Zazdrośnice - część 42.! :-) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 19:07   #1381
kasia0912
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice - część 42.! :-)

Hej TŻ był zachwycony sałatkom. I poleżeliśmy sobie

Pony bez komentarza to,co dostałaś od teściowej.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:09   #1382
frezyjka85
Zakorzenienie

cześć Stefka!!! opowiadaj
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:14   #1383
justyna_dt
Zakorzenienie

Stefcia heeej miło Cię widzieć z powrotem

Wróciłam i padaaaam... Po pracy pojechałam odebrać samochód brata z salonu z serwisu. Do domu zabrała się ze mną jedna pracownica stamtąd, przegadałyśmy całą drogę, strasznie sympatyczna dziewczyna, przeszłyśmy na "Ty", wymieniłyśmy się numerami i umówiłyśmy na kawę teraz nakarmiłam piesa, muszę się ogarnąć, a później przyjeżdża kumpela, popiwkujemy i do spania jutro wolne samochód mój jest do odebrania od lakiernika, mama wraca w niedzielę nad ranem, D. siedzi w górach J. siedzi w innych górach tak mi dziwnie teraz. W ogóle ten tydzień był szalony, ani chwili wytchnienia, a wolny czas zapełniali mi ludzie. Teraz mam chwilę dla siebie i nie wiem, co ze sobą zrobić

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy myślicie, że mogę iść na wesele w koronkowej sukience o kroju lit. A, kolor to czerwone wino, jest prosta,w pół uda i ma lekko szerokie rękawy do łokcia. Chodzi o to, że nie chcę iść w typowo weselnej sukience ze względu na śmierć babci. I tak nie będę tańczyć. Najbardziej pasują do niej czarne kryjące rajstopy, ale chyba będzie za ciepło, prawda?
Fajnie brzmi a kryjące rajstopy to chyba rzeczywiście za dużo na obecną pogodę.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Olka, super, że się wszystko ułożyło, jednak rodzice nie chcieli źle
Magda

Mam caaały sufit w komarach

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:34   #1384
Stefannia
Wtajemniczenie

Magda, będą kciuki

Wyjazd we trójkę (ja, TŻ i A - moja przyjaciółka z LO). Na wstępie mieliśmy opóźnienie związane z tym, że TŻ musiał jeszcze coś w szkole pozałatwiać. W końcu wyruszylismy dopiero w niedzielę o 16. Jechaliśmy non stop, ja i TŻ na zmianę. Po 30h wysiedliśmy i postanowiliśmy się rozbić pod zamkiem we Francji. Następnego dnia dalej, po Hiszpanii - stwierdziliśmy że tam też jest fajnie i postanowiliśmy przedłużyć przejazd o jeden dzień i zwiedzić Sewillę. Bardzo ładne miasto. Tylko było bardzo gorąco, ok. 30 stopni, więc się średnio chciało zwiedzać.

W środę wieczorem dotarliśmy wreszcie na wybrzeże Portugalii - rejony Algavre. Piękne piaszczyste plaże, ciepła woda w oceanie, malownicze miasteczka. Spędzilismy tam kilka dni, zwiedzając i plażując się (moje zdanie - za mało się plażowaliśmy ale kompromis trzeba było wypracować).

Kolejne dni spędziliśmy w Alenteho - tam było chodniej (tzn. z 30 stopni spadło do 25 ), plaże bardziej skaliste. Zwiedziliśmy Evorę, trochę pojeździliśmy po tamtejszych wyżynach. Dotarliśmy do Lizbony, gdzie zabawiliśmy kolejne dwa dni. Miasto jest piękne. Warte zwiedzenia. Bardzo mi się podobało Przejechaliśmy się starym tramwajem po malutkich ulicach, zerknęlismy na expo, trochę pochodziliśmy.

Potem pojechaliśmy w góry Sierra de Estela. Przepiękne widoki, zdobylismy szczyt, dostałam poncho. Niesamowicie kręta droga ...cudnie

No i Porto, mniej mi się podobało, chyba ze względu na przerażającą ilość turystów. Zwiedzalismy wytwórnie porto, połączoną z degustacją
Ogólnie bardzo dużo wina poszło, trochę nawet udało nam się przywieźć. Bardzo nam się podobała portugalska cena win

No i powrót. Ale nie tak do końca Na koniec spędziliśmy trzy dni w Paryżu. Pikniki pod wieżą Eiffla i na Montmarcie, jedząc ser, bagietki i popijając dla odmiany winem. Wjechaliśmy też na wieżę, widok zapierający dech w piersiach.

Mimo że było to prawie trzy tygodnie laby, to czuję niedosyt. I to mocny. Było bardzo fajnie. Obawiałam się wyjazdu w trójkę, ale okazało się nieźle. Trochę tylko brakowało nam intymności z TŻ.

Uff...
Co u Was, dziewczęta. Proszę, każda w dwóch słowach, jak praca, szkoła, zwiażek, przygotowania do ślubu itd
Naj, a Ty jak?
W ogóle nie mam szans na nadrobienie, postaram się z tą częścią chociaż i z klubem.
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:53   #1385
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy myślicie, że mogę iść na wesele w koronkowej sukience o kroju lit. A, kolor to czerwone wino, jest prosta,w pół uda i ma lekko szerokie rękawy do łokcia. Chodzi o to, że nie chcę iść w typowo weselnej sukience ze względu na śmierć babci. I tak nie będę tańczyć. Najbardziej pasują do niej czarne kryjące rajstopy, ale chyba będzie za ciepło, prawda?
Wydaje mi się, że będzie w porządku ta sukienka, z opisu wygląda na ładną . A może po prostu czarne rajstopy ale z tych cieńszych? ładnie wyglądają na nogach a nie będzie tak gorąco jak w kryjących.

Stefka super, że podróż się udała...zazdroszczę pikników w Paryżu

edit: dwa słowa- mam TŻa (słowo trzecie- prawie )

Edytowane przez stygmatek
Czas edycji: 2011-09-30 o 19:55
stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:58   #1386
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że będzie w porządku ta sukienka, z opisu wygląda na ładną . A może po prostu czarne rajstopy ale z tych cieńszych? ładnie wyglądają na nogach a nie będzie tak gorąco jak w kryjących.

Stefka super, że podróż się udała...zazdroszczę pikników w Paryżu

Podobają mi sie Twoje dwa słowa Rozumiem, że to kontynuacja znajomości z początków września, bo tam moja wiedza się urywa?
Stary 2011-09-30, 19:58   #1387
kasia0912
Zakorzenienie

i po, co to trzecie słowo? wykreśl je

Stefka Zazdroszczę

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-09-30, 20:00   #1388
carmelova
Zakorzenienie

Stefka relacja z Twojej podróży brzmi wspaniale!
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:01   #1389
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Podobają mi sie Twoje dwa słowa Rozumiem, że to kontynuacja znajomości z początków września, bo tam moja wiedza się urywa?
Tak jest
Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
i po, co to trzecie słowo? wykreśl je
Ciii... nie mogę sama decydować...może np. nie będzie chciał

Stary 2011-09-30, 20:01   #1390
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
no nie wiem...tak po prostu jakoś...yyy fajnie brzmisz i chcę Cię spotkać juuuuzzz!!! Przyjdziesz z Orfim?
coś kręcisz młoda Orfi zostanie w domu nie nadaje się na podróż pociągiem
Cytat:
Dobry wieczór
Wróciłam, była piękna pogoda, Portugalia jest śliczna. Nie wiem od czego zacząć opowiadać. Może w skrócie powiedzcie co u Was

I cieszę się, że Was "widzę"
super, że już jesteś
łłłaaa, ale intensywna podróż, tyle zobaczyliście - zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Cześć Stefcia

Dziewczynki, od jutra mam hardcorowy tydzień... Proszę trzymajcie kciuki, bo bardzo potrzebuję Zazdrośnicowych kciuków o magicznej mocy

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:03   #1391
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór
I cieszę się, że Was "widzę"
heloł
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
co za człowiek z niego szyderca po prostu z własnego losu
myślałam, że padnę jak to powiedział
Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, od jutra mam hardcorowy tydzień... Proszę trzymajcie kciuki, bo bardzo potrzebuję Zazdrośnicowych kciuków o magicznej mocy

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Stefcia heeej miło Cię widzieć z powrotem
W ogóle ten tydzień był szalony, ani chwili wytchnienia, a wolny czas zapełniali mi ludzie. Teraz mam chwilę dla siebie i nie wiem, co ze sobą zrobić

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Fajnie brzmi a kryjące rajstopy to chyba rzeczywiście za dużo na obecną pogodę.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Olka, super, że się wszystko ułożyło, jednak rodzice nie chcieli źle
Magda

Mam caaały sufit w komarach
walnij sobie wieczór spa
co rajstop kryjących, to faktycznie w dzień jest gorąco, ale godzina 18-19 i już jest zimno, więc nie wiadomo jak się ubrać
współczuję komarów, że też to cholerstwo w takim zimnie jakie panuje w nocy dalej żyje
Cytat:
Magda, będą kciuki

Wyjazd we trójkę (ja, TŻ i A - moja przyjaciółka z LO). Na wstępie mieliśmy opóźnienie związane z tym, że TŻ musiał jeszcze coś w szkole pozałatwiać. W końcu wyruszylismy dopiero w niedzielę o 16. Jechaliśmy non stop, ja i TŻ na zmianę. Po 30h wysiedliśmy i postanowiliśmy się rozbić pod zamkiem we Francji. Następnego dnia dalej, po Hiszpanii - stwierdziliśmy że tam też jest fajnie i postanowiliśmy przedłużyć przejazd o jeden dzień i zwiedzić Sewillę. Bardzo ładne miasto. Tylko było bardzo gorąco, ok. 30 stopni, więc się średnio chciało zwiedzać.

W środę wieczorem dotarliśmy wreszcie na wybrzeże Portugalii - rejony Algavre. Piękne piaszczyste plaże, ciepła woda w oceanie, malownicze miasteczka. Spędzilismy tam kilka dni, zwiedzając i plażując się (moje zdanie - za mało się plażowaliśmy ale kompromis trzeba było wypracować).

Kolejne dni spędziliśmy w Alenteho - tam było chodniej (tzn. z 30 stopni spadło do 25 ), plaże bardziej skaliste. Zwiedziliśmy Evorę, trochę pojeździliśmy po tamtejszych wyżynach. Dotarliśmy do Lizbony, gdzie zabawiliśmy kolejne dwa dni. Miasto jest piękne. Warte zwiedzenia. Bardzo mi się podobało Przejechaliśmy się starym tramwajem po malutkich ulicach, zerknęlismy na expo, trochę pochodziliśmy.

Potem pojechaliśmy w góry Sierra de Estela. Przepiękne widoki, zdobylismy szczyt, dostałam poncho. Niesamowicie kręta droga ...cudnie

No i Porto, mniej mi się podobało, chyba ze względu na przerażającą ilość turystów. Zwiedzalismy wytwórnie porto, połączoną z degustacją
Ogólnie bardzo dużo wina poszło, trochę nawet udało nam się przywieźć. Bardzo nam się podobała portugalska cena win

No i powrót. Ale nie tak do końca Na koniec spędziliśmy trzy dni w Paryżu. Pikniki pod wieżą Eiffla i na Montmarcie, jedząc ser, bagietki i popijając dla odmiany winem. Wjechaliśmy też na wieżę, widok zapierający dech w piersiach.

Mimo że było to prawie trzy tygodnie laby, to czuję niedosyt. I to mocny. Było bardzo fajnie. Obawiałam się wyjazdu w trójkę, ale okazało się nieźle. Trochę tylko brakowało nam intymności z TŻ.

Uff...
Co u Was, dziewczęta. Proszę, każda w dwóch słowach, jak praca, szkoła, zwiażek, przygotowania do ślubu itd
Naj, a Ty jak?
W ogóle nie mam szans na nadrobienie, postaram się z tą częścią chociaż i z klubem.
padam z zazdrości!! super wczasy
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:05   #1392
Stefannia
Wtajemniczenie

Cieszę się że się cieszycie, że jestem
A podróż polecam bardzo mocno, szczególnie dla tych co lubią podrózować autem i nie narzekają na ilość km przejechanych (nam wyszło ok. 9,5 tys. )
Stary 2011-09-30, 20:06   #1393
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Łaa...teraz to jestem zaskoczona i to bardzo miło. Tato stwierdził, że skoro oni chcą jechać razem do Warszawy a ja chcę koniecznie jutro do Lublina, to rodzice wyjadą sobie rano a ja koło południa drugim samochodem. W drodze powrotnej zahaczą o Lublin i zabiorą samochód. Bo im chodzi o to, żeby pies się nie zsikał w domu, no i tato wyliczył, że jak ja wyjadę później, to pies będzie sam w domu max 8h a tyle na pewno wytrzyma.
Także jadę jutro spotkanie z P. aktualne, tylko nie pójdziemy na mecz razem, ale to mi chyba wybaczy.
i bardzo fajnie
Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
capri, przeczytałam, że chcesz nas przenieść na prawie narzeczone, a mój tż wymyślił tytuł dla nas "pierscionki mamy i co z tego?"
dobre idealnie oddaje sytuacje

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:07   #1394
kasia0912
Zakorzenienie

Ola jak to nie będzie chciał ? aaa czekasz na pytanie "Będziesz ze mną chodziła"??? żartuje oczywiście.

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-09-30, 20:07   #1395
BYou
MBZ♥

hej

Stefani witajspowrotem. zazdroszczę przeokrutnie wyjazdu

Capri tak jak pisze Med---bluźnisz

Kasia dobrze piszezakaz wyruszania na obce wątki

Naj czym byłby ten ątek bez Ciebie

Ilsa praktyka czyni mistrzaa nlp bardzo lubiłam na studiach

Magda ale może przy okazji spotkasz się z Wrocloviankami

Tosiato imię na D.to się jednoznacznie kojarzy

Stygmatku przykro mi ale może uda Ci się jeszcze namówić rodziców?
mój pies jak zostaje sam w domu to nie ruszy jedzenia--doppiero jak wrócimy to futruje
kiedyś musiał zostać na cały dzień sam i wytrzymał.

Kawka tak będziesz wydzielać?

Mariposa hej

Justyś to już tyyyyleee trwa Wasz związek

CaprioszkuTy jesteś Maniaczką Głosową

Frezyjko a TŻ już zdrowy?

Pony ważne że pamietała
i jest wspaniała, prawie jak moja

Stygmatku uffff-uda się

Carmi myślę, że możeszjutro ma być 23 stopnie także rajstopy tkie chyba odpadają

Peach ale TŻ wymyślił

Magda kciukam

mam chwilę bo uśpiłam TŻ

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:08   #1396
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
brzmi ładnie z opisu chociaz moim zdaniem sukienki do polowy uda na wesele sa troche za krotkie...jakby byla tak do/ za kolano byloby lepjej

Cytat:

a jak doszlo do takich ustalen?
Stary 2011-09-30, 20:10   #1397
Stefannia
Wtajemniczenie

Justyna, u Ciebie widzę w klubie też radośnie
Stary 2011-09-30, 20:12   #1398
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

stef zazdraszczam przeokrutnie
Stary 2011-09-30, 20:13   #1399
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Ola jak to nie będzie chciał ? aaa czekasz na pytanie "Będziesz ze mną chodziła"??? żartuje oczywiście.
Tak, właśnie na to czekam

Jejku chyba bym padła ze śmiechu jakbym usłyszała takie pytanie, ale jak znam jego poczucie humoru, to wcale bym się nie zdziwiła jakby tak spytał a potem ryknął śmiechem
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość

a jak doszlo do takich ustalen?
Nie doszło, ale on zawsze mówi "moje słoneczko/ moja śliczna" i ja zawsze pytam "twoja?" a on "no dobra, nie to nie, pogadamy w sobotę". Więc dlatego dodałam "prawie"

Stary 2011-09-30, 20:15   #1400
kasia0912
Zakorzenienie

Ostatnio gdzieś widziałam fotkę. Na kartce w kratce napisane "Chcesz ze mną chodzić?" zaznacz Tak lub Nie?

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-09-30, 20:18   #1401
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:

Nie doszło, ale on zawsze mówi "moje słoneczko/ moja śliczna" i ja zawsze pytam "twoja?" a on "no dobra, nie to nie, pogadamy w sobotę". Więc dlatego dodałam "prawie"
aaa no to jutro juz bedzie bez prawie

a do mnie D. tez pisze sloneczko i takie tam...ale nie dodaje moje wiec sie nie liczy chyba
Stary 2011-09-30, 20:19   #1402
BYou
MBZ♥

takie pytanie to usłyszałam ostatni raz w podstawówce

Stary 2011-09-30, 20:22   #1403
P-o-n-y
Zakorzenienie

No już mogła mi nic nie dawać "w prezencie"... Co ja na to, nic na to.
Ostatni dzień na poczcie to był HORROR!!! Szefowa tak kłapała pyskiem do mnie, że aż strach... W pewnej chwili chciałam zabrać swoje rzeczy i wyjść po 15. minutach... Mogłam już dzisiaj nie iść a tak to się nerwów najadłam...
Chyba zabieram TŻa na pizzę z okazji jego wspaniałego dzisiejszego święta :P
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:25   #1404
peach_passion
Zakorzenienie

pony w ostatni dzień niech sobie kłapie ile chce, najważniejsze, że teraz będziesz miała fajną pracę
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:27   #1405
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio gdzieś widziałam fotkę. Na kartce w kratce napisane "Chcesz ze mną chodzić?" zaznacz Tak lub Nie?
W jakimś filmie to chyba było. Tak mi się wydaje, bo też gdzieś już widziałam.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
takie pytanie to usłyszałam ostatni raz w podstawówce
Właśnie... bo kiedyś to była kultura, pytanie "czy będziesz moją dziewczyną?" a teraz co? pocałuje raz czy dwa i już uważa kobietę za swoją... A gdzie dobre maniery?
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
aaa no to jutro juz bedzie bez prawie

a do mnie D. tez pisze sloneczko i takie tam...ale nie dodaje moje wiec sie nie liczy chyba
Mam nadzieję

A tam nie... u mnie się zaczynało od słoneczka, ostatnio dodaje "moje" (po tym jak wyczuł że jestem zazdrosna o tą jego przyjaciółkę) więc wiesz... nie znasz dnia ani godziny

Stary 2011-09-30, 20:30   #1406
kasia0912
Zakorzenienie

Te ciągnięcie za warkocze ahhh. A ile o buziaka się prosili

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-09-30, 20:31   #1407
BYou
MBZ♥

Stygmatku a teraz się Dziewczyna zastanawia:jestem w związku czy jeszcze nie

Pony tyle Jej, że sobie pojęczyCiebie to już rybka
weź Lubego na kolację

Kasia ach te konskie zaloty

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2011-09-30 o 20:32
Stary 2011-09-30, 20:38   #1408
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Stygmatku a teraz się Dziewczyna zastanawia:jestem w związku czy jeszcze nie
Wniosek? Dopóki nie dostanę pierścienia mocy- znaczy, że w związku nie jestem

Stary 2011-09-30, 20:40   #1409
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wniosek? Dopóki nie dostanę pierścienia mocy- znaczy, że w związku nie jestem
To znaczy że ja żyję z obcym chłopem
Stary 2011-09-30, 20:41   #1410
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
To znaczy że ja żyję z obcym chłopem
Widzisz... warto uczęszczać na zgromadzenia zazdrośnic- tylu nowych rzeczy się można dowiedzieć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości