|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
dusiaka wspolczuje, reke mozecie sobie podac z tz ani chociaz zadnego z was wina....
my juz po 1 spacerku , teraz sprzatnako i o 13 jedziemy na wies do kuzynki, jeszcze do sklepu musze skoczyc po prezent dla malucha, kupie jej paczke pieluch i smoka tego z siatka. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- dusiaka czy ty sie orientujesz moze, albo tylkooliwka do ktorej jest ikea ta pod lodzia otwarta?
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Witam!!
My tez już po pierwszym spacerku... a Ninka any pewnie dopiero się budzi ![]() Na placyku wszystko mokre od rosy wiec mała niezadowolona... ale pozaliczała kilka murków i wróciłyśmy do domciu. Teraz troche pobiega, coś zje i pójdzie aaa... a potem zaprowadzam ją do dziadków a ja myje okna, bo już mało co przez nie widać
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!!!!!!! moja siostra właśnie dostałą pracę!!!
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze dostala prace ![]() dziewczyny ma moze ktoras laptopa hp? nam sie przegrzewa i wylacza ciagle. Madzia twoj tz chyba jest informatykiem? moglabys zapytac czemu sie wylacza?
|
|
|
#4416 |
|
Rozeznanie
|
sara podstaw pod miejsce gdzie masz wentylator jakąś deseczkę, czy coś co podniesie lekko laptopa, nam też się przegrzewa bo mamy słabe chłodzenie i grafika nam się przegrzewa.
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubieram sie na zawody, i jedziemy, a humor mam nietęgi bo mój Eryk postawił klatke z koszatniczką pod suszarką z bielizną na balkonie, i moją najulubieńsza bluzę taka perełke do biegania w połowie wciągneła do klatki i pocieła zębami, połowe pleców, i jeden rękaw
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia podaj sobie rękę z Aną jej królik zeżarł buty
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dziś wieje pustką... szok!!
A ja właśnie skończylam myć okna, wieszać firanki, myć podłogi, lustra i wiele innych rzeczy. nawet zrobiłam porządek w Werci zabawkach. Przerzedziłam jej trochę bo i tak się nie bawi... Padam na ryjek. A teraz rodzice wychodzą z małą oddać mi zgubę. Już się stęskniłam Heh... i tak mi sie jakoś przypomniało i włączylam sobie na youtube Kelly Family To nie moje klimaty ale bylo wtedy tego tak dużo, że i ja mam miłe wspomnienia z ta muzyką
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka, ania, współczuje stłuczkowych przygód, najważniejsze, że niegroźne
asiulek, my tez rano na 9.00 zawsze na placyku jesteśmy i też mokro strasznie, ale ja młodej zakładam rano gumowe ogrodniczki (takie na deszcz) i kalosze i żadna rosa nam nie straszna.Dla siebie mam szmatkę do wytarcia ławki, herbatkę lub kawke w kubku i jestem gość My już drugi weekend z rzędu mieliśmy małą teściom sprzedać, ale teściowa chora, więc drugi weekend się nie udało...też miałam w planach giga porządki szfiane i takie różne bardziej zaawansowane i pierdylion innych rzeczy, a tu dupa bao, bardzo gratuluję siostrze Cytat:
--- opowiem wam dalszą historię lwa z ręcznika. Sadzam młodą na przewijaku przed kąpielą, i od razu pokazuje na ręcznik i mówi swoje "lew, lew". A potem już po wykąpaniu nie dała się wytrzeć, bo ise darła "lew,lew" . ja odwróciłam tą aplikację żeby nie widziała i mówię "nie ma lwa". A ona "jest, jest tutaj tutaj". Musiałam ją mega szybko wycierać, bo na siedząco zaś swoją rankę zobaczyła i już się nie chciała wycierać, żeby jej znów bubu nie zrobił
|
|
|
#4422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobre ![]() Cytat:
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się objadłam jak prosie . wyciągnęłam TZta na moje ulubione lody na stare miasto i potem na kolacje poleźliśmy . zaraz pęknę
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć mała by chyba nie była adowolona bo dla niej plac zabaw = zjeżdżalnia. A w takich portkach to chyba byłoby tarcie No i właśnie ta zjeżdżalnia była mega mokra. Wytarłam ją rzecz jasna ale co zlazła to tak pobrudziła buty że wnosiła na nią błoto- wiec zrezygnowałam... ku niezadowoleniu mojej córeczki
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4426 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej-mam wreszcie chlopczyka
![]() tzn byłam dzisiaj z Danielkiem u fryzjera i jest wreszcie ścięty na króciutko jak chłopczyk fajnie muCytat:
a co do pogody to niech będzie tak jak najdłużej Cytat:
![]() a plan spania rewelacja Cytat:
wiem,że jesz,bo kiedys pisałaś o tym tak żartowałam tylko Minka uwielbiam czytać jak piszesz o Amelce historie ![]() Darusia tak do 21 jest Ikea Dusiaka ale to tż byl kierowcą?czyli wasze autko stłuczone?czy czyjeś? |
|||
|
|
|
#4427 |
|
Rozeznanie
|
smutno mi, ze mam malo czasu i nie moge byc z Wami na biezaco.. tak czy inaczej nadal Was bardzo ulubiam
![]() mam duzo pytan, ale pewnie o wszystkim juz pisalyscie, wiec poszukam sobie. buziaki
|
|
#4428 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bao - w takim razie niech ta praca poza kasą da Twojej siostrze jeszcze także satysfację ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam napisać jak było na warsztatach: Byliśmy w Zawierciu, w tym hotelu: http://www.villaverde.pl/pl W sumie 300 osób...I jak tu się integorwać? Toż w dwa dni nie sposób poznać się z każdym ![]() Po krótkich kilku prezentacjach mieliśmy zabawy zespołowe w terenie. Super się ubawiłam.W nocy była impreza, dyskoteka, bar otwarty, jedzonko, itp., przez dwie godziny grali Blendersi, wczoraj rano basen i sauna, gościem w drugim dniu był Jurek Owsiak. Było superrr! W domu - też nie było tragedii, Ola zasnęła koło 21ej, w nocy nie płakała, choć ponoć się wierciła i TŻ ją ciągle głaskał po główce. Cycy nie zapomniała, wie, gdzie go szukać. Wracaliśmy z koleżanką jej służbowym autem. Miała mnie podrzucić do domu, wiedziała, jak jechać, zmieniała pas, wjechała na lewy pas jednym kołem, czekała, żeby kierowca ją wpuścił, włączyło się zielone światło i ten nas staranował - bo to był MAN - znaczy się TIR. Nie widział osobówki i skosił nam przedni lewy bok. Ja siedziałam obok kierowcy. Dziewczyna wpadła w panikę, więc ja dzwoniłam na policję. Najciekawsze było to, że zablokowaliśmy dwa z pięciu pasów - wszystko się działo na chyba największej w Łodzi ulicy (Piłsudskiego), w samym śródmieściu, przy bardzo dużym natężeniu ruchu. Zadzwonił do mnie policjant obsługujący kamerkę, z której nas widział, żebym kazała kierowcy Tira na wstecznym wycofać i zjechać na prawy skrajny pas. Oj było ciężko. Auto na szczęście służbowe, więc ma dobre ubezpieczenie i asisstance, pewnie naprawa zajmie kilka tygodni. Dziewczyna nadal w szoku. Przyjechał do nas TZ, małą zostawił u psiapsiółki piętro wyżej, zawieźliśmy moja koleżankę do domu, a my wróciliśmy dopiero koło 22ej... Najważniejsze, że nikomu nic się nie stało. I tyle - takie przygody miałam ostatnio...
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||||
|
|
|
#4429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
powinnyście obie na pogotowie pojechać gruntownie niech was przebadają, często jest tak, że jak stres puści to dopiero wszystko zaczyna boleć. Poza tym z ubezpieczenia auta też wam się należy odszkodowanie, koleżance za szkody "psychiczne" również. Najlepiej podjechać na pogotowie albo do rodzinnego, żeby w razie późniejszych urazów które wyjdą wiadomo było, że to z wypadku ![]() tz rodzice mieli wypadek, ojciec tz'ta nie chciał jechać na pogotowie bo nic mu nie jest, ale pojechał w końcu prawie siłą. Za 2-3 dni się okazało, że szyja go boli, ręka, noga, wtedy dopiero zaczęły się dolegliwości. Do lekarza chodził, niby nie było złamań ani nic takiego, ale go bolało. Dostał jakieś proszki, maści itp i mu przeszło, ale odszkodowanie dostał, bo mu się należało.
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() my wczoraj bylismy u tej malusiej kruszyneczki, jezuuuu jaka jest slodka ![]() przy okazji sie dowiedzialam , ze to moja przyszla chrzestnica !no juz sie doczekac swojej nie mozemy , normalnie cuuuudooooooowna!!!!!!!!! !!!!!!! oczywiscie przy cycusiu najlepiej sie spi Baobabek pogratuluj siostrze! Fajnie, ze sie udalo!! a skoro z posrod 25 ja wybrali to sie na niej poznali i tyle poza tym MINKAAAAAAAAAAAA za shelem podobno jest gdzies sklep, sprowadzaja ciuchy z UK np pieciopak body mothercare 35-45 zl, jutro jade szukac tego sklepu ![]() w ogole to moze czas zaczac powoli kupowac cos dla kruszynki bo nie mamy NIC , no mamy lezak fishera i wozek i to wsio ale w to sie ubrac dziecka nie da
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Body w tej cenie co podałaś, nie rewelacja, poszukaj na allegro 5 lub 7 paków np. z george'a lub early days - jakość rewelacyjna, nic się nie dzieje z nimi po praniach a w cenach (jak znajdziesz dobrego sprzedawcę) niższe niż te co piszesz z mothercare
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia w porównaniu do sklepu mothercare to tanio he he . bo tam bdziaki po 70-80 zł , ja nie wiem kto to kupuje . ale jak laski piszą early days też bardzo fajne . NO i tesco polecam .
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
no tesco w koncu otwieraja i to w miare duze wiec moze szajsu nie bedzie, ja dalam taki przyklad bo to zapamietala, ale nexta i earl days tez maja i jak sie cos chce np z nowych kolekcji to przywoza takze musze sie tam przejsc
ANIA jak bys miala u siebie otulaczyk, nie rozek tylko otulacz daj znac koniecznie! ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Bao po Oliwce mam GARSTECZKE RZECZY! Wydalam 2 kolezankom, stwierdzily ze jak maluchy wyrosną to najwyzej sie odezwa czy cos, jedna wyjechala do UK , druga do Irlandii po rzeczach nie zostalo nic! A szczerze powiem, ze troche zaluje bo z 7 worów tego bylo! dobrze ze maty nie dalam bo bym bardzo zalowala bo ja strasznie lubie , lezaczek tez zostawilam ten co Oliwka miala co calkiem na plasko sie rozklada.... ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Bao a ja allegrowym zakupowiczem raczej nie jestem, bo wole zobaczyc i JUZ miec:P chyba ze jest jakas duza przebitka ceny badz nie ma tego nigdzie w poblizu to wtedy tak
|
|
#4434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No więc nie chcę, żeby koleżance było głupio z tego powodu, a i przede wszystkim nic mi nie jest.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka nie zazdroszczę przeżyć
Ja w piątek też stałam w korku bo wypadek był osobówka babkę na rowerze trzasnęła ale nie wiem czy przezyła czy nie , pogotowie na sygnale ją zabrało strach się z domu ruszać Darusia lepiej zacznijcie kupować bo te ostatnie tygodnie to Ci polecą szybko. Tez kiedyś kupowałam ubranka z tesco , fajne są |
|
|
|
#4436 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
Dusiaka,Minka dobrze pisze,nawet jak Wam się nic nie stało to idźcie do lekarza"przecież Was kark bardzo boli"najlepeij jakby was nawet z tego tytułu na rehabilitacje skierował i ubezpieczenie gotowe
![]() ale dobrze,że sie nic nie stało no i super,że się ubawiłaś,należało się ![]() Minka jak wstanie to kliknę foto |
|
|
|
#4438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tam to ja małą obkupię do 10 roku życia juz patrzyłam ile kurier bierze za paczkę, bo za nadbagaż nie będę płaciła bo cena kosmiczna ![]() ale dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
tak czy inaczej koleżance nie policzą za ciebie więcej przy następnej polisie, za stłuczkę liczą raz kurcze nie wiedziałam, że taki tir może nie zobaczyć auta, trzyba z nimi uważać
|
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za poleceni early days właśnie kupiłam piżamki i body
![]() nie mogę znaleźć body na 92 a tam są chyba dzisiaj Danielkowi zdejmiemy jeden bok z łóżeczka,żeby mógł się kłaść kiedy chce,tylko obawiam się żeby w nocy nie spadał a wogóle to syn mi dorośleje,nie mogę się nadziwić jak szybko sie wszystko zmienia
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-10-02 o 13:41 |
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dorastania smutno trochę, ze nam dorośleją dzieciaki już niedługo same się sobą zajmą i mamusie będą be Kubuś zaczął mówić po swojemu jakieś nowe sylaby, a jak chciał piciu to pokazał paluszkiem i zawołał: daj mi ale fajnie, że coraz częściej coś mówi po swojemu ). Tyle....---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- dziewczyny, kupowałyście te płatki dzieciom???: http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/PLATKI/497
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

To nie moje klimaty ale bylo wtedy tego tak dużo, że i ja mam miłe wspomnienia z ta muzyką

choć mała by chyba nie była adowolona bo dla niej plac zabaw = zjeżdżalnia. A w takich portkach to chyba byłoby tarcie
do tej pory walcze z 

powinnyście obie na pogotowie pojechać gruntownie niech was przebadają, często jest tak, że jak stres puści to dopiero wszystko zaczyna boleć. Poza tym z ubezpieczenia auta też wam się należy odszkodowanie, koleżance za szkody "psychiczne" również. Najlepiej podjechać na pogotowie albo do rodzinnego, żeby w razie późniejszych urazów które wyjdą wiadomo było, że to z wypadku