Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 20:38   #3211
elf27
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Dziewczyny jaka jest prawidłowa wartość AFI (wód płodowych)?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:47   #3212
oolong
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No dobra, potrzebuje pomocy- cos mnie boli szyjka macicy (chyba), czuje sie jakbym siedziala na kolku- z lewej strony szczegolnie, jak chodze to czuje taki nacisk i ciagniecie w dol, a jednoczesnie jkaby mnie kto nozem traktowal miedzy nogami. Myslicie , ze to wiazadla? Nie chce panikowac bez powodu, wzielam nospe i apap prze chwila ( nie wiem czy madrze? ). Wykapie malego i sie klade, bo moze za duzo siedzenia dzis bylo?
ja po wczorajszym wykończeniu się porządkami, układaniem dziś czułam jakby mi ktoś wyboksował całe krocze, może za bardzo się napracowałaś fizycznie? odpocznij
ostatnio jak dłużej siedzę przy kompie, to brzuch mi się zaczyna napinać, na razie jeszcze żebra pozostają poza strefa ataku, ale coś czuję, że niedługo zostanę tak pokopana...

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka jest prawidłowa wartość AFI (wód płodowych)?
5-20 (25), ale to chyba zależy od wieku ciąży
co powiedział gin przy badaniu usg?

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:48   #3213
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
A coś chciałam jeszcze zapytać, czy po 30 tc macie zlecone jakieś badania poza morfo, toxo i moczem? PLus posiew oczywiście (orientujecie się czy można przed 35tc)?
po 30tc to się robi jeszcze HBsAg- nie pamiętam czy coś jeszcze miałam...
wczesniej mialam HCV i HIV

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:50   #3214
oolong
Zakorzenienie

mi właśnie gin nie zlecił HBsAg, tylko kiłę drugi raz

ale mi wszystko jedno, jestem szczepiona na HBV, możemy sprawdzić, jak się ma kiła

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:51   #3215
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ja z checia uwielbiam prasowac
Uważaj, bo jeszcze Ci podrzuce Zdziwisz się jak dostaniesz wielką pake kurierem hehe

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-30, 21:11   #3216
ona24
Zadomowienie

Cytat:
ONA24 widzę Cię czemu się nie odzywasz? zapomniałaś o nas???

elf27 nie odzywam sie bo mam do nadrobienia jakies 130 stron odkąd jestem na urlopie wchodze tylko czasami żeby sprawdzić czy już mamy pierwsze maleństwo na wątku . U mnie wszystko w porządku, leci mi połowa 34 tc. Od poniedziałku wracam do pracy, wiec mam nadzieje, że nadrobie cały wątek i wtedy postaram sie odezwać. Pozdrawiam wszystkie mamuśki
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:42   #3217
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja po wczorajszym wykończeniu się porządkami, układaniem dziś czułam jakby mi ktoś wyboksował całe krocze, może za bardzo się napracowałaś fizycznie? odpocznij
ostatnio jak dłużej siedzę przy kompie, to brzuch mi się zaczyna napinać, na razie jeszcze żebra pozostają poza strefa ataku, ale coś czuję, że niedługo zostanę tak pokopana...

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

5-20 (25), ale to chyba zależy od wieku ciąży
co powiedział gin przy badaniu usg?
...że jest 10cm, czyli się mieszczę

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
po 30tc to się robi jeszcze HBsAg- nie pamiętam czy coś jeszcze miałam...
wczesniej mialam HCV i HIV
Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
mi właśnie gin nie zlecił HBsAg, tylko kiłę drugi raz

ale mi wszystko jedno, jestem szczepiona na HBV, możemy sprawdzić, jak się ma kiła
dzięki dziewczyny, kiły i hiv nie miałam, powtórzę w takim razie hbs, bo nie sądzę by w 37tc na następnej wizycie mi to zlecił

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-30 o 21:47
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 22:01   #3218
dygotka8
Zakorzenienie

ja tylko na chwilkę zajrzałam
oolong- to tych absorgen (czy jak to się zwie) to aż 8 opkowań??w szpitalu tyle zużyłaś?
zastanawiałam się łaśnie ile kupic tych wkładów i tych podkładów bella-z 5 opakowań?

padam na twarz
dobrej nocy

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-01 o 06:19
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 22:37   #3219
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Tottie a jak się prowadzi, lekki jest?
W najcięższej wersji z gondolą waży 16kg. Waga fotelika około 3kg.
To jest wózek stalowo-aluminiowy dlatego jego waga jest taka pośrednia pomiędzy innymi 14kg wózkami aluminiowymi a 18kg wózkami stalowymi.
Wózek prowadzi się bardzo dobrze, ma skrętne przednie koła z możliwością blokady, wyjmowany środek gondoli (tak aby można było wyprać), rączkę z ekoskóry i duuży koszyk w który wygodnie będzie można włożyć siatkę z zakupami. Kolorystyka też mi wpadła w oko... bo jest taka nietypowa

