2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-01, 16:22   #3061
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

ja sie chyba nie doczekac kiedy moj zacznie sam z siebie sprzatac
Stary 2011-10-01, 16:27   #3062
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

ja też wpisuję się do klubu wściekłych na TZ
mój od 4 godzin siedzi u mamusi i tym samym wyłguje się od opróżnienia kuwet, odkurzania i włożenia mi [pokrowca na siedzenie w samochodzie
aaaa taki był kurna zajety i tyle mial do zrobienia... dzwonie do niego gdzie jesteśw ten do mnie ze w domu znaczy u rodzicow... noż powiedzialam ze wydawalo mi sie ze jego domem rodzinny, jest nasz dom .. ale skoro tak to niech sobie siedzi u mamusi (i na pewno dala mu obiad ... a ja ugotowalam zurek ... i nie powiem zrobilam to z ogromnym trudem bo na prawde koszmarnie mi wszsytko jedzie z tej kuchni.. nawet zmywarka swiezo po zmywaniu... teraz lada co probuje sie do mnie dodzwnic ... nie powiem zycze mu powodzenia :/
najgorsze jest ot ze dzis idziemy na paniensko kawalerskie .. ten pewnie mysli ze mi wpadnie i odkurzy p[rzed wyjsciem a kuwety nie uprzatniete .. podloga nie zmyta (jak ja tego nie zrobie to wielmozny pan nie pryzwita sie z mopem .. nawet go chyba nie poznal w ogole)
a na domiar zlego istnieje prawdopod ze spotkam sie z byla mojego meza .... bo to siostra cioteczna PM do ktorej ide na panienski
stresuje sie przez nią
niby juz przebolała i podobno nawet ma wychodizc za maz w przyszlym roku ale nie wiem cyz chce się z niąwidzieć zwłaszcza ze no nie oklamujmy sie jestme kompletnie nie w formie
niech mnie ktos zabije
Stary 2011-10-01, 16:28   #3063
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

tez sie z TŻ poklucilam jak zwykle o porzadki, ja mu ze jak bedzie sprzatal to bedzie mogl balaganic a on na to ze to jego biurko itp to nie wiele myslac zwalilam mu wszystko z tego cholernego biurka(a korcilo mnie juz do dawna) na to on ze nie mam praca sie dotykac do jego rzeczy i ze mieszkanie dzielimy na pol..... masakra z tymi chlopami
Mój to się już ewakuuje z domu jak zaczynam sprzątanie
też jak mnie nerwy poniosą to rzucam jego ciuchami np koszulka raz ubrana rzucona byle jak i juz wyglada jak psu z gardła wyciagnieta i nadaje się do prania .
Dzisiaj mąż miał wykład na temat nieszanowania mojej pracy i powiedziałam mu ze jak on tak wszystko na odp...ol robi to ja tak będe mu koszule prasowala obiady gotowała wszystko na odpieprz jesli chce wojny to ja będzie miał i wiecznie i non stop te jego zaraz niegdy nie powiedział kochanie już to robie i nie ruszył tylka i tego nie zrobil
ściąga koszulę po pracy w sypialnie stoi tam kosz na pranie to nie do kosza ale obok kosza tyle samo ruchów tyle samo wysilku ale po co niech sie żona powkurza

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 17:04   #3064
88natka
Zadomowienie

Witam się w kolejny deszczowy dzień. Właśnie wróciłam z pracy, czeka mnie robienie obiadku( mielone, ziemniaczki, surówka z sałaty i jajka ) Potem sobotnie sprzątanie domu i wieczorem do fryzjera. Tż w pracy, zostawił mi kupę naczyń do zmywania, nie wiem jak on to zrobił. Jutro do pracy ale na szczęście na 10 więc się wyśpię. Miłego weekendu dziewczyny
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 17:11   #3065
tikki85
Zakorzenienie

