|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2011-09-30 o 13:52 |
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
zgadza sie, ale calymi dniami jak juz, ja tez kiedys pracowlam od 8 do 23 pozniej na drugi dzien od 14 do 23 ....dlatego pewnie takie podejscie mnie dziwi, ale to kazdego indywidualna sprawa.
|
|
#4383 |
|
Rozeznanie
|
Natalka ma 38,3st. dałam jej Ibum bo ma aż wypieki na buzi. a Jest tylko w skarpetkach i bodach z długim rękawem.
Darusia to jeszcze trochę przed Tobą, a jak się czujesz? I jeszcze coś w temacie ciąży, to obstawiam że Agnieszka już na dniach rodzi/urodziła
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
na forum sie nie odzywala, moze cos sie zadzialo
![]() ona 8 tygodni przede mna to juz czas w sumie.czuje sie ok, gdyby nie brzuch to teraz byloby ok, no prawie bo hemoroid wylazl i boli jak diabli ale plecy odpukac na razie ok! ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- nam sie udaje sikac na nocnik, ale tez jeszcze lac gdzie popadnie tez "sie udaje" tym sposobem w lazience przec chwila siku robila a po domu lata w samej koszulce bez pampka skarpetek itd.
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Dacie wiarę,że u mnie jest aż 30 stopni!
z jednej strony się cieszyć,a z drugiej jak dla mnie to już za o dużo za ciepłoMoje dziecko przyszło z dworu do mnie w dłoni całej w psim gównie do tej pory walcze z ![]() Pogoda do niedzieli ma się utrzymać to nie ma co w domu siedzieć,pakuje nas i spadamy na weekend nad morze
|
#4386 |
|
Rozeznanie
|
a moja Julka ma opory by robić siku poza domem
i ne wiem co robię źle może powinnam nosić ze sobą wszędzie nocnik ? Ona stanie złapie się za pieluchę woła siku, jak ją rozbiorę to nawet 10 minut mogę ją trzymać z gołym tyłkiem na kucaka w krzakach, czy nad obca ubikacją <nawet u babci > i ona nawet kropelki nie puści, założę pampka i ten od razu do wymiany nie wiem co robię źle a jeszcze podejżewam, że moja mama musiała na nią nakrzyczeć jak się na podłogę zesikała, bo ostatnio nie zdążyła na nocnik i zaczęła tak strasznie płakać i krzyczała nunu si tam < więc coś w tym musi być > moja mama oczywiście się do niczego nie przyznaje, ale cholera ją wie ![]() macie może jakies pomysły ? Minka, Plmadzia, inne dziewczyny co odpieluchowywują ? a może jakies rady? co robię źle , że ona nie chce nigdzie indziej tylko na swój nocniczek? A może wezmę tą samą nakładkę z nocnika będę woziła wszędzie ze sobą ? a dzisiaj moje dziecko wymysliło sobie, że będzie u babci w pokoju spało na podłodze pod łóżkiem i za nic w świecie nie dało sie jej z tamtąd zabrać i tak miała przedpołudniową drzemkę pod babcinym łóżkiem ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Anakazar ale fajnie, że u was tak ciepło ja nawet nie wiem jak ciepło u nas, bo ja w pracy w koszuli na długi siedzę i na to mam kamizelkę i tak mi jeszcze zimno mam w punkcie 17 stopni dzisiaj
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Erykowi to chyba z 2 mc wszędzie nocnik nosilam, nawet jak szliśmy do lokalu to ze swoim nocnikiem
Erwi korzysta ze wszystkich kibelków, tylko jeszcze na łonie natury się boi. Dzieci po prostu tak mają, i nie masz co szukać winnego![]() Moze kup ten składany nocnik co można jako nakładkę na kibelek potem wykorzystać, jak się nauczy z niego w domu korzystać, to i wszędzie bedzie latwiej http://allegro.onet.pl/nocnik-turyst...845346820.html
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drcron to nie musi być wina babci. Znajomych syn tak samo tylko w domu robił siku, nigdzie indziej nie było mowy. Tż chrześnica ma 4 lata, i też siku tylko w domu, a kupe w pampersa.
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
nam raczej jeszcze daleko od wychodzenia bez pampka, dzisiaj jedno siku-lazienka, 2-maly pokoj, 3-duzy pokoj, nocnik-jedno zaliczone, takze kiepsko poki co nam idzie
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ja mam nadzieje że Ty żartujesz z tym nocnikiem aby go nosić ze soba!!
Mam uraz.. moja kuzynka-pedagog mąz tez po studiach rodzinka na naparwde dobrym poziomie.. tak rozwalili dziecko że kiedys jak nas odwiedzili chcieli zabrac nocnik do kościoła dziecko miało jakies 3 latka.... moja mama sie oburzyła i delikatnie powiedziała że absolutnie!! a oni ja kiedys na środku centrum handlowego posadzili przy ludziach na nocnik!!!! jak można uczyc dziecko ze przy ludziach sie potrzeby załatwiua.. dla mnie porażka!! ale wiele innych zboczen oni wyprawiali że tylko za glowe sie łapac
|
|
#4391 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
My już dzisiaj pół dnia na dworze spędziłyśmy. Jak dobrze ze obiadek wczoraj przygotowałam. Wieczorem tam wracamy jak tatuś wróci z pracy. Korzystamy z tej pięknej jesieni. Jak dla mnie moze być tak do grudnia a później konieczne jest trochę mrozu żeby syfy wytłuc. Cytat:
Cytat:
.Nie narzekaj kochana bo godziny masz super. No i jak widzisz masz "wolniejszy" dzień. Przychodnia jeżeli jest otwarta np. od 8-18 i ma zakontraktowanego lekarza rodzinnego albo pediatrę to w tych godzinach ma obowiązek takiego doktora zapewnić. Nie może być tak że przychodnia jest do 12 no chyba że później już wogóle nie przyjmują nikogo. Wystarczy zadzwonić do NFZ i zapytać. JA nie w szpilach ale często otrzepuję Zosię bo bym chyba tonę piachu w domu miała . Ale zabawne są mamy wystrojone i wystylizowane dzieci, ktróym nie wolno wytarzać się w piasku. Nie tych dzieci mi szkoda. Ja wózek też odstawim i pilnuję bo u nas potrafią ukraść Cytat:
![]() Brawa dla Erwiego My też kiedyś do tego dojdziemy. Już cały dzień (oprócz) spaceru Zosia lata z gołym tyłeczkiem ale muszę ją mobilizować bo sama jak usiądzie to zaraz ucieka![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Często z facetami można się lepiej dogadać no i oni walą prosto z mostu co myślą a nie owijają w bawełnę jak dziewczyny. Przynajmniej Ci których ja znam.Opony i dętki do wóżka kupowaliśmy w sklepie rowerowym Cytat:
. Dla mnie jak ktoś chce pracować w szkole to musi to lubić a nie dlatego że tam niby jest dużo wolnego i takie tam. Moim zdaniem to zachodź kobieto w ciążę, idź na zwolnienie a później innej roboty szukaj bo niepotrzebnie się męczysz Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Zapomniałam się pochwalić ![]() Robię gołąbki na weekend
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam golabki
mniammmmmm:P
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
A to mój różowy, aktywny brzdąc na dzisiejszym spacerze
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, i samochodzików na ubraniu, a i tak wszyscy jaka śliczna dziewczynka jak ładnie samochodem się bawi Ale jedna pani mi kiedyś powiedziała takie coś po tym jak powiedziaął jaka śliczna dziewczynka, to ja jej na to że to chłopczyk, to ona że jak chłopczyk taki śliczny to jeszcze lepiej, ale nie wiem czemu![]() A na gołąbki to bym sie chętnie wprosiła ja dzisiaj miałam mielone z ryby---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- izazula no taka synową to ja rozumiem, widać że podobna do teściowej
|
|
|
#4395 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a w zeszły weekend moja siostra była z Zosią u mamy i my siedziałyśmy w kuchni, a dziewczyny w pokoju, ja wchodzę, a Amelka bez gaci stoi, kupa i siki na dywanie a Zosia to poszewką od poduszki sprząta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale żeś tz'ta urządziła, mój by mnie zabił chyba ![]() Cytat:
miałam do ciebie oddzwonić, ale zapomniałam ![]() dawaj Danielka na szkolenie, ale nie wiem czy mi cierpliwości starczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My dziś po ostatnim szczepieniu 6w1, do tego dostała WZW A. Najgorsze, że dostała w dwie nóżki, bo trzeba było podac to oddzielnie a nie było to przyjemne, bo sama dostałam WZW A i mnie ręka bolała Lecę obiad robić, bom głodna
|
|
#4397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już w brzuchu nieźle szalała .Na gołąbki zapraszam, robię takie wg mojej teściowej czyli nie z mięsem mielonym ale z krojonym, tzn. najpierw je trzeba usmażyć a później pokroić
|
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
Witam po długiej nieobecności. U mnie po staremu,a mały zaczął wstawać i chodzić przy meblach.
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najlepsze że kiedys dziecko nasikało przy ludziach w takim handlowym miejscu przy ludziach to dziwnie sie patrzyli ale jak on te siki chciał wylac pod nosem do takiej sioatki na wode to mu ludzie uwage zwrócili
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pasów- dałam radę- oczywiście ja, bo mój tż do takich rzeczy ma dwie lewe ręce. On nawet by zamontować tego fotelika nie umiał ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- darusia- dzięki, że pomyślałaś o mnie W sumie to nie narzekam... tylko te niedziele- je przeklinam!! Ale popieram trochę Ciebie, bo nie wiem jak można narzekać na takie godziny pracy- jaka by ona nie była ![]() Sama miałam praktyki w szkole na studiach- wiem, ze to ciężka praca ale nie jakaś cięższa od innych. Mam wiele znajomych nauczycieki- połowa ode mnie ze studiów- i żadne z nich nie narzeka bao- może się wypaliłaś albo nie jesteś tam z powołania
|
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
jest żółtaczka ale B a my ze względu na wyjazd potrzebowaliśmy też A
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale tak samo robią i Ci z innych miast żadna różnica . Bao- praca w szkole czy w przedszkolu dla mnie to coś nie możliwego do wykonania
|
|
#4404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dla równowagi ten remontowy pech...no współczuję i faktycznie jakiś omen wam nie pozwala tam się za szybko wprowadzić... Cytat:
![]() A po miesiącu w świetlicy mogę jeszcze dodać, że tam to dopiero rzeźnia a teraz tylko na pól etatu byłam. I tam jeszcze gorzej bo etat świetlicowy to 26+2 zegarowychsuper różowiak z zosiaka --- a mój gnojek mnie rozbawił strasznie po kąpieli dziś. Po kąpieli wycieram ją na przewijaku-ma ręcznik z wyszytym lwem na kapturku i o tym lenka wie (mówi "lew" i "uuuaaa" robi). I położyłam jej ten ręcznik na nóżkach, i zaczęłam jej ubierać body. Ona przesunęła ten ręcznik i zobaczyła, że ma na kolankach jakiegoś tam strupka-rankę na kolanku i sie rozdarła i kazała sobie zabrać ten ręcznik mówiąc przy tym "lew bubu tu" [ze niby lew jej bubu zrobił ]. Potem jak ją wsadziłam do wyrka z butlą, podwinęła jej się nogawka i zaś pokazuje na ranke i mówi "lew, lew, tutaj,tutaj"-mówię wam myślałam, że padnę ze śmiechua poza tym to cyrków nocnych ciag dalszy-skrzeczy przez sen, woła mnie, musze wstawac i ją przykrywać-wala sie po całym łóżeczku,jęczy stęka i zaś sie coraz wcześniej budzi , już było ok.6.30, a dziś to chyba o 5.30 i się darła "mamusiu, mleko".Bo oczywiście progres w mówieniu ciągle postępuje, już nawet wam nie będę pisać co potrafi mówić, bo mówi już naprawdę sporo i nie jestem w stanie wszystkiego z pamięci wyliczyć i codziennie jest coś nowego. Ostatnio mi sie podobało jak ja jej nie dawałam swojego śniadania, to mówiła ojcu "nie daje", a jak następnego dnia jak od żadnego z nas nie dostała nic, to mówiła "nie dają, nie dają". I nie wiem skąd ona (już) wie, ale często jak ja jej mówię np:"trzymaj", "masz", to ona potem sama mi odpowiada dobrze gramatycznie np: "czimam [trzymam]", "mam". To sie nachwaliłam
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
evitka- jakie Ty masz MĄDRE dziecko
tak wiec nie do końca kuma i za nic nie mogę jej nauczyć slowa "tam". Zawsze mówi "tu" ja- gdzie idziemy? W- tu ja- tam? W- nie, tu ![]() No i 'recytuje" ze mną wierszyk: Ja- w pokoiku na stoliku stało mleczko i... W- jaja (jajeczko) ja- przyszedł kotek, wypił mleczko a ogonkiem zbił... W- jaja (jajeczko) Ja- przyszła... W- mama Ja- kotka zbiła a skorupki... W- beee... ( wyrzuciła )- tak mówi jak cos idzie wyrzucić
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-09-30 o 21:23 |
|
|
|
#4406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amelki ulubionym słowem jest obecnie "pieprz" oczywiście pochodzi to od "pieprzu" a nie "pieprzenia"
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
No tak
Niby tak
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Moja lubi gadać ale o jedzeniu , chlebek , chrupki , zupe dać . serek pic to jej najlepiej wychodzi . a tak to gada po swojemu .
do tego jest strasznym zazdrośnikiem i SZymek nie może się do mnie przytulać bo zaraz jest wielkie wycie ![]() TZ miał stłuczkę . on się włączał do ruchu a taksiarzowi się zachciało akurat pas zmienić na jego i mu bok przerysował . u nas do wymiany kawałek blachy którą już zresztą chłopaki wyklepali , ale taksiarz bidol to na bezrobotnym parę dni posiedzi bo całej ćwiartki w aucie nie ma nie ma to jak niemieckie auto , mógł uważać . tylko TZ biedny dopiero do domu przyjechał bo 3h na policję czekali .
|
#4409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Izazula chyba piłkarka Ci rosnie
![]() Cytat:
to takie perpetum mobile same sie napędzaCytat:
Cytat:
Cytat:
Ja robię ze zwykłym mielonym tzn surowym i grzybami najlepiej takimi leśnymi suszone wkruszam do farszu i czosnek obowiązkowo jak nie mam lesnych to chociaż pieczarki Cytat:
za postępywspółczuję przezyć i nerwów pewnie zżartych ![]() Policja to się tak czasem spieszy że ho moja siostra ze szwagrem wracali z pracy i widzieli jak samochód przed nimi dachował w nocy to było o 1 staneli , gościu wyszedł ,nic mu nie było ale był pijany moze dlatego nic mu nie było samochód wbity w rów ,zadzwonili na policję że był wypadek i tak dalej a oni przyjechali o 5 rano z pomocą drogową razem (a wiem z tąd bo dobijali się z rana do gościa co od nich mleko biorę żeby im pomógł ciągnikiem wyciągnąć samochód) także nasza policja jeszcze szybsza niż u was ![]() Co do pracy nauczyciela , to nigdy ale to nigdy za żadne pieniądze nie zgodziłabym się uczyć i odpowiadać za czyjeś dzieci , także nie ma co zazdrościć nauczycielom.Nauczyciel nie ma praktycznie żadnych praw , tylko prawa ucznia są podkreślane , a gnojki się tak rozbestwiają że potrafią powiedzieć że niech mnie pani nie dotyka bo o molestowanie panią osądzą Albo jak pamiętam z wycieczek oczy naokoło głowy i ciągłe liczenie czy wszyscy są ,masakra. Bardzo niewdzięczny zawód |
|||||
|
|
|
#4410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z góry dziękuję. Właśnie wróciłam z dwudniowych warsztatów. Jestem padnięta, więc opowiem Wam jutro jak było. Na koniec jeszcze zaliczyliśmy stłuczkę (nie byłam kierowcą) i zamiast zobaczyć dziecko o przyzwoitej porze (19ej), wróciłam do domu dopiero jakieś pół godziny temu
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

z jednej strony się cieszyć,a z drugiej jak dla mnie to już za o dużo za ciepło
do tej pory walcze z 
i ne wiem co robię źle
Erwi korzysta ze wszystkich kibelków, tylko jeszcze na łonie natury się boi. Dzieci po prostu tak mają, i nie masz co szukać winnego

My też kiedyś do tego dojdziemy. Już cały dzień (oprócz) spaceru Zosia lata z gołym tyłeczkiem ale muszę ją mobilizować bo sama jak usiądzie to zaraz ucieka
. 

ja dzisiaj miałam mielone z ryby

albo nie jesteś tam z powołania