|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
Cytat:
sama nie wiem sama jestem ciekawa jak to smakuje ![]() to bedzie dodatek na zimno w sumie by poasowaly do tego bedzie caprese jeszcze, wedliny, tatar tatar zamowiony, udziec na cieplo 4 kg ma golabki na cieplo beda no i te pieczary
|
||
|
|
|
#4112 |
|
Rozeznanie
|
Niestety nie zdążyłam wszystkiego nadrobić,więc na nic nie odpowiem
![]() Bardzo dziękujemy z Antosiem za życzonka Jutro rano wyjeżdżamy na weekend na działkę do rodziców, bo dalej jest ładna pogoda i postanowiliśmy to wykorzystać. |
|
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, serce mi pęka!
Zostawiam dziś moją malutką perełkę z tatą na cały dzień... Ich rekord sam na sam to 3h, mam nadzieję, że sobie poradzą... Ale nie wiem jak ja się skupię na zajęciach no nic. Jadę wieczorem zdam relacje...
|
#4114 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
82anusia pokaż się stęskniłyśmy się za Tobą Dziewczyny konkurs ruszył. Trzeba się zarejestrować i pod zdjęciami w kategorii do 1 roku jest lista fioletowa i trzeba zaznaczyć Franciszek i oddać głos. Chętnych zapraszam i bardzo dziękuję. http://www.edupelzaki.pl/index.php?page=article&id=99
|
#4115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogóle dzień dobry Nocka fajna. Pepe spał do 3 i teraz od 7. Kończę doić i lecę karmić, a potem na przecenę do ciucholandu i na trochę do pracy. Miłego dnia |
|
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
anulinka dzięki wielkie nie wiedziałam że bez rejestracji można głosować, super
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
enchan
bedzie dobrze. Domyslam sie co czujeszmamaoptymistka bedziemy glosowac Dzien dobry Nocka znow ciezka. Nadia wstawala 7 razy ![]() Postanowilam, ze nie bede zagladac w rozpiske skokow ale podejrzewam, ze cos jest na rzeczy |
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
hej
można raz tylko z jednego komputera w konkursie jest dwóch Franków więc proszę o głosy na Franciszka Gusia 7 pobudek wiem jak mocno jesteś niewyspana u na jest sukces taki że nie ma między 5 a 6 przerwy w spaniu tylko śpi po karmieniu a karmień nadal dużo
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-01 o 07:52 |
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc jak zwykle, lepiej nie mówić Nie wiem ile jeszcze tak pociągnę z pobudkami co godzinę Doczytuję od godziny ale mały marudka marudzi i nie chce usnąć.Andziot, ja piję inkę, anatola itd. ale laktacja na takim samym poziomie a nawet mniej ostatnio więc daję czasami mm w dzień Januszagnieszka, jak dzisiejsza nocka? Mamaoptymiska, tam się głosuje codziennie?
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
milo ze pytasz Monia - koszmar!!!!!! caly czas na cycu i ryk....pobudka przed 6 a pozniej jakos zasnela do 7:45. chyba mozemy sobie podac rece
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK tam można tylko raz na cały konkurs. Jeden głos z jednego komputera, no chyba że masz więcej kompów
![]() Jak nocka u Ciebie? Jest lepiej
|
#4122 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak poza tym dzień dobry Ale u nas brzydko, szaro i mgliście....bleeeee U nas noc standardowo, pobudka o 4 i wstaliśmy o 6.30. Tz dzisiaj w pracy, ale tylko do 14, więc spoko ![]() Wieczorem mamy wieczór panieński/kawalerski. Tesciowa przychodzi popilnować dziewczynek. Ale w sumie nie bardzo mi się chce iść Miłego dnia |
|||
|
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę iść zawodzi
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-01 o 08:15 |
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile waży to nie wiem...Na razie wozimy ją w gondoli, ale niedługo zmieniamy na spacerówkę. Myślę, ze około 10kg waży... A nocki współczuję Cytat:
Lece na śniadanie JanuszAga własnie przyniosłam wagę z łazienki i zważyłam wózek wyszło mi, ze z gondolą wazy 13 kg, sam stelaż 8 kg, wiec spacerówka na pewno bedzie miała 10kgEdytowane przez bassienka Czas edycji: 2011-10-01 o 08:19 |
||
|
|
|
#4125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dzis Darenka konczy 4 m-ce !!!!!!
|
|
#4126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już k*wa nie mam siły, bo ileż można. Skok się niby kończy ale ja nie mam nadziei że spanie będzie lepsze. W ogóle te skoki do mnie nie przemawiają, bo wychodzi na to że u nas jest jeden wielki skok od narodzin. Ehh, ryczeć mi się chce Chociaż tutaj się pożalę, sory dziewczyny ![]() Cytat:
Noc wiadoma Mężu wrócił z nocki i będzie odsypiał a ja nawet nie mam szansy
|
|
#4127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zartuje - nie oddalabym nigdy swojego sloneczka
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
basienka dzięki
A oto mój bawiący się bobas http://img833.imageshack.us/img833/4889/nowezdzi005.jpg DARIA MA DZIŚ ŚWIĘTO wszystkiego najlepszego ![]() Franek się złości jak gryzaczek mu z buzi wypadnie wpada w płacz straszny
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-01 o 08:32 |
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK
Niestety od 2 dni poowtorka z rozrywki Mam nadzieje, ze to przejsciowe Violisia Najlepszego dla Olenki JanuszAgnieszka Najlepszego dla Daruni Kiara (czytasz nas jeszcze?)Najlepszego dla Lenki ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- mamaoptymistka Jaka fotka
|
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4131 |
|
Zadomowienie
|
Moc buziaczków dla Oli, Darii i Lenki z okazji ich swieta
MoniaK mamaoptymistka nie mogę otworzyć zdjecia tylko nie wiem dlaczego??
|
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Spróbuję załadować
Franuś w łóżeczku zabaw Oleńce Violisiowej i Lence Kiary też dużo zdrówka, mleczka i uśmiechów ![]() co do zabawek polecam jeszcze firmę GALT mamy kilka rzeczy i też jest fajna.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-01 o 08:59 |
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() mamaoptymistko dlaczego u mnie nie pokazuje tego formularza do głosowania??????????? konkurs z Piotrusiem tez wystartował, ale czekam na akceptację zdjęcia jak juz będzie to dam znać dzisiaj pracowity dzień nas czeka :P a małż poszedł o 6 do pracy i miała już wrócić ![]() miłej soboty
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem co jest jakieś zawieszenie albo coś edytują
bo tylko w kategorii do roku takie kłopoty.
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków obchodzących dzisiaj miesięcznicę ![]() Mamaoptymistka głosik poszedł MoniaK, JanuszAgnieszka, u nas juz skok się skończył i zero poprawy, co z tego że mój mały je pierwszy raz ok 3.30 jak do tej godziny to ja wstaję po kilka jak nie kilkanaście razy bo tak się wierci , dzisiaj np. poszłam spać ok 24, o 1 wstawałam, o 1.30 kolejny raz bo włączył karuzelkę, o 2.00 musiałam przełożyć na brzuszek bo inaczej by się wybudził, o 3.30 jadł, o 4.30 kolejna pobudka i dociągnęliśmy jakoś do 6.30tak więc dzisiaj mam oczy na zapałki znowu muszę chyba wrócić do chodzenia spać o 21 ![]() tyle że moje życie wieczorne równe jest zeru idę po kawę ale się wyżaliłam
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw się kochana ! dadzą radę basienka udanej imprezki Darusiu, Oleńko, Lenko !!!!!!!!!!!!! mamaopt jaką grzywę ma Franek Dzień dobry! u nas dziś nocka fajnusia, bo pobudka o 3 i 7:40 ![]() kaszkę dostała przed kąpielą i później UU więc u nas to ewidentnie głód w nocy ... teraz dosypia Rozmawiałam sobie dziś od rana przez sms'y z Grazin miała problemy żołądkowe, ale już jest lepiej (śmiałam się, że to zespół odstawienny wizażu )Seba budzi się w nocy i zaczyna podnosić dupkę do raczkowania, tęskni za nami i dziękuje za głosy na Sebka miłego dnia !!! |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Antropia oczywiście że będziemy głosować
Zosiaa współczuję nocki w co ja mam się ubrać na ten roczek żeby ukryć brzuchol i mieć łatwość w karmieniu - maskara. Słyszę na dole jak mąż ucisza Jasia "cicho bo mamusia śpi" a mamusia buszuje na wizażu 82anusia odezwij się Paulizia jak ciemieniucha, zwalczona? bo u nas znów wróciła
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-01 o 09:30 |
|
|
|
#4138 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mamooptymistko 1. ZAGŁOSOWANE, 2. to Franuś z Wiktorkiem mogą sobie piątkę przybić, bo LORD numer 2 robi dokładnie to samo, jak straci równowagę, to się przewraca ![]() ale spokojnie czekamy na postępy ![]() Franuś przesłodki i ma taką piękną czuprynkę Cytat:
mnie też lecą na potęge ![]() spóźnione życzenia z okazji wczorajszej rocznicy Cytat:
dla mamusi za chęć gotowania i dla Oli za pierwszą zupkę ![]() A byłymi TŻ Kochana się nie przejmujemy Cytat:
, da sobie radę antropia - czekamy na link konkursowy z Piotrusiem ![]() andziot napisz mi proszę gdzie we Wrocławiu można dostać te kaszki Holle ![]() gusiu za nockę, nasza dziś o dziwo tylko z jedną pobudką;Witamy się z rana Słoneczko pięknie świeci, pranie się suszy, Wiktor sam w łóżeczku na placu zabaw, ciągnie za łozia z Lamaze ![]() wiecie co, muszę to napisać, bo nie mieści mi się w głowie podejście niektórych matek do dzieci. Mieszka u nas w kamienicy bardzo młoda matka z dwójką dzieci, jedno ma 4 lata a drugie 4 miesiące. No i maleńki dzieciaczek ewidentnie ma ospę, mój tż mówi do niej, że dzieciak ma ospę i tzeba do lekarza (dziecko sie koszmarnie drapie) a ona na to, że nie trzeba, bo to tylko komary ją pogryzły normalnie ręce opadają, chęci ani czasu na pójście do lekarza nie ma ale czas na alkohol mają codziennie wrrrridę trochę posprzątać i na spacerek radosnej soboty
|
|
|
#4139 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mamooptymistko 1. ZAGŁOSOWANE, 2. to Franuś z Wiktorkiem mogą sobie piątkę przybić, bo LORD numer 2 robi dokładnie to samo, jak straci równowagę, to się przewraca ![]() ale spokojnie czekamy na postępy ![]() Franuś przesłodki i ma taką piękną czuprynkę Cytat:
mnie też lecą na potęge ![]() spóźnione życzenia z okazji wczorajszej rocznicy Cytat:
dla mamusi za chęć gotowania i dla Oli za pierwszą zupkę ![]() A byłymi TŻ Kochana się nie przejmujemy Cytat:
, da sobie radę antropia - czekamy na link konkursowy z Piotrusiem ![]() andziot napisz mi proszę gdzie we Wrocławiu można dostać te kaszki Holle ![]() gusiu za nockę, nasza dziś o dziwo tylko z jedną pobudką;Witamy się z rana Słoneczko pięknie świeci, pranie się suszy, Wiktor sam w łóżeczku na placu zabaw, ciągnie za łozia z Lamaze ![]() wiecie co, muszę to napisać, bo nie mieści mi się w głowie podejście niektórych matek do dzieci. Mieszka u nas w kamienicy bardzo młoda matka z dwójką dzieci, jedno ma 4 lata a drugie 9 miesięcy. No i większy dzieciaczek ewidentnie ma ospę, mój tż mówi do niej, że dzieciak ma ospę i tzeba do lekarza (dziecko sie koszmarnie drapie) a ona na to, że nie trzeba, bo to tylko komary ją pogryzły normalnie ręce opadają, chęci ani czasu na pójście do lekarza nie ma ale czas na alkohol mają codziennie wrrrridę trochę posprzątać i na spacerek radosnej soboty ![]() edit: przepraszam, że dwa razy ale coś mi się nie tak wcisnęło a musiałam edytować :wiek i kolejność maluszków poprzestawiać żeby oddać stan mojego oburzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Violisia Najlepszego dla Olenki ![]() JanuszAgnieszka Najlepszego dla Daruni ![]() Kiara Najlepszego dla Lenki ![]()
Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-10-01 o 09:47 |
||||
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() widzę, że nocki u Was średnie, a ja się dołączam Nasze też kiepawe, Hanex budzi się w nocy i robi sobie godzinę przerwy od spania. Jeśli przebudzi się o 23:00, to pal licho, po podaję mleko i spanko o 24:00, a wtedy ja się też kładę. Gorzej, jak o 3:00, albo 4:00 ![]() No i jak coś Jej nie pasuje, to nie marudzi, tylko taki ryk jest, jakby Jej ktoś krzywdę robił Pisałyście o zabawkach, oczywiście chłonę wszystkie info, a posty Andziot czytam dwa razy O chodzikach też słyszałam, że fuja, a o skoczkach NIGDY NIE SŁYSZAŁAM ![]() U nas szczeniaczek dalej podoba się, chociaż jeszcze nie do końca Hanutka ogarnia temat. Ale teraz mamy nowy hit! Fisher Price, Bright Starts, Lamaze nie umywają się i mogą co najwyżej naszej nowej zabawce czerwony dywan rozkładać ![]() Nasza nowa cudowna zabawka, to mała butelka po mineralnej z kilkoma kamyczkami w środku ![]() Dobra, lecę! Mam dziś w planie kupić sukienkę na ślub, ale nic mi się nie podoba. Czerń podobno odpada, a cała reszta albo jakaś tandetna cekinowa, albo mega droga. PS dziękujemy za komentarze, a Paulizi jeszcze za troskę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

ciekawy ten przepis na kulanki, chyba go wkrótce wypróbuję. Podajesz to z jakimś pieczywem, krakersami, czy jak?

Zostawiam dziś moją malutką perełkę z tatą na cały dzień... Ich rekord sam na sam to 3h, mam nadzieję, że sobie poradzą... Ale nie wiem jak ja się skupię na zajęciach 

bedzie dobrze. Domyslam sie co czujesz

Nie wiem ile jeszcze tak pociągnę z pobudkami co godzinę
- koszmar!!!!!! caly czas na cycu i ryk....pobudka przed 6 a pozniej jakos zasnela do 7:45. chyba mozemy sobie podac rece

Mężu wrócił z nocki i będzie odsypiał a ja nawet nie mam szansy 

mnie też lecą na potęge 
Nasze też kiepawe, Hanex budzi się w nocy i robi sobie godzinę przerwy od spania. Jeśli przebudzi się o 23:00, to pal licho, po podaję mleko i spanko o 24:00, a wtedy ja się też kładę. Gorzej, jak o 3:00, albo 4:00