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-09-30 o 22:47
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 06:06   #3220
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry
wpadłam sie pzrywitać i chyba pójde jeszcze spac albo chociaz poczytać ksiązki,żeby spać mi się zachciało....
mam dziś dużo planów,ale czy zdołam je sama jakos wykonać-zobaczymy czy dam radę
jeszcze tylko herbatke dopiję bo mnie suuuszy nie wiem czemu

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-01 o 06:11
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 06:39   #3221
Paula__22
Raczkowanie

Ja też nie śpię i nadrabiam zaległości z wczoraj bo wieczorem już nie miałam siły. Zapowiada się piękny weekend, podobno ostatni taki ciepły w tym roku. Lokator spod zlewu już złapany.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 07:47   #3222
goldika
Zakorzenienie

Dzien dobry

czy tak juz bedzie do konca?? tak sie cieszylam, ze moja kosc cipna ma sie swietnie a tu dupa... od kilku dni mam wrazenie, ze zaraz mi peknie

A poza tym to zapowiada sie sliczna sobota szkoda, ze Tz wybyl na uczelnie...

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

aaaa snilo mi sie, ze weszlam rano na watek a tu az 5 rozpakowanych Mam bylo
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 08:00   #3223
mol_aa
Zadomowienie

Po wczorajszym wyjezdzie do wrocka maly mnie w nocy boksowal caly czas z malymi pol godzinnymi przerwami i jakas taka jestem niedospana
Tz pojechal na uczelnie i do 17 bede sama w domku

Goldika z moja koscia cipna jest tak, ze jednego dnia napiernicza, a przez dwa nastepne dni jest ok i tak w kolko
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 08:06   #3224
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

witam i ja
śniadanko potem lecimy po farbę i TŻ bierze się za malowanie
pogoda u Nas też fantastyczna się zapowiada zrobię ostatnie pranie które wywieszę na dworku.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 08:10   #3225
mol_aa
Zadomowienie

Jak ja Wam zazdroszcze, kolejny piekny weekend sie zapowiada a ja musze lezec - wiem, ze to dla dobra maluszka i w ogole, ale jakos mi smutno, bo nawet na spacer nie moge pojsc
Stary 2011-10-01, 08:10   #3226
Tincia
Wtajemniczenie

Bry,

U mnie też pogoda piękna, tylko humor średni, ehhh...

Cytat:
A myślałam, że po 30tc wizyty są co 2tygodnie...
U mnie są, od 30t.c co dwa tyg wizyta i KTG. Ale usg robi 4tyg. No chyba, ze teraz zrobi po 2tyg, bo ja jestem ciekawa czy przy tej mojej cukrzycy to dzidzia rosnie ok i przeplywy czy sa ok...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-10-01 o 08:56
Stary 2011-10-01, 08:24   #3227
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Jak ja Wam zazdroszcze, kolejny piekny weekend sie zapowiada a ja musze lezec - wiem, ze to dla dobra maluszka i w ogole, ale jakos mi smutno, bo nawet na spacer nie moge pojsc
jeszcze troche i bedziesz spacerowac ze swoim maluszkiem wynagrodzi Ci te wszystkie tygodnie lezenia
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 08:38   #3228
__Fallen Angel__
Zadomowienie

dzień dobry

dziewczyny do którego tygodnia ciązy mniej więcej uprawiałyście seks ze swoim tż?bo my jak juz kiedyś pisałam to nie mieliśmy z tym problemu i często się kochaliśmy ale ostatnio,nie mam już takiej ochoty i co najważniejsze siły,wieczorem od razu padam do spania a do tego po seksie boli mnie cipka.Może lepiej już zrezygnować?boje się żeby to nie zaszkodziło dziecku.jestem w 28 tygodniu

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 08:58   #3229
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cześc Laseczki

Ja dzis juz pranie o 7 włączyłam i sie jeszcze pierze a piore małemu kombinezonik, ręcznik , pieluszki tak zeby tylko je odświerzyc bo śmierdzą nowościa. Nigdy tak nie prałam takie różne rzeczy razem ale teraz to tylko dla picu.

My dzis zaczynamy 32 tydzień czyli 8 miesiąc

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:05   #3230
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry kochane moje.

U mnie też pięknie, ale podobnie jak mola muszę leżeć, więc nici ze spacerków.
Ale za to mój tż nie pracuje dziś, synek w domku więc posiedzimy w trójeczkę.

A ja wczoraj miałam stresa wieczorem bo dopadły mnie 3 mega skurcze w odstępie około 5 min, potem wyszła reszta czopa jakby, więc pewnie rozwarcie się robiło czy cóś.
Bolało bardzo bardzo, ale minęło.

Ciekawe jak tam Ania, może już coś się zadziało u niej?

Angel ja to mam zakaz seksu więc nie doradzę, aler jeśli nie ma przeciwwskazań lekarza to raczej można, o ile jest ochota i siła.

Do później kochane.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:08   #3231
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam Was z rana

ja od 6.00 przekręcam się z boku na bok, bo panowie naprzeciwko od tejze godziny składali rusztowanie!!!!

wiec czuje sie i wyglądam (pewnie) jak zombie sącze kawkę coby się pobudzić...

na dziś M. coś zaplanował, no ciekawa jestem bardzo...

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
dzień dobry

dziewczyny do którego tygodnia ciązy mniej więcej uprawiałyście seks ze swoim tż?bo my jak juz kiedyś pisałam to nie mieliśmy z tym problemu i często się kochaliśmy ale ostatnio,nie mam już takiej ochoty i co najważniejsze siły,wieczorem od razu padam do spania a do tego po seksie boli mnie cipka.Może lepiej już zrezygnować?boje się żeby to nie zaszkodziło dziecku.jestem w 28 tygodniu

dziecku raczej nie zaszkodzi, a boli lub czujesz dyskomfort, bo dzidzia troche napiera i to normalne potem zacznie bolec i bez seksu

a co do ochoty... ja spodziewałam się MEGA wybuchu w ciąży bo słyszałąm naokoło jaka to chcica wtedy jest, a ja... zanotowałam spadek libido :/ wiec u mnie w ciąży ogólnie chęci brak :/

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:11   #3232
sozaa
Rozeznanie

czesc!!!!

Myszeczka, dobrze ze napisalas, ze zaczynasz 8 miesiac, ja jestem dzien przed Toba, a zwatpilam ktory tydzien wczoraj zaczelam, 31 czy 32

W en weekend mam szkole, ale ide dopiero na 14.00. Odpuszczam sobie dzisiejsze wyllady i ide tylko na konwersy. Na szczescie dwie osoby z mojej grupy nagrywaja wyklady, wiec sobie je odslucham w domu. Zawsze bylam sumienna studentka, chodzila na wszystkie wyklady, robilam skrupulatne notatki, teraz czas najwyzszy aby ktos to za mnie zrobil!

Od wczoraj albo mam mega uplawy, albo nie wiem co to jest, ale znajduje na wkladce taka gesta wydzieline, bialego koloru...

Dzidzia kopie bardzo intensywnie od dwoch dni, prawie non stop. Kiedy ona spi? A jeszcze kilka dni temu rzadku kiedy wyczuwalam ruchy.

Wracam do ksiazek, przygotuje sie chociaz na te cwiczenia.

Pa!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:19   #3233
mol_aa
Zadomowienie

Myszeczka za 32 tydzien

__Fallen Angel__ tez nie pomoge, bo nawet jesli jest mega ochota, to i tak nici, bo gin zakazal

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

To ja tez sie pochwale, dzisiaj zaczynamy 33 tydzien
Stary 2011-10-01, 09:47   #3234
OlusiaS
Wtajemniczenie

Sozaa mam to samo od paru dni.Leje sie ze mnie straszliwie.Rano musze od razu zalozyc majtki,bo jak mam pizame,to leci po nogach .
U mnie libido spadlo baaaardzo .
Wczoraj dokupilam pampersy,2 rozowe buteleczki Aventu,termometr do wody i juz mam wsio .Zastanawialam sie jeszcze nad pampkami rozm.1,ale TZ powiedzial,ze w razie,jak te beda za duze,to on wyskoczy i kupi.
Mi zostalo jeszcze 5 tygodni .Niby nie duzo,ale sie doczekac nie moge .Jeszcze od przedwczoraj walcze z bardzo nieprzyjemna przypadloscia ciazowa - hemoroidki .

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Karolinka,Milagrosa wyslalam wam zaproszenie do klubu.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:47   #3235
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

fallen ja w 1 ciazy z tz kochalam sie 2 razy!!!!!!!!!! i to na poczatku!!!!!
w ogole nie mialam ochoty!!!! wcale!!!! a niby powienien to byc fajny okres na przytulanki jesli nie ma przeciwskazan a ja po prostu nie chcialam, a po porodzie chyba 10 tygodni 1 raz.

teraz czesciej sie kochamy, mam ochote i nie mam przeciwskazan zadnych, jesli bedzie ok wszystko nadal to bedziemy sie kochac caly czas do konca.

my juz po 1 spacerku, pozniej lece kupic smoka kuzynce , tzn jej dziecku i cos tam jeszcze pake pieluch pewnie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:57   #3236
sozaa
Rozeznanie

Moje libido w ciąży zdecydowanie poszybowało w górę, szkoda że tyle na siebie wzięłam obowiązków i czasami to mimo chęci nie mam czasu, albo siły

Odwiedziłam ten skelp cocodrillo internetowy, i ceny nie sa powalające. W outlecie, przynajmniej tym poznańskim lepsze ceny.

Ale za to odwiedziłam internetowy 5 10 15 i tam są fajne promocje! Ceny na nową kolekcję niższe niż w sklepie stacjonarnym, TZ oczywiście upatrzył pajaca w koty. W sklepie stacjonarnym kosztuje 39.99, a w internetowym 12 zl mniej!!! A jest bardzo fajny, welurowy! wczoraj go ogladalam na żywo. Kupiłam jeszcze parę body z promocji, z poprzedniej kolekcji, niecałe 10 pln. za szt. za przesyłkę dopłaciłam 12 pln, to akurat to, co zaoszczędziłam na tym kocim pajacu
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:01   #3237
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ide umyc podloge i zrobic 3-bita.Wczoraj ogarnelam wszystko,mopa uszykowalam,ale juz mi sie nie chcialo go uzyc .Jeszcze 3 dni upalow i potem ma sie ochladzac.Ciekawa,jaka jesien sie szykuje
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:01   #3238
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilkę zajrzałam
oolong- to tych absorgen (czy jak to się zwie) to aż 8 opkowań??w szpitalu tyle zużyłaś?
zastanawiałam się łaśnie ile kupic tych wkładów i tych podkładów bella-z 5 opakowań?
Dygotko to bardzo indywidualna sprawa, ale znając siebie to też sporo kupię, bo z reguły takie rzeczy wymieniam często

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
W najcięższej wersji z gondolą waży 16kg. Waga fotelika około 3kg.
To jest wózek stalowo-aluminiowy dlatego jego waga jest taka pośrednia pomiędzy innymi 14kg wózkami aluminiowymi a 18kg wózkami stalowymi.
Wózek prowadzi się bardzo dobrze, ma skrętne przednie koła z możliwością blokady, wyjmowany środek gondoli (tak aby można było wyprać), rączkę z ekoskóry i duuży koszyk w który wygodnie będzie można włożyć siatkę z zakupami. Kolorystyka też mi wpadła w oko... bo jest taka nietypowa
Tottie dziękuję, za odpowiedź. Dalej wiem, że nic nie wiem. Chyba muszę go oglądnąć w sklepie To taką normalną wagę ma.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dzien dobry

czy tak juz bedzie do konca?? tak sie cieszylam, ze moja kosc cipna ma sie swietnie a tu dupa... od kilku dni mam wrazenie, ze zaraz mi peknie
Goldika musi się to zacząć rozszerzać, jeśli Cię to pocieszy to moja też daje o sobie znać chociaż bardziej mnie krzyże bolą, ale to takie uroki tego stanu

Olusiu współczuję, mam nadzieję, że mnie to ominie.
Stary 2011-10-01, 10:05   #3239
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Myszeczka za 32 tydzien

__Fallen Angel__ tez nie pomoge, bo nawet jesli jest mega ochota, to i tak nici, bo gin zakazal

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

To ja tez sie pochwale, dzisiaj zaczynamy 33 tydzien

Gratuluje

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:05   #3240
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczyny
U nas tez pi ekna pogoda także zaraz wysakakuję z Julka do parku, umówiłam sie z jeszcze jedna koleżanka więc poplotkujemy trochę a dzieciaczki się pobawią, a po południu idziemy do znajomych na pewnie ostatniego w tym roku grilla także zapowiada się sobota OK

Cytat:
Ja podziwiam Was kobietki, te które muszą leżeć, mnie tylko po nocy kości biodrowe tak bola, że około 4 to się budzę i juz nie mogę spokojnie zasnąć ani się ułożyć bo mnie wszytsko boli - także pełen szacunek dziewczynki i cierpliwości życzę

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
dzień dobry

Jak nie ma żadnych przeciwwskazań i ochota jest to można cały czas a przed rozwiązaniem zwiększyć dawkę "białej armii" - spodobało mi się to okreslenie

Także zmykam będę pewnie dopiero jutro, miłej soboty Buziaki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości