|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Dziewczyny jaka jest prawidłowa wartość AFI (wód płodowych)?
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
ostatnio jak dłużej siedzę przy kompie, to brzuch mi się zaczyna napinać, na razie jeszcze żebra pozostają poza strefa ataku, ale coś czuję, że niedługo zostanę tak pokopana... ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- 5-20 (25), ale to chyba zależy od wieku ciąży co powiedział gin przy badaniu usg? |
|
|
|
|
#3213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczesniej mialam HCV i HIV
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
mi właśnie gin nie zlecił HBsAg, tylko kiłę drugi raz
![]() ale mi wszystko jedno, jestem szczepiona na HBV, możemy sprawdzić, jak się ma kiła
|
|
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Uważaj, bo jeszcze Ci podrzuce
Zdziwisz się jak dostaniesz wielką pake kurierem hehe
|
#3216 |
|
Zadomowienie
|
elf27 nie odzywam sie bo mam do nadrobienia jakies 130 stron odkąd jestem na urlopie wchodze tylko czasami żeby sprawdzić czy już mamy pierwsze maleństwo na wątku . U mnie wszystko w porządku, leci mi połowa 34 tc. Od poniedziałku wracam do pracy, wiec mam nadzieje, że nadrobie cały wątek i wtedy postaram sie odezwać. Pozdrawiam wszystkie mamuśki |
|
|
|
#3217 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-30 o 21:47 |
|||
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę zajrzałam
oolong- to tych absorgen (czy jak to się zwie) to aż 8 opkowań??w szpitalu tyle zużyłaś? zastanawiałam się łaśnie ile kupic tych wkładów i tych podkładów bella-z 5 opakowań? padam na twarz dobrej nocy
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-01 o 06:19 |
|
|
|
#3219 |
|
Rozeznanie
|
W najcięższej wersji z gondolą waży 16kg. Waga fotelika około 3kg.
To jest wózek stalowo-aluminiowy dlatego jego waga jest taka pośrednia pomiędzy innymi 14kg wózkami aluminiowymi a 18kg wózkami stalowymi. Wózek prowadzi się bardzo dobrze, ma skrętne przednie koła z możliwością blokady, wyjmowany środek gondoli (tak aby można było wyprać), rączkę z ekoskóry i duuży koszyk w który wygodnie będzie można włożyć siatkę z zakupami. Kolorystyka też mi wpadła w oko... bo jest taka nietypowa
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-09-30 o 22:47 |
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
wpadłam sie pzrywitać i chyba pójde jeszcze spac albo chociaz poczytać ksiązki,żeby spać mi się zachciało.... mam dziś dużo planów,ale czy zdołam je sama jakos wykonać-zobaczymy czy dam radę jeszcze tylko herbatke dopiję bo mnie suuuszy nie wiem czemu
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-01 o 06:11 |
|
|
|
#3221 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie śpię i nadrabiam zaległości z wczoraj bo wieczorem już nie miałam siły. Zapowiada się piękny weekend, podobno ostatni taki ciepły w tym roku. Lokator spod zlewu już złapany.
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
czy tak juz bedzie do konca?? tak sie cieszylam, ze moja kosc cipna ma sie swietnie a tu dupa... od kilku dni mam wrazenie, ze zaraz mi peknie A poza tym to zapowiada sie sliczna sobota szkoda, ze Tz wybyl na uczelnie...---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- aaaa snilo mi sie, ze weszlam rano na watek a tu az 5 rozpakowanych Mam bylo
|
|
|
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
Po wczorajszym wyjezdzie do wrocka maly mnie w nocy boksowal caly czas z malymi pol godzinnymi przerwami i jakas taka jestem niedospana Tz pojechal na uczelnie i do 17 bede sama w domku ![]() Goldika z moja koscia cipna jest tak, ze jednego dnia napiernicza, a przez dwa nastepne dni jest ok i tak w kolko
|
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
witam i ja
śniadanko potem lecimy po farbę i TŻ bierze się za malowanie pogoda u Nas też fantastyczna się zapowiada zrobię ostatnie pranie które wywieszę na dworku.
