Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 12:43   #1111
Talaaa87
Zadomowienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Ale mam ubaw - właśnie zmieniłam sobie suwaczek i wyszło, że jeszcze 9 miesięcy i 28 dni, no i sobie pomyślałam, że jak teraz wpadniemy to zdążę urodzić przed ślubem
Też sobie kiedyś tak liczyłam, jak mi sie @ spóźniała i pomyslalam jak zdążę urodzić to spoko mogę być w ciąży.... a później... nie no może nie jak ja będę się bawić na Naszym weselu jak będę się zajmowała dzieckiem?? a później głupie sny miałam że składaliśmy sobie przysięgę a ja w trakcie odeszłam bo przypomniałam sobie że dziecko samo w domu zostało i biegiem w tej kiecce do domu

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:43   #1112
E87
Wtajemniczenie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

hmm o co kaman z zip? To ta laska?
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:43   #1113
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jednak jadę trochę później ale zobaczcie
https://wizaz.pl/forum/member.php?u=872879
fajnie c'nie??? wreszcie będzie spokój
Haha i dobrze jej tak miejmy nadzieję że to ban na IP i nie wróci pod innym nikiem
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:44   #1114
madzia2306
Zakorzenienie

o! a tu info za co została zbanowana
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4423

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Haha i dobrze jej tak miejmy nadzieję że to ban na IP i nie wróci pod innym nikiem
patrz wyżej

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:44   #1115
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Też sobie kiedyś tak liczyłam, jak mi sie @ spóźniała i pomyslalam jak zdążę urodzić to spoko mogę być w ciąży.... a później... nie no może nie jak ja będę się bawić na Naszym weselu jak będę się zajmowała dzieckiem?? a później głupie sny miałam że składaliśmy sobie przysięgę a ja w trakcie odeszłam bo przypomniałam sobie że dziecko samo w domu zostało i biegiem w tej kiecce do domu
n iezly sen!!!!!!!!!!
Stary 2011-09-30, 12:46   #1116
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
tenebrosa
Jeżeli nie było WOW to :pupa: i trzeba szukać dalej...
Mnie też niedługo czekają poszukiwania WOWa i z jednej strony nie mogę sie doczekać za z drugiej boję sie że nic odpowieniego nie znajde
Wiem, tylko problem w tym, że w większości lubelskich salonów już byłam. Zostały mi trzy, a potem albo wycieczka do Wawy, albo po prostu poczekam aż wszędzie będą nowe kolekcje i może z nich uda mi się coś wybrać. 5-6 miesięcy przed ślubem chciałabym mieć już wybraną suknię, a wręcz muszę mieć wybraną, bo i tak na moje 160cm trzeba szyć od zera. Więc powiedzmy do końca stycznia mam czas. Tylko też nie wiem czy będzie WOW. Bo sama nie wiem czego chcę. Chciałbym, żeby suknia była nowoczesna, nietuzinkowa, nie za bardzo klasyczna. Tylko, że takiej jeszcze nie znalazłam.

Wczoraj w jednym salonie babka powiedziała, że suknia musi być jak druga skóra. I podobać się w 100%, bo to wtedy pcha do przodu, a świadomość, że wyglądamy olśniewająco sprawia, że jesteśmy uśmiechnięte w dniu ślubu i potrafimy się z niego naprawdę cieszyć, każda chwilą. I to jest prawda, wiem jak kiepsko bawiłam się na ostatnim weselu, gdzie miałam zepsutą stylizację, a jak fajnie sie czułam, gdy podobała mi się fryzura, makijaż i cała reszta. Więc długa droga przede mną, ale co mi pozostaje - chyba tylko mierzyć, mierzyć, mierzyć. Dobrze, że czas jeszcze mnie nie goni.

kilianna, kicia
- dziękuję za opinie
Stary 2011-09-30, 12:47   #1117
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
hmm o co kaman z zip? To ta laska?
laska szlajała sie od wątku do wątku o nasz też zahaczyła i wszystkich obrażała itd z resztą poczytaj sobie jej posty to zczaisz o co biega

