|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
Cytat:
![]() a właśnie zapach ponoć dość specyficzny i niemalże wszystkim przeszkadza używałaś może innych olejów podobnych do sesy? heenara, amla coś innego wartego uwagi? ![]() Cytat:
i te same pytanie: używałaś może innych olejów podobnych do sesy? heenara, amla coś innego wartego uwagi? ![]() Cytat:
![]() ja będę kłaść po weekendzie
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heenara ma najłagodniejszy zapach, ale jakoś nigdy jej ani Amli nie umiałam domyć do końca, zawsze gdy wysuszyłam włosy były przetłuszczone i musiałam znów je myć, za to Khadi i Sesa zmywają się dobrze, nie mam z nimi problemów, włosy lśnią, są odżywione
|
|
#1593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olej migdałowy Bajaj Almond Drops - fajny, tani olej, ale niestety na parafinie. Włosy były po nim błyszczące, miękkie, puszyste. Amlę Dabur - również jest na parafinie, włosy były po niej sypkie, błyszczące, ale niestety przyklapnięte i proste jak druty, poza tym ten zapach był straszny. Olej kokosowy Vatika - bardzo fajny olej, włosy były po nim puszyste, miękkie, błyszczące ![]() Obecnie mam olej Khadi i mam nadzieję, że zmniejszy wypadanie włosów i przyspieszy ich porost ![]() Na przyszłość planuję wypróbować Heenarę, no i wrócić właśnie do Sesy
Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2011-09-29 o 18:02 |
|
|
|
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie wolałabym jak już to oleje bez parafiny, ale to później popatrzę sobie na składy i coś wybiorę
|
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
Od razu nałożyłam i właśnie jestem po zmyciu i wyschnięciu włosów
czuje że się polubimy i to bardzo w związku z tym mam pytanie moża któraś z Was jest bardziej oblatana w sprawach olei Najlepsze efekty daje u mnie oliwa z oliwek, no i bardzo mi sie spodobał efekt po ryżowym, jakie oleje jeszcze mogę wypróbować tak żeby należały do tej samej "rodziny"? Dodam że kokos i masło shea u mnie absolutnie sie nie sprawdzały, kilka pierwszych użyc ok, potem już coraz gorzej wiec je porzuciłam
|
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś uzywał oleju palmowego? Słyszałam, że składowo jest lepszy od kokosowego...
|
|
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oraz Bhiringrajanajbardziej śmierdzi Amla Dabur, Amla Khadi dziwnie pachnie, ale da się znieść, ta trzecia też jest straszna Bhiringraj pachnie jak kostka do WC Sesa ma zapach słodki jak nieszczęście, ale chyba najładniejszy z pozostałych ... to moje odczucia zapachowe
|
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
znów mi się kokos nie zmył co robić?? to juz 2 raz :/
czy to mycie włosów z oleju przed ich zmoczeniam naprawdę pomaga? już nie wiem co robić... :P
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze, bo dopiero zaczynam przygodę z olejami i kupiłam z Babydream, bo nie mam praktycznie w ogóle zniszczonych włosów, ale chciałabym o nie trochę zadbać i totalnie nie wiem jak się za to zabrać. Mam cienkie i przetłuszczające włosy i mam zamiar nakładać olejek na noc i rano zmyć szamponem też z BD, tylko nie wiem czy przy moich włosach nakładać go tylko na końce, na cała długość czy też na skalp ? I czy na suche czy mokre włosy?
Wiem, że już było pewnie mnóstwo takich pytań, ale jak wiadomo przy różnych rodzajach włosów olejowanie wygląda inaczej
|
|
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
efekty po waxie z olejkami takie sobie ;p spodziewałam się znacznie lepszych
![]() a teraz siedzę z Vatiką ale przesadziłam z ilością i ścieka mi po szyi ;p w sobote przeprowadzam sie do krakowa, mam nadzieje ze moim nowym wspolokatorkom nie beda przeszkadzały dziwne zapachy unoszące się z mojej naolejowanej głowy ![]() ![]()
|
|
|
|
#1602 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj był wax z jojobą, olejem z miodli indyjskiej, keratyną i co mi tak jescze w ręce wpadło. Włosy miękkie, zakręciły mi sie przy twarzy jakies cusie
![]() Miodla jedzie jak jakieś dziwne orzechy
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pierwszy raz zmieszałam oliwę z oliwek z maceratem z orzecha i teraz siedzę i miziam się po włosach
ale mięciutkie
|
#1604 |
|
Przyczajenie
|
Mi to świetnie pomaga zmywać kokos i rycynę. Trochę tępe się włosy wydają przy nakładaniu szamponu, ale po spłukaniu i nałożeniu go jeszcze raz domywam wszystko.