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja Wam zazdroszcze, kolejny piekny weekend sie zapowiada a ja musze lezec - wiem, ze to dla dobra maluszka i w ogole, ale jakos mi smutno, bo nawet na spacer nie moge pojsc
|
|
|
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry,
U mnie też pogoda piękna, tylko humor średni, ehhh... U mnie są, od 30t.c co dwa tyg wizyta i KTG. Ale usg robi 4tyg. No chyba, ze teraz zrobi po 2tyg, bo ja jestem ciekawa czy przy tej mojej cukrzycy to dzidzia rosnie ok i przeplywy czy sa ok...
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-01 o 08:56 |
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze troche i bedziesz spacerowac ze swoim maluszkiem
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dziewczyny do którego tygodnia ciązy mniej więcej uprawiałyście seks ze swoim tż?bo my jak juz kiedyś pisałam to nie mieliśmy z tym problemu i często się kochaliśmy ale ostatnio,nie mam już takiej ochoty i co najważniejsze siły,wieczorem od razu padam do spania a do tego po seksie boli mnie cipka.Może lepiej już zrezygnować?boje się żeby to nie zaszkodziło dziecku.jestem w 28 tygodniu
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Laseczki
![]() Ja dzis juz pranie o 7 włączyłam i sie jeszcze pierze ![]() a piore małemu kombinezonik, ręcznik , pieluszki tak zeby tylko je odświerzyc bo śmierdzą nowościa. Nigdy tak nie prałam takie różne rzeczy razem ale teraz to tylko dla picu.My dzis zaczynamy 32 tydzień czyli 8 miesiąc
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane moje
U mnie też pięknie, ale podobnie jak mola muszę leżeć, więc nici ze spacerków .Ale za to mój tż nie pracuje dziś, synek w domku więc posiedzimy w trójeczkę A ja wczoraj miałam stresa wieczorem bo dopadły mnie 3 mega skurcze w odstępie około 5 min, potem wyszła reszta czopa jakby, więc pewnie rozwarcie się robiło czy cóś .Bolało bardzo bardzo, ale minęło. Ciekawe jak tam Ania, może już coś się zadziało u niej? Angel ja to mam zakaz seksu więc nie doradzę, aler jeśli nie ma przeciwwskazań lekarza to raczej można, o ile jest ochota i siła .Do później kochane |
|
|
|
#3231 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was z rana
ja od 6.00 przekręcam się z boku na bok, bo panowie naprzeciwko od tejze godziny składali rusztowanie!!!! wiec czuje sie i wyglądam (pewnie) jak zombie na dziś M. coś zaplanował, no ciekawa jestem bardzo... Cytat:
dziecku raczej nie zaszkodzi, a boli lub czujesz dyskomfort, bo dzidzia troche napiera i to normalne potem zacznie bolec i bez seksu ![]() a co do ochoty... ja spodziewałam się MEGA wybuchu w ciąży bo słyszałąm naokoło jaka to chcica wtedy jest, a ja... zanotowałam spadek libido :/ wiec u mnie w ciąży ogólnie chęci brak :/ |
|
|
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
czesc!!!!
Myszeczka, dobrze ze napisalas, ze zaczynasz 8 miesiac, ja jestem dzien przed Toba, a zwatpilam ktory tydzien wczoraj zaczelam, 31 czy 32 ![]() W en weekend mam szkole, ale ide dopiero na 14.00. Odpuszczam sobie dzisiejsze wyllady i ide tylko na konwersy. Na szczescie dwie osoby z mojej grupy nagrywaja wyklady, wiec sobie je odslucham w domu. Zawsze bylam sumienna studentka, chodzila na wszystkie wyklady, robilam skrupulatne notatki, teraz czas najwyzszy aby ktos to za mnie zrobil! Od wczoraj albo mam mega uplawy, albo nie wiem co to jest, ale znajduje na wkladce taka gesta wydzieline, bialego koloru... Dzidzia kopie bardzo intensywnie od dwoch dni, prawie non stop. Kiedy ona spi? A jeszcze kilka dni temu rzadku kiedy wyczuwalam ruchy. Wracam do ksiazek, przygotuje sie chociaz na te cwiczenia. Pa! |
|
|
|
#3233 |
|
Zadomowienie
|
Myszeczka
za 32 tydzien __Fallen Angel__ tez nie pomoge, bo nawet jesli jest mega ochota, to i tak nici, bo gin zakazal ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- To ja tez sie pochwale, dzisiaj zaczynamy 33 tydzien
|
|
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
Sozaa mam to samo od paru dni.Leje sie ze mnie straszliwie.Rano musze od razu zalozyc majtki,bo jak mam pizame,to leci po nogach .
U mnie libido spadlo baaaardzo .Wczoraj dokupilam pampersy,2 rozowe buteleczki Aventu,termometr do wody i juz mam wsio .Zastanawialam sie jeszcze nad pampkami rozm.1,ale TZ powiedzial,ze w razie,jak te beda za duze,to on wyskoczy i kupi.Mi zostalo jeszcze 5 tygodni .Niby nie duzo,ale sie doczekac nie moge .Jeszcze od przedwczoraj walcze z bardzo nieprzyjemna przypadloscia ciazowa - hemoroidki .---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Karolinka,Milagrosa wyslalam wam zaproszenie do klubu. |
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
fallen ja w 1 ciazy z tz kochalam sie 2 razy!!!!!!!!!! i to na poczatku!!!!!
w ogole nie mialam ochoty!!!! wcale!!!! a niby powienien to byc fajny okres na przytulanki jesli nie ma przeciwskazan a ja po prostu nie chcialam, a po porodzie chyba 10 tygodni 1 raz. teraz czesciej sie kochamy, mam ochote i nie mam przeciwskazan zadnych, jesli bedzie ok wszystko nadal to bedziemy sie kochac caly czas do konca. my juz po 1 spacerku, pozniej lece kupic smoka kuzynce , tzn jej dziecku i cos tam jeszcze pake pieluch pewnie
|
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
Moje libido w ciąży zdecydowanie poszybowało w górę, szkoda że tyle na siebie wzięłam obowiązków i czasami to mimo chęci nie mam czasu, albo siły
Odwiedziłam ten skelp cocodrillo internetowy, i ceny nie sa powalające. W outlecie, przynajmniej tym poznańskim lepsze ceny. Ale za to odwiedziłam internetowy 5 10 15 i tam są fajne promocje! Ceny na nową kolekcję niższe niż w sklepie stacjonarnym, TZ oczywiście upatrzył pajaca w koty. W sklepie stacjonarnym kosztuje 39.99, a w internetowym 12 zl mniej!!! A jest bardzo fajny, welurowy! wczoraj go ogladalam na żywo. Kupiłam jeszcze parę body z promocji, z poprzedniej kolekcji, niecałe 10 pln. za szt. za przesyłkę dopłaciłam 12 pln, to akurat to, co zaoszczędziłam na tym kocim pajacu
|
|
|
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide umyc podloge i zrobic 3-bita.Wczoraj ogarnelam wszystko,mopa uszykowalam,ale juz mi sie nie chcialo go uzyc
.Jeszcze 3 dni upalow i potem ma sie ochladzac.Ciekawa,jaka jesien sie szykuje
|
|
|
|
#3238 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To taką normalną wagę ma.Cytat:
chociaż bardziej mnie krzyże bolą, ale to takie uroki tego stanu ![]() Olusiu współczuję, mam nadzieję, że mnie to ominie.
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje
|
|
|
#3240 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() U nas tez pi ekna pogoda także zaraz wysakakuję z Julka do parku, umówiłam sie z jeszcze jedna koleżanka więc poplotkujemy trochę a dzieciaczki się pobawią, a po południu idziemy do znajomych na pewnie ostatniego w tym roku grilla także zapowiada się sobota OK Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie ma żadnych przeciwwskazań i ochota jest to można cały czas a przed rozwiązaniem zwiększyć dawkę "białej armii" - spodobało mi się to okreslenie ![]() Także zmykam będę pewnie dopiero jutro, miłej soboty Buziaki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

uwielbiam prasowac
hehe

tak sie cieszylam, ze moja kosc cipna ma sie swietnie a tu dupa... od kilku dni mam wrazenie, ze zaraz mi peknie 
jeszcze troche i bedziesz spacerowac ze swoim maluszkiem 

.
za 32 tydzien
.Niby nie duzo,ale sie doczekac nie moge
.