|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Karo super wieści
|
#2942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
3 tygodnie temu miałam usuwanego zęba chirurgicznie, musialam bo mialam stan zapalny. Myślę , że jak nic złego się nie bedzie Tobie działo z zębem to nie ma sensu go wyrywać. Chirurg dał mi tylko specjalne znieczulenie dla kobiet w ciąży. A Ginekolog zezwolił na wyrwanie. Tylko w 2 trymestrze powinno się leczyć zęby. Tak mi chirurg powiedzial. |
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć laseczki
Cytat:
bidulko wiem, o czym piszesz u mnie 2 tyg. temu przez 4 dni mi kończył wyłazić i to też krzywo szdł, na szczęście jest już po, bo myslałam, że mnie po suficie bedzie nosiło a z wieści ode mnie to mój dzidź dał o sobie pierwszy raz znać wczoraj wieczorem - tak mnie smyrało śmiesznie w brzuchu, że da sie tego z niczym inym porównać
|
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oto moje leczo
![]() Składa sie z: papryki, cebuli, kielbasy, ogorka zielonego, ogorka konserwowego, kapusty pekinskiej, cukini, do tego sol, pieprz i koncentrat ![]() Oczywiscie nie odbylo sie bez klotni z moim mezem, bo on zawsze robi leczo i uwaza sie za speca od tego tematu, wogole speca od tematu gotowania. ![]() A ze dzis musial jechac cos zalatwiac, to ja zrobilam leczo i jeszcze mu zle, bo cukinie powinnam dac wczesniej a dalam za pozno ![]() Jemu sie wiecznie cos nie podoba, a to za malo wody a to za duzo, a to za malo tluszczu a to za duzo, a to makaron zbyt rozgotowany, a sos za bardzo posolony, a to chleb za cienko ukrojony, za duzo masla, jajecznica za bardzo scieta, wiecznie cos! ![]() Fakt on dobrze i smacznie gotuje a ja uwazam sie tez za dobra gospodynie a ten dzis mi walnal w podtekscie, ze jak on by czegos nie umial to by sie za to nie bral i wybuchlam wtedy .... eh nerwy potrafi zepsuc, apetyt tez... zero szacunkuWalnelam pare razy sciera o podloge i mi ulzylo ![]() Cytat:
mysle ze spokojnie mozesz lykac magnez ![]() no i dobrze ze wszystko w porzadku ![]() odnosnie brzuszka, to ja w I ciazy tez chcialam zeby szybko rosl, a wtedy rosl wiadomo wolniej. A teraz mi przeszkadza juz i wolalabym mniejszy ![]() Cytat:
czasem sie zostawia zeby madrosci (nawet sie poleca je leczyc) ale jesli rosna prosto, bo jak po skosie, to tak jak napisalas, krzywi reszte zebow. Moze zostaw to na razie a po ciazy tym sie zajmij...z reszta najlepiej skonsultuj to.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-30 o 13:56 |
||
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka idę do Ciebie na obiad
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, skonsultuję i dokładnie przemyślę.
Miałam mieć wyrywane dwie górne 4 lub piątki i zakładać aparat na zęby, ale nie mogłam się do końca przekonać. Tak więc każdy dodatkowy ząb w moim uzębieniu jest niemile widziany. Leczo wygląda pysznie Aż szkoda, że mam obiady na kilka najbliższych dni ![]() No i nie wiem jeszcze czy z mężem mamy jakieś plany na weekend czy po prostu siedzimy w domu i odpoczywamy
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam
kobieta kobiete doceni![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() No i wyczytalam tez ze nie wszystkim rosna zeby madrosci, u niektorych rosna 4 na raz (i wiem ze maja wtedy usuwane w znieczuleniu ogolnym wszystkie zeby na raz) a niektorym wychodza 2 tylko albo wcale. Ja na zdjeciu mam widoczne ze drugi po drugiej stronie tez na gorze rowniez idzie krzywo i pomalu wychodzi i dr mi mowil jak mi usunal ta jedną osemkę ze musze za jakis czas skontrolowac(tzn znow zrobic zdjecie rtg) bo ona jescze z dziasla nie wyszla i nie musi wyjsc ale trzeba zobaczyc czy rosnie, bo jesli tak to wlazi na zeby i trzeba ja usunac. A Ty dodatkowo masz problem, bo juz mialas miec usuniete inne zabki wiec mysle ze u Ciebie ta ósemke beda chcieli wyrwac.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-30 o 14:12 |
|
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
ja nie wiedzac jeszcze ze jestem w ciazy mialam usuwaną lewą górną ósemkę
na znieczuleniu oczywiscie ale teraz pan dentysta powiedzial ze mam dopiero w II trymestrze przyjsc usunąc prawa górną bo wcześniej nie podejmie się tego
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, ale zakładam, że nie masz wady zgryzu kwalifikującej się na stały aparat ortodontyczny
![]() Dlatego u mnie kazdy dodatkowy ząb jest zbędny i będę rozważała usunięcie tej wychodzącej ósemki nawet jak jest zdrowa. Zbyt wiele przez lata dzieciństwa wycierpiałam prostując jedynki (6 lat aparat ruchomy, kilka zabiegów chirurgicznych). Jedynki urosły mi po prostu zbyt szerokie w stosunku do drobnych mleczaków. Stąd mam też bzika, aby dbać o zęby, bo jak są zdrowe i białe to nawet krzywe ładniej wyglądają.Moje tworzą literę V, wykrzywione są odwrotnie do łuku. Prostując zgryz zęby poprzesuwały się do tyłu, stąd w górnym łuku nie mam miejsca na ósemki. Wielu stomatologów namawiało mnie na konsultacje ortodontyczne. I zawsze było to samo - oba łuki do prostowania aby zgryz był prawidłowy, ale przynajmniej u góry dwa zęby do wyrwania. A że bardzo się tego bałam i nie było mnie stać wydać 2000-3000 na aparat i comiesięczne wizyty po 150 zł (wtedy tyle kosztowały, teraz 80-100), musiałam zrezygnować. Stałe aparaty nigdy nie były refundowane. A zawiniła pani ortodontka z zerówki, która uważnie oglądała zęby dzieci. "To się ułoży!". To było coś strasznego... nawet do zdjęć się nie uśmiechałam!
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
A mi moje 8-ki nie przeszkadzają
.Ale zęby mam potwornie słabe .---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Karolca no jeśli tak to koniecznie musisz iść na konsultację, żeby 8-ki nie zrobiły Ci większej szkody |
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne brzuszki macie
![]() ![]() ![]() Ja juz też chcę żeby był brzuszek
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego zaczęłam się zastanawiac jak z tym genetycznym, ale ok, jestem już spokojna ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Nie masz w ogóle? Mi coś tam już troszkę wystaje, szczególnie wieczorem. Ale rano znów się zmniejsza, więc to chyba wzdęcia ))
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
może mój fet mi przeszkadza
![]() Do chudych nie należę nawet do szczupłych jestem raczej mocnego koścca ![]() ale nie jestem gruba także przed ciążą jakmóiłam że ważę 80kg nikt mi nie wierzył mam po mamie grube kości![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- a teraz ide moją babkę robic
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2011-09-30 o 15:15 |
|
|
|
#2955 |
|
Rozeznanie
|
Temat zębów dla mnie jest strasznie drażliwy. W dzieciństwie miałam takiego pecha bo trafiłam na dentystę, który zrobił mi kanałowe na zdrowym zębie w przodu i jeszcze źle, bo było widać czerwoną nitkę przez środek zęba. Dopiero drugi dentysta był zaskoczony jak otworzył, żeby poprawić, że tu stanu zapalnego nie było
I mam straszną awersję do stomatologów. I w dodatku te moje ząbki są takie słabowite, ale jakoś udaje mi się wytrwać je w zdrowiu, chociaż czuję, że jeden ząb mam do zrobienia, ale się boję iść To ja czekam na babkę Tymczasem obiad u mnie się dogotowuje. Schabik ze śliwką, ziemniaczki i mizeria Smacznego
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
chciałam sie do Was dołączyć. Jestem w 8 tygodniu ciaży termin mam wyznaczony na końcówkę kwietnia Ta ciąża jest moją drugą bo mam już 3 letniego synka
|
|
|
|
#2957 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
babeczka w piekarniku
już pachnie w całym mieszkaniu
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam synka 2 latka i 4 m-ce![]() Gratulacje. Ciekawe czy teraz natura obdarzy nas coreczkami A jak sie czujesz w drugiej ciazy?No i czy mowisz juz malemu o dzidzi? ![]() karolca rozumiem kochana. Wiec pewnie trzeba bedzie usunac. Bidulka ze tyle tez przeszlas...eh...
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Aguśkaa83;29720201]hej
ja mam synka 2 latka i 4 m-ce![]() Gratulacje. Ciekawe czy teraz natura obdarzy nas coreczkami A jak sie czujesz w drugiej ciazy?No i czy mowisz juz malemu o dzidzi? ![]() Dzięki no druga ciążę przechodzę troche gorzej bo w toalecie spędzam dużo czasu i jak na 8 tydzień mam dosyć duży brzuch wtedy tak nie miałam . natomiast dostałam radę żeby poczekać do końca 3 miesiąca i wtedy powiedzieć młodemu. Więc jeszcze poczekam trochę.
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam zaraz będę szamac kalafior
a wcześniej zrobiłam spore prasowanie ja też nie lubię prasowac no ale czasem trzeba jestem z siebie dumna![]() nowaken witaj! ja tez mam termin na koniec kwietnia
|
|
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położyłam się przed 16 i zasnęłam ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cziqua zaraz zapukam do drzwi...czekaj na mnie
|
|
|
|
|
#2964 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MoniaHan;29708626]wow... widze ze przynajmniej sie nie nudzisz.. ale jesli ci takie cos nie satysfakcjonuje, to moze zmiana to dobry pomysl
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale do usuwania zebow trzeba niestety zdjecie rtg, a w ciazy, to wiadomo, nie zaleca sie. Pewnie bedziesz musiala poczekac do porodu... zreszta zazwyczaj 8 rosna powoli ![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogole, to chcialam was zapytac jak wam idzie logowanie na maila? Bo mnie nie chce przepuscic przez jakies dziwne pytania
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
u mnie goraco jak nie wiem co, chyba w lecie tak nie bylo...a przeciez Anglia to taka zamglona i deszczowa...taaa....cieka we z ktorej strony, bo na pewno nie ze wschodniej. Karo gratuluje - sliczne dzidzi... Aguskaa leczo wyglada przepysznie...mniamku mniamku...ale bym zjadla, samym pztrzeniem na fotke sie najem...w koncu mam bujna wyobraznie. nowaken witaj w naszym gronie...nie mozesz za dlugo nas nie czytac (np. 2 dni) bo pozniej strasznie duzo nadrabiania jest w tym watku to wyjatkowo trzeba byc na biezaco bo produkcja jest masowa![]() a ja dzis troche slabiej sie poczulam w tesco jak zakupy robilam, w ogole po tek srodzie tak sie nabiegalam w pracy ze nie wiem czy to dobrze - zwlaszcza ze lozysko chce aby sie podnioslo. zapytam dyrektorow czy moga mi dac kogos do pomocy na czas polowan. i na dodatek mam zoltawe uplawy, ostatnim razem lekarz powiedzial ze to normalne, bo uplawy w czasie ciazy moga sie zmieniac. |
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia...hmmm...ja miałam tak ale za pierwszym razem jak się logowałam.
|
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
babuchna juz upieczona
uwielbiam ten zapach![]() a teraz podsmażam mielone gotuje ziemniaczki i robię sos z podgrzybków ze smietaną
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, jakie pytania? O maila pyta albo pytanie dodatkowe?
Podeślij to na PW to ci pomogę przez to przejść
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie pyta o jakis inny adres mailowy, albo miasto logowania, albo pytanie dodatkowe???
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo to Ona zakładała maila. Ale miałam to samo .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.

zero szacunku

Aż szkoda, że mam obiady na kilka najbliższych dni

I mam straszną awersję do stomatologów. I w dodatku te moje ząbki są takie słabowite, ale jakoś udaje mi się wytrwać je w zdrowiu, chociaż czuję, że jeden ząb mam do zrobienia, ale się boję iść
Smacznego