|
#1605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) zamiast myć głowę na końcu, umyj na początku podczas kąpieli/prysznica. odżywkę nałóż, potem umyj się cała, twarz, ogól nogi, co tam wiadomo każda kobieta robi pod prysznicem, i na końcu - ta da ! można wszystko spłukać za jednym razem. a odżywka ładnie w ciepełku sobie na włosach siedzi. dziewczyny ja dziś po pierwszych słodkich migdałach (ok 3,5 h) i odżywce MYPA z masłem schea, efekt lepszy niż po kokosie... ale jakoś szału nie ma... |
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tylko właśnie ja zazwyczaj biorę kąpiel wieczorem jak mała idzie już spać, bo rano to wszystko w pośpiechu robię, wiesz tu szybko ogarnąć, zrobić małej śniadanie, przebrać ją, szybko włosy i na spacerek ![]() Moja córeczka naprawdę ma mnóstwo energii, 5 minut nie usiedzi i wszystko ją interesuje, nie mogę jej teraz z oczu stracić, taki wiek półtoraroczku, wchodzi na meble itp., ale ma to swoje uroki ![]() A możesz mi jeszcze tylko poradzić, bo wcześniej się pytałam jak używać tego olejku z Babydream jak mam przetłuszczające włosy? Jest to pytanie kilka postów wcześniej
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
Tez jestem zainteresowana Waszymi opiniami na temat hot oil parachute. Nie dlugo koncze kolejna butelke amli i chcialabym cos nowego moim wloskom zaaplikowac. I wlasnie zastanawiam sie pomiedzy Parachute Hot Oil i Parachute Therapy. Ten drugi ma zapobiegać wypadaniu, a wlasnie moje wloski sa w tej fazie jesiennego zwiekszonego wypadania. Któraś z Was je zna może? Jakie efekty?
|
|
|
|
#1608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo, jak jest palmowy i jest PALMOWY Ale jak dla mnie to fajny olej do wypróbowania lub stosowania razem z droższym olejem. U mnie efekty nie były jakieś super, ale miałam już sporą skalę porównawczą kiedy go zastosowałam. Na pewno jest mniej treściwy niż oliwa z oliwek, ale chociaż nie zmienia odcienia blond (u mnie oliwa, niestety, zmienia).
|
|
|
|
|
#1610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a o oliwie, wiem, czytałam ![]() izuś - ja ci niestety nie pomogę, za mało ogarnięta w tym jestem, zresztą mi się włosy nie przetłuszczają... ale na bank w tym wątku już się to przewijało, kliknij w "przeszukaj wątek" i może znajdziesz coś co ci odpowie na twoje pytanie. |
|
|
|
|
#1611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja robie tak: myje wlosy i glowe mam spuszczona do dolu. polewam wszystkie wlosy i skalp ciepla woda, po czym dziele wlosy z dlugosci na dwie czesci przy czym kazda odrebnie sie zajmuje. zostawiam tak rozprowadzony szampon na dlugosci i zajmuje sie skora glowy. polewam ja troche woda by sie szampon lepiej pienil, nakladam go troche na raczke i do roboty ^^
|
|
#1613 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale teraz nie mam czasu na nocne nakładanie, i nie mogłam się doczekać kiedy go skończe i kupie jakiś inny . A Parachute Therapy jest na parafinie jeśli by Cię to interesowało.
|
|
|
|
|
#1614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1616 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Hot Oil jest na parafinie. Można znaleźć takie info w sieci (chociaż trzeba się sporo naszukać). Była już o tym informacja w wątku o indyjskich olejach (i może tam powinnyście się przenieść w poszukiwaniu informacji o takich? bo tutaj jest wątek o olejach nie-indyjskich ).
|
|
#1617 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
To jest jakiś wątek o olejach indyjskich? Nie wiedziałam nawet
A możecie mi tak w telegraficznym skrócie napisać o co chodzi z parafiną? Dostałam właśnie Dabur Amla Cooling i jest na prafinie. Nie wiem czy to dobrze, czy źle czy tak sobie ;-)
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robiłam sobie sama
|
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

Heenara ma najłagodniejszy zapach, ale jakoś nigdy jej ani Amli nie umiałam domyć do końca, zawsze gdy wysuszyłam włosy były przetłuszczone i musiałam znów je myć, za to Khadi i Sesa zmywają się dobrze, nie mam z nimi problemów, włosy lśnią, są odżywione
czuje że się polubimy i to bardzo
Bhiringraj pachnie jak kostka do WC