|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Dziękuję Cytat:
![]() Beatka Budzi się więc uciekam Jezuuu jak dobrze to napisać |
||
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Halo halo!
Wracam Tęskniłyście? ![]() Dzisiaj zawiozłam pracę, dostałm 5 Dziękuję za miłe słowo Nadrobiłam Was troszkę: Brumku super, że Tymek zdrów jak ryba i wizyta u neurologa okazała się zbędną ![]() Nerolka spóźnione 100 lat! Brido witaj Telik bardzo się cieszę, że Dżony już bezkolkowy Youyou ta Twoja neostrada paskudna. Już naprawione?Zaneta dobrze, że udało Ci się sprzedać wózek Warto kupować jeszcze gondolę? za wszystkie tygonie i miesiące naszych dzieciaczków![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Agni gratulacje ![]() Nasze zaręczyny nie były ani trochę romantyczne (z mojego męża to taki romantyk jak z koziej ... ). Przyjechałam z zakupów wściekła coś na niego, a on mi mówi "mam coż dla Ciebie, ale za to że tak na mnie krzyczysz to nie dostaniesz" wkońcu wyciągnął pudełeczko i się zapytał "to co wyjedziesz czy nie wyjdziesz za mnie?" |
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() trzymsj się i nie poddawaj się z karmieniem, nie sugeruj się absolutnie ilością z laktatora ![]() gratulacje!!! pewnie że tęskniłyśmy ![]() Wpadłam na moment ale zaraz uciekam do męża ![]() Mały już marudził, a jak TŻ przyjechał, to jakby go zaczarowało - wpatrzył się w tatę, piski i radość na twarzy taka, że żałujcie że nie widziałyście no i już uśmiechnięty, przyklejony do taty, i nic mu więcej nie potrzeba sama nie mogę wyjść z podziwu jak dziecko potrafi się ucieszyć
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Natka w sumie nie warto, ale jest większa o 4-6cm a to już coś, a po za tym wiem, że jak kupię spacerówkę teraz to zmienię ją na wiosnę, bo zwyczajnie mi się nie będzie podobała
Gratuluje 5teczki Ja tęskniłam !! Jak Dominikowe bąki?Ania jak piszesz jak Adaś się cieszy na widok tatusia to takie niesamowite AGULAABAR ? GDZIE JESTEŚ ? ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Moja Emilie dzisiaj jadła, co 2h !!! A marudnaaa... To takie,chyba pożegnanie drugiego miesiąca
|
|
|
|
#4745 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra... Domiś śpi. Co prawda nie w głowie mu było zasypanie, ale porozglądał się trochę, popuszczał bąków, posłał parę uśmiechów i pogruchał
A te jego rozmowy z zawadiackimi uśmiechami typu "Teee mama, ja nie chcę spać Jak ja go kocham...chyba będę złą teściową
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lila już śpi, zdążyłam już posprzątać, zjeść i teraz będę cały wieczór się relaksować
![]() Tż usypia Fiipa i potem wychodzi bo umówił się z kumplem, więc ja będę sobie Wizażować i buszować na allegro po dwudniowym poście od netu nawet mi na ręke że wybywa, to nie bede miala wyrzutów sumienia że siędzę przed lapkiem ![]() brawo![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Ubiera się ktoś w ORSAY ?
mam rabat 15% |
|
|
|
#4748 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie chciałabym to zobaczyć Cytat:
Gratuluję 5 a co do zaręczyn tylko mogę westchnąć Ech Faceci... choć przyznam że mojemu też nienajgorzej poszło po uroczej randce w teatrze, przy kolacji w pięknej restauracji wyciągnął małe magiczne pudeleczko i... zamiast zadać magiczne pytanie wyciągnął pudełko pytając z przerażeniem w oczach"czy mam klęknść?
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Brida - witaj
![]() Agni gratuluje zareczyn ![]() Natka za piateczkęU nas polozna byla 3 razy, z czego ten drugi raz to dzwonilam do niej z prosba zeby do nas zagladnela, bo martwila mnie wysypka, ktora ona od razu zdiagnozowala jako skaze. Za trzecim razem to mnie nawet w domu nie bylo, tylko tesciowa z mala, ale i tak do mnie jeszcze zadzwonila zeby sie wszystkiego dopytac u zrodla Z tego co mowila to moge sie spodziewać jeszcze jednej wizyty, tylko ona nigdy nie uprzedza, wiec drżę ze strachu, ze trafi na dzien kiedy bedziemy spac do 11, albo bede miec balagan
|
|
|
|
#4750 |
|
Wtajemniczenie
|
U Nas położna była tylko raz, jak Mały miał już z miesiąc, bo wcześniej była na urlopie. Potem raz zadzwoniła, ale powiedziałam że wsio jest ok i się nie pojawiła.
A mój małż oświadczył mi się "banalnie" w walentynki na uroczej kolacji w miłej restauracyjce. A potem kupiliśmy Żubrówkę i upiliśmy się ze szczęścia Moi rodzice byli w takim szoku, że im się córa zaręczyła, że nawet nic nie powiedzieli, że TŻ na noc został
|
#4751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj do sąsiadki która wyszła ze szpitala 3 dni temu przyjechała sama, bez przypominania i dzwonienia. Dziwne to. Kij im w ryj. Cytat:
Bella pewnie świetnie to musi wyglądać ![]() Moje dziecko zapomniało jak się zasypia po kąpaniu. Denerwowała się przy butli, oczywiście znowu część mleka do wylania.. I sama nie umie zasnąć. Co jej jest?Już się boję co za noc nas czeka. Zanetaa ale super. Szybko się udało sprzedać. Mezszares i babonik gdzie są? Idę się kąpać i do łóżka, nie wiem ile da pospać. |
||
|
|
|
#4752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
![]() [QUOTE=jacieeeee;29725077 A mój małż oświadczył mi się "banalnie" w walentynki na uroczej kolacji w miłej restauracyjce. A potem kupiliśmy Żubrówkę i upiliśmy się ze szczęścia Moi rodzice byli w takim szoku, że im się córa zaręczyła, że nawet nic nie powiedzieli, że TŻ na noc został [/QUOTE]dobre ![]()
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
zanetka a jaki wózek planujesz teraz kupić?
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i już się nie dziwię że Filipcio śliczny bo do mamy podobny ![]() ![]() Cytat:
za 2 m-ce za sprzedaż teraz możesz poszaleć ![]() Natka za 5 ![]() a my dziś od 11 do 20:30 (z 1,5 h wizytą na jedzenie w domowych warunkach, bo drugi już był w aucie ) byliśmy poza domem z Szymkiem najpierw wycieczka autem, potem prawie 5h spacer a potem zakupy mały cuuudny dał zrobić zakupy rodzicom i cały czas grzecznie siedział i się rozglądał po sklepie
|
||
|
|
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ahh no i Domkowi spodobało się wiadro
![]() I skubaniec podnosi się jakby do siadania już ![]() Cytat:
Cytat:
Zanetko bąków takich strasznych juz brak. Teraz jestem juz przekonana, ze to wina tego zagęszczacza była ![]() Teraz purka, ale w granicach normy ![]() A Emilie przeszły? |
||
|
|
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
Agni, gratuluję zaręczyn.
![]() Telik, super, że pozbyliście się pępka- faktycznie długo się trzymał. Zaneta, no to teraz z czystym sumieniem możesz kupować nowy wózek. Jak wstawiałaś linka z allegro to sobie podejrzałam- bardzo fajny i wydaje się być solidny. ![]() My dzisiaj byliśmy na pierwszej poporodowej wizycie u gin prowadzącej ciążę i okazuje się, że źle mnie wyczyścili po cesarce i dlatego ciągle ze mnie leci. Na szczęście nie jest tam już tego tyle, żebym musiała mieć skrobanie, ale dostałam antybiotyk który ma przyspieszyć oczyszczenie. Żeby było śmiesznie to tydzień temu będąc u rodziców krwawienie mi się nasiliło i poszłam tam prywatnie do gina. Kobieta mnie zbadała, zrobiła usg i powiedziała, że w środku nic złego się nie dzieje! Skasowała 100zł+30zł zostawiłam w aptece- przepisała lek, którego w żadnym wypadku nie może brać kobieta karmiąca (a mówiłam 3 razy że karmię piersią i czy to dziecku nie zaszkodzi...)Za to strasznie się cieszę, że trafiłam na moją gin (co prawda prywatnie, ale to jest prawdziwy lekarz z powołania)-prosiła żeby przyjść z małą bo chce ją zobaczyć, więc wzięliśmy ją ze sobą. Ochów i achów nie było końca , bardzo jej się Hania podobała i w ramach podziękowania daliśmy jej pudełeczko takich za✂✂✂iaszczych czekoladek(nie lubię łapówek, ale taka wydała mi się niegroźna i na miejscu![]() Co do zaręczyn to u nas było trochę od d**y strony bo tak sobie najpierw czysto teoretycznie rozmawialiśmy, że fajnie było by się pobrać latem, że takie miejsce na ślub byśmy wybrali itd. Kilka dni później wybrałam się z przyjaciółką na zakupy a tu nagle dzwoni tż i pyta " Kochanie masz jakieś plany na 7 sierpnia?" ja mówię, że nie (był koniec sierpnia ), to się zapytał czy za niego wyjdę tego dnia bo na ten dzień można zarezerwować miejsce o którym mówiliśmy. Oczywiście się zgodziłam, a uśmiech nie schodził mi z paszczy przez długi czas. Później ustaliliśmy, że w Wigilię powiemy rodzicom, a ja cały czas byłam bez pierścionka i bałam się, że tż tak przy wszystkich mi się oświadczy, co byłoby dla mnie strasznie krępujące. Na szczęście kilka dni przed Świętami zaprosił mnie na kolację w piękne miejsce, jak zjedliśmy tż na chwilę zniknął w tle zaczęła grać "nasza" piosenka a tż wyskoczył z wielkim bukietem kwiatów i pierścionkiem. Widać, że strasznie się stresował i głos mu drżał, pomimo tego że znał moją odpowiedź. Może to nie były super oryginalne zaręczyny, ale dla mnie była to naprawdę piękna chwila której nie zapomnę do końca życia. Natka, gratuluję piąteczki! To kiedy obrona?
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-09-30 o 22:11 |
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Nasz dzień zdecdowanie lepszy niż nocka, po spacerku obie poszłysmy spać do sypialni na 2 godzinki. Później wrócił tatuś i zajmował sie Sarka.
Poszlismy na jeszcze jeden spacer z psami, kąpiel bez marudzenia i uwaga uwaga SARA ODWRACA SIE Z BRZUSZKA NA PLECKI i to raz w lewo raz w prawo. Fikała tak goła na przwijaku przed kapaniem Jutro ja nagram ![]() Cytat:
![]() tak jak u nas
|
|
|
|
|
#4760 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emilie, jak Ty już duża dziewczynka jesteś! Cytat:
A robię wszystko na słodko, aż do zemdlenia Miał być obiad itp, ale w końcu będzie deserowo-owocowo-ciastowo-koktajlowo-nalewkowo ![]() Cytat:
![]() A co do zaręczyn, to ja jakoś większy sentyment ma do takich "zwykłych". Od serca, ale prywatnie, intymnie, swojsko... Cytat:
![]() Ja czasem A z jakiej okazji ten rabacik i do kiedy? Cytat:
|
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
Nie pisze ostatnio, bo zmeczona jestem jak kon po wyscigu... Blanka ma taka faze od kilku dni, ze malo spi w dzien i wieczorem tez daje czadu (np teraz jeszcze nie spi ) a kazda wolna (od niej ) chwile wykorzystuje na zajmowanie sie starsza cora...Blanka jest super, tylko strasznie ulewa, tak mnie to wkur... ze sobie nie wyobrazacie grrr |
|
|
|
#4762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojej ulewanie się nawet na filmiku w klubie załapało ![]() Brumek to pychotki robisz Natko gratulacje youyou podasz mi swój adres na PW, bo Tż wyrzucił kopertę zanim spisałam ![]() Ciocie wizażowe Zuziak dziękuje za gratulacje
|
|
|
#4763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie moje dzieci są najpiękniejsze na świecie - pewnie jak dla każdej matki jej dziecko.. ![]() ale o sobie to nie mam najlepszej opinii, widzę wiele mankamentów.. meszsares ja dokładnie wiem jak to jest. Filipowi czasem włącza się opcja "mama, mama, mama"..... tylko ja mogę go ubrać, dać pić, zmienić pampersa, czy gdzieś pójść z nim itp Do tego często jak ją karmię czy w ogóle nią zajmuję to on akurat ma milion spraw do mnie: zawiązać buta, podać zabawkę, chce mu się pić, zrobił sobie niby krzywdę i mam całować itd albo w ogóle jak ją karmię to on włazi na kanapę i uwiesza mi się na szyi, czy włazi na plecy, przytula i mnie całuje...więc siedzimy tak we trójkę i ja uwieszona z jednym ssakiem przy cycu a z drugim obcałowującym i wiszącym przy szyi ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
|
|
#4764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że poszłaś do swojego lekarza, teraz napewno będzie lepiejDziękuję ![]() Cytat:
dla SarenkiCytat:
Ja się tak śmieje, że mąż w ogóle nieromantyczny, ale ze mnie też żadna romantyczka Podobnie jak Ty wolę prosto i intymnie bez zbędnych ceregieli, najlepiej w zaciszu Cytat:
|
||||
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie dwie "kupki miłości" na Tobie wiszące
|
|
#4766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A adres bo ja bym chciała Chciałabym Ci się za kropelki jakoś zrewanżować W ogóle ja o maluchach moich mówię paskudy, łobuzy itp i widzę dziwne reakcje ludzi. Ja o nich tak pieszczotliwie mówię. Muszę się przestawić, bo się zapominam i ludzie chyba myślą, że własnych dzieci nie lubię. A ja je nawet kocham .
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie z serii głupich i obleśnych, czyli takich, jakie tylko młoda mamuśka może zadać innej młodej mamuśce
![]() Kiedy Wasze dzieci zaczęły rzadziej robić kupki? Tzn. nie przy każdym karmieniu, czyli po 8-10 dziennie, ale po 1-3 dziennie albo nawet raz na parę dni? Bo Tymek do tej pory robił właśnie 8-9 na dobę, a od wczoraj produkcja mu spadła na 4 I zastanawiam się, czy to jakieś problemy chwilowe, czy po prostu tak już teraz będzie... A przyznam, że ja lubiłam to, że co karmienie to i kupa (Wiem, wiem - powinnam sie leczyć na głowę )---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
|
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szczerze to nie pamiętam ale mogę Ci powiedzieć jak to u trzylatka wygląda ale wydaje mi się, że powoli produkcja będzie spadać
|
|
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki.
Ja jak zwykle nocna pora. Tz i Wiki śpią a ja mam czas dla siebie. Na poczatek najwazniejsze: AGNI moje wielkie gratulacje. Kiedy ślub ???????Ja chciałam Cie nawet zapytać czy Wy po ślubie ( bo nigdy nie pisalas o nim per mąż tylko T ) ale jakoś sie wstydzilam. A przy okazji jak T ma na imie???? No i Ciesze sie ze Emilowe bioderka OK. Jak po dunsku i angielsku jest Emil? Jak T na niego mowi? Nasze zareczyny to tylko formalność była. Od dawna rozmawialiśmy o ślubie i robiliśmy plany. Formalnie i oficjalnie zareczeni Bylismy od 14 lutego 2010, ślub był 4 września 2010. A sale i zespol mieliśmy Juz w maju 2009. Pierscionek kupiliśmy razem a M włożył mi go na palec jak wrocilismy do domu. Takie niby oswiadczyny były kilka lat wczesniej. M pytał mnie czy kiedyś wyjdę za niego a ja sie zgodziłam. Zmykam do lozeczka. Dobranoc..... Brumku ja Ci moge Odp. Moja Wiki jest tylko kilka dni młodsza od Tymka. U nas teraz są 2- 3 Kupki na dobę. Zaczęło sie to jakieś 1,5 tyg temu. Z tym ze podejrzewam ze częściowo mleko na to wpłynęło. Karmie ja MM i Cos jej nie podpasowalo. Sama zrobić nie umie i Musze jej pomagać. Dzis Zmienilam Mleko na comfort i podaje DEBRIDAT. widzę juz delikatna poprawe. |
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
No a Zuzia ile robi?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

ta Twoja neostrada paskudna. Już naprawione?
Warto kupować jeszcze gondolę?
). Przyjechałam z zakupów wściekła coś na niego, a on mi mówi "mam coż dla Ciebie, ale za to że tak na mnie krzyczysz to nie dostaniesz" wkońcu wyciągnął pudełeczko i się zapytał "to co wyjedziesz czy nie wyjdziesz za mnie?"

Moi rodzice byli w takim szoku, że im się córa zaręczyła, że nawet nic nie powiedzieli, że TŻ na noc został 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Skasowała 100zł+30zł zostawiłam w aptece- przepisała lek, którego w żadnym wypadku nie może brać kobieta karmiąca (a mówiłam 3 razy że karmię piersią i czy to dziecku nie zaszkodzi...)
Na szczęście kilka dni przed Świętami zaprosił mnie na kolację w piękne miejsce, jak zjedliśmy tż na chwilę zniknął w tle zaczęła grać "nasza" piosenka a tż wyskoczył z wielkim bukietem kwiatów i pierścionkiem. Widać, że strasznie się stresował i głos mu drżał, pomimo tego że znał moją odpowiedź.
zębole
) chwile wykorzystuje na zajmowanie sie starsza cora...