Mój teraz sprząta . Już chyba przyzwyczaił się do tego, że ja nie mogę się przemęczać
Ja zrobiłam sałatkę i galaretkę i zaczęła boleć mnie głowa . No masakra. Nie dość, że czuje się źle to jeszcze ta głowa
Stary 2011-10-01, 17:23   #3066
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Mój to się już ewakuuje z domu jak zaczynam sprzątanie
też jak mnie nerwy poniosą to rzucam jego ciuchami np koszulka raz ubrana rzucona byle jak i juz wyglada jak psu z gardła wyciagnieta i nadaje się do prania .
Dzisiaj mąż miał wykład na temat nieszanowania mojej pracy i powiedziałam mu ze jak on tak wszystko na odp...ol robi to ja tak będe mu koszule prasowala obiady gotowała wszystko na odpieprz jesli chce wojny to ja będzie miał i wiecznie i non stop te jego zaraz niegdy nie powiedział kochanie już to robie i nie ruszył tylka i tego nie zrobil
ściąga koszulę po pracy w sypialnie stoi tam kosz na pranie to nie do kosza ale obok kosza tyle samo ruchów tyle samo wysilku ale po co niech sie żona powkurza
jakbym czytala o swoim :/
Stary 2011-10-01, 19:22   #3067
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
tak ... jaj estme juz po laparoskopii i wtedy juz bylo wiadomo, że ją mam takze takze...jestme gotowa, ze tak powiem na wszystko choc plackowania wolałabym uniknąc
wiem że każdy przypadek przegrody jest trochę inny i nie chcę cie straszyć, ale w mojej sali była dziewczyna która miała usuwana przegrodę, bo była tak duża że nie mogła donosić kilku ciąż powyżej 3 miesiąca, a po usunięciu przegrody przez rok nie mogła zajść w ciążę i na oddział trafiła w 12tc z plamieniami i powiedzieli jej że musi zostać w szpitalu co najmniej 3 tyg pod specjalnym nadzorem. Żal mi jej było, bo przez 5 lat albo na okrągło ciąża i "plackowanie" albo staranie się na siłę.
Także nie szalej! Ale mam nadzieje że twoja przegroda jest malutka i że bedziesz miała normalny brzuszek ciążowy, a nie tylko z prawej strony .
Twój gin mówił coś o usunięciu jej w przyszłości tzn. po porodzie? Bo jak nie wspominał to może wogóle nie przeszkadza dziecku
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 20:03   #3068
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Mój teraz sprząta . Już chyba przyzwyczaił się do tego, że ja nie mogę się przemęczać
Ja zrobiłam sałatkę i galaretkę i zaczęła boleć mnie głowa . No masakra. Nie dość, że czuje się źle to jeszcze ta głowa

Uhh ratujcie, tak mi zapitala głowa że ledwo daję radę.
Pisałam wcześniej, że strasznie słaba jestem, mimo, że dobrze sie żywię i w ogóle.. się zastanawiam czy tylko ja mam te zawroty głowy co 5 minut, a teraz to już kosmicznie głowa rąbie, właśnie lookam w necie co mogę łyknąć. Bo 1 apap wzięłam i kiszka... ale chyba nic nie moge wziąć

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 20:16   #3069
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Uhh ratujcie, tak mi zapitala głowa że ledwo daję radę.
Pisałam wcześniej, że strasznie słaba jestem, mimo, że dobrze sie żywię i w ogóle.. się zastanawiam czy tylko ja mam te zawroty głowy co 5 minut, a teraz to już kosmicznie głowa rąbie, właśnie lookam w necie co mogę łyknąć. Bo 1 apap wzięłam i kiszka... ale chyba nic nie moge wziąć
Zapytaj się lekarza, czy przy tak silnym bólu możesz wziąć dwie tabletki.
Poza tym po prostu poleż. Czasem pomagają chłodne okłady na głowę i cisza lub sen (o ile dasz radę zasnąć).
Jakiś czas temu zmagałam się z tak silnym bólem głowy, że mogłam leżeć tylko w jednej pozycji, w dodatku mało wygodnej. Ale musiałąm wybrać - albo wygoda albo mniej boląca głowa. Bo apap jak zawsze pomagał, tak wtedy nie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 21:08   #3070
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
MoniaHan, tu jedyne dobre jedzenie jest w KFC i McDonalds . A na takie typowo hiszpańskie to szkoda wydawać pieniądze.
o kurcze a ja zawsze myslalam ze w Hiszpanii jest bardzo dobre jedzenie

bylismy dzis na urodzinkach synka naszego managera, bylo sporo dzieciakow takich do 5 lat, troche mamus i tatusiow, wszyscy Anglicy - wiec odkad jestem w ciazy moge rozmawiac o dzieciach - bo wczesniej srednio mnie to interesowalo, a teraz mam przynajmniej o czym rozmawiac z tymi kobietami...cale szczescie. i probowaly mi wmawiac jak swietna jest tutaj opieka nad ciezarnymi (taaaa....naprawde fantastyczna ).

