![]() |
#3751 | ||||||
KOTerator
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() Ja radzę spisać pytania na kartce i przejść się na spokojnie do weta, rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości i następnym razem już będziesz wiedzieć co jest dla Twojego kota normalne, a co nie ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam kotkę sterylizowaną i trzeba uważać na nią niestety, bo teraz to mogłaby jeść cały czas ![]() Dzisiaj wróciłam do domu, patrzę na jej miskę i widzę, że są tam resztki jedzenia (a jak wychodziłam to miska była umyta). Wszyscy w domu mają zabronione ją karmić, tylko ja mogę, ale moja mama dziś nie wytrzymała i dała jej pół saszetki, bo Sonia wyglądała jakby umierała z głodu ![]() Nie wiem dlaczego, ale odkąd zmieniłam jej karmę mokrą z RC na Animondę vom F. to ciągle ma apetyt, prosi o jedzenie, stoi przed miską, chciałaby 2-3 saszetki dziennie a jak Pańcia nie da to je dużo chrupek (które do tej pory miała bez ograniczeń - ważę czasami i średnio dziennie znikało ok. 50-60 gram, ale teraz widzę, że muszę jej też podzielić na posiłki ![]() Wiecie może o co tu jej może chodzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() W sklepach zoo/u weta/na allegro jest wiele płynów do mycia uszu. Niektórymi moczysz wacik i przecierasz małżowinę, inne 'wkraplasz' i poźniej trzeba ucho wymasować porządnie ![]() ![]() Ja mogę myć patyczkiem gdy kotka śpi ![]() ![]() Ja na początku posiadania kota pojechałam do weta tak bez powodu i powiedziałam, żeby mi pokazał jak się myje uczy, oczy, nos, zęby i jak obciąć pazury, a nawet jak czesać (pod włos czy jak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Powiedzcie proszę, jak wygląda mycie kota suchym szamponem ![]() ![]() ![]() Jak miałam kocurka wychodzącego na smyczy to zawsze po powrocie myłam mu łapki w płynie do łap dla psów po spacerze - chyba dla kotów też się nadawał. ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-09-29 o 18:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dopisuję :
7 : amerykański krótkowłosy : temperament: umiarkowanie aktywny i reagujący, rzadko nieprzewidywalny,łagodny i cierpliwy wobec dzieci, łatwo akceptuje obecność psów i może dobrze współżyć z innymi zwierzętami. Cichy i nadający się do małych pomieszczeń. Wypisałam koty w miarę dostępne w PL, bo są też takie rasy, których się w PL nie kupi ![]() Teraz tak: 1. kot perski: długowłosy a) pielęgnacja - ze względu na sierść powinien przebywać wyłączne w mieszkaniu - codzienne czesanie b) ubarwienie - obecnie ponad 180 odmian, podzielonych na 5 grup 2. kot birmański: półdługowłosy a) pielęgnacja - szczotkować 1-2 razy tygodniowo ; podczas linienia szczotkować częściej - koty te cierpią czasem na dolegliwości przednich łap i na zatykanie nosa b) ubarwienie - złociste lub błękitnawe, wyraźnie kontrastujące z deseniem w kolorze seal, blue, rudym i lila ; niedawno uzyskano odmianę z rysunkiem tabby - koty mają charakterystyczne białe skarpetki 3. kot ragdoll: półdługowłosy a) pielęgnacja - koty powinny przebywać w mieszkaniu - szczotkowanie przynajmniej 2 razy tygodniowo b) ubarwienie - 4 : seal, niebieski, czekoladowy lila - białe końce łap 4. kot norweski: półdługowłosy a) pielęgnacja - wymaga częstego szczotkowania - sierść nie ma skłonności do kołtunienia ani mierzwienia - zbyt częste stosowanie szamponów może uszkodzić warstwę tłuszczu chroniącą sierść b) ubarwienie - wszystkie kolory 5. kot egzotyczny: krótkowłosy a) pielęgnacja - wymaga szczególnej dbałości o wielkie i wystające oczy, a także o fałdy na pyszczku - wymaga częstego szczotkowania b) ubarwienie - wszystkie odmiany i odcienie sierści persa 6. kot maine coon: półdługowłosy a) pielęgnacja - regularne szczotkowanie b) ubarwienie - wszystkie odmiany barwne 7. kot amerykański : krótkowłosy (jest to wiejski kot amerykański ![]() a) pielęgnacja - wymagana co jakiś czas kąpiel ( szczególnie jeśli kot wychodzi na dwór) - regularne szczotkowanie - ma skłonności do obżarstwa b) ubarwienie - wielka rozmaitość wariantów barwnych
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-09-29 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | |
KOTerator
|
Cytat:
[I] - o co chodzi ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
|
A na pewno ma świerzba? Zapytaj wetkę o to, świerzb jest bardzo nieciekawy, bo nie dość, że się rozprzestrzenia to może powodować głuchotę.
#3757 |
Wtajemniczenie
|
Heej
![]() Ja też mam Comę ![]() Wrzuć jakieś foty ![]()
#3758 | |
|
Cytat:
![]() Za to Chama mam czasem dość ![]() Jak mówię do niego: - Masz! - to on wstaje, patrzy na mnie takim lekceważącym wzrokiem i mrauknie tak, jakby pytał: - Ja coś zamawiałem? - i... odchodzi wolnym krokiem do pokoju ... ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Edytowane na poprzedniej stronie ![]() ![]()
![]() |
#3759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3760 |
|
Dziewczyny, zauważyłyście jakieś jesienno- zimowe zmiany u Waszych kotów?
Mój Cham spał dzisiaj od co najmniej 15 do 23, czyli do teraz, bo go delikatnie obudziłam. Jestem w szoku, bo od 19 był koncert o kolację i dzika gonitwa. A tu taki numer... ![]()
#3761 | |||
KOTerator
|
Cytat:
![]() U mnie futro przestało się ,,lenić" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
![]() fajnie opisujesz swoje kotki: Pudzian, napakowany klocek i wyścigówka ![]() ![]() a w poniedziałek trzymamy kciuki za Skuterka ![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-09-29 o 23:44 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze Skuterem najgorsze bedzie to ze od 21 wieczorem do zawiezienia do veta ma nic nie jesc, tylko woda, juz sobie wyobrazam te jeki i wycia, jak jest totalnie glodny to wyje jak syrena strazacka dopki nie dostanie, ja to jakos znosze jego jeki, wycia i wybryki (w tej chwili oba lataja po domu i tluka sie jak po piekle) ale maz jest na skraju wyczerpania nerwowego, tak jak na Cycka kastracja w ogole nie zadzialala (w sensie psychicznym) to w przypadku Skutera chcialabym aby go troche stonowala bo boje sie ze maz moze jednak stracic cierpliwosc.
![]() |
#3763 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też miałam Comę, owczarka niemieckiego ![]() Chyba Heli żwirek nie pasuje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam kocura kastrata, który sikał np.na łóżko jak widział, że patrzę ![]() ![]() ![]() ![]() Sonia wykręciła ostatnio straszny numer ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mamy dwie kuwety-toytoye u meza w lazience, kotom wsio rawno do ktorej kuwety robia, potrafia nawet skorzystac z tej kuwety w ktorej jest juz qupal drugiego (sprzatamy na biezaco ale jak sie pracuje to caly dzien poza domem, wracam to pierwsze sprawdzam kuwety i czasami ktorys delikwent zanim wezme lopatke wlazi do kuwety). Do grzebania Skuter wybral wanne, kiedys kopal i sikal ale zeby go oduczyc zawsze po prysznicu nalewalam ok 15cm wody do wanny, pare razy oba koty sie nabraly i lataly potem mokre po domu, tak bylo ok 6 tygodni, Skuter zapomnial ze tam sikal, ale kopanie mu zostalo, kopie i potem siada z przyklaskiem i patrzy czy w wannie jest jakas spinka, albo na brzegu wanny, jak nie ma to patrzy na mnie rozpaczliwie zebym mu dala sie pobawic, Cycek pamieta ze w wannie moze byc woda i za kazdym razem sprawdza zanim wejdzie (pisalam ze to bardzo madry kot), dzisiaj sobie urzadzily zapasy w wannie, poszlam sie myc a tu koty w wannie walcza, dobrze ze bylam przed czasem, siadlam sobie na dywaniku i obserwowalam, kino smiechu potrafia zapewnic (niestety halas tez) Cytat:
![]()
![]() |
#3767 |
KOTerator
|
widziałyście ?
http://www.gadu-gadu.pl/ramka?url=ht...tm_medium=main ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Zakorzenienie
|
moja Coma
![]() czyżby imie kocie z zamiłowania do zespołu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi przykro ... Cytat:
![]() ![]() Salem ma dwa oblicza: pocieszne, kochane i te z ADHD kiedy to skacze, biega, syczy i rzuca sie na wszystko. Dopiero uczę się kociej natury więc Wasz wątek będzie mi bardzo pomocny i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do kociego grona ![]() Póki co byliśmy i weta i Salem został odrobaczony. Waży niecałe 2 kilogramy. Za tydzien idziemy na pierwsze szczepienie i założymy mu książeczkę zdrowia ![]() Na ostatnim zdjęciu jest mój mąż. Salem uwielbia lizać mu głowę i włosy.... Czasami jak zacznie lizać go w nocy o 4 to potrafi skończyć o 6. I nie pomaga nakrywanie się kołdrą.... Wiecie czemu kot tak robi?
![]() |
#3770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zadomowienie
|
Chociaż się wizażuję już ze dwa lata,to dopiero teraz odkryłam WiZOOż
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3774 | |
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Dziewczyny, coś dziwnego dzieje się z moim kotem ![]() Pisałam, wczoraj spał od 15 do 23, lekko go przebudziłam, myślałam, że będzie chciał jeść, a on dalej poszedł spać ![]() Machałam mu tak palcem przed oczami, reaguje, przeciągał się... Dzisiaj to samo ![]() ![]() ![]() Nie wiem, czy to ma jakiś związek z porą roku, czy jak ![]() Jutro przedzwonię do weta i zapytam, ale Wy może macie jakieś spostrzeżenia, rady ![]()
![]() |
#3775 |
KOTerator
|
![]() Nie mam pojęcia. Jak siedział cały dzień na szafie to nie jadł ani nie sikał? Smutny jest? Czy tylko bardzo śpiący? Daj znać co wet powie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja Kitty też lubi lizać, ale później to lizanie zamienia się w ciucianie... Potrafi ciuciać i ciuciać i albo zaśnie, albo mi całą rękę obślini, a jak zabiorę to jest wielkie " Miauuuuuuu?!" z pretensjami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aha. Kitty to dziewczynka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3777 |
|
Byłam dzisiaj u weta
![]() 1. gorączka 40,2 2. napina się , jak wetka badała go w okolicy nerek 3. miał pobieraną krew a) ma bardzo mało krwinek białych: minimalna ilość wynosi od 5,5 tysiąca (?), a on ma zaledwie 1, 5 4. dostał serię zastrzyków, antybiotyk, pokarm i wodę drogą kropelkową i sama nie wiem co jeszcze - gorzej niż przy tym zatruciu ![]() Po 12 mam zadzwonić i dowiedzieć się o wyniki biochemii. W najgorszym wypadku będę go musiała zawieźć i zostawić na jakiś czas ![]() Przyjechałam z nim, ściągnęłam mu opatrunek po pobieraniu. Leżał, wymył się cały. Mam go 2 razy dziennie zanosić do kuwety. Załatwiał się przed wyjazdem, po przyjeździe nie chciał. Zjadł trochę suchej i mokrej karmy, więc jest ciuteńkę lepiej . Połaził trochę po mieszkaniu, teraz siedzi na szafce i się myje. Boziu, mam nadzieję, że nie będę go musiała zostawiać ![]() Jeszcze jak na złość, tata mój chory- zawozi nas do weta- ja chora... Mam zakaz chuchania na niego i zbytniego zbliżania się, więc nici z przytulania ![]() ![]() Wetka była trochę zdziwiona, że nie chciał jeść ani nic, tym bardziej, że nigdy nie wychodzi na dwór (nie miał możliwości zarażenia się itd) pytała o to, pytała jeszcze czy jest kastratem (tak) , od kiedy go mam ( od 2 lat, odkąd skończył 3 m-ce.) Myślała jeszcze, że te wymioty i biegunka mogły mieć powiązanie z dzisiejszym, ale raczej nie, bo on przytargał mydło... I obowiązkowo muszę jeszcze jechać jutro. Ech, normalnie... ![]()
#3778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ah.. te nieszczęsne mydło... Może lepiej kupcie w płynie? ![]()
![]() |
#3779 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() jak będziesz go musiała zostawić u wetki, to trudno, najważniejsze, żeby Cham wyzdrowiał ![]() już po dwunastej, jak wyniki ?? Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-01 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
|
Mydła w płynie używam ja, reszta rodziny tego zwykłego.
Dzwoniłam o 12.30. Badania dobrze. Trzustka, wątroba, nerki w porządku. Najprawdopodobniej załapał jakiegoś wirusa. Nie ma jeszcze typowych objawów, jak powiększenie węzłów chłonnych, czerwonego gardła itd. Jutro znowu muszę z nim jechać. Zobaczę, co dalej. Teraz patrzy przez okno ![]() Dzięki za wsparcie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.