Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 13:51   #4381
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja tylko wyrazilam swoja opinie, bo napisalas ze nie bedziesz miala jak pojsc do przychodnii czy gdziekolwiek i od razu sobie pomyslalam np o Asi ktora siedzi calymi dniami w sklepie...

No tyle lat ile ty w szkole nie pracowalam , najpierw byl to staz potem przeciez normalna umowa ale CODZIENNIE OD 8 DO 15:30
Najpierw siedzialam w zerowce z dziecmi kiedy konczyla sie godzina otwarcia zerowki a wszystkie z zerowki , przedszkola klas 1-6 czekaly na autobus o 15:30 siedzialam z niemal polowa szkoly takze ja tylko wyrazilam swoje zdanie bo mnie takie cos po prostu dziwi .
Nie musisz sie ani tlumaczyc ani polemizowac ja tylko swoja opinie napisalam...
nie tłumaczę się, tylko Tobie tłumaczę...a Asia to z tego co wiem na zmiany pracuje, ma dni wolne w tygodniu

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2011-09-30 o 13:52
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:53   #4382
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

zgadza sie, ale calymi dniami jak juz, ja tez kiedys pracowlam od 8 do 23 pozniej na drugi dzien od 14 do 23 ....dlatego pewnie takie podejscie mnie dziwi, ale to kazdego indywidualna sprawa.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:11   #4383
sidorcia
Rozeznanie

Natalka ma 38,3st. dałam jej Ibum bo ma aż wypieki na buzi. a Jest tylko w skarpetkach i bodach z długim rękawem.

Darusia to jeszcze trochę przed Tobą, a jak się czujesz? I jeszcze coś w temacie ciąży, to obstawiam że Agnieszka już na dniach rodzi/urodziła
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:24   #4384
Darusiaaaa
Zakorzenienie

na forum sie nie odzywala, moze cos sie zadzialo
ona 8 tygodni przede mna to juz czas w sumie.

czuje sie ok, gdyby nie brzuch to teraz byloby ok, no prawie bo hemoroid wylazl i boli jak diabli ale plecy odpukac na razie ok!

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

nam sie udaje sikac na nocnik, ale tez jeszcze lac gdzie popadnie tez "sie udaje"
tym sposobem w lazience przec chwila siku robila a po domu lata w samej koszulce bez pampka skarpetek itd.
A.Camus
Stary 2011-09-30, 15:02   #4385
anakazar
Zakorzenienie

Dacie wiarę,że u mnie jest aż 30 stopni!z jednej strony się cieszyć,a z drugiej jak dla mnie to już za o dużo za ciepło

Moje dziecko przyszło z dworu do mnie w dłoni całej w psim gówniedo tej pory walcze z

Pogoda do niedzieli ma się utrzymać to nie ma co w domu siedzieć,pakuje nas i spadamy na weekend nad morze

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 15:07   #4386
blistex
Rozeznanie

a moja Julka ma opory by robić siku poza domem i ne wiem co robię źle może powinnam nosić ze sobą wszędzie nocnik ? Ona stanie złapie się za pieluchę woła siku, jak ją rozbiorę to nawet 10 minut mogę ją trzymać z gołym tyłkiem na kucaka w krzakach, czy nad obca ubikacją <nawet u babci > i ona nawet kropelki nie puści, założę pampka i ten od razu do wymiany nie wiem co robię źle a jeszcze podejżewam, że moja mama musiała na nią nakrzyczeć jak się na podłogę zesikała, bo ostatnio nie zdążyła na nocnik i zaczęła tak strasznie płakać i krzyczała nunu si tam < więc coś w tym musi być > moja mama oczywiście się do niczego nie przyznaje, ale cholera ją wie

macie może jakies pomysły ? Minka, Plmadzia, inne dziewczyny co odpieluchowywują ? a może jakies rady? co robię źle , że ona nie chce nigdzie indziej tylko na swój nocniczek? A może wezmę tą samą nakładkę z nocnika będę woziła wszędzie ze sobą ?

a dzisiaj moje dziecko wymysliło sobie, że będzie u babci w pokoju spało na podłodze pod łóżkiem i za nic w świecie nie dało sie jej z tamtąd zabrać i tak miała przedpołudniową drzemkę pod babcinym łóżkiem

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Anakazar ale fajnie, że u was tak ciepło ja nawet nie wiem jak ciepło u nas, bo ja w pracy w koszuli na długi siedzę i na to mam kamizelkę i tak mi jeszcze zimno mam w punkcie 17 stopni dzisiaj
Stary 2011-09-30, 15:15   #4387
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Erykowi to chyba z 2 mc wszędzie nocnik nosilam, nawet jak szliśmy do lokalu to ze swoim nocnikiem Erwi korzysta ze wszystkich kibelków, tylko jeszcze na łonie natury się boi. Dzieci po prostu tak mają, i nie masz co szukać winnego
Moze kup ten składany nocnik co można jako nakładkę na kibelek potem wykorzystać, jak się nauczy z niego w domu korzystać, to i wszędzie bedzie latwiej http://allegro.onet.pl/nocnik-turyst...845346820.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 15:20   #4388
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
a moja Julka ma opory by robić siku poza domem i ne wiem co robię źle może powinnam nosić ze sobą wszędzie nocnik ? Ona stanie złapie się za pieluchę woła siku, jak ją rozbiorę to nawet 10 minut mogę ją trzymać z gołym tyłkiem na kucaka w krzakach, czy nad obca ubikacją <nawet u babci > i ona nawet kropelki nie puści, założę pampka i ten od razu do wymiany nie wiem co robię źle a jeszcze podejżewam, że moja mama musiała na nią nakrzyczeć jak się na podłogę zesikała, bo ostatnio nie zdążyła na nocnik i zaczęła tak strasznie płakać i krzyczała nunu si tam < więc coś w tym musi być > moja mama oczywiście się do niczego nie przyznaje, ale cholera ją wie

macie może jakies pomysły ? Minka, Plmadzia, inne dziewczyny co odpieluchowywują ? a może jakies rady? co robię źle , że ona nie chce nigdzie indziej tylko na swój nocniczek? A może wezmę tą samą nakładkę z nocnika będę woziła wszędzie ze sobą ?

a dzisiaj moje dziecko wymysliło sobie, że będzie u babci w pokoju spało na podłodze pod łóżkiem i za nic w świecie nie dało sie jej z tamtąd zabrać i tak miała przedpołudniową drzemkę pod babcinym łóżkiem

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Anakazar ale fajnie, że u was tak ciepło ja nawet nie wiem jak ciepło u nas, bo ja w pracy w koszuli na długi siedzę i na to mam kamizelkę i tak mi jeszcze zimno mam w punkcie 17 stopni dzisiaj

drcron to nie musi być wina babci. Znajomych syn tak samo tylko w domu robił siku, nigdzie indziej nie było mowy.
Tż chrześnica ma 4 lata, i też siku tylko w domu, a kupe w pampersa.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 15:23   #4389
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nam raczej jeszcze daleko od wychodzenia bez pampka, dzisiaj jedno siku-lazienka, 2-maly pokoj, 3-duzy pokoj, nocnik-jedno zaliczone, takze kiepsko poki co nam idzie
A.Camus
Stary 2011-09-30, 15:28   #4390
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

drcron ja mam nadzieje że Ty żartujesz z tym nocnikiem aby go nosić ze soba!!

Mam uraz.. moja kuzynka-pedagog mąz tez po studiach rodzinka na naparwde dobrym poziomie.. tak rozwalili dziecko że kiedys jak nas odwiedzili chcieli zabrac nocnik do kościoła dziecko miało jakies 3 latka.... moja mama sie oburzyła i delikatnie powiedziała że absolutnie!!

a oni ja kiedys na środku centrum handlowego posadzili przy ludziach na nocnik!!!! jak można uczyc dziecko ze przy ludziach sie potrzeby załatwiua.. dla mnie porażka!! ale wiele innych zboczen oni wyprawiali że tylko za glowe sie łapac

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 15:45   #4391
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej dziewczyny.
My już dzisiaj pół dnia na dworze spędziłyśmy. Jak dobrze ze obiadek wczoraj przygotowałam. Wieczorem tam wracamy jak tatuś wróci z pracy. Korzystamy z tej pięknej jesieni. Jak dla mnie moze być tak do grudnia a później konieczne jest trochę mrozu żeby syfy wytłuc.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Kubuś w domu, dziadkiem, z dominisią, na placu zabaw, przed domem, zdjęcia z wczoraj i z ostatniego tygodnia
Super dzieciaki

Cytat:
jest mnóstwo powodów, uwielbiam dziewczynki, te słodkie kiteczki, sukieneczki, balerinki, legginsiki, moim marzeniez zawsze była córka i synek, synka już mam i teraz chcę córkę, miałaby starszego brata coby jej na dyskotekach pilnował, Kubuś ładnie się bawi z dziewczynkami. No kurde poprostu te z was co córki mają, wiedzą, czemu chcę córeczkę

ja też na placyk uwielbiam chodzić, mam dość daleko, jadę z pół godziny w jedną stronę, ale cały plac jest piachu, więc jest super, jak się wywalą dzieci to płaczu nie ma, hustawki i inne duperele są bezpieczne, a tak jak piszesz, mały też zagląda do wózków, bierze zabawki innych dzieci, te matki co przychodzą często, nie mają nic przeciwko, ale niedzielne matki w obcasach to od razu dziecko i wózek na bok odstawiają - kretynki najbardziej mam polewkę, jak te dzieciaki biedne w piachu się tarzają a takie matki w szpilach włażą na ten piach i non stop je otrzepują z tego piachu
Ja po wczorajszej radzie się podłamałam, zmienili mi plan i teraz nie będę już miała ukochanego czwartku kiedy kończyłam o 11.25mam aż 3 okienka i 3 dni kończę o 14.25, raz o 13.30 i raz o 12.35 powiedziałam koleżance co planuje, żeby coś z tym zrobiła, bo ja się nie zgadzam, musze mieć jeden dzień, kiedy kończę wcześniej, bo nic załatwić nie mogę, na jakąkolwiek kontrolę z dzieckiem nie pójdę, bo przychodnia dziecięca do 12ej....no i się zmartwiła (i chyba obraziła), w nocy mi przysłała smsa, że zmieniła mi jeden dzień - wtorek, kiedy to będę miałą 3 godziny od 8ej, wtedy skończę o 10.30 - mam nadzieję, że tak zostanie
Zosia jest z kontrolowanej wpadki .
Nie narzekaj kochana bo godziny masz super. No i jak widzisz masz "wolniejszy" dzień. Przychodnia jeżeli jest otwarta np. od 8-18 i ma zakontraktowanego lekarza rodzinnego albo pediatrę to w tych godzinach ma obowiązek takiego doktora zapewnić. Nie może być tak że przychodnia jest do 12 no chyba że później już wogóle nie przyjmują nikogo. Wystarczy zadzwonić do NFZ i zapytać.

JA nie w szpilach ale często otrzepuję Zosię bo bym chyba tonę piachu w domu miała . Ale zabawne są mamy wystrojone i wystylizowane dzieci, ktróym nie wolno wytarzać się w piasku. Nie tych dzieci mi szkoda. Ja wózek też odstawim i pilnuję bo u nas potrafią ukraść

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
My z tz mieliśmy plan żeby mieć dwóch starszych synów i młodszą córeczkę, najlepiej w odstępie góra dwóch latAle jak już mamy tych dwóch synów to już od córci a kysz, wole na wnuki poczekać.Plany nam się zmieniły jak już ten pierwszy się urodził,i zobaczyliśmy co to jest tak naprawde mieć dziecko i wychowywać je bez zadnej pomocy przy drugim to tylko to nas ratuje że starszy już w tym wieku że pomocny, i nawet chwile może małego przypilnować.
Ja siebie tez jakoś nie widzę z różowym dzieckiem obok Może dlatego że my dość aktywne, a to raczej domena chłopaków.Ja zawsze jak gdzieś chodziłam to nie z koleżankami, tylko z kolegami(często za kierowce robiłam :P)Teraz tez jak przyjdą znajomi to więcej tematów z facetami mam.
Choć jakbym miała mieć żone to taką jak ty

Ja dzisiaj śniadanie robię , Eryk się ubierał, a mały do mnie nocnik pełny sików i kupki przyniosl do kuchni. tak pilnowany że nikt nawet nie zauważył jak na nocnik sam siadł i narobił. Bluzkę miał do przebrania, i brzuch i ręce do umycia, bo troche na siebie porozlewał jak nosił
Zawsze jak się w pore nie zauważy to sam do mnie przynosi żeby się pochwalić, ale pocieszające że coraz więcej w tym nocniku zostaje, więc czegoś się uczy
Moja różowa bardzo aktywna jest. Niektórzy to ją z chłopcem mylą i kolor im nie przeszkadza

Brawa dla Erwiego My też kiedyś do tego dojdziemy. Już cały dzień (oprócz) spaceru Zosia lata z gołym tyłeczkiem ale muszę ją mobilizować bo sama jak usiądzie to zaraz ucieka
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
minka,sara w poniedziałek do lidla biegiem,bo moda dziecięca dla naszych lasek będzieZwrócie uwagę na te dzinsy z paseczkiem-identycznie szyte,z motywem z boku laleczki plus ten właśnie paseczek ma teraz next z tym,że ich cena wynosi 97zła tu 29 zeta

Aaa i zobaczcie jakie fajne kozaki dla naszych dzieci będą za 5 dych.Rozmiary od 22.
Na Ciebie zawsze można liczyć

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
My to chyba podobne jesteśmy, ja też się wiecznie z chłopakami ciągałam , po sąsiedzku chłopaki ,w rodzinie chłopaki(kuzyni) to jakoś tak przywykłam i teraz też wolę tż kolegów niż moje kolezanki( nie mam ich dużo zresztą) męskie towarzystwo jakoś ciekawsze
Brawo dla Erwiego za naukę nocnikowani

Nie wspomnę że w wózku chyba przbiłam koło bo mi powietrze schodzigdzie ja taką oponkę dostanę

Też za dużo koleżanek nie mam . Często z facetami można się lepiej dogadać no i oni walą prosto z mostu co myślą a nie owijają w bawełnę jak dziewczyny. Przynajmniej Ci których ja znam.

Opony i dętki do wóżka kupowaliśmy w sklepie rowerowym

Cytat:
ok, tylko weź pod uwagę, że praca w szkole, a praca np. w biurze to nie jest to samo, do tego ja mam ciągle dyżury na korytarzach. Pracowałam w biurze przez 2 lata - wiem jaka jest różnica, ale jak ktoś w szkole nigdy nie pracował, to zawsze będzie uważał, że lekka miła i przyjemna i tyyyle wolnego, a to wcale tak nie jest, bo po 4-5 godzinach w szkole jestem bardziej padnięta i wypluta niż po 8 godzinach w biurze; ja tak jak większość myślałam zanim do szkoły poszłam - mój błąd życiowy

odpisałam już darusi, z chęcią bym się zamieniła na wasze 8 godzin w biurze tu tylko evitka jeszcze wie naprawdę jak praca w szkole męczy....ehhhh oby wam nigdy nie przyszło obcych dzieci uczyć hihihihih
a co do planu - udało się z wtorkiem - będę miałą 3 godziny od rana, czyli skończę o 10.40odpokutuję to w pozostałe dni za to
No cóż ja nie pracowałam w szkole etatowo ale miałam praktyki i wolontariat. Wiem że to cholernie ciężka robota ale nie wmówisz mi że praca w biurze jest łatwa lekka i przyjemna. Nie mam na mysli pracy w magistracie. Ja mam 14 lat pracy w biurze w prywatnych firmach i uwierz mi że nigdy nie zdarzyło się żeby praca się skończyła na 8 godz. i do domku. Jak chciałam cokolwiek załatwić to musiałam brać urlop bo wszytskie urzędy były do 15-tej. Wtedy studiowałam też zaocznie i widziałm w jakiej formie są moje koleżanki nauczycielki a w jakiej ja. Żadna nie chciała się ze mną zamienić - ciekawe dlaczego .
Dla mnie jak ktoś chce pracować w szkole to musi to lubić a nie dlatego że tam niby jest dużo wolnego i takie tam. Moim zdaniem to zachodź kobieto w ciążę, idź na zwolnienie a później innej roboty szukaj bo niepotrzebnie się męczysz

Cytat:
Dacie wiarę,że u mnie jest aż 30 stopni!z jednej strony się cieszyć,a z drugiej jak dla mnie to już za o dużo za ciepło

Pogoda do niedzieli ma się utrzymać to nie ma co w domu siedzieć,pakuje nas i spadamy na weekend nad morze
Daję wiarę bo u nas teraz jest 25 w cieniu a zapowiadali że u Was będzie więcej. Teraz ta temp. dla mnie jest bardziej znośna niż latem bo rano jest chłodno no i wieczorem też jakoś szybciej się chłodno robi

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Zapomniałam się pochwalić
Robię gołąbki na weekend
Stary 2011-09-30, 15:49   #4392
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uwielbiam golabki

mniammmmmm:P
A.Camus
Stary 2011-09-30, 15:56   #4393
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A to mój różowy, aktywny brzdąc na dzisiejszym spacerze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1133.jpg (267,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1134.jpg (194,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1135.jpg (224,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1136.jpg (112,9 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-09-30, 16:00   #4394
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
!!

a oni ja kiedys na środku centrum handlowego posadzili przy ludziach na nocnik!!!! jak można uczyc dziecko ze przy ludziach sie potrzeby załatwiua.. dla mnie porażka!! ale wiele innych zboczen oni wyprawiali że tylko za glowe sie łapac
Ja jak Eryka oduczałam to zawsze miałam ze sobą nocnik w reklamówce, nie widze w tym nic złego skoro dziecko na kibelek się bało a juz pieluchy nie nosiło. To zawsze z nim szliśmy do kibelka i sadzaliśmy na jego tronie, więc nie wiem w czym problem. Miałam taką sytuację z dwa mc, i moim zdaniem duzo lepiej iść do kogoś z własnym nocnikiem i dziecko w kibelku wysadzić, niż pieluche z kupsztylem śmierdzacym na jakimś łóżku w gościach zmieniać
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Moja różowa bardzo aktywna jest. Niektórzy to ją z chłopcem mylą i kolor im nie przeszkadza

Zapomniałam się pochwalić
Robię gołąbki na weekend
Mojego przeważnie chlopięco typowo ubieram, czyli dużo moro, i samochodzików na ubraniu, a i tak wszyscy jaka śliczna dziewczynka jak ładnie samochodem się bawiAle jedna pani mi kiedyś powiedziała takie coś po tym jak powiedziaął jaka śliczna dziewczynka, to ja jej na to że to chłopczyk, to ona że jak chłopczyk taki śliczny to jeszcze lepiej, ale nie wiem czemu
A na gołąbki to bym sie chętnie wprosiła ja dzisiaj miałam mielone z ryby

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

izazula no taka synową to ja rozumiem, widać że podobna do teściowej

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 16:06   #4395
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzisiaj śniadanie robię , Eryk się ubierał, a mały do mnie nocnik pełny sików i kupki przyniosl do kuchni. tak pilnowany że nikt nawet nie zauważył jak na nocnik sam siadł i narobił. Bluzkę miał do przebrania, i brzuch i ręce do umycia, bo troche na siebie porozlewał jak nosił
Zawsze jak się w pore nie zauważy to sam do mnie przynosi żeby się pochwalić, ale pocieszające że coraz więcej w tym nocniku zostaje, więc czegoś się uczy
melka też tak robi, dlatego staram się patrzeć na nią jak siada na nocnik, bo tak biegnie do mnie i nie raz wywali wszystko
a w zeszły weekend moja siostra była z Zosią u mamy i my siedziałyśmy w kuchni, a dziewczyny w pokoju, ja wchodzę, a Amelka bez gaci stoi, kupa i siki na dywanie a Zosia to poszewką od poduszki sprząta całe szczęście, że była na etapie ścierania sików, kupy jeszcze nie ruszyła

Cytat:
minka,sara w poniedziałek do lidla biegiem,bo moda dziecięca dla naszych lasek .
muszę sobie przypomnienie ustawić

Cytat:
[/COLOR]minka ja czesto chodze z mloda do parku tam obok stadionu, bo jak jej sie zabawki znudza tolata gdzie jej sie podoba, jak upadnie to na trawe takze spoko luzik , ale na placu trzeba jej pilnowac bardzo tak czy siak...
na zjezdzalnie sama tam jej nie wsadze wiec nie zjezdza, ale jej sie placszybko nudzi i przewaznie idziemy polazic...
musimy sie w koncu umowic niech sobie laski we 2 biegaja!
myślałam o tym parku, ale kurna tam chyba ze 40 minut trzeba iść

Cytat:
[/COLOR]jak ja z mloda bylam ostatnio to jeszcze u nas te polarki byly co wy ostatnio bralyscie, takze tu az takeigo szalu nie ma, moze plus malego miasta;
Darusia te polarki są, ale tych najfajniejszych płaszczyko-polarków nie było już w dzień dostawy o 17, rajstopek dla dziewczynek tez nie

ale żeś tz'ta urządziła, mój by mnie zabił chyba

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki nie mam czasu wogóle pisać czasami uda mi się nadgonić czytanie do tego gardło mnie tak piecze jakbym ze 3 papryczki chili zjadła

Asiulek Ty coś jedz kobieto!!!!
świetne zdjęcia,bardzo ładnie wyglądacie i zazdroszczę wypadu,nam się udał taki spontan też właśnie na jesień do Sopotu,była piękna pogoda i tez bardzo miło wspominam,trzymam namiar na tą babkę jakbys kiedys potrzebowała
no i doszliście do ładu z tymi pasami???