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 22:09   #3071
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja dzis siedziałam w wannie,tzn leżałam i miałam trochę wody w pępku i tak nasłuchiwałam czy sie fasolka może nie rusza.... cos mi w brzuchu bulgotało ale jak wstrzymałam oddech too tak jak by brzuch mi pulsowam, widać bylo na wodze, jak by serduszko w środku bilo... albo to moja chora wyobraźnia

tez sie z TŻ poklucilam jak zwykle o porzadki, ja mu ze jak bedzie sprzatal to bedzie mogl balaganic a on na to ze to jego biurko itp to nie wiele myslac zwalilam mu wszystko z tego cholernego biurka(a korcilo mnie juz do dawna) na to on ze nie mam praca sie dotykac do jego rzeczy i ze mieszkanie dzielimy na pol..... masakra z tymi chlopami
Z brzuszkiem zaobserwowałam dokładnie to samo, nawet jak na kanapie leżę i na chwilę wstrzymam oddech to on "pracuje", no ale jak napisała Karolca to podobno jakaś tętnica- tak czy siak oznaka dzidzi

A ze sprzątaniem ja dzisiaj sprzątałam w domu (męża nie ma cały dzień) a mój mąż ma mega bałagan na biurku, po prostu koszmar, ma tam wszystko. Zostawiłam mu kartkę, że ma jutro za zadanie posprzątać biurko- zoabczymy co z tego wyjdzie...

Cytat:
ja też wpisuję się do klubu wściekłych na TZ
mój od 4 godzin siedzi u mamusi i tym samym wyłguje się od opróżnienia kuwet, odkurzania i włożenia mi [pokrowca na siedzenie w samochodzie
aaaa taki był kurna zajety i tyle mial do zrobienia... dzwonie do niego gdzie jesteśw ten do mnie ze w domu znaczy u rodzicow... noż powiedzialam ze wydawalo mi sie ze jego domem rodzinny, jest nasz dom .. ale skoro tak to niech sobie siedzi u mamusi (i na pewno dala mu obiad ... a ja ugotowalam zurek ... i nie powiem zrobilam to z ogromnym trudem bo na prawde koszmarnie mi wszsytko jedzie z tej kuchni.. nawet zmywarka swiezo po zmywaniu... teraz lada co probuje sie do mnie dodzwnic ... nie powiem zycze mu powodzenia :/
najgorsze jest ot ze dzis idziemy na paniensko kawalerskie .. ten pewnie mysli ze mi wpadnie i odkurzy p[rzed wyjsciem a kuwety nie uprzatniete .. podloga nie zmyta (jak ja tego nie zrobie to wielmozny pan nie pryzwita sie z mopem .. nawet go chyba nie poznal w ogole)
a na domiar zlego istnieje prawdopod ze spotkam sie z byla mojego meza .... bo to siostra cioteczna PM do ktorej ide na panienski
stresuje sie przez nią
niby juz przebolała i podobno nawet ma wychodizc za maz w przyszlym roku ale nie wiem cyz chce się z niąwidzieć zwłaszcza ze no nie oklamujmy sie jestme kompletnie nie w formie
niech mnie ktos zabije
mam nadzieję, że olałaś byłą męża i dobrze się bawisz. Ja akurat wręcz przeciwnie- siedzę w domu, a z chęci bym gdzieś wyszła
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 22:27   #3072
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Jak sie tu wchodzi i zaczyna Was czytac, to mozna sie usmiac jak na babskim spotkanku
Bylam dzis z mezem ogladac zmywarki, znow ale nie mozemy sie zdecydowacBylam przekonana ze Bosch a Pani w sklepie nam namieszala, bo polecila jednak Electroluxa i juz glupia jestem...
Potem troche pospacerowalismy (zdjecia wrzucilam na maila).

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Zauważyłam.. wredoto jedna

Ale ja mam teraz ochotę na knedle ze śliwkami I NIE MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Śliwek też NIE MA

Prezentacja poszła dobrze.. ufff.. podobała się Ale całą noc między snem a jawą rozwiązywałam statystyki ..grrrr..

Dyżur miałam beznadziejny... Cała tablica zabiegów od rana. Rano konsultant , z którym pracowałam cały czas miał do mnie jakieś niebezpośrednie pretensje. W pewnym momencie po prostu wpadłam w jakąś histerię... zaczęłam ryczeć, aż się zanosiłam.. Chyba efekt zmęczenia, hormonów, w✂✂✂✂u i ogólnej frustracji.. Przez chyba 1.5 godziny nie mogłam się uspokoić. Strasznie mi głupio było, ale nic nie moglam zrobić i tyle.. W końcu mąż mnie przez telefon jakoś uspokoił

Z tej całej frustracji zdecydowałam, że muszę zobaczyć dzidzię i poszłam sama sobie zrobić USG. Niesamowite jak dzidziol rośnie..
Perfidnie mnie kopał raz jedną nózką , raz drugą, a potem poboksował trochu.. A nózki rozkładał jak mała żabka
To chyba dało mi siły ,żeby jakoś przetrwać resztę dyżuru.

Zdjęć nie mam , bo jeszcze nie odkryłam jak się je robi. Mój pomiar dzidziusia ( pewnie też średnio akuratny).. to 5.6 cm dł. ciemieniowo siedzeniowej

A poza tym to coraz bardziej przestaje mi sie podobać rodzenie tutaj.
Ja naprawdę chciałabym urodzić bez epiduralu, naturalnie. Chcę karmić piersią i niczym innym. A czuję , że nie mam tu wsparcia.

Wszyscy zamiast powiedzieć: 'tak super, dasz radę, będzie dobrze', to ✂✂✂✂✂✂✂ą mi : ' hehe zobaczysz i tak weźmiesz epidural, zobaczysz że to nie tak łatwo karmić piersią'.. itd. itp. Zaczyna mnie to straszliwie wkurzać.
Przez wieki kobiety rodziły i nadal rodzą bez tych wszystkich 'nowinek' , w polu podczas pracy. Czemu ja mam nie dać rady???

No i kupiłam sobie dziś po dyżurze witaminki. Skoro dzidzia taka ruchliwa, to na pewno potrzebuje

Buziaczki dla Was wszystkich!
Ty jestes niesamowita szalona i nieobliczalna
zrobila sobie sama usg no nie moge hihihi podgladnla sobie swoje malenstwo, musialy Ci towrzyszyc przy tym niezle emocje ale dobrze bo sie uspokoilas Grtatuluje prezentacji
Jesli chodzi o rodzenie, nie sluchaj ich, da sie bez epiduralu i tak masz myslec! masz sie nastwic na to ze dasz rade i pomysl ze jestes w polu i nie ma przy Tobie anestezjologa
jesli chodzi o karmienie, to nie bede znow opowiadala swojego przypadku, bo moj byl ciezki;/ Nie chce Cie dolowac, ale kwestai karmienia dla mnie jest przerazajaca po pierwszych doswiadczeniach z Filipem ktory za cholere nie chcial ssac bo tak mocno spal i guzik go obchodzilo co mamusia ma dla niego w cycusiach
Dla mnie karmienie jest tematem trudnym, na pewno wazna jest pomoc, warunki i sam ssaczek ktory albo Ci pomoze albo nie
Pomocy nie mialam, bo nie ma odwiedzin tam gdzie rodzilam (wiec ani mama ani maz nie mogli pomoc) a pielegniarki nie mialy czasu, warunkow tez bo na pupie nie dalo sie normalnie usiasc zeby karmic na siedzaco, krzesla drewniane a ledwo co siedzialam wiec odpadalo a na lezaco wogole nie umialam a ssak Filip spal i nie chcial sie dobudzic moj cyc wogole go nie interesowal, moczylam nawet pupe mokra zimna pielucha to na chwile sie krzywil i zaraz zasypial ;/
A mleka mialam litr na dobe wiec bardzo duzo niestety przez m-c odciagalam mu mleko laktatorem ciagle przystawiajac nieskutecznie a do tego darl sie jak widzial cyca mego, mysle ze wyczuwal moj stres i zmeczenie bo mialam juz dosc. I po m-cu odciagania mleka laktatorem sie poddalam, bo ciagle tworzyly mi sie guzki i mialam zapalenia piersi. Kapusta w biuscie pomogala troche a mnie tak bolaly piersi ze zamiast cieszyc sie dzieckiem to lezalam i wylam z bolu. I wtedy poszlam do lekarza dostalam bromergon na zanikanie pokarmu, i wkoncu moglam zaczac cieszyc sie Filipciem, on byl najedzony sztuczna mieszanka, mamuska spokojna, bez bolu i bylo git. Ale kazdy przypadek jest inny, moj byl taki, ale Ty mozesz nie miec wogole problemu Przystawisz i ssaczek zassie i bedziecie sie cieszyc karmieniem. Uwazam ze warto probowac, ale jesli nie wychodzi to nic na sile, bo to bez sensu.

Cytat:
Ja czuję się dziś jak . Mdli mnie od rana . Znowu wróciło?? A jeszcze mamy dziś kolejną imprezę i tak mi się nie chce, że nawet nie umiecie sobie tego wyobrazić. Jakby jeszcze zaproszony był ktoś, kogo lubię to jeszcze bym się zmusiła a tak - TRAGEDIA! Chciałabym uciec niezauważona. Chciałabym w końcu w sobotę czynnie odpocząć z mężem i się nie da, bo ciągle imprezy . Za tydzień też . Coś czuję, że dziś pożegnam się ze wszystkimi o 22.00 i pójdę spać zamknięta na klucz w sypialni. Wiem...wredna jestem, ale nie mam serca dziś do tej imprezy a tym bardziej do tych gości.
ja tez mam dzis gorszy dzien, mdli mnie jakos bardziej i rano myslalam juz ze zwymiotuje ale jakos dalam rade i wieczorem znow tez to samo...
nie wiem co na to wplywa ale mam lepsze i gorsze dni...
A jesli chodzi o gosci, to masz prawo byc zmeczona i polozyc sie spac, nie patrz kochana na innych, jestes w ciazy i maja Cie zrozumiec.
Cytat:
Bo ja się ogólnie źle bawię , jak mam nogi na dole.. .
nie zrozumialam jak to zle sie bawisz jak masz nogi na dole?
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dzien dobry nie bylo mnie tydzien, nie wiem czy pisalam, ale bylam u rodzinki w polsce, wczoraj wrocilam i teraz zaczelismy przeprowadzke juz poprzewozilismy z mezem wczoraj kilka kartonow, pomalowalismy przedpokoj (zostala kuchnia, salon i sypialnia). We wtorek bedziemy przewozic meble i juz tam spac

Cos mnie ominelo, jakies wiesci? u nas oki, troche wymeczeni jestesmy, ale teraz maz kazal mi juz lezakowac sobie, bo nalatalam sie dzisiaj po schodach (tu mamy 1 pietro a tam drugie) i pobolewal mnie trche brzuszek.
Tak poza tym witam sie w 18 tygodniu ciazy juz no i chwale sie ze obronilam licencjat w czwartek, na 4 co prawda, ale mam z glowy
brawogratulacje: cudownie ze masz juz to za soba

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

julliczka koniecznie powiedz lekarzowi o samopoczuciu. W ciazy normalne sa lekkie zawroty glowy, a takze bole glowy ale bez przesady. Mierz sobie cisnienie i tetno. Ja rowniez mam samopoczucie w ciazy koszmarne, nic mi sie nie chce, najchetniej bym tylko lezala, taka jestem jakas ciagle zmeczona a jestem juz w II trymestrze...Tez pobolewa mnie glowa. Ale lepiej zawsze zapytac lekarza. Kiedy masz wizyte?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-10-01 o 22:23
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 23:08   #3073
MoniaHan
Wtajemniczenie

wlasnie anagat o co chodzi z nogami na dole??

Stary 2011-10-01, 23:13   #3074
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wlasnie anagat o co chodzi z nogami na dole??
moze najlepiej sie bawi jak ma nogi w gorze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 00:13   #3075
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
moze najlepiej sie bawi jak ma nogi w gorze

hahaha... jeny przyszlam taka wk... a wy mnie od razu rozbawiłyście.. Ja lubię nie musieć trzymać nóg na podłodze.. A widzieliście kiedyś kogoś , kto w restauracji kładzie giry na stole????
Ale jak mam je w górze, to też się dobrze bawię Ago-babajago;p