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:48   #1118
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Tak, tak. W 2012 będzie u nas lotnisko, nowa droga w Świdniku, Euro, koniec świata i nasze śluby - co za ekscytujący rok, no nie? A tak poważnie to lotnisko jest u nas już od dawna, ale bez terminalu itd., raczej takie treningowe dla szybowców, aeroklubu i helikopterów oczywiście. A buduje się na jego miejscu takie prawdziwe pasażerskie, z terminalem, pasami startowymi wyglądającymi jak pasy startowe itd. Tylko właśnie problem w tym, czy jakiekolwiek linie lotnicze będą zainteresowane wypuszczeniem swojej floty z Polski wschodniej. Z tego, co wiem, to nie ma jeszcze konkretnych umów w tej sprawie.
Mam nadzieję, że wypuszczą jakieś krajowe loty i będę mogła sobie do domu samolotem latać Wiesz, jak ktoś z Zamościa musi jechać do Warszawy lub do Krakowa (chyba z Rzeszowa też są loty międzynarodowe) by gdzies polecieć, to jak będzie miał połączenie z Lublina (Świdnika), to z pewnością je wybierze. Wg mnie powinno być zainteresowanie wśród pasażerów i wydaje mi się, że już prowadzą rozmowy z różnymi liniami by zaraz o otwarciu móc uruchomić jakiekolwiek połączenia.
Niech mi jeszcze wybudują autostradę do Jarosławia i drogę S17 od granicy z Ukrainą do Zamościa i będę very happy

A co do sukni, to też mi się podobasz w tych w kształcie litery A. Ostatnia - mały koszmarek - wszystko na niej jest, czyli co za dużo to niezdrowo
Stary 2011-09-30, 12:50   #1119
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Więc długa droga przede mną, ale co mi pozostaje - chyba tylko mierzyć, mierzyć, mierzyć. Dobrze, że czas jeszcze mnie nie goni.
trzymam za Ciebie za podejscie!
Stary 2011-09-30, 12:51   #1120
evoonia86
Zakorzenienie

mam dzisiaj takie urwanie gwizdka w pracy, ze nie mam czasu odp
ale staram się was podglądać
Stary 2011-09-30, 12:55   #1121
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
laska szlajała sie od wątku do wątku o nasz też zahaczyła i wszystkich obrażała itd z resztą poczytaj sobie jej posty to zczaisz o co biega
Dzieki Wlasnie poczytalam kilka... juz wiem o kim pisalyscie jakis czas temu...
Stary 2011-09-30, 12:57   #1122
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dzieki Wlasnie poczytalam kilka... juz wiem o kim pisalyscie jakis czas temu...
ciekawe co u Zia86
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:58   #1123
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Tenebrosa mi najbardziej podobasz się w 1 i 3

Mój tata jest dziwny. Jutro jedziemyna wesele. Młodzi zamiast kwiatów chcieli totka a ojciec upiera się że moja mama jako chrzestna powinna dać jeszcze kwiaty. No przecież nie chcieli. Bez sensu.
Powinna dać większą ilośc totków

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:58   #1124
Talaaa87
Zadomowienie

A ta Zia86 to kto to??

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:01   #1125
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
ciekawe co u Zia86
dobre pytanie
Stary 2011-09-30, 13:05   #1126
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
A ta Zia86 to kto to??
a to taka baba, co miała ślub za 80tysięcy, a w końcu wyszlo że był tylko humanistyczny. no nie wspomnę, że na dentystę zabrakło : hahaha:

http://paulaimiko.pl/

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:05   #1127
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
a to taka baba, co miała ślub za 80tysięcy, a w końcu wyszlo że był tylko humanistyczny. no nie wspomnę, że na dentystę zabrakło : hahaha:

http://paulaimiko.pl/

19.05.2012
Stary 2011-09-30, 13:07   #1128
halunia86
Raczkowanie

Witam dziś w ten cieplutki dzionek- podobno to ostatni tak ciepły weekend w tym roku wiec trzeba go wykorzystać.
ja jutro wybieram sie posłuchać mojego mam nadzieje zespołu gospel- bo się okazało że mój termin mają wolny więc

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ooo, a ja 87 to co ja najstarsza? ;D :brzyda l:
ja rocznik nowej matury i czarnobyla czyli 86

Cytat:
to jak tż powiedział kolegom że mi się oświadczył to ci odrazu że pewnie wpadka była.. czy w dzisiejszych czasach nie można od tak się zaręczyc i potem pobrac? musi byc wpadka?
Tak juz chyba jest że ludzi ogólnie dziwią zaręczyny tak po prostu
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
u nas 13 to taka norma. ale dla mnie jednak za wczesnie.. wolałabym 15 albo 14
U nas śluby są 15,16,17
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".

Edytowane przez halunia86
Czas edycji: 2011-09-30 o 13:10
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:08   #1129
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
ja po tylu latach mam już 4kę ale chowam w piwnicy i wyciągne po ślubie
No co Ty, w piwnicy??? Ja to swoje na strychu chociaż 3mam, żeby powietrza świeżego czasem złapały, a Wy po piwnicach biednie dzieci chowacie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
u mojego TZta bylo dokladnie tak samo:P jego siostra -kujonka, grzeczna, niepozorna dziewczyna w wieku 18 lat zaciązyla i mature pisala z wieeelkim brzuchem i w srodku maja urodzila:P
Hehe, jakbym czytała opis książki Marty Fox "Magda.doc" Jak to jednak literatura czerpie z życia..

Cytat:
ale swoją drogą to ciekawe jak nasi TZci zareagują jak naprawde przyjdzie dzien porodu
Hm, wydaje mi się, że wszystko zależy od tego, jak długo i intensywnie będą się do tej chwili przygotowywać psychicznie Ale sądzę, że paniki trochę narobią

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
no i odebraliśmy mój pierścionek zareczynowy z naprawy reklamacyjnej - położyli nowa warstwę białego złota i jest teraz śliczny i błyszczący
no i mój TŻ wreczając mi pierścionek ( na pasażu supermarketu) zapytał, czy za niego wyjdę
no i się zgodziłam
Gratulacje! Jak to jest być narzeczoną?

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
mam takie pytanie, czy decydujecie się na Księgę Wpisów dla gości weselnych? Co o tym myślicie? Bo ja właśnie jestem w trakcie dużego zastanawiania się nad tym...
My na pewno planujemy takie drzewko, o jakim tu opowiadała już Magdzia a czy prócz tego będzie jeszcze księga Gości taka zwykła, to zależy od tego, czy uda nam się dopracować nasze pomysły tak, żeby nas w pełni satysfakcjonowały
I na pewno nie będzie to leżeć w jednym miejscu, tylko wyznaczę 2 albo 3 Druhny, żeby się tym zajęły w czasie wesela (przynajmniej drzewkiem), tak, żeby każdy tam się znalazł.

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Najpierw byłyśmy w salonie Regina Diamante By zapytać o nową kolekcje Agnes ( w tym suknie która wstawiała tu Paulinka ) Suknie która chciałam wyceniała na 2900zł ale musiałbym ja zamawiać w ciemno i placic od razu 1000 zł zaliczki i tu jest problem bo jak zamówic suknie której na siebie nie widziałam. Boje sie tak dlatego jestem w kropce. Tej suknie oczywiście nie mieli, były inne ale mi nie pasowały.
Zmierzyłam suknie Agnes model 10222 (załącznik 1, 2, 3) Jest ładna ale za skromy ma gorset. Nie to co chce, bo na górze ma tak mało zdobień, tylko tiul nieco zmarszczony. Głupia nie była ale nie zachwyciła mnie jakoś. Cena sukni 2200.
Druga to tez Agnes model 10444( załącznik 4). Bardzo ładna ale ta koronka przy górze wydaje sie być tak ciezka, gruba. W dodotaku ozodby schodza na dół a tego nie cche w sukni. Poza tym nie mam nic do zarzucenia. Może jedynie to ze góra jest prosta i nie w serce tak jakbym tego chciała. Cena sukni 2550.
A na koniec zostawiam tą przy której było WOW . To suknia Herm'sa model Ruth (załącznik 5,6,7) Jak ja założyłam serce zaczeło mi walić jak młotem, w myslach zrobiałam WOW a dosłownie przede mna na głos to samo powiedziała Tenebrosa Suknia jesli sie zdecyduje teraz i przez październik w cenie 2600. Szyta nie pod wymiar a na rozmiar bo uszyliby mi najmniejsza a i tak panie w salonie by mi ja dopasowały. Takie wymaganie producenta. Przechodzi ona tez do kolekcji 2012 i jest wtedy droższa o 150 zł. Zdjec nie pozwolona tam robic wiec sa takie z ukrycia.
Na koniec zdjecia katalogowe 3 tych sukni żebyście wiedziały jakie oglądacie
i Czekam na opinie
nooo, Kochana, WOW jak ta lala! Przepięknie wyglądasz w tej ostatniej, w pierwszej też zresztą, ale skoro dla Ciebie za skromna, to trzecia jak najbardziej idealna Co najlepsze, jej zdjęcie katalogowe mi się nawet w połowie nie podoba, jak na Tobie Myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać, ta suknia jest stworzona dla Ciebie, a Ty dla tej sukni

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Płodne dziewczyny!
Biorę się za relację z salonu Tylko Ona w WWie:P

Obsługa - 1sza klasa! naprawdę czułąm się jakby tej Pani zależało na tym żebym się dobrze czuła i dobrze wyglądała.... Tylko ani jednej fotki nie pozwoliła zrobić nawet jak już ją błagałam! Ale sporo tych babek się kreciło dziś i nie było za bardzo jak nawet z ukrycia cyknąć...

Generalnie suknie jak marzenie i jest z czego wybierać - ale uwaga - stara kolekcja (2011) jest tylko do 15.10!!! potem wchodzi nowa kolekcja (co dla mnie oznacza podwyżkę cen).

I ma meeega dylemat... szukałam rybki - najlepiej w koronce. znalazłam i zakochałam się... najładniejsza rybka jaką mierzyłam.. Herms Venus
http://suknieslubne-nikol.pl/window....ferta/1348.jpg

druga to Herms Vanimo... i ta podobała mi się strasznie jako suknia i myslalam ze jak ją założę to się odkocham... ale było gorzej! też wpadłam po uszy... i naprawdę nie mogę się zdecydować
zobaczyłam podobną u agnieszki popielewicz i bardzo mi się spodobała - zresztą Kindzia ją też mierzyła i wyglądała pięknie!

wiedziałam że jak będę mierzyć tę jedyną to przylecą aniołki i zagrają fanfary - ale tu przyleciały dwa razy!!! cenowo nie ma różnicy za bardzo, więc też zaden argument przywlokę TŻa w poniedziałek wieczorem albo mamę może przywiozę? jestem w kropce - i nawet nie mogę Wam pokazać co i jak
No, widzę, że dylematy i to między tak różnymi sukniami! Obie są piękne na swój sposób, ja, jako fanka falbanek oczywiście wolę tę drugą, ale pierwsza też ma wiele uroku Myślę, że mimo wszystko powinnaś ochłonąć i jeszcze trochę poprzymierzać innych sukien, a jak nic więcej nie zachwyci, to wrócić do tego salonu z Mamą i jeszcze raz je obie zmierzyć.
Może dlatego się nie możesz zdecydować, że gdzieś czeka na Ciebie coś pomiędzy nimi dwiema i tam będzie wow do kwadratu

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja znowu potrzebuje rady... odnośnie moich włosów
teraz mam już bez tych jasnych pasemek. Generalnie chciałam do ślubu zrobić porządek z włosami i nie wiem na jaki kolor mam się zdecydować
na fotce 3 mam balejaż. Pomóżcie kto jak nie wy
Kochana, ja od początku, jak Cię "znam" uważam, że lepiej Ci w jasnych włosach. Ciemny moim zdaniem Cię postarza i tak robi z Ciebie taką mhroczną W blondzie wyglądasz ekstra, ale jeśli uważasz, że to za jasny to może spróbuj czegoś pomiędzy? Myślę, że dobrze by Ci było w ciemniejszym blondzie lub jasnym brązie
Balejażowi zaś mówię stanowcze
A tak poza tym, to po raz kolejny wrzucasz nam zdjęcia swojej świetnej figurki i po raz kolejny mam chęć rozkwasić Twemu TŻtowi nos za te głupie gadki na temat Twojej rzekomej tuszy

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Oglądała któraś z Was wczoraj wieczorem na tvp2 LŚNIENIE?????
Uwielbiam ten fil, według mnie jeden z najlepszych filmów grozy ever!!! I wiecie co, dalej tak samo boję się na tym filmie, mimo tego, że wiem co się wydarzy. No ale wracam do niego co parę lat, żeby mi sie nie znudził. Fakt sam sposób reżyserowania jest dość dziwny, ale to trzyma w napięciu i ta muzyka Szczerze polecam!!!
Ale mówisz mam nadzieję o tej wersji z Nicholsonem? Jeśli tak, to jak najbardziej I'm on board Świetny film, przerażający, wszystko, co powinien mieć dobry horror ten film ma po brzegi

A w sprawie tego, że masz do Wawy drogo - sprawdzałaś może, czy nie masz gdzieś w pobliżu siebie Polskiego Busa? To nowa firma i ma naprawdę niedrogie przejazdy, zorientuj się, może wcale nie tak drogo do tej Wawy masz

Cytat:
Krótka fotorelacja z moich wczorajszych przymiarek:

Najpierw zaczęłam mierzyć trochę skromniejsze suknie, trzy modele w literę A. Zdjęcia 1, 2, 3. Oczywiście za duże w biuście i za długie - standard. Tak ogólnie to ten fason A chyba nawet mi pasuje? Tylko są za grzeczne jak dla mnie, niby ładne, ale jakoś mnie nie zaspokajają.

Kolejna suknia, to pierzasta, nie mogłam sobie odmówić zmierzenia jej, bo zawsze mnie takie urzekają - na manekinie Fotki 4 i 5. Pani doradzała mi trochę mniej rozłożysty dół i obcięty na równo, tak jak jest to zaimprowizowane na 5 zdjęciu, trochę inaczej niż w tym modelu. Oczywiście w biuście mam za mało do niej, więc miseczki wyglądają tak komiksowo trochę :P

Ostatnie trzy fotki to na poprawę humoru, na żywo wydawała mi się ładniejsza, ale na zdjęciach już mi się tak nie podoba. Malwus pisała mi, że jej zdaniem za dużo się tu dzieje i w 100% się z Tobą zgadzam. Suknia nie dla mnie.
Ach i och W pierwszej i drugiej Ci bardzo ładnie, ale chyba widzimy dobrze, że to jeszcze nie to W tej skośnej Ci naprawdę fajnie i wcale nie uważam, żeby dekolt był zły - właśnie wydaje mi się, że bardzo dobrze na Tobie leży i Ci pasuje Ta pierzasta taka sobie, te, co mierzyłaś wtedy ze mną, lepiej Ci pasowały. A ta ostatnia to jakiś joke

Co do rocznika, to ja też ta z Czarnobyla A TŻ 82

A poza tym dzwoniłam dziś do sekretariatu i już oficjalnie wiem, że obronę mam w najbliższy wtorek o 14:00. Masakra, już się stresuję

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:12   #1130
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Chce jeszcze zobaczyc co powie mama bo ona twierdzi ze na zdjeciu to szczypiorek w talii jestem ale ja jej tłumacze ze która suknie bym nie wzieła to bede miec taka talię jaką mam w tej, w koncu góra musi byc dopasowana w każdej sukni tak samo, na maksa sciśnięta. Podkreslona talia jest cacy a jej sie wydaje ze ja nie powinnam byc tak sciścięta. To jak suknia ma mi sie trzymać? Musi być w tym miejscu dopasowana.
jak się jest szczupłym to się będzie wyglądać szczupło i tyle a to chyba dobrze nie wybierałaś przecież fasonów podkreślających chudość pokaż mamie, na pewno sie zakocha
Cytat:
Moj plan na wyjazd jest taki:
niedziela - urodziny taty
poniedzialek - od 16 mierzenie sukni w mniejszych salonach
wtorek - na 16 agnes
sobota- wesele
niedziele- pakowanie.. i powrot
najważniejsze ze będzie relacja z salonów
Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Kindziu, "przespałam sie" z sukienkami i wypisałam swoje za i przeciw... plus pogadałam z TŻem

* rybka jest dostępna albo w snieżnej bieli (dla mojej karnacji gwarantuje wygląd topielca) albo ecru... a ja bym chciała śmietankową, ciepłą biel!
* po drugie cena jest ciut niższa
* po trzecie ja mam 160 cm (i jestem dosyc drobna) a mój TŻ 195cm wzrostu i w sumie dobrze jakby mnie było widać (bo platform nie kupię - nie potrafię w nich tańczyć )
* mój TŻ nie za bardzo z koronkami ;p a ta jest śłicznie wykonana i wygladam jakbym miała w niej biust (kocham te złudzenia optyczne)
* zarzekałam się że nie chcę falbanek a jak widzicie sama szukam teraz cech "na plus" tej sukni i podświadomie deklasuje koronkową rybkę...

mamci pokażę fotki w necie i pogadam z nią bo w ta sobotę mam wesele kuzynki przypatrzę się fasonowi jej kiecuchny, przemyśle sprawę i podejme męską decyzję.
postaram się zamieścic relację z weselicha!
a może zmierz jeszcze inne suknie? kurcze, ja bym tak nie chciała wybierać miedzy dwoma, dla mnie w takich sytuacjach rozwiązaniem jest szukanie "tej trzeciej"
Cytat:

Ja na pewno zamawiam buty taneczne w Akces 2, robione na miarę. Sprawdziłam już tą firmę zamawiając buty na sierpniowe wesele i jestem pewna, że w żadnych nie będzie mi tak wygodnie jak w tanecznych
ja sie zgadzam w 100%
Cytat:
Co do księgi gości, to ja też planuję ją mieć, chociaż jeszcze nikt w rodzinie nie miał. Wiadomo, że życzenia i tak dostaniemy napisane na kartkach, a chciałabym żeby księga gości to była bardziej taka pamiątka, gdzie goście napiszą jak zapamiętają ten dzień, jak wygląda z ich perspektywy, coś w tym stylu. Nie wiem jeszcze w jakiej formie to zrobię, może coś bardziej na wesoło będzie Zobaczymy.
co do księgi gości, to ja też jeszcze myślę bo na ostatnim weselu, u mojej przyjaciółki była taka księga i ludzie się wpisywali (głównie dlatego ze pan z zespołu co jakiś czas o tym przypominał) ale np sama osobiście przyrzynam że pisałam już po %, mam ogólnie brzydkie pismo więc nabazgrałam i w ogóle o wiele więcej serca włożyłam w życzenia które wcześniej napisałam na kartce.... więc sama nie wiem może zrobimy tak ze z kartek, które dostaniemy zrobimy album "księga gości"
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja znowu potrzebuje rady... odnośnie moich włosów
teraz mam już bez tych jasnych pasemek. Generalnie chciałam do ślubu zrobić porządek z włosami i nie wiem na jaki kolor mam się zdecydować
na fotce 3 mam balejaż. Pomóżcie kto jak nie wy
mnie się podobasz w blondzie
btw masz śliczna figurę, nie mam pojęcia czego Twój TŻ sie czepia
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość

Ale, ale Odpisali mi w końcu ze ślubclicka.
http://www.slubclick.com/report/idea...czne-rady.html
Określili moją suknię jako elegancką, ale trochę retro - powiem szczerze, że w ten sposób o tym nie pomyślałam Bardziej podoba mi się moja interpretacja - grecka bogini
Na 90% jestem zdecydowana na białe buty, ale przemycę trochę szaleństwa- decydując się nie na tradycyjne tipsy z frenchem, a moje własne paznokcie w intensywnym kolorze różu lub fioletu+ bukiet w podobnych barwach
ale piękna ta Twoja suknia jest fajne nawet stylizacje dobrali podobają mi się te opaski
Cytat:
Krótka fotorelacja z moich wczorajszych przymiarek:

Najpierw zaczęłam mierzyć trochę skromniejsze suknie, trzy modele w literę A. Zdjęcia 1, 2, 3. Oczywiście za duże w biuście i za długie - standard. Tak ogólnie to ten fason A chyba nawet mi pasuje? Tylko są za grzeczne jak dla mnie, niby ładne, ale jakoś mnie nie zaspokajają.

Kolejna suknia, to pierzasta, nie mogłam sobie odmówić zmierzenia jej, bo zawsze mnie takie urzekają - na manekinie Fotki 4 i 5. Pani doradzała mi trochę mniej rozłożysty dół i obcięty na równo, tak jak jest to zaimprowizowane na 5 zdjęciu, trochę inaczej niż w tym modelu. Oczywiście w biuście mam za mało do niej, więc miseczki wyglądają tak komiksowo trochę :P

Ostatnie trzy fotki to na poprawę humoru, na żywo wydawała mi się ładniejsza, ale na zdjęciach już mi się tak nie podoba. Malwus pisała mi, że jej zdaniem za dużo się tu dzieje i w 100% się z Tobą zgadzam. Suknia nie dla mnie.
mnie się podobają te:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1317374041
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1317374041

ta też może być, chociaż totalnie nie mój styl:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1317374041

Ostatnia straszna
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Zbieram sie do Urzędu Pracy, bo mam spotkanie z doradcą zawodowym.
Ale jest problem, bo do dzisiaj miałam dostarczyć do UP zaświadczenie o odbytym stanie studiów (no wiecie o co chodzi). Dzwoniłam na uczelnie i mi powiedziano, że w czwartek dostanę to od ręki. Więc wczoraj pojechałam, pociągiem rzecz jasna, żeby było taniej, no i gowno załatwiłam... W sumie spędziłam 4 godz w pociągu, do tego 30 min w busie miejskim, by kurna w Centrum Obsługi Studenta być 15 min i nic nie załatwić Bo to, że na wydanie dyplomu maja 30 dni to wiem, nie łudziłam się że go dostanę, ale zaświadczenia nie dostałam od ręki, bo okazało się, że musi go podpisać dziekan, który jest teraz na urlopie i będzie dopiero pod koniec przyszłego tyg (o ile w ogóle będzie). Sie zdenerwowałam, bo i czasowo i finansowo mnie to trochę wyniosło, na dzisiaj potrzebuję to zaświadczenie i go nie mam. Mogły mi chociaż telefonicznie babki powiedzieć, że takiego zaświadczenia nie dostane od ręki i mam przyjechać za tydzień. Tym bardziej, że telefonicznie wytłumaczyłam im o co dokładnie chodzi. Następnym razem jak będe dzwonić do COSu to od razu poproszę, żeby mnie z panią Ewą połączyli, bo ona jako jedyna jest kompetentna i to ona właśnie wczoraj mi powiedziała, że bez podpisu dziekana nie wydają mi tego zaświadczenia. Takie przepisy. Ale potrzebuję to do UP na dzisiaj na teraz, na już. Boję się, że mogę jakąś karę w UP zapłacić, bo miałam na dzisiaj wyznaczony termin, żeby to donieść. Znacie się może na polityce UP, będą konsekwencje???
HELP!
współczuję mam nadzieję ze w UP zrozumieją... ja mam same złe doświadczenia z tą instytucją, mimo ze byłam tam zapisane tylko przez 2 miesiące
Cytat:
Dziewczyny jednak jadę trochę później ale zobaczcie
https://wizaz.pl/forum/member.php?u=872879
fajnie c'nie??? wreszcie będzie spokój
o

Znowu lecicie jak szalone, człowiek sobie nie może pospać do południa bo później tyyyle nadrabiania

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

A poza tym dzwoniłam dziś do sekretariatu i już oficjalnie wiem, że obronę mam w najbliższy wtorek o 14:00. Masakra, już się stresuję
będziemy trzymać mocno kciuki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:12   #1131
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
będziemy trzymac kciuki
Stary 2011-09-30, 13:16   #1132
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

no to już na przyszłość
19.05.2012
Stary 2011-09-30, 13:18   #1133
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
nooo, Kochana, WOW jak ta lala! Przepięknie wyglądasz w tej ostatniej, w pierwszej też zresztą, ale skoro dla Ciebie za skromna, to trzecia jak najbardziej idealna Co najlepsze, jej zdjęcie katalogowe mi się nawet w połowie nie podoba, jak na Tobie Myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać, ta suknia jest stworzona dla Ciebie, a Ty dla tej sukni
Dziekuje Ci za swoją opinie Suknia nie to co w katalogu. W katalogu ledwo widać tiul na dole a w rzeczywistości jest go dwie warstwy

Tak dla wiadomości jade chyba od razu w poniedziałek z mama do tego salonu i będziemy decydować aczkolwiek znając moja mame znajdzie coś czego się przyczepi ale nie dam sie w końcu to mój dzien. Ona miała już swoje 5 minut
Stary 2011-09-30, 13:21   #1134
halunia86
Raczkowanie

Chatka Powodzenia Będzie git
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:21   #1135
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
No co Ty, w piwnicy??? Ja to swoje na strychu chociaż 3mam, żeby powietrza świeżego czasem złapały, a Wy po piwnicach biednie dzieci chowacie

co do dziecki
Nie taka obrona zla jak ja maluja! Ja swoja akurat nie wspominam w superlatywach, ale nie bylo zle! Co najlepsze - Kierownik Komisji i Recenzent byli milsi od Promotora...

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

mnie się podobasz w blondzie
btw masz śliczna figurę, nie mam pojęcia czego Twój TŻ sie czepia
Dokladnie!!!!!!!! Nie pamietam Twoich wczesniej wstawianych fotek, ale on ma chyba jakies zboczenie w kwestii kg... chyba dlatego, ze sam jest chudzina! Masz extra figurke!
Stary 2011-09-30, 13:21   #1136
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wypuszczą jakieś krajowe loty i będę mogła sobie do domu samolotem latać Wiesz, jak ktoś z Zamościa musi jechać do Warszawy lub do Krakowa (chyba z Rzeszowa też są loty międzynarodowe) by gdzies polecieć, to jak będzie miał połączenie z Lublina (Świdnika), to z pewnością je wybierze. Wg mnie powinno być zainteresowanie wśród pasażerów i wydaje mi się, że już prowadzą rozmowy z różnymi liniami by zaraz o otwarciu móc uruchomić jakiekolwiek połączenia.
Niech mi jeszcze wybudują autostradę do Jarosławia i drogę S17 od granicy z Ukrainą do Zamościa i będę very happy
a co Ty tak o tym Zamościu piszesz, hę?? nie mów że stąd pochodzisz?

Cytat:
będzie dobrze

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:23   #1137
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje Ci za swoją opinie Suknia nie to co w katalogu. W katalogu ledwo widać tiul na dole a w rzeczywistości jest go dwie warstwy

Tak dla wiadomości jade chyba od razu w poniedziałek z mama do tego salonu i będziemy decydować aczkolwiek znając moja mame znajdzie coś czego się przyczepi ale nie dam sie w końcu to mój dzien. Ona miała już swoje 5 minut
klask i:Bardzo dobrze napisane
Stary 2011-09-30, 13:26   #1138
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka Lasencje
Melduję się po powrocie, żebyście listów gończych za mną nie musiały wysyłać.
Urlopik był super, tylko szkoda, że tak krotko. Pogoda marzenie Wieczorkiem zapodam jakieś fotki
Teraz działam dzielnie w pracce, a w domku wezmę się za nadrawbianie Wy postopłodne wariatki
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:27   #1139
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, tylko problem w tym, że w większości lubelskich salonów już byłam. Zostały mi trzy, a potem albo wycieczka do Wawy, albo po prostu poczekam aż wszędzie będą nowe kolekcje i może z nich uda mi się coś wybrać. 5-6 miesięcy przed ślubem chciałabym mieć już wybraną suknię, a wręcz muszę mieć wybraną, bo i tak na moje 160cm trzeba szyć od zera. Więc powiedzmy do końca stycznia mam czas. Tylko też nie wiem czy będzie WOW. Bo sama nie wiem czego chcę. Chciałbym, żeby suknia była nowoczesna, nietuzinkowa, nie za bardzo klasyczna. Tylko, że takiej jeszcze nie znalazłam.

Wczoraj w jednym salonie babka powiedziała, że suknia musi być jak druga skóra. I podobać się w 100%, bo to wtedy pcha do przodu, a świadomość, że wyglądamy olśniewająco sprawia, że jesteśmy uśmiechnięte w dniu ślubu i potrafimy się z niego naprawdę cieszyć, każda chwilą. I to jest prawda, wiem jak kiepsko bawiłam się na ostatnim weselu, gdzie miałam zepsutą stylizację, a jak fajnie sie czułam, gdy podobała mi się fryzura, makijaż i cała reszta. Więc długa droga przede mną, ale co mi pozostaje - chyba tylko mierzyć, mierzyć, mierzyć. Dobrze, że czas jeszcze mnie nie goni.

kilianna, kicia
- dziękuję za opinie
Tenebrosko a jest jakiś fason, którego jeszcze nie mierzyłaś?
Może gdzieś tam na Ciebie czeka i jest Twoim przeznaczeniem - np rybka Oglądałam ostatnio przez internet "say yes to the dress" i niskiej pannie młodej zaproponowali właśnie rybkę.
Mi bardzo podobasz się w pierwszych trzech w linii A, ale jestem też ciekawa rybki

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ale piękna ta Twoja suknia jest fajne nawet stylizacje dobrali podobają mi się te opaski
Dziękuję
Opaski też mi się podobają, ale jest bardziej nastawiona na ozdobne kolczyki - przy nich opaska to by już było trochę za dużo.

Tak przy okazji dodam wam zdjęcie mojej koleżanki ze studiów, która wyszła niedawno za mąż. Miała bardzo efektowną rybkę, jak dla mnie trochę zbyt, ale oceńcie same (Teraz gdy obrabiałam nieco zdjęcie to zdałam sobie sprawę, że na sali był pies)

Edytowane przez niut0
Czas edycji: 2011-09-30 o 13:55
niut0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:28   #1140
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Hejka Lasencje
Melduję się po powrocie, żebyście listów gończych za mną nie musiały wysyłać.
Urlopik był super, tylko szkoda, że tak krotko. Pogoda marzenie Wieczorkiem zapodam jakieś fotki
Teraz działam dzielnie w pracce, a w domku wezmę się za nadrawbianie Wy postopłodne wariatki
super, czekamy na zdjęcia

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości