninowy prezencik hahaha:P ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- no i GRATULACJE dla Julii chociaz nie gram i nie mam pojecia jaki to kupon ale widac ma szczescie i bardzo dobrze!!!
|
|
#4361 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które bedą wybierały sie w najbliższym czasie do Ikei, mam prośbę, mogłybyście sprawdzić, czy są u was takie pułeczki na zdjęcia, obrazy tylko ja poszukuję białe. o takie jak w linku
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50152595/ byłam dwa razy we Wrocławiu ale tam jest tylko ta ciemna, a ona mi do Julkowego pokoju nie pasuje na allegro nie mogę znaleść, a chciałam jej tam książeczki poukładać i zawiesić ją tuż nad stolikiem. Będę wdzięczna jak sprawdzicie, czy u was w ikei są
|
#4362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Podobni są z Dominisią jak rodzeństwo Cytat:
myślę że bysmy się dogadały![]() My to chyba podobne jesteśmy, ja też się wiecznie z chłopakami ciągałam , po sąsiedzku chłopaki ,w rodzinie chłopaki(kuzyni) to jakoś tak przywykłam i teraz też wolę tż kolegów niż moje kolezanki ( nie mam ich dużo zresztą) męskie towarzystwo jakoś ciekawsze![]() Brawo dla Erwiego za naukę nocnikowania ![]() no ja jestem niestety uzależniona od tp , bo mam neostradę , radiowego u nas nie ma a bezprzewodowe słaby zasięg mają albo powolneCytat:
![]() ja trójeczkę tylko trafiłam dobre i toDarusia ty wariatko, no chłopa byś zabiła My już po biegach , po południu na rower , musze wykorzystać pogodę bo to wiadomo co niedługo będzie ![]() Przyszły wczoraj moje kółka do rolek i jestem niesamowicie wściekła bo kilku śrub nie mogę odkręcić ze starych kół , popsikałam takim płynem na noc zobaczymy dzisiaj , jak nie dam rady to przyjdzie mi z rolkami do warsztatu podjechać na wymianę opon ![]() Nie wspomnę że w wózku chyba przbiłam koło bo mi powietrze schodzi gdzie ja taką oponkę dostanę![]() Tż kupiła małemu traktor taki spory z turem z przodu (taki spych) cyrk wczoraj z tym traktorem był chciał z nim iść spać i ryczał jak tylko zerknął na niego , a stał koło łóżeczka i jeszcze nikomu nie pozwala go brać no oszalał normalnie a to taki fajny bo ma drzwi otwierane, szyberdach i osła swojego tam pakuje do kabiny bo jak traktor bez pana ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
Libra w sportowym albo kauflandzie dostaniesz dętki do kół albo taki zestaw naprawczy załataj dziurkę
a ja to w czepku rodzona, ale Julka nie miała żadnej błonki na głowie, była tylko pępowiną w brzuszku owinięta
|
#4364 | |||
|
Zakorzenienie
|
a mi wszyscy mówili że chłopak będzie, bo nic sie na buzi nie zmieniłam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() krzesło kosztuje 39,99 a stolik taki kwadratowy 79,99, a ten co my mamy okrągły,on jest dosyć duży 99,99 Cytat:
![]() a ja się zabije, Zosia znowu ma katar. Tydzień minął jak się skończył i znowu ma. W nocy zaczeła kichać i rano już z nosa leciało;/ a dzisiaj dzień chłopaka, wszystkiego najlepszego dla naszych małych chłopaków
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
o no fakt kolezanka miala ostatnio remoncik pokoju, jej ojciec ma arsztat samochodowy i meble z ciemnego brazu taka farba samochodowa przemalowala na biale
nawet nie widac zeby byly kiedys inne, jak noweczki.---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- o do ciazy tez mi mowili ze chlopak, teraz tez tak mowia
|
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
a nie bedzie odpryskiwało ?
ja tak załatwiłam Julkowy stolik mamuta zachciało mi się białego a nigdzie nie ma więc go wymaziałam farbą, a teraz jak czymś udeży na nóżkach odpryski sie robią i czeka mnie zakup kolejnego stolika ale to poczekam az se przeprowadzimy ![]() a nie pisałam wam jakiego my mamy pecha do tego remontu dosłownie jakby ktos nas urzekł abo co gorsza przeklął. wciaż się coś pierdzieli i to w dodatku wśród fachowców ostatni tydzień temu wylądował w szpitalu z zerwanymi pachwinami wcześniejszy wziął kasę i zwiał w dodatku to nasz dobry sąsiad pozostało nam jeszcze dwóch i obaj w sobotę przychodzą może jak bedą razem pracować, to będzie szansa, że do grudnia się wprowadzimy a mnie już śmiać się chce :d bo remont małego mieszkanka trwa od końca maja a co by było jak byśmy dalej ciągnęli dalej budowę domu ?
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
sara ja tez chce okragly! koniecznie, mozna sobie dobierac kolorki nie?
kiedys na aukcji na allegro widzialam tak fajnie dobrane nozki os stolika inne i od krzeselek tez, ciekawe czy tak mozna. I stolik jest drewno czy plastik i krzeselka? czekam na przelew, dzisiaj moze przyjdzie to malej pojade kupic...bo tu na prawde nic fajnego nie ma, a krzeselko z oparciem nie taborecik tak ?
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie u mnie tylko z oparciem tez w gre wchodzi przy tym diebelku
![]() sara w miare solidne sa? bo ja ich na zywo nie widzialam...tylko jedynie to mi w oko wpadlo...
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bez czepka to pod szczęśliwą gwiazdą
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj w nocy Natalka była cała rozpalona, rano tak samo, ale termometr pokazywał max. 37,2st.
A dosłownie parzyła jak dotknęło się jej nóżek. Później rano trochę zwymiotowała mlekiem, ale to tak jakby przez katar, bo jej jeszcze dokucza (od 4dni). I taka jakaś zaspana chodziła, może dlatego że od 7 spać nie mogła, a zawsze śpi do 8-9. I właśnie zasnęła. Już ma 36,8 także spadła jej temperatura ale nie wiem co jej może być ![]() Dzisiaj przyszedł kurier z paczką. Zastanawiałam się co to. Otwieram, a tam to: http://www.ceneo.pl/1763315 Wiecie co się okazało? zadzwoniłam do tż, i powiedział, że jakiś czas temu zgłosił nad do konkursu wygrajzduszkiem.pl i wygrałyśmy jedną z nagród trochę tandetna ta wieża ale Natalka miała radochę otwierając pudełko z 'niespodzianką', i w sumie ja też Darusia który to już tydzień u Ciebie? ale numer z tą wanną, uśmiałam się nieźle ![]() drcron ale z Julki szczęściara ja małe lusterko pomalowałam najpierw farbami plakatowymi i jak tylko dotknęło się czymś wilgotnym (nawet palcem zwilżonym) to brudziło, chociaż moze to i logiczne więc kilka dni temu pomalowałam farbą do ścian błękitną i fajnie wygląda takie 'pomazane' bo zmieszało się z tą farbą granatową spod spodu (plakatową)![]() anakazar czy mi się dobrze wydaje czy Ty jesteś spod Rzeszowa gdzieś? bo jakoś zawsze mi się tak wydawało aż do dzisiaj, jak coś mi się pomieszało ze Szczecinem bao Kubuś taki dorosły libra Ty też widzę taki sportowy tryb życia jak plmadzia prowadzisz (chyba nikogo nie pominęłam?), że wy macie siłę na to ![]() evitka zazdroszczę wam placyku u nas jest przystosowany dla dużych dzieci, i jedynie siedzimy w piaskownicy albo zjeżdżamy ze ślizgawki. Konika bujanego Natalka się boi bo widziała jak dwóch chłopców wydurniało się i jeden specjalnie uderzył drugiego bo się kłócili o tego konika a huśtawki też Natalka się boi. więc bawimy się z dziećmi w piasku i chodzimy zbierać kasztany, pobiegać po trawce, poszukać jarzębiny, listków, kamyczków, i biegamy z innymi dziećmi w Natalki wieku, a takich jest dość sporo u nas na osiedlu
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
sidorcia 29 dobiega konca
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zosia uwielbia siedzieć na tych krzesełkach. ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Dusiaka dzisiaj mam już laptopa więc pozniej wstawie zdjęcia. Na meila Ci przesłać czy tutaj wstawić?
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
no ja to nie wejde bo mego ciezaru pewnie nawet nasza lawa nie wytrzyma
![]() chyba bede musiala jednak po nie pojechac...
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki nie mam czasu wogóle pisać
czasami uda mi się nadgonić czytanie do tego gardło mnie tak piecze jakbym ze 3 papryczki chili zjadła![]() Asiulek Ty coś jedz kobieto!!!! ![]() świetne zdjęcia,bardzo ładnie wyglądacie i zazdroszczę wypadu,nam się udał taki spontan też właśnie na jesień do Sopotu,była piękna pogoda i tez bardzo miło wspominam,trzymam namiar na tą babkę jakbys kiedys potrzebowała no i doszliście do ładu z tymi pasami??? Bao ja to się dopiero załamuje jak czytam,że Ty się załamujesz,że nie kończysz pracy po 11 ![]() Kubus jak się zmienił na buzi,super chłopak Minka nieźle Ci posżło z tymi pieluszkami,może pożyczyć Ci Danielka? pisałaś na gg ale akurat przez kocioł w pracy nawet nie miałam włączonegoAle Julci się udało idź z nią totka puścić
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-09-30 o 12:03 |
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do śrub to zawsze WD40 daje rade.Albo silny sąsiad ![]() Kupiłam w Intermarche kubek niekapek ala taka bańka wstańka, co z tego jak mały z niego całą zawartość wykapał Z odpieluchowaniem u nas jest tak, jak w domu to w skarpetach i z gołą pupą, to nie trzeba go sadzać, sam biegnie i siada jak coś mu się chce. Niestety w nocy w pieluszce, i to rano ma taka bombę przedojoną
|
|
|
#4377 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tu tylko evitka jeszcze wie naprawdę jak praca w szkole męczy....ehhhh oby wam nigdy nie przyszło obcych dzieci uczyć hihihihih![]() a co do planu - udało się z wtorkiem - będę miałą 3 godziny od rana, czyli skończę o 10.40 Mały śpi, pojadł, usnął ojcu prawie w foteliku przy misce ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- tak bawi się, w domu u nas ma na tarasie rozłożony i tam zabawki takie co się na tarasie bawi, piłki, kosiarkę, autka i uwielbia tam siedzieć, wchodzić i wychodzić, a u mojej siostry Dominisia ma w pokoju i też tam się bawią, a mała tam czasem drzemki sobie ucina bierze koc i poduszkę i tam się kładzie
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Bo akurat ja pracowalam w szkole wiec to co pisze nie sa puste slowa!!
Ciekawa jestem czy chcialabys sie zamienic siedziec w biurze od 9-17 , np wypisywac faktury, liczyc metraze okien, czy wypisywac polisy i byc odpowiedzialna za duuuze pieniadze -nie sadze. Takze dla mnie narzekanie ze nie konczy sie pracy o 11 to PRZESADA!
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko wyrazilam swoja opinie, bo napisalas ze nie bedziesz miala jak pojsc do przychodnii czy gdziekolwiek i od razu sobie pomyslalam np o Asi ktora siedzi calymi dniami w sklepie...
No tyle lat ile ty w szkole nie pracowalam , najpierw byl to staz potem przeciez normalna umowa ale CODZIENNIE OD 8 DO 15:30 Najpierw siedzialam w zerowce z dziecmi kiedy konczyla sie godzina otwarcia zerowki a wszystkie z zerowki , przedszkola klas 1-6 czekaly na autobus o 15:30 siedzialam z niemal polowa szkoly takze ja tylko wyrazilam swoje zdanie bo mnie takie cos po prostu dziwi . Nie musisz sie ani tlumaczyc ani polemizowac ja tylko swoja opinie napisalam...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

Kubuś to już taki poważny facet

na allegro nie mogę znaleść, a chciałam jej tam książeczki poukładać i zawiesić ją tuż nad stolikiem. Będę wdzięczna jak sprawdzicie, czy u was w ikei są

myślę że bysmy się dogadały
gdzie ja taką oponkę dostanę