|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXX
Dziękuję
Na razie myślę w co sie ubrać jak zwykle zresztą Ale już wiem , że będzie nasz tort ślubny
|
|
|
|
#902 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
będzie ten sam dokładnie smak ci chodzi waszego tortu?
|
|
#904 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to udanej zabawy dzisiaj Cytat:
kasia - kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ja się przyłączam do życzeń dla Ciebie!
Cytat:
dyrka kasy na nic nie ma dziewczyny co pracują po 2 lata mają po 5 kursów... więc ze 2-3 na rok... może się załapię ![]() Madzia te obserwacje to w starszych grupach? chyba od czterech lat? (2 razy w roku?) bo u nas nie ma narazie tego (3-latki) koleżanka coś mówiła, że po półroczu w 3-latkach...gratuluję wyrzuć szybko ja czasami mam tak, że potem mi się jednak coś przypomni, albo zajrzę i... odłożę na półkę |
|
|
|
|
#907 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiaher sto lat
![]() A nie ma u was darmowych kursów z centrum doskonalenia zawodowego nauczycieli? Ja się zapisałam na kilka kursów tam, sporo właśnie za free, 19.10 idę na jeden płatny z awansu zawodowego, ale to 30 zł tylko. Może połowę mi dyrka sfinansuje, bo u nas moda taka, że tylko częściowo pokrywa się za kursy, b.rzadko w całości, jeśli już to jak jest dużo kasy. A w tym tyg idę na kurs z tańcami i piosenkami-koszt 75 zł i sama sobie go załatwiłam w przedszkolu koleżanki. Także Aniu staraj się coś znaleźć a własną rękę. I dziwna sprawa, że nic u was nie finansują, wszak powinni wspierać was w doskonaleniu zawodowym, który jest przecież obowiązkiem nauczyciela. |
|
|
|
#909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
standardowo takich kolorow nie robia niektore firmy... no i z tego powodu jest lipa ale tak wczoraj mnie zdolowalyscie ze nie beda pasowac te brazowe drzwi i mysle mysle i mowie mezowi ze drzwi to jednak beda biale... no ale tak dzisiaj patrze na ten nasz domek na dzialce i stwierdzilam ze od frontu i tak nie widac jaki kolor ma dach... takze chyba brazowe drzwi nie beda sie gryzly z niczym.... na razie mysle.... ![]() Cytat:
jak tam czasem bylismy w zimie to tylko jeden sasiad mial odsniezony wyjazd ale ta drozke odsniezaja na szczescie... takze mysle ze z czystoscia okien nie bedzie tragicznie... tu tez mamy biale i jakos zyje a mieszkamy w samym centrum zakurzonego śląska tj. zagłębia ![]() Cytat:
Kasiaher sto lat!! spelnienia wszelkich marzen...!!! |
|||
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher - najlepsze zyczenia-wszytskiego naj naj naj
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy białe okna i brązowe (wenge) drzwi wejściowe, ale mamy też ciemno brązowy dach i deski na balkonie, więc to się zgrywa razem. Mój brat ma z kolei drzwi złoty dąb, ale okna i rolety też w tym kolorze no i brązowy dach. A u ciebie by wyszedł zbyt duży misz-masz kolorystyczny. Jeszcze gdyby okna były w kolorze złoty dąb to spoko, ale tak to nic nie będzie do siebie pasować Ja na twoim miejscu zdecydowałabym się na białe lub grafitowe drzwi. Byliśmy w Częstochowie, ludzi fullll, jak zwykle, ale cieszę się, że pojechaliśmy
|
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mówię wszystkim dobranoc
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu wszystkiego najlepszego!!!
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do obserwacji to robi się wszystkich dzieci - 3 latków też.. czas na to jest do końca pazdziernika więc dziwi mnie ze nie robicie, u nas we wrzesniu robią w 3 latkach obserwacje wstępną (plus coś tam z adaptacją do przedszkola) w styczniu śródroczną no i potem końcową) pewnie a czemu ma nie jesc? ![]() muffinki wyszły super ale są bardzoo słodkie, więc następnym razem na bank agrest
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() śliweńka tak, tak dokładnie ten sam tort ![]() Rosette wow brawa się należą, ja niestety tak nie umie, zawsze coś na wszelkie co zostawiam ![]() Ana już ci Marta napisała. Ja w zerówce robię wstępną i końcową diagnozę gotowości szkolnej. |
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 3 i 4 latki mają 3 diagnozy wstępną śródroczną i końcową
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim!
U nas dzisiaj znów piękna pogoda, a my jedziemy po południu na imieniny do cioci. Póki co mężuś z córcią bawią się na balkonie, a ja próbuję dokończyć pierwszy rozdział pracy. |
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez dzisiaj piękna pogoda, aż trudno uwierzyć że już październik jest
u nas zaraz obiad będzie (gulasz z indyka z ziemniaczkami i buraczkami zasmażanymi), a później idę się zarejestrować jako dawca szpiku bo u nas dzisiaj akcja jest. A później do mojej babci musimy pojechać dać jej zdjęcie z chrzcin, żeby biedna nie płakała
|
|
#919 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
U nas też jest piękna pogoda - tak piękna, że szok - ludzie się śmieją że lato się w końcu odnalazło - co prawda parę miesięcy za późno ale lepsze to niż nic![]() Rosette - ja zrobiłam podobnie - wywaliłam prawie dwa worki ciuchów tzw. "przydasie po domu". Za niedługo mam zamiar robić drugą turę, tym razem z mierzeniem, ponieważ zauważyłam, że mam kilka ciuchów w których nie chodzę bo coś trzeba z nimi zrobić np. skrócić, a ja to zawsze odkładam na potem. Do tego na pewno pójdą w diabły koszulki i koszule z "ekologicznej "bawełny, bo się zrobiły przeźroczyste Katunia - mnie się podoba pierwszy i trzeci. Samba - zgadzam się z dziewczynami - ja bym postawiła na ciemne drzwi np. szare, do tego jasne deski (ale nie żółte) na taras. Wczoraj zebraliśmy się z Tż i pojechaliśmy sobie na wycieczkę do Belgi. Było cudnie, zwłaszcza przez pogodę i ... czekoladki. Wchłonęłam taką ilość, że chwilowo nie mam na nie najmniejszej ochoty. Więc dzisiaj kawa bez słodyczy i obijanie się ![]() Kasia - co tam u Ciebie? Jak z pracą?
|
#921 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
ale meilismy weekend
zatrulismy sie z mezem- on juz w czartek znaiemogl a ja dopiero w piatek. myslelismy ze to jakis wirus, ale mala nie zachorowala, czyli musielismy sie zatruc moim daniem patelniowym - stawiam na mieso albo na kukurydze,bo stala juz kilka dni w lodowce otworzona :/ |
|
|
|
#923 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też piękna pogoda
wczoraj byliśmy na grillu od 12:00 do 18;00 było 27stopni! szok tż chodził bez koszulki i w krótkich spodenkach ja w sukience, a Jula też na krótko normalnie lato ![]() dziś jeszcze planów nie mamy, ale pewnie dłuuugi spacer
|
|
#925 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
rosi ja ok
za to moj maz srednio - dzis ma migrenowy bol glowy i swiatlowstret. lezy biedak na lozku i zdycha. aczkolwiek samozatrucie juz zostawilo neiwielki slad w postaci wiadomo - wizyt w toalecie ale juz nie tak czestych. u nas tez sie slonce zorbilo, ale juz mi sie nie chce wychodzic na dwor, bo zuzkajest nieznosna i wychodzi z wozka. chodzic nie umie ale siedziec tez nie chce. i pozniej mi jeczy we wozku ze chce wyjsc a raczej sie wyslizgnac bokiem - sekunda neiuwagi i lezalaby glowa na ziemi - 2 razy juz ja lapalam w locie. |
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
U mnie dzis znow lato ![]() maz na poprawinach, a ja obiad zrobiony dla Tomka, czekam az wstanie-wcina i idziemy do mamy. Milej niedzieli i duuuzo słonka Madza - jak sie udała impreza u brata? objadlaś sie tortem?
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja malo wiem o dzieciach wiec wiesz...
|
|
|
|
|
#929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w innych przedszkolach? ale dyra chyba by nas poinformowała, bo niby jej zależy, aby placówka prosperowała jak najlepiej chociaż zauważam, że to wszystko "dla rodziców" nie dzieci... np. konkursy, konkursy... i aby miejsca zajmować, bo prestiż :PA obserwacji poszczególnych dzieci nie mamy teraz, bo pytałam koleżanki z grupy tzn. ona jedynie napisałam taką ogólną obserwację grupy na pół strony i tyle... starsze grupy podobno robią 2* obserwacje ![]() Dziewczynki, a piszecie plany miesięczne? ja właśnie umęczyłam się z moim 12 stron muszę tylko dopisać treści z ed. ekologicznej, bo u nas ona jest dodatkowo ![]() aaa i pytanie będe jeszcze miała, ale to w k. ![]() Cytat:
w starszakach u nas też tak jest, ale chodzi mi o 3-latki ![]() Cytat:
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-10-02 o 15:04 |
|||
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OMG co ty w tym planie tak piszesz- mój zwykle wychodzi na 8 stron, po dwie kartki w dodatku niepełne na tydzień, ja tam patrze zeby było na tydzień +- 9 albo 10 punktów, poza zabawami ruchowymi, bo je wypisuje do osobnej rubryki. Ale każda palcówka inaczej pisze plany, więc może u ciebie tyle stron to norma |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

udanej imprezy!
Na razie myślę w co sie ubrać
Ale już wiem , że będzie nasz tort ślubny

dyrka kasy na nic nie ma 

standardowo takich kolorow nie robia niektore firmy... no i z tego powodu jest lipa 

12 stron
muszę tylko dopisać treści z ed. ekologicznej, bo u nas ona jest dodatkowo
w starszakach u nas też tak jest, ale chodzi mi o 3-latki