Ale sie wkurzyłam, normalnie wróciłam chyba z ciś 220/150..
Zawołali mnei do pracy. Na szczęście tylko na 2 godziny. Spoko..
Zaparkowałam tam gdzie zawsze- na tyłach szpitala, blisko wyjścia (strasznie leje). Okazało się, że po 22 te drzwi są zamknięte...Ogólnie rzecz biorąc po bezowocnych gadkach z kilkoma osobami odnośnie otwarcia mi drzwi, w tym z wyjątkową suczą z ortopedii. Wyszłam w końcu przedem- zamiast 30 sek zajęło mi 5 min , bo obiec musiałam cały szpital dookoła.Wobec czego do auta weszłam mokra do podkoszulki i skarpetek..
Tak strasznie nienawidzę tego szpitala. Od samego początku, jak tu pracuję, nie mogę sie pogodzić z wieloma rzeczami. Ludzie mało przyjaźni( jak na Irlandczyków wyjątkowo nieprzyjaźni)..
Nic tam, gdyby mężuś był, to bym się w zabawę 'nogi do góry' pobawił a. A tak , to chyba sobie tylko jakiś film włączę.
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 08:47   #3076
cziqua
Zadomowienie

Witam
A mój mąż mówi że ja jak tylko oczy rano otworze to juz marudze no ale co mam zrobic jak on np potrafi zniszczyc pol cebuli tak zmasakrowac ze nadaje sie do wyrzucenia i takie ✂✂✂✂✂✂✂y dzialaja na mnie jak plachta na byka

A teraz ide sie ubierac i do babci na kawke a potem do moich rodzicow na obiadek

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 09:46   #3077
tikki85
Zakorzenienie

Hej Dziewczęta .
Dobrze, że nastawiłam się na najgorsze, bo nie było nawet tak tragicznie . Ale zmęczyłam się strasznie. Usiedziałam do 0.00 i na szczęście wszyscy sobie poszli . Już od tego siedzenia przy stole myślałam, że skurczy mi się brzuch . Musiałam od razu się położyć. Byłam tak zmęczona, że nawet nie posmarowałam się balsamem .
Dziś obudziłam się z bólem gardła . Nawet nie wiem dlaczego jak ja zawsze piję ciepłe . No nic...mam nadzieję, że to tylko chwilowe i nie będzie gorzej .
Stary 2011-10-02, 09:49   #3078
Zariah
Rozeznanie

Byłam wczoraj na USG. Wszytsko gra. Dzieć w porządku. Szyjka wysoko i zamknięta, łożysko na tylnej ścianie.
Małe odwróciło się pupą i nie dało się wypatrzeć płci.
TŻ był nie pocieszony. I mówi do brzucha : "Co tak broisz co? Jak Ci tłumaczyłem? Trzeba się ustawić ładnie do badania"

No nic - dowiemy się za 3 tygodnie może na USG połówkowym
Jeju już niedługo połowa ciąży

Cytat:
Ty mi nie mó 26 lat
urodze ( o ile urodze zgodnie z terminem) 3 tygodnie przez 30
NIe powiem, żebym się czuła staro... ale oszukwiać się nie będę.. ciekawe czy będę najstarszą pierworódką na oddziale
proszę mi tu nie wyjeżdżać z takimi tekstami
ja już skończyłam 30chę i jak będę rodzić to będzie 30 i pół.
także jak coś to mam większe szanse być najstarszą pierworódką

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Zariah genialne te wózki Przemko, dzięki ze podzieliłaś się info. Odpowiada mi model Q7 Classic. Cena tez super. Zwłaszcza że pisałaś że koleżanka zadowolona. Dla mnie priorytetem jest mały rozmiar po złożeniu, bo mam mały bagażnik typu SEDAN. A jaki model ma ta koleżanka i mogłabyś się spytać czy trudno się składa?Jestem mocno zainteresowana.
No z tymi wózkami małymi po złożeniu to może być kłopot....

Zalety: (wg mojej przyjaciółki)
- świetnie się prowadzi (fakt, sprawdziłam to sama wożąc jej malucha przez godzinkę po parku )
- ma duże pompowane koła co bardzo ułatwia jazdę po polskich "pięknych" chodnikach
- budka jest wygodna i dobrej wielkości
- łatwo się go przekształca w spacerówkę
- łatwo się składa
- CENA CENA i jeszcze raz CENA
- jest bardzo trwały i dobrej jakości - po 2 latach użytkowania wygląda prawie jak nowy
- jest mnóstwo opcji kolorystycznych do wyboru

Wady:
- waży 16kg
- zajmuje 3/4 bagażnika (mają opla corsę - bagażnik nie zbyt duży)

To wszystko jej opinia - ja mogłam go tylko testować przez chwilkę bo ona mieszka w Polsce a ja w UK więc głównie jesteśmy w kontakcie Skypowym a jak byłam u niej ostatnio to niby wypróbowałam trochę ale jeszcze wtedy nie byłam w ciąży więc tak naprawdę średnio byłam zainteresowana Pamiętam tylko że łatwo się prowadził i że podobał mi się wizualnie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hmmm... ja sobie nie wyobrażam, aby do ryby nie było kiszonej kapusty
dokładnie

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-10-02 o 09:51
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 09:55   #3079
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Laski nie przejmujcie się, ja już dawno po 30
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 09:55   #3080
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na USG. Wszytsko gra. Dzieć w porządku. Szyjka wysoko i zamknięta, łożysko na tylnej ścianie.
TŻ był nie pocieszony. I mówi do brzucha : "Co tak broisz co? Jak Ci tłumaczyłem? Trzeba się ustawić ładnie do badania"
Super, że wszystko dobrze . Szkoda, że dziecię takie wstydliwe, ale co tam...dowiesz się w późniejszym czasie
Stary 2011-10-02, 11:02   #3081
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczęta .
Dobrze, że nastawiłam się na najgorsze, bo nie było nawet tak tragicznie . Ale zmęczyłam się strasznie. Usiedziałam do 0.00 i na szczęście wszyscy sobie poszli . Już od tego siedzenia przy stole myślałam, że skurczy mi się brzuch . Musiałam od razu się położyć. Byłam tak zmęczona, że nawet nie posmarowałam się balsamem .
Dziś obudziłam się z bólem gardła . Nawet nie wiem dlaczego jak ja zawsze piję ciepłe . No nic...mam nadzieję, że to tylko chwilowe i nie będzie gorzej .
czesc Dziewczynki
tikki dobrze ze nie bylo tak zle, odpoczywaj sobie teraz.
Zariah super ze wszystko ok.
jestem w 16tygodniu, ale wiecie co chyba juz wyczuwam leciutkie ruchy...tak mi sie wydaje, ale pewna nie jestem, juz 2x jak sie polozylam wieczorem to takie jakby puk puk w brzuszku...ale nie wiem czy to Dzidzia
Tz wlasnie odkurza, bo siersci po psie tyle ze glowa mala. on odkurza a ja poscieram kurze.
pospalismy sobie dzis do 9, nawet dzwonu nie slyszelismy, ktory mamy obok domu i dzwoni jak w kosciele od 7 rano co godzine i co polowkestwarza to ciekawy klimat....ale jak bedzie dziecko to nie wiem czy to bedzie dobry pomysl, bo moze sie budzic.
milego dzionka Wam zycze!!

Stary 2011-10-02, 11:03   #3082
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

No nic - dowiemy się za 3 tygodnie może na USG połówkowym
Jeju już niedługo połowa ciąży

to bardzo dobre wieści
ja jak robiłam test ciążowy to myslam ze będzie sie na maxa dłużyc a to juz październik a termin mam na marzec czas szybko strasznie leci!

ja sie zastanawiam czy mi umowę dadzą kolejna w pracy bo jeszcze grafiku nie mam
Stary 2011-10-02, 11:29   #3083
julliczka
Rozeznanie

Hej hej

dziś czuję się o niebo lepiej. Wieczorem złapał mnie taki katar zatokowy, że ledwo dawałam radę, myślałam, że to jednak choroba mnie jakaś dopadła. Ale dziś jest ok.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
julliczka koniecznie powiedz lekarzowi o samopoczuciu. W ciazy normalne sa lekkie zawroty glowy, a takze bole glowy ale bez przesady. Mierz sobie cisnienie i tetno. Ja rowniez mam samopoczucie w ciazy koszmarne, nic mi sie nie chce, najchetniej bym tylko lezala, taka jestem jakas ciagle zmeczona a jestem juz w II trymestrze...Tez pobolewa mnie glowa. Ale lepiej zawsze zapytac lekarza. Kiedy masz wizyte?
Ciśnienie ok, nie jest najgorsze. Dziś znów trochę zakręciło mi się w głowie, ale przynajmniej głowa nie rąbie. Na szczęście wizytę u gina mam pojutrze, także mam nadzieję, że szybko odzyskam siły, o ile lekarz coś na to poradzi..

anagat to fatalnie z tym szpitalem..

Zariah super, że z maleństwem wszystko dobrze szkoda, że nie chciało pokazać tego owego

Stary 2011-10-02, 11:40   #3084
Zariah
Rozeznanie

julliczka - mnie też boli głowa - juz trzeci dzień
a zawroty i mroczki przed oczami to może sprawa niskiego ciśnienia. Podobno w ciąży może się obniżać. Może przed ciążą miałaś wyższe?

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:50   #3085
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
julliczka - mnie też boli głowa - juz trzeci dzień
a zawroty i mroczki przed oczami to może sprawa niskiego ciśnienia. Podobno w ciąży może się obniżać. Może przed ciążą miałaś wyższe?
Ooo właśnie - MROCZKI!!! to to właśnie mam co chwila

Przed ciążą miałam zawsze idealne ciśnienie Choć na początku ciąży, wtedy kiedy jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem (), miałam mega niskie ciśnienie.. ale od kilku dni sobie mierzę i mam w zasadzie podobnie jak przed ciążą.. już sama nie wiem, dlatego się martwię. Ale w poniedziałek będę o tym rozmawiać z moim ginem to mam nadzieję, że coś na to poradzi.

mmniam, dziś lecim na obiadek do mojej mamuni, a mama zawsze dobre rzeczy gotuje.. ciekawe co zrobi

Stary 2011-10-02, 12:05   #3086
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

julliczka a co będzie na obiad ? u mojej mamy pyszny rosołek
Stary 2011-10-02, 12:43   #3087
rybka13
Zakorzenienie

hejka
Zariah
taki mały dzidź a już się wypiął na rodziców TŻ też dobry jest, pogadankę zrobił małemu... lub małej
A u nas koniec pięknej pogody, dziś powitaliśmy na nowo deszczyk
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 12:51   #3088
anagat
Zadomowienie

Witam się w szary niedzielny 'poranek'.. Ja wstałam po 11

Właśnie się na spokojnie poważyłam, no i wyszło mi , że od początku ciąży schudłam 2 kg. Ważę 65.9 rano na czczo i nago. Dziwne..:confus ed: Muszę się już teraz co tydzień ważyć, bo w Ire w ogóle nie ważą w szpitalu.

Zaraz spadam na śniadanie.

Kurcze, nawet nie wiecie , jak zazdroszczę tym z Was, które sobie mogą iść do mamy , babci, teściowej, czy przyjaciółki na kawkę Mi tu tak samotnie...
Uwielbiam takie babskie posiedzonka
Miłego dnia!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 13:33   #3089
rybka13
Zakorzenienie

Właśnie wyczytałam, że trafił nam się najlepszy czas na rodzenie - marzec, kwiecień (ew.maj), bo po zapłodnieniu mamy dużo warzyw i owoców do konsumpcji, jak mamy duże brzuchy to już nie ma upałów, a jak dzidzia się urodzi to jest już ciepło i można wychodzić na spacery ale super

Anagat mi też brakuje towarzystwa i ploteczek, chociaż czasem jak mam okazję wyjść to nie chce się ruszyć czterech liter... Ale to chyba zależy z kim mam się spotkać, bo z mamą, siostrą czy bratową to zawsze by się chciało, ale cóż...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 13:37   #3090
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hejka
Zariah
taki mały dzidź a już się wypiął na rodziców TŻ też dobry jest, pogadankę zrobił małemu... lub małej
A u nas koniec pięknej pogody, dziś powitaliśmy na nowo deszczyk
o nie...deszcz....u mnie jeszcze pieknie i cieplo, ale ponoc jak ma sie ochlodzic, w ktorej czesci UK jestes rybka?

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Witam się w szary niedzielny 'poranek'.. Ja wstałam po 11

Właśnie się na spokojnie poważyłam, no i wyszło mi , że od początku ciąży schudłam 2 kg. Ważę 65.9 rano na czczo i nago. Dziwne..:confus ed: Muszę się już teraz co tydzień ważyć, bo w Ire w ogóle nie ważą w szpitalu.

Zaraz spadam na śniadanie.

Kurcze, nawet nie wiecie , jak zazdroszczę tym z Was, które sobie mogą iść do mamy , babci, teściowej, czy przyjaciółki na kawkę Mi tu tak samotnie...
Uwielbiam takie babskie posiedzonka
Miłego dnia!
mi tez tego brakuje..a Mama i Babcia i cala reszta 2tys km;(
pakujemy psa do samochodu i jedziemy do znajomych na zrazy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości