|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
próchnica jest zawsze związana z kwaśnym ph
ph rzędu powyżej 10 nie jest chyba w buzi fizjologicznie możliwe zasadowe ph wiąże się z chorobami dziąseł, ale jakiego rzędu to nie wiem - w każdym razie nie dotyczy próchnicy
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-09-29 o 22:14 |
|
|
|
#2252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle, podobno, nauczyciele religii (ogólnie), są najbardziej wymagający ![]() Ja też idę, pa ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() No i zasadowe pH jest już powyżej 7, więc zanim dojdzie do 10, to coś po drodze by się znalazło
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-09-29 o 22:18 |
||
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj musialam nieco odzyc, wiec tylko podczytywalam. Dzis juz troche bardziej jestem do zycia, ale z kolei Maz pracowal do pozna, wiec caly dzien z Antosiem i musialam jakos rozlozyc sily. Jeszcze do srody bede prawie caly czas sama z Antosiem, bo w firmie Meza musza sie wywiazac z czesci umowy i pracuja nadliczbowo. Poza tym auto oddalam wczoraj do mechanika, juz mam pol remontu zrobione, ale jeszcze musze zarobic na kolejne pol Na mojej wyspie wylaczaja ostatnio prad , to ewenement, bo przedtem to sie nie zdarzalo, ale do nas prad i gaz leca kablem pod dnem morza z Francji i cos im sie tam kiepsci. Tak wiec mam zapas swieczek zrobiony .Antosiowi bardzo sie to nie podoba , zachowuje sie tak, jakby sie bal i prosi o wiecej swieczek.Dzis u nas byl upal Popoludnie spedzilismy w duzej piaskownicy, byl bardzo duzy odplyw, wiec do samej wody mielismy naprawde daleko. . Moje dziecko jako jedyne chodzilo w butach po plazy . Pozniej dal sie namowic, aby zdjac, ale nie podobalo mu sie to, bo nogi mial "brudne" , kazal mi co chwile je wycierac lub dyskretnie sam sobie wycieral o moje szorty Maju zdrowia Zdrowia rowniez zycze Tomkowi Ola-Unhola jestes wspaniala Mama, ja np staram sie tobie dorownac w gotowaniu dwudaniowych obaidow ![]() Ola p4w, milo cie czytac W sprawie slodyczy, to Antonio najchetniej jada dzieciowe ciastka, chleb ryzowy, paluszki, chrupki dzieciowe. Czekolade jada rzadko, np jak mu babcia lub ciocia daly - nie robilam tragedii, bo tez i nie widzimy ich za czesto. Ciast nie lubi, chyba, ze drozdzowe, lizakow, cukierkow nie je. W domu myjemy zeby po posilkach Staram sie zdrowo gotowac, nauczyl sie jesc prawie wszystkie warzywa i owoce, chociaz oczywiscie ma swoje preferencje np nie lubi surowych pomidorow i ogorkow, ale je wszystko inne, wiec nie rozpaczam z tego powodu.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-09-29 o 22:38 |
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego zaznaczyłam, ze powyżej 10, bo jeśli chodzi o kwaśne to można ph obniżyć nawet do 1, a w stronę zasadowego już trudniej, bo do 14 raczej nie dojdziemy, ale pewnie do ok 10 już tak - miałam na myśli to bardziej zasadowe czyli powyżej 10 ![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Tomuś dobrze się już czuję , nie ma gorączki nie wymiotuje ![]() Za to ja konam , tak mnie boli żołądek że nie do wytrzymania do tego nie mogę tego zrzucić i się męcze
|
|
#2256 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bartoś też się boi ciemności u nas od tego momentu,jak była straszna burza w nocy i prąd wyłączyli.Wcześniej latał z pokoju do pokoju,po ciemku i nie bał się,a po tamtej burzy,wszystko się zmieniło:jak siedzimy w pokoju gdzie świeci się światło a na korytarzu jest np.zgaszone,to Bartosz zamyka drzwi,żeby nie widzić ciemności,albo w nocy jak się przebudzi,muszę zaświecić lampkę,bo mówi:boję czegoś.Przed burzą nigdy wcześniej tak nie robił Lubię Cię czytać Mariolu,zawsze tak mądrze piszesz Cytat:
To i ja pomacham Dzień dobry Jolu,jak Kubuś dzisiaj się czuje? Karo ponawiam pytanie:wiesz coś może o angy?
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-09-30 o 07:38 |
|||
|
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
Wredna Mariolko dziewczyny niestety u mnie gorzej, fatalnie się czuję, ledwo oddycham, z oczu mi się leje.... ale siedze w pracy po częśći nie mam wyjscia bo musze robotę podgonic, bo od środy jestem oddelegowana do innego oddziału w celach naprawczych i będę teraz dojeżdzac 45/50 min autobusem tam gdzie pracuje a nast 40 km autem służbowym musiałam się zgodzic, chociaż teoretycznie mam podpisany papierek że nie zgadzam się na oddelegowywanie do ukończenia przez dziecko 4 r.ż ale jest jak jest i musiałam się dogadać, jedyne co to mam elastyczny czas pracy wiec godzinowo powinno mi wyjśc na to samo ale i tak mam dołą przez to to tyle uciekam pracowac
|
#2258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zdrowia Cytat:
![]() Dzień zaczęty luźną kupką ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Wiecie, ostatnio na spacerze spotkałam pana z dziewczynką (z lipca 2009), miła na głowie coś a'la kask. Chwilę rozmawialiśmy i pan powiedział, że mieszkają w Australii, przyjechali w maju do rodziny, a po przyjeździe dziewczynka zachorowała na padaczkę. Niedługo będzie miała operację w Monachium. Mówił, że była do tego momentu książkowo rozwijającym się dzieckiem, nie chorowała, że myśleli na początku, że to lot samolotem to spowodował, ale podobno nie.
|
|
|
#2259 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracaj do Nas ![]() Przede wszystkim super że usg w porządku i wesela udane ![]() Cytat:
wyleciało mi z głowy...dzisiaj sprawdzęrzuć linkami ![]() Cytat:
jak czytam to co napisałaś to tak właśnie mówiła...ale ja nie potrafię wytłumaczyć bez gestykulacji i właśnie mówiła że głównie chodzi o soki i cole...mówiła też że najgorszym napojem z tych wszystkich złych jest sprite mówili tak na targach ostatnich![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Ty pewnie od niego złapałaś...zdrówka wczoraj z nią rozmawiałam...wpadnie napisać parę zdań Cytat:
współczuję sytuacji bo sporo czasu na dojazdy stracisz ja w październiku jadę pod Warszawę, ale tylko w piątek rano i wrócę w sobotę...płatne dodatkowo, dlatego się zgodziłam, muszę szukać gdzie tylko się da ![]() Cytat:
dla Kubaska straszne wszystko super tyle czasu a tu nagle okropna choroba się ujawnia![]() Mariolka ucałuj Zięcia![]() Dzień dobry szukam kolorowanki jesiennej...do przedszkola chce wydrukować dla dzieciaczków, mam już dwa obraz Zu
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-09-30 o 08:44 |
|||||||
|
|
|
#2260 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i współczuję tych dodatkowych kilometrów ![]() Cytat:
smutne to wszystko i takie niesprawiedliwe,zwłaszcza jeśli dotyczy dzieci człowiek się cieszy,że ma zdrowe dzieci,a czasem w jednej chwili,świat wywraca się do góry nogami ![]() Cytat:
czekamy ![]() Dasz sobie radę ![]() Wstyd się przyznać,ale ostatnio tak się zaniedbałam,że 3 pralki prania mam do prasowania
|
|||
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może wieczorem, bo muszę się dokopać ![]() Nie, no mam nadzieję, że nie choróbsko, tylko niestrawność. Podejrzewam mango ![]() No właśnie ![]() Nic nie zrozumiałam
|
|
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie będzie tak źle, bo rano zaprowadzę Zu do przedszkola, Rodzice ją odbiorą i z nimi będzie...a w sobotę wrócę popołudniu Kurka ja ostatnio mam tak ciężkie wieczory, przedwczoraj zasnęłam w wannie (pierwszy raz w życiu) a wczoraj nastawiając budzik no bo dzieci w przedszkolu kolorują obrazki...mam już dwa pokolorowane przez Zu...i wczoraj się zaoferowałam że wydrukuje w pracy żeby miały dzieci miały co kolorować...Pani powiedziała że najlepiej liście jesienne...więc szukam ![]() Cześć ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Które najlepsze dla Naszych dzieciaczków? http://antek.sluszczak.pl/do-pobrani...do-wydruku.pdf http://antek.sluszczak.pl/do-pobrani...do-wydruku.pdf http://antek.sluszczak.pl/do-pobrani...do-wydruku.pdf te najprostsze? a moze te? ale wywalę napisy we wszystkich... http://3.bp.blogspot.com/_8PTF0nB3X8..._nowe.GIF.jpeg
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-09-30 o 09:56 |
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Ja tak na początek z pytaniem. Jaki sos zrobić dla Oliwki do klusek śląskich?? Nie mam pomysłu, a chcę się z nią pobawić robiąc kluski no i przy okazji obiad wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- polecam fajne blogi z pomysłami na zabawy http://bawimy-sie.blogspot.com http://tominowo.blogspot.com/ http://babylandiaa.blogspot.com/ http://pomyskowo.blogspot.com/ czekoladko jakieś zdjęcia mam, wkleje w wolnej chwili w albumie, teraz lece ziemniaki obierać. |
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydrukowałam takie: bez☠tytułu1.jpg258kasztanowe_ludziki_nowe.GIF.jpg każdy po 32 razy
|
|
#2266 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny polecacie jakis osrodek nad morzem zeby jechac na weekend z dziecmi? zeby bylo ladnie i czysto, plac zabaw oczywiscie i zeby bylo ogrzewanie
i raczej pomorze zachodnie
|
|
#2267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko prasujesz? Cytat:
![]() Już rozumiem ![]() Wszystkie wydrukuj ![]() Cytat:
*** Dziewczyny, poradźcie ![]() Sprzedałam na all rzecz, jakiś dzień po zakończeniu aukcji kupująca do mnie pisze z pytaniem, gdzie i kiedy może odebrać, bo jest z Gdańska. Odpisałam Jej, że nie ma możliwości odbioru osobistego, to Ona do mnie, że z jakiego powodu, że dla innych to nie problem (ma aż 2 transakcje na all ), że Ona tak szuka ubrań, żeby nie było kosztów wysyłki. Odpisałam Jej, że o takie rzeczy trzeba pytać wcześniej, że odbiór osobisty nie jest oczywisty, więc niech teraz nie ma pretensji. To dziś mi napisała, że w takim razie proponuje anulowanie aukcji, bo nie brała tego pod uwagę .Co mam zrobić?
|
|
|
#2268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agga chyba gdzies jezdziła i była zadowolona bo duży plac zabaw był. tylko nie wiem gdzie, zapamietałam tylko ze na hel miała 40 km, chyba... Cytat:
a kurcze, dzisiaj piątek a ja w piątek nie jem mięsa. Coś bezmięsnego może? ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Unholy ( albo inne dziewczyny)przyrządzałyśc ie kiedyś łosia? zostałam obdarowana mięsem i zalega mi w zamrażalniku, przydałoby się jakoś je przyrządzić. |
||
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
wydrukuje w poniedziałek kolejne
![]() ja bym napisała że nie odwołujesz ofert i jeśli nie zgadza się na dokończenie transakcji to zgłaszasz do all Cytat:
ale może pieczarkowy?![]() o jacie...łoś? w życiu nie jadłam
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tzn. jak? Czy to ma sens? Pewnie i tak nie zapłaci ![]() Ale ja nie lubię czegoś takiego, wrrr... , ja też i nie zjadłabym. Taki ładny
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh, szkoda ze Syli nie ma, ona zdaje sie ze w Norwegii mieszka to na pewno jadła bo to ponoć popularne w Szwecji i Norwegii.Nawet kiedyś oglądałam program Kuchnia jak życie (bardzo go lubiłam, nie wiem czy jeszcze jest na Kuchnia TV) i pokazywali wlasnie jakiś kraj skandynawski, nie pamietam jaki dokładnie i było o tym ze dzieci w przedszkolu czy początkowych klasach uczą się rozbierania mięsa łosia albo renifera, nie pamietam juz. Ale w szoku byłam ![]() --- chyba jakiś smietanowy sos zrobie, albo z dodatkiem pomidorow, zobaczymy co mam w lodowce Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-09-30 o 11:53 |
|
|
|
|
#2272 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
napisz jej że zgłosisz na allegro za nie wywiązanie się z umowy. i wystawisz negatyw - postraszyć możesz. jak wystawisz mozesz się spodziewać odwetu. a od all możesz pisać o zwrot tej opłaty za wystawienie a zgłaszać na all to też za bardzo nie wiem... |
|
|
|
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2274 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2276 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę poczekać na więcej rad i coś postanowić dopiero, bo mi się PMS chyba zaczyna, normalnie takiego mam nerwa, że szok
|
|
#2278 |
|
Ola-Unhola
|
Czesc
![]() Boli mnie głowa ![]() Mariolu i Ty z tymi dwoma daniami ![]() Jola, no nie wiem co Ci poradzić ![]() Jak nie anulujecie, to na pewno w odwecie dostaniesz negatyw, ale z drugiej strony to dlaczego masz jej iśc na rękę.... Niedługo zamiast opisu w aukcji bedę same zasady (stron o mnie malo kto czyta). Jak nie napiszesz wołami, to właśnie takie kwiatki ![]() Mam foto mojej zasmieconej sypialni ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Wojtusiu, łosia nigdy nie miałam. Nie pomogę Cieszę się, że usg w porządku
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to pokazuj
|
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postrasz ją że zgłosisz all i zobaczysz co wtedy no właśnie ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

.Antosiowi bardzo sie to nie podoba
Popoludnie spedzilismy w duzej piaskownicy, byl bardzo duzy odplyw, wiec do samej wody mielismy naprawde daleko. . Moje dziecko jako jedyne chodzilo w butach po plazy
. Pozniej dal sie namowic, aby zdjac, ale nie podobalo mu sie to, bo nogi mial "brudne"

, zdrowia 

wyleciało mi z głowy...dzisiaj sprawdzę
ucałuj Zięcia
NIE LUBIĘ TROLLI
czekamy 

w życiu nie jadłam