Bao ja to się dopiero załamuje jak czytam,że Ty się załamujesz,że nie kończysz pracy po 11
Kubus jak się zmienił na buzi,super chłopak bawi się w tym namiocie?

Minka nieźle Ci posżło z tymi pieluszkami,może pożyczyć Ci Danielka? pisałaś na gg ale akurat przez kocioł w pracy nawet nie miałam włączonego

Ale Julci się udało idź z nią totka puścić
Aga chciałam o coś zapytać, ale już wiem miałam do ciebie oddzwonić, ale zapomniałam

dawaj Danielka na szkolenie, ale nie wiem czy mi cierpliwości starczy

Cytat:
Z odpieluchowaniem u nas jest tak, jak w domu to w skarpetach i z gołą pupą, to nie trzeba go sadzać, sam biegnie i siada jak coś mu się chce. Niestety w nocy w pieluszce, i to rano ma taka bombę przedojoną niewiem jak to zmienić, bo jak już w dzień bez pieluch, to tylko te nocki zostaną. Narazie jest jak jest, ma jeszcze czas, ale przez to musze pieluchy kupować :/
Amelka tez całe dnie bez pieluchy, a w nocy ma i rano zlana, raz czy dwa się zdarzyło, że rano miała suchą

Cytat:

Moje dziecko przyszło z dworu do mnie w dłoni całej w psim gówniedo tej pory walcze z

dajcie spokój, niedawno wróciłam, miałam długie jeansy, myślałam że się spalę
Stary 2011-09-30, 16:06   #4396
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Amelka tez ma opory przed sikaniem na dworze, trzymam ją po 5 razy ale ona się rozgląda i w ogóle nie sika. Czasem się uda, jak jej powiem, żeby np. ptaszkom pokazała jak siku robi, albo pieskom, kotkom itp. Ale dziś w przychodni byłyśmy i chyba 4 razy z nią w wc byłam, ale nie zrobiła. Teraz śpi, a sikała ostatni raz przed 13

My dziś po ostatnim szczepieniu 6w1, do tego dostała WZW A. Najgorsze, że dostała w dwie nóżki, bo trzeba było podac to oddzielnie a nie było to przyjemne, bo sama dostałam WZW A i mnie ręka bolała ale usnęła od razu w wózku, w domu ją tylko przełożyłam do łóżeczka.
Lecę obiad robić, bom głodna
Stary 2011-09-30, 16:08   #4397
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Mam uraz.. moja kuzynka-pedagog mąz tez po studiach rodzinka na naparwde dobrym poziomie.. tak rozwalili dziecko że kiedys jak nas odwiedzili chcieli zabrac nocnik do kościoła dziecko miało jakies 3 latka.... moja mama sie oburzyła i delikatnie powiedziała że absolutnie!!

W markecie przy ludziach wysadzać to przegięcie ale nocnik to ja zabiaram jak gdzieś idziemy na dłużej

Cytat:
Ja jak Eryka oduczałam to zawsze miałam ze sobą nocnik w reklamówce, nie widze w tym nic złego skoro dziecko na kibelek się bało a juz pieluchy nie nosiło. To zawsze z nim szliśmy do kibelka i sadzaliśmy na jego tronie, więc nie wiem w czym problem. Miałam taką sytuację z dwa mc, i moim zdaniem duzo lepiej iść do kogoś z własnym nocnikiem i dziecko w kibelku wysadzić, niż pieluche z kupsztylem śmierdzacym na jakimś łóżku w gościach zmieniać

Mojego przeważnie chlopięco typowo ubieram, czyli dużo moro, i samochodzików na ubraniu, a i tak wszyscy jaka śliczna dziewczynka jak ładnie samochodem się bawiAle jedna pani mi kiedyś powiedziała takie coś po tym jak powiedziaął jaka śliczna dziewczynka, to ja jej na to że to chłopczyk, to ona że jak chłopczyk taki śliczny to jeszcze lepiej, ale nie wiem czemu

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Ruch ma w genach Już w brzuchu nieźle szalała .

Na gołąbki zapraszam, robię takie wg mojej teściowej czyli nie z mięsem mielonym ale z krojonym, tzn. najpierw je trzeba usmażyć a później pokroić
Stary 2011-09-30, 16:15   #4398
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

Witam po długiej nieobecności. U mnie po staremu,a mały zaczął wstawać i chodzić przy meblach.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 16:17   #4399
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
My dziś po ostatnim szczepieniu 6w1, do tego dostała WZW A. Najgorsze, że dostała w dwie nóżki, bo trzeba było podac to oddzielnie a nie było to przyjemne, bo sama dostałam WZW A i mnie ręka bolała ale usnęła od razu w wózku, w domu ją tylko przełożyłam do łóżeczka.
Lecę obiad robić, bom głodna
A w 6w1 nie ma żóltaczki ? My tylko jedną miałyśmy
Stary 2011-09-30, 19:26   #4400
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

ja to rozumiem.. Madzia ja mówie o ewidentnym wysadzaniu dziecka w miejscu publicznym w centrum handlowym albo w kościele!!!

a najlepsze że kiedys dziecko nasikało przy ludziach w takim handlowym miejscu przy ludziach to dziwnie sie patrzyli ale jak on te siki chciał wylac pod nosem do takiej sioatki na wode to mu ludzie uwage zwrócili

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:05   #4401
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Asiulek Ty coś jedz kobieto!!!!
świetne zdjęcia,bardzo ładnie wyglądacie i zazdroszczę wypadu,nam się udał taki spontan też właśnie na jesień do Sopotu,była piękna pogoda i tez bardzo miło wspominam,trzymam namiar na tą babkę jakbys kiedys potrzebowała
no i doszliście do ładu z tymi pasami???
.
Oj, kochana... żebyś Ty wiedziała ile ja jem... ale spalanie mam po tatusiu niestety... i wiecznie jak kościotrup wyglądam. Jak ja się lubiłam w ciąży... mmm... 20 kg więcej

Co do pasów- dałam radę- oczywiście ja, bo mój tż do takich rzeczy ma dwie lewe ręce. On nawet by zamontować tego fotelika nie umiał zdjęłam wkład. No i okazało się, ze jak przekładałam kiedyś pasy wyżej to źle to zrobiłam i przez to było ciężko je wydłużać... przełożyłam tylko te grubsze a te cieńsze były nadal niżej

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

darusia- dzięki, że pomyślałaś o mnie
W sumie to nie narzekam... tylko te niedziele- je przeklinam!!

Ale popieram trochę Ciebie, bo nie wiem jak można narzekać na takie godziny pracy- jaka by ona nie była
Sama miałam praktyki w szkole na studiach- wiem, ze to ciężka praca ale nie jakaś cięższa od innych. Mam wiele znajomych nauczycieki- połowa ode mnie ze studiów- i żadne z nich nie narzeka
bao- może się wypaliłaś albo nie jesteś tam z powołania

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:05   #4402
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
A w 6w1 nie ma żóltaczki ? My tylko jedną miałyśmy
jest żółtaczka ale B a my ze względu na wyjazd potrzebowaliśmy też A
Stary 2011-09-30, 21:08   #4403
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
heh i do tego wszystkiego dzieciaki na balkonach na golasa z plecakami

to nie tylko Polacy, my na Teneryfie mieszkaliśmy na parterze z wodokiem na basen, a tam całe noce Angole przesiadywali, darli się, kąpali, bili, wszystko kurna tam robili, a rano nawet kule z bilarda w tym basenie pływały. Ekipa z 20 osób, szok masakra normalnie
Tez byłam i to samo było pełno ich było pijanych wieczorami . do tego głośni strasznie a w dzień odsypiali na plażach . Oni jakoś sobie upodobali kanary do balowania .

Cytat:
A ja się zawsze chwalę że jestem ślązaczką

Nie znoszę takiego zachowania ani dorosłych ani dzieci. Zawsze wyznaję zasadę - nie ruszaj czegoś czego nie zjesz
akurat Ci się trafili ze śląska .
Ale tak samo robią i Ci z innych miast żadna różnica .

Bao- praca w szkole czy w przedszkolu dla mnie to coś nie możliwego do wykonania mój tata rok wytrzymał ( a klasę miał maturalną jest historykiem ) ja byłam rok na pedagogice i dałam nogę na inny kierunek . I fajnie bo jakbym miała być jedną w wielu którzy poszli bo poszli a tak naprawdę nie chcą uczyć to niby po co . A dużo jest takich nauczycieli którym nic się nie chce i mają ogólnie wszystko w d. Oby tylko moje dzieci na takich nie trafiły
Stary 2011-09-30, 21:11   #4404
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
on jest super nocnikowy gośc

Cytat:
a wiecie jakie ja mam mądre dziecko wczoraj poszła z babcią na spacer wieczorem i przyniosła babci kupon totolotka krzycząc tata tata tata, ale taki kupon, co się zakłady obstawia, babcia chciała wyrzucic do kosza, ale ona jej nie dała jak babcia jej zabierała, to ta sie darła i dopiero jak przyszły po mnie do pracy to mi go oddała :d mama moja mówi, że to śmieć, a ja, ze nie bo to z dzisiejszą datą kupon < wczorajszą miał date > no i schowałam, wieczorem tż sprawdził i okazało się, że moje dziecko znalazło szczęśliwy kupon, bo wszystkie zakłady weszły i wygrała 1648,90 złotych moja mała szczęściara
szczęściara i to taka mądra szczęściara
ale dla równowagi ten remontowy pech...no współczuję i faktycznie jakiś omen wam nie pozwala tam się za szybko wprowadzić...

Cytat:
tu tylko evitka jeszcze wie naprawdę jak praca w szkole męczy....ehhhh oby wam nigdy nie przyszło obcych dzieci uczyć hihihihih
owszem, wiem bardzo dobrze i się oczywiście z tobą zgadzam, ale jak wiesz ludzi-nie-pracujących-w szkole się do pewnych faktów nie przekona
A po miesiącu w świetlicy mogę jeszcze dodać, że tam to dopiero rzeźnia a teraz tylko na pól etatu byłam. I tam jeszcze gorzej bo etat świetlicowy to 26+2 zegarowych

Cytat:
A to mój różowy, aktywny brzdąc na dzisiejszym spacerze
super różowiak z zosiaka , piłka jest okrągła, a bramki są dwie, lalala
---

a mój gnojek mnie rozbawił strasznie po kąpieli dziś.
Po kąpieli wycieram ją na przewijaku-ma ręcznik z wyszytym lwem na kapturku i o tym lenka wie (mówi "lew" i "uuuaaa" robi). I położyłam jej ten ręcznik na nóżkach, i zaczęłam jej ubierać body. Ona przesunęła ten ręcznik i zobaczyła, że ma na kolankach jakiegoś tam strupka-rankę na kolanku i sie rozdarła i kazała sobie zabrać ten ręcznik mówiąc przy tym "lew bubu tu" [ze niby lew jej bubu zrobił ]. Potem jak ją wsadziłam do wyrka z butlą, podwinęła jej się nogawka i zaś pokazuje na ranke i mówi "lew, lew, tutaj,tutaj"-mówię wam myślałam, że padnę ze śmiechu

a poza tym to cyrków nocnych ciag dalszy-skrzeczy przez sen, woła mnie, musze wstawac i ją przykrywać-wala sie po całym łóżeczku,jęczy stęka i zaś sie coraz wcześniej budzi , już było ok.6.30, a dziś to chyba o 5.30 i się darła "mamusiu, mleko".
Bo oczywiście progres w mówieniu ciągle postępuje, już nawet wam nie będę pisać co potrafi mówić, bo mówi już naprawdę sporo i nie jestem w stanie wszystkiego z pamięci wyliczyć i codziennie jest coś nowego.

Ostatnio mi sie podobało jak ja jej nie dawałam swojego śniadania, to mówiła ojcu "nie daje", a jak następnego dnia jak od żadnego z nas nie dostała nic, to mówiła "nie dają, nie dają".
I nie wiem skąd ona (już) wie, ale często jak ja jej mówię np:"trzymaj", "masz", to ona potem sama mi odpowiada dobrze gramatycznie np: "czimam [trzymam]", "mam". To sie nachwaliłam

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:21   #4405
ASIULEK_23
Zakorzenienie

evitka- jakie Ty masz MĄDRE dziecko moja codziennie cos tam nowego się uczy ale są to pojedyńcze slówka i o odmianie nie ma mowy. I np. jak się jej pytam "ma dziewczynka czapkę?" ona odpowiada "ma". A jak spytam "jest dziewczynka?" to odpowiada "tak" lub... "ma" tak wiec nie do końca kuma i za nic nie mogę jej nauczyć slowa "tam". Zawsze mówi "tu"
ja- gdzie idziemy?
W- tu
ja- tam?
W- nie, tu

No i 'recytuje" ze mną wierszyk:
Ja- w pokoiku na stoliku stało mleczko i...
W- jaja (jajeczko)
ja- przyszedł kotek, wypił mleczko a ogonkiem zbił...
W- jaja (jajeczko)
Ja- przyszła...
W- mama
Ja- kotka zbiła a skorupki...
W- beee... ( wyrzuciła )- tak mówi jak cos idzie wyrzucić

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-09-30 o 21:23
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:25   #4406
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
on jest super nocnikowy gośc

szczęściara i to taka mądra szczęściara
ale dla równowagi ten remontowy pech...no współczuję i faktycznie jakiś omen wam nie pozwala tam się za szybko wprowadzić...

owszem, wiem bardzo dobrze i się oczywiście z tobą zgadzam, ale jak wiesz ludzi-nie-pracujących-w szkole się do pewnych faktów nie przekona
A po miesiącu w świetlicy mogę jeszcze dodać, że tam to dopiero rzeźnia a teraz tylko na pól etatu byłam. I tam jeszcze gorzej bo etat świetlicowy to 26+2 zegarowych

super różowiak z zosiaka , piłka jest okrągła, a bramki są dwie, lalala
---

a mój gnojek mnie rozbawił strasznie po kąpieli dziś.
Po kąpieli wycieram ją na przewijaku-ma ręcznik z wyszytym lwem na kapturku i o tym lenka wie (mówi "lew" i "uuuaaa" robi). I położyłam jej ten ręcznik na nóżkach, i zaczęłam jej ubierać body. Ona przesunęła ten ręcznik i zobaczyła, że ma na kolankach jakiegoś tam strupka-rankę na kolanku i sie rozdarła i kazała sobie zabrać ten ręcznik mówiąc przy tym "lew bubu tu" [ze niby lew jej bubu zrobił ]. Potem jak ją wsadziłam do wyrka z butlą, podwinęła jej się nogawka i zaś pokazuje na ranke i mówi "lew, lew, tutaj,tutaj"-mówię wam myślałam, że padnę ze śmiechu

a poza tym to cyrków nocnych ciag dalszy-skrzeczy przez sen, woła mnie, musze wstawac i ją przykrywać-wala sie po całym łóżeczku,jęczy stęka i zaś sie coraz wcześniej budzi , już było ok.6.30, a dziś to chyba o 5.30 i się darła "mamusiu, mleko".
Bo oczywiście progres w mówieniu ciągle postępuje, już nawet wam nie będę pisać co potrafi mówić, bo mówi już naprawdę sporo i nie jestem w stanie wszystkiego z pamięci wyliczyć i codziennie jest coś nowego.

Ostatnio mi sie podobało jak ja jej nie dawałam swojego śniadania, to mówiła ojcu "nie daje", a jak następnego dnia jak od żadnego z nas nie dostała nic, to mówiła "nie dają, nie dają".
I nie wiem skąd ona (już) wie, ale często jak ja jej mówię np:"trzymaj", "masz", to ona potem sama mi odpowiada dobrze gramatycznie np: "czimam [trzymam]", "mam". To sie nachwaliłam
rzeczywiście mądrala mała dużo gada
Amelki ulubionym słowem jest obecnie "pieprz" oczywiście pochodzi to od "pieprzu" a nie "pieprzenia"
Stary 2011-09-30, 22:02   #4407
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
jest żółtaczka ale B a my ze względu na wyjazd potrzebowaliśmy też A
No tak Zapomniałam o Waszym wyjeździe

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
akurat Ci się trafili ze śląska .
Ale tak samo robią i Ci z innych miast żadna różnica .
Niby tak
Stary 2011-09-30, 22:37   #4408
ania p
Zakorzenienie

Moja lubi gadać ale o jedzeniu , chlebek , chrupki , zupe dać . serek pic to jej najlepiej wychodzi . a tak to gada po swojemu .
do tego jest strasznym zazdrośnikiem i SZymek nie może się do mnie przytulać bo zaraz jest wielkie wycie

TZ miał stłuczkę . on się włączał do ruchu a taksiarzowi się zachciało akurat pas zmienić na jego i mu bok przerysował . u nas do wymiany kawałek blachy którą już zresztą chłopaki wyklepali , ale taksiarz bidol to na bezrobotnym parę dni posiedzi bo całej ćwiartki w aucie nie ma nie ma to jak niemieckie auto , mógł uważać . tylko TZ biedny dopiero do domu przyjechał bo 3h na policję czekali .
Stary 2011-09-30, 23:45   #4409
libra777
Zakorzenienie

Izazula chyba piłkarka Ci rosnie
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
libra Ty też widzę taki sportowy tryb życia jak plmadzia prowadzisz (chyba nikogo nie pominęłam?), że wy macie siłę na to
właśnie dlatego mamy siłę że nie siedzimy i nie gnuśniejemyto takie perpetum mobile same sie napędza
Cytat:
JKa opon nie łatalam, po prostu nową dentke kupowałam za 8 zł w rowerowym bo to 12".
A do śrub to zawsze WD40 daje rade.Albo silny sąsiad
też bym wolała oponę wymienic niż kleic, byłam dzisiaj w mieście i na śmierć zapomniałam o tej oponie
Cytat:

o matko ,bez komentarza
Cytat:

Na gołąbki zapraszam, robię takie wg mojej teściowej czyli nie z mięsem mielonym ale z krojonym, tzn. najpierw je trzeba usmażyć a później pokroić
o coś ciekawego napiszesz dokładniej jak sie robi?
Ja robię ze zwykłym mielonym tzn surowym i grzybami najlepiej takimi leśnymi suszone wkruszam do farszu i czosnek obowiązkowo jak nie mam lesnych to chociaż pieczarki
Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
Witam po długiej nieobecności. U mnie po staremu,a mały zaczął wstawać i chodzić przy meblach.
za postępy
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
tylko TZ biedny dopiero do domu przyjechał bo 3h na policję czekali .
współczuję przezyć i nerwów pewnie zżartych
Policja to się tak czasem spieszy że ho
moja siostra ze szwagrem wracali z pracy i widzieli jak samochód przed nimi dachował w nocy to było o 1 staneli , gościu wyszedł ,nic mu nie było ale był pijany moze dlatego nic mu nie było samochód wbity w rów ,zadzwonili na policję że był wypadek i tak dalej a oni przyjechali o 5 rano z pomocą drogową razem (a wiem z tąd bo dobijali się z rana do gościa co od nich mleko biorę żeby im pomógł ciągnikiem wyciągnąć samochód) także nasza policja jeszcze szybsza niż u was

Co do pracy nauczyciela , to nigdy ale to nigdy za żadne pieniądze nie zgodziłabym się uczyć i odpowiadać za czyjeś dzieci , także nie ma co zazdrościć nauczycielom.Nauczyciel nie ma praktycznie żadnych praw , tylko prawa ucznia są podkreślane , a gnojki się tak rozbestwiają że potrafią powiedzieć że niech mnie pani nie dotyka bo o molestowanie panią osądzą Moja mama była nauczycielką także się nieraz nasłuchałam .
Albo jak pamiętam z wycieczek oczy naokoło głowy i ciągłe liczenie czy wszyscy są ,masakra. Bardzo niewdzięczny zawód
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 00:01   #4410
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Dusiaka dzisiaj mam już laptopa więc pozniej wstawie zdjęcia. Na meila Ci przesłać czy tutaj wstawić?
Sara - może na maila? konradhome@interia.pl
Z góry dziękuję.
Właśnie wróciłam z dwudniowych warsztatów. Jestem padnięta, więc opowiem Wam jutro jak było. Na koniec jeszcze zaliczyliśmy stłuczkę (nie byłam kierowcą) i zamiast zobaczyć dziecko o przyzwoitej porze (19ej), wróciłam do domu dopiero jakieś pół godziny